Eläkkeiden verotus korjattava heti!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Eläkkeiden verotus korjattava heti!.

Kränä.
Vieras

#26 Kataisen kosmetiikkaa.

17.09.2010 19:39

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen lupasi myös korjata epäkohdan

kuten hallitusohjelmassakin on kirjattu. Lupaus oli kuitenkin pelkkää

harhautusta, eihän 30 miljoonaa euroa riitä kuin vain 30.000

keskimääräisen eläkeläisen veronoikaisuun. Alunperinkin puhuttu 50

miljoonaakaan ei hallitusohjelman lupaukseen riittäisi, joten kyseessä

on jälleen kerran ”tehdään vähän jotain” konsti.

 

Valitettavasti eläkeläiset maksavat edelleenkin leikatuista

eläkkeistään valtion talouden alijäämää, vähin äänin, myös korkeamman

verotuksen kautta. Vanhan valtapolitiikan uskottavuus ei näillä

tempuilla lisäänny. Eläkeläisillä on kuitenkin vielä äänioikeus jolla

vanhaa rehellistä Suomalaista hyvinvointipolitiikkaa voi jokainen itse puolustaa.

Erkki P. Niskanen
Vieras

#27

18.09.2010 11:53

Kolmen vaalikauden aikana on eläkkeensaajien puolesta vaadittu epäoikeuden mukaisen taitetun indeksin poistamista. - On surkuhupaisen väärin, jos tulevalla vaalikaudella ei vielä oikeuden mukaisuus toteutuisi. - Nykyisin alhaisen elinkustannusindeksin kausilla eläkkeensaajille taitettu indeksi vie eläkkeen oikeudenmukaisen korotuksen kokonaan...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.09.2010 22:58


juha hyvärinen
tuusula

#29 Eläketulovähennys parantaisi asiaa

22.09.2010 17:20

#13: maila - Asia on saatava korjattua

Parempi ratkaisu kuin verotuksen poistaminen olisi ns. eläketulovähennys. Tämä vaikuttaisi sitä enemmän mitä pienempi olisi eläke. Jos eläkkeistä poistettaisiin kokonaan verotus se suosisi kaikkein eniten juuri suuria eläkkeitä saavia, koska verotus on onneksi vielä progressiivinen. En ole kuitenkaan kenenkään kansanedustajan kuullut esittävän tämänkaltaista ajatusta, joka on kuitenkin harkitsemisen arvoinen.

Matemaatikko.
Vieras

#30 Hallitus huijaa.

24.09.2010 11:06

Eläketulovähennys olisi tosiaankin reilumpi ja teknisesti helppo toteuttaa, mutta nyt pitäisi vaikuttaa, että saataisiin se vaaliteemaksi ja uuteen hallitusohjelmaan.

Valtioneuvoston viestintäyksikön julkaisu 15.9.2010 Pääministeri Mari Kiviniemi vuoden 2011 talousarvioesityksen lähetekeskustelussa pitämästä puheesta sanatarkka lainaus, ”eläkeläisten verotuksen keventäminen palkansaajien tasolle kertoo hallituksen linjasta, jossa halutaan ohjata veronkevennyksiä myös muille kuin työssä oleville.”

 

Verrannollisia puhuu uusikin pääministeri, kun budjettiin on varattu vain 30 milliä, tarvittaisiin kymmenkertainen määrä jos verotus tosiaan alennettaisiin palkansaajien tasolle. Pitkäaikainen eriarvoinen verotus on perustuslain yhdenvertaisuuden vastainen ja valituskelpoinen asia oikeuskanslerille vietäväksi. Kuka eduskuntavaaliehdokas tekee valituksen ohjeet netissä.

 

Kane Vieras
Vieras

#31 Re: Re: Re: Hallitusohjelmaan kirjattu lupaus

24.09.2010 14:48

#20: Vieras - Re: Re: Hallitusohjelmaan kirjattu lupaus 

 Eläkeläisillä on ollut jo oma puolue v. 2006 lähtien. Jotta se olisi vahva, tarvittaisiin eläkeläisten kannatus. Mutta kun valitettavastyi aktiivisimmat eläkeläiset ovat poliittisten puolueitten valvonnassa olevissa eläkeläisyhdistyksissä joissa eläkeläisten epäoikeudenmukaisesta kohtelusta ei missään tapauksessa saa puhua. Näitten yhdistysten yhteiselin EETU narraa eläkeläisiä, mm. lupasi enne edellisiä eduskuntavaaleja hoitaa tämä veroasia. Mutta lupaukseksi (petkutukseksi) se jäi niin kuin nyt tiedämme.  

Vieras
Vieras

#32 Re:

25.09.2010 10:55

koukkuselkä leski
Vieras

#33 Leipäjonoon talvella.

29.09.2010 09:00

Suomalaisen eläkeläisen on nyt lähdettävä leipäjonoon ja ties mihin jonoon kun kaikki vaatteetkin hajooaa jo pyykissä eikä ole rahaa ostaa uusia kun muutamia laskuja on viety jo muiden maksettavaksi. (sossu) Pakko on opetella vilpilliseksi vielä (kohta 70 v) Ei saanut 45 työ vuoden aikana säästöön niin paljon että olisi voinut elää rehellisesti lopun elämää.nyt on vaarassa menettää tämän pienen mökkinikin. Sitten menen kadulle romanialaisten viereen kerjäämään ja laitan lapun eteeni olen suomalainen eläkeläinen ja maailman parhaasta maasta,,,voi stub vieköön mitä puheita.
Sven Backman
Vieras

#34

29.09.2010 22:20

Denna oerhörda skatteorättvisa mot pensionererna visar att Finland inte ens
tillnärmelsevis kan kallas en rättsstat, vem
kan i denna svåra rättröta åberopa grundlagen, enligt grundlagen ska alla medborgargrupper
behandlas lika!
Vieras
Vieras

#35 Re:

29.09.2010 22:21

virvelimies
Vieras

#36 Indeksikorotus

03.10.2010 13:36

Eläkeläisten indeksikorotus saatava elinkustannus indeksiin.

Erja Helenius
Vieras

#37 Verotuksesta päättävien röyhkeys näkyy verotuksessa

07.10.2010 17:20

Ne henkilöt jotka ovat tehneet ansiotyötä ja maksaneet siitä veroja varhaisnuoruudesta asti, monet jopa lapsuudestaan asti, ovat kustantaneet jälkipolville kaiken sen hyvän mitä jälkipolvet ovat saaneet vaiheessa ennen omaa työtuloikäänsä. Hyvällä tarkoitan toimivaa yhteiskuntaa, sosiaali-, sairaus- ja terveydenhoitojärjestelmiä, koululaitoksia ja koko asuinkeskusten infrastruktuuria erilaisine palveluineen.

Väitän että medioissa julki tuotujen, yksipuolisten kannanottojen seurauksena 'nykypolvessa' tuntuu koko ajan voimistuvan käsite että vanhukset ovat vain taakka.

Myös Tampereen kaupunki tuntuu keskittyvän "suureen puhallukseen" eli hyödyntämään mahdollisimman tarkoin vanhusikäluokkien säästetyt ja kiinteät varat pakottamalla vanhukset asumaan palveluasuntoihin, joissa he asuvat varojen niin salliessa tai lupaamalla kotipalveluita omaan kotiin apua tarvitseville. Kotiavun tasosta, turvallisuudesta ja rehellisyydestä ei ole takeita etenkään ulkoistettujen kotipalveluiden kohdalla/valvonta - tuskin aina kunnallisenkaan palvelun kohdalla.

Laitoshoidosta Tampereen kaupunki haluaa eroon, vaikka juuri siinä se on 'niskan päällä'. ESIM. geripsykiatrisesta hoidosta on jo vuosia tingitty niin ettei enää, tässä ulkoistamisvaiheessa ainakaan, voida puhua edes ihmisoikeuksista. Kirjoitan kokemuksesta sillä olen 4,5 vuotta nähnyt miten geripsykiatrinen laitoshoito on ollut kuntatasoisena enemmänkin laitoskiusaamista ja laitoskidutusta. Viimeisten uutisten mukaan ulkoistaminen (os. U3/Hatanpään puistos.) on pahentanut tilannetta. Käsittämätöntä piittaamattomuutta ja röyhkeyttä tilaajapuolesta vastaavien taholta: eläkkeet pidätetään korvauksena laitoshoidosta mutta vastike on ylihinnoiteltu. Jopa ruuassa säästetään. Sivusta seuratessa sain käsityksen että koko laitoshoito tähtää Tampereella hoidettavan mahdollisimman nopeaan kunnon laskuun ja poistamiseen elävien kirjoista.

Jos ajattelen tätä kaikkea olen sitä mieltä että Suomen ikääntyneet ovat moninkertaisesti kustantaneet tämän yhteiskunnan möhläyksetkin, paikanneet virkamiesten kommellukset, silittäneet pankkien ym. pääomapiirien kadotetut varat uudelleen uskottaviksi ja pönkittäneet eduskuntia, hallituksia ja presidenttejä jotka vähät ovat ikääntyneistä ja heidän oikeuksistaan piitanneet. Ja yhä he maksavat ylikorkeaa veroa samalla kun etuja leikataan ja oikeuksia poistetaan. Kaiken lisäksi he pönkittävät veroillaan vielä Venäjää ja muita tuettavia valtioita, joille maan päättäjät syytävät kansan varoja omien mielihalujensa mukaan.

1) ELÄKELÄISILLE PIENEMPI VEROPROSENTTI KUIN TYÖSSÄ KÄYVILLE - ETENKIN JOS ELÄKE ON MÄÄRÄLLISESTI ANSIOTASOA ALEMPI.
2) LEIKATTU INDEKSI ON KORJATTAVA, POISTETTAVA.
keskiverto viisas
Vieras

#38 Hämärä työ !!! on tulevaisuutta !!

08.10.2010 12:17

Suomen viisaimmat ihmisryhmät kautta-aikojen ovat seuraavat:
A: Eräs ihmis kulttuuri ryhmä joka väittää että meidän kulttuuriin ei normaali työ sovi ja heidät on elätettävä kotiin ja annettava vielä kaunis koti kaikkine tarvikkeineen, autoista lähtien sitten tekevät vielä bisnestä pimeesti. He ovat viisaita, heillä on hyvä liitto se hoitaa asiat hölmöjen päättäjien kanssa hyvin.

B:Rakennusmiehet (osa)muurarit (osa) metallimiehet (osa)ym,ym.
kaikissa ammatti ryhmissä on rehellisiäkin, mutta iso osa tekee pimeetä ja mitä yhteistä heillä onkaan ??? Heillä on tulevaisuuden visio. He tietävät että verottaja vie suurimman osan eläkkeestä verona joten on parempi laittaa sukan varteen etukäteen.
C: Huijarit, periaate heillä on, että minkä nuorena varastaa sen vanhana omistaa.

tyhmimpiä ovat ne jotka tekee raskasta työtä koko elämänsä ajan pienellä palkalla ja eläkkeelle päästyään on jo valmiiksi sänkypotilas ja joutuu suoraan "tapletti kuurille" ja nautinnot ovatkin kelläs muilla kuin verottajalla.
"huh nyt taas lasti on purettu" .. onkin kevyempi olo
Joni vaan
Vieras

#39 Oikeutta Senioreille,

08.10.2010 16:53

Olemme saaneet lukea niin netissä kuin lehdissäkin miten muutamat tuolla huipulla nostavat käsittämättömän suuria eläkkeitä,miksi ei verotusta kiristetä siellä missä sille olisi tuottoa,vai onko niin että me hiljaiset riviseniorit emme saa ääntämme kuuluviin,lupauksia on jo annettu liian kauan,nyt on aika toteuttaa ne korjaukset,herää vaan mielessä kysymys siitä kun uuteen eduskuntaan on pyrkimässä ennätysmäärä nuoria niin onko heillä jo sinne päästessään päällimmäisenä ajatuksena oma eläke joka joskus tulee olemaan riittävän suuri ja meistä joilta ne leikkaukset on vuosien myötä tehty niin että (esim.itse olen omasta tilastostani huomannut ainakin 3 vuotta jolloin vusikorotus oli miinusmerkkinen,johtuen niistä leikkauksista,indeksin halkaisuista ja verojen yleiskorotuksesta.)ovat polkeneet melkein paikallaan.
Meitä eläkeläisiä on Suomessa jo nyt niin paljon että jos verotuksemme saatettaisiin kohdalleen niin se lisäisi ostovoimaa tuntuvasti ja lamakin olisi vain kuin pahaa unta.
Vaalit ovat ovella joten ollaanpa nyt kieli keskellä suuta ja yritetään löytää noiden vaalipuheiden sanojen välistä puhujan oikea kanta ja asenne.
Vai toteutuuko jälleen vanhan sanonnan kaava jossa todetaan että ei molempia tarvitse tehdä,luvata ja täyttää lupaus.
anna arvo toisellekin
Vieras

#40 kunnon eläkeremontti

11.10.2010 09:36

Eiköhän me olla eläkkeellä ihan saman arvoisia kaikki. Silloin on tittelit ihan yks hailee. Ne jotka ovat koko työelämänsä ajan saaneet suurta palkkaa pärjäisivät loistavasti hiukan pienemmälläkin eläkkeellä kun taas pieniä tuloja nauttineet ansaitsisivat eläkeaikanaan minimaalisen verotuksen.
Kiukkuinen Vieras
Vieras

#41 Re: Verotuksesta päättävien röyhkeys näkyy verotuksessa

15.10.2010 16:32

#37: Erja Helenius - Verotuksesta päättävien röyhkeys näkyy verotuksessa

Erja Helenius kirjoitti kuin minun ajatuksilla ja suoraa ja rehellistä tekstiä. Kiitos  sinulla on hyvä ulosanti, vaikka ajattelen samoin mutta en hallitse kirjoittmaan näin hyvin.

Verotus on eläkeläisille aivan uskomaton ,,,kuinka voidaan tehdä tällain ja ajaa ikänsä työtä tehneet ruokajonoihin tai toinen vaihtoehto on että myydä koti ja mennä telttaan asumaan. Tuollaisiin "pakkohoitoihin ei kyllä kenenkään pitäisi mennä"..syömään vain tapletteja  kun silloin tietää että loppu on nopeasti edessä. Ne ovat kamalia myrkkyjä jolla tosiaan ajetaan ihminen nopeasti hautaan ja päästään eroon ja perinnön jakoon josta raapaistaan loputkin,, omaisille ei jätetä mitää.

 

 

 

Liisa Salmenkylä
Vieras

#42 Oikeutettuja vaatimuksia & suuria vääryyksiä!

25.10.2010 12:34

Olemme koko työelämämme ajan, yli 40 vuotta, jokaisen pienen tilimme päältä maksaneet KELA-maksumme, ja sen piti taata meille kansaneläke, kun se aika on käsillä.

Vuonna 1993 -94 eläkkeelle jääneiltä vietiin EskoAho-pojun  (=takanaan seisoneen MaunoKoiviston)   toimesta kansaneläke ja sen perusosakin vieläpä k a h t e e n kertaan! Muka vahingossa! Kymmenen vuoden kuluttua vasta se KAHTEEN kertaan vieminen poistettiin, mutta JÄTETTIIN k o r v a a m a t t a se 'vahingossa vienti' kuitenkin!

Kansaneläke  olisi itesäästettynä kuulunut meille, säästimmehän sen pienistä tileistämme juuri silloinkin, kun lapsilaumaamme hoitaessamme kävimme töissä joka päivä, ja maksoimme valtavaa asuntolainaamme pääkaupunkiseudulla!

Taitettu indeksi on toinen, joka on syönyt ja syö eläkettämme.

Näihin asioihin on saatava korjaus!

On kauheata, että Fortumin Liliukset ja vastaavat vievät rahat Suomesta eläkeparatiiseihinsa j a t k u v a s t i!
Suomen asiat ovat huonolla tolalla!
____________________________________________________

Vieras
Vieras

#43 Re: Leipäjonoon talvella.

29.10.2010 18:21

#33: koukkuselkä leski - Leipäjonoon talvella.

Voi mitä nöyrytystä valtiovallalta. Toivon että saisit kerjättyä enemmän kuin ne Romaanit, koska ne eivät ole maksaneet yhtään veroja tähän maahan, mutta sinä olet.

Valtapuolueet vaan pettää joka vaalien jälkeen. Ei niitä kannata äänestää koskaan, koska he ovat siellä vain "töissä ja isolla palkalla" muusta ei ole väliä,, oma napa on heille tärkeämpi..!!!

Tulisi rutto ja söisi kaikki rikkaat, rahoja eivät kuitenkaan vie hautaan.

vai 74 vuotias.
Vieras

#44 lisä ruokaa.

01.11.2010 15:12

-kävin metällä pari päivää sitten jäniksen sain ,se on lisäruokaa moneksi päiväksi.vuonna 1954 sain ammattikortin,toimin autonkuljettajana (bussi 20v.)ja muitakin hantti hommia tein.eläke on pieni.sais ton eskon eduskuntaan keskisuomesta.muillekkin toivon menestystä,saisitte korjattua lipposen tekemän ELÄKE ALENNUKSEN.
Seniorivieras
Vieras

#45 Re: Verotuksesta päättävien röyhkeys näkyy verotuksessa

02.11.2010 14:14

#37: Erja Helenius - Verotuksesta päättävien röyhkeys näkyy verotuksessa

Totta puhut ja ilmaiset sen selkeästi. Liity Senioripuolueen joukkoihin ja ryhty oikeasti vaikuttamaan asioihin.

www.senioripuolue.fi

Täältä löytyy yhteystiedot!

35.s.
Vieras

#46 Siellä ne korkoa kasvaa.---

07.11.2010 15:16

vaan kelle.veroa maksanut v;ta 1957.tellin maksua 1962;ta -1999;asti.akt;teen (auto ja kuljetusalan.)jäsenmaksua,postin jm,(valtio.)ja taas telliä,1999 saakka.MISSÄ?nämärahat seilaa?moni kuolee ja eläkerahat jää kirstuihin.kelle?PUOLITTAISIN EDUSKUNNAN .Vain tarvittavat ministerit moni kansanedustaja ei avaa suutaan.POIS.KÄVIN 5 kertaa kahden vuoden ajalla seuraamassa.BUSSIN kulj,eläke pieni,vastuu KOROSTAN VASTUU,on suurempi kuin nuokkuvien edustajien.tiedän kuskin joka on leikattunakin ja invaliidina tuomituksi tullut kolarista,joka johtui vain ja vain kelistä.jos kulj,tulee shakki se on varra ,jos matti .pänks.ikäsi oot kusessa.
Helsingissä opettajana ja asuntosäästäjänä
Vieras

#47

08.11.2010 08:15

Vuonna  1993 - 1994 meiltä vietiin (pienistä tileistämme koko työelämämme aikana ) itse säästämämme kansaneläke pohjaosineen ja vieläpä "vahingossa" kahteen kertaan.

"Vahingossa ottamista" kesti kymmenen vuotta, mutta otettuja rahoja ei palautettu, vaikka "vahinko" myönnettiin valtiovallan taholta.

Taitetun indeksin takia pienentyneisiin työeläkkeisiimme kansaneläke toisi tervetulleen lisän.

Opettajienkin pienistä palkoista joka kuukausi otettiin  heti päältä se KELA-maksu, jotta saisimme sitten kansaneläkkeen, kun se aika tulisi.  Meillä oli pienet lapset ja työ ja valtavat asuntolainat, sillä vuokra-asuntoon ei opettajien palkoilla ollut varaa  pääkaupungissa.

Kun se aika tuli,  emme saaneetkaan kansaneläkettä! -  vaan se ohjattiin virtaamaan valtion kassaan presidentti Manu Koiviston  käskyttämän EskoAho-pojun avulla. Se vääryys ei unohdu.

Verotus on korjattava nyt - viimeistään!

Arja S
Vieras

#49 Eläkeyhtiöiden johtajien kannustinjärjestelmä

12.11.2010 01:08

No nyt ne eri eläkeyhtiöiden johtajat ovat järjestäneet itselleen isot palkankorotukset, jopa 65 - 130 %, uudella kannustinjärjestelmällä. Johtajat käyttävät siis eläkkeiden maksuun tarkoitettja varoja. Ei ole ahneudella rajaa. Eläkeläiset saivat 0,26 %:n korotuksen eläkkeisiinsä tänä vuonna.
Nina From
Vieras

#50 seniorit ovat ansainneet parempaa

12.11.2010 08:34

Seniorit ovat joka suhteessa elämänsä aikana maksaneet oman osuutensa veroista. Tämä eriarvoisuus on käsittämätöntä, etenkin kun kyseessä on selkeä verosyrjintä. Tämä on vain yksi epäkohta senioreita ajatellen, joka pitää saada paremmaksi seuraavien tulevien vaalien ja uusiutuneen päättäjäkunnan hoitamana.