Vaadimme vuonna 2007 väärinperustein huostaanotetun, Joona Markus Mikael Leppäniemen palauttamista k

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.05.2011 08:03



Vieras

#77 Re: Kuulostaa jotenkin tutulta...

19.06.2011 18:20

Näin Suomessa..

#78 Rikosrekisterikin vanhenee, mutta LastenSuojelun merkintä on ikuinen.

07.08.2011 18:34

#76: joku vaan - Re:

HS A 2, 1.9.2010 ke, Kolumni; Marjut Lindberg@hs.fi, HS:n pääkirjoitustoimittaja

Lastensuojelua tarjotaan univaikeuksiinkin

Newsweek-lehden mukaan Suomi on maailman paras maa, jonne lapsen kannattaisi syntyä. Suurimmalla osalla Suomen lapsista asiat ovatkin mallillaan:

  • käytännössä kaikki terveet lapset oppivat lukemaan ja kirjoittamaan,
  • oppivatpa vielä ainakin yhtä vierasta kieltä peruskoulunsa aikana
  • pääsevät myös neuvolaan
  • vanhempien niin halutessa myös päiväkotiin ja esikouluun.
  • nyt syntyvistä lapsista elää 100 v, suurempi osa kuin milloinkaan ennen
  • lapset ovat terveempiä kuin yksikään heitä edeltänyt sukupolvi.

Terveys, hyvinvointi ja varakkuus sekä vanhempien kyky pitää perheensä puolia eivät kuitenkaan jakaudu tasaisesti. Osa lapsiperheistä tarvitsee erityistä tukea. Paljon suurempi joukko on niitä perheitä, jotka hyvin pienellä auttamisella selviytyisivät ilman mitään järeitä tukitoimia. Nyt näyttää siltä, että monissa suurissa kaupungeissa terveydenhoidon ja sosiaalitoimen työntekijöiltä on rahapulaan vedoten estetty järjen käyttö. Neuvolan ja sosiaalityön rahat ovat tiukassa, ja niiden kuluttamisessa on sijaa harkinnalle.

JOS LAPSI SIIRRETÄÄN LASTENSUOJELUN ASIAKKAAKSI, KUNNALLA ON LAKISÄÄTEINEN VELVOLLISUUS LÖYTÄÄ RAHAT PALVELUJEN JÄRJESTÄMISEEN. Tilanne johtaa pahimmillaan täysin käsittämättömiin ratkaisuihin.

Vauvan UNIVAIKEUDET:

  • neuvolasta ei heru apua vauvan univaikeuksista kärsivälle perheelle, koska lääkärillä ei ole valtuuksia antaa yli puoli vuotta valvoneelle äidille ja lapselle lähetettä unikouluun
  • vanhempien oikeusturvan kannalta on aivan eri asia, pääseekö lapsi unikouluun neuvolalääkärin vai LastenSuojelun lähetteellä
  • äidille kerrotaan, että lastensuojelupuolelta voidaan maksusitoumus kyllä antaa, mutta se edellyttää, että lapsi kirjataan lastensuojelun asiakkaaksi
  • LastenSuojelun asiakkuus mielletään vieläkin kuin epäonnistuminen vanhempana
  • Rikosrekisterikin vanhenee ja tuomiot poistetaan tiedostoista määräaikojen umpeuduttua
  • merkintä LS asiakkuudesta seuraa lasta ikuisesti, vanhemmat pelkäävät aiheellisesti, että lapsen mahdollisia myöhempiä toilailuja tarkastellaan loppuelämän ajan LastenSuojelun asiakkuuden läpi
  • lääkärin merkinnät ovat vapaasti vanhempien luettavissa, Lastensuojelun ei eivät aina ole
  • viranomaispalapeli; joka asiaa hoitamaan tarvitaan juuri siihen työhön erikoistunut viranhaltija, kokonaiskuva pirstaloitunut eri asiantuntijoiden väliseksi palapeliksi ja osa paloista näyttää olevan aina kateissa

Harva sellainen perhe, jolla ei ole ongelmia

  • toimeentulossa, päihteidenkäytössä, mielenterveydessä, elämänhallinnassa tai asumisessa, kirjautuu ehdoin tahdoin lastensuojelun asiakkaaksi
  • perheen tarvitessa vain muutaman kerran kotipalvelua, on LSn asiakkuus siitä kova hinta
  • syytä ollakin huolissaan siitä, mitä lapsesta ja perheestä merkitään lastensuojelun asiakirjoihin, sillä merkintöjä ei noin vain voi katsoa, saati muuttaa (HS 30.8)

Kodinhoitaja tuli hätiin myös äidin lääkärireissujen ajaksi ja auttoi unenpuutteen vuoksi uupunutta äitiä arkiaskareissa. Apu järjestyi neuvolan tai kaupungin sosiaalitoimiston kautta – ei siihen LastenSuojelua tarvita

  • 1990 yli 50 000 lapsiperhettä sai kodinhoitoapua Suomessa
  • 2009 kodinhoitoapua sai enää 9 000 lapsiperhettä ja määrä vähenee tasaisesti
  • 20v sitten LS asiakkaita oli n. 20 000 lasta ja nuorta
  • nyt LS asiakkaita on n. 70 000 ja määrä kasvaa tuhansilla vuosittain
  • LS KUSTANNUKSET OVAT JO NOIN 700 milj. €/v se on hieman suurempi summa kuin koko toimeentulotukeen käytetty rahamäärä

ON AIHETTA KYSYÄ, kuinka suuri osa LS menoista koostuu nimenomaan LastenSuojelun tarpeista. Kunnista myös kerrotaan, että unirytminsä hukanneiden lasten lisäksi LS asiakkaiksi ohjataan myös tarkkaavaisuushäiriöisiltä tai autismista kärsiviä lapsia, jotta heille voitaisiin järjestää kuntoutusta.

Muutamissa keskisuurissa kunnissa on jo havahduttu siihen, että perheiden ongelmat ovat korjattavissa helposti ja halvalla silloin, kun ne ovat vielä pieniä.

Imatra: palkkasi viime vuonna 6 perhetyöntekijää vakituiseen työsuhteeseen auttamaan lapsiperheitä

Raumalla tehdään tiivistä yhteistyötä neuvolan ja sosiaalitoimen välillä.

Suomalainen lapsi syntyy hyvään maahan. Lapset tarvitsevat apua ja suojeluakin, mutta kaikkea ei tarvitse tehdä LS nimellä.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/262540_227830933926092_1000...



 


Vieras

#79

25.08.2011 23:32

toivottavasti asiat kääntyvät parempaan suuntaan

Vieras

#80

18.10.2011 18:05

Kyllä uskon että väärin perusrein on lapsi viety.

Vieras

#81

02.11.2011 11:02

Toivon sydämestäni että Joona pääsee kotiin. Itselläni on kokemusta myös näistä lääkärien kummallisista diaknooseista lapsiin nähden. Tuntuu ettei uskalla pientä lasta lääkärille viedä ollenkaan ettei vanhempia epäillä heti lapsen pahoinpitelystä. Lapsen pitää olla niin iso että hän pystyy itse puolustamaan itseään LÄÄKÄREITÄ vastaan.

Vieras

#82

26.02.2012 22:25

Lapsi KOTIIN!!!!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.03.2012 07:46


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.03.2012 07:46


eu

#85 Asian käsittely

10.06.2012 19:20

Hei.

Tehokkain tapa on viedä asia käräjäoikeuteen.
Huomautan kuitenkin, että prosessi tulee viemään rahaa ja aikaa paljon.
Asia olisi siis syytä viedä ensin käräjäoikeuteen. Mikäli ette ole tyytyväisiä käräjäoikeuden päätökseen, on asia vietävä hovioikeuteen. Taas sama homma, mikäli ette ole tyytyväisiä, on vuorossa Korkein oikeus. Mikäli tämäkään päätös ei tyydytä, voitte viedä asian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on Strasbourgissa toimiva ylikansallinen tuomioistuin, joka valvoo Euroopan ihmisoikeussopimuksen noudattamista.

Jokainen sopimusvaltio tai yksityinen valittaja voi valittaa EIT:een, jos kokee ihmisoikeussopimuksessa turvattujen oikeuksiensa tulleen loukatuksi. EIT:ssa osapuolina ovat aina valtio ja yksityinen valittaja, eikä toista yksityistä vastaan voi nostaa kannetta. Kaikki asiakirjat ja tuomiot ovat julkisia. Tuomioistuimen työkielet ovat ranska ja englanti, mutta kukin voi laatia valituksen omalla kielellään.

Valitukset jaetaan osastoille ja puheenjohtajat määräävät niille tuomarin, jonka jälkeen hän päättää siirretäänkö asia jaostoon vai komiteaan. Komitea voi yksimielisellä äänestystuloksella jättää valituksen tutkimatta tai poistaa sen asialistaltaan. Pääsääntöisesti tutkittavaksi ottamisen edellytyksenä on, että kotimaiset valitustiet ja oikeusturvakeinot on käytetty (toisin sanoen tehokkaisiin oikeusturvakeinoihin on jo vedottu kotimaassa). Nykyisin näin tapahtuu yli 90 %:ssa valituksista. Jos komitea hyväksyy valituksen, jaosto tai tuomari ohjaa valituksen suoraan sinne. Jaostot päättävät tutkittavaksi ottamisesta ja asiakysymyksistä. Jos valitukseen liittyy tärkeä ihmisoikeussopimuksen tulkintakysymys tai ratkaisu johtaa ristiriitaan aiempien tuomioiden kanssa, voi jaosto luopua valituksesta ja antaa sen suurelle jaostolle. Jaosto voi pyytää lisätodisteita, kutsua asianomaiset suulliseen käsittelyyn, kehittelemään näkökantojaan ja esittämään vaatimuksensa hyvitykseen. Puheenjohtaja voi antaa luvan tai käskyn ulkopuolisille valtioille tai henkilöille osallistua suulliseen käsittelyyn. Asiaan voidaan myös hakea luottamuksellisesti sopimusratkaisua. Päätökset tehdään äänestämällä, mutta tuomarilla on oikeus liittää mukaan eriävä mielipide.

Ulkoministeriö vastaa Suomen valtion edustamisesta kansainvälisissä ihmisoikeuksia käsittelevissä lainkäyttö- ja tutkintaelimissä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) toimitti Suomen hallitukselle vastinetta varten 23 uutta valitusta vuonna 2005. Ratkaisuja tuomioistuin antoi 30 tapauksessa. EIT:ssä eri käsittelyvaiheissa on jatkuvasti noin 80 valitusta. Suurin osa tehdyistä valituksista jätetään syystä tai toisesta tutkittavaksi ottamatta.

Valituksen edellytykset

Valituksen edellytyksenä on mm.

henkilön ihmisoikeussopimuksella turvattua oikeutta on rikottu viranomaisen toimesta,
kaikki kotimaiset oikeuskeinot on käytetty ja
valitus on tehty kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun korkein kansallinen oikeusaste tai muu viranomainen on antanut lopullisen päätöksensä asiassa.



Lähteet: http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?contentid=204925
http://Finlex.fi
Ciara

#86 Varmasti kirpaisi...

22.11.2012 10:53

... mutta en usko että turhia huostaanottoja on olemassa. Kirpaiseehan se kun oma vanhemmuus saa kolauksen, mutta en näe yhtäkään syytä sille miksi sosiaaliviranomaisilla olisi jotain erityisen henkilökohtaista juuri teitä vastaan. Levittämällä juttuja joka kolkassa voi se oma häpeä vanhemmuuden epäonnistumisesta lievittyä, mutta tätä asiaa eteenpäin se ei vie. Onhan se jo nähty tässä vuosien aikana. Muutama sata ihmistä voi olla perheen äidin kanssa samaa mieltä, mutta yleensä ne muutama sata ihmistä väittävät myös vanhemmat.comissa kirkkain silmin toisilleen että heissä ei ole mitään vikaa vanhempina vaikka huostaanoton perusteet olisivatkin erityisen painavat.

On vaikea katsoa omia virheitään silmiin, mutta se on tehtävä.

Miksi en muuten ole missään nähnyt sitä dokumenttia huostaanoton syistä, joka aina annetaan vanhemmalle jolta lapsi on huostaanotettu? Siinä näkyisi perusteetkin. Vai onko niin, että kun sitä ei näytetä, ei kukaan kyselekään tai kyseenalaistakaan mitään ja huostaanotetun lapsen perheen ei mukamas mitään tarvitse selitelläkään, viranomaiset kun eivät saa kertoa Joonasta mitään? Näin vain oma versio tapahtumista pääsee esille ja ihmisten mielipiteitä päästään johdattamaan haluttuun suuntaan. Ikävä kyllä syyllisyys ei hellitä, vaikka saisit koko maailman puolellesi, minua siis lukuunottamatta. 

Anna jo olla, Janita. Hyväksy tilanteesi. Menetät turhaan energiaa vatvomalla tätä asiaa kun kerran hallinto-oikeuskaan ei huostaanoton purulle nähnyt mitään syytä. Kun mennään eteenpäin valituksissa EU:n tasolle saakka ja siellä ollaan samaa mieltä Suomen viranomaisten kanssa, kukaan ei voi väittää että he olisivat sosiaaliviranomaisten puolella. EU on niin tarkka maineestaan, että heillä ei moisiin virheisiin ole varaa.

Tilanne olisi siis aikaa sitten jo muuttunut mikäli siihen olisi ollut syytä. Nähtävästi näin ei kuitenkaan ole. Et saa aikaan vallankumousta yksipuolisella kertomuksella saatuine tukijoukkoinesi. Muutama sata ihmistä ei saa tilannetta muutettua mihinkään, vaan ainoastaan pienoisen hälyn aikaiseksi joka laantuu päivässä. Olet useasti saanut oman varttisi julkisuudessa joka ei ole johtanut Joonan kotiinpaluuseen.

Minä en muuten ole sossari, vaan itsekin äiti, jolta otettiin lapsi huostaan täysin syystä. Muutin elämäni ja kaikki kääntyi parhain päin. Sain lapseni takaisin. Minulla ei ole pahaa sanottavaa sosiaaliviranomaisista. He ovat oikeasti halunneet auttaa. Niin myös sinunkin tapauksessasi, mikäli vastapuolen huhuja on uskominen. Järjestä se huostaanottopaperi jonnekin näkyville ensin, ethän ole pelännyt aikaisemminkaan julkistaa asianosaisten nimiä ilmeisesti ilman lupaa julkisella facebook-sivullasi. Näin ollen olisit uskottavampi muidenkin silmissä kuin niiden, jotka ovat "turhan, perhettä repineen" huostaanoton kokeneet.


Vieras

#87 saa ja pitääkin. ei nämä muuten lopu. perjeidrn rikkomisry Re:

28.12.2012 01:02

#4: heidi -

 

k Kyllä

huolestunut

#88

26.01.2013 23:53

Haluan, että kaikki laittomasti huostaanotetut ja valheilla sijaispaikkoihin viedyt palautetaan takaisin koteihinsa, ennenkuin Suomi on konkurssissa suuresta laskusta minkä nämä juuriltaan revityt lapset aiheuttavat yhteiskunnalle.... Läheltä nähnyt tapauksen jossa 18v. palautui suoraan "työkyvyttömyyseläkkeelle" aivan romuna.. tällainen bisness on loputtava!


Vieras

#89

18.12.2014 17:32

Täällä Kuopion KYSissä on samanlainen käytäntö. Epikriisit ovat, etenkin lastenneurologian osastolla julman perhekriittisiä, mitkä lääkärit sitten jakavat,lainkaan tapaamatta perhettä, Kuopion Sosiaalipalveluiden Lastensuojelulle. Virkamiesoikeudessa Lastensuojelu käyttää virheellistä tietoa sisältäviä epikriisejä todisteina huostaanottoon ja aluehallinnotovirastoon tehty kantelu lastensuojelun toimista tai ylilääkäreitä ei tuota mitään tulosta tai muutosta dokumentteihin. Voimia Joonan perheelle! Lastensuojelu on lopetettava, kun ei se osaa toimia lapsen parhaaksi. Vanhemmille lapset takaisin ja inhimillästä kohtelua lapsille.

Vieras

#90 Re: Rikosrekisterikin vanhenee, mutta LastenSuojelun merkintä on ikuinen.

03.09.2015 21:45

Hallintaoy

#91 Re: Re: Rikosrekisterikin vanhenee, mutta LastenSuojelun merkintä on ikuinen.

05.09.2019 17:48

#90: - Re: Rikosrekisterikin vanhenee, mutta LastenSuojelun merkintä on ikuinen. 

Lastensuojelun asiakkuus on eri asia kuin lastensuojeluilmoitus! Voi olla asiakas ilman lastensuojeluilmoitusta, huoh.