Vaaditaan potkut kodista häädetyn armeijapojan toimijoille

Merja Nyberg

#26 Re: Nimet esiin...

25.06.2010 23:10

#17: Eero Vuorela - Nimet esiin...

 Vaikka päätös olisikin tehty yksipuolisesti niin Tomille ois pitänyt tulla päätös postitse, häätöajan pituus määräytyy sen mukaan, miten kauan hän on asunnossa asunut, 2kk:sta 6kk:teen

   Oli häätö sitten laillinen tai ei niin Suomen Laki sanoo, että asunnon saa tyjentää, mutta mitään ei saa rikkoa, ei hävittää eikä vahingoittaa millään tavalla, kaiken omaisuuden on löydyttävä pihalta tai sieltä, mihin se on toimitettu, mutta kaatopaikka ei ole laillinen osoite häädetyn omaisuuden sijoittamiseen. 

 

Sakarias Lehtomäki
Lapua

#27 Oikea mielipide tästä asiasta

25.06.2010 23:42

Mielestäni isännöitsijän menettelytapa tässä tilanteessa oli TÄYSIN OIKEA, ellei jopa ESIMERKILLINEN. Nykyajan nuoret ovat usein melkoisia selkärangattomia vellihousuja, joille millään ei ole mitään väliä, edes laskujen maksamisella ajallaan. Tämmöiset hulttionuoret eivät todellakaan kasva suoraselkäisiksi kansalaisiksi, elleivät he saa tuntuvia rangaistuksia rikoksistaan. Ja sitten vielä kehdataan mennä itkemään roskalehdille siitä, että velvollisuuksien laiminlyönnistä tuli seuraamuksia! Mielestäni Tomin tulisi olla ennemminkin kiitollinen isännöitsijän antamasta isällisestä ja kasvattavasta kohtelusta!

Olisiko Tom edes saanut tällaista kansanliikettä taakseen, jos hän olisi ollut "armeijapojan" sijaan vellihousuinen siviilipalvelusmies ja isänmaanpetturi? Luulen, että ei! Ilmeisestikin monet kuvittelevat, että suomalainen asevelvollisuusarmeija olisi edelleen samanlainen miesten koulu kuin vielä pari vuosikymmentä sitten, ja että sitä käyvät ansaitsisivat jotenkin erityislaatuisen kunnioituksen ja sympatian. Näin ei kuitenkaan ole laita, sillä siitä on tullut äärimmäisen surkea pullamössösukupolven leirikoulu, jossa opetetaan vain hiihtämisen alkeita ja kengännauhojen sitomista. Nykyään ei ole enää varusmiehiä, vaan pelkkiä "armeijapoikia", jotka eivät kestä kahta päivää ilman Internet-tietoverkkoa tai videopelejä. Kaiken kaikkiaan koko nykynuoriso on täynnä pelkkiä selkärangattomia hulttioita, jotka ovat häpeäksi isänmaallemme ja sotiemme veteraaneille.


Vieras

#28 Kyseinen isännöitsijä?

25.06.2010 23:59

Tulee tuosta Sakariaksen tekstistä mieleen, että ei kai Sakarias ole itse kyseinen isännöitsijä.



#29 Re: Kyseinen isännöitsijä?

26.06.2010 00:24

#28: - Kyseinen isännöitsijä?

sakariashan on melko selkeästi pelkkä trolli

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.06.2010 02:24


Netta Vainio
Vieras

#31

26.06.2010 09:31

Tompalle oikeutta!

Theo Korelin
Vieras

#32 Adressi on ehdottoman asiallinen.

26.06.2010 10:59

Tällaiset adressit ovat nimenomaan monen ihmisen viimeinen keino.Niitä tulee toteuttaa asiallsissa tapauksissa.


Vieras

#33

26.06.2010 18:22

Kyllähän häätö voidaan tuomita, vaikka ei olisi euroakaan rästiä tuomion antohetkenä, mikäli haastettaessa vuokrarästeistä käräjille, saatavien määrä on ollut suurempi. Tässähän ei käy ilmi, mikä oli alkuperäinen rästi.

Sirpa Helminen
Vieras

#34

26.06.2010 18:32

Aivan käsittämätöntä toimintaa :(


Vieras

#35 joonas hatunen

26.06.2010 18:39

minulta jopa kerjättiin rahaa asuntolassa yksi asko koskinen hän vei mun rahat mennessään se oli ikävä tapaus suomen laki pitää puuttua siihen ettei kukaan tuu kerjää rahaa se kuulostaa todella järkyttävältä


Vieras

#36 auttakaa muita

26.06.2010 18:48

se on väärin kun nykyään ihmiset ei tarte kenenkään apua ja se ihan kauhee kun varstaa jotain tai kerjää rahaa mitä meidän tulisi sanoa jos joku kaveri kerjää rahaa pitääkö sanoa ei ole rahaa pitää huijata sitä kaveria se on oikein on kokemusta pyhärannassa löytyy muutama nuoriso ja tulevat pyytämään rahaa kerjääminen ja kiusaaminen niitä meidän ei tulisi sietää mä olen kärsinyt aikas paljon


Vieras

#37 kaverit

26.06.2010 18:54

on se mukavaa kun joku kaveri huomasi että tämä toinen teki väärin kerjäsi rahaa mut kenekään ei kannata luottaa mut jos joku todellinen ystävä joka osaa auttaa siinä asiassa että ei tuu harmia


Vieras

#38 asiasta

28.06.2010 01:14

Niin siis kyseisessä adressissahan ei (ainakaan mun ymmärtääkseni) oteta kantaa niinkään siihen oliko häätö oikeutettu vai ei, vaan siihen että häädön toimeenpanotapa on, jos ei nyt Suomen lain (en voi ottaa kantaa ku en tiedä) vastaista niin ainakin "hyvän tavan" vastaista...

Koska täytyy muistaa että myös viraomaista koskee samat lait kuin muitakin kansalaisia.  Se että on viranomainen ei tarkoita sitä että voi toimia miten sattuu ja tulkita lakia miten vain ....

Ja totuus on että rikos toisen omaisuutta kohtaan mielestäni täyttyy tässä tapauksessa.

Sakariaksen kirjoitus sai lähinnä hymyilyttään.....puolensa tietty tossakin näkemyksessä mutta antaa mielestäni aika selvän kuvan ihmisen sivistyneisyydestä kun tollasta tekstiä tänne kirjoittaa ja yleistää noin radikaalisti.

Toivotaan nyt että kyseinen asia käsitellään julkisuudessa kunnolla että vastaisuudessa myös muutkin kansalaiset tietävät miten voi käydä jos ei rästejään hoida.


Vieras

#39

28.06.2010 18:00

:(

Vieras
Vieras

#40 Re:

28.06.2010 19:50

Kyllä tässä tapauksessa on Tomi ollut täysin välinpitämätön sillä joka asteesta hänelle on mennyt aivan varmasti postia muttei hän ole niihin reagoinut. Samoin oikeudesta on tullut hänelle ilmoitus milloin häätöasiaa käsitellään ja hän olisi voinut antaa vastineensa mutta kun ei ole eväänsä räpäyttänyt on asiasta annettu yksipuolinen tuomio. Myös häädöstä on annettu hänelle tieto ajoissa,olen aivan varma siitä, mutta kun ei ole tavaroitaan korjannut on häätö toimitettu ja vuokranantaja saa jättää tavarat vaikka keskelle pihaa varastettaviksi. Niille ei tarvi varastoa hommata eikä sen paremmin vahtia.Syyttäköön vain ja ainoastaan itseänsä tästä.
Vieras

#41 Re:

28.06.2010 19:58

No ei todellakaan vuokranantajan/isännöitsijän tarvitse hommata säilytyspaikkaa häädetyn tavaroille. Ne saa jättää vaikka keskelle pihaa vartioimatta ja jos niitä varastetaan niin siitä saa syyttää häädetty itseään,kun ei ole lähtenyt asunnosta annettuun aikamäärään mennessä.Näin on kertonut ulosottomies itse minulle kun häätöä olin kerran järjestämässä. Hänelle on ilmoitettu niin oikeudesta kun häädästäkin aivan taatusti muttei ole viitsinyt avata kirjeitä ja nyt ruikuttaa sitten.
Vieras
Vieras

#42 Re:

28.06.2010 20:03

Nimenomaa juttu on täysin yksipuolisesti kerrottu. Pitäisi kuulla myöskin isännöitsijän versio jutusta ennenkuin lähdetään tuomitsemaan. Eihän tuohon olisi saatu häätöäkään ellei factat pitäisi paikkaansa!!! Poikahan on ollut täysin välinpitämätön asian suhteen koska asiassa on annettu yksipuolinen tuomio ts. ei ole antanut edes vastinetta oikeudelle. Niin makaa kun petaa.

Vieras

#43 Janne Kataja - Tiedote - Vaadimme että Tom saa omaisuutensa takaisin!

29.06.2010 12:55

Olen perustanut sivuston Ilta-Sanomissa ja Iltalehdessä olleiden juttujen pohjalta. Toivon sydämestäni, että toimittajat ovat tehneet taustatyönsä hyvin, jolloin asia on niinkuin lehdistä olemme lukeneet. Juttu kosketti ja liikutti minua kovasti sekä sai aikaan jopa raivoa. Kuinka noin voidaan tehdä nuorelle tyypille vaille perusteita?
En koskaan uskonut, että meitä olisi näin monta. Sivuston iso jäsenmäärä osoittaa, että Suomessa on paljon hyväsydämisiä ihmisiä, jotka ovat valmiita taistelemaan toistensa puolesta. Sain kuitenkin tänään vuokraajataholta viestin, jonka tasapuolisuuden nimissä julkaisen. Toivon, että viestin sanoma ei ole totta, koska siinä tapauksessa meitä asian puolesta liikuttuneita ihmisiä on johdettu harhaan. Mikäli näin on, on aika myös kriittisen mediatutkiskelun.
Haluan, että oikeus voittaa ja että olisimme kohtuullisia molemmille osapuolille.

 

Tässä tiedote:
Tilanteen osalta olemme tavanneet sekä poliisn että asianajajamme. Edellä
mainitun tapaamisen perusteella saimme luvan antaa sinulle seuraavan
lausunnon Facebook ryhmällesi julkaistavaksi tapahtuneesta:


Vuokranantajan perintä on ulkoistettu Intrum Justitialle. Eli ensimmäinen
maksuhuomautus lähetetään vuokralaiselle vuokranantajan puolesta ja kun
kahden kuukauden vuokra on maksamatta siirtyvät saatavat Intrum Justitian
perittäviksi (9.11.2009). Mikäli ei onnistu tavoittamaan vuokralaista Intrum
Justitia hakee puolestaan käräjäoikeudesta vuokrasuhteen purkamista
(14.1.2010). Jos vuokralainen ei suorita velkasaldojaan pois, eikä ota
yhteyttä sopiakseen maksusuunnitelmasta niin prosessi jatkuu perintäyhtiön
toimesta häätöön asti riippumatta siitä, mikä on saatavan määrä
käräjäoikeuden päätöksenantamisen ajankohtana (6.5.2010).

Kuten vuokralaisen äidin toimittamasta tositteesta näkyy on vuokralaisella
ollut vuokrarästejä koko asumisaikansa. Intrum Justitia lähettää perinnän
siirtymisen ja häädön välillä neljä perintäkirjettä vuokralaiselle. Tässä
vaiheessa on hyvä todeta, että vuokralainen ei millään lailla ole ollut
vuokranantajaan yhteydessä koko vuokrasuhteen aikana, eikä sen jälkeen. Hän
ei ole vastannut sähköposteihin, puhelinsoittoihin eikä kirjeisiin.

Vuokralaisen äidille on puhelimessa kerrottu vuokralaisen kirjeiden,
valokuvien ja arvoesineiden olevan huoltoliikkeen hallussa, johon
vuokralainen tai hänen äitinsä eivät ole ollut yhteydessä. Vuokralaisen
kirjeet ja valokuvat on toimitettu vuokralaista edustavaan
oikeusaputoimistoon (24.6.2010), joka on kuitannut kirjeet saaduiksi
(luettelo). Tuhotuksi väitetty elektroniikka on edelleenkin huoltoliikkeen
hallussa.

HUOM. TOMIN EDUSTAJILTA TULOSSA KYSYMYKSIIN VASTAUKSIA. VÄLITEN NE PIKAISESTI.

 


Vieras

#44

29.06.2010 17:29

Vaadimme että Tom sekä hänen äitinsä lopettavat paskan jauhamisen nyt ja kertovat miten Tom on oikeasti myöhästellyt laskujen kanssa ja jättänyt maksamatta. Maksamatta jättämisellä Tom on rikkonut allekirjoittamaansa sopimusta vuokrafirman kanssa. Vuokrafirman kanssa toimiva perintätoimisto haki käräjäoikeuden päätöksellä häädön. Häätö pantiin toimeen lain kirjaimen mukaan. Vähäarvoinen omaisuus meni kaatopaikalle. Vähänkään arvokkaampi omaisuus laitettiin talteen, sisältäen Tom pojalle tulleet kirjeet joita ei ollut ilmeisesti vaivautunut avaamaan, koska ne koskivat ikäviä asioita kuten häätöä ja perintää. Myös elektroniikat ja kuvat ja henkilökohtaiset asiakirjat kuuluivat talteen laitettuihin asioihin.

fooooook
Vieras

#45 Kusetusta koko homma

01.07.2010 20:36

Taas nähtiin miten iltalehdet kirjoittaa mitä sattuu ja kansa uskoo. Niin, kai siis jo tiedätte, että koko juttu oli tuulesta temmattu. Tämä Tom oli jättänyt vuokria maksamatta pitemmältä ajalta.

 

Kuinka monta vakavampaa asiaa nämä roskalehdet ovat takoneet ihmisten kalloihin miettimättä yhtään sitä, miten valheet vaikuttavat ihmisten elämään. Suomessa on paljon ihmisiä, jotka ovat joutuneet kärsimään roskalehtien tuulesta temmatuista jutuista.

 

Jos esimerkiksi joku rikos on tutkinnassa, niin johan joku poliisisetä soittelee roskalehtiin, jotka puolestaan repivät hirveät otsikot tietämättä oikeastaan mistään mitään. Näin sitten saadaan kätevästi annettua tuomio ennen kuin koko juttua on edes tutkittu. Jotain helvetin rajaa tähän hommaan!! Mitä korppikotkia siellä toimituksissa on töissä? Tai korppikotkahan on varmaan ihan kunniallinen eläin, joten turha niitä loukata tällaisella vertauksella.

Hipihop
Vieras

#46 A B C

05.07.2010 12:05

A: Puolustusvoimat maksaa vuokran, mikäli vuokrasopimus on tehty 3kk ennen palvelukseen astumista. Eli miten syntynyt rästiä?

B:Onko ne tavarat roudattu ja lukot vaihdettu ilman,että asianomainen tiesi tapahtumasta. Vai oliko hänellä oikeasti tieto asiasta.

C:Mihin aikaan varusmiestä on tavoiteltu. Palveluksen aikanahan puhelinta ei saa kantaa mukana. Leireillä murto-osa edes ottaa puhelimen mukaan.

Häpeä
Vieras

#47 Sakarias Lehtomäki

05.07.2010 12:08

Sakarias Lehtomäki

Millä perustelet,että siviilipalvelusta suorittava on isänmaanpetturi?

Oletko töissä puolustusvoimilla kun niin hyvin tiedät sen toiminnasta? 

Oikeus
Vieras

#48

31.07.2010 09:48

Adressi oikeuden puolesta epäinhimillisiä toimia vastaan!


Anonyymi

#49 Re: Janne Kataja - Tiedote - Vaadimme että Tom saa omaisuutensa takaisin!

02.08.2010 19:26

#43: - Janne Kataja - Tiedote - Vaadimme että Tom saa omaisuutensa takaisin!

Intrum Justitia ei todellakaan yritä soittaa eikä mitenkään varmistaa, että lähettämänsä kirjeet tavoittavat vastaanottajaa. Tämä on kyseisen firman toimintatapa.

kalle virtanen
kauhajoki

#50 Re: Oikea mielipide tästä asiasta

05.09.2010 01:45

#27: Sakarias Lehtomäki - Oikea mielipide tästä asiasta

pidä apina turpas kii ku mistää mitää tiiä