hiusalan alv-kokeilu päättymässä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista hiusalan alv-kokeilu päättymässä.

Nipsuli
Vieras

#26

31.08.2010 11:57

Veratiuna itse yrittäjänä voin sanoa että viivan alle viime tilikaudella jäi 33 000 € / meitä on kaksi yrittäjää elikkä jaettuna kahdella eli jää 16 500€ miinus verot !!!!! eli n. 20 % pois käteen jää 13 200€ jaettuna 12lla kuukaudella 1 100 € / kk. olen töissä 6 päivää viikossa 9-10 tuntia päivässä. 9 tunnilla tuntipalkka on siis nettona reilu 5€ tunti. Yrittäjyys kannattaa.

 

tuosta maksetaan vuokra 750 €+ puhelin+netti+sähkö+ruoka+vakuutukset ++++ ei paljoa kuukaudessa käteen  jää. ja meillä ei ole mahdolllista nostaa hintoja. eli se vähennetään erotuksena tuosta käteen jäävästä summasta suoraan. Notta näin. nostetaan ihmeessä niin pääsee itse kunnon liksoille luukulle marisemaan vähemmällä työmäärällä.

VierasAikku
Vieras

#27 olen kanssasi samaa mieltä nimimerkki pa-ka! Re: se on niin että

31.08.2010 12:19

#19: pa-ka - se on niin että 

yli 25v. alalla työssä toisen palveluksessa nyt haaveena oma yritys joten hirvittää mut pakko yrittää. jos olisin nuorena tyttönä rahaa ajatellut en olisi kampaajaksi ryhtynyt! kummi tyttöni haaveili myös kampaajan ammatista mut totesi et niin huonot palkat ja lähti putkiasentajan ammttia lukemaan!

Vieras
Vieras

#28 Epätasa-arvoista!

31.08.2010 15:16

Jos hiusalan alv-kokeilua jatketaan, täytyy mukaan saada myös muu kauneudenhoitoala, esim. kosmetologit, joilla ei ole minkäänlaista työehtosopimusta ja palkkataulukoita!

Vaikuttaisi varmasti myös alan työllisyyteen jos saataisiin alhaisempi alv!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.08.2010 15:53


''ikuinen yrittäjä''
Vieras

#30

31.08.2010 16:01

Hyvä Päivi Ruippo ..

Kannattaisi varmaan miettiä ennen kirjoittelua :))

Siis sinusta tuli tosi tyhmän ja tiettämättömän oloinen ...

Jokainen yritys tarkistaa hintansa samasta syystä ja ne syyt ovat kustannusten nousu sekä palkkojen nousu..

Ei rahaa tule taloon,kuin työn kautta ja ,jos palkat nousee, niin myös hinnat nousee, niin yksinkertaista se on . Mitä tulee yksinyrittäjiin ,niin ,jos he eivät nosta hintojaan,kun alan palkat nousevat, sehän vain tarkoittaa samaa,kuin jos sinä kieltäytyisit tarjotusta palkan korotuksesta !!!

Siksi vetoankin näihin yrittäjiin , siis nostakaa niitä hintojanne samaan tahtiin ,kuin työllistävät liikkeetkin, ei ne asiakkaat minnekkään karkaa, jos ovat tyytyväsiä työhönne :))

''ikuinen yrittäjä''
Vieras

#31 Re: alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat

31.08.2010 16:08

#11: viiden kampaajan työnantaja - alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat

ALVin korotukset pitää maksaa kuluttaja, ei yrittäjä !!!

ALV vero on kuluttajan vero ja se pitää siirtää hintoihin .. Kaikki kun niin tekee ,niin mitään ongelmaa ei ole.

Olen ollut alalla yli 40v ja aina meidän hinnoista ruikutetaan, joten se siitä. Kuitenkin aina on ollut asiakkaita. Jos sinä yrittäjänä pelkäät asiakkaiden reaktioita,niin olet väärällä alalla :)) En ole moista muualta kuullut että yritys maksaisi kulutusveron asiakkaan puolesta , oletko sinä?

 

liisa
Vieras

#32 Kyllä hinnat laski,älä yleistä

31.08.2010 16:10

#13: Janis Petke - Mitäs mitäs

Meillä laski hinnat 11 % ,kun vero laski. Eli nyt nousee se 15 %,kun vero nousee :)))

kolmen pomo
Vieras

#33

31.08.2010 17:58

18# "Arvonlisävero on siis asiakkaan maksama kulutusvero, joka maksetaan tavaran tai palvelun hankinnan yhteydessä. Jos veroprosentti nousee, nousee myös asiakkaan maksama hinta. Ei sitä revitä parturin selkänahasta."

Näinhän sen pitäisi mennä...mutta ei välttämättä mene. Jos parturi ei revi sitä omasta selkänahastaan,eli siirtääkin suoraan hintoihin, on aika suuri mahdollisuus sille että asiakkaat harventaa käyntejään (eli rahaa ei tule sen enempää) Mutta niinhän se on tehtävä, ei paljon vaihtoehtoja. Lopputulos on yhtä huono kuitenkin. Ainoa hyvä vaihtoehto olisi pitää alv nykyisellään 9%:ssa.

Ei siinä mitään jos asiakkaat ilomielin maksaa sen korotuksen, mutta totta se on että ne jotka nyt kitisee kun on epäreilua, kitisee sitten kun on niin stanan kallista.

Sisko Nikkinen
Vieras

#34 ALV-kokeilu

01.09.2010 09:18

Eihän se sovi että pienyrittäjä saa jotain helpotusta. Anna olla kun on suomen suurimpia, ihan sama mikä, niin johan kaikki helpotukset tulee kuin Manulle illallinen.

Kunhan vaan ärsytti
Vieras

#35 Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

01.09.2010 14:06

#20: Yrittäjä - sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

Seitsemän vuotta yrittäjäni ammattiani harjoittaneena voin kertoa käsi sydämellä, että olen loppu! Kuusi päiväisiä viikkoja 10-15h päiviä, yhteensä noin. 3 kuukautta lomaa (itse säästettynynä lomarahat ja rahat, jotta pystyn olemaan lomalla eikä sen kuukauden,josta olen viikon pois näyttäisi persnettoa...joka taas vaikuttaa seuraavaan kuukauteen jne...) seitsemässä vuodessa.

En kertaakaan ole ollut pois pikkupikku nuhan takia tai ottanut sairaslomaa, koska ei huvita. Ystäväni ovat antaneet palautetta, että näkevät minua vain kampaamossa. Missä kulkee raja?  Olenko siis ollut päivähoidossa??? Harrastukseksi tätä voi kutsua, kun kertynyttä palkkaa seuraa.

Tavallinen, omalla toiminimellä vuokralaisena kampaamossa ei mitkään tulostilat voi näyttää loistavilta tai edes edistyskelpoisilta.

ALV laski, mutta muut kulut nousivat!!

Itse vaihdan alaa, jos ALV nousee, koska silloin minulla ei ole varaa edes harkita perheenperustamista arjen pöyrittämisen lomassa.

Meiltä saa AINA kuitin!!! Ja monesta muustakin saa varmasti ja voithan aina avata suusi ja pyytää sitä!!

 

Vieras
Vieras

#36 Re: Oma moka

01.09.2010 15:34

#3: Ihmettelen vain - Oma moka

Voihan sitä näinkin ajatella.

Omassa yhtiössäni omasta päätöksestäni, emme alentaneet hintojamme alv-kannan laskettua. Mitä tämä toi tullessaan? Kolmen vuoden aikana olemme palkanneet 43 henkilöä, joista 50% ovat olleet alalle juuri valmistuneita. Heistä 34 on edelleen yhtiömme palveluksessa. Toki toiminnassamme ns. tuolivuokrayrittäjien määrä on vähentynyt ja työsuhteessa olevien kasvanut.

Pitäköö meidän parturi-kampaajien sitten ruoskia itseämme siitä että osa ei laskenut hintojaan? Alennuksen vaikutus olisi ollut n. 3 - 9€/asiakas ja en todellakaan usko, että kyseinen toimenpide olisi lisännyt asiakasmääräämme tai tihentänyt olemassa olevien asiakkaiden käyntitiheyttä. Allv:n alennuksella on ollut suuri vaikutus alamme kehittymiseen; työsuhteiden määrä on lisääntynyt ja ns. pimeän liikevaihdonmäärä on vähentynyt. Tämä on vaikuttanut alalla rehellisesti toimien yhtiöiden toimintaan positiivisesti. Verokannan palautuessa 23% olen varma että verottajalle tuloutettavan liikevaihdon määrä vähenee. Uskon myös, että yksittäisten yrittäjien määrä kasvaa ja työsuhteessa olevien taas laskee.

Patrick "Patsku" Koskinen

Vieras
Vieras

#37 Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

01.09.2010 15:50

Olemme antaneet jokaiselle asiakkaalle kuitin jo vuodesta 1995 lähtien - saat sen siis meiltä :) Olen samaa mieltä kanssasi -kaikille sama alv-kanta, olkoon toimiala mikä tahansa. Olen todella iloinen siitä, että alalaltamme löytyy kyseisen luokituksen omaavia yrityksiä/yhtiöitä, mutta valitettavasti en itse kuulu kyseiseen ryhmään. Alv-kokeilun alkuperäisenä tavoitteena oli alan työllisyyden kehittäminen, mutta asia käännettiin kuluttajahintojen alentamiseen ja sitä kautta asiakasmäärien/käyntitiheyksien kasvattamiseen. Keskimääräinen alennus/käyntikerta oli 2-3€, eli kahvikupin verran ja tietääkseni valtaosassa alan liikkeitä, joissa kyseinen hinnan lasku tehtiin, ei asiakasmäärissä ole ollut havaittavaa kasvua. Toki arvonlisävero on arvonlisävero ja yritys/yhtiä määrittelee liikevaihtotarpeensa verottoman hinnan mukaisesti, mutta kuluttaja näkee aina hinnan verollisena(saamatta alv-vähennysta). Toki veron noustessa,myös asiakkaan maksama veloitus nousee - asiakashan lopuksi päättää onko saamansa palvelu, maksamansa hinnan veroinen. Lopuksi - on hienoa että alamme mahdollinen veronnousu on "vaikuttava" tekijä yhteiskuntamme kehittämisessä. Patrick "Patsku" Koskinen
Tiina Jäntti
Vieras

#38

01.09.2010 21:09

Eli turha edes lähteä opiskelemaan hiusalaa kun ei olisi töitä tälläKÄÄN alalla. Juuri tällaisilla typerillä verotuksilla pilataan ihmisten unelmat! Thank you very much jos tämä tapahtuu!!!

Minea
Vieras

#39 Asiakkaan näkemys

02.09.2010 09:39

Mielestäni jo alunperin ALV:n nosto 90-luvun laman aikana oli käsittämätöntä. Samalla kun annettiin voimakkaasti vientitukea suurteollisuudelle, nostettiin ALV:tä ja kaadettiin pienyrityksiä. Mantra oli silloin "emme me lamasta toisiamme palvelemalla nouse". Mutta sehän ei ole totta. Toimiva pienyritysverkosto ylläpitää työllisyyttä ja kartuttaa verovaroja samalla kun se pienentää työttömyyskorvauksia nostavien määrää. Silloin 90-luvun laman yhteydessä moni velkakierteeseen joutunut yrittäjä päätyi hunnigolle ja itsemurhaankin. Onneksi oma kampaajani, jonka asiakas olen edelleen, on onnistunut sinnittelemään, vaikkakin vaihtanut pienempään lukaaliin jne.

Uskomatonta, että nyt ollaan tekemässä uudelleen samaa virhettä.

Sivusta seurannut yrittäjä
Vieras

#40 Re: Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

02.09.2010 16:35

#23: suomalaiset on kateellista kansaa? - Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

1. Jos kerran teette huonommalla katteella töitä kuin muut, hieman ihmetyttää, miksi olette alalle tulleet. Nuoren naivin ihmisen unelmia ja katteettomia lupauksia? Ette voi olla tosissanne, jos syyllistätte muita valintojenne vuoksi. Totta kai eri aloilla kate vaihtelee. Tervetuloa aikuisten maailmaan.

Tuon alv-eronhan voisi korjata siten, että alv-kannat yhdenmukaistettaisiin. Loppuisiko itkemisenne siihen? Epäilenpä.

2. Jos tuolivuokrat ovat "kohtuuttomia", luulisi tällöin joukostanne löytyvän kiinnostuneita järjestämään toimitiloja kohtuulliseen hintaan.  Kumma kyllä, valitusta löytyy enemmän kuin vapaaehtoisia korjaamaan tilannetta.

3. Pääkaupunkiseudulla sähkö, vuokra ja raaka-aineet eivät ole ainakaan kallistuneet. Tai no, raaka-aineistanne en tiedä.

4. Ehkäpä itsensä työllistämisen sijaan kannattaisi harkita alalla konsolidoitumista skaalaetujen saavuttamiseksi. Samahan pätee muillakin aloilla. Yli 40h työviikot eivät ole kovin ihmeellisiä muilla aloilla. Joskus sitä on tehty paljonkin työtä palkatta. Ei siinä mitään ihmeellistä ole. Yrittäjän arkea jopa.

 

jassoo
Vieras

#41 Re: Re: Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

02.09.2010 17:29

#40: Sivusta seurannut yrittäjä - Re: Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

1. Totta puhut; monikaan ei ole alaa valinnut rahan takia. Tai saa todella olla naivi jos näin on. Olis kannattanut lukea vaikkapa joku muu ammatti, sikäli jos isommille tuloille haluaa. En todellakaan kannusta ketään tälle alalle rikastumisen toivossa! Mutta kuka tässä on muita mistään syyllistänyt??? omaa tyhmyyttä koko alalle lähtö. Mutta kumma kyllä, aika monella tukka kasvaa, ja sitä on leikattava, joten kai meitä silti tarvitaan.

2. Mistä löytyy edullisia toimitiloja? itselläni liike pk-seudulla joka työllistää 4 (tuolivkr:lla olevaa yrittäjää) Vuokra on per nuppi niin edullinen että sillä kattaa juuri ja juuri liikkeen kiinteät kulut. Ei jää omaan taskuun mitään extraa, vaikka putiikin omistan. So what? Silti joutuvat maksamaan n.700e per tuoli, joka on edullisimmasta päästä täällä päin. Omasta pussista en sentään enempää kaiva tähän "hyväntekeväisyyteen", ja kaikki ollaan yhtä pers aukisia edelleen jos alv. nousee. Meillä toki menee korotus suoraan hintoihin, ei edes käy mielessä vähentää omasta liksasta. Mutta olisi kai kuluttajankin edun mukaista että alv. jäisi 9%:n??? meillä käy asiakkaana myös moni muun alan yrittäjä, eivätkä tosiaan valita siitä että on niin pirun epäreilua kun meillä matalampi alv.

3. Meillä noussut liiketilan vuokra parissa vuodessa yli 100e/kk (mm. yhtiövastikkeet voivat nousta, kun vanhoja taloja remontoidaan,eikö?) myös sähkö on noussut jokusen euron, ja kyllä vaan, kampaamo tukut ovat myös nostaneet hintojaan tasaiseen tahtiin. Kaikkeen kun tulee lisää vähän, se on yhteensä aika paljon. Ja asiakas sen maksaa.

4.Yrittäjän arkea nimenomaa. Sitä ei käy kieltäminen. Mutta tällä alalla nyt sattuu olemaan niin että iso osa työllistää itse itsensä. Ja kuten joku ylempänä mainitsi; palkkaduunissa olevilla kampaajilla liksa voi olla huonompikin kuin kaupan kassoilla. Todellakin alan vaihto olisi järkevintä jos tätä voittojen kannalta ajattelisi, vaikka liiketoimintaa yleensä niin kannattaisi ajatella. Mutta ihan suotavaa että tällä työllä edes elättäisi itsensä/perheensä, kun töitä kuitenkin tulee tehtyä keskimäärin 50h/viikossa.

(jos me kaikki kampaajat vaihdetaan alaa, kukaan ei leikkaa sun tukkaa, ja viedään muitten työttömien työpaikat.Jos ei saada töitä,kun ei mitään muutakaan osata, elellään melkein yhtä leveästi kuin nyt, sinun maksamillasi vero rahoilla. Olisko mitään järkeä siinä että kannustettaisi ihmisiä siihen että, vaikkapa useampikin ihminen työllistäisi itse itsensä, muillakin aloilla.

Toki jos teet työtä palkatta, se on ihan oma valinta.)

Edelleen viiden kampaajan työnantaja - ainakin hetken
Vieras

#42 Re: Re: alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat

02.09.2010 21:56

#31: ''ikuinen yrittäjä'' - Re: alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat 

Olisi kannattanut lukea myös se otsikon jälkeinen teksti huolellisesti.

Kukaan ei voi pakottaa kaikkia nostamaan hintojansa - aina siis löytyy niitä, jotka ottavat ennemmin korotuksen omasta tuloksestaan (taikka provisiopalkkaisten työntekijöittensä palkasta) kuin nostavat hinnastoa tarvittavat 13%

Hintojen korotus harventaisi luultavasti myös asiakkaitten käyntivälejä sekä karkottaisi osan asiakkaista niille yrittäjille, jotke tarjoavat palvelua osittain tai kokonaan pimeästi halvemmalla.

Olen kuullut useista kampaamoyrittäjistä, jotka aikanaan arvonlisäveron tultua alalle nimen omaan jättivät hintansa korottamatta ja näin rupesivat maksamaan kulutusveron asiakkaiden puolesta. Uskoisin sinunkin heistä kuulleen - ehkä jopa tunnet muutaman.

40 vuotta alalla yrittäneenä sinun luulisi kannattavan kokeilun muuttamista pysyväksi käytännöksi - miksi olet edelleen tuon pitkän kokemuksesi jälkeen valmis ottamaan turpaan näiltä kulutusverottajilta?

todellakin!
Vieras

#43 Re: Epätasa-arvoista!

03.09.2010 12:39

#28: Vieras - Epätasa-arvoista!

Kaikkien palveluiden alv pitäisi laskea korkeinta prosenttia alemmaksi - erityisesti silloin kun kyse on käsityöläisammateista, joissa työn tuottavuutta ja volyymia ei pysty loputtomasti nostamaan. Ravintolapalveluiden alv laskettiin vastaamaan ruoan alv:a (13%) myös muiden kauneudenhoitoalan ammattilaisien arvonlisävero tulisi laskea sille tasolle kuin hiusalalla on nyt. Kenenkään kohdalla arvonlisäverokantaa ei pidä lähteä nostamaan - jos välillisiä veroja korotetaan, se tulee tehdä tasanostolla kaikkiin verokantoihin ja prosentti kerrallaan.

Jos tämä kokeilu päätetään nyt kuvatulla tavalla, on varma, ettei muidenkaan palveluiden alv:a tulla enää laskemaan.

Meillä maksetaan jo nyt välillisten verojen vuoksi Euroopan kalleimpia hintoja lähes kaikesta.

Kokonaisveroaste on Suomessa peräti 43% kun se muissa Euroopan maissa on jopa viisi prosenttia alempi. Tämä ei perustu tuloverotukseen, vaan nimen omaan välillisiin veroihin, joista alv on ainut näkyvä vero. Kokonaisveroaste on noussut viime vuosina kaikista tuloveronlaskuista huolimatta ja se on edelleen nousemassa - Suomen bruttokansantuote taas on laskenut eniten euroalueen maista viimeisen vuoden aikana.

Kannattaa pohtia myös suuremmin ja laajemmin, mitä tällainen yhteen alaan (toki myös pariin pienempään) kohdistuva veronkorotus tekee alan työllisyydelle ja sitä kautta työllisyydelle kaiken kaikkiaan. Varmaa on, että se ei ainakaan auta kampaajia työllistymään eikä tuo lisää asiakkaita.

Mitä tekee Suomen taloudelle se, että kansalaisten ostovoimaa leikataan? Jos talous lähtee kasvuun tulevina vuosina, lähtee myös inflaatio nousuun. Millä tavoin hiusala voi vastata inflaation haasteisiin alv-korotuksen jälkeen? Huonosti kannattavan alan kannattavuutta kavennetaan entisestään - siitä ei takuuvarmasti seuraa kenellekään mitään positiivista.

Kateellisten sanojen ja jälkiviisaan besserwisseröinnin sijaan kaikkien olisi nyt syytä keskittyä miettimään sitä, millaiset vaikutukset tällaisella päätöksellä olisi kokonaisuutena. On luonnollista ja helppoa olla huolissaan omasta toimeentulostaan, mutta tässä on lupa ja tarve olla huolissaan myös ympäröivästä todellisuudesta.

''ikuinen yrittäjä''
Vieras

#44

03.09.2010 14:48

Nimenomaan luin jutun huolellisesti !

Siksi kirjoitinkin, että ALV maksaa asiakas, ei yrittäjä!!

Muistan oikein hyvin miten kävi,kun ALV tuli meidän alalle. Moni laskutaidoton yrittäjä ei uskaltanut siirtää sitä hintoihin ja tulos oli se ,että nimenomaan he hävisivät silloin. Eli toiminta oli kannatamatonta ja oli pakko pistää lappu luukulle :)

Nyt uhkana on sama juttu monelle , eli mun viesti on pistäkää se korotus hintoihin välittömästi  se on turhaa sit kitistä,kun paskat on housuissa..

Miksi joku ylipäätään olisi valmis laskemaan omaa palkkaansa,kun meillä eivät yrittäjät juhli isoilla vuosituloilla... Eihän työntekijätkään suostu palkan alennuksiin :))

Yksinyrittäjillä tämä ALVin nosto kuitenkin merkitsee n. 700-1000 e lisälaskua /KK

 

kampaaja
Vieras

#45 mikä 13 % ??

03.09.2010 14:56

minun laskuoppini mukaan hintoihin pitää lisätä 15 % ,eikä 13% ,kun ALV nousee... Siis jos työ maksaa 100e ,nyt alv 8(8hinta 108e) ja korotuksen jälkeen 23 e (hinta 123 e:)
Kohta entinen parturi-kampaaja
Vieras

#46 Vähän totuuksia kampaajien palkoista

03.09.2010 15:19

Ihan pakko laittaa pieni matemaattinen pähkinä kaikille niille, jotka tuntuvat olettavan kampaajien kylpevän rahassa.

Minun "yritykseni" oli toiminimi, eli tein työtä vuokratuolilla toisen omistamassa liikkeessä. Aika monessa liikkeessä tuolivuokra on tietty prosenttiosuus liikevaihdosta - esim. jopa 40% (jolloin toki tuolivuokralainen saa käyttää vuokranantajan värejä, permisaineita yms. eikä ainekuluja juurikaan tule kuten taas niillä yrittäjillä, joilla on oma liike tai vuokratuolisopimus kiinteällä vuokralla). Laskekaahan tai arvioikaahan, paljonko jää yrittäjällä käteen esim. 100 eurosta, jos siitä pitää maksaa 40% tuolivuokraa, YEL-maksut, oma työvero sekä ALV. Myös tietysti työkengät, sakset ja muut pitää ostaa itse. Ja mainittakoon vielä, että kampaajan tuntiveloitus vaihtelee toimipaikasta yms. riippuen n. 30-50 euron välillä ja nuo viidenkympin paikat ovat niitä, mitä asiakkaat pitävät kovinkin kalliina. Näillä tuloilla tuo ALV:n merkitys on aika suuri eikä kampaajia tosiaan voi moittia "ahneudesta" jos eivät halua ALVia nostettavan.

Toki on aina mahdollista myös ruveta tekemään töitä nopeammin (=hutiloiden tai työn suunnittelun väliin jättäen) tai nostaa hintoja.

Tai vaihtaa alaa, kuten itse olen tekemässä. Nimimerkillä kyllästynyt tekemään 12 h työpäiviä ilman lomia että jääkaapissa olisi muutakin kuin valo.

käytännön prosenttilaskentaa
Vieras

#47 Re: mikä 13 % ??

03.09.2010 17:33

#45: kampaaja - mikä 13 % ??

Arvonlisävero on nyt 9% ei 8%

kun puhutaan korotuksesta, hinnat eivät nouse 15% vaan hiukan alle 13% (siis arvonlisävero nousee 14 prosenttiyksikköä)

Tuolla sinun laskutavallasi: 123eur - 109eur = 14eur

14eur / 108eur =  0,12844 eli 12,8%

Ei pidä sekoittaa prosentteja ja prosenttiyksiköitä

jos korotat alvillisia hintoja 15% laskisit silloin esim 109 * 1,15 ja hinnaksi tulisi 125,35 - silloin korotat tuota hintaa jo 2,35eur yli alvikorotuksen

Vaan kun korotat hintaa 12,8%, eli lasket 109 * 1,128, saat hinnaksi 122,95 eli silloin osutaan oikeille jäljille.

Mahdollinen korotus on siis n. 13% ei 15%

 

Tuosta varmasti joku laatii tarvittaessa laskutaulukon, mutta on hyvä tunnistaa nuo prosentit, eli mistä luvuista puhutaan.

Maria Haanpää
Vieras

#48 Vai ei muka työllistetty

04.09.2010 17:12

Olen alvikokeilun aikana työllistänyt 12 parturi-kampaajaa entisten 2 kampaajan liikkeeseen ja nyt ministeriö haluaa ilmeisimmin nämä 12 palkkatyöntekijääni työkkäriin etsimään itselleen työpaikkaa tai työllistymään yksityisyrittäjänä verovelkaisiksi kampaajiksi..

VIHASTUTTAA MITEN IDIOOTTEJA IHMISIÄ OIKEASTI JOKU ON ÄÄNESTÄNYT EDUSKUNTAAN!

Eikö valtiovarainministeriölle riitä se että maksamme joka tapauksessa valtiolle mielettömät määrät veroja ja sosiaalimaksuja. Kannattaisi hieman miettiä herra pääjohtajien mistä rahoja valtiolle kerätään. Onko parempi se että yrittäjät kiristetään ahtaalle vai se että kansa saa viinansa halvalla ja perheet kärsivät työttömien isien ja äitien viinanjuonnista.

kirjanpitäjä
Vieras

#49 Re: Re: mikä 13 % ??

04.09.2010 19:31

#47: käytännön prosenttilaskentaa - Re: mikä 13 % ??

Ihan vain tiedoksi, että kampaamoiden ALV % on edelleen 8 % ei noussut 1.7,koska tulossa tämä 15 % korotus 1.1 -11

täh
Vieras

#50 Kirjanpitäjä...

06.09.2010 00:14

...kyllä meidän kirjanpitäjä jo ilmoitti että menee alv.9% heinäkuusta. Piti asentaa kassat ym. uusiksi.

 

Mites muut?