Protesti KANSANEDUSTAJIEN 8,1% Palkankorotusta vastaan!


Vieras

#1551

04.10.2010 22:48

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/taa_1037_2009_p.shtml
Jos yhtään seuraisitte maailmaa huomaisitte että palaa sitä rahaa paljon turhempiinkin asioihin.
Vieras
Vieras

#1552 Re:

04.10.2010 22:59

#1551: -

Ei tainnut mennä esitys läpi tai sitten ei 500 000€ riitänyt nimen vaihtoon. Maistraatissakin nimi vaihtuu halvemmalla.  ;)

ANU MUHONEN
Vieras

#1553

04.10.2010 22:59

Kyllä sitä rahaa voisi muuhunkin käyttää kuin heidän palkkoihinsa. Tavallinen duunarikin tuntuu tekevän enemmän töitä kuin he.
Vieras
Vieras

#1554 Re:

04.10.2010 23:03

#1553: ANU MUHONEN -

Ja kun duunari ajelee taksilla niin maksu tapahtuu lähes poikkeuksetta duunarin omasta taskusta.

Esko Mörkö
Vieras

#1555

04.10.2010 23:22

Mitä osa EU maista on tehnyt laman ehkäisyksi tai lieventämiseksi kansan talouden eteen? Siellä on leikattu päättäjien palkkoja. Mitä täällä tehdään? Täysin päin vastoin nostetaan näiden vatipäiden palkkoja.

Juuri on uutisoitu, että Suomen velka nousee korkeammalle kuin koskaan. Tietenkään
80 000e/kk edustajien palkaan lisää ei tuota paljon heiluta, mutta kyseessä on juuri edustajien röyhkeys ajoittaa korotuksensa. Yhteensä 8.1% puolessa vuodessa verrattuna työntekijöiden n.1% palkkojen korotuksensaan vuodessa on kohtuuton.

Varsinkaan kun on puhuttu paljon tuloerojen tasoittamisesta, opiskelijoiden tukemisesta, nuorten heikosta mielenterveyden huollosta, vanhusten hoidosta. Paikkoja laitetaan kiinni valtion "tiukan" budjetin takia mistä helvetistä nämä eurot sitten on keksitty, kysyn minä?

Kuinka montaa vanhusta tuolla summalla voisi auttaa? Villi veikkaus, että kyllä sillä ainakin 200 vanhusta saisi parempaa hoitoa ja mielestäni ne vanhukset ovat sen enemmän ansainneet kuin nämä vaalirahojen pimittäjät, joilla kaikilla on jauhot päässeet vettymään.

Tai kuinka monta nuorta mielenterveys ongelmaista olisi näillä rahoilla voitu auttaa?
Tai kuinka monta terveydenhoitajaa/lääkäriä olisi voinut palkata huolehtimaan meidän duunareiden terveydestä, koska loppu peleissä me tätä maata pöyritetään (hyvänä esimerkkinä ahtaajien lakko), eivät nuo herroiksi elävät omien etujensa ajajat.

Näiden rahojen käyttöön olisi varmasti paljon parempia käyttötarkoituksia kun näiden "kansanedustejien" palkankorotus.

Jos miettii, että Kullervo nousee eduskuntaan, ilman aikasempia vuosia, oli koulutus mitä tahansa, niin kuka tienaa ensityössään 6000e/kk tuosta vaan ilmaan minkäänlaisia näyttöjä, vain sanojen helinää, lupauksia mitkä unohtuu kun päätä kääntää. EI kukaan, aina on pitkä kokemus takana.

Joten koko kansa vaan viimeistään boikotoimaan seuraavia vaaleja, että äänestysprosentti jää tarpeeksi alhaiseksi, ettei tulosta voida hyväksyä ja jatkuu niin kauan kunnes "edustajat" suostuvat laskemaan palkkojaan tuon 8,1%.
Minttu Alatalo
Vieras

#1556 juu ei

04.10.2010 23:49

tavalliset työläiset hyvä kun saavat hirveallä sotimisella 1% korotuksen palkkaan nii kansanedustjille pitäisi antaa 8%...miksiköhän? heillähän on jo hyvä palkka muutenkin!!!! annetaan rahat jotka menisi palkan korotukseen niin työttömille ja köyhille kyllä kansanedustajat selviävät nykypalkalla erittäin hyvin. on paljon niitä joilla on puolet pienempi palkka ja hekin selviävät hyvin! kansanedustajat hoi ette te tarvite noin suurta korotusta...älkää olko ahneita vaan oikeudenmukaisia!
Bobrikov
Vieras

#1557 Barrikaadeille! tai sitten ei..

05.10.2010 00:54

http://poliittisestikorrektia.blogspot.com/2010/09/arkadianmaen-gordon-gekko.html

Hyviä pointteja, selkeästi tarjottu selitys palkankorotuksiin.

En haluaisi olla samaa mieltä, mutta ehkä palkankorotuksissa on sittenkin jotain järkeä.
No kuitenkin kannattaa lukea ja miettiä omaa mielipidettään.
Hirmulisko222666
Vieras

#1558 Ei palkankorotusta kansanedustajille ei

05.10.2010 01:06

missään nimessä. Mielummin palkanalennusta. Nykyajan maailmassa määrää EU ja Suomella ei ole sanahelinästä huolimatta mitään valtaa. Tyhjäpäät helisee ja puhuu mitä ite haluavat itellensä. Tavallinen kansa ei merkkaa kansanedustajille yhtikäs mitään ja se on totuus. sen verran on kansalla merkitystä, että maksetaan niiden eli siis kansanedustajille palkka.Mutta eiköhän kansalla nyt ole sana sanottavana, mihin verorahat menee ja kuka niistä hyötyy ja mitä kansalle yleensäkin tuollaisilla palkoilla puhutaan.

Kovat on palkat, mutta sen eteen olisi jo pakko puhua totta. Valehtelu ei kaipaa muuta kuin palkanalennusta.
Valitukseen kyllästynyt
Vieras

#1559 Miettikää ja ottakaa selvää

05.10.2010 01:29

Täällä ja muualla yleisesti vallalla oleva lynkkausmieliala voi johtua kahdesta asiasta: tietämättömyydestä tai tyhmyydestä.

Tiedätkö (tai ymmärrätkö) Sinä, että

- Vuosina 2000-2008 kansanedustajien palkkiot nousivat 29-34%. Palkansaajien ansiot nousivat samana aikana 36,4%.
- Päätöksen kansanedustajien palkankorotuksista teki (ja tekee) ulkopuolinen palkkiotoimikunta.
- Suomen kansanedustajien palkat eivät ole lähimainkaan Euroopan kärjen tasolla. Esimerkiksi Italiassa kansanedustajien peruspalkkio on yli 12000e/kk.
- Kansanedustajan työ ei ole pelkkää napin painamista. Se on keskustelemista, vaikeiden päätöksien tekemistä ja vastuun kantamista. Kun varsinainen työ eduskunnassa päättyy, alkaa loppumaton edustaminen ties missä kissanristiäisissä. Eihän sinne ole pakko mennä, mutta kuka uskaltaa sanoa joka kerta "ei" niille ihmisille, jotka päättävät viimeistään neljän vuoden kuluttua työpaikastasi?
- Kansanedustajien 8,1%:n korotus tekee vuodessa noin 1,14 miljoonaa euroa. Elokuussa eduskunta teki päätöksen nostaa vähimmäiseläke 685:een euroon, mikä maksaa valtiolle 111 miljoonaa euroa. Kumpi päätös on maailman tämän hetkisen taloustilanteen huomioon ottaen parempi?
- Jokainen vaalikelpoinen voi pyrkiä eduskuntavaaliehdokkaaksi. Myös Sinä tai minä.

Itse elän opintotuella sekä sillä pienellä summalla, minkä saan tukeni lisäksi tienata. Tästä huolimatta uskon saavani sellaista palkkaa kuin mitä ansaitsenkin, ja uskon että sama koskee myös kansanedustajia.

Minusta ei olisi kansanedustajan työhön. Olisiko sinusta?
Tarja
Vieras

#1560 Vai vielä kansanedustajia

05.10.2010 03:45

Mikäli ns. kansanedustajat edustaisivat kansaansa ,joka heidät on työhönsä palkannut ja täten heille työpaikan antanut, nämä ns. edustajat toki olisivat laman tullessa näyttäneet esimerkkiä kansalleen ja puolittaneet ensimmäiseksi oman palkkansa, ihan malliksi kansalle. Kansan tulothan romahdutettiin ja väliaikaisiksi maksuiksi luonnehditut maksut muka unohdettiin pysyviksi. Autoveron piti olla väliaikainen kunnes lama helpottaa. Nyt edustajat ovat toitottaneet jo vuosia laman kääntyneen nousuun, vaan autovero unohdettiin lakkauttaa. Sosiaalitoimessa tehtiin suuria muutoksia säästäen köyhimmän väestön toimeentulomahdollisuuksista. Opiskelijat unohdettiin täysin, eikä se pienoinen jälkikäteen myönnetty korotus asiaa parantanut. Lapset saivat lapsilisä uudistuksen ja se pienensi huomattavasti perheen kykyä huolehtia lapsistaan ihmisarvoisesti.Verotusta muokattiin näiden pienempituloisten pään menoksi ja eronneet menettivät siirtymäajan edut sekä lapsivähennykset ja milläpäs se maksava puoliso niitä elatusmaksuja olisi maksellut kun nämä edustajat järjestivät kansansa asiat eu-mallille, että yritystoiminnat kaadettiin ja työpaikat menetettiin. Tilalle saatiin pakolaisia suunnalta jos toiselta verorahoilla kielikylpyyn ja koulutettavaksi ja heille velvoitetaan antamaan asunto ja työpaikka , mutta ei suomalaiselle joka on vähempi arvoiseksi omassa maassaan leimattu ja tällä kirjoituksella tietysti vielä rasistiseksikin. Entäs nämä edustajien huippupalkkiot, EI tarvita erikseen palkkioita työstä, josta jo palkka maksetaan. Palkat ovat huikeita jo ilman korotuksia. Mikä tässä Suomen kansassa mättää kun vain adsesseilla kuvitellaan jotain aikaan saavansa. On sanottava EI ja ponnekkaasti ja toimittava hiukan voimakkaammin.

Uuno Turhapuro
Vieras

#1561 Re: Miettikää ja ottakaa selvää

05.10.2010 05:04

#1559: Valitukseen kyllästynyt - Miettikää ja ottakaa selvää

Niin.Muu maailma sitä ja muu maailma tätä.
Höpötät nyt hieman ohi aiheesta, ota huomioon, että kansanedustajilla on muutenkin erittäin korkea ansiontaso + että korotus koskee heitä kaikkia. Miten tuo sinun 36,4% jakautuu palkansaajien kesken, en ole kuullut että rakennusmies saa palkkaansa korotuksen 8% tai hitsari saa korotuksen 8% vaan puhutaan 2%. On siinä hieman eroa 8,1%?  Toisekseen, jos olet uutisia seurannut, eivätkö juuri kansanedustajat ole uutisissa kehoittaneet maltillisiin palkankorotuksiin ja supistuksiin?Nyt heidän palkkaansa korotetaan 8,1% tuosta vaan eikä siinä tule liitot tai pomot väliin. Palkkaa vain nostetaan ja sille ei kukaan mahda mitään. Duunari menee lakkoon, kansanedustaja saa palkankorotuksen ilman ongelmia.

kirsti Teckenberg
Vieras

#1562 POIS OTTETAVAA ON:EI YHTÄÄN ANNETTAVAA

05.10.2010 06:13

POIS .ALENTAA JONNINJOUTAVIEN PALKKOJA.Palkkiot,pois jos osallistuvat joihinkin yli määräisiin kokouksiin.mitä ne sielä tekee..AHMIMASSA Itselleen lisää.Komiteat lopettaa,jotka näin typeriä päätöksiä tekee,että AHNEILLE VAAN LISÄÄ MAKSETAAN.missä se demokratia,tasa arvo,kansan asioitten hoito luuraa.YKS HYVÄ PUOLI ON KOKO SOTKUSSA.UUDET VAALIT:TIMO SOINI JOHTOON.kohta perussuomalaiset on hallituksessa runsain määrin.
aarne sutinen
Vieras

#1563

05.10.2010 06:48

Lyötyä kansaa vaan lyödään.
Norelle
Vieras

#1564 Re: Miettikää ja ottakaa selvää

05.10.2010 06:55

#1559: Valitukseen kyllästynyt - Miettikää ja ottakaa selvää

"Kansanedustajien 8,1%:n korotus tekee vuodessa noin 1,14 miljoonaa euroa. Elokuussa eduskunta teki päätöksen nostaa vähimmäiseläke 685:een euroon, mikä maksaa valtiolle 111 miljoonaa euroa. Kumpi päätös on maailman tämän hetkisen taloustilanteen huomioon ottaen parempi?"

Jälkimmäinen kyllä maksaa valtiolle enemmän, mutta eiköhän siitä hyödy HIEMAN isompi joukko ihmisiä? Sinuun kansanedustajien soopa on tainnut purra hyvin kun nielet kiltisti kaiken mitä syötetään. Onhan se toki helpompaa olla tekemättä asioille mitään, mutta silloin mikään ei muutu koskaan. Jos nämäkin rahat käytettäisiin huono-osaisempien kansalaisten hyväksi, olen varma, että pidemmällä tähtäimellä monet ikävät tapahtumat (kuten esim. pahoinpitelyt, itsemurhat jne) vähenisivät, sillä kansa VOISI PAREMMIN. Sanoisin, että jokainen ylimääräinen sentti pitäisi käyttää terveydenhuoltoon, erityisesti mielenterveyteen.

Vieras
Vieras

#1565 Sydän särkyy

05.10.2010 08:19

#1532: Lilja Ahlroth - Hyvä suomalainen

Minuakin tuli vastaan viikonloppuna n. klo 01:00, rollaattorilla kulkeva vanhus (suomalainen), joka keräsi pulloja! todella pahaa teki!

 

rotta
Vieras

#1566

05.10.2010 09:22

huoh
Erkki Vainio
Vieras

#1567 Motivaatio työstä

05.10.2010 09:27

Kansanedustajia motivoi vain raha,
kansalaisia itse työ

ainahan on perusteltu kansanedustajien palkankorotuksia sillä että saadaan
motivoituneita ja päteviä henkilöitä
kansanedustajiksi
Vieras
Vieras

#1568

05.10.2010 09:28

 

Kansanedustajien 8,1%:n korotus tekee vuodessa noin 1,14 miljoonaa euroa. Miksei anneta presidentille 600.000 euron korotusta? Kumpi päätös olisi maailman tämän hetkisen taloustilanteen huomioon ottaen parempi?"

Airi Niskanen
Vieras

#1569 EURO

05.10.2010 09:45

SAMA KOROTUS OLISI SOPIVA,KUIN MITÄ ELÄKELÄISILLÄKIN ON OLLUT VIIME VUOSINA.PUOLITETTU INDEKSI KÄYTTÖÖN MYÖS KANSANEDUSTAJILLE OLISI SOPIVA.
Linnea Luokkala
Vieras

#1570 Protestoin korotusta

05.10.2010 09:54

On kyllä ahneus huipussaan kun taas pitäisi edustajien saada lisäpalkkaa. Eikö heidän tarvitse lainkaan ottaa osaa talkoisiin joita he itse suosittelivat kun puhuttiin alempipalkkaisten korotuksista. Edustaja Asko-Seljevaara kommentoi radiossa että he ovat niin korkeasti koulutettuja ihmisiä jotka istuvat sielä. Onkohan näin? En usko että asia on tällä tavalla , on sinne menty vähilläkin eväillä, varmasti,jos on niittänyt mainetta joltakin alalta kelpaa kyllä nappia painamaan. Onhan se kiva katsoa kauniita ja hienoja ihmisiä esim. tv:stä kyselytunnilla.
Sami Rusi
Adressin tekijä

#1571 Tänään tästä adressista ja tästä aiheesta TV2, 21:00

05.10.2010 11:34

Saatiin ainakin jonkun median huomio:)
ÄRTYNYT
Vieras

#1572 Hyvä esimerkki!

05.10.2010 11:40

Palkka neuvotteluissa hallitus kehotti palkansaaja järjestöjä olemaan maltillinen palkankorotuksissa. Nyt näemme hyvän esimerkin siitä kuinka poliitikot hakivat omaa etuaan 8.1% korotuksen verran. jos pienipalkkaiset hakevat 1,5% korotusta se on hirveä asia. kansanedustajien n:500€ palkankorotus on älytön, normaali työläinen jos saisi 10% palkan korotuksen se olisi reilusti alle 200€!
Vieras
Vieras

#1573 Re: Re: Mielenosoitus pystyyn

05.10.2010 12:05

#1466: Työntekijä - Re: Mielenosoitus pystyyn

mukana ollaan eiköhän sen joku taho ota järjestääkseen


Vieras

#1574 palkka

05.10.2010 12:27

Eiköhän se palkan korotus ole tullut jo monessa muodossa, vaalitukena, valtion yhtiöden hallintoneuvostoissa istumisesta (tosin ne ei paljoakaan siellä käynneet). Sekä ilmaisista taxi matkoista ja vaatimattomille edustajille ilmaiset juna matkat. Niin lisäksi joutuu vielä edustamaan ja voi olla hassusti että se tapahtuu vielä kesäloman aikana (tosin se ei ole kun jotain 2 - 2,5 kk). Kukaan ei kyllä kertonut saako ne vielä lomalta paluu rahat, eipä siitä ole juuri julkisuudessa puhuttu. Että silleen, se vasta olis unelma jobi !!??!! PS. Vai vielä palkan korotuksia
(tai kukapa sellaista ei haluaisi jos pääsee itse niistä päättämään ja ei olis kun poliittinen vastuu, siis ei mitään)
Matti Virtanen
Vieras

#1575 Miksi äänestätte pellejä?

05.10.2010 12:51

Itseasiassa se on kansalaisten omaa syytä jos ei olla saatu valittua sinne sellaista väkeä joka ANSAITSEE tuollaisen korotuksen.

Kansanedustajan palkka on aina oikeutettu, mutta kysymys on siitä mitä me kansalaiset saadaan sitä palkkaa vastaan? Vaikuttaisi siltä että kansanedustuslaitos on eräänlainen kaatopaikka turhille julkkiksille, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Syynä tähän eivät ole kansanedustajat vaan ne jotka heidät sinne valitsevat. Mikä vittu saa teidät äänestään ex-missejä ja jotain kenopää-urheilijoita saati sitten niitä vanhoja arkkikonnia jotka ovat vieroittautuneet arkielämästä jo joskus 60-luvulla...

Kansalaisia mä en tässä kuviossa tajua. Demokratia on naurettavaa pelleilyä niin kauan kuin äänestäjät äänestää naurettavin pellesyin. Nyt vingutaan OMAA typeryyttä.

Seuraavalla vaalikierroksella vois polttaa vaikka vanhojen paskapuolueiden vaalikärryjä ja maalata päältä niitä iänikuisia korruptoituneita peruspoliitikko-paskoja vaalmainoksista. Lakkoilun sijasta OIKEAA toimintaa hei.