HIEKKAHARJUN NUORISOTILAN ("36") TOIMINNAN JATKUMINEN

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.09.2010 22:52


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.09.2010 22:52


Kimmo Kosenius

#28 Re: Adressin kuvaus päivitetty

16.09.2010 22:54

#7: Simo Hyvärinen - Adressin kuvaus päivitetty 

Hyvä Simo! On hienoa, että kaltaisasi sydämellään ajattelevia ihmisiä on. Voimia (ja tukea tulee) taisteluun paremman huomisen puolesta. Pidetään lihat lämpöisenä! 

ex-tiksiläinen
Vieras

#30 90-luvun teini

16.09.2010 23:32

Yllätyin itsekin miten tunteet kuohahti kun luin tästä lopettamispäätöksestä.  Ikävä päätös, vaikka oleellista tietysti olisi tietää myös oliko tällä lautakunnalla jotain perusteluja päätökselleen, ja jos, niin mitä ne olivat? Kohdetta voi tosiaan jo pitää kulttuurihistoriallisestikin merkityksellisenä, ja tämän vuoksi myös allekirjoitin tämän addressin 36:n säilyttämisen puolesta.  

Mieleen tuli, että kuinkakohan monella lautakunnan jäsenellä on todellista kosketuspintaa päätäntäalueensa historiaan, eli kuinka pitkä tausta näillä henkilöillä on vantaalaisuudesta?  Paikallispolitiikassa tällä asialla on suuri merkitys, kuten tässäkin asiassa voidaan todeta.  Päätöksiä ei tietenkään voi tehdä pelkästään tunnesyiden perusteella, mutta olisi suotavaa että asioista päättävillä olisi edes jonkinlainen paikallistuntemus ja tausta - äänestäjäthän tästä tietysti lopunviimeksi päättää.

Jos käy niin onnettomasti, että tämä päätös pitää, toivon että päättäjillä on ainakin tiedossa, miten nuorisotyötä tullaan Tikkurilan alueella jatkamaan, mukaanlukien tilat tähän tarkoitukseen.  Uudet tilat ei tietysti ole huono asia, mutta jos päätökseen on tultu eritoten säästösyistä, uusien tilojen saaminen ei varmaankaan ole kovin varteenotettava tai todennäköinen vaihtoehto.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.09.2010 23:50


Johannes Ilmonen
Vieras

#32 Olin töissä.

17.09.2010 00:00

#& 36 Säilytettävä!!! Takasin 60-luvun tsydeemiin? Noway.Norway!

Jaana
Vieras

#33 Vapaksen pöytäkirjasta 13.9.

17.09.2010 04:26

Päätös olla korjaamatta 36:ta välttämättä ole pelkästään huono. Usein rakennukset, jotka kärsivät sisäilmaongelmista, kuten kolmekutonen, eivät näistä ongelmista pääse peruskorjausten jälkeenkään. Minä ymmärrän pöytäkirjaotteen perusteella, että nuorisotilalle etsitään jo kovaa vauhtia korvaavia tiloja Tikkurilasta tai Hiekkaharjusta. En jaksa uskoa, että päätös olla kunnostamatta rakennusta lopettaa nuorten vapaa-ajantoiminnan. Silti tätä keskustelua on hyvä käydä. Ja itsekin allekirjoitin addressin:)

Pöytäkirjanote:

"Esitettiin lisäksi, että nuorisotoimi aloittaa samalla aktiivisen ja nopean
kartoituksen koskien nuorisotilojen vuokrausta erityisesti Tikkurilassa ja/tai Hiekkaharjun alueella,
jotta kyseessä olevat palvelut voidaan varmistaa tai niitä voidaan parantaa. Vuokrauksen osalta kartoitetaan
ensisijaisesti kaupungin omat nuorisotoimintaan ja asukastilaisuuksiin sopivat tilat."

Timo Uppala
Vieras

#34 Re: Äänestyksen tulos

17.09.2010 09:39

#17: Jusa - Äänestyksen tulos

Tuubaa, Herrasen Jone äänesti korjaamisen puolesta - minä vastaan. Jos tänne laittaa äänestystuloksia maailman nähtäville on oltava tarkkana kenen nimiä minnekin laittaa.

Omat perustelut:

Tikkurilasta puuttuu kunnollinen nuorisotila, sieltä pitää etsiä koko alueelle uusi mesta

korjaamisen hinnaksi arvioitu 1,3 miljoonaa euroa, uuden rakennuskustannuksiksi arvioitiin 1,8 miljoonaa

vanhan korjauskustannusten arvio ylittyy yleensä aina

valtion tukea MAHDOLLISESTI 20-50%, entäs jos apua ei tulekaan?

Kaupungilla on lähes 20000m2 tyhjää käyttämätöntä tilaa, on kuulemma etsitty korvaavia tiloja muttei ole löytynyt. Toisaalta kaupunki myi esim. Hakunilanrinteen sivukoulun (1000m2 tilaa, pari asuntoa jne.) 450 000 eurolla viime kevättalvella. Kuulemma putkiremppaa vaille ok rakennus.

Vieras
Vieras

#35 Re: Äänestyksen tulos

17.09.2010 10:11

#17: Jusa - Äänestyksen tulos 

Anteeksi pilkunviilaus, mutta Jouni Herranen (PerSu) äänesti puolesta ja Marja-Vuokko Mäkinen (krist.) äänesti vastaan. Ja ihan pikku korjauksena vielä, että Risto Tamminen (sd.) oli poissa ja hänen varansa Olli Uotila äänesti puolesta. Lopputulos sama, mutta Jounille oikeudenmukaisempaa.

Terv. Hanna Kuntsi, lautakunnan pj.

 

Vieras
Vieras

#36 Re: Asiat järjestyy

17.09.2010 10:18

#20: Sakari Rokkanen, nuorisovaltuuston pj - Asiat järjestyy 

 Valitettavasti kaikki nämä argumentit olivat tiedosssa jo kun päätöstä tehtiin. Kuten on myös tiedossa, ettei Hiekkaharju/Simonkylä/Simonmetsä alueelta löydy korvaavia tiloja. Vuokratilan löytyminen Tikkurilasta ei muuta tosiasiaa, että nuorten palveluita karsitaan.

Ja on ihanaa, että olet Sakari ymmärtäväinen, mutta kyllä inhottavatkin päätökset ovat täydessä ymmärryksessä tehtyjä - ei oikeistopuolueissa vahingossa karsita näitä "tuottamattomia" palveluita.

Oli todella harmi, ettet ollut maanantaina paikalla! Puheenvuorojasi olisi kaivattu juuri nyt.

Terv. Hanna Kuntsi, lautakunnan pj.

Pekka Väänänen, Hiekkaharju
Vieras

#37 HERÄÄVIÄ KYSYMYKSIÄ ?

17.09.2010 11:20

 

Nuorisotila Hiekkaharjussa on näin Hiekkaharjulaisen vanhemman silmin välttämättömyys. Hiekkaharjun alueelle sekä sen ympäristöön on rakennettu ja rakennetaan koko ajan lisää asuntoja. Miten ihmisiä palvelisivat korvaavat tilat, joita käsittääkseni haetaan myös Tikkurilasta ? Jos siis päätös Kolmikutosen lakkauttamisesta jää voimaan, tarkoittaako se automaattisesti tilojen siirtymistä Tikkurilaan ? Tällöin kysymys olisi varmastikin tehostamisajatuksiin liittyvä tila, joka on tiloiltaan suuri, ns. avoimien ovien nuorisotoiminnan tila.  Ehkäpä kuntalaisilta kannattaisi myös kysyä, haluammeko tämäntyyppisiä tiloja, vai tiloja, joissa työntekijät tuntevat niissä käyvät nuoret.  Tämä ei tarkoita sitä, etteikö myös Tikkurilaan tarvittaisi nuorisotilaa.

Kolmikutonen on Hiekkaharjussa asuville ja asuneille enemmän kuin nuorisotila. Se on osa Hiekkaharjua . Jos on olemassa Hiekkaharjulaista identiteettiä tai kulttuuria, niin varmaankin kolmikutonen on jonkinlainen osa sitä. Näin ollen kysymys tilan remontoinnista on laajempi, kuin kysymys siitä, missä tiloissa nuorisotila toimii.

Edustuksellisessa demokratiassa päätökset tehdään usein poliittisten puolueiden ryhmäpäätöksinä. Näin järjestelmämme toimii.

Olisi mielenkiintoista nähdä tällä keskustelupalstalla perusteet, joilla eri poliittiset ryhmittymät ovat kantaansa Hiekkaharjun nuorisotilan jatkosta päätettäessä käyttäneet ?  Mielellään siten, että perustelijat esiintyisivät rohkeasti nimellään ja tuoden taustaryhmittymänsä esiin.  En tiedä, onko aiheen tiimoilta järjestetty yleisötilaisuutta kolmikutosella. Se voisi myös olla paikallaan. Tilaisuudessa poliitiset ryhmät voisivat tulla kertomaan palveluiden käyttäjille perusteensa tekemäänsä ratkaisuun.

 

Millaisia päättäjiä meillä on ?
Vieras

#38 Re: Äänestyksen tulos

17.09.2010 12:13

#17: Jusa - Äänestyksen tulos

Jää mietityttämään, mitä viestittää tyhjää äänestäminen tällaisessa tilanteessa ?

Se voisi tarkoittaa esim.

- Ei kiinnosta.

- En tiedä asiasta riittävästi. Minulla ei ole mielipidettä. En ole perehtynyt asiaan.

- Jätän itselleni liikkumatilaa, jotta voin valita puoleni myöhemmin, kun näen mikä on poliittiselle kannatukselleni hyväksi.

- Ja monia muita asioita.

Samat kysymykset tulevat mieleen jos on poissa kokouksesta.

Jyrki Riikonen
Vieras

#39 36:n

17.09.2010 13:15

Ehdottomasti kunnostettava ja säilytettävä.Täytyy ihmetellä vastustajien kantaa lautakunnassa,kun peruskorajus olisi ollut halvempi kuin "uuden"rakentaminen.Vaihtoehtoisen paikan "löytäminen"samalta alueelta ei varmasti onnistu,ainakaan halvalla.

Vieras
Vieras

#40 Re:

17.09.2010 13:20

#12: -  

 Sinulla on väärää tietoa.Kokouksesa esiin tulleet summat olivat peruskorjauksen osalta edullisemmat.Et silleen..

Vieras
Vieras

#41 Re: Re: Äänestyksen tulos

17.09.2010 13:28

#34: Timo Uppala - Re: Äänestyksen tulos 

 Kannattaako Timo nyt vetää vielä Hakunilakin tähän päivän selvään,virhepäätökseen??Vai oliko se sittenkin "taustalla"kun ääntäsi käytit??Ei siis JÄRKI vaan tunne=Persujen Motto.

Allu
Vieras

#42 Ei käy!

17.09.2010 13:28

Vai meinaa ne meidän nutan viedä. Pakko levittää tietoa ja hommata nimiä adressiin.

Petri Myller
Vieras

#43

17.09.2010 13:35

Perkele nutaan ei saa koskee!!!

vieras
Vieras

#44 Ei taida auttaa...

17.09.2010 14:15

...muu kuin se että keräätte itse tuon 1,3 miljoonaa euroa kunnostukseen

Anja.
Vieras

#45

17.09.2010 15:11

Kolmekutonen ei ole vain "36" - vaan legenda.

 

:(
Vieras

#46 nutaa ette meiltä vie !

17.09.2010 15:17

Missä me nuoret sitte ollaa ku tulee talvi ja on jäätävän kylmä ku ei oo mitää sisäpaikkaa? 36 on meille nuorille enemmänki kun pelkkä nuorisotalo! Nutan tilat ja varsinki työntekijät on meille tuttuja ja tärkeetä. Ja te laitatte meidät luopumaan tärkeest asiast! SÄÄLITTÄVÄÄ. Ei tääl enää tehä mitää nuorien hyväks.
KOLMEKUTOSTA ETTE MEILTÄ VIE !

Liisa Kouvalainen
Vieras

#47

17.09.2010 16:21

Miten 36sta voi ees harkita lopetettavaksi?!? Sehän on ollu Vantaan nuorten tukikohta jo vuoskymmeniä :O

Vieras
Vieras

#48 Re: Re: Äänestyksen tulos

18.09.2010 00:13

#38: Millaisia päättäjiä meillä on ? - Re: Äänestyksen tulos

Tervehdys.

Tässä tapauksessa tyhjän äänestäminen tarkoittaa:

-Molemmissa ns. "vaihtoehdoissa" oli puolensa. Esitetty korjauskulujen ja uuden rakentamisen välinen summa ei ollut suhteessa hirvittävä. Nuorisotilatoiminnan lakkautuksesta alueella ei ole ollut puhe (luojan kiitos), vaan uusien tilojen etsimisestä Tikkurilasta ja/tai Hiekkaharjusta. Näin ollen nuorisotila/t olisivat edelleen inhimillisen matkan päässä edellisestä. Kuitenkin taas on helppo ymmärtää "oman paikan" tärkeys ja juuri tämän nuorisotilan pitkät perinteet. Totesin myös, että olisin mielelläni kuullut nuoria asian tiimoilta.

 

Terveisin:Annika Lappalainen

 

Ihmettelijä
Vieras

#49 Re: Re: Re: Äänestyksen tulos

18.09.2010 13:51

#48: Vieras - Re: Re: Äänestyksen tulos

Hyvä Annika,

Esität mielenkiintoisia perusteita sille, että voi  olla olematta asiasta mitään mieltä. Ja kuitenkin jotain pitäisi päättää.

Jäi ihmetyttämään, että tarkoittaako vastauksesi tosiaan sitä, että et ole kuunnellut nuoria, eli tilan käyttäjiä päätöstä pohtiessasi ?

Eikö siihen ole ollut mahdollisuutta ? Tuliko asia niin yllättäen  lautakunnan asialistalle ?

Kävikö lautakunta yleensäkään kuulemassa tilan käyttäjiä tai tutustumassa tilaan ?

ihmetys
Vieras

#50 -90 luvun nuori

18.09.2010 15:14

On se kumma... aina ajatellaan raha sitä raha tätä, säästetään nyt rahaa jotta isot herrat pääsevät jossa pätemään...  minkä takia se raha aina otetaan pois sellasesta mitä OIKEASTI tarvitaan... turhaa on nyt jankata mitä  ja ketä siel on ollut äänestämässä.. Miettikää oikeesti välillä nuorten kannalta ja myös niitten kannalta joilta työ lähtee...  miettikää sitä kun nutat lopetettais, nuoret ei kylminä ilmoina ole todellakaan ulkona, vaan kotona tai kauppakeskuksissa ja sit taas valitetaan kun nuoret tekee pahojaan.. Mitä enemmän ovat turhautuneita sen enemmän ne hajottaa paikkoja...  HEI HALOO... toki jos tykätään siitä että nuoret hengailee jossain räkälässä missä juopot antaa hienoo esimerkkiä... 36:n jengi on ottanut aina lämpimästi vastaan kautta aikojen ja sinne on ollut kiva mennä ja se on sopivan lähellä. Se on LEGENDA!!!!