Enon turmarekan kuljettaja jätettävä rauhaan!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Enon turmarekan kuljettaja jätettävä rauhaan!.

Kyllästynyt syyttömän syyttelyyn.
Vieras

#1

19.08.2010 14:29

On se niin väärin, että syytöntä syytetään pienistä merkitsemättömistä asioista sen rinnalla että henkilöauto tuli kärkikolmion takaa. Eikö liikennesäännöillä enään ole väliä jos takerrutaan pieniin ylinopeuksiin jota väitetään lieväksi ja 5% ylipainoon jolla ei ole edes vaikutusta siihen onnettomuuteen? Samaa jälkeä tekee rekka jonka kuorma painaa 60t ja toisen 63t. Eikös se näin ole?

Mitäs jos laitetaan poliisi ja media tutkimaan tarkemmin logistiikan ihmeellistä maailmaa, ja sen jälkeen kokeilemaan ison auton käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa, ehkä sitten käsitys muuttuu tässäkin asiassa. Poliisienhan pitäisi osta liikennesäännöt ja tietää mitä tarkoittaa väistämisvelvollisuus ja etuajo-oikeutettu tie??

Tuija Savolainen
Vieras

#2 Ei miettimistä eikä syyllistämistä!

19.08.2010 20:58

Ainoa syylinen on kolmion takaa tullen henkilöauton kuljettaja. Vaan kun hän on kuollut, on helppoa syyttää kolarin ainoaa eloonjäänyttä, mikä on äärimmäisen turhaa. Yhdistelmän kuljettaja ei ole tehnyt mitään väärää!! Valtavasti voimia hänelle kestää tämä kaikki!!

Sini Vahalahti
Vieras

#3

19.08.2010 21:19

Miksi suomessa (oikeusvaltiossa) on pakko syyllistää joku, jos tapahtuu joku onnettomuus... Kuollutta ei voi, ni sit haetaan väkisin syyllinen!!! En ymmärrä! Usein se on ammattikuljettaja joka vaan sattui paikalle samaan aikaan!!!

Rekka kuski_nainen
Vieras

#4

20.08.2010 00:18

voimia ja jaksamista rekka kuskille. se ei todellakaan ollut sinun syysi että liikaa ihmisiä oli pikkuriikkiseen koppero seattiin ängennyt, jota ajoi kuski samoilla silmillä jo lähes toista päivää. Ja porukka liikaa juoneena kyydissä.

Raimo Saastamoinen
Vieras

#5 Syyllistäminen turhaa

20.08.2010 03:26

Meidän ulkopuollisten on turha hakea syyllisiä näissä perheissä on jaksamista ellää tämän onnettomuuden

kanssa. Rekkakuski sullle voimia ,että voit jatkaa arvokasta työtäsi edelleen.

Hasse
Vieras

#6 Ylipaino

20.08.2010 08:28

Olisi ensinnäkin hyvä tietää, miten kuljettaja voi todeta autonsa tarkan lastin painon. Rahtikirjoissa on usein hirveitä painoepätietoisuuksia. Johtuu varmaan siitä, että jokaisella lähettäjällä ensinnäkään ei ole vaakoja käytössä. Ts. Rahtikirjan paino perustuu arvioon.
Ja varmaankaan autoja ei ajeta puntarille matkaan lähdettäessä.

Eli kysymys uudestaan: Miten kuljettaja tietää kuinka paljon painoa lavalla milloinkin on.

Seuraavaksi: Valtateiltä voidaan kai poistaa turhat etuajo-oikeutta osoittavat liikennemerkit. Ja tämän jälkeen kaikki muutkin liikennemerkit.

Oikeusmurha, jos tämä kuljettaja on syyllistynyt onnettomuuteen!!!!


Vieras

#7 niimpä niin

20.08.2010 09:27

helppohan sellasten on syytellä ja sormella osoitella ketä ei ole ikinä edes istunut kyydissä tollasessa isossa autossa.tommonen ylikuorma joka tossa autossa oli on melkeempä jokasessa autossa tuolla tien päällä.se ei todellakaan vaikuta tollasen auton käyttäytymiseen.ja muistetaan sellanenkin asia että noi ammatikseen ajavat peruuttaa viikossa sellasen matkan kuin moni henkilöautukuski ajaa eteenpäin.

nimimerkillä 45 000 kilometriä kolmessa kuukaudessa

Pursiainen
Vieras

#8 Syyttely,, turhaa

20.08.2010 09:29

Koska tämäkin tapaus on sattumien summa. Tosin on yleistä,että näissä aina syytetään raskaakaluston kuljettajia.  Reportterien kirjoitukset alkaa aina rekka sitä...rekka tätä, rekka ajoi päälle,rekkaa tutkitaan.  Kaaharia ja rattijuoppoa ei tutkita viikkokaupalla eikä kirjoitella suuria otsikoita,korkeintaan kerran. Eikä kuvata kaaharin autoa, että näkyy rakkarit sun muut tunnisteet. Rekka kyllä kuvataan,jolla syylistetään urakoitsia sekä kuljettaja. Ei siinä ole yksityisyyden suojaa.  Ajatelkaa rekkakuskin kilometri määrää jonka hän on asvalttia mitannut. 13 vuotta ja n,500km:ria päivä,siitä tulee sellainen KM määrä ettei tavan autoilia aja eläisään. Ei ainakaan ajotaidon puute ole syynä. Lisäksi puutavara auton kuljettajat ajaa tiettömällä tiellä, jäisellä asvaltilla, ja voi sanoa,että aina mennään siin missä pitääkin. Voi myös sanoa ,että he ovat asvaltien kuninkaita, taidollisesti ja heillekin sattuma tuo tilanteita joille ei voi mitään. Tulee tilanteita joita ei voi taidollakaan  kiertää.Kuitenkin siitä sattumasta heitä syytetään. Kysympä vain , onkohan syytelijällä järki päässä. Tottakai tutkia pitää mikä aihetti tapahtuman,mutta tutkia voi syytelemättä ketään.

Voimia kaikille osapuolille tässäkin tapauksessa,jonka sattuma saneli tapahtumaksi.

Christine Holmström
Vieras

#9 RAUHAAN REKKAKUSKIT!!!!!!

20.08.2010 10:23

On se uskomatonta että aina kun tulee tällainen surullinen asia esille, kaivetaan syy vaikka väkisin rekkakuskeista!

Kyllästynyt syyttömän syyttelyyn.
Vieras

#10

20.08.2010 10:39

Se on aina rekkakuskin vika jos iso auto on osallisena onnettomuudessa, koskaan ei syytetä henkilöauton kuljettajaa. Miksi?? Hitto että ärsyttää tällanen pelleily! Joltain sivuilta luin eilen kun joku oli laskenut nopeudesta sen kuinka paljon auto liikkuu sekunnissa, olisikohan ollut jonkun metrin suunnilleen, miten se voi vaikuttaa onnettomuuten jos kuski ajoi kuitenkin etuajo-oikeutellu tiellä, se saa saatana ajaa vaikka miljoonaa, mutta ei se oikeuta väistämisvelvollista kuskia ajamaan eteen. Ja jokuhan puolusti henkilöautokuskia, että luuli rekan tulevan 60km/h ja sen takia meni eteen ja POKS. Miten se nyt tähän liittyy? Sen olisi joka tapauksessa pitänyt odottaa kunnes rekka menee ohi, mutta miksi piti tunkea väliin asenteella "Kyllä mä kerkeän kun aina ennenkin!"

 

EDIT: Ja tosiaan kuskihan on 34-vuotias ja rekkaa ajanut 15v. Kyllä siinä jonkin verran mahtuu tuohon ajan sisään kilometrejä ja erilaisia tilanteita.

Takkapoliisi
Vieras

#11 Media ja kansa antakoon rauhan...

20.08.2010 10:58

...poliisi tutkikoon asian loppuun! Sehän on aivan normaalikäytäntö että poliisitutkinnassa epäillään kunnes asia puoleen tai toiseen todistetaan ja (korkeimmassa) oikeudessa tuomitaan.

Tokihan tämä näyttää päällisin puolin suht selvältä, mutta voihan olla että ylinopeutta oli sen verran että se aiheutti henkilöauton kuljettajan virhearvion. Toki pääväylällä ajavan on voitava lähtökohtaisesti olettaa että kolmion takaa ei tulla eteen, mutta toisaalta myös kolmion takaa tulevan pitäisi voida olettaa että "väistettävät" ajavat nopeusrajoituksen mukaan.

pertti karjalainen
Vieras

#12 rekankuljettaja oli työssä

20.08.2010 11:29

henkilöauton kuljettaja   huviajelulla , antakaamme  ammattiliikenteelle  rauha  liikkua, kyllä  nekin  siellä  raskaan  yhdistelmän  ratin takana  ennemmin  kotona  perheensä  luona  olisi  , mutta  kun   se   elanto  meille  jokaiselle  on  tärkeä  ja  työtä  on  tehtävä  että  veromarkkoja  syntyy.  ei  se  varmaan  huvikseen  siellä  yli  60000kg  kuormalla  ajele.virkavalta  ja  media  suurimpia  syyllisiä  tähän  turhaan   hässäkkään  pitäs  olla virkavallan  ja  heidän  valtion puolen  johdossa  rohkeutta  tulla  esiin  ja  sanoa  että  6  kuoli  voi  voi    


Vieras

#13

20.08.2010 13:37

Ei se rekkakuski kovin suurta ylinopeutta ole voinut ajaa, kun kerta on pystynyt pysähtymään 50metrin päähän onnettomuuspaikalta. Ei 60tonnia ihan noin vaan pysähy...

asdfa asfda
Vieras

#14

20.08.2010 13:57

wetgafa

Jimi. Raskaanajoneuvon -kuljettaja
Vieras

#15 HALOOOO

20.08.2010 18:44

Iso auto näyttää kulkevan täydes vauhdis hitaammin kuin auto todellisuudessa kulkee!!

Henkilö autoilijoille.

1. teillä on pää jonka alla on kaula sitä kääntämällä näätte ympärillenne ettei tarvitse ajaa sukkana eteen tai ottaa riskiä että koliseeko.

2. jossette tiedä mitä kolmio tarkoittaa risteysssä tai miltä näyttää etuajo oikeus merkki. NIIN TAKAS AUTOKOULUUN!!

3.Sit jos ajatte Rekan/ yhdistelmän eteen kolmion tai stop merkin takaa ja pelti kolisee on  turha tulla rekka kuskeja syytteleen vaik oiskin yli kuormaa 3tkg. se on oma moka jos laiminlyö väistämis velvollisuuttaan ja luottaa että muut väistää.

 

!!!! silmät päähän liikenteessä!!!!

Sari-Hannele Järvenpää

#16 kummastelen...

20.08.2010 20:58

Miksi ihmeessä se on aina sen rekkakuskin/suuren auton kuljettajan vika kun onnettomuus tapahtuu?? Onhan näillä ihan normaaleilla autoilijoilla ihan samat säännöt ku muillakin, vai??? Itellä ei ole korttia, mutta elämäni sivusta seuranneena, ammattikuskeja varsinkin, hehän asian osaavat, vaikka sitte ylikuormalla!! Lapsellista ja kohtuutonta syyttää häntä, joka varmasti on tehnyt kaikkensa ettei tällasta tapahtuisi!! Suurempia riskejä varmasti ovat meikäläiset; pyöräilijät jne kun rekkakuskit! Mahtavaa että tämä adressi on avattu!!

Timpuri
Vieras

#17 Media kuriin

20.08.2010 23:11

Niin suurimpana päälle päsmärinä toimii mikäs muukaan kuin tuo suuri ja ihmeellinen media.

Tehdään otsikoita joiden tarkoitus on myydä.

Seksi,väkivalta ja ihmisen suru ovat suurimpia otsikon aiheilla millä sitä rahaa saadaan. Harmittaa suunnattomasti se , että leimataan ja kauhistellaan "Ison pahan" rekka kuskin tekemisiä tuolla liikenteessä vain ja ainoastaan sen takia koska se myy paremmin.

suurta tragediaa myydään hullun kiilto silmissä välittämättä totuudesta ja oikeista syyllisistä.

 

Jättäkää hyvät ihmiset se rekka kuski rauhaan kun selvästikkään se ei ollut hänen vika.

kuka käskee tulemaan kärkikolmion takaa, omaa typeryyttään se sinne meni.

Luulisi jo pelkän maalais järjen jo kertovan mitä tässäkin taas on tapahtunut!!!

 

että sellasta........

Ermo Mäenpää
Vieras

#18 näin tänään

21.08.2010 01:46

vaikka rekka olis ollu tyhjänä, niin kyllä se henkilöauton rusinaks ajaa, kun miettii että tyhjän yhdistelmän paino on sen 10 000 kg tai enemmän, kun taas vastassa on >2000 kg:n henkilöauto, niin kumpikohan voittaa. Oman mausteensa tuo kun rekka oli täydessä lastissa, ja suomessa maksimipaino on 42 000 kg, ja kun siihen miettii ylipainon. Ja jos henkilöauto tulee kolmion takaa suoraan eteen niin eihän siinä rekkakuskia voi saatana syyttää. Rikoksen tutkijapoliiseille terveisiä : Haistakaa toki iso perse.

rekkakuski
Vieras

#19 Re:

21.08.2010 01:54

#10: Kyllästynyt syyttömän syyttelyyn. -

Siinäkin tilanteessa rekkakuskikin on varmaankin ajanu noin 10 kertaa enemmän kuin henkilöautokuski, ja ei sivulliset tiedä miten vaikeeta on saada yli 42 tonnin auto lasteineen pysähtymään. Laitetaan kaikki poliiseista liikenneministeriöön ajamaan isoa ylipainoista rekkaa, jotenkin voisin arvata että kukaan toimistossa peukaloitaan pyörittelevä päällepäsmäri ei saisi edes sellaista rekkaa lähtemään liikkeelle.

Paha setämies..
Vieras

#20 Jotain ihan muuta.....

21.08.2010 03:04

Jos suhteutetaan kyseinen "ylikuorma" tavalliseen jarruttomaan henkilöauton perävaunuun niin puhutaan prosenteissa 40kg ylikuormasta, mutta ei käy kiistäminen massan vaikutusta hidastuvuuteen saatikka kiihtyvyyteen.. Tuollainen 60 tonninen yhdistelmähän liikkuu yleisemmin 400-500hv moottoreilla..

 Päästäksemme taas tänne pikkuautojen maailmaan niin puhutaan vastaavista teho/paino luvuista jos siinä kauppakassissa olisi 8-10hv moottori.. Eipä siinä sitten enään olisi asiaa kovin piukkoihin väleihin liikenteen sekaan ängetä..

 Niin ja tuohon hidastuvuus puoleen takerrun vaan sen verran että ikinä en ole nähnyt henkilöautosta tehtyä jarrupöytäkirjaa saatikka hidastuvuuskäppyröitä ihmisillä käsissään vuosikatsastuksessa.. Raskaasta kalustosta niitä on tullut plarattua riittämiin..Löytyy henkilöautoistakin ABS:sää ja kuorman tuntevaa jarrutuspaineen säätöventtiiliä taka-akselilta, niiden toiminta kylläkään ei ketään kiinnosta..

Enemmänkin ongelmallisilla risteysalueilla kannattaisi keskittyä itse ongelman poistamiseen eikä vaan liikennemerkillä nopeutta pudottamalla "tuudittauduta" keinotekoiseen turvallisuudentunteeseen, sillä itse ongelma jää korjamatta ja on vaan ajan kysymys koska taas on nopat kohdakkain.. Sitten tarvitaan taas torvitakseja ja osoitellaan syyllisiä sinne tänne..

Siinä se vakavampi osuus..

 

Ihmetyksissäni odottelen keskustelun avausta kuljettajan ajoajan käytöstä ja taukojen riittävästä pituudesta..

Edellisen viikonlopun vietosta tai viettämättä jättämisestä..

Onko myöskin pois suljettu se mahdollisuus ettei henkilöautokuljettaja "sokaistunut" mahdollisista kuorma-auton lisävalojen parkkivaloista, niitä kun nykyään näkee vähä jokaisen "rekan" keulassa..

Ei muutakun sakkoa vaan kaikille tielläliikkujille ja kolmesta lapusta kortti hyllylle ja jos ei ole leivän saanti kortista riippuvaista ni kielletään vielä töihin meneminen..

Sitten vielä suomen jokaiseen risteykseen kamera ni voidaan sitten mittailla huippu/keskinopeuksia..

Voitaisiin jopa palkata joitain pitkäaikaistyöttömiä plaraamaan niitä valokuvia sinne asemalle..

 

On tämä kyllä sellainen venäjä et v...u myyn kaiken ja muutan pois kauas kauas pois..

Mtk
Vieras

#21 Ärsyttävää

21.08.2010 08:07

Itse ajan työkseni pakettiautoa, ja olen huomannut että henkilöautoilijat tulevat lähes poikkeuksetta kolmion takaa pakettiautojen ja rekkojen eteen, eivät halua joutua kyseisten ajoneuvojen taakse. Hyvin usein kyseessä on joku uudempi ja vähän sporttisempi auto. Mikä siinä on niin vitun vaikeeta ajaa pakettiauton tai rekan perässä?

Nainen yhdistelmän kuljettajana
Vieras

#22 Näin se toimii

21.08.2010 10:50

Olen itse ollut ammattiautoilija 10-vuotta,viimeiset 3-vuotta ajanut yhdistelmää,lopetin ajohommat osaksi sen takia kun olen lukenut näitä kaikkia juttuja mitä on tapahtunut ison auton kanssa,ja miettinyt sitä ihan samaa kuin kaikki muutkin,miksi aina sen isonauton kuljettaja on syyllinen onnettomuuteen vaikka sillä ei olisi yhtään ylikuormaa ja ajaa nopeusrajotuksen mukaan???? mikä Suomen valtiossa on vikana että pitää aina syyllistää sitä kuljettajaa joka ajaa isommalla autolla??? Lopetin ajohommat ennen kuin itselleni sattui mitään suurempaa,kyllä sekin päivä varmaan olisi vielä koittanut,nyt kun ajelen tuolla liikenteessä omalla pienellä BMW:lläni ja seurannut niitä isoja autoja,pitää sanoa että kyllä suomen rekisterissä olevat autot ajaa 80km/h koska niissä on rajottimet mutta katsokaapa vaan miten kovin ajaa esim. venäjän kilvissä oleva auto???? niissä kun ei ole sitä rajotinta!!!! En voi muuta sanoa kuin PAHOITTELUT SILLE KULJETTAJALLE JA KOITA JAKSAA SE KAIKKI LÄPI MITÄ ETEEN TULEE!!!! Varmaan muistamme Konginkankaan tapauksen jossa ison auton kuljettajasta tehtiin syyllinen kun linja-auton kuljettaja ei ymmärtänyt mitä valojen ja torven soittaminen talvella voisi ehkä tarkoittaa,ainakin siinä tapauksessa kun toinen tulee jyrkkää mäkeä alas!!!!! Olkaamme siis kaikki ammattiautoilijat ja tavalliset autojen kanssa kulkijat erittäin tarkkana tuolla liikenteessä ja ajakaa nopeusrajoitusten mukaan,ei ne nopeudet siellä turhaan ole !!!!

Jarko Häkkinen
Anttola

#23 Maan tapa

21.08.2010 13:42

Suomessa on tullut tavaksi, että kaikki onnettomuudet ja pienemmätkin vastoinkäymiset pitää päästä kostamaan jollekulle. En tiedä, mitä sille voisi tehdä, mutta pakkohan tämän kehityksen suunta on muuttaa.

Risto Äikäs
Vieras

#24

21.08.2010 22:32

patologeilta ne jepet vielä tajuaa heti pyytää asiantuntija apua ,kun ymmättävät etteivät pysty selvittämään juttua(kuolin syytä), mut tällasessa ne on kyllä tietävinään asioista ominpäin, vaikka ei pienintäkään käytännön kokemusta alalta. ei tällasissa jutuissa pitäis olla edes epäiltyjä, koska kuolleita ei tuomita.
Paha setämies
Vieras

#25 Vielä jotain ihan muuta

22.08.2010 02:49

Suomi on muutenkin koominen valtio ku täällä saa vetää täysinäistä kärryä tyhjällä veturilla.. Tuli vaan tuosta konginkangaasta mieleen..

Itselläkin kokemusta 30t painavasta kärrystä 14t painavan veturin takana niin sanotussa suomen "normaalissa" talvikelissä eli alijäähtyneessä vesisateessa, mutta muistakaa ihmiset soittaa tienkäyttäjän linjaan jos törmäätte epätavallisiin keleihin tuolla tienpäällä.. Sillä voipi olla niin et jos itse selvittää tilanteen ni ne perässä tulijat eivät ole ehkä yhtä hyviä kuskeja..

 

http://www.tiehallinto.fi/servlet/page?_pageid=73&_dad=julia&_schema=PORTAL30&menu=596&_pageid=71&linkki=883&julkaisu=475&kieli=fi