Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Sulevi Varjonen
Vieras

#51 Uskonnon opetus Suomen kouluissa

09.06.2010 12:56

Aamuhartaudet takaisin kouluihin ja uskonnon opetus Jumalan Sanan mukaiseksi !

Uskovainen Marko
Vieras

#52 Suomi pysyköön kristillisenä

13.06.2010 13:46

Sekularisoituminen on myrkkyä!!! uskonnon opetus, kristillisten arvojen säilyminen yhteiskunnassa ja koulujen opetuksessa on ensiarvoisen tärkeää ja oleellista. Emme saa unohtaa, että olemme selvityneet ainoastaan Jumalan kanssa ja tämä maa on presidentti Kallion rukouskehoituksen myötä selvinnyt.  Polvirukouksin on  maamme mennyt eteenpäin. Mikäli muista kansoista tulevat eivät voi sopeutua maamme kristilliseen kasvatukseen, ei ole mikään pakko täällä olla.

Liisa Saikkonen
Lahti

#53 Krirtilliset arvot kouluissa

13.06.2010 21:42

Kristillinen arvopohja ja opetus tulee säilyttää ja opettaa kouluissamme.

Timo Torvikoski
Vieras

#54

14.06.2010 19:57

On aivan ehdoton asia säilyttää ja ylläpitää kristilliset arvot ja Pyhään Raamattuun pohjautuva opetus suomalaisissa kouluissa.

Mielestäni sitä pitäisi paremminkin lisätä entisestään, jotta tämä nykyinen juureton sukupolvi saisi luottamusta ja turvallisuutta elämäänsä ja tulevaisuuteensa.

Pekka Sevanto
Varkaus, Finland

#55 Kokoomus on luopunut kristillisestä perinnöstämme

15.06.2010 10:02

Vielä 70-luvulla Kansallinen Kokoomus tunnettiin puolueena,

jonka arvoja olivat "koti, uskonto ja isänmaa".

Uskonnolla tarkoitettiin silloin nimenomaan kristinuskoa.

Nykyisen Kokoomuspuolueen enemmistön arvot ovat humastis-liberaalit, joka korostaa erityisesti suvaitsevaisuutta. Tosin silläkin on ilmeisesti rajansa. Muistaakseni viime vuonna puheenjohtaja Katainen sanoi televisio puheessaan näin:"Me (kokoomuslaiset) emme suvaitse suvaitsemattomuutta!"

Koska en hyväksy (suvaitse) syntiä itsessäni, enkä pidä

synnin suvaitsemista yhteiskuntamme lainsäädännössä,

olen taatusti Kataisen mielestä suvaitsematon ihminen.

Tästä voi vetää loogisen johtopäätöksen, että hän ei suvaitse allekirjoittanutta, eikä varsinkaan kannanottojani.

Armahtakoon Kolmiyhteinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki Suomen kansaa!

Siipirikko
Vieras

#56

15.06.2010 10:53

Adressi on hyvän asian puolesta ,kannatan.Arvoja on poljettu liiaksi alas,on uskovien aika nousta niitä puolustamaan.

Juha Gren
Vieras

#57 Kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

15.06.2010 16:33

Tosin olen uudestisyntynyt kristitty mutta vaikka olisin ateisti, kannattaisin silti kristillisiä arvoja ja perusopetusta kaikista uskonnoista ja kristinuskosta erikseen, sillä ei tarvitse muuta kuin vilkaista maailmankarttaa nähdäkseen, että terve kristillisyys ja kaikenpuolinen hyvinvointi korreloivat erittäin positiivisesti kaikkialla maapallolla.  "Soitinrakentaja ja sosiologi"

Jaakko Humppi
Vieras

#58 Kristinuskon opetus kouluissa

16.06.2010 15:57

Kristilliset arvot ovat elämän perusta.  Kaikki lapset eivät saa tietoa välttämättä muutoin kuin koulussa. Nykyään aletaan niittä sitä satoa, mitä kristinuskon puuttuminen on alkanut aiheuttamaan.  mm. Avioerot,  alkoholin käytön lisääntyminen, nuorten pahoinvointi, tarkoituksettomuus, syrjäytyminen,  väkivalta, piittaamattomuus, oman edun tavoittelu,  materialismi, oikean ja väärän erottaminen  

Marja-Leena Vuorela
Vieras

#59 Kristilliset arvot ja uskonnonopetus suomessa

16.06.2010 21:37

Kristillisiä arvoja ja uskonnonopetusta maassamme tulisi lisätä, eikä vähentää. Suomi on kuulunut ns. kristillisiin maihin kauan, nytkö se poistuu maailman kartalta pois kristillisenä maana. Herää kysymys mitä tulee tilalle, jos arvot, mitä esi-isät ovat vaalineet poistuisi kansaltamme.
Tarkennus paikallaan...
Vieras

#60 Mitä tarkalleen ovat 'kristilliset arvot' ?

17.06.2010 14:53

Voisiko joku asiaan vihkiytynyt listata, mitä tarkalleen sisällytetään käsitteeseen kristilliset arvot tässä yhteydessä? Tai jos ne löytyvät jonkin asiallisen linkin päästä, niin laita tulemaan.

Joissakin muissa yhteyksissä on tuntunut, että käsitys näistä ei ole sama kaikilla osapuolilla, joten olisi paikallaan ymmärtää mitä tarkoitetaan ennen kuin allekirjoitan addressia.

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.06.2010 18:55


Tzippor

#62 Uskontopakko 1700-luvulla viimeksi

18.06.2010 13:03

Olet ilmeisen metsässä tai elät 1700-lukua, jolloin Suomessa oli vain yksi uskonto, evankelis-luterilainen sellainen, sallittua. Nykyään kouluille laissa pakotettu "oman uskonnon" opettaminen merkitsee oman uskonnonopetuksen järjestämisen velvoitetta myös muslimeille, hinduille ja buddhalaisille. Hyvä tarkoitus kääntyy itseään vastaan, sillä näin koulu lähtee vahvistamaan ihmisten erittelyä uskontokuntiin perustuen. Aikansa elänyttä on myös kaikenlainen uskonnonharjoittamiseen pakottaminen. Oikeaa uskonnonvapautta on se, että myös kirkon jäsen saa itse päättää uskonnonharjoittamisensa ajasta, muodosta ja paikasta. Armeijassammehan rukoillaan yhä sulkeismuodostelmassa käskystä.
Tzippor
Vieras

#63 Menestyykö kirkko vain pakkovallalla?

18.06.2010 14:40

Puhut Suomesta jota ei ole pitkään aikaan ollut. Yhden ainoan uskonnon Suomi oli viimeksi olemassa Ruotsin vallan aikaan 1700-luvulla 1809 asti. Nykyään koulu (virallisesti) opettaa ei-tunnustuksellisesti uskontoa. Miten se onnistuu, on kyseenalaista. Laki vannoo kuitenkin "oman uskonnon" opetuksen nimiin. Tämä tarkoittaa muslimilapsille islamin opetusta, buddhalaisille buddhalaisopetusta bahaille bahai-opetusta - ja kaikki tämä lasten erottelua uskonnon perusteella eri ryhmiin. Tämä ei ainakaan edistä maahanmuuttajien kotoutumista. Heille muistutetaan, että he kuuluvat oikeasti "siihen toiseen" porukkaan. Outoa on myös, ettei kirkon jäsenellä Suomessa ole oikeutta itse päättää uskonnonharjoittamisensa ajasta, muodosta ja paikasta. Kouluissa tätä perustellaan sillä, että koululaiset ovat 18 ikävuoteen asti alaikäisiä, eivätkä täten esim. saa erota kirkosta ilman vanhempiensa suostumusta. Ja armeijassa rukoilutetaan täysi-ikäisiä ihmisiä käskystä rivissä...
Eeva Marita Leivo
Vieras

#64 Usko ja uskonnot ovat eri asia!

21.06.2010 10:49

Haluan korostaa nimenomaa Kristillisen USKON opetusta!

Raamatun mukaan ; " USKO HERRAAN JEESUKSEEN , NIIN SINÄ PELASTUT "!                                                               --- Jumalan sanan tuntemista , Jumalan Kunnioittamista , Pyhän Kunnioittamista , uskallusta ajatella , - on olemassa enemmän kuin älyn ja järjen käsityskyky -

Kolmiyhteinen Jumala !!!

Antsa Juhis Savolainen

#65 Re: Ajan haasteisiin on vastattava

22.06.2010 04:37

#6: Jarko Häkkinen - Ajan haasteisiin on vastattava

  • Itse kävin riparin ja en oppinut muuta kuin jotain uskonnollista hölynpölyä(ei lisännyt eikä lähentänyt eikä edes kertonut henkilökohtaisesta Tod Elävän Jumalan olémassa olosta)

 • opin ulkoa jonku Sikisi Pyhästä Hengestä syntyi neitsyt mariasta..... mut kiitos Herralle ja Hengelle, joka vastas rukouksiin mitä silloin  iltasin sielä kannoin Jumalan etee(ku kolttosia tekemäst kerkesin)

 • Mut joka tapauksessa, korkeakirkollisesti se ois ollu hyvä juttu, mutta adhd ku on ni ei nappaa pätkänvertaa siinä iässä mikää teologia! Kunpa olisin kuullut armolahjoista, Jumalan todellisesta läsnäolosta jonka voi tuntea koko kropassa, siitä että kuivat luut saa kyytiä Pyhän Hengen kanssa viettäessä aikaa, siitä ettei ole kyse siitä kuinka hyviä olemme tai huonoja, vaan itse Hän tahtoo meidät juurikin semmoisina kuin olemme, Henki tahtoo laittaa morsiamen valmiiksi ennen kuin Ylkä tulee, ja se on armosta ja täysin Jumalan työ, ettei yksikään kerskaisi.

 • On meillä sitte mahtava Jumala! Olkaa siunattuja Jeesäseuksen mahtavassa nimessä rakkaaat veljet ja siskot!

 • Olen vakavasti sitä mieltä että nuoret menee baareihin jostain syystä mielummin kuin seurakuntiin.
 • baareissa saa juotavaa ja on meininkiä
 • uskon että Herralla olisi tarjottavana varastossa odottamassa Suomen sukupolvea varten paljon paremmat viinit ja vedet ja herkut kuin yhdessäkään baarissa,
 • rukoillaan että Herra asettaisi paikalleen kaikki jäsenet varpaista olkapäihin ja itse Hän saisi istua seurakunnan Päänä, meidän on kannettava Herran eteen kaikki omat avumme ja järkemme, kunnianhimomme, itsekkyytemme, puolueaidat eri hiippakuntien välilla ja ruveta laumaksi(olemme uudessa liitossa Herran kanssa emme ole liitossa Helluntai tai Vapaa srk kanssa, vaan olemme yhtä suurta perhettä velji'ä ja siskoja. Lammaslauma kuulee Paimenen äänen)  ja omat suunnitelmamme sekä asemamme ja annettava siunatun Hengen antaa sisäiselle Aatamille kyytiä
 • Kuolla itselle, ihana Jumalan armotyö Hengen operoima erikois aivo\sydän kirurgian erikoistoimenpide, hän tulee kuin liekehtivä uuni, puhdistaa kuin vahvin lipeä, sulattaa kullasta kuonan ja puhdistaa hopean
 • Uskon että Herra liikkuu ja valmistelee suomen nuorisoa vanhimmistoa, ravistelee seurakuntia, raivaa kaiken mikä seisoo Hänen tiellää, nyt on aika antaa anteeksi ja huutaa Herralle tämän sukupolven edestä
 • Kun se ihana varasto tuolla jossain Isän helmassa aukeaa ja Hänen ystävät alkavat tarjoilla Hänen valjastamana todellista Elävää Jumalaa on silloin paremmat juomat kuin yhdessäkää baarissa tai edes Lahden baareissa yhteesä.
 • mut kiitos Herralle että saamme armosta tulla armoistuimelle hyvät pahat ja rumat mukanamme, ei Hän halua vaan sun hyviä puolia käsittelyyn vaan Pyhä Henki haluaa meidät juuri tälläsinä maan matosina, vajaavaisine tiedostaen kuinka todella tarvitsemme Häntä. AAMEN

niinturha@wippies.fi  saa laittaa feedbackiä.. kaikenlaista, vaikka oikein pistää purkaen kaiken!! ;)

 

l

Antti Savolainen
Vieras

#66 Re:

22.06.2010 05:30

#54: Timo Torvikoski -

"Mielestäni sitä pitäisi paremminkin lisätä entisestään, jotta tämä nykyinen juureton sukupolvi saisi luottamusta ja turvallisuutta elämäänsä ja tulevaisuuteensa."

 

ikävää mutta totta tuo juureton sukupolvi, tosin ensin pitää olla Herraan juurtuneita ihmisiä jotta ihminen voi opastaa ketään Herran tuntemiseen ja toimia rauhantekijänä, juurruttajana, siltana, missä on paimenet(en tarkoita nyt mitää titteliä)vaan sellaiset ihmiset jotka on valmiita näkemään vaivaa naapurin huumeongelmaisen kanssa kertoakseen ja todistaakseen hänelle toisesta tiestä joka vie elämään, se on hullutus ei uskovaisen silmissä, siis vain ihmeen kaupalla voisi tuo koditon poikaparka päästä jyvälle tai jopa kalastamaan jonain päivänä itsekin.. Kiitos Herralle meidän ei tarvi tehdä taikatemppuja, ku Jumalan kanssa kulkeva ihminen ottaa uskonaskeleen puhtaasti välittämisestä niin Herra tulee ilmoittamaan itsensä, koska Hän haluaa ton yhteiskunnan silmissä hylkiön Hänen suuriin suunnitelmiin..

 

eli tää juureton sukupolvi(minä) pitäisi Hengessä juurruttaa imemään ainoasta oikeasta Puusta

opastaa, olla siltana Jumalan ja Hänen luotunsa välillä

 

Ylistys Herralle että hän avasi tien elämään pienimmästä suurimpaan

Antsa Savolainen

Birgitta Kaipio
Vieras

#67 anonyymi

22.06.2010 10:15

Haluan pysytellä annyyminä

Ateisti

#68 Kokoomus on kääntänyt takkinsa

25.06.2010 15:53

#55: Pekka Sevanto - Kokoomus on luopunut kristillisestä perinnöstämme

Totta tosiaan!  Kun Kokoomuksen Harri Holkeri oli pääministerinä, hän sanoi, että suvaitsemattomuuden suvaitseminen se vasta onkin suvaitsevuutta. Meidän ateistien piti suvaita ahneutta, pelkoa ja vihaa eli kaikkia kristillisiä perusarvoja.

Jyrki Katainen on tosiaan kääntänyt kurssia 180 astetta. 

Ateisti
Vieras

#69 Väkivalta on uskonnon kasvualusta

25.06.2010 16:07

#63: Tzippor - Menestyykö kirkko vain pakkovallalla?

"Oman uskonnon opetus" koulussa on yhtä tunnustuksellista kuin opetus ennenkin. Kyseessä oli vain termin vaihto. Tunnustuksetonta uskonnonopetusta ei voi olla olemassa.

Uskonnonopetus ei kuitenkaan (viranomaisten mielestä) ole uskonnon harjoitusta.  Näin ollen se voi olla pakollista.

Erottelu ei synny koulussa vaan ihmiset tosiaan uskovat eri lailla ja erilaisiin jumaliin. On kunnia-asia, että opettajat koulussa huomioivat esim. ateistilapsen eivätkä pakota tätä uskonnonharjoitukseen.

Uskonnonharjoitus on Suomessa vapaaehtoista kaikille. Koulu ei voi pakottaa minkään ikäistä oppilasta uskonnonharjoitukseen, ei oman uskonnon harjoitukseenkaan. Perustuslain mukaan uskonnonharjoitukseen ei tarvitse osallistua, jos kokee sen omantunnon vastaiseksi. Sama koskee armeijaa. Jos pakottamista ilmaantuu, ottakaa yhteys rehtoriin tai komentajaan ja ellei tämä auta, poliisiin.

 

marja ristola
Vieras

#70 uskonnon opetus

27.06.2010 17:50

Uskonnon opetus kuuluu suomalaisten hyvinvointiin   ja arvomaailmaan.

gg
Vieras

#71 Näkemys

27.06.2010 17:58

Uskonnonopetuksen kuuluisi olla yleissivistävää ja ennen kaikkea uskontotieteellisen otteen omaavaa. Käännyttäminen ja kristinuskon tyrkyttäminen ala-asteelta toisen asteen opintoihin saakka on puuduttavaa ja herättää oppilaissa negatiivista latautuneisuutta oppiainetta kohtaan. Tämän totean sillä perusteella, mitä olen itse nähnyt ja kuullut keskustellessani uskonnonopetus-aiheesta lukemattomien kanssanuorien kanssa. Itselläni uskonnonopettaja on ollut aina uskonnollista ja kulttuurillista monimuotoisuutta peräävä, ammattitaitoinen ihminen, joka ymmärtää erään tärkeimmistä uskonnonopetuksen päämääristä nykyajan monikansallistuvaa Suomea ja koko maailmaa silmällä pitäen: suvaitsevaisuuden ja antirasististen, taikka neutraalien asenteiden erilaisia maailmankatsomuksia kohtaan omaksumisen tärkeyden.

Olisi tärkeää, että nuorella on mahdollisuus muodostaa oma arvomaailmansa ja oppia ajattelemaan itse. Tämän takia on tärkeää, että uskonnonopetuksen opsiin sisällytetään eri maailmanuskontoihin sekä niiden piirteisiin tutustuminen niin kattavasti, kuin on mahdollista. Koulun tarkoitus ei ole kasvattaa lapsista kristittyjä. Minun mielestäni tosin lapselle ei saisi tuputtaa mitään uskontoa, ennen kuin tämä on kyllin kypsä ajattelemaan omilla aivoillaan. Uskonnollisessa elinympäristössä kasvanut lapsi kohtaa usein kipeitä kriisejä yrittäessään irrottautua jostain tietystä uskonnollisesta systeemistä. Mikä ettei, voihan sitä toki olla myös ehdottoman ateistisia vanhempia, jotka eivät missään nimessä tahdo jälkikasvunsa omaksuvan minkäänlaista uskontoa. Tämäkin on IMO yhtälailla huono juttu.

Perheeltä omaksutaan usein se laatikko: koulun kaltaisen, silloista yhteiskuntaa varten kasvattavan instituution, täytyisi toimia kasvavan lapsen/nuoren hyväksi niin, että tämä halutessaan saa tämän laatikon avattua - ja ennen kaikkea valottaa sen ulkopuolella piirtyvää todellisuutta.

Täällä Suomessa on ollut kulttuuria ja uskonnollista elämää ennen kristinuskoakin. Entäpä näin suomalaisittain esikristilliset kulttuuriperinteet?

Lea Hursti
Helsinki

#72 Hyvä lapsuus

28.06.2010 14:01

Ikäpolveni sai kristillisen kasvatuksen, joka on merkinnyt Suomen yhteiskunnalle ja minulle yksilönä terveiden elämän arvojen kiistatonta arvostusta ja niihin pyrkimistä.

Keijo Alatalo
Vieras

#73

29.06.2010 13:43

Merkittävä  vetoomus  tärkeää  asiaa  koskien

marika vapalahti-nuutinen
Vieras

#74

30.06.2010 22:35

Hienoa!

Seppo Turunen
Vieras

#75 Lasten hengelliset oikeudet

03.07.2010 20:53

Jokaisella lapsella ON OIKEUS kohdata Jessus ja kohdata aivan omana Vapahtajanaan riippumatta vanhempien hengellisestä suuntautumisesta tai tasosta. Vanhemmilla ei ole oikeutta päättää lapsen tietämättömyyden tasosta asioissa, jotka koskevat elämää, rauhaa, Jumalan agape-rakkautta, Kristuksen todellisuutta ja uhrikuolemaa... Vanhemmilla on oikeus vaatia lapsilleen oikeutta USKONNONVAPAUDEN NIMESSA positiiviseen uskonnonvapauden tulkintaan eli täyden evankeliumin opetukseen kouluissa. Koulun tulisi olla opettamassa lasta elämään ja elämän tarkoitukseen, mielkkyyteen ja ihmisarvoon.