Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Laura Salmela
Vieras

#476

25.11.2010 10:23

Kansankirkko on Suomen kansan tukipilari ja sen kautta tulevat arvot jota välitetään jo peruskoulussa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

25.11.2010 10:48


antti vaurio porista
Vieras

#478 EI KIITOS ISLAMIN MAAHANNOUSULLE!

25.11.2010 11:00

ATEISTIT RÄÄTÄLIT TIETÄ ISLAMILAISUUDELLE.
Jenni
Vieras

#479

25.11.2010 11:20

Uskonnonopetus lopetettava, ehdottomasti! Ihme hommaa kun vielä 2000-luvulla opetetaan satukirjaa totena! Sama asia, kun toisin jonkun Peukaloisen retket- kirjan, ja alkaisin opettaa lapsille, että näin on tapahtunut.
Jumala vanhurskauttaa jumalattoman
Vieras

#480 Jennille

25.11.2010 12:13

Mistä tiedät että Raamattu on satukirja. Voisitko todistaa sen, vai onko se vain sinun MIELIPITEESI? Maailma on täynnä yksittäisiä mielipiteitä, mutta jos luet Raamattua Pyhän Hengen johdossa, Raamattu todistaa itsellään sinulle totuuden.
Minäkin kun aloin lukea tätä kirjaa, ihmettelin monia asioita, mutta kun olen sitä lukenut jo useita vuosia, se alkaa avautua ja Jeesuksen Kristuksen merkitys tulee esille.
Jeesus on sinunkin syntisi sovittanut. Jumalan HULLUUS on suurempi kuin ihmisten viisaus!Jeesuksen veri Golgatalla , jos otat sen uskossa vastaan, puhdistaa sinutkin kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa
hilse55
Vieras

#481 Perusasiaa

25.11.2010 12:25

Uskonnon opetuksessa lapset saavat tiedon, miten maailma on luotu, kuka sen loi, mitä ihmiseltä odotetaan ja miten hän saa rauhan, ja miksi kannattaa uskoa / Miksi tämän opetuksen tulisi loppua?
Vieras
Vieras

#482 Re: Näsäviisas jenni rakastuu islamistiin mieheen

25.11.2010 14:18

#479: Jenni -  

Hei jenni ,onko sinulla arabimies poikaystävä?

"kiire korjata"
Vieras

#483 Nuoret voi pahoin!

25.11.2010 14:22

Asioihin olisi pitänyt tarttua jo paljon aiemmin, syy miksi valtion ja kuntien rahat eivät riitä kaikkeen tarpeelliseen on juuri siinä että nyt on niin paljon yhteiskunnan holhouksessa lapsia ja aikuisiakin joidenka elättäminen ja "hengissä pitäminen" maksaa valtavia määriä euroja.
Suurin syy miksi tähän tilanteeseen on tultu on siinä että avioliitot hajoavat, lapset joutuvat epätoivoon ja stressaantuvat kun heitä pompotellaan paikasta toiseen, vanhemmat ottavat uuden kaverin ja kierre senkun pahenee.
Suurin syy miksi sitten vanhemmat eroavat ja lyövät kantapäänsä yhteen on siinä että tulee erimielisyyttä, ehkä uskottomuutta tai muuta eripuraa ja ei löydetä anteeksiantavaa mieltä ja sydäntä, luullaan että minulle on annettu epäsopiva puoliso kun todellisuudessa puolisossa ei ole mitään vikaa.
TOSI ON NÄIN !
vielä 2000 luvullakin...
Vieras

#484 Re: vastaus Jennille

25.11.2010 14:35

#479: Jenni -  

Jennin mukaan elävät kun enemmän ja enemmän lisääntyvät niin kuin se siltä näyttää, lasten ja kaikkien ihmisten pahoinvointi vain pahenee, luultavasti Jennin kotona ei ole kerrottu raamatusta eikä Jumalasta, se tie on turmion tie sillä raamatusta tulee ottaa kaikki elämän perusohjeet.

Vaikka kuinka monta ja teologiaakin lukenutta ihmistä muuttaa ja väheksyy raamatun sanomaa niin sen totuus ei muutu miksikään, se on oltava kaikkien ihmisten tuki ja turva josta saa parhaimmat ohjeet miten tulee toimia että tämän elämän perästä perii kalleimman aarteen.

Jokuvain
Vieras

#485

25.11.2010 14:37

Eipä kyllä kristillinen usko mitään elämää kannattele tai sitten asiat on HYVIN huonosti kyseisellä henkilöllä.

Lehtoranta, yhäkin on surkea perustelu olla tekemättä jotain koska muutkaan eivät tee. Jos tätä noudattaisivat kaikki, maailma pysyisi hyvin ennallaan mikä ei ole hyvä asia.

Anna-Kaisa Korhonen-Enqvist taas osoittaa typeryyttään levittelemällä mutufaktoja. Anna-Kaisa, tiesitkö että kristinusko on ollu kautta historian KAIKISTA SOTAISIN uskonto. Mikä muu usko ei ole sotinut keskenään ja muiden kanssa niin paljoa kuin kristinusko.

#469, ei tässä adressi ole ateistejä, eihän ne nyt näin tyhmää adressia allekirjoittaisisi. Keskustelussa sen sijaan on. Täällä sentään voi keskustella asiasta, kun ei kirkko pääse eliminoimaan vastustajiaan. Jos kirkolla olisi valtaa niin kuin ennenkin, se tappaisi vastustajansa kuten mikä tahansa muukin epäillyttävä järjestö. Ja onhan se sitä tehnytkin.

Eikä tämä valtio ateistiseksi muotoituisi. Tämä valtio muuttuisi sellaiseksi, että jokainen uskoo mihin haluaa ja miten haluaa. Jostain syystä tämä nakertaa kristittyjä, koska tämä tarkottaisi vähempäää määrää heitä.

Olettekos muuten miettineet, että katolinen kirkko on hieman kyseenalainen. Jokainen voi varmistaa sen, että raamatun mukaan pitäisi olla vain yksi jumala. Entäpä pyhimykset? Katoliset ihmiset melkeinpä pitävät heitä toisina jumalina.
Jokuvain
Vieras

#486 jatkoa

25.11.2010 15:00

Taitaa tulla täältä nykyään päivän naurut. En tiennytkään, että suomessa on näin hauskoja ihmisiä.

#480, varmaan se alkaakin tuntua todelta jos sitä vuositolkulla lukee, tottahan se ei ole. Tai ei voi ainakaan todistaa. Kokeile joskus tehdä jotain inhoamaasi asiaa hyvin pitkän aikaa säännöllisesti. Se alkaa tuntumaan todelta, hyvältä, hyväksytyltä.

#481, koska asiaa ei ole mitenkään todistettua. Ihmiset uskokoon rauhassa mihinkä tahtovat. Jos uskot hyvin naurettavaan tarinaan maailma synnystä, niin selitätkö evoluution, jolle on huomattavasti enemmän todisteita? Jumalan tahtoa, empä usko. En jumalaan enkä sen tahtoon. Kaiken voi perustella jumalan tahdolla, joten se ei ole hyvä perustelu. Ja siksi, koska maailmankuva vääristyy tuolla maailmansynnyllä.

#483, niin huono päättelyketju että ei jaksa edes kommentoida. Kristilliset avioliitto kestää tappiin asti vai? Ei kyllä taida.

#484, parhaimmat ohjeet. Huh huh. Nyt tule niiiiin huonoa juttua, että itkettää sun puolesta. Raamatun ohjeista kymmenen käskyä on lähellä hyvää. Eikä edes kaikki ole järkeviä niistä. Totuus ei muutu miksikään, valitettavasti, kun sitä ei voida todistaa. Elämäni suurin suru milteipä, koska ei pääse todistamaan sitä. Lisäksi pitäisi pyrkiä lähimmäiseen rakkauteen. Onko lähimmäisen rakkautta, jos pakotat häntä ottamaan maailmankuvansa ja elämän mallinsa raamatusta ja käsket hänen tukeutua siihen?

Itkettää ja naurattaa kovasti, kun ihmiset eivät tajua sitä että raamatun todistaminen on mahdotonta. Niin sen PUOLESTA kuin sitä VASTAAN.
Voke
Vieras

#487

25.11.2010 15:42

Jumalan sana on Suomen kansan tukipilari, sitä ei enää voi kirkosta sanoa. Niin monelta sen papilta on puhdas Raamatun sanoma hukassa. Senpä vuoksi pitää uskonnonopetus pitää opetusohjelmassa ja kristilliset arvot pitää kunniassa. Nähtiinhän tv-ohjelmassa, kuinka pilkaten viskattiin Raamattu roskana nurkkaan. Eikä yleisö reagoinut juurikaan. Tai ei se ainakaan vaikuttanut mitään. Jospa edes uskonnon opetuksesta lapsille jäisi tuntuma ottaa Raamattu itse luettavaksi. Ilman Pyhän Hengen johdatusta sekään sana ei aukea, koska se on kätkettynä siihen sanaan. Ei ole ollenkaan ihme, että Jumalan sanaa ja Jeesukseen Vapahtajaan uskovia pilkataan, koska pilkkaajilla ei ole itsellä Pyhän Hengen lahjoittamaa Jumalan lapsen uskoa ja elämää. Uudessa Testamentissa kerrotaan sinullekin, että kaikille on tarjolla iankaikkinen elämä taivaassa, koska jokaisen ihmisen synnit on maksettu Golgatan uhrilla Jeesuksen veressä. "Osoita armossasi hyvyyttä Siionille; rakenna Jerusalemin muurit." eli pyydämme Jumalaa suojelemaan suomalaisiakin niinkuin kaikkia kristittyjä kaikkialla maailmassa ja pitämään Jumalan sana puhtaana, ettei kukaan pääse sen sanomaa väärentämään.

Marketta Keskinen
Vieras

#488 arvot

25.11.2010 16:15

Jos lapsillemme ei tarjota kristillistä arvopohjaa,Jeesusta ,tilalle tulee muuta
Unto Pulkkinen
Vieras

#489 Kristillinen opetus nuorena antaa hyviä eväitä elämään

25.11.2010 17:34

Jos kansa luopuu Jumalasta, niin valitettavasti siitä seuraa kansallinen alamäki.
Jos taasen kansa pitäytyy ikiaikojen Jumalaan, niin siitä seuraa kansallinen onni ja menestys, jo tässä ajassa.
Tietämätön
Vieras

#490 Re: jatkoa

25.11.2010 17:43

#486: Jokuvain - jatkoa 

Jokuvain, miksi kerrot nauravasi kristinuskolle? Ketä se kiinnostaa, mille naurat? Miksi olet täällä kirjoittelemassa, jos itseäsi ei asia kiinnosta? Miksi Sinä itse et anna ihmisten rauhassa uskoa mihin haluavat? Miksi juuri Sinä ajattelet tietäväsi paremmin mikä on totta? Miksi asetat itsesi muiden yläpuolelle? Miksi uskot sokeasti tieteen tekijöihin? Mistä tiedät, mitä satuja tieteen nimissä levitetään? Uskotko tieteen tekijöiden olevan jaloja, epäitsekkäitä ja pyyteettömiä? Eikö 2000 vuotta vanha kristinusko ole pysynyt kauemmin kuin mikään tieteen teoria, jotka muuttuvat vähintää parin sadan vuoden välein?

Vieras
Vieras

#491 Re: Mihin me menemme?

25.11.2010 17:59

Aila Ratinen
Vieras

#492 Uskonnon opetuksen puolesta!

25.11.2010 18:02

Uskonnon opetusta ei saa vähentää Suomessa, mieluummin sitä tulisi lisätä. Uskonnot ovat maailmaa avartavia. Erityisesti luterilaisen uskonnon opetus on Suomessa tärkeää.
Jokuvain
Vieras

#493

25.11.2010 18:08

Siihenhän se perustuukin - muuttumiseen. On loogisesti paljon todennäköisempää että kokoajan tarkentuva tieto on varmempaa kuin sellainen josta kokoajan kumotaan asioita tai asiat ovat hyvin epätodennäköisiä, kuten puhuva käärme, partenogeneesi, asiat jotka ovat nykytieteen mukaan mahdottomia. En pidä tiedemiehinä jaloina tai muutenkaan yli-ihmisinä, mutta koska tiedeyhteisössä huonot tai epäloogiset teoriat kumotaan tai todistetaan vääriksi, niin vallitseva teoria on lähinnä totuutta auttamattomasti.

Kristinusko on kestänyt 2000 vuotta lähinnä miekkalähetyksellä ja ihmisten pelottelulla. Mikä parempaa kun tarjota mahtava ja kaikki pelastava juttu asioihin mitä ei voida todistaa.

Tietämätön, annan ihmisten uskoa rauhassa tietenkin, mutta tehän tässä tällä adressilla sitä uskontoa tuputatte. Enkä usko sokeasti tieteen tekijöihin ja tiedän sen, että tieteen sadut ovat ainakin jollain tasolla päteviä, sillä muutenhan ne ei kauhean kauaa pinnalle pysyisi. Toisin kuin uskonnot, joihin ei tarvita mitään perusteluja, vain ihmisiä jotka uskovat enemmän tai vähemmän.

Sillä ei ole väliä ketä se kiinnostaa, sinua se nyt ainakin kiinnosti kuin tuolla tapaa vastasit. En siis kirjoittele turhaan vai?

Uskokoon ken tahtoo, mulla on ainakin hauskaa. Uskon, että noin kolmannes kirkossa olevista oikeasti uskoo kunnolla. Loput on silloin tällöin tai muuten vaan kirkossa.
Vieras82
Vieras

#494 Re: Mihin me menemme?

25.11.2010 18:09

#462: Seija Lehtonen - Mihin me menemme? 

Sinustako ateismi on "saatananpalvontaa"? Kyllä tuo uskonnon tyrkyttäminen tulisi lailla kieltää sellaisille puolustuskyvyttömille ja kyseenalaistamattomille alaikäisille lapsille. Päättäköön siitä kun ovat täysi-ikäisiä, mihinkä Jumalaan alkaisivat uskoa tai alkaisiko uskoa mihinkään.

Uskovaiset ihmettelevät sitä, miten ilman uskontoja voi ihminen elää. Hengissä ollaan vielä! Monessa valtiossa ei ole sellaista kuin valtion kirkkoja ja heistä ei pidetä mitään kirjaa, uskooko joku Jahveen vai Allahiin vai siihen Jumalaan, joka kristinuskossa on joka ei ole vielä kertonut nimeään jne.

Moraalikäsitykset lapsien tulisi oppia vanhemmiltaan ilman uskontojakin.

Kyllä sen rippikoulu tai -leirin voi käydä silloin täysi-ikäisenäkin? Mikä pakko sitä on käydä 15-vuotiaana?

Uskonto ei tulisi kuulua enää nykyisin suomalaiseen kulttuuriperinteeseen. Tuntuu naurettavalta myöskin se että miehet suorittavat asevelvollisuuden Suomessa ja siitäkin pidetään kiinni "hampaat irvessä".

Suomihan on "täysjunttilandia". Täällä arvostetaan vanhollisuutta siksi kun aina ennenkin on pidetty!

Vieras82
Vieras

#495 Re: Jennille

25.11.2010 18:27

#480: Jumala vanhurskauttaa jumalattoman - Jennille 

"Mistä tiedät että Raamattu on satukirja. Voisitko todistaa sen, vai onko se vain sinun MIELIPITEESI? Maailma on täynnä yksittäisiä mielipiteitä, mutta jos luet Raamattua Pyhän Hengen johdossa, Raamattu todistaa itsellään sinulle totuuden.
Minäkin kun aloin lukea tätä kirjaa, ihmettelin monia asioita, mutta kun olen sitä lukenut jo useita vuosia, se alkaa avautua ja Jeesuksen Kristuksen merkitys tulee esille.
Jeesus on sinunkin syntisi sovittanut. Jumalan HULLUUS on suurempi kuin ihmisten viisaus!Jeesuksen veri Golgatalla , jos otat sen uskossa vastaan, puhdistaa sinutkin kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa"

Sairasta "jeesustelua" ja valehtelua!

En ole eläissäni näin paljon nauranut! Siis todistappa itse esimerkiksi Jumalan synnyn ja missä Jumalasi tällä hetkellä lymyilee, niin voin mennä katsomaan että se on olemassa. Oletko joku  kreationisti, jonka arvomaailma perustuu johonkin tunne-tilaan, kun minulla taas näköön, kuuloon ja hajuun eli en voi todistaa mitään ellen jotakin näe, kuule tai haista?

Ilmeisesti sinulle biologia, maantieto, fysiikka, matematiikka on vakaumuksesi vastaista, jotka tulisi peruskoulusta/lukiosta poistaa, mutta uskonnon tulisi säilyttää koulussa, vaikka "hampaat irvessä"? Perustele? Miten viisastut Raamatun lukemisella saati, että saat tarkan tuloksen esim. matematiikasta etkä arvata/tulkita! Eli kun tarkka tulos on 1+1=2, niin jos haluat arvata/tulkita sen niin sen tulos voi olla tänään vaikka 3 ja huomenna 4?

Tekikö pahaa, kun piti koulun biologian kirjasta katsella niitä ruokottomia kuvia, joita kysyttiin kokeissakin?

Eräs brittiprofessorin testin tulokset:

"Ei-uskova on paljon älykkäämpi kuin uskovainen", jonka sinä ilmeisesti kiistät?

 

Lauri Lamminmäki
Vieras

#496 Kristilliset perusarvot painettava lastemme mieliin

25.11.2010 19:01

Lasten mieliin on tärkeää tulevaisuudessakin juurruttaa peruskoulun uskonnonopetuksessa ymmärrys ja tieto kristinuskon sanomasta ja Jeesuksen tuomasta pelastuksesta. Lasten mieliin on kaikkina aikoina painettava sanoma Jeesuksesta Kristuksesta, Jeesuksen kärsimyksistä, uhrikuolemasta ja ylösnousemuksesta sekä viimeisestä tuomiopäivästä.

Lapsille on annettava opetusta Raamatusta, sekä opetettava heille Raamattuun ja kristinuskon henkeen perustuvat kristilliset perusarvot. Näin lapsi saa selkeämpiä tienviittoja elämässään vastaantulevien tärkeiden valintatilanteiden varalle, sekä tukevamman ja turvallisemman moraalisen pohjan elämälleen.

Lisäksi lapsille täytyy myös opettaa, millä tavalla kristinuskon sanoma eroaa muista elämänkatsomuksista ja uskonnoista, jotta heidän olisi helpompi ymmärtää ja kohdella hyvin myös muiden elämänkatsomusten edustajia.
antti vaurio porista
Vieras

#497 Vieras82 HEI !

25.11.2010 19:43

ATEISTINEN NL ROMAHTI,SAMOIN ITÄEUROOPPALAINEN . MUISTATKO VIELÄ SEN? DDR OLI TÄYSI VANKILA,JOSSA USKONTO OLI KIELLETTY.ATEISTINEN MAAILMA ON PELKKÄ UTOPIA!IHMISET EIVÄT JAKSA ELÄÄ ATEISTISEN OHJELMAN MUKAISESTI.UTOPIA UTOPIA UTOPIA MIELIKUVITUS ATEISTISESTA MAAILMASTA!SE ON TÄYNNÄ UTOPIAA. SATUKIRJA NIMELTÄÄN ATEISTINEN MAAILMA!!!! KOMMUNISTINEN MAAILMA= ATEISTINEN MAAILMA!
Anja ja Risto Saarinen
Vieras

#498 Kristilliset arvot.

25.11.2010 19:58

Herra on varjellut Suomea ja sen kansaa siksi, koska täällä on vielä kristittyjä esirukoilijoita, jotka kantavat isänmaan asioita Hänen eteensä.
Tietämätön
Vieras

#499 Re:

25.11.2010 20:18

#493: Jokuvain -  

Miekkalähetys ja ihmisten pelottelu ei voi olla kristinuskon sanoman säilymisen syy 2000 vuotta. Jos miekalla ja pelottelulla saadaan aikaan jotain näin kestävää, se on yliluonnollista!

Kristittyjä on vainottu heti alkuseurakunnan perustamisesta alkaen. Heitä kidutettiin ja heitettiin leijonille. Heitä on pilkattu ja heille on naurettu 2000 vuotta (itse olet siitä tieteellisen tarkka todiste!)Kommunismi yritti pelottelulla ja miekalla hävittää kristinuskon, mutta kaatuikin itse.

Ehkä et tiedä, miksi Kristus tuli: Hän tuli pelastamaan ihmisen synnistä kuolemalla viattomana pilkkaajiensa puolesta. Kenenkään ei tarvitse Häneen uskoa, mutta Hän suostuu olemaan löydettävissä niille, jotka Häntä tarvitsevat. Ratkaisuna se ei ole helppo tie eikä sovi useimmille ihmisille, koska ihminen haluaa uskoa omaan voimaansa ja järkeensä. Meille jotka olemme nähneet oman typeryytemme ja riittämättömyytemme, Hän antaa uskon. 


Vieras

#500 Kyllä.

25.11.2010 21:10

Ihmisen häilyvä varjo, kuin menneisyyden haamu, taakkana harteilla ahdistus.

Erittäin tärkeän, tärkeimmän asian puolella ollaan nyt.