Elämänkatsomustieto vapaasti valittavaksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Elämänkatsomustieto vapaasti valittavaksi.

ysikymppinen
Vieras

#26 Varsinaista ET-opetusta

21.09.2010 23:04

Ala-asteella, ei minkään näköstä 1-5, jouduin mennä uskonnon tunneille ja kirkkoon vaikka en kuulunut kirkkoon (Komeetankoulu, Espoo). 6. luokka, ev.lut. uskonnonopettaja piti et-tunteja yhdessä jonkun 18v apuopettajan kanssa (Mäntymäenkoulu, Kauniainen).

Ylä-asteella 7.lk edelleen sama uskonnonopettaja piti tunnit jotka kesti puolituntia eikä niissä ollut minkäännäköstä sisältöä. 8-9 luokat ET opetus oli laitettu keskiviikoille samaanaikaan kun jälki-istunnot joten kaikki ei päässyt tosiaankaan osallistumaan ET-opetukseen, jolla alkoi jo olla jotain sisältöä opettajan vaihtumisen johdosta. Mutta uuden opettajankin oli vaikea pitää opetusta kun aina ei kaikki ollut paikalla. Eikä mitään tenttejä tai esitelmiä voinut pitää ollenkaan (Kasavuorenkoulu, Kauniainen).

Et sellasta. Ja kiitos vielä aamunavauksista ja rukouksista ja virsienlaulattamisesta ala-asteella Komeetankoulussa. Kiinnosti kun kilo paskaa, näin suomeksi sanottuna. Niin ja kun en noussut seisomaan muiden kanssa virsien laulamista varten Mäntymäenkoulussa kuudennella luokalla (aloin jo tajuta että voin kieltäytyä tällaisista uskontosysteemeistä) niin opettaja tuli antamaan nolla palautteen laulun päätyttyä, minkä tyyppistä? Ei ole mitään perusteita pakottaa toisia toimimaan uskontorituaalien/-tapojen perusteella.

Tämmöstä 1997-2006. Kritiikkiä mielipiteistäni ja kirjoitusasusta otetaan vastaan, mutta ei huomioida. Minulla ei muuta, jatkakaa.

Matti Kokko
Vieras

#27

22.09.2010 12:17

Pakko tälläisessä asiassa on ahterista!

Harmistunut Siili ;>X
Vieras

#28 Perussuomalaisten...

04.10.2010 16:29

...pakkoruotsi-kielteisyys ei näy pakko-uskontokielteisyytenä, miksi ?!?
Olisiko siksi,että Timo Soini on ääliö-katolilainen ... ei siis muuen ääliö kuin just tuon uskonto-idiotismin osalta !!!
Herätkä PerusSuomalaiset !!! Ottakaa pakko-uskonnon poisto myös teemaksi niin johan nukkuvat vero-tapa-uskikset teitäkin äänestäisivät,kö ?!?
Vieras
Vieras

#29 Re:

05.10.2010 22:46

samaa mieltä ja samat kokemukset

Esa Aallas
Vieras

#30 valtiokirkot, yl. asevelvollisuus,pakkoruotsi....

06.10.2010 17:00

Minulla on kolmen lapsen 60-vuotiaana isänä kokemusta eri vuosikymmeniltä kuinka vaikeaa on käytännössä saada et-ryhmää helsinkiläiseen konservatiiviseen ala-asteeseen tai kepulaiseen uusmaalaisen tarpeettoman tukiaiskunnan opettajaparin kyläkouluun
x/ EU-Suomen koulujärjestelmän tulisi vapautua tunnustuksellisesta opetuksesta siinä kuin Ruotsin kuningasvallan aikasta veristä imperialismia yhä henkisesti ylläpitävän ja indoktrinoivan pakkoruotsin ala-asteelta korkeakouluun läpäisevästä pakkopaidasta. Sekä yleisestä , suurelta osin nuoria miehiä rankaisevasta ja turhauttavasta yleisestä 6, jopa 12 kk:n sotalaitoksessa pidosta.
Nämä kaikki ylläpitävät autoritaarista valtio-otetta alamaisiin, tästä sääty-yhteiskunnan, autonomian ja nationalismin kahleesta tulisi vapautua monikulttuuriseksi eurooppalaiseksi vapausyhteisöksi.
x/ tämä tietysti edellyttää muutoksia lakeihin ja rohkeutta liian usein muutoshaluttomilta, korruptoituneilta päättäjiltä. Esimerkiksi kirkot, joista toisen ortodoksisen kirkon jäsenmäärän muslimit kohta ylittävät, tulisi erottaa valtiosta, perustuslakia ja kielilakia tulisi muuttaa niin että ruotsista tulisi vähemmistökieli venäjän tavoin; yleisestä asevelvollisuudesta vapaasti valittavaan.

Näiden muutosten myötä autoritatiivisen valtion (mkl sen laitokset kuten kirkko, koulu ja sotalaitos) yksilön vapautta ja ihmisyyttä nykyisellään ahdistava vaikutus vähenisi asteettain ja julkisesta yhteisöstä tulisi kansalaisia palveleva eikä alamaisia , nykyisellään suppean , ylimielisen poliittis-hallinnollis-kasvatuksellisen opettaja-poliitikko-virkakunnan (mkl turhat leipäpapit) alistava taho.
Reino Kolmonen
Vieras

#31 Sivistyneeseen yhteiskuntaan ei kuulu enää uskomukset

06.10.2010 20:07

Emme elä enää keskiaikaa, joten on todellakin sivistyneeseen yhteiskuntaan kuuluva asia, että elämänkatsomustieto tulee vapaasti valittavaksi.
Petri Moisio
Vieras

#32

06.10.2010 22:13

uskonnoton elämä on ihmisarvoista!
Vieras
Vieras

#33 Re:

06.10.2010 22:13

ET:n opettaja
Vieras

#34 Re: Jokainen lapsi / perhe saa itse valita

07.10.2010 13:27

#20: - Jokainen lapsi / perhe saa itse valita

Kun se vaan ei ole niin. Kun 'tapakirkollisten' vanhempien lapsi menee kouluun, hänen 'valintansa' on lain mukaan uskonto.

Mutta lukiossa uskonnon valinnut ei voi enää valita ET:tä edes valinnaisena, mutta ET:n valinnut voi suorittaa uskonnon kurssit. Ja mikä TYPERINTÄ: Uskonnon KAIKKI kurssit suoritettuaankaan oppilas ei voi opiskella ET:tä, EIKÄ SIIS KIRJOITTAA YO-KISOISSA ET:TÄ!!!

VASTUSTAJA
Vieras

#35 ihminen saa mitä haluamansa kristillisen kasvatuksen.

10.10.2010 20:33

tarkoitatko, että te tuette tulevaa uusi islamin uskontoa tuhoakseen kristillisiä elämätapoja??? JAA KUUNNELKAA JA KATSELKAA MAAHANTULJOITTAIJA,JOTKA EIVÄT PIDÄ OLLENKAAN KRISTILLISISTÄ ELÄMÄNTAVASTA.PARIISI TAI SUURKAUPUNKI HUKKUTTAVAT ISLAMINKASVUUN. ISLAM NOUSEE,JOS TE VASTUTTE USKONNOLLISIA KOULUJA TAI RAAMATTUTUNTIA.ELÄMÄNKATSOMUKSELLINEN TAPA ON OTOLLINEN HETKI ISLAMIN KASVULLE!!!!!!!!!!RAAMATTU ON MEITÄ VARTEN KOOSSA SUOMALAISIA JA KORKEITA JÄRKEVIÄ.NYKYISIN TYPERÄ TAI LUUSERI OVAT MUOTISANA. SAA TEHDÄ TUHOA SUOMALAISTA KULTTUURIA JA SEN TILALLE PASKA ISLAMILAINEN USKONTO!!!!!!!!TARKOITATKO???????
RAKKAUS OMAA VÄKEÄ KOHTAAN
Vieras

#36 Re: Sivistyneeseen yhteiskuntaan ei kuulu enää uskomukset

10.10.2010 20:48

#31: Reino Kolmonen - Sivistyneeseen yhteiskuntaan ei kuulu enää uskomukset

EN OLE SAMAA MIELTÄ SINUN KANSSASI. NL OLI MAAILMAN ATEISTINEN VALTIO,JOSSA IHMISIÄ KIDUTETAAN TAI TAPETAAN ESIM NYT KUUBA,P-KOREA JA KIINA.SUOMESSA RYÖSTETÄÄN KANSAOMAISUUTTA TUODAKSEEN ISLAMINUSKOVAISIA TÄNNE RÖYHKEYDELLÄ TAVALLA. MIKSI SUOMEN KANSA PITÄÄ TOTELLA MITÄ SAA TEHDÄ.NL MUISTUTTAA KOVASTI SUOMEA. SIVISTYS VALTIO ON NL:N SAMANKALTAINEN TAPA.CCCP OLI MAAILMAN SUURIN SIVISTYNEIN VALTIO. SE KIELSI USKONNON.RAAMATTU ON HYVÄ IHMISOIKEUSPAIKKA.SE KUNNIOITTAA MEITÄ JA YKSINAVIOISUUTTA.

Jouko Niemi
Vieras

#37 Lisää ajattelunvapautta

10.10.2010 23:57

Koululaiset eivät yleensä itse ole valinneet uskontokuntaansa, joten elämänkatsomustiedon vapaa valittavuus lisää ajattelunvapautta.
Bibendum
Vieras

#38 Re: ihminen saa mitä haluamansa kristillisen kasvatuksen.

12.10.2010 17:04

#35: VASTUSTAJA - ihminen saa mitä haluamansa kristillisen kasvatuksen.

Tartun trolliin ja totean, että ääni ET:n vapaan valinnan puolesta ei ole ääni islamin puolesta. Sen sijaan se mahdollistaa jopa islamilaiselle ET-opetuksen, jos tämä sitä haluaa.

kansainvälisyys ja sydän
Vieras

#39 Uskonnonopetus pois koulusta ja elämänkatsomustieto tilalle

12.10.2010 22:06

Tänä päivänä monikansallisessa koulussamme olis paljon järkevämpää sirtyä otsikon mukaiseen järjestelyyn.
Kirkko saisi enemmän toimitilaa. Monet lapset ovat itse kinnostuneita vieraan aikuisen henkevästä keskustelusta, oikean ja väärän pohdinnasta.Nuoremmat voisvat ola innostuneita pyhäkoulutoiminnasta, lautapelikerhoista, käsityökerhoista ja liikunnasta. Sivistävistä retkistä luontoon/lähikuntiin yms. Suurperhelliselle kirkko tarjoaa todella paljon. Omien oppilaiteni osalta voisin sanoa, että kirkko on tuonut turvaa, sivistystä ja henkistä hyvinvointia.Kiitos!
MakeS
Vieras

#40 Tämä valinnan vapaus täyttyy jo.....

14.10.2010 08:20

Ei tarvitse sallia valtakirkkoon kuuluville ET:tä. Jokainen voi vapaasti erota kirkosta jolloin saa osallistua ET:n opetukseen, onnistuu erittäin helposti netin kautta.
Vieras
Vieras

#41 Re: Tämä valinnan vapaus täyttyy jo.....

14.10.2010 10:58

#40: MakeS - Tämä valinnan vapaus täyttyy jo.....

joo kyllä sinä olet järkevä kommunisti vanhanaikaisesti stalinistisessa maailmassa.

MakeS
Vieras

#42 Re: Re: Tämä valinnan vapaus täyttyy jo.....

14.10.2010 11:51

#41: Vieras - Re: Tämä valinnan vapaus täyttyy jo.....

Joopa joo, ensin oli kamalaa että valtauskontoon kuulumattomat eivät joutuneet "lusimaan" jollain tunnilla samaan aikaan kuin kirkoon kuuluneet joutuivat. Sitten pakotettiin nämä uskonnottomat pl. jehovat istumaan koulupäivän jo päätyttyä koulussa, usein siten että koulun jälkeen mentiin kotiin ja parin tunnin päästä tultiin tuolle "rangaistus" tunnille.

Niinkuin sanottu, ko. tunnille pääsee osallistumaan helposti, käyt ensin www.eroakirkosta.fi sivustolla täyttämässä lomakkeen ja kas, pääset opiskelemaan haluamaasi ainetta.

Elämä on täynnä sääntöjä ja valintoja, turhaa tämmöisiä addresseja väännetään kun valinta on itsestä kiinni. Jos haluaa lisäksi opiskella raamattua/koraania jne. voi ostaa ko. teoksen ja tutustua siihen.

Huomattavasti parempi addressi olisi ollut "Uskonnonopetus lakkautettava peruskouluissa" tai muu vastaava jossa uskonto siirretään henkilökohtaiseksi asiaksi.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

14.10.2010 14:28


oma elämä tärkein
Vieras

#44 makes

14.10.2010 14:34

#42: MakeS - Re: Re: Tämä valinnan vapaus täyttyy jo.....

koraania??? ai sinä tuet islamia.!!!!!!!!!!! paljastuit itsensä julkisesti.!!!!!!!!!! ei kiitos neuvoistasi. oma kultainen usko jumalanolemassaoloon. ole iloinen mun puolestani,koska uskon jeesukseen kristukseen, loppupiste.

markku eronen
Vieras

#45 Re:

21.10.2010 15:33

#13: veikko päiviö -  

Kun ilmoitin 7v poikani 1 luokan alussa elämänkatsomus tietoon opettaja alkoi pahoitella että hän olisi sitten ainut lapsi siltä luokalta ja yritti markkinoida uskonnon opetusta mainitsi että onhan siinäkin hyviä asioita pyytäen vielä harkitsemaan asiaa.Pysyin kuitenkin kannassani ja sanoin vielä että toivottavasti näitä tulevia Et-oppilaita ei opeta opettaja joka käy keskiviikkoisin vetämässä raamattupiiriä martoille.

Näyttää olevan vaikea opettakunnastakin jonkun ymmärtää että uskonnonopetus ei ole ainoa vaihtoehto lapselle.

No,olihan siinä se paperisota joka tuntui koomiselta koska hyväksyntä rehtorilta tuli 2 viikon päästä niin että menee kai vilä joku vuosikymmen kun siitäkin päästään.

antti vaurio porista
Vieras

#46 2.230 elämänkatsomuskannattaija?

23.10.2010 17:37

liian vähän kannattaija!
Raimo Aatos Oksanen
Vieras

#47 valtio pos kirkoista

24.10.2010 16:20

kirkot irti valtiosta ( valtio = Finland eli Suomi) Ja heti !!!

Vieras

#48 yli 2000 vuotta vanha tarua saa nyt loppua

24.10.2010 16:42

säälipisteitä uskonnoista ei tarvita. Humpuukia koko homma ja vielä rahastetaan niillä. Samma på svenska. Olen Munsalasta kotoisin ja tunnen Munsalan sosialismin hyvin ja myös suvatsevuutta sekä pasifistisen kultuurin opinpoikana olin. Isäni ja isoisäni vapaa-ajattelija liiton jäsenä kertoi ja kirjoitti usein minulla tarinat elämästä. Kaikilla on oikeus tunnustaa mutta pakkopaska ei saa työntää kenellekkään.
Hitler kertoi omat ,samoin Stalin,niin Buch,it, niin kaikki muut vallanhimoiset. Pakko rukoukset pois kouluista ja heti. Ei uskonto antaa leipää jos et teeskentelee uskovaiseksi tai ehkä kohtalonlapsena liityt jonakin päivänä lahkoon. Isäni joka maksoi kirkollisverona kennelyhdistyksen liiketoiminnen kautta ei saanut tuoda 61 koiraa joulumessuun vaikka koirat oli maksanut kirkollisveron tietämäättä. Koirat olivat kilttejä ja sisäsiistejä. Tänään SIUNATAAN elukoita kirkoissa pellepuvuissa sanoisin jossakin.
Olen ruotsinkielinen eläkeläinen ja oppinut suomenkieleni aikuisena. Miksi minulla on täysin suomenkielinen etu ja sukunimi on minun oman isän syy.
terv roksanen
antti vaurio porista
Vieras

#49 Re: yli 2000 vuotta vanha tarua saa nyt loppua

24.10.2010 18:40

#48: - yli 2000 vuotta vanha tarua saa nyt loppua

HUMPUUKKIA ATEISTISELLA . TÄYNNÄ UTOPISIA AJATUKSIA MAAPALLON PARANTAMISEKSI EROON USKONNOSTA.SYYNÄ IHMINEN ITSE ASIASSA. ENTÄ POHJOIS- KOREA TAI SAIRAS PORNOTEHDAS TAI HUUMEET JNE. TOISET KAVALTAVAT ITSELLEEN RIKKAUKSIA JA TOISET JÄTETTIIN NUOLESKELEMAAN OMAA ONNEA.ESIM HYVINKOULUTETTU VASEMMISTO ON NYKYÄÄN SUURI ROISTO.NUORISO EI YMMÄRRÄ KAIKKEA.ISLAMISTISET MAAHANMUUTTAJAT TEKEVÄT 8-15 LASTAA.20 VUODEN PÄÄSSÄ ISLAMISTINEN RYHMÄ TULEE SUUREKSI ENEMMISTÖKSI OHI EVANKELIUMIN JÄSENLUVUN. MONTA ONGELMA ESIIN YLLÄTETYKSI ESIM SLUMMIT,KURJALISTO (KÖYHÄLISTÖ),RAISKAUDET,SUURET HUUMEET JNE. SUOMESSA TULEE OLLA SALLITTAVASTI EVANKELIUMIN JULISTUSTA KAIKILLE SUOMEN HYVINVOINNIN PARANTAMISEKSI. LIIKEMIEHET JA LIIKENAISET KURIIN. LOPETETAAN KOKO POLIITTISET JÄRJESTÖT.PAHA ONGELMA ODOTTAA YHÄ. EU ON PASKIAINEN POLIITTINEN YDIN. PELOTTAA EDELLEEN

O. K.
Vieras

#50 Poistakaa tämä epäköhta niin kuin olisi jo!

05.11.2010 07:10

Elämänkatsomustieto sopii kaikille yhteiseksi katsomusaineeksi. Sen sijaan uskonto ei sovi oppilaille ja vanhemmille, joiden oma katsomusajattelu on periaatteellisessa ristiriidassa uskonnon oppiaineen opetussisällön kanssa. Katsomusneutraali elämänkatsomustieto sopii katsomusneutraalille kasvatusideologialle, perusopetukselle ja yhteiskunnalle. Uskonto ym. toisien uskontojen(esim. buddhalaisuus, Islam ym., joiden opetus on Suomessa paikoitellen aloitettu) opetus johtaa yhteisen katsomusaatteellisuuden ja keskustelun kuiluun. Suomessa on niin paljon erilaisia uskontoja ja uskontoryhmittymiä, erilaisia vanhempien vapaasti elämässään valitsemia eettisiä kasvatusmalleja, että tarvitsemme myös vapaasti valittavan eettisen oppiaineen, jonka vanhemmat valitessaan katsomusaineeksi voivat edesauttaa lapsiaan kasvamaan ymmärtämään erilaista katsomusajattelua ja tulemaan toimeen sellaisten eettisten ajattelijoiden kanssa, joiden etiikka ei vastaa lapsen omaa etiikkaa.