Me olemme kansanedustajien palkankorotusta vastaan!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Me olemme kansanedustajien palkankorotusta vastaan!.

AK Kamunen
Vantaa

#1

19.05.2010 20:21

Ehdotan, että kansanedustajan palkka ei saisi koskaan olla korkeampi kuin lakisääteinen minimipalkka.
Katja Hujanen
Turku

#2

21.05.2010 06:23

Se on ihan mielenkiintoista, kuinka sitä rahaa löytyy kansanedustajien palkankorotuksiin, mutta ei esimerkiksi terveydenhuoltoon tai koulutukseen.
Maria Rostedt
Turku

#3

22.05.2010 22:05

Tämä menee kyllä pienen tallaajan ymmärryksen yli. Perusduunarin palkan korotus on n.10snt/tunti korkeammilla hieman enempi mutta kansanedustajien korotukset pelkästään on samaa luokkaa kuin eräiden kuukausitulot. Jos ei ole varaa auttaa vanhuksia, lapsia, kotiäitejä, vähäosaisia tai muita tarvitsevia niin miten ihmeessä tämä valtio voi nostaa kansanedustajien palkkoja noin paljon?

Eikös tuota palkkaa voisi suhteuttaa tehtyyn työhön hieman?
Janne Hakala
Kylmäkoski

#4

23.05.2010 00:41

Ja siitäkin on aina hirveä vääntö ja pahimmassa tapauksessa jopa lakkoilu, että perusduunari saa sen 10sentin palkankorotuksensa. Kun taas kansanedustajien ei tarvitse kuin päättää ja äänestää omista korotuksistaan. Mielestäni noissa kansanedustajien palkankorotuksista pitäisi olla kansanäänestys,että ovatko miten mielestämme hoitaneet työnsä, ja sitä kautta mahdollisesti ansainneet korotuksensa.
Kimmo Koljonen
Lahti

#5

23.05.2010 14:49

Yksi idea olisi sitoa kansanedustajien palkat indeksiin, kuten eläkkeet.
Toinen, että pienennetään kansanedustajien palkka puoleen ja rajoitetaan voimakkaasti eri etuuksien maksamista. Esimerkkinä sopisi Kiljusen matkat, miksi ko. tapauksessa kaikki tilaisuuteen osallistujat lensivät kalleimmassa luokassa, kun turistiluokka olisi käynyt yhtä hyvin?

Kansanedustajien työtaakka on vähentynyt EU:n myötä. Suurinosa päätöksistä tehdään Brysselissä ja täällä on vain toimeenpsnovalta. Lait valmistellaan virkamiestyönä, joten mitä edustajat enää tekevät?
Entä kuinka paljon aikaa jää toimen suorittamiseen, kun monet ovat muissakin töissä, esim. kuntien hallituksissa, kuten Heinäluoma? Mielestäni palkka on liian suuri tehtyyn työmäärään sekä vastuuseen verrattuna ja vastuuseenhan edustajia ei millään saa.

Edustajina on tällä hetkellä myös ihmisiä, jotka ovat olleet eduskunnassa jo ennen minun syntymääni. Mitä heillä on enää tarjota? Maailma on muuttunut ja siten heidän tietotaitonsa on vanhentunutta.
Esimerkiksi PC:t ja Internet rupesivat yleistymään 80-luvun jälkeen ja osa kansanedustajista sekä Helsingin Sanomien toimitus ei ymmärrä Internetin toimintaa ja miten se on rakentunut. Monet lakiehdotukset ovat olleet sitä luokkaa, että niiden valmistelijat (yleensä virkamiehet) luulevat koko Internetiä pelkäksi sähköpostiksi.
Yksityisellä puolella usenmiten maksetaan osaamisen perusteella, miksi ei edustajille?

Kolmen suurimman puolueen edustajat arvostelevat puheenvuoroissaan välillä voimakkaastikin hallituksen toimia, mutta kun tulee aika äänestää, Kaikki äänestävät ryhmäkurin mukaan, kuten SDP:n, Kok:n ja Kesk:n johtajat ovat keskenään sopineet, todellista oppositiota ei Suomessa ole.

SDP ja Vasemmistoliitto eivät ole enää pitkään aikaan olleet työläisten puolella ja SDP on sisäisesti liian jäykkä ja "ruostunut" jonnekin 70-luvulle.
Kaikkien isojen puolueiden johtajisto tulisi vaihtaa totaalisesti. Muuten ne eivät pysty säilyttämään toimintakykyään.

RKP äänestää hallituksen mukaan, kunhan Pakkoruotsia lisätään, eli omia mielipiteitä ei todellisuudessa ole.
Vihreiden ympäristöarvot ovat jossain ihan muualla, kuin luonnossa ja eivät muutenkaan tunnu hallitsevan toimialaansa, kuten työttömyysministeri, joka pienellä duunarien kuuntelulla olisi saanut paljon hyviä ideoita.
Martti Holopainen
U:ki

#6 Eläkeensaajan asumistuki leikkaukset

27.05.2010 18:02

Vuoden 2008 alusta tulivat voimaan uusi kansaneläkelaki,laki vammaisetuuksista ja laki eläkeensaajan asumistuesta.Uudistus oli osa kokonaisuutta,jolla pyrittiin ajanmukaistaa ja selkeytämään toimeentuloturvaa koskevaa lainsäädäntöä.
Lainsäädännön rakennetta uudistettiin ja yksittäisten säännösten sanamuotoja selkeytettiin ja täsmennettiin.

Uuden eläkeensaajan asumistuesta annetun lain 571/2007 myötä poistettiin eläkeensaajalta oikeus vähentää kulutusluottojen korot tuloistaan laskettaessa
asumistuen määrää. KULUTUSLUOTTOJEN KORKOJEN LEIKKAUS TOTEUTETAAN ASTEITTAIN
VIIDESSÄ VUODESSA SITEN,ETTÄ MAKSUSSA OLEVAN ELÄKEENSAAJIENN ASUMISTUEN VÄHENYKSENÄ OLEVIEN VELKOJEN KORKOJEN MÄÄRÄÄ VÄHENETÄÄN 20% PROSENTIA JOKAISEN VUODEN ALUSSA,KUITENKIN VÄHINTÄÄN 250€ EUROA VUODESSA.
Eläkkeensaaja ei enää ensi vuonna voi vähentää kulutusluottojen korkoja asumistuen tuloista. Hallitus perusteli muutosta siten, että yleisessä asumistuessakaan ei ole korkojen vähennysoikeutta. Eläkkeensaajan asumistuen tarkoitus on alentaa asumismenoja eikä kompensoida kulutusluotoista aiheutuvia kuluja.

Eläkkeensaajan asumistukea saa kaikkiaan noin 171 000 eläkeläistä, joista 9 prosenttia on vähentänyt tuloistaan kulutusluottojen korkoja. Nämä noin 18 000 eläkkeensaajaa saavat Kelalta ennen vuoden vaihdetta päätöksen korkojen leikkaamisesta. Joillakin korkoja vähentäneillä tuki voi myös säilyä ennallaan.
Hallitus leikkaa vähävaraisilta Asumistukea

Kulutusluottojen korkoja ei enää 1.1.2008 lukien vähennetä asumistuessa huomioon otettavissa tuloista.

Maksussa olevista asumituista näiden korkojen vaikutus poistetaan asteittain siten, että korkojen yhteismäärää leikataan vuosittain 20% prosenttia kuitenkin vähintään 250€ euroa vuodessa.

Meneekös tämä sitten oikein.
Asumistukeenne vaikuttavissa tuloissa on 31.12. 2007 otettu huomioon kulutusluottojen korkoja 662,00 euroa vuodessa.
Määrästä on vähennetty tähän mennessä yhteensä 500.00euroa.
JÄLJELLE JÄÄVIÄ KORKOJA LEIKATAAN SEURAAVAN KERRAN 1.1.2010
Tämän johdosta asumistukea leikattiin 107,11:ta 93,50 elikä=13,61 € euroa
Samaan aikaan Vuokrat nousi 33,33 euroa ja asumistuesta hävisi -13,61/kk euroa yhteensä = on -46,94 euroa

Ei voi sanoa että ostovoima olisi kasvanut, tämä leikkaus vaikuttaa useamman velkaiseen henkilöön jopa useaan 10,000 henkilöön.
Kukahan vippaisi tai lahjoittaisi minullekin noin 6000 euroa, olen 80% invalidi tuki/liikunta krooninen kipuoireyhtymä ja 2infaktia käynyt 45%vasemmastakammiosta ejektiossa.

LAKI eläkkeensaajan asumistuesta 60§
Lain kohdat asumistuesta 5§, 9§, ja 17§

LEIKKAUKSET YHT: 13,61€ euroa
Valtio otti jo eläkeläisiltä heti omansa pois köyhät ja sairaat tulee vain yhä tiukemmalle ja joutuu SOS-luukulle taistelemaan saadakseen edes lääkkeisiin avustusta jota viellä viivytellään päätöksen teossa. Terveyskeskukseen vain perjantaisin ajanvaraus päästäkseen lääkärille.

Ennen EU-vaaleja.

Hei,
Kiitos yhteydenotostasi.
Toivon mukaan kuntasi sosiaalitoimi auttaisi sinua toimeentulossa.

Jaksamista!
Ystävällisin terveisin,
Jutta Urpilainen
SDP:n puheenjohtaja

Näin SDP:n JOHTAJA suhtautuu köyhiin.
Osa kansanedustajista ei vaivautunut edes vastaamaan kokoasiaan.

Terveisin Martti.
Jarno Suomela
Vieras

#7

02.06.2010 17:19

Miksi hyväksyisin niille joita sydämeni pohjasta vihaan ja halveksun minkäänlaisia korotuksia saatika edes ihmisarvoista elämää?!



#8 Palkkatasosta

04.06.2010 13:02

Kansanedustajien palkka pitäisi sitoa keskimääräisen suomalaisen palkkatasoon, jotta kansan edustaminen toteutuisi edes teoriassa. Ei yli 12 vuotta kansanedustajana toiminut henkilö joka on koko ajan saanut aivan ylimitoitettua palkkaa voi millään ymmärtää miten kallista jokin on ihan normaalipalkkaisille, saati sitten pienituloisille tai esim opiskelijoille. Silloin ei ymmärrys riitä sille miksi joku ei pysty käymään lääkärissä kun se ei edes maksa paljoa. Jos valinnat ovat opiskelijalla tasoa syönkö ruokaa vai maksanko opiskelumateriaalit, niin aika kaukana ovat meidän edustajat meidän todellisuudesta!

enemmän allekirjoituksia!

#9

18.06.2010 08:31

Kaikki valittavat, että kansanedustajien palkka ei saa nousta (enkä minäkään todellakaan halua että se nousee enää, saisi laskea), mutta miksi allekirjoituksia on "vain" 326 (tähän mennessä) ?

Luulisi, että jos ihmiset tossissaan haluavat, ettei kansanedustajien palkka nouse, niin he olisivat jo allekirjoittaneet tämän, ja allerkirjoituksia olisi pakollakin tähän mennessä jo reilut 1000 ..paljon enemmänkin. Kun tämä on nyt sentään jo kuukauden ollut täällä.

Mainostakaa adressia, niin huomataan, miten tosissaan Suomen kansa oikeasti on kansanedustajien palkankorotusta vastaan.

 

Tommi Blom
Vieras

#10

02.07.2010 07:25

Kansanedustajien Pkorotusta vastaan !!


Vieras

#11 Kansanedustajien palkankorotus

09.07.2010 11:07

Itse ovat puhuneet koko laman ajan maltillisesta palkankorotuksesta työtätekeville. Heidän pitäisi olla esimerkkinä muille!!!!???

Vieras

#12 Re: Naurettavaa

28.09.2010 19:20

#1: AK Kamunen -  

 Olen täysin samaa mieltä! Yrittäjän näkökulmasta katsottuna, tämä menee jo naurettavaksi. Mitä seuraavaksi, korottomat lainat kansanedustajille ja maksuvapaa loppuelämä.

TtheT
Vieras

#13 'kansanedustajien' kuukausipalkat nousevat 500-700 €

28.09.2010 22:15

Kansanedustajien palkkioita nostetaan kahdessa erässä Ensimmäinen 1,5 prosentin korotus tulee voimaan marraskuussa, seuraava 6,5 prosentin korotus vuoden 2011 vaalien jälkeen toukokuussa. Tavallisen rivikansanedustajan palkkio nousee kahdessa korotuksessa 5 860 eurosta 6 335 euroon. Korotus on siis yhteensä noin 8,1 prosenttia. Eduskunnan palkkiotoimikunta päätti korotuksista tänään tiistaina. Tiedotteessaan palkkiotoimikunta kertoo ottaneensa päätöstä harkitessaan huomioon muun muassa työmarkkinoilla tapahtuneen ansiokehityksen. Kansanedustajien palkkioita korotettiin edellisen kerran toukokuussa 2008. Näin palkat nousevat Kansanedustaja Kuukausipalkka nyt: 5 860 euroa Kuukausipalkka 1.11. lähtien: 5 948 euroa Kuukausipalkka 1.5. lähtien: 6 335 euroa Kansanedustaja, yli 12 vuotta eduskunnassa Kuukausipalkka nyt: 6 300 Kuukausipalkka 1.11. lähtien: 6 395 Kuukausipalkka 1.5. lähtien: 6 811 Puhemies Kuukausipalkka nyt: 10 800 Kuukausipalkka 1.11. lähtien: 10 962 Kuukausipalkka 1.5. lähtien: 11 675 Varapuhemies Kuukausipalkka nyt: 9 000 Kuukausipalkka 1.11. lähtien: 9 135 Kuukausipalkka 1.5. lähtien: 9 729 Puhemiestä koskevaa palkkiopäätöstä sovelletaan myös pääministerin palkkioon ja varapuhemiestä koskevaa päätöstä ministerinpalkkioon. Myös valiokuntien ja eduskuntaryhmien puheenjohtajien lisäpalkkioita korotetaan 1,5 prosenttia marraskuussa ja 6,5 prosenttia toukokuussa 2011. IL 28.9.2010
Pertti
Vieras

#14 Puolesta

29.09.2010 00:33

Suomalaisen keskipalkka on noin 3000 euroa. Miksi valtion johdossa olevilla kansanedustajilla ei saisi olla tuplapalkka? Tuplapalkka osoittaa että työtä arvostetaan ja siinä vaaditaan paljon. Se on sitten kansan oma vika ketä sinne valitaan. Ainoa järkevä keino on alentaa keskipalkkaa ensimmäiseksi. Suomalaisilla on ylipäätään aivan liian suuren palkat ja lomaedut niin että kilpailukyky kärsii. Pääasiallisesti kaikkia palkkoja ja etuja pitäisi pienentää ja korottaa vain pientuloisten palkkoja. Ongelma on palkkojen suuruus yleisesti ottaen, ei kansanedustajien palkat.
Vieras
Vieras

#15 Re: Puolesta

29.09.2010 18:31

#14: Pertti - Puolesta

Kyllä, jos ne tekisi jotain kunnon vaativaa työtä, niin ymmärtäisin korkeamman palkan kuin suomalaisten keskipalkka (en kuitenkaan noin ylisuurta mikä se nyt on), mutta kun ei ne siellä muuta näytä tekevän kun äänestävän siitä että kuinka paljon korkeampi palkka heillä itsellään tulisi olla, tai että koska muiden pitäisi jäädä eläkkeelle...naurettavaa sekin että nuorilta viedään työnteon mahdollisuus kun vaan nostetaan eläkeikää!

Irma Kaltti
Vieras

#16 Palkankorotus

29.09.2010 18:46

Miksi nostaa niin hyvä tuloisille,,noin paljon palkkaa,,,,vähävaraiset saavat vaiv 02% kyllä täytyis aatella vähän,,,eläkeläisiä,,,työttömiä,,,jotka elää kituuttaa jollain 700e kuukausirahalla,,,,,,
eläkeläinen
Vieras

#17 Palkankorotus

01.10.2010 18:26

Unohtuikohan edustajien palkankorotusprosentin edestä pois 0,
sittenkin olisi moninkertainen meikäläisen 0,26% korotukseen verrattuna

T.A.M
Vieras

#18 Palkankorotus

03.10.2010 09:49

"Sellainen hallinto kuin kansa"-sanotaan, mutta onko todellakaan näin! Eiköhän Suomen kansa, siis se osa siitä, joka todellakin pitää tätä maata pystyssä kotiensa tai töittensä kautta, ole jo ylen kyllästynyt katsomaan tuota kähmijöitten, missukoiden ja laulumaakareiden joukkoa. Ja tällaiselle joukolleko olisi vielä maksettava lisää rahaa, täyttä typeryyttä. Ymmärrän kyllä sen vähemmistöjoukon palkankorotuksen (kansanedustajista), jotka osaavat ja voivat, koulutuksestaan johtuen, jotain ammattimaista tälle maalle antaa, mutta en mitenkään kyllä ymmärrä miksi ihmeessä pitäisi tuolle loisjoukolle, joka on onnistunut soluttautua typerän populisten puolueitten tuella eduskuntaan, jotain minimipalkkaa suurempaa palkkaa maksaa. Ei mikään ihme, että Suomella menee suht kehnosti, kun päätöksiä on väsäämässä ylioppilastodistus kourassa politiikkaan ammattivalehtelijoiksi karanneita märkäkorvia, laulumaakareita, ex missukoita tai radalta pikaisesti karanneita ex urheilijoita, ja tällaiselle joukolleko olisi maksettava moista palkkaa, vaikka keskiansiotaso on maassa kuitenkin lähempänä 2000 euroa, ja eläkeläiset ja muut pienituloiset on täysin vastuuttomasti unohdettu, ja sosiaali sekä terveystoimi on retuperällä ja syvemmälle sinne painumassa vauhdilla. Tässä hienossa demokraattisessa oikeusvaltiossa ei oikeus ja kohtuus ole tapahtunut enää aikoihin, mutta mielenkiintoista on, kuinka syvälle täytyy tämänkin valtion sukeltaa, ennen kuin kansa uskaltaa alkaa ajatella omilla aivoilla, ja alkaa todellakin tehdä asioille jotain. Hallitulla ja keskitetyllä yleislakolla, kovilla lakimuutoksilla sekä vastuullisella johtamisella olisi hyvä vaikka aloittaa. Roskaa siis koko korotus, HERÄTKÄÄ IHMISET !
Vain yksi meistä...
Vieras

#19 Sairaseläkeläinen nainen

03.10.2010 13:07

Olen sairaseläkkeellä ja saan asumistukea.Tuloni ovat kaikkiaan 1199 euroa/kk.
Maksan vuokraa 580 /kk. Jokainen voi laskea paljonko jää ,kun otetaan tv,sähkö,puhelin,ym.pakolliset menon huomioon.Lopuilla ostan lääkkeet ja ruuan ,vaatteet,ym.

Ei siinä paljon missään käydä eikä enään elämästä nautita.

Luulisi jonkun kansanedustajan joskus edes kokeilevan elävänsä saman suuruisilla tuloilla.
Enkä ole edes se pienituloisin eläkeläinen suomessa.

Luulisi hävettävän ,kun itse saavat saman kuukaudessa ,kun minä puolessa vuodessa.Taitaa olla vähän eri ruuat meillä .

Äitini aina sanoi ,että elä niin ,että voit painaa pääsi hyvällä mielellä illalla tyynyyn.
Vieras

#20 Re: Samaa mieltä olen

04.10.2010 09:30

#1: AK Kamunen -

Alkaa olla jo tosi törkeetä nämä politiikkojen touhut ?

Lisää vähäosaisille
Vieras

#21 Kyllä kansa sen tietää

04.10.2010 13:37

Kansanedustajille on aivan loistavan hyvä palkka. Ei siihen tarvitsisi tässä tilanteessa korotusta ollenkaan. Voisivat aivan hyvin kerrankin päättää alentaa
palkkaansa. Silloin kansalaisetkin ymmärtäisivät, että nyt on tosi kyseessä. Meidän
kaikkien tulee nyt säästää menoissa kaikilla tasoilla. Senhän sanoo järkikin,koska
ei aina voi nostaa palkkaa. Ei varsinkaan silloin, kun on todella hyvä palkka ja avustajat.

Vieras

#22 hävetkää "edustajat"

04.10.2010 17:51

Eikös Suomessa ole nyt lama? Eikös silloin pitäisi säästää yhteisistä varoista ja laskea ylisuuren "edustajiston" palkkoja, samoin potkia pihalle turhia nukkujia? Tämä tyhjäntoimittajien kerho on saanut Suomen talouden täysin kuralle ja siitäkö muka pitäisi vielä palkita palkankorotuksilla?!, senhän pystyy tekemään ihan kuka vaan!. Kansanedustajien palkat pitäisi olla ehdottomasti sidottuna tulokseen, täten saataisiin karsittua täysin turhat ja kykenemättömät pois ja ammattilaiset ja asiansa osaavat tilalle. Lisäksi edustajien määrää voisi tiputtaa 100:an, Suomen kokoisessa valtiossa pärjättäisiin ihan hyvin 100 kansan"edustajalla". Äänestäjissähän se perimmäinen vika kyllä on kun äänestävät ottamatta selvää täysin hommaansa kykenemättömiä vätyksiä.
pienellä oalkalla hoitotyössä toimiva
Vieras

#23 kansanedustajien pitäisi olla esimerkkeinä

05.10.2010 20:26

On edesvastuutonta että kansanedustajat ajavat vain omia etujaan ja selvittelevät mitä kummallisimpia yksityiselämän sotkujaan julkisuudessa,ei ihme jos luottamus menee, olisivat kerrankin positiivisella esimerkillään mukana esim. Mielestäni, kun vaaditaan kansalaisilta maltillista palkkapolitiikkaa, pitäisi kansanedustajien olla esimerkkeinä ja tyytyä itse vaikka 0-ratkaisuun, sen verran isotuloisia ovat kaikkine työsuhde etuineen.
Todella epäreilua.

Vieras
Vieras

#24 Re: kansanedustajien pitäisi olla esimerkkeinä

05.10.2010 20:28

Vaalit tulossa
Vieras

#25 Jo on hävyltä häntä puraistu

05.10.2010 21:17

Päättäjät ovat niin etääntyneet normaalista elämästä etteivät usko Suomessa kellään olevan puutetta mistään. Siellä käyvät oikeutta omia rötöksiään selvitellessä ja kirjojaan esitellessä.