Adressi Seinäjoki–Jyväskylä –välisen taajamajunaliikenteen supistamista vastaan


Vieras

#26 Tommi

27.09.2010 21:26

Ja helppo perustelu kaikille valittajille; MATKUSTAKAA NÄILLÄ KO JUNILLA !!! Tahtoo useimmiten vain olla ettei mitään saisi lakkautta, kauppoja yms mutta itse valittajat sitte itse eivät edes käy ko kaupassa...näin taitaa käydä junillekin...

Lukutaitoinen
Vieras

#27 Re: VIRHE adressissa

28.09.2010 00:11

#24: Vieras - VIRHE adressissa 

Olemme lukeneet ja ymmärtäneet myös oikein Vr:n liikennejohtaja Ari Vanhaselta tulleen tiedon(Suur-Keuruun Sanomat 13.9.2010). Adressissa ei ole virhettä!

Erkki Kalijärvi
Vieras

#28 taajamajuna

29.09.2010 11:25

ko.junayhteyset tärkeitä mm.jyväskylässä opiskeleville.Nämä vuorot kaikkein sopivimmat. Näyttäisi ainakin perjantain ja sunnuntain vuoroilla olevan matkustajia.
ihmettelen
Vieras

#29 Matkustamisen hinta

29.09.2010 11:59

Hienoa, että korvaavia bussiyhteyksiä kuitenkin suunnitellaan lakkautettavien junavorojen tilalle. Mitähän se sitten maksaakaan opiskelijalle tuo bussimatka verrattuna junamatkan hintaan. Junalipun hinta opiskelijalle alennuksineen on varsin jotain muuta kuin bussilipun hinta. Näinhän se on ollut ja vahvistuu, ettei kehä kolmosen ulkopuolella pääse julkisilla/kannata käyttää julkisia kulkuneuvoja. Päättäjien konkreettinen viesti on ollut ja tulee olemaan, henkilöautoliikennettä lisää, sekö on kannattavaa kaikille...
Anneli Fräntilä
Vieras

#30 Radan puolesta

29.09.2010 12:08

Olen käyttänyt tätä rataosuutta todella paljon,ja nyt Tampereella asuva tyttäreni käyttää paljon juuri tätä Alavudelta 18.53 lähtevää junaa koska se tosi hyvä yhteys Tampereelle,ja voin sanoa että ainakin sunnuntaisin on Alavuden asemalaituri melkein täynnä lähtijöitä ja on siellä tulijoitakin. Jos tämä loppuu,miten päästään Seinäjoelle ja sieltä jatkamaan matkaa?
Niina Fräntilä
Vieras

#31

29.09.2010 12:57

Mitä ihmettä VR nyt temppuilee?? Tuohan on todella tärkeä rataosuus, itsekin käytän sitä todella usein. Kulkemiseni Alavudelta Tampereelle ja toisin päin vaikeutuisi radikaalisti. Ihan uskomatonta touhua!!
Vieras
Vieras

#32 Re: Tommi

29.09.2010 15:58

#26: - Tommi 

 Meillä ainakin käytetään tuota Seinäjoki-Jyväskylä vuoroa monta kertaa vuodessa, kun lapset menevät isälleen viikonlopuksi tai muille lomille.

Harry Wallin
Vieras

#33 Maan hallitus on vastuussa joukkoliikenteestä

30.09.2010 16:42

Mihin Suomi on menossa tämän nykyisen hallituksen toimenpiteiden johdosta, kun mm. Vaasa-Seinäjoki-Haapamäki-Jyväskyläradan junaliikenne ajetaan alas. Juhlapuheissa vannotaan ilmastonmuutokseen vedoten joukkoliikenteen puolesta, mutta käytännön toimenpiteet ovat aivan toisia. Tämä hallitus ei ole kiinnostunut maakuntien asioista. Vastuussa ovat erityisesti valtiovarainministeri Katainen (kok.) ja liikenneministeri Vehviläinen (kesk.). Terv. Harry Wallin

Laura
Vieras

#34 Ei näin

30.09.2010 22:22

Itse kuljen useampaan kertaan kuukaudessa kyseisellä junalla Seinäjoki-Jyväskylä väliä molempiin suuntiin. Ja poikakaveri saman verran myöskin. Alaikäisiä, kun olemme, tuo vuoro on ollut tärkeä jo usemman vuoden. En mieluusti mene Tampereen kautta, koska pienellä budjetilla se muutamankin euron ero on merkittävä. Lisäksi en haluaisi vaihtaa junaa.

En ymmärrä miksi juuri Seinäjoelta lähtevä 16:33 vuoro täytyy lakkauttaa! Se on aina perjantaisin täynnä opiskelijoita ja varusmiehiä ym. matkustajia! Monesti on joutunut oikein etsimäänkin istumapaikkaa. Sama juttu sunnuntaina.
Mielestäni olisi kannattavempaa ehkä lakkauttaa aamuvuorot tai illan vuorot. Ne eivät ole niin täysiä olleet ikinä. Mutta juuri tuo Seinäjolta Jyväskylään iltapäivän vuoro on tärkeä monille. Aamusta pitää olla töissä/koulussa ja illalla kun lähteen, on todella myöhään vasta perillä. Kun Jyväskyläänkin menee se lähes 3h.

EI NÄIN VR!

Vieras

#35

01.10.2010 12:08

Tämän muutoksen jälkeen Suomen eduskunta on varmaan valmis nostamaan opintotukea, että on varaa vaihtaa suhtellisen halpa juna siihen kalliimpaan vaihtoehtoon eli linja-autoon tai pahimmassa tapauksessa hankittava auto kun ei enää viikonloppuisin ole mahdollista käyttää julkista liikennettä kotiin mennessä. Ja samaan aikaan puhutaan, että yksityisautoilua pitäisi vähentää ja julkista liikennettä vaalia, mutta miten käyttää julkista liikennettä, kun sitä ei yksinkertaisesti ole tarjolla? Kun sitä elämää on sen kehäkolmosenkin jälkeen vaikka välillä tuntuu että päättäjät ovat toista mieltä. Ja kuten jo aiemmin on todettu kyseisellä välillä junat ovat melkein täynnä viikonloppuisin ja suurin osa matkustajista on nimenomaan opiskelijoita ja varusmiehiä. Miettikääpäs uudestaan ennenkuin päätätte yhtään mitään!

Marika Raudasoja
Vieras

#36 Seinäjoki-Jyväskylä

01.10.2010 23:41

Toivon reitin säilyvän. Yhteys pohjanmaalle helpompi ja lapsille turvallisempi, ilman vaihtoja.
Lassi Siljanto
Vieras

#37 Järjetöntä touhua

02.10.2010 00:52

Muutenkin tämä VR:n toiminta on ollut eriskummallista vaasa-jkylä välillä. Samoilla 4 vaunulla puksutetaan päivästä tai ajankohdasta riippumatta. Varsinkin Vaasassa perjantaina lähtevään 15.22 vuoroon oli kiva mennä asemalle 45 min ennemmin, että pääsee vaan junaan istumapaikalle. Laitoin tästä postia monta kertaa VR:lle, mutta mitenkään niitä ei noteerattu 4 vuoden aikana. Lähes joka kerta joku joutui seistä junassa ja tunnelma oli kuin intiassa. Ja sitten kun juna pääsi sjoelle, niin miksi väen vähetessä tuolloin ei voisi ottaa vaikka 2 vaunua irti, jotta ajamminen olisi kustannustehokkaampaa? Todennäköisesti VR:llä on laskettu kuukausittainen matkustajamäärä ja tämän perusteella laskettu vaunut reitille. Omien kokemuksien perusteella juuri nämä kaksi vuoroa ovat ne, mitä matkustajat käyttävät eniten. Kuitenkin kaikkia vuoroja olen kulkenut 4 vuoden aikana. En tiedä millä laskurilla nämä ovat saatu kannattamattomimmiksi?!

Pari talvea sitten pörräsi välillä nämä ns. kiskobussit. Minne ne katosivat? Kovista penkeistä huolimatta ottaisin mielelläni ne korvaamaan hiljaisempia aikoja.

Sitten laitetaan rahaa Vaasan radan sähköistämiseen. En ole vieläkään nähnyt ainoatakaan järkevää argumenttia, miksi tuhlata 44 miljoonaa euroa hankkeeseen josta ei ole mitään käytännön hyötyä. Matka-aika ei lyhene kuin maksimissaan muutaman minuutin, koska juna pysähtyy edelleen kaikilla välipysäkeillä. Nämäkin rahat olisi pitänyt käyttää sjoki-oulu radan parannustöihin, jotka nyt ovat hidastuneet rahapulan vuoksi.


Vieras

#38 Kannatan lopettamista

02.10.2010 11:22

Miksi verorahoin pitäisi kustantaa toisten matkat?
Riitta Luoto
Vieras

#39 Hullu saa olla, mutta ei tyhmä

02.10.2010 12:47

VR:n / ministereiden touhu on ihan uskomatonta. Hyvät ihmiset, ottakaa selvää jo nyt puolueiden käyttäytymisestä tässäkin asiassa. Kertokaa mielipiteenne tulevissa eduskuntavaaleissa. Valitaan viisaita edustajia!!!
Täällä periferiassa on pakko käyttää omaa autoa, mutta nyt meidät pakotetaan käyttämään sitä myöskin pitkillä matkoilla. Lapsenlapseni tulevat luokseni Ähtäriin Kokkolasta ja itse kuljen sinne usein junalla. Vielä useammin, lähes aina, käytän junaa matkustaessani Helsinkiin ja Tampereelle sukulaisteni luo. Niin tekevät hekin tullessaan tänne.
Bussivuorotkin ovat melkein kaikki loppuneet, että käytä siinä sitten julkisia liikennevälineitä. Kaikki tällä hetkellä ajettavat junavuorot ovat erittäin tärkeät matkustettaessa niin pohjoiseen kuin eteläänkin!
Vieras
Vieras

#40 Re: Kannatan lopettamista

02.10.2010 12:52

#38: - Kannatan lopettamista

Ystävä hyvä, oletko sitä mieltä, että muualle jukiseen liikennöintiin ei käytetä yhteisiä varoja!?

Matti
Vieras

#41 Matkustajamäärät!

02.10.2010 20:50

VR voisi julkistaa matkustaja määrät näissä junissa mitä ollaan lopettamassa. Olen varma siitä, että juuri näissä junissa on eniten matkustajia. Näiden lippu tulojen lisäksi VR saa myös valtion maksaman tuen. Tähän asti VR ei ole missään junien lopetus tapauksissa julkistanut matkustaja määriä! Hyvänä esimerkkinä Kemijärven yöjunan lopetus yritys. Tässä tapauksessa VR vääristeli matkusjamääriä ja vetosi liike salaisuuteen, että ei voi matkustajamääriä julkistaa. Tämä junayhteys onneksi saatiin pysymään kovan kansaistaistelun ansiosta. Jälkeenpäin selvisi, että näissä junissa oli huomattavan paljon matkustajia.

Tämä Jyväskylä-Seinäjoki-Jyväskylä juna vuorojen lopetus on VR:n tapa lopettaa koko rataosan liikenne. Tätä samaa VR:n käyttämää tapaa on käytetty aiemminkin. Esim Turku-Uusikaupunki rataosa on tästä hyvä esimerkki. Seuraava vaihe näiden junien lopetuksen jälkeen on jäljelle jäävien junien aikataulun muutos siten, että niiden junien jatkoyhteydet poistuvat. Näin saadaan näyttämään, että ei kannata.

Näiden lopettamisen sijaan kannattaisi VR:n markinoida näitä juna vuoroja ja järjestää tarjouksia jne. eli kehittää toimintaa jatkuvan supistamisen sijaan. Voitaisiin kerrankin ottaa oppia Ruotsista!!!!
aatu
Vieras

#42

04.10.2010 13:44

VR:n sivuilla on nyt ennakkoaikataulut alk. 12.12.2010 ja lopetetut vuorot ovat Jyväskylästä 10.33 ja Seinäjoelta 16.34 lähtevät vuorot.

Vieras

#43 Halvin ja helpoin

04.10.2010 20:31

Itse käytän nimenomaan Jyväskylästä 16.33 ja Seinäjoelta klo 16.34 lähteviä junia!

Opiskelen Kuopiossa mutta olen kotoisin Seinäjoelta. Poikittaisliikenne on jo tarpeeksi surkea, sitä ei tarvitse entisestään hankaloittaa lopettamalla juuri suosituimpia vuoroja! Perjantaisin ja sunnuntaisin ko. vuorot ovat usein hyvinkin täynnä eli varmasti VR:lle tuottoisista vuoroista on kyse.

Menee yksinkertaisesti yli ymmärryksen miksi juuri nämä kaksi tärkeää ja suosittua vuoroa aiotaan lakkauttaa...
Kirsi Karinen
Vieras

#44 Juna tärkeä

05.10.2010 14:47

Opiskelijoiden pääsy kotona käymään on pitkälti juna yhteyksien varassa .Linja-auto liikenne ei todellakaan korvaa junaa matkustus muotona.
Joni
Vieras

#45 Järki hoi?

07.10.2010 12:04

Valoja päälle VR! Nuo lakkauttamisuhan alla olevat vuorot ovat ainakin viikonloppuisin kutakuinkin viimeistä paikkaa myöten täynnä. Jos nyt on pakko jostain supistaa, niin mielummin sitten vaikka joitain arkivuoroja. Eiköhän siinäkin ole matkustajille jo tarpeeksi kestämistä, että junat ovat aina myöhässä. Pitäisiköhän tämäkin monopoli pikkuhiljaa avata myös Suomessa kilpailulle.
Riitta- Liisa Ahola
Vieras

#46

09.10.2010 22:02

Minun täytyisi mennä Vaasaan joka päivä junalla mutta milläs minä sitten menisin jos en pääse enää junalla. Minulla ei ole autoa joten en voi kulkea silläkään. Bussilla meneminen on kalliimpaa ja bussilla ei pääse joka päivä Vaasaan. Ystäviäkään ei joka päivä viitsi vaivata. Joten mitenkäs minä sitten joka päivä Vaasaan pääsen?

Vieras

#47

12.10.2010 11:11

Parhaat juna-ajat ovat nimenomaan nuo lakkautusuhan alla olevat junat! Jos haluaa lähteä esim. Itä-Suomeen, on melkeinpä pakko lähteä puoli viiden junalla Seinäjoelta, jotta pystyy vaihtaa Jyväskylässä junaa aina eteenpäin. Opiskelijat kärsivät valtavasti jos nämä vuorot lakkautetaan! (kuten varmasti kaikki, jotka käyttävät ko. yhteyksiä)
junankäyttäjä
Vieras

#48 Re: Kannatan lopettamista

15.10.2010 16:40

#38: - Kannatan lopettamista 

 Onko tullut mieleen, että verorahoin ne tietkin tehdään vai liikutko itse tekemiäsi polkuja? Varmasti verorahoja käytetään moneen muuhunkin, mitä itse et käytä.

Ja mietipä miten paljon saastutat, mikäli käytät omaa autoa verrattuna joukkoliikenteeseen. Muut joutuvat kärsimään/maksamaan saasteistasi.

 

junankäyttäjä
Vieras

#49 Viikonloppujunat käyttöön!

15.10.2010 16:48

Todella monessa kirjoituksessa on tullut esille, että viikonloppuisin lakkautettavat junavuorot ovat kovassa käytössä. Maalaisjärjellä ajatellen voisi kokeilla sellaistakin, että pe-su kaikki junat kulkevat, mutta sitten viikolla käyttäjämäärän perusteella vähiten käytetty vuoro lopetetaan, jos pakko on jostain säästää juuri tällä rataosuudella.

junankäyttäjä
Vieras

#50 Valita suoraan VR:lle!

15.10.2010 16:56

Olethan huomannut, että VR:llä on myös oma palautesysteemi? Kannattaa varmasti sinnekin laittaa oma mielipiteensä, sillä ne mielipiteet VR:n pitäisi lukea ja jopa vastata niihin.

Tämähän on yleisfoorumi mielipiteille ja hyvä niin. Mutta toivottavasti sillä on vaikutusta, mitä useampi ottaa yhteyttä suoraan VR:ään. Eli klikkaapa
http://www.vr.fi/fin/asiakaspalvelu/anna_palautetta/index.shtml