Alennetaan kansanedustajien palkkoja

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Alennetaan kansanedustajien palkkoja.

Ketä Kiinnostaa
Enkerro

#1

26.05.2010 17:15

Kiinnitettäis vaikka jokainen liikennemerkki tolppaan vain yhdellä ruuvilla niin valtio säästäisi enemmän. Ja ei lyötäisi niitä tolppia niin syvälle. Asfalttitien asvaltin paksuutta vähennettäisi 0.1 cm ja presidentti sais käyttää rautian mainoskynää. Otetaan itäräjan takaa esimerkkiä eikä sinkitä maantien sillan kaiteita vaan maalataan, tulee halvemmaks.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#2

26.05.2010 21:49

Kansanedustajien palkkojen alennukset olisivat merkki kansalle

24.5.2010 12.02 | Ilkka Luoma |

Kreikka toi pinnalle kilpailukyvyttömyytemme mm. kustannusten osalta. Meillä on liian suuret palkat (keskimäärin) - emme pärjää maailman uudelle talousveturille Kiinalle, jossa palkat hiljalleen nousevat. Meidän pitää hiljalleen taas laskea palkkoja ja eläkkeitä. Kansanedustajat voivat aloittaa - näytön vuoksi.

Boliviassa presidentti Evo Morales noustessaan valtaan lupasi palkkojen nousua työläisille - nyt presidentin, ministereiden ja korkeimpien virkamiesten palkat on pudotettu 60% ja työläisten keskimääräisiä palkkoja nostettu 40 prosenttia.

Kuvalinkki Moralesin juhlapuhetilaisuuteen Hgin yliopistolla 22. toukokuuta 2010:

http://www.kuvaboxi.fi/julkine…livia.html

Mitä me voisimme Kreikan aloittamassa kustannusajojahdissa tehdä Suomessa - alentaa kaikkia palkkoja ja eläkkeitä, jotka ovat suurempia kuin 2350 euroa ja 2050 euroa, mutta aloitetaan kansanedustajista - mitä kirjoitimme viisi vuotta sitten, 24. toukokuuta 2005—

Kansanedustajat voisivat kieltäytyä palkankorotuksista

Kansanedustajan työnantaja on yksiselitteisesti äänestyskelpoinen Suomen kansalainen, joka antaa äänensä valitulle ehdokkaalle. Kansanedustajien palkan katsotaan jääneen jälkeen yleisestä kehityksestä. Suomessa tiedetään, että meillä on laajasti ja yleisesti ottaen keskimäärin liian korkeat palkat pärjätäksemme kansainvälisessä kilpailussa.

Kansanedustajat ovat saamassa noin 300 euroa lisää rahaa kuussa päästen n. 5.200 euron palkkaan. Nykyisellä palkalla olisi tullut erinomaisesti toimeen. Kansanedustajat edustavat kansaa ja ovat parhaimmillaan tiennäyttäjiä tai heidän ainakin pitäisi olla. Tunnetusti politiikka ja edustuksellinen demokratia ei kiinnosta 30% Suomen äänestysikäisestä kansasta.

Valitsemamme edustajat voivat nyt esimerkin vuoksi kieltäytyä palkankorotuksista ja suunnata osuutensa kunkin valitsemaan kohteeseen, jolla katsoo olevan esimerkillistä tehoa. Tuo säästyvä rahasumma ei ole suuri; se on lähinnä symboolinen, mutta esimerkki on sitäkin voimakkaampi.

Lakossa oleva Paperiväki ja tehtaiden johtajat voisivat olla seuraavat esimerkin antajat. Molemmat niin Paperiväki kuin johtajisto metsäteollisuudessa ansaitsevat riittävästi pitääkseen yllä erinomaista elintasoa keskiarvoon nähden.

Kansanedustajat ovat keskimäärin hyvin koulutettuja ja ymmärtävät kilpailuasetelmamme huononevan lähivuosina, koska kulurakenteemme on liian suuri. Kansanedustajan ei tarvitse ihmetellä politiikan arvostuksen puutetta. Suoralinjainen edustuksellisuus, jossa ei tarvitse äänestäjää nuoleskella neljän vuoden välein, tarvitsee rehtejä otteita ja esimerkkejä. Arvostus nousee osallistumisesta ja vastuunkannosta.

Nyt on aika kantaa vastuuta. Myönnettyä palkankorotusta ei ole pakko nostaa tililleen. Edustuslaitoksemme voi nyt aloittaa ryhtiliikkeen ja katsoa tulevaisuuteen lastemme hyväksi. Kysymys on kansallisesta teosta, jonka symboliarvo kantaa kauas. Nyt on tekojen aika, liturgioiden ja poliittisen jargonin aika on ohi. Teot ratkaisevat.

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

TAGS:
Yleinen, Johtaminen, Työ, Yrittäminen, Politiikka, markkinatalous, Historia, Talous, Demokratia, Kansantalous, Tulevaisuus, Tasavertaisuus, Tulonjako, Vastuu ja velvollisuus, Yhteiskuntavastuu, Business, Palkansaajat, Virheet ja ongelmat
Jana Jaakonmäki
Janakkala

#3

27.05.2010 17:14

Hyvä Suomi!
Martti Holopainen
U:ki

#4 Kannatetaan kansanedustajien palkanleikkausta

27.05.2010 19:26

EI TARTTE IHMETELLÄ MIKSI VAALEISSA MENEE HUONOSTI.???

Hei,

Kiitos yhteydenotostasi.

Toivon mukaan kuntasi sosiaalitoimi auttaisi sinua toimeentulossa.



Jaksamista!

Ystävällisin terveisin,

Jutta Urpilainen

SDP:n puheenjohtaja

Tiina Valtanen
Loimaa

#5

02.06.2010 14:29

Pienemmälläkin rahamäärällä tulee toimeen, kun on pakko!

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#6 Nyt on tämän aika!

29.09.2010 03:20

Nyt vaaditaan lisää, mutta voisivatko valitsemamme edustajat itseasiassa luopua osasta palkkaansa esimerkkinä meille muille - vastuuta kantaen.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#7 Esimerkin vuoksi vapaaehtoinen alennus

29.09.2010 03:25

Kansanedustajat eivät ole saaaneet omia tasokorotuksia muihin nähden ja suhteellisesti. Ei niinkään saannon oikeus kuin moraalinen esimerkki kutsumustyöstä saatavasta korvauksesta. Ryhtymättömyydellä palkankorotusesityksiin voidaan viestittää edustajien työnantajalle, kansalle jotain sellaista, joka loisi uskoa edustajiemme tapaan nähdä kansakunnan yhteiset tehtävät ja päämäärät. Kansanedustajan palkka on jo nyt täysin riittävä. --- Mitä kirjoitimme lähihistoriassa? - [24052005] - Kansanedustajan työnantaja on yksiselitteisesti äänestyskelpoinen Suomen kansalainen, joka antaa äänensä valitulle ehdokkaalle. Kansanedustajien palkan katsotaan jääneen jälkeen yleisestä kehityksestä. Suomessa tiedetään, että meillä on laajasti ja yleisesti ottaen keskimäärin liian korkeat palkat pärjätäksemme kansainvälisessä kilpailussa. ADRESSI - http://www.adressit.com/kansanedustaja Kansanedustajat ovat saamassa noin 300 euroa lisää rahaa kuussa päästen n. 5.200 euron palkkaan (siis vuonaa 2005). Nykyisellä palkalla olisi tullut erinomaisesti toimeen. Kansanedustajat edustavat kansaa ja ovat parhaimmillaan tiennäyttäjiä tai heidän ainakin pitäisi olla. Tunnetusti politiikka ja edustuksellinen demokratia ei kiinnosta 30% Suomen äänestysikäisestä kansasta. Valitsemamme edustajat voivat nyt esimerkin vuoksi kieltäytyä palkankorotuksista ja suunnata osuutensa kunkin valitsemaan kohteeseen, jolla katsoo olevan esimerkillistä tehoa. Tuo säästyvä rahasumma ei ole suuri; se on lähinnä symboolinen, mutta esimerkki on sitäkin voimakkaampi. Lakossa oleva Paperiväki ja tehtaiden johtajat voisivat olla seuraavat esimerkin antajat. Molemmat niin Paperiväki kuin johtajisto metsäteollisuudessa ansaitsevat riittävästi pitääkseen yllä erinomaista elintasoa keskiarvoon nähden. Kansanedustajat ovat keskimäärin hyvin koulutettuja ja ymmärtävät kilpailuasetelmamme huononevan lähivuosina, koska kulurakenteemme on liian suuri. Kansanedustajan ei tarvitse ihmetellä politiikan arvostuksen puutetta. Suoralinjainen edustuksellisuus, jossa ei tarvitse äänestäjää nuoleskella neljän vuoden välein, tarvitsee rehtejä otteita ja esimerkkejä. Arvostus nousee osallistumisesta ja vastuunkannosta. Nyt on aika kantaa vastuuta. Myönnettyä palkankorotusta ei ole pakko nostaa tililleen. Edustuslaitoksemme voi nyt aloittaa ryhtiliikkeen ja katsoa tulevaisuuteen lastemme hyväksi. Kysymys on kansallisesta teosta, jonka symboliarvo kantaa kauas. Nyt on tekojen aika, liturgioiden ja poliittisen jargonin aika on ohi. Teot ratkaisevat. Ilkka Luoma http://www.adressit.com/kansanedustaja --- Äänestä edustajiemme palkankorotuksia vastaan ja päinvastoin kannustakaamme heitä luopumaan osasta palkkaa symbolisena uskottavuuden ja osallistumisen eleenä

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.09.2010 03:30


Roi Mantsinen
Vieras

#9 US-blogalueelta selkokielinen painos!

29.09.2010 03:38

Vieras

#10 Re: Esimerkin vuoksi vapaaehtoinen alennus

29.09.2010 03:39

Juuso Ryhänen
Vieras

#11 Good Idea!

29.09.2010 06:59

Mikäli alentaisivat vapaaehtoisesti - alkaisi usko palautumaan mäelle!
Ulla Lutti
Vieras

#12 Veikkaan että suurin osa suomalaisista...

29.09.2010 08:13

kannattaa tätä, uskottavuuden uudelleen syntymisen vuoksi!
Marja Ristola
Vieras

#13 Toiset leipäjonossa kansanedustajille ei riitä mikään

29.09.2010 09:05

Pienituloisten korotukset euroina, (prosentti nollasta on nolla) Syytä muuttaa kansanedustajien nimitys omanlompakon edutajiksi. Kehnosta työstä ei palkankorotuksia vaan POTKUT!

Vieras

#14 Palkankorotuksien nostajat mustalle listalle vaaleissa.

29.09.2010 09:08

Palkankorotustoimikunta nimet julki ja vaalikieltoon!
Sirpa Kaponen
Vieras

#15 Alas jalustalta

29.09.2010 11:05

Olisi korkea aika edustajiemme alkaa ymmärtää että tällä menolla olemme pian pohjamudissa. Rahan haaskaus täytyy lopettaa.Ette ole tässä elämäntilanteessa ensimmäisenä tarvitsemassa palkankorotuksia, jos ollenkaan.
Koistinen U

#16 Huhun mukaan persuehdokkaat lupuvat korotuksista

29.09.2010 15:15

Roy Huttunen
Vieras

#17 Löytyykö talkoohenkeä?

29.09.2010 17:38

Teko olisi voimakkaasti symbolinen
Vieras
Vieras

#18 Re: Palkankorotuksien nostajat mustalle listalle vaaleissa.

29.09.2010 17:39

kaija kuopila
Vieras

#19 Suuruudenhullut poliitikot

30.09.2010 08:25

ovat vieraantuneet kansasta. Tuskin Arkadianmëllä on montakaan poliitikkoa, joka olisi päivääkään töitä tehnyt. Yhdistykssä lepäillään puuhastellen niitä näitä.
Ensin kansanedustajien palkat alas, sitten kansanedustajien lukumäärää ja virkamieskuntaa on vähennettävä.
Sakari Kukkonen
Vieras

#20 Tämän adressin kylkeen sopii hyvin myös

30.09.2010 14:09

Kimmo Soini
Vieras

#21 Liimaisin tähän toisenkin adressin!

01.10.2010 07:43

Kari Ranskanen
Vieras

#22 Kannatettava adressi

01.10.2010 15:03

Tälle täysi tuki!
Tuure Kuikka
Vieras

#23 Kuten ed. saman aiheisessa adressissa,

08.10.2010 07:23

Ville Virkavallaton
Vieras

#24 Kansanedustajien palkkausvalta kansalle!

12.10.2010 23:36

Asiassa voidaan mennä vielä vähän pitemmälle. Siirretään koko kansanedustajien palkkausvalta kansalaisten päätettäväksi.

Asiasta on FaceBook-Ryhmä: Kansanedustajien Palkkausvalta Kansalle - Jos 150 000 liittyy niin...
http://www.facebook.com/group.php?gid=159049857449818&v=wall
Vesa Nieminen
Vieras

#25 Nyt jos koskaan kannattaa äänestää

21.11.2010 17:52

nyt ehdokkaat seuraavat mitä kansa sanoo!