Kiteen uuden terveyskeskuksen vastaanotto ajat!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kiteen uuden terveyskeskuksen vastaanotto ajat!.

Demariedustaja vuosien takaa.

#26

16.07.2014 16:12

Tuossa joku on laittanu Kiteen valtuuston äänestyslistan tuosta adressin aiheesta. Tunnistin sieltä entisen änkyrä kansanedustajan demareista. Lahtela taisi olla ainakin kolme kautta eduskunnassa ajamassa tovereille etuja. Mikä lie muuttunut kun hän taitaa tätä nykyä ollakin porvarien puolella peruspalveluita vastaan. Niin maailma muuttuu tovereillakin.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.07.2014 16:58



Vieras

#28

16.07.2014 20:07

Hätätapauksessa Joensuuhun on pitkä matka Kiteeltä!
"Hätä ei lue lakia"
Eläkeläinen

#29 Re:

16.07.2014 20:35

Mutta jos on varma ettei itse tarvitse kyseistä plvelua, niin mitäpä sitä muillekaan maksamaan. Suurin osa vstustajista on paikallisia yrittäjiä, joilla ei liene aikaa sairastella. Loput ei muuten välitä, vaan äänestävät mitä käsketään.

pätevä lääkäri

#30 ikuisuuskysymys, vastaus riippuu palvelun osaamisesta

16.07.2014 21:04

Kitee lähikunnat tk tilanne muistuttaa Satakunnassa vastaavankokoista Parkano lähikunnat täysin, niin että Parkanossa on ympärivuorokauden päivystys äärettömästi vähemmille sairaille pitänyt järjestää koska vastaavasti on pitkä yli sadan km matka Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan ja harvinaisia kaikkia hätätapauksia tulee aikaajoin milloin tahansa yhtäkkiä vastaanotolle, niin että monien eloonjääminen riippuu kaiken osaavasta ensiavusta ennen sairaalaansiirtoa ja sinne saattamista ambulanssilla. Mikäli kaikenosaavaa hätätapausten hoitavaa lääkäriä ei ole palkattavissa, on tietysti koko päivystyksen ja muunkin vastaanoton maksullinen jatkuminen järjetöntä, mutta jos äärikyvykkäitä päivystäjiä löytyy, olisi se vuosittain ehkä viidenkin oudohkon hätätapuksen eloonjääminen ja terveeksitulo(sydänkohtaukset, sydämenvajaatoiminta,insuliinishokit, verenvuodot,verenpainekriisit,kouristukset,vuotamaan alkavat aneurysmat vatsassa tai keuhkoissa,tajuttomat potilaat eri syistä, vatsakatastrofit,itsemurhaa eri tavoin yrittäneet,vaikeat allergiat ja astmat varsinkin pikkulapsilla tai sepsis,murtumat ja luksaatiot,silmähoitojen äkillinen tarve,paiseiden avaus,kova päänsärky jne)Usein kaupunkipaikoissa venyy vähintään kolmenkymmenen päivystyspotilaan hoitaminen iltamyöhään nopeimmiltakin lääkäreiltä, klo21-22 asti ja aamuyöllä tulee muutama äkillinen sairaustapaus ja monesti niistä pahimmat elvytyksiä myöten joista osa toipuu äärikyvykkään taitavimman ja parhaiten koulutetun päivystäjän kykyjen ansiosta jotka muuten kuolisivat heti. Näin voinee olla Parkanoa pahemmassa paikassa Kiteellä vähintään, myös äkillisiä ensiapua vaativia niveltulehduksia voi tulla milloin tahansa joissa välitön hoito pelastaa liikuntakyvyn.
Pelkkä virka-ajan päivystys lähinnä sairaslomien kirjoituksena ei siis ole kyseessä jota varmaan Kiteen päättäjät luulivat lääkärintyön olevan ja jotka tehtävät voidaan monien mielestä hoitaa milloin tahansa myöhemminkin ja kuka tahansa koulutusta vailla oleva henkilökin. Mikäli Parkanoa äärettömästi pahempi paikka Kitee lähikuntineen saisi lääkärinvastaanottoa vain 8-16 virka-aikana arkisin, kukaan työssäkäyvä ei pääsisi lääkäriin milloinkaan kuten tavallista. Huomattavan monet joutuisivat taksilla valtavilla kustannuksilla esim vaikeasta huimauksesta monista syistä, pitkälle sairaalamatkalle iltayöaikaan jopa ambulanssilla ja rytmihäiriöistäkin, mutta saisivat alueen parastasoisinta hoitoa vasta tunnin-kahdentunnin viiveellä joka aiheuttaisi yleisesti oikeille hätätapauksille kuoleman jo matkan aikana vailla hengenpelastavaa oikeanlaista ensiapua mikäli lääkäri kykenisi sitä antamaan.Ambulanssin tulo kestää lähikunnissa jopa tunnin ja sen ajo Kiteelle toisen tunnin joten suoraan keskussairaalaan olisi viisaampaa ellei asu niin lähellä Kiteen terveyskeskusta jossa pätevä lääkäri olisi, jolloin kannattaisi ensin saada ensiapu. Kiteen lähikuntien osalta, viisainta olisi ajo ambulanssilla virka-ajan ulkopuolella aina suoraan keskussairaalaan lyhintä reittiä ja muulloinkin myös virka-aikana samasta syystä. Kiteellä voisi olla pätevä päivystys näitä hätätapauksia varten ensiavun saamiseksi joita kuitenkin on vähän vuosittain joilla ensiavun välitön saaminen pelastaisi hengen ja terveyden. Parkanon malli ympäristökuntia ja noin 10000 asukasta kohti on ollut hyvä silloin kun ensiapu on osattu. Kuka ottaa vastuun siitä että ensiapu olisi klo18:aan ja liian kaukana Tohmajärven eri osista Kesälahdelta tai Rääkkylästä jopa pahentaen ensiavun saamisongelmaa ajon keston takia verrattuna suoraan sairaalaan ajamiseen. Pelkät kireettömät sairasloma-asiat voisi jättää Kiteen terveyskeskuksen hoidettavaksi virka-aikana eikä ollenkaan yrittää hoitaa tuota kuvattua äärivaikeaa kaiken lääketieteen osaamista vaativaa hätätapausten ensiapua joka vastaa pahinta keskussairaaloiden jakamatonta etupäivystystä ja vaatii ylivoimaisen neron ja äärikokeneen yleislääkärin paikallaoloa ja rasittumista kuoliaaksi yötyön takia. Kuitenkin juuri tuo on tehty Parkanossa ympäristökuntineen aina tähän asti iankaiken ja tiettävästi onnistunut hyvin, monien henki ja terveys pelastuen hyvin pitkiksi ajoiksi.Tällaisen ensiavun tärkeyttä en voi liiaksi korostaa päättäjille -jokaisen henki ja terveys riippuu ajoissa saadusta oikeasta lääkärinavusta, ilman ei kukaan ihminen loputtomiin selviydy ja sen puuttuminen johtaa vammautumiseen kuolemaan ja hirveisiin seurauksiin jokaisella.
Ympäristökuntien kannalta siis on paras että kaikki hätätapaukset ajetaan nopeimmalla tavalla lähimpään keskussairaalaan ensiapuun suoraan ja Kiteellä voisi olla päivystyspiste vähemmän kiireellisille asioille ja työssäkäyville tietysti iltaisin virka-ajan jälkeen eikä virka-aikana jolloin työssäkäyvät eivät voi päästä päivystykseen -jopa yksityisesti vastaanottona.
Vararikko kunnassa ei saa olla näiden kuolintapausten aiheuttaja, uhrina kuka tahansa millä hetkellä tahansa.

adressin alulle panija

#31 Re: ikuisuuskysymys, vastaus riippuu palvelun osaamisesta

17.07.2014 09:37

#30: pätevä lääkäri - ikuisuuskysymys, vastaus riippuu palvelun osaamisesta

Kiitos "pätevälle lääkärille" kommentista, jossa olet kertonut kaiken mistä tässä on kysymys. Pelkästään se ettei kukaan ole kuollut ei tosiaankaan riitä perusteeksi jättää työssäkäyvät kuntalaiset ja myös muut pelkästään Joensuun yhteispäivystyksen varaan. Pitää muistaa että mikään ei ole ilmaista, mutta toisista asioista on järkevää maksaakin jos niillä pidetään kuntalaisten turvallisuuden tunne omastaan ja perheidensä puolest korkeana.


Vieras

#32

17.07.2014 12:28

Toivomme, että päivystys säilyy omalla paikkakunnalla.
kakkosasukki

#33 Re:

17.07.2014 13:50

#32: -

toivon samaa kunnan jäsenenä, muualla osin työpaikan (!) vuoksi asuvana. Vaikka etelässä mm hoidon saamisen vasteajat säästäisivät ehkä henkeni paremmin, uimahallit ym ovat siellä lähellä ja käytettävissä aamusta iltaan läpi vuoden, tiet ovat pyöräilykunnossa jne

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/lomalaiset+kuormittavat+mokkikuntien+terveyskeskuksia/a993498

Kesälomalainen

#34 Re: Re:

17.07.2014 14:46

#33: kakkosasukki - Re:

Kuusamon mies veti hyvän vitsin " jos palvelemme heitä hyvin, niin he saattavat tulla uudestaankin". Voiko asian enää paremmin sanoa, kun on oikeasti sitoutunut kunnan etuun mm palvelemalla turisteja ja lomalaisia parhaalla mahdollisella tavalla! Ollanko Kiteellä valmmiita sitoutumaan kunnan etuun?

taloustaitoa

#35 Re: Käsittämätön touhu jatkuu vaan

18.07.2014 09:49

#9: Mie vaan - Käsittämätön touhu jatkuu vaan

ei kai uusia liikkeitäkään tule, kun osa liiketiloista jo tyhjillään ja mm erikoiskaupat ongelmissa, ellei PAIKALLISTA kysyntää riitä. Omantunnon kysymys lie mistä hankintansa tekee, vakinaisille ja kakkosasukeille. Ja onko yhteistyötä palveluissa esim erilaisten leirien ja tapahtumien aikaan? Jo palveleva uimahalli voi houkuttaa kauppamatkoille kauempaakin? Kaikki eurot ovat tarpeen!


Vieras

#36

18.07.2014 11:07

Hyvän asian puolesta tämä adressi!!
Hallintosihteeri!

#37 Re: Mahdotonta

18.07.2014 20:44

#1: Sulo - Mahdotonta

Voisiko "sulo" lukea mitä STM kirjoittaa luonnoksessa uudeksi päivystysasetukseksi. Tuon luettuasi olet hieman viisaamip ottamaan kantaa tähän aiheeseen. Jos enää sitten kiinnostaa, kun huomaat olevasi aika lailla väärässä tuossa kommentissasi.

http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=42730&name=DLFE-30887.pdf

Edelleen pennitön

#38

19.07.2014 12:44

Olemmeko/olimmeko niin tyhmiä , että äänistimme 2008 niin hölmöt valtuustoon , joita voimme jälkivaasti "HELLISTÄ " irvailla (PS )En usko , että sitä olisi piruuttaan rakenneltu , johon hukattiin suuri määrä rahaa .
sentitön

#39 Re:

19.07.2014 14:00

#38: Edelleen pennitön -

Hyvä kysymys, kuitenkin vielä viimeinenkin vuosi meni samaan tahtiin n.2milj€ alijäämäisesti, vaikka piti ollakaikille selvää että pieleen menee. Ei kai kukaan piruuttaan 12mij€ tee alijäämää kahden valtuustokauden aikana. Eihän, mutta oliko kyseessä äänten kalastelu, se onkin jo toinen juttu?


Vieras

#40 odotan

24.07.2014 10:55

Kumpa saataisiin se ilta ja viikonloppu päivystys. Iltaisin on väljempää käydä lääkärillä, kun mennä päiväaikaan. Nyt ei ole tullu paljoa käytyä lääkärillä, kun pitäisi Joensuuhun asti mennä.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.07.2014 20:14


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.07.2014 05:59


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.07.2014 10:23


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.07.2014 11:17


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.07.2014 13:45


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.07.2014 16:13


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.07.2014 16:32


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.07.2014 18:49


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.07.2014 04:44


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.07.2014 04:51