Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

Tiesitkö?

#326 VÄITE: Arabien toiveet jätettiin huomiotta, kun Länsimaat jakoivat Lähi-idän

28.10.2014 10:22

VÄITE: Arabien toiveet jätettiin huomiotta, kun Länsimaat jakoivat Lähi-idän ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Länsimaat olivat puolueellisia juutalaisia kohtaan, ja tästä syystä arabien katkeruus on oikeutettua.

VASTAUS: Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Turkin imperiumin vallassa ollut Lähi-itä jäi Ranskan ja Englannin miehittämiksi. Britit olivat saaneet tukea sodassa turkkilaisia vastaan sekä juutalaisilta taistelujoukoilta että Mekan sharifin (korkein uskonnollinen ja poliittinen johtaja) Hussein Ibn Alin johtamalta arabien itsenäisyysliikkeeltä. Sodan jälkeen pidetyissä konferensseissa oli molempien ryhmien edustajat läsnä. Arabeja edusti Mekan sharifin poika emiiri Feisal Husseini, joka oli johtanut arabien kapinajoukkoja turkkilaisia vastaan, juutalaisten itsenäisyysliikettä Haim Weizman.

Pariisin rauhankonferenssissa 1919, jossa neuvoteltiin 1. maailmansodan jälkeisen maailman uudelleenjärjestämisestä eri puolilla maailmaa, käsiteltiin myös Lähi-itää. Arabien ja juutalaisten itsenäisyysliikkeiden välillä oli tuolloin positiivinen suhde. Feisal Husseini kirjoitti Pariisissa:

"The Arabs, especially the educated among us, look with the deepest sympathy on the Zionist movement. Our deputation here in Paris is fully acquainted with the proposals submitted yesterday by the Zionist Organization to the Peace Conference, and we regard them as moderate and proper."

Pariisin konferenssin yhteydessä solmittiin arabien ja juutalaisten välillä ns. Feisal-Weizman-sopimus[1], jossa molemmat itsenäisyysliikkeet tunnustivat toistensa päämäärät. Pitkälti Englannin ja Ranskan toiminnan ja arabien keskinäisen eripuraisuuden seurauksena tätä sopimusta ei pystytty totetuttamaan.

Yhden arabikalifaatin sijaan Lähi-itään muodostettiin neljä arabivaltiota, joista Arabiaa (Hejaz, Hijaz, nykyinen saudisuvun hallitsema alue) hallitsi sharif Hussein Ibn Ali[2], Jordaniaa sharifin poika Abdullah, Syyriaa ensin sharifin toinen poika emiiri Feisal Husseini[3], joka siirtyi vuonna 1921 Irakin kuninkaaksi. Nykyään tuon suvun vallasta on jäljellä enää Jordanian kuningashuone. Irakissa Hashemiittien suku syöstiin vallasta peräkkäisillä sotilasvallankaappauksilla, joista vuoden 1958 kumous toi valtaan Baath-puolueen ja myöhemmin Saddam Husseinin (ei edusta Hashemiitti-sukua).

Arabian kuningas, Hussein Ibn Ali, Abdullahin ja Feisalin isä, julisti itsensä myös kaikkien arabien kuninkaaksi ja kalifiksi vuonna 1924. Tämä kiihdytti konfliktin kilpailevan saudisuvun kanssa, joka syrjäytti Husseinin vallasta samana vuonna. Hussein eli sen jälkeen poikansa Abdullahin hovissa Jordaniassa ja käytti kalifi-nimitystä kuolemaansa asti 1931.

Vuonna 1920 pidettiin San Remossa konferenssi, jossa edelleen sovittiin ensimmäisen maailmansodan jälkeisen maailman järjestämisestä. Tässä konferenssissa perustettiin YK:n edeltäjä Kansainliitto. Samassa konferenssissa päätettiin uusien arabimaiden Syyrian ja Mesopotamian (Irak) osittaisen itsenäisyyden tunnustamisesta ja välimenokaudesta, jolloin mandaattihallinto tarjoaa niille hallinnollista apua ja neuvoa, kunnes ne ovat valmiita seisomaan omilla jaloillaan. (Arabia ei kuulunut Turkille eikä ollut mandaattihallinnon alainen sodan jälkeen.)

Palestiinaksi kutsutulle alueelle, jonka tavallisempi nimitys ottomaaniaikana oli Etelä-Syyria, muodostettiin konferenssissa brittiläinen mandaatti, jonka tehtävä määriteltiin näin:
”Mandaatti on vastuussa laittamaan täytäntöön Englannin hallituksen 8.11.1917 antaman ja liittoutuneiden hyväksymän julistuksen (Balfourin julistus[4]) , jonka mukaan Palestiinaan perustetaan juutalaisille kansallinen, samalla kun vahvistetaan, että mitään sellaista ei tehdä, joka rajoittaa Palestiinan ei-juutalaisten yhteisöjen kansalais- tai uskonnollisia oikeuksia tai joka rajoittaisi muissa maissa asuvien juutalaisten oikeuksia ja poliittista asemaa.”[5]

Vuonna 1921 britit lohkaisivat Palestiinan mandaattialueesta 75% ja muodostivat siitä hashemiittisuvulle uuden kuningaskunnan, Trans-Jordanian, jonka alueelle juutalaisten asettuminen kiellettiin heti. Kansainvälisen lain, joka ei ole mikään systemaattinen lakikokoelma vaan kokoelma kansainvälisesti ratifioituja valtioiden välisiä sopimuksia, yksi periaatteita on ratifioitujen sopimusten kunnioittaminen. Tässä valossa voi täysin hyvin väittää, että YK:n vuoden 1947 jakopäätös, joka koski brittiläisestä mandaattialueesta jäljelle jäänyttä 25% on kansainvälisen lain vastainen.

Koko tuolloin uudelleen arabien ja juutalaisten kesken jaettavaksi otettu alue on kooltaan noin Uudenmaan läänin kokoinen. Vuoteen 1947 mennessä länsimaiden Turkin imperiumilta valtaamille Lähi-idän alueille oli perustettu kolme arabimaata, jotka maantieteellisesti hallitsevat moninkertaista aluetta Israeliin verrattuna. Väite, että arabien toiveet olisi jätetty huomiotta, on tässäkin valossa väärä.


 

Kannattaa tutustua!

#327 Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin

28.10.2014 10:45

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.10.2014 10:46



Vieras

#329 Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin

28.10.2014 17:27

#327: Kannattaa tutustua! - Vastauksia Israelia koskeviin väittäm

Nämä ovat hyviä ja paikkansa pitäviä vastauksia ko.väittämiin, joten soisin ne lähetettäväksi YLE:lle tiedoksi. Heillä tiedotus Israelista perustuu paljolti  "miehittäjävaltio" ajatteluun. Palestiinan valtiotahan ei ole ollut, joten Israel ei voi sitä miehittää, lisäksi alueet Länsirannalla on jaettu A, B ja C alueisiin ja Oslon sopimuksessa määritelty, kenelle itsehallinto, tai jaettu hallinto (B alue) kuuluu. Gazan alue on luovutettu PA:n hallinnolle v.2005.

Anna palautetta...
http://yle.fi/yleisradio/ota-yhteytta#anna-palautetta

Kyllästynyt

#330 Re:

30.10.2014 08:54

#11: -  

 Tosiasia on se että Arabit asuivat siella ennen muita. Ja johonkin kirjaan on turha vedota. Ruotsikin voisi valittaa että Suomi kuului aikoinaan sille. Järki käteen. Ja mitä tulee siirtokuntiin niin aivan sairasta maanryöstöä Israelilta.

ISRAHELL

#331 'ISRAEL' EI OLE KENENKAAN LUVATTU MAA, AINOASTAAN PALESTIINA ON!

31.10.2014 14:41

Taman adressin tekija ja allekirjoittajat ovat paastaan vialla, ja aivopestyja sionistisikoja.

Ensinnakin, Israelin ei kuuluisi olla olemassa! Toiseksi se on vain USA:n sotatukikohta lahi-idassa.
Kolmanneksi, mika oikeuttaa mitaan valtiota sellaiseen siviilien systemaattiseen tuhoamiseen jota Israelissa on nahty ja tullaan nakemaan. Miksi kansa jota on rikottu toisessa maailmansodassa saa tehda mita haluaa ja oikeuttaa sen 70 vuoden taakse? Mika oikeuttaa kansaa jota on syrjitty 70 vuotta sitten kayttaytya samanlailla kuin sortajansa? Eikos heidan kuuluisi suojella ihmisoikeuksia kaikin keinoin? EI NE SITA TEE!

Muistakaamme viela yksi asia. Eurooppa on Israelin todellinen kohde. Heidat syljettiin pois euroopasta  ja jos heidan elonsa on uhattuna rajayttavat he koko euroopan 400 ydinkarjellaan. 

He eivat tule unohtamaan.

Joten hyvat ihmiset lopettakaa olemasta Israelin puolella kun ette siella ole asuneet etteka mitaan tieda maailman menosta. (10 vuotta siella asuneena voin kertoa etta media antaa aivan vaaran kuvan, usein vaaristellen israelin tekoja) 

Jos hoidettaisiin oman maan asiat ja uutisvalheet kuntoon ja katsotaan sitten PALESTIINAA KOHTI MISSA SITA APUA MYOS TARVITAAN NAZIEN KALTAISTEN SORTAJIEN KUKISTAMISEKSI. 

OIKEAT ISRAELIN JUUTALAISET ASUIVAT PALESTIINASSA 40 LUVULTA ETEENPAIN, MUTTA LAHTIVAT KUN ISRAEL TULTIIN JA OTETTIIN VAKISIN MIKA ON TOORAN SANOMAA VASTAAN SILLA JUMALA ANTAA HEIDAN VALTIONSA KUN ON AIKA. SITA EI RIISTETA TAPPAMALLA.

Maailman teknologisin armeija ja ovat p-a-s-k-a-t housussa kun kivia kopisee kypariin. Saalittavia nuo SIONISTIJUUTALAISET!

PS. EN TARKOITA JUUTALISIA USKONTONA , VAAN SIONISTEJA MAAILMANRAUHAA TUHOAVANA LAHKONA JOKA KOOSTUU OSITTAIN KRISTITYISTA MUTTA SUURILTA OSIN SIONISTISISTA JUUTALAISISTA!

SORAJAKAKANSASAAJATKAA

#332 Re: Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin

31.10.2014 14:45

#329: - Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin 

 Sin'a' olet idiootti. 

Mill'a' perusteella Palestiinaa ei ole ollutkaan?
Voisit k'a'yd'a' lukemassa vaikka ISRAELIN valtion perustamisdokumentit jossa selv'a'sti lukee etta ISRAEL PERUSTETAAN PALESTIINAN VALTION TERRITORION SISAAN!

Taidat olla itsekkin sionisti kun olet noin helposti aivopestavissa.



Vieras

#333 Re: Re: Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin

31.10.2014 18:43

#332:  - Re: Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin 

 

Israelin valtio eli Israel on valtio Välimeren ja Jordanjoen välissä Lähi-idässä. Israel perustettiin Palestiinan alueelle vuonna 1948. Wikipedia

http://fi.wikipedia.org/wiki/Israel
.....


Palestiinasta puhuttaessa pitää erottaa toisistaan maantieteellinen Palestiinan alue, palestiinalais­hallinnon alue ja Palestiinan arabiväestö, palestiinalaiset, joista osa elää maanpaossa naapurimaissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Palestiina_%28alue%29

Vieras

#334 Re: Re: Re: Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin

31.10.2014 18:58

#333: - Re: Re: Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin 

 Juutalaisen perimätiedon mukaan noin 1000-luvulla eaa. heprealaiset perustivat alueelle Israelin kuningaskunnan. Arkeologia vahvistaa tuolla alueella olleen kuninkaan nimeltä Daavid. Damaskuksen kuningas pystytti 800-luvulla eaa. monumentin, josta säilyneessä palassa oleva kirjoitus mainitsee taistelut ja voitot "Israelin kuninkaasta" sekä "Daavidin huoneen kuninkaasta".

Alueesta tehtiin Rooman maakunta vuonna 6. Suuri juutalaiskapina ja Jerusalemin temppelin tuho tapahtui 70. Vuoden 132 Simon bar Kochban kapinan jälkeen keisari Hadrianus nimesi maan Palestiinaksi kukistettuaan kapinan äärimmäisen verisesti, jossa noin 580 000 juutalaista menetti henkensä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Palestiina_%28alue%29


Vieras

#335 Re: Re: Re: Re: Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin

31.10.2014 19:27

#334: - Re: Re: Re: Re: Vastauksia Israelia koskeviin väittämiin 

Luettelo Israelin kuninkaista

  Juudan kuningaskunta
  Israelin kuningaskunta
  Filistealaisia kaupunkivaltioita
  Foinikialaisia valtioita
  Ammonin kuningaskunta
  Edomin kuningaskunta
  Aram-Damaskoksen kuningaskunta
  Aramealaisia heimoja
  Arubu-heimoja
  Nabatu-heimoja
  Assyrian imperiumi
  Moabin kuningaskunta


Palestiina 800-luvulla eaa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juudan_kuningaskunta


Vieras

#336 Itsenäisen valtion tunnusmerkit

31.10.2014 20:19

 On syytä kerrata, mitkä ovat perusedellytykset ja tunnusmerkit, mitkä vaaditaan, jotta maata voitaisiin kutsua itsenäiseksi valtioksi.

Itsenäiseltä valtiolta vaadittavia tunnusmerkkejä:

— Kansainvälinen tunnustus ja vahvistetut rajat.

— Oma maa, lippu, vaakuna ja kansallislaulu.

— Oma valuutta ja pankkijärjestelmä sekä kansantalous ja budjetointi.

— Oma perustuslaki, valtiovalta/hallintokoneisto ja kansalliset perusoikeudet.

— Oma lainsäädäntövalta, toimeenpanovalta ja oikeuslaitos.

— Kansallinen itsemääräämisoikeus, suvereniteetti ja riippumattomuus.

— Taloudellinen riippumattomuus ja kauppapolitiikka.

— Täysvaltaisuus, oma valtiojärjestys, yhtenäinen ja keskitetty universaali valta.

— Oma politiikkakoneisto ja oikeus itse määrätä ulkopoliittista suhteistaan.

— Oikeus itse päättää sotilaallisesta liittoutumisesta tai liittoutumattomuudestaan.

— Omat puolustusvoimat ja oma järjestysvalta.

— Oma virallinen kieli/kielet, oma kulttuuri ja perinteet jne.

TV7 Jerusalem Uutiset

#337 Ulkovalta Iranin räjähdyksen takana.

01.11.2014 15:30

TV7 Jerusalem Uutiset

Ulkovalta Iranin räjähdyksen takana.

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=39715

Media Suomessa on vaiennut tästä tapahtumasta täysin!

yea right

#338 Ei vaan

02.11.2014 03:08

mee jakoon jengille. TTuako enää kuka täs on juutalainen tai palestinalainen

vihan ja kuoleman on loputtava

antakaa sit "palestiinan" alueet Jordanialle

Eipä täydy sitäkään enää arpoo

Omaphan on lapsenne..... otan osaa

yep yep again

#339 btw again

02.11.2014 03:20

eipä sanota Israelin hyvistä jutuista kuten esim Joey Ramone... mut aika vähin mediassa mainitaan miten sitä toisten maita käytetään...

sota on sota kait joo....

mitä median sit oikeen pitäis koko pxxxta kirjottaa.

Tel Avivissa kauppias myi sämpylän?



Vieras

#340 Muutosta Ylen uutisoinnissa

03.11.2014 12:27

YLE  Uutiset  Ulkomaat  3.11.2014

Israel ja Gazaa hallitseva Hamas-järjestö eivät ole pelkästään verivihollisia. Hamasin johtamasta Gazasta lähetetään potilaita hoidettavaksi Israelin sairaaloihin.

Hamas-järjestön johtajien sukulaisia hoidetaan israelilaisissa sairaaloissa, kertoo Jerusalem Post -lehti.

Hamasin korkeimpaan johtoon kuuluvan Mousa Abu Marzoukin syöpää sairastava sisar saa parhaillaan hoitoa Israelissa. Hänen kerrotaan olleen Israelissa hoidettavana useita kertoja aikaisemminkin.

Lokakuussa Israelissa uutisoitiin Hamasin johtajan Ismail Haniyan tyttären olleen hoidettavana tel Avivissa sijaitsevassa Ichilovin sairaalssa. Hänen kerrottiin kärsineen rutiinioperaation komplikaatioista.

Israelin tiedotusvälieet ovat kertoneet myös Haniyan lapsenlapsen saaneen hoitoa Israelissa.

Gazaa hallitseva ääri-islamilainen Hamas-järjestö pitää tavoitteenaan Israelin tuhoamista. Järjestö on kuitenkin ilmoittanut pitävänsä pitkäaikaista tulitaukoa mahdollisena, samoin kuin tietynasteista yhteistyötä Israelin kanssa.

Israelin viranomaiset sallivat viikoittain potilaiden pääsyn Israelin sairaaloihin Länsirannalta ja Gazasta humanitaarisin perustein. Useimmiten potilaat otetaan vastaan, kun palestiinalainen lääkäri on tehnyt asiaa koskevan anomuksen.

Israelin terveydenhoito-olot ovat selvästi paremmat kuin palestiinalaisalueilla.


Oma kommentti. Jos Hamas ja yleensä palestiinalaishallinto olisivat käyttäneet avustusvarat alueidensa hyvinvoinnin kehittämiseen, eikä aseisiin ja tunneleiden rakentamiseen, hekin olisivat saaneet kohotettua alueidensa hyvivointia. Sehän avustusvarojen tarkoitus on ollut.
Yhden tunnelin hinta on arviolta yli 2 miljoonaa euroa ja niitä viime kesänä tuhottuja oli n.30 kpl. Kaikkiaan silloin arveltiin olevan n.50.kpl. Nyt Hamas kertoo kaivavansa uusia ja korjaavansa vaurioituneita.

https://www.facebook.com/linkkipankki/posts/1530484403832019

 


Vieras

#341 Re: Muutosta Ylen uutisoinnissa

03.11.2014 12:54

Haaman

#342 Hezbollah leader makes speech via video link to a crowd of thousands in southern Beirut.

04.11.2014 14:30

Hezbollah leader makes speech via video link to a crowd of thousands in southern Beirut.

 
 

 

Hezbollah leader Hassan Nasrallah warned Israel on Tuesday that the Lebanese organization's rockets can reach all of Israel and will cause the closure of Ben-Gurion Airport and Haifa Port during any future conflict.

Nasrallah made a speech via video link to a crowd of thousands in southern Beirut in a speech marking the Shi'a Islam occasion of Ashoura.

“Israelis are saying in the media that they would have to close down Ben-Gurion Airport and the Haifa port and yes, that’s true,” Lebanon's Daily Star quoted Nasrallah as saying.

“You should close all of your airports and your ports because there is no place in the land of occupied Palestine that the resistance’s rockets cannot reach,” he added.

He rejected the notion that Hezbollah was overwhelmed by its involvement in the Syrian civil war and had become distracted from its "resistance" against Israel.

“They know that going to war with the resistance will be very costly because we are more determined, stronger, more experienced ... and we are capable of achieving such accomplishments.”

 

 


Vieras

#343 Re: Hezbollah leader makes speech via video link to a crowd of thousands in southern Beirut.

04.11.2014 15:45

#342: Haaman - Hezbollah leader makes speech via video link to a crowd of thousands in southern Beirut.  

 

 

Israelin kabinetin päätöksen mukaan Israelin toinen kansainvälinen lentokenttä rakennetaan Timnaan, noin 18 km Eilatista pohjoiseen Punaisen meren lähettyville.

Uuden lentokentän rakennus, jonka arvioidaan kestävän noin kolme vuotta, ja joka korvaa Eilatin kaupungin lentokentän sekä lähettyvillä olevan Ovdan lentokentän, kannustaa kansainvälisen matkustajaliikenteen kasvuun.




Posted on 20.7.2013
http://www.lennalomalle.com/israelin-matkailu-lisaantyi-kesalla-2013/

Eilatin uuden Timna lentokentän rakennutyöt ovat alkaneet toukokuussa. Uusi lentokenttä sijaitsee 19 kilometriä Eilatista pohjoiseen vain 15 minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Kentälle rakennetaan 3100 metriä pitkä kiitorata suurille lentokoneille sekä 17 lentokoneen parkkipaikkaa. Terminaali on suunniteltu kahdelle miljoonalle matkailijalle.

 

 

gavriblock

#344 “Israelin armeija meni todella äärimmäisyyksiin vähentääkseen yleistä tuhoa ja siviiliuhreja”

07.11.2014 13:29

USA:n armeijan eri aselajien komentajien puheenjohtaja kenraali Martin Dempsey totesi torstaina vastaukseksi niille, jotka syyttävät IDF:n tarpeettoman kovista otteista viimeisen Gazan sodan aikana, että IDF meni epätavallisiin äärimmäisyyksiin suojellakseen viattomia ihmisiä. Lisäksi hän sanoi USA:n armeijan opiskelevan IDF:n käyttämiä metodeja oppiakseen niistä ja soveltaakseen niitä omaan käyttöönsä.

Dempsey puhui Carnerien lahjavarojen (Carnerie Endowment) forumissa New Yorkissa. “Israelin armeija meni todella äärimmäisyyksiin vähentääkseen yleistä tuhoa ja siviiliuhreja”, hän totesi Reutersin raportin mukaan. ”Tämän kaltaisessa konfliktissa, jossa sinun edellytetään seuraavan tasoa, johon toinen osapuoli ei ole sidottu, sinua tullaan kritisoimaan siviiliuhrien määrästä”. Hän totesi, että Hamasin kaivamat tunnelit aiheuttivat IDF:lle joitain merkittäviä haasteita, mutta he tekivät erinomaisia toimia pyrkiessään rajoittamaan siviiliuhrien määrää – ennen määrätyn kohteen tuhoamisen aloittamista.
Dempsey mainitsi ”koputukset talojen katoille” ja lentolehtisten levittämisen ennen hyökkäystä määrättyyn kohteeseen. ”IDF ei ole kiinnostunut siviilien surmaamisesta. Heidän intresseissään on rakettien ja ohjusten ampumisen lopettaminen Israelin siviilikohteisiin”. Hän kertoi, että USA:n armeijan lähettämä delegaatio vieraili Israelissa kolme kuukautta sitten oppiakseen IDF:n käyttämistä metodeista ja voidakseen soveltaa niitä omaan käyttöönsä. Hänen havaintonsa ovat jyrkässä ristiriidassa Amnesty Internationalin julkistaman lausunnon kanssa, jossa se syyttää Israelia ”harkitusta välinpitämättömyydestä siviiliuhreihin hyökkäyksissään ihmisten koteihin runsaasti asutuilla rannikkoalueilla”.
HAMASIN ja YK:n julkistamien lukujen mukaan operaation Defensive Edge aikana sai surmansa 2 100 Gazan arabia, mukana lukuisia siviilejä. Israelin havaintojen mukaan militanttien osuus oli paljon suurempi, ja arabit käyttivät siviilejä ihmiskilpinä. IAF joutui luopumaan sadoista hyökkäyskohteista havaittuaan siviilejä iskualueilla. Israel menetti 66 sotilasta ja 6 siviiliä Gazan kesäsodan aikana. YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon olisi halunnut, että Israelin menetysten olisivat olleet yhtä suuret kuin arabeilla.
50 vuorokautta kestäneen sodan aikana Hamas ja Islamic Jihad ampuivat satoja raketteja ja ohjuksia Israelin siviilikyliin ja kaupunkeihin, ulottuen aina Tel Aviviin saakka. Ilman Iron Dome torjuntapatteristojen apua Israelin kärsimät tuhot olisivat olleet valtavat ja siviiliuhrien määrät tuhansissa. Terrorijärjestöt olivat kaivaneet hyvin varustettuja tunneleita Gazasta IDF:n tukikohtien lähelle sekä juutalaisyhteisöjen keskelle yllätyshyökkäyksiä varten. IDF tuhosi löytämänsä 31 tunnelia, mutta myöntää, ettei kaikkia tuhottu-Lisäksi Hamas sanoo tunnelien kaivamisen alkaneen uudelleen. IDF:n joukot menivät vain parin km:n verran Gazan alueelle keskittyen tunnelien tuhoamiseen. Iskut valittuihin kohteisiin Gazassa tehtiin valtaosin ilmaiskujen ja tykistötulen muodossa. Erityisjoukot tekivät lisäksi joitain kommando-iskuja määrättyihin kohteisiin Gazassa.
Oikea asia väärällä menolla:
Vieras

#345 Epäraamatullisesti toteutettu adressi:

08.11.2014 15:33

http://www.suomenevankelinenallianssi.fi/


Adressi kerättiin Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto - teemalla. Jo otsikko osoittaa hankkeen aloittajien epäraamaatullisen linjauksen, kun ovat asettaneet naisen ennen miestä, kun pitäisi olla juuri toisinpäin. Raamattu opettaa ( 1 Kor 11 ), että mies on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on miehen kunnia ja, että  jokaisen miehen pää on Kristus, naisen pää on mies ja Kristuksen pää on Jumala.
Efesolaiskirje 5 opettaa: Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset.
Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa. Nyt on, toivottavasti ei tahallaan, toimittu täysin epäraamatullisesti ja sotketaan Luojan luomisjärjestys sekä järjestys myös avioiliitossa ja seurakunnassa.
Seurakunnan ja uskovien luopumuksen tähden olemme saaneet nykyisen tilanteen, jossa lopullisesti pyritään murtamaan Jumalan siunaama avioliitto miehen ja naisen välillä.
Pietarikin opettaa 1 Pietari 3- kirjeessään: Samoin te, vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin,  kun he katselevat, kuinka te vaellatte puhtaina ja pelossa. Älköön teidän kaunistuksenne olko ulkonaista, ei hiusten palmikoimista eikä kultien ympärillenne ripustamista eikä koreihin vaatteisiin pukeutumista, vaan se olkoon salassa oleva sydämen ihminen, hiljaisen ja rauhaisan hengen katoamattomuudessa; tämä on Jumalan silmissä kallis. Sillä näin myös muinoin pyhät vaimot, jotka panivat toivonsa Jumalaan, kaunistivat itsensä ja olivat miehillensä alamaiset; niin oli Saara kuuliainen Aabrahamille, kutsuen häntä herraksi; ja hänen lapsikseen te olette tulleet, kun teette sitä, mikä hyvää on, ettekä anna minkään itseänne peljättää. Samoin te, miehet, eläkää taidollisesti kukin vaimonne kanssa, niinkuin heikomman astian kanssa, ja osoittakaa heille kunnioitusta, koska he ovat elämän armon perillisiä niinkuin tekin; etteivät teidän rukouksenne estyisi. Nyt - ikävä kyllä - rukoukset estyvät!

ajankohtaista/avioliittovetoomus_eduskuntaan/


Vieras

#346 Re: Epäraamatullisesti toteutettu adressi:

10.11.2014 22:29

#345: Oikea asia väärällä menolla: - Epäraamatullisesti toteutettu adressi: 

 Ollaan hieman ohi tämän adressin aiheen, mutta sallittakoon tämän kerran!

Mies rakastakoon vaimoansa

 

- (Ef 5:25,33) Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,

33. Mutta myös teistä kukin kohdaltaan rakastakoon vaimoaan niinkuin itseänsä; mutta vaimo kunnioittakoon miestänsä.

 

- (Kol 3:19) Miehet, rakastakaa vaimojanne, älkääkä olko heitä kohtaan katkerat.

 

Ensimmäinen perusasia on rakkaus. Miehen tulisi rakastaa vaimoaan, niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa, kuten yllä olevassa jakeessa osoitetaan.

   Käytännössä se merkitsee sitä, että miehen tulee rakastaa vaimoaan joka tilanteessa ja ilman ehtoja. Hänen tulee hyväksyä vaimonsa silloinkin, kun tämä ei täytä hänen odotuksiaan tai kun tämä on puutteellinen. Samoin hänen tulee arvostaa nalkuttavaa, laiskaa ja hankalaa vaimoa; aivan kuten vaimon tulisi kunnioittaa yhtä vaikeaa miestä.

   On kyllä totta, että tällainen ilman ehtoja tapahtuva välittäminen voi olla vaikeaa, mutta juuri siihen tulee avuksi Jumalan Pyhä henki. Hän voi vaikuttaa ihmisessä sen, mihin hän ei muuten pystyisi tai mihin hänellä ei muuten ole halua:

 

- (Room 5:5) mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

Mies vaimon päänä

 

- (1 Kor 11:3) Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Kristus on jokaisen miehen pää ja että mies on vaimon pää ja että Jumala on Kristuksen pää.

 

- (Ef 5:23) sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja.

 

 

Kun on kyseessä miehen asema vaimon päänä perheessä, johon yllä olevat jakeet viittaavat, kuuluu se Jumalan säätämään järjestykseen, joka on ollut voimassa jo luomisesta asti. Jos tästä järjestyksestä poiketaan, on se aina vääristymä eikä ole Jumalan tahto.

   Kuitenkin jokaisen miehen on hyvä ottaa huomioon pari asiaa, jotka liittyvät alueeseen ja omaan käyttäytymiseen. Nämä asiat ovat:

 

Ei diktaattorina olemista. Ensinnäkin sinun on hyvä huomata, että vaimon päänä oleminen ei tarkoita diktaattorina olemista, pakkovallan käyttöä tai että komentelet vaimoasi. (On kyllä totta, että monet miehet ovat kiusoitellen testanneet vaimoaan ja vaatineet alamaisuutta, mutta tämä ei ole oikein. Ainut kohta, jonka he muistavat Raamatusta, saattaa olla juuri se, että vaimon tulee olla miehelleen alamainen.) Sillä vaimo ei tarvitse mitään edellisenkaltaista, vaan hän haluaa, että mies kulkisi hänen edellään ja tekisi päätöksensä hyvänä johtajana - sellaisena, joka ajattelee seuraajiaan - ei diktaattorina. Tässä asiassa on suuri ero.

   Sinun ensisijainen tehtäväsi miehenä ei ole saada vaimoasi tottelemaan - hän voi yhä valita kapinallisuuden - ja pitää hänelle puheita alamaisuudesta, vaan sinun tulee ajatella hänen parastaan ja välittää hänestä - johon varmasti kuuluu sekin, että mies kyselee vaimonsa mielipiteitä ja neuvoa eri asioihin ja tekee päätöksensä vasta sitten. Vaimon ensisijainen tehtävä on kyllä alamaisuus miehelleen, mutta miehen tehtävänä on rakastaa puolisoaan.

 

Jumalan tahto. Toinen huomioitava asia jokaiselle miehelle on, että kun Kristus on miehen pää (1 Kor 11:3), niin tulee miehen ensisijaisesti etsiä hänen ja Jumalan tahtoa oman elämänsä varalle. Mies on toisen vallan alainen (Matt 8:9) ja hänen tulisi siksi yrittää päästä selville Jumalan tahdosta ja hänen johdatuksestaan sekä suunnitelmastaan elämän varalle.

   Käytännön arkielämän kannalta se johtaa varmasti siihen, että mies joutuu usein valitsemaan oman tahtonsa ja mukavuutensa sekä Jumalan tahdon välillä, aivan kuten Jeesuskin joutui valitsemaan oman tahtonsa ja Isän tahdon välillä (Matt 26:39). Tähän asiaan, joka voi olla meille kaikkein vaikein, viittaavat hyvin seuraavat jakeet:

 

- (Matt 6:9,10) Rukoilkaa siis te näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi;

10. tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;

 

- (Room 12:2) Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

Apua avioliittoon
Vaimon kunnioitus, miehen rakkaus, ilahduttaminen, kuuntelu

 

Taivaan kuningattaren ajassa

#347 Re: Re: Epäraamatullisesti toteutettu adressi:

11.11.2014 10:24

#346: - Re: Epäraamatullisesti toteutettu adressi: 

 Raamatun ja siten Jumalan opetus on, että vaimo ei saa vallita miestään. Jumala on järjestyksen Jumala ja on asettanut selkeän järjestyksen miehen ja vaimon välille jo luomisesta lähtien. Olemme saman armon perillisiä, mutta miehillä ja naisilla on eri tehtävät ja siten täydennämme toisiamme. Etteivät meidän rukouksemme estyisi...
Koska tiedämme. että jos esimerkiksi äiti on perheessä hallitseva/vallitseva, niin se aiheuttaa lapsissa - varsinkin pojissa - alkoholismia, homoseksualismia yms. seksuaalielämän vääristymiä sekä mielenterveyden ongelmia. Nythän on ollut nähtävissä, mitä yhteiskunnassamme on tapahtunut eli erityisesti nuoret miehet ovat syrjäytyneet ja syrjäytymässä.

Juhani Starczewski

#348 Sisäministeri Päivi Räsäsen puhe

12.11.2014 21:32

 

2.11.2014

Israel-juhla Tapila-sali Espoo

Sisäministeri Päivi Räsäsen puhe

Arvoisa suurlähettiläs, hyvät juhlavieraat,

"Ihana maa on tullut osakseni, kaunis perintö on minulle annettu." (Ps 16:6) Näin ylisti kuningas Daavid aikoinaan Jumalaa, ja näihin sanoihin kiteytyy myös monen suomalaisen kiitollisuus omasta itsenäisestä maastamme. Suomalaisia ja israelilaisia yhdistää tämä ilo omasta maasta. Molemmat kansat tiedämme, että se ei ole itsestäänselvyys. On ilo saada tänään viettää kanssanne Israel-juhlaa.

Kun katsomme Israelin historiaa, näemme, että syytä juhlaan todella on. Koko historiansa ajan Israelin valtio on kamppaillut olemassaolonsa oikeudesta. Maata ympäröi joukko kansoja ja maita, jotka tähtäävät Israelin tuhoamiseen. Israelin valtio on syntymästään asti elänyt sodan keskellä. Tästä huolimatta Israel on kehittynyt vahvaksi demokraattiseksi ja moderniksi valtioksi, jonka koulutus, tiede ja innovaatiot ovat maailman huippuluokkaa.

Israel on pitkään elänyt Gazan kaistaa hallitsevan Hamasin rakettitulen uhan alla. Viime kesänä tilanne jälleen kärjistyi, ja Israelin armeija suoritti operaation tuhotakseen maan alle kaivettuja tunneleita. Tunnelit oli rakennettu terroristisessa tarkoituksessa, niiden kautta oli tarkoitus tehdä israelilaisiin siviileihin kohdistettuja terroritekoja. Siviileihin, lentokenttään ja jopa energialaitoksiin kohdistetut raketit ja terroristitunnelit kertovat siitä tosiasiasta, että Gazaa hallitsee todellinen terroristijärjestö.

Tätä taustaa vasten on vaikea ymmärtää Pohjoismaissa tänä syksynä käytyä keskustelua Palestiinalaishallinnon tunnustamisesta valtioksi. Keskustelu sai alkunsa Ruotsin uuden hallituksen aikeista tunnustaa Palestiinan valtio, joka toteutui tällä viikolla. Alkuviikosta uutisoitiin, että palestiinalaiset haluavat oman valtion viimeistään vuonna 2017. Asiaa käsiteltiin myös Pohjoismaiden neuvostossa Tukholmassa vasemmistososialistisen ryhmän aloitteesta ja siitä äänestetään toukokuussa Pohjoismaiden neuvostossa. Suomessa Palestiinalaishallinnon tunnustaminen ei ole näköpiirissä, sillä asiasta ei ole ulkopoliittisen johdon kesken yksimielisyyttä. Pidän hyvänä, että myös presidentti Sauli Niinistö otti hiljattain selkeästi kantaa asiaan.

Oslon sopimuksen mukaan kaikista avoimista kysymyksistä tulee päättää neuvottelujen tuloksena. Palestiinalaishallinnon profiilin nostaminen kohti itsenäistä valtiota riitaisella tavalla voi kärjistää Lähi-idän konfliktia ja estää rauhan löytymiseksi tarvittavia kompromisseja. Palestiinaa ei pidä tunnustaa valtioksi ilman Israelin kanssa neuvoteltua rauhansopimusta. Suomen ja EU:n tulisi ensisijaisesti tukea pyrkimyksiä rauhanneuvottelujen jatkamiseen. Yksipuolinen julistus ei edistä rauhaa alueella, eikä ratkaise avoimia kysymyksiä. Palestiinan yksipuolinen tunnustaminen ei auta ratkaisemaan Lähi-idän kriisiä, vaan voi jopa pahentaa sitä. Erityisen ongelmallista on, että EU:n ja Yhdysvaltojen terroristijärjestöksi luokittelema Hamas kuuluu tälläkin hetkellä palestiinalaisten yhtenäishallitukseen. Hamas ei ole luopunut väkivallasta tai tavoitteestaan tuhota Israelin valtio.

Turvallisuus on valtiolle kaiken kehityksen perusta. Niitä ovat myös ihmisoikeudet, oikeusvaltioperiaate ja ihmiselämän kunnioittaminen. Vain yhteiskunta, jossa kunnioitetaan ihmiselämää, voi tuottaa hyvinvointia. Näitä terroristihallinnon alla elävillä palestiinalaisilla ei ole. Palestiinalaishallinto ei ole osoittanut merkkejä pyrkimyksistä parantaa kansan ihmisoikeuksia. Tässä mielestäni Euroopan Unionin tulee olla nykyistä johdonmukaisempi ja vahvempi ihmisoikeuksien puolustaja. EU rahoittaa palestiinalaishallintoa. Samalla sen tulee vahvemmin vaatia ihmisoikeusreformeja palestiinalaishallinnon taholta. Israelilainen voi väärin kohdelluksi tullessaan ajaa asiaansa riippumattoman oikeusjärjestelmän kautta. Tällaisia mahdollisuuksia ei palestiinalaishallinnon alla elävillä ihmisillä ole.

Israelin valtiolla on oikeus olemassaoloon YK:n päätöslauselmien nojalla. Israel on sananvapautta ja ihmisoikeuksia kunnioittava demokratia, jolla on velvollisuus huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta sekä puolustaa alueellista koskemattomuuttaan. Rauhanprosessin käynnistäminen on käytännössä mahdottomuus, jos toisen osapuolen tavoitteena on Israelin tuhoaminen. Perusedellytys ihmisoikeuksien toteutumiselle on yhteiskuntarauha ilman sotaa ja välitöntä terrorismin uhkaa.

Hyvät ystävät,

Israel on historian valossa erityinen kansa kansojen joukossa. Israelin kansan historia on ketju todistuksia siitä, miten surkeimmasta hävityksestä ja ahdingosta voi selviytyä, miten elämän liekki ja tulevaisuuden toivo on yhä uudestaan ja uudestaan syttynyt vaikeuksien hetkellä.

Kuinka moni olisi uskonut ennen vuotta -48, että muinaisen Israelin alueelle syntyisi itsenäinen Israelin valtio, lähes 2000 vuotta Jerusalemin temppelin hävityksen jälkeen? Kuinka moni olisi uskonut, että hajallaan elävät juutalaiset kootaan satojen vuosien jälkeen isien synnyinsijoille, aivan kuten profeetta Hesekiel ennusti: ”Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne.” (Hes. 36:24).

Olemme viime aikoina kuulleet huolestuttavia uutisia antisemitismin kasvusta eri puolilta Eurooppaa. Uutiset ovat kuin toisintoja ajalta ennen toista maailmansotaa. Antisemitismin kielelliset ja fyysiset ilmenemismuodot kohdistetaan yksilöihin ja heidän omaisuuteensa, juutalaisen yhteisön instituutioihin tai uskonnollisiin tiloihin. Vaikein tilanne on tällä hetkellä Unkarissa. EU:n perusoikeusviraston FRA:n tutkimuksen mukaan 48 prosenttia Unkarissa asuvista juutalaisista harkitsi muuttamista maasta turvallisuuteen kohdistuvan uhkan takia. Ruotsin Malmössä antisemitismi on purkautunut esimerkiksi uhkailuna ja kotien töhrimisenä. Väkivallan pelko on ajanut monia muuttamaan pois kodeistaan. Tarvitaan määrätietoisia toimia koko Euroopan tasolla antisemitismin pysäyttämiseksi.

Corrie ten Boom, joka joutui keskitysleirille autettuaan juutalaisia sodan aikana, kertoo kirjassa Kätköpaikka sisarensa Betsien sanoista vähän ennen hänen kuolemaansa. Betsie sanoi: "…täytyy kertoa ihmisille, mitä olemme oppineet täällä. Meidän täytyy kertoa heille, että ei ole olemassa niin syvää kuilua, etteikö Hänen rakkautensa olisi suurempi. Ihmiset kuuntelevat meitä, Corrie, koska olemme olleet täällä." Niin Corrie tekikin, hän puhui yliluonnollisen anteeksiannon voimasta. Emme saa unohtaa, mitä leireillä tapahtui. Emme halua sen toistuvan. Sovituksen voimasta ja mahdollisuudesta ihmisten välillä meidän on kuitenkin kerrottava.

 

Hyvä juhlaväki,

Israel tarvitsee ystäviä. Raamattu kertoo meille Ruutista, mooabilaisesta nuoresta leskestä, joka seurasi edesmenneen miehensä äitiä, Noomia, Betlehemiin. Noomi kehotti häntä jäämään omaan maahansa, mutta Ruut vannoi uskollisuutta anopilleen sanoen: "Mihin sinä menet, sinne minäkin menen, ja mihin sinä jäät, sinne minäkin jään; sinun kansasi on minun kansani, sinun Jumalasi on minun Jumalani. Missä sinä kuolet, siellä minäkin tahdon kuolla ja sinne tulla haudatuksi." Tällaisia ystäviä Israel tarvitsee. Ystäviä, jotka tiukankin paikan tullen ovat valmiita kulkemaan yhtä matkaa Israelin kanssa.

Israel on läheinen meille kristityille ennen muuta sen vuoksi, että se on maa, jossa on syntynyt, kasvanut, elänyt, kuollut ja noussut ylös kuolleista Vapahtajamme Jeesus. Hän on elävä muistutus siitä, että ”pelastus on juutalaisista” (Joh 4:22). Jeesus on juutalaisen kansan lahja koko maailmalle, ihmiseksi syntynyt Jumala, kirjoituksissa luvattu Messias ja kuoleman ja kärsimyksen voittaja. ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani -sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö” (Joh. 14:27).

Tämä rauha on tarkoitettu kaikille ihmisille ja kaikille kansoille, alkaen juutalaisista, myös palestiinalaisille ja meille suomalaisille. Se merkitsee sovintoa syntisen ihmisen ja pyhän Jumalan välillä mutta myös sovintoa ja anteeksiantamista ihmisten kesken. Lapsuuden kodissani arvokkain huonekalu oli vitriini, joka sisälsi vanhempieni häälahjaksi saadun kahvikaluston. Pienenä koululaisena uhmasin kieltoa ja keikuin vitriinin päällä, jolloin se kaatui, lasiovet halkesivat ja astiat menivät pirstaleiksi. Vain yksi posliinikermakko jäi ehjäksi. Tilanne oli kaamea, äiti konttasi lattialla itkien ja sirpaleita keräten. Tajusin, etten pysty millään tavoin korvaamaan tai korjaamaan tekoani, en tohtinut edes pyytää anteeksi. Muutaman tunnin ulkona pakoiltuani äiti huuteli minut luokseen, pyysin anteeksi ja sain anteeksi. Olen ihmetellyt, ettei hän ole koskaan muistuttanut tuosta teosta.

Jokaisen elämästä löytyy asioita, jotka ovat käsissämme särkyneet eikä meillä ole enää keinoja tehdä sirpaleista uutta. Elämämme maailmassa, jossa Jumalan luomaa kaunista on rikottu ja tuhottu. Mutta se, mihin aiheuttamamme tuhon keskellä voimme tarttua, on sovitus, anteeksi pyytäminen ja anteeksiantaminen. Jos vanhemmat voivat armahtaa omia lapsiaan, vielä enemmän taivaallisen isämme armo on täydellinen. Profeetta Jesajan sanoin: "Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista." Tässä täydessä anteeksiantamuksessa on perusta myös sille rauhalla, jota tänään toivotamme Jerusalemille.

Hyvät ystävät,

Kiitän mahdollisuudesta tuoda tervehdykseni tähän tilaisuuteen. Haluan yhtyä rauhan toivotukseen Psalmin 122 sanoin "Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat".

 

 

 


Vieras

#349

14.11.2014 05:08

Ja vieras sano et ketkä hakkas ja kenet auton penkillä jaskaks.... Eip'niin etten uskois mut tämmöset yksittäiset jutut näit vihoi kasaa.

Tietoa saa levittää!

#350 Presidentti Kallion rukous Suomen puolesta Talvisodan aikaan

16.11.2014 10:08

Presidentti Kallion rukous Suomen puolesta Talvisodan aikaan

 

Suomessa oli sen kohtalon päivinä ja hädän päivinä, Talvisodan aikaan, presidentti,
joka ei ainoastaan toivottanut puheessaan Jumalan siunausta, vaan myös rukoili Suomen
puolesta ja kehoitti koko kansaa rukoilemaan. Tänä päivänä olemme myös kohtalomme
ajassa ja hädän päivässä, mitä tulee sotaan syntiä ja sielunvihollista vastaan.

 

Tässä presidentti Kyösti Kallion rukous:

 

Rukous Suomen puolesta

 

Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet

luonut sen ja rakastat sitä. Sinä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa.
Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua.
Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden teiltä, jotka johtavat kansamme tuhoon.
Herra, armahda meitä.

 

Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia

vastaan, jotka tulvivat kansamme yli ja myrkyttävät sen. Siksi me

kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkivaltoja vastaan, joiden

vaikutukset ovat joka päivä sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra,

sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä

myös tänään, koska ylistämme Sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me
uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset

saata/nalliselta eksytykseltä. Herra, armahda meitä.

 

Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun
syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti. Tee meidät kansamme keskellä
merkiksi Sinun vapahtavasta armostasi. Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että
me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima,
joka voittaa pimeyden vallat kansassamme.

 

Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme Sinun kauttasi,

siihen me uskomme. Armahda meitä. Amen.

NYT KOKO SUOMI
RUKOILEMAAN JA
PAASTOAMAAN!

 

Kaikille suomalaisille tarkoitettu rukous ja paasto Matteus 6.luvun mukaan!
Teemoina ovat perinteisen avioliiton puolustaminen sekä Israelin tukeminen! 

 

Almut, rukous ja paasto 

Matteus 6:1 Kavahtakaa, ettette harjoita vanhurskauttanne ihmisten nähden,
että he teitä katselisivat; muutoin ette saa palkkaa Isältänne, joka on taivaissa.

Matteus 6:6 Vaan kuin sinä rukoilet, niin mene kammioos, ja sulje oves, ja rukoile Isääs,
joka on salaisuudessa: ja Isäs, joka salaisuudessa näkee, maksaa sinulle julkisesti.

Matteus 6:16 Mutta kuin te paastootte, niin älkäät olko surulliset
niinkuin ulkokullatut; sillä he muuttavat muotonsa, että he ihmisiltä
nähtäisiin paastoovan. Totisesti sanon minä teille: he ovat saaneet palkkansa.
17 Vaan sinä kuin paastoot, niin voitele pääs ja pese kasvos,
18 Ettet ihmisiltä nähtäis paastoovan, mutta Isältäs, joka on salaisuudessa:
ja Isäs, joka salaisuudessa näkee, maksaa sinulle julkisesti.

Tervetuloa mukaan rukoilemaan ja paastoamaan!

Tietoa saa levittää!

 ....vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.