Pro Kirkkoharju

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Kirkkoharju.

Tuttu
Vieras

#501 Re: Re: Päättäjät

24.02.2011 15:58

#500: D. Virtanen - Re: Päättäjät 

Ota rauhallisesti. Niinkuin töissä 

Alge
Vieras

#502 Re: Kaavoitus VL-alueeksi

24.02.2011 16:14

#484: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Kaavoitus VL-alueeksi 

 Kaavoitus on tosiaan kunnan monopoli. Ehkä tuottavin, vaikka siitä ei puhuta. Nyt ongelmana on se, että kuka ja miten joku saadaan neuvotteluihin. Jos kunnanjohtaja tai Lahtinen lähettää jonkun neuvottelemaan Sorolan kanssa, varma on että liikkeelle lähetetään joku nössö, jolla hiljaisena evästyksenä on, että neuvotellaan nyt kun sitä vaaditaan, mutta älä puhu paljon, ja tule kertomaan julkisesti, että emme päässeet yhteisymmärrykseen neuvotteluissa. Näin toimii osuuskauppaväki. Näillä palstoilla on varmasti monen alan asiantuntijoita, jotka voisivat auttaa suojelun toteuttamisessa. Jo pari viisasta sanaa saattaa antaa ajatusmaailmaan uuden ulottuvuuden. Tarvitsemme kaikkien apua. Pienetkin vihjeet ovat tervetulleita.

yrjö
Vieras

#503 Re: Kaavoitus VL-alueeksi

24.02.2011 17:33

#484: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Kaavoitus VL-alueeksi 

Tyhmää ja rahvasta aliarvioivaa on tämä  herra Kannuksen kirjoittelu maanvaihdosta. Jos maanvaihto olisi kunnalle edullisempaa kuin rakentamisen suojelu, miksi Sorolan pitäisi tyytyä tähän?  Saattaisi saada enemmän. Jos on tasapeli maanvaihtoneuvotteluissa, Sorolan kannattaa ennemmin ottaa rahaa kuin alkaa myydä oikeuksiaan jollain summalla. Jos vaihtosysteemi on kunnalle tappiollista, miksi esittää sellaista? Maanvaihtokeskustelua voidaan toki jatkaa, mutta joku ampuu sen alas, se vaatisi pitkät neuvottelut siitä, misä rakennusoikeuden hinta kuinka paljon. Tämä on kuin öljyn tai makkaran myynti. Siitä otetaan rahaa niinpaljon kuin saadan. 

E. Virtanen
Vieras

#504 Re: Re: Kaavoitus VL-alueeksi

24.02.2011 18:28

#503: yrjö - Re: Kaavoitus VL-alueeksi 

 Samaa mieltä. Kannus ei ole perustellut ajatuksiaan kunnolla. "maanvaihdossa ei tarvise käyttää rahaa !" "Voi jakaa miljoonille vuosille!  Ei korkokuluja!".  Niinkö?. Tällä aliarvioidaa lukijoita. Jos maanvaihto olisi edullista, se olisi jo tehty. Se ei ole edullista, siksi maan vaihtoa ei ole tehty. Näin meitä yritetään huijata. Nettikirjoittelun pitäisi muuttaa maailmaa? Älä unta näe. Tyhmä juttu.

F. Virtanen
Vieras

#505

24.02.2011 18:50

Nyt on kai pian 3000 adressin allekirjoittajaa. Se on kuitenkin vain 10% populaatiosta. Demokratiassa enemmistön kannatus voittaa. Näin pitää ollakin. Vähemmistön on turha silloin urputtaa demokratiavajeesta. Uhota tietysti voi, ei suuret puheet suuta halkaise.

Paavo Oikarinen
Vieras

#506 Koijärvi

24.02.2011 20:00

Koijärvellä aikanaan asiaansa uskovat luonnosuojelun kannattajat kytkivät itsensä kettingeillä puihin ja kaivinkoneisiin. Saivat jotain aikaiseksi. Tämän päivän luonnonsuojelijat ovat kytkeneet itsensä kiinni vain tietokoneisiin. Ulkona on kylmä. Netissä vain huudetaan suojelua, ja ihmetellään kun puhetta ei uskota. Ei ole metsässä sisävessaa, lämmintä suihkua eikä nettiyhteyttä. Ei ole lämmintä taukotupaa TES:in mukaisiin taukoihin eikä työaikasäädösten mukaisia lomia tai muita etuuksia. Ei siis ole halua mennä metsään. Tänne kirjoittajat eivät ole luonnonsuojelijoita. He ovat vain kaiken vastustajia. Turhautuneita nössöjä josta ei ole edes torille, saati poistumaan asvaltilta. Jos joku väittää että olen väärässä, järjestäköön tapahtuman. Ei teistä ole siihen. Kunhan urputatte.
paavo helsten
Vieras

#507 Re: Re:

24.02.2011 20:13

#485: Vieras - Re:  

On rakennettu myös kirkko, kunnantalo ja mm. terveyskeskus. Ainakin terveyskeskus aiheuttaa paljon kuluja, pitäisikö se lopettaa?  Siitä säästyisi rahaa harjun suojeluun. 

G. Virtanen
Vieras

#508 Tapahtuma

24.02.2011 20:33

Jos tämän palstan kirjoittajista edes joku tulee tapahtumaan, johonkin mihinkä yleisin kirjoittaja "tehdään, järjestetään, touhutaan, kaavoitetaan tai kerrotaan tai ilmoitetaan", ilmestyy johonkin tapahtumaan , jonka pro-harju on järjestänyt, lopetan hankkeen arvostelun.
H. Virtanen
Vieras

#509 Puavo

24.02.2011 20:52

Nyt on mielenkiintoista nähdä, kehtaako Kannus perustella KS:ssa maan vaihtoon liittyvää talouspolitiikkaansa. Täällä joitain voi toki hoopottaa.
Vieras
Vieras

#510 Re: Re: Re:

24.02.2011 20:54

#507: paavo helsten - Re: Re:  

 Kirkkoa ei tarvitse tukea.

Taas yks uuno
Vieras

#511

24.02.2011 21:19

Suojelun kannattajia on lähes 2000. Kuinka moni heistä on valmis rahoittamaan suojelua? Tuskin kukaan. Jos joku on, ilmoittakoon nimensä ja suojeluun sitoutuvansa rahamäärän. Tuskin tulee yhtään sitoumusta. Kaikki haluavat suojella mitä tahansa, kunhan joku muu sen maksaa., Tällaista on nettiluonnunsuojelu. Kunhan klikkaan, niin maailma pelastuu.
pave
Vieras

#512 Talous

24.02.2011 21:50

Olisi mielenkiintoista nähdä kun Kannus kirjoittaa maanvaihtopolitiikkaansa, ja sitä perustelee KS:ssa., Väitän edelleen, että Kannus on niin Fiksu mies ,ettei tälaiseen kehtaa ryhtyä. Kunhan huutelee. Täällä voi joitain hoopottaa.
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#513 Maanvaihtoa on ehdotettu julkisesti

25.02.2011 09:22

Joku yllä kyselee uskallanko ehdottaa Kangasalan Sanomissa yhdeksi keinoksi säästää Kirkkoharju maanvaihtoa. Sen olen tehnyt ao. lehden palstoilla jo useamman kerran, joten se siitä.

Sen sijaan näitä Kirkkoharjun pohjoisrinteen repimistä kannattavia kirjoituksia on KS:n sivuilla omalla nimellä kirjoitettuna näkynyt vähemmän. Enemmänkin on tyydytty vain huutelemaan tänne Pro Kirkkoharjun nettipalstalle "puskista käsin". Tiedä häntä pelätäänkö julkista häpeää. Ehkä pelätään sitäkin, että kohu ja julkisuus näyttää tuovan Pro Kirkkoharjulle koko ajan lisää uusia kannattajia. Ehdottaisin, että rohkeasti vaan omalla nimellä kirjoitus Sanomiin, niin Pro Kirkkoharju pääsee antamaan sille oman vastineensa. Jatkuvaa keskustelua aiheesta tarvitaan.

Joku kyselee myös, että virkamiehille täytyisi tehdä ehdotus Kirkkoharjun säästämiseksi. Ilman toimeksiantoa ei kuulemma virkamiehet tee mitään. Voitte olla rauhassa: Mäntyveräjän kaavahankealueen säästämisestä rakentamiselta on tammikuun lopussa 2011 tehty virallinen valtuustoaloite. Nyt siis valtuuston on käsittääkseni otettava perusteelliseen käsittelyyn myös tämä vaihtoehto. Toivottavasti se johtaa neuvotteluihin Sorolan kanssa.

Näissä nettipalstoissa on, kuten yllä todetaan, se ongelma, että samaa asiaa aletaan toistaa, kun kaikki järkevä sanominen on jo sanottu useampaan otteeseen. Tämä koskee niin kannattajia kuin vastustajia. Jos haluaa tietää, miten asia on kehittynyt ja mitä siinä on tapahtunut, niin yksi keino on yrittää jaksaa lukea kaikki Pro Kirkkoharjun adressin keskustelupalstan kommentit
läpi alusta alkaen. Siellä on jo vastaus valmiina moneen mieltä askarruttavaan kysymykseen mm. suojelun perusteista, maanvaihdoista ymv. seikoista. Ei silloin tarvitse kysyä samoja asioita uudelleen tällä palstalla.

Se, että tälle palstalle kirjoitetaan niin ahkerasti (paljon ahkerammin kuin moniin muihin adresseihin) kertoo siitä, että Kirkkoharju kohtaloineen kiinnostaa sekä kuntalaisia että myös ulkopaikkakuntalaisia aivan valtavasti. Palstan lukijoita on vielä huomattavasti enemmän kuin kirjoittajia, toivottavasti joukossa on myös kunnan päättäjiä. Harjun suojelulle tämä kaikki on pelkästään hyvä asia, koska mitä enemmän asia on esillä ja julkisuudessa, sitä perusteellisemmin kaavoituslautakunnan ja valtuuston ja muiden on asiasta keskusteltava ja otettava huomioon kaikki asiaan vaikuttavat seikat. Heidän on myös pohdittava erittäin tarkasti päätöstensä kaikki seuraukset, olipa lopputulos mikä tahansa.

Kirkkoharjun kohtalo on noussut malliesimerkiksi siitä, miten kunnallisdemokratia ja harjujensuojelu Suomessa toimii vai toimiiko lainkaan. On selvästi havaittavissa, että laineet lyövät jo yli kotikuntamme. Toivommekin hartaasti, että kunnanvaltuusto tekee asiasta viisaita ja kauskatseisia päätöksiä.

Laskutaitoinen urpo
Vieras

#514 Re: % urputus

25.02.2011 09:40

#505: F. Virtanen -  

 Virtanen tuntuu jatkavan tätä loputonta % urputusta. SE, että mielipiden ei ole tiedossa, ei tarkota että kannattaa harjun rikkomista. Onko dementti mummo vanhainkodista tietonen koko jutusta? Varmaan ei. Se ei tarkota että mummu haluaa harjun palasiksi. Kannattajia on varmuudella yli 1600, suojelun vastustajia varmuudella ehkä muutama.  Ero on yli satakertanen. eli suojelulla on yli sata kertaa suurempi kannatus. Siinä urputtajille oikeat luvut.

Logiikka kunniaan
Vieras

#515 Re:

25.02.2011 11:40

#511: Taas yks uuno -  

 Kuinka moni on valmis rahoittamaan kunnan uutta kulttuuritaloa? Tuskin kukaan. Kaikki haluavat murjoa rakentamalla kaikki paikat, kunhan joku muu sen maksaa. Eli kyllä kunnan päättäjien on oltava viisaita ja katsottava, minne saa rakentaa ja minne ei.

urp urp titityy
Vieras

#516 Re: Re: % urputus

25.02.2011 12:43

#514: Laskutaitoinen urpo - Re: % urputus 

Asia nyt vain on niin, että vain vajaa 2000 henkeä on ilmaissut kannatuksensa suojelulle.  Kaikki tietävät, että paikka rakennetaan joka tapauksessa. Jotkut käyvät näillä sivuilla vain hassuttelemassa. Miksi muuten rakentamisen kannattajien pitäisi kirjoittaa KS:iin? Pitäisikö myös kirjoittaa, että kesällä on vähemmän lunta kuin nyt?    Jos joku ei tiedä hankkeesta, ei se tarkoita automaattisesti sitä, että hän olisi suojelija.  

Vieras
Vieras

#517 Re: Re:

25.02.2011 12:46

#515: Logiikka kunniaan - Re:  

 viisaita ovat päättäjät ja tietävät hyvät paikat rakentaa

Vieras
Vieras

#518 Re: Maanvaihtoa on ehdotettu julkisesti

25.02.2011 12:51

#513: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Maanvaihtoa on ehdotettu julkisesti 

Väittääkö Kannus, että kunnallisdemokratia ei toimi, jos tehdään rakentamispäätös? Toiseksi viimeinen lause. Taitaa olla vain kannuslaista retoriikkaa. 

Jokkeri
Vieras

#519 Re: Re: % urputus

25.02.2011 13:00

#514: Laskutaitoinen urpo - Re: % urputus 

 Ehkä dementtiä tai muita ei vain kiinnosta koko asia.   Hienosti tulkittu tilastoa.    Keskimäärin suomalaisilla on vähemmän kuin kaksi jalkaa....  Jos yhdeltäkin on jalka poikki se alentaa jalkojen lukumäärän keskiarvoa.    Tälloin ihmisillä on jalkoja keskimäärin   1.9999999999999......9.       

Faktaretorikko
Vieras

#520 Re: Re: Maanvaihtoa on ehdotettu julkisesti

25.02.2011 13:31

#518: Vieras - Re: Maanvaihtoa on ehdotettu julkisesti 

 Kuntademokratia kai vaatii, että kuullaan kuntalaisia. Puolueet ovat paikallislehdessä ilmaisseet halunsa kuulla kuntalaisia. Nyt suuri joukko on ilmaissut tahtonsa säästää harju. Säästäviä kannanottoja on ilmaantunut paljon enemmän kuin rakentamista kannattavia. Jos tästä huolimatta päätetään, että harju rakennetaan, niin kuntademokratiaa ei ole. Tämä on silloin faktaa ei retoriikkaa.

Äänestys peliin!
Vieras

#521 Re: Re: Re: % urputus

25.02.2011 13:37

#516: urp urp titityy - Re: Re: % urputus 

 Asia nyt vain on niin, että vain vajaa 20 henkeä on ilmaissut kannatuksensa rakentamiselle. ... Jos joku ei tiedä hankkeesta, ei se tarkoita automaattisesti sitä, että hän olisi rakentaja.  

Lauseet toimivat näinkin päin ...

Äänestäjä
Vieras

#522 Re: Re: Re: Re: % urputus

25.02.2011 13:42

#521: Äänestys peliin! - Re: Re: Re: % urputus 

 Joo, äänestys olisi paras tapa katsoa, mikä on kuntalaisten (kunnan) tahto asiassa. Sen tulokseen olisi sitten kaikkien tyytyminen ja sen perusteella olisi viranhaltoijoiden ja valtuuston helppo toimia.

Vieras
Vieras

#523 Re: Re: Re:

25.02.2011 13:45

#517: Vieras - Re: Re:  

 Näin toivomme. Harjun ulkopuolelta löytyy hyviä paikkoja.

Nimi listassa
Vieras

#524 Loistavaa allekirjoittajat

25.02.2011 13:51

Mukavaa nähdä allekirjoituslistan sen kun kasvavan, kaikista näistä urputuksista huolimatta.

Väki ajattelee ihan itse ja uskaltaa vastustaa kaiken maailman typeriä kaavahankkeita.
Vieras
Vieras

#525 Re: Re: Re: Re:

25.02.2011 14:51

#510: Vieras - Re: Re: Re:  

Kirkkoa tarvitsee tukea, Kirkollisvero on sitä varten.