JKL:n Kuokkalan pienkirjastoa ei saa lakkauttaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista JKL:n Kuokkalan pienkirjastoa ei saa lakkauttaa.

Paavo Kässi
Vieras

#1 Todella oivaa

06.09.2010 22:47

Hyvin menee, Andersson ja kumppanit,

 

kirjastot ovat ainoa hyvä asia, mitä Suomen Sparta nykyään kykenee tarjoamaan. Idiootit, lopettakaa tällainen kokoomuslainen lyhytkatseisuus!

Minä itte
Vieras

#2 Niinpä

07.09.2010 06:58

Siinä missä suunnitellaan jo ennestään tiukille vedettyjen kirjastotoimien "säästöjä" taas, niin apulaiskaupunginjohtaja haaveilee uudesta puisesta konserttitalosta Lutakkoon...Ei ihan aina pieni ihminen jaksa ymmärtää tätä tämän kaupungin politiikkaa. Täytyy ihan selvästi seuraavissa vaaleissa miettiä puolue/ehdokas uusin silmin.

 

Leena Nieminen
Vieras

#3 Sivistyksen mitta

19.09.2010 19:51

Kansan sivistyksen mitta on, miten se kohtelee heikompiaan: lapsia, elämiä, vanhuksia, köyhiä. naisia...

Kansan sivistyksen mitta on myös se, että kirja on jokaisen sitä haluavan saatavilla! Suomen lukutaidon aste on maailman korkein ja kiitos paitsi koulun myös kirjastolaitoksemme. Minä luin lapsena/teininä erään kylän kirjaston melkein kaikki kirjat ja siitä mahdollisuudesta on poikinut paljon. Toivon sitä samaa kaikille!

♥:lla kirjoista Leena Lumi

 

 

Valtteri Kuoppala
Vieras

#4 Rahaa yhden sadun palvomisen sijaan mieluummin yleiseen sivistykseen ja henkiseen hyvinvointiin

30.09.2010 15:16

Olin juuri ihmetellyt Kuokkalaan rakennettua upeaa kirkkoa ajatellen että olisipa nuokin rahat käytetty vaikka johonkin kirjastoon. Silloin en edes tiennyt että Kuokkalan kirjastoa oltiin laukkauttamassa..
LP
Vieras

#5 Ilmeisesti....

30.09.2010 15:19

....päättäjät ovat sitä mieltä, että meidän Kuokkalalaisten hyvinvointiin riittää näin kärjistettynä " Kirkko ja baari"...
Vertailija
Vieras

#6 Isoista rahoista tässä ei kyse

04.10.2010 10:18

"Kuokkalan kirjaston kokonaismenot ovat tänä vuonna 85 000, Kypärämäen 60 400 ja Keltinmäen 194 100 euroa eli yhteensä 339 500 euroa." (http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/rahanpuute-ei-k%C3%A4y-perusteeksi/603547)

Jos kustannuksia vertaa vaikka kaupunginjohtajan palkkakuluihin (v. 2009: 173 148 e, ilman sivukuluja) (http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/andersson-on-kaupunginjohtajien-palkkakakkonen/407157) niin huomaa, että Anderssonin lakkauttamisella säästäisi enemmän kuin Kuokkalan ja Kypärämäen kirjastojen lakkautuksella. Kummastakahan palvelusta on kaupunkilaisille enemmän iloa?
Vieras
Vieras

#7 Re: Isoista rahoista tässä ei kyse

04.10.2010 12:51

#6: Vertailija - Isoista rahoista tässä ei kyse

 

Eikös meidän kaupunginjohtajalla ole yksi suurimmista kaupunginjohtajien palkoista mitä Suomessa on? Jopa menee pääministerin palkan yli, jos nyt en ihan väärin muista sitä lehdessäkin ollut juttua, ihmettelyä aiheesta.

Pekka Manninen
Vieras

#8 Pienkirjastot

06.10.2010 22:15

Kunnallispolitiikka on vääristynyt eräiden perusasioita koskevien vakavien erehdysten vuoksi. Monet päättäjät uskovat, että säästäminen on kunnalliselämän päämäärä ja yksinomainen tavoite. Se johtaa palveluiden heikentämiseen kaikinpuolisesti. Kuntapolitiikan ensisijainen tehtävä on kuitenkin ihmisistä huolehtiminen ja palveleminen. Tässä on kysymys  periaatteellisesti arvokkaasta pyrkimyksestä suojella ihmisarvoa. Siis myös  sairaiden, vanhusten, työttömien, eri syistä köyhien ja osattomien. Sivistypalvelut ovat demokratian kulmakivi ja ihmisarvoisen elämän edellytyksistä yksi ehdottomasti tärkeimpiä. Pienkirjastot ovat ihmistä lähellä. Niitä pitää kehittää, ideoida kulttuuritoimintaa, lukupiirejä, illanviettoja, keskustelutilaisuuksia...rakentaa kansalaisten kanssakäymistä ja yhdessäoloa, tutustumista ja kontakteja kirjastopalveluiden ympärillä.
Siinä pohdittavaa näennäisten säästöjen sijasta. Huolehtikaa ihmisistä, edistäkää hyvinvointia, lopettakaa kaiken arvokkaan likvidointi! Vielä ehditte tehdä jotain luovaa ja rakentavaa! Olkaa ihmisiä ihmisten joukossa.

Vieras
Vieras

#9 Re: Pienkirjastot

06.10.2010 22:22

#8: Pekka Manninen - Pienkirjastot

Hienosti kirjoitettu!!