Rullalautailun sisähallin säilyttävä Joensuussa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rullalautailun sisähallin säilyttävä Joensuussa.

kysyn
Vieras

#1 miten olis?

08.10.2010 12:51

Jos vaikka hommais tukijoita jotka kustantais sen hallin? Kuinka paljon on lukuina "todella ahkerassa käytössä"? Paljonko tukikuluja per lautalija / vuosi halli kustantaa? Niin vois päättää oman kantansa sit muutakin kuin fiilis pohjalta.
Tuukka Tams
Vieras

#2

08.10.2010 13:01

Tämä adressin välityksellä emme suoranaisesti vaadi, että asiat pitäisi säilyttää nykyisellään vaan toivomme, että hallin säilyttämiseen löytyisi yhteiset keinot. Tarkat luvut hallin kustannuksista tietää vain yrittäjä ja kaupunki, joten ne eivät meidän harrastajien tietoon ole tulleet. Käyttäjämäärätkin ovat vain näiden tahojen tiedossa. Tämän adressin tarkoituksena on näyttää tukensa hallitoiminnan puolesta ilman nykyiseen tukijärjestelmään puuttumatta, joten sen päätöksen voi varmasti tehdä ihan fiilispohjalta.

Jos saisimme kaupungin kanssa avoimen keskusteluyhteyden, eikä kaikista päätöksistä tarvitsisi saada tietoa pelkkien huhupuheiden perusteella, niin silloin näistäkin asioista olisi varmasti huomattavasti helpompi neuvotella. Tällainen joko-tai-tilanne ei kyllä ole kummankaan osapuolen kannalta toivottava. Jos kulut ovat liian suuria, niitä voisi ensin yrittää pienentää eikä heti koko toimintaa lakkauttaa.
kysyn
Vieras

#3 ai

08.10.2010 13:07

Kyse on yrittäjävetoisesta paikasta. Liekö sitten joku toinen yrittäjä ruvennu kyselemään tukia nuorten liikuttamiseen tasavertaisen kilpailutilanteen nimissä?

Vieras

#4 vastaan

08.10.2010 13:11

Tätä eivät kaupungin sedät ole syyksi sanoneet. Hallin lakkauttaminen on perusteltu pelkästään nuoriso- ja liikuntapuolen liian suuriin menoihin. Tämähän ei välttämättä edes tarkoita, että itse rullalautahalli olisi liian kallis, vaan että koko nuoristo- ja liikuntapuolella menee liikaa rahaa, ja jostain on vähennettävä.
Rudi Wöller
Vieras

#5 vastaan

08.10.2010 13:33

Kaupunkihan on tekemässä ilmaiseksi harrastajien käyttöön skate parkin. Tämä on enempi kesäinen ulkolaji ja kuuluu täten ulos vaikka kaikkea voi sinänsä hallin sisällä tehdä. Ei voine lähteä siitäkään että on frisbee-halli, suunnistus-halli, jne. Noilla pääsymaksuilla on väkisinkin yrittäjää joutunut tukemaan raskaasti ja ilmeisesti kun tuki loppuu niin yrittäjälle jää täysin kannattamaton liikeidea.
Tässä onkin ehkä siten juuri sellainen kuluerä joka pitääkin leikata pois ja halli lakkauttaa ja antaa yrittäjän luoda siihen kannattavaa toimintaa. Kun nuo kustannus- ja käyttöasteluvut lyö pöytään niin ne on varmasti surullista luettavaa.

Nuo lukemat varmasti saa pyydettäessä ja siten keskusteluun pohjaa ja realismia. Nuorten on tässä jo opittava ettei päätöksiä tehdä "fiilispohjalta"

Vieras

#6 terveisiä Saksaan

08.10.2010 13:40

Näillä "nuorilla" on oikeitakin töitä, joten kansalaisvaikuttamiseen käytettävät resurssit ovat hyvin rajallisia. Jos kaupunki päättää kaikesta suljettujen ovien sisällä eikä ole yhteydessä harrastajiin, niin on täysin mahdotonta ehtiä tehdä kunnollista taustatyötä.

Entä miten ulkolajit, kuten jalkapallo, yleisurheilu ja vaikka jääkiekko näin alkuun. Miksi niille rakennetaan kalliit sisäpaikat joka ikiselle paikkakunnalle, eikä maakuntaan mahdu yhtä rullalautahallia?

Vieras

#7

08.10.2010 13:42

kuulin että areena tuottaa joka vuosi hurjasti tappiota. miksei sitä lakkauteta?
Mappe Malinen
Vieras

#8 Säästöä?

08.10.2010 13:48

Laitetaan talveksi kadulle suuri joukko 10-30 vuotiaita nuoria, joilla ei ole siellä mahdollisesti mitään muita heitä kiinnostavia harrastusmahdollisuuksia. Sitten päivitellään nuorison turhautumista ja pahoinvointia. Skeittihalli antaa harrastajille talvikauden kuudeksi kuukaudeksi liikunnallisesti, kulttuurillisesti ja sosiaalisesti kehittävää tekemistä. Nuorison aktivointi mielekkääseen toimintaan maksaa takuulla taloudellisen panostuksen takaisin.
K
Vieras

#9 J-Zoo

08.10.2010 13:53

Todellakin halli säilytettävä!!

Ja kunnon parkki myös kehiin, että voi sit ens vuoden Ilosaarirockissa tehä muutakin kun vaan sekoilla!

Vieras

#10

08.10.2010 13:58

wöllerille. kyllä, kaupunki on tekemässä skeittiparkkia, mutta nimen omaan ulos. ei siitä talvella paljon hyötyä ole. jokainen hallissa käynyt on huomannut että harrastajamäärät (kävijämäärät) ovat viimeisen vuoden aikana nousseet reilusti ja halli tuntuu olevan lähes päivittäin täynnä, kysyntää siis on.

kustannuksiahan saisi tietysti edes vähän pienennettyä jos pääsymaksuja/kausikorttien hintoja nostaisi hiukan, tämä nyt ensimmäisenä tuli mieleen, jotain muitakin keinoja varmasti löytyy.

mikäli halli lähtee ja uutta ei tule niin näen parkkihallien täyttyvän rullalaudoista joensuussa, mistä taas varmasti otetaan herneet nenään.
Huolestunut "nuori"
Vieras

#11 Kaupungille kysymys

08.10.2010 14:15

Jos sisähalli suljetaan, niin luuleeko kaupunki, ettei se muka vaikuttaisi myös ulkoparkin käytön määrään? Tuskin lapset/teinit/aloittelevat skeittaajat jaksavat kaivaa keväisin dekkejään esiin reilun puolen vuoden tauon jälkeen, kun kaikki pitäisi aloittaa taas "alusta"?
Joku joka välittää :)
Vieras

#12 Tälläistä

08.10.2010 14:22

Tälläista laitoin tonne joensuun hallitukselle :D

-------------------------------------------------------------------------------------
Hei!


http://www.adressit.com/joensuun_skeittihalli


Lukekaa tuo, ja miettikää sitten, että mitä on järkevintä tehdä. Monet ovat allekirjoittaneet tuon adressin, ja ihan syystäkin. Itsekin olen rullalautailun eli ''skeittauksen'' harrastaja, ja tuon on ihan pöyristyttävää, että nuorilta viedään heidän ainoa paikka jossa he voivat talvella lajiansa harrastaa. Itse en Joensuussa asu, mutta tämän saman kirjoittaisin Helsingin kaupungille, mikäli he suunnittelisivat Kontulan skeittihallin lopettamista. Joten, herätkää ihmiset älkääkä viekö nuorilta heidän harrastustaan! Skeittaus on harrastus siinä missä muutkin lajit.
Jos viette skeittihallin näiltä Joensuulaisilta, silloin he jäävät notkumaan ostareille ja kauppakeskuksiin pahanteossa. Kuten tuossa adressissa luki, skeittarit ovat valmiita maksamaan enemän päästäkseen skeittaamaan.. Mielestäni sen pitäisi olla ilmaista.. Ja ei mukamas ole varaa? Tuo on sellaista, mikä on jo niin nähty. Ei ole varaa kustantaa nuorten harrastuspaikkoja, ja silti rahaa riittää kaikkeen muuhun, mm. teiden kunnostukseen, hiekoitukseen, hallituksen uusien tuolien ja pöytien ostoon, henkilökunnan palkkaamiseen..

Katsotaan sitten kun allekirjoittaneita on sen verran että tajuaisitte, kuinka tärkeää skeittaus on meille skeittareille. Me omistautuneet skeittarit teemme sitä monta tuntia päivässä! Joten herätkää ja perukaa tuo purku!
Vieras
Vieras

#13 Re: terveisiä Saksaan

08.10.2010 14:23

#6: - terveisiä Saksaan

vertaus fudikseen ja jäkikseen  on ontuva. Harrastaja määrät ko lajeissa aivan eri luokka kuin skedessä, samoin kyseisissä liikuntapaikoissa harrastetaan paljon muutakin kuin yhtä lajia. Enkä nyt ole dissaamassa skedeä vaan tuota ainaista vertausta muihin lajeihin ja niihin tehtyihin satsauksiin.

Mikko Kyllästinen
Vieras

#14

08.10.2010 14:26

.
JOEN
Vieras

#15 niimpäniin

08.10.2010 14:28

Varsinkin aloittelijoiden määrä hallilla suuri tällä hetkellä ja lisää harrastajia tuntuu tulevan koko ajan lisää. Eikä kyse ole pelkästään skeittaajista, vaan myös bmx -pyöräilijöistä, rullaluistelijoista sekä myös potkulautailijoista! Jos halli lähtee niin varmasti tyssää monen harrastus siihen kun ei olekkaan enää paikkaa missä käydä talvella(PUOLET VUODESTA)! Itseltäkin häviää viimeiset syyt asua Joensuussa jos talviharrastus mahdollisuudet otetaan pois. Esimerkiksi kausikortin hinta on tällähetkellä todella alhainen (60e koko talvikaudesta) helposti pystyisi maksamaan enemmänkin (opiskelijana jopa) ja etenkin jos sillä pystyisi vaikuttamaan hallin pysyvyyteen. Järki käteen kaupunki! kyllä tyhjillään olevia parkkihalleja yms. turhaa rakennellaan ja sitten karsitaan nuorten harrastuksista! Hienosti.
Heikki
Vieras

#16 Kaikille suhteessa yhtä paljon.

08.10.2010 14:39

Olisiko reilua, että jokaista harrastusta tuettaisiin suunnilleen yhtä suurella rahamäärällä käyttäjää kohden? 100 rullalautailijaa, 10000 €. 10000 jalkapalloilijaa tms., 1000000 €. Rullalautailu jää helposti vertailussa jälkeen.
--
Vieras

#17 Maakunnan ainoa

08.10.2010 14:44

Sisähalli on tosiaan maakunnan ainoa, uskon että myös sponsoritukea löytyisi, jos olisi tiedetty tilanteen olevan näin kiikun kaakun. Itse kahden vasta aloittelevan skeittarin äitinä olisin myös valmis maksamaan kurssimaksua pienemmille ja tuleville harrastajille järjestettävistä kursseista eli harrastustoiminnasta. syyskuusta maaliskuulle viikottaiset maksulliset kurssit alle 15 vuotiaille vetäisivät varmasti väkeä. Ja kuten on aiemmista viesteistä käynyt ilmi hallia käytetään myös muuhun kuin skeittaamiseen. Kun halli on nyt löydetty olisi suuri vääryys lopettaa sen toiminta. Yrittäjä on kiinnostunut jatkamaan, miksi kaupunki vetää nuorilta maton alta keskustelematta vaihtoehdoista?
Vieras
Vieras

#18 Re: Kaikille suhteessa yhtä paljon.

08.10.2010 14:45

#16: Heikki - Kaikille suhteessa yhtä paljon.

ei kai se ole se halli ainnoa josta tuo 100 000 euroa olaan vähentämässä! Se lähtee koko nuorisokentältä se raha!


Vieras

#19

08.10.2010 14:45

Vertaus jääkiekkoon ja jalkapalloon on täysin aiheellinen. Molempien harrastajamäärät laskevat jatkuvasti, kun rullalautailijoiden luku kasvaa. Tämän voi havaita useista liikuntatutkimuksista, joita on tehty muun muassa Itä-Suomen yliopistoon. Ja kuten aiemmin todettiin, hallia käyttävät monet muutkin kuin rullalautailijat.
32 vuotias skeittari
Vieras

#20 Rullalautailijoiden määrä Suomessa vs. jääkiekko

08.10.2010 14:47

Eli faktat esille:

"Helsingin kaupungin vuonna 2003 julkaisemassa "Helsingin skeittiohjelma 2004-2008" teoksessa todetaan että  skeittaus on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava harrastusmuoto ja että Suomessa on jopa yli 50 000 lajin harrastajaa. Helsingin kaupungin tietokeskuksen vuonna 2001 tekemän tutkimuksen mukaan 18% alaasteikäisistä pojista lautailee vähintään kerran viikossa. harvemmin tai silloin tällöin skeittausta harrastaa peräti 23% pojista. Tilastokeskuksen mukaan suomessa oli vuonna 2002 lopussa 10-19-vuotiaita poikia yli 330 000 josta 18% (arvioitu skeittaajien määrä) on noin 60 000. Pääkaupunki seudun ainoassa sisähallissa Helsingin Kontulassa myydään vuosittain yli 2000 jäsenkorttia ja päivittäsiä kävijöitä on keskimäärin 200-400."

On tärkeää myös muistaa, että harrastajia on huomattavia määriä myös aikuisissa, eikä pelkästään nuorissa ja lapsissa.

Vertaus jääkiekkoon; Suomessa hivenen yli 60 000 rekisteröitynyttä harrastajaa / pelaajaa.

Laatsio
Vieras

#21 Liian erilaista Joensuuhun?

08.10.2010 14:48

no huhhuh pitääkö täältä sitten karsia kaikki pois mitkä pitää kaupunkia edes vähän värikkäämpänä?? LÄTKÄÄ JA FUTISTA EI MITTÄÄN MUUTA MEIÄ KYLILLE! hahaha ei hele
Kemper
Vieras

#22 Hieno homma!

08.10.2010 14:50

Rahoilla, jotka tämä leikkaus säästää, saadaan ostettua kaupunginvaltuustolle hummeriateria Saariselällä. Hallin lämmityskustannuksista takataskuun säästetyt pennit voidaan sijoittaa virkistysiltojen pikkusuolaisiin. Mielikuvaa nuorisomyönteisestä kaupungista voidaan pitää yllä verkkosivuillakin; ei me mitään käytännön näyttöjä kaivata.
Lassi Lovén
Vieras

#23 Skeittikoulu

08.10.2010 14:57

Tää olisi todellakin varteenotettava idea! Ollaankin tätä monesti mietitty juuri kun hallilla niin paljon aloittelevia nuoria käy. Olisiko Intersport centerin tälläistä mahdotonta järjestää? Jos tällä voidaan vaikuttaa niin itse olen ainakin valmis tälläisiä vetämään nuoremmille.
Alankomiähiä
Vieras

#24

08.10.2010 15:04

Alkuun pakko sanoa, että naurettavaa toimintaa kaupungin päättäjiltä. Sen, että ulos rakennetaan harrastuspaikka, ei kuuluisi millään lailla vaikuttaa sisäharrastus mahdollisuuksiin.
Mitenkäs teillä siellä Joensuussa on tuo hallin pyöritys tapahtunut? Maksaako kaupunki osan kuluista, jopa kenties palkatun työntekijän hallille? Onko hallilla sponsoriapua esim. paikallisilta liikkeiltä, naapurikunnista?
En tiedä miten siellä menee nuo rahotussäädöt ja mikä taho hallia pitää yllä.
Itselle tulis nyt tämän adressin lisäksi mieleen, että ehdotatte kaupungille jatkoaikaa. Tehkää selväksi, että hallilla ei ole tarkoitus tehdä bisnestä, vaan pitää yllä yhtä (nuoriso)kulttuurimuotoa. Tehkää myös selväksi, että kyseessä ei ole pelkästään harrastustila, vaan nuorisotila. Paikka, johon nuorilla on mahdollisuus tulla harrastamaan, seurustelemaan ja ennen kaikkea tekemään jotain, kulmilla notkumisen sijaan.
Jos halliin on palkattu työntekijä, ehdottakaa, että työntekijän hommat hoidetaan jatkossa talkoovoimin. Yhden tuntipalkatun työntekijän pitäminen tulee huomattavasti kalliimmaaksi, kuin 2-3 talkootyöläisen pitäminen kausikorttipalkalla.
Hankkikaa sponsoriapua. Käykää kaikki mahdolliset liikkeet pankeista sähköfirmoihin läpi. Monet yrittäjät saattavat lähteä avustamaan, pientä mainostusta vastaan. Eli banneria seinille, mainospätkät mahdollisiin videoihin yms. Rahallinen määrä ei välttämättä ole suuri, mutta tässä tapauksessa jokainen euro lienee paikallaan.
Mikäli mahdollista, ottakaa hallin toiminta omiin käsiin, ja jättäkää yrittäjä pois kuvioista. Yrittäjillä on tapana tavoitella voittoa. Sen sijaan perustakaa yhdistys, joka ajaa hallin toimintaa yhdessä nuoriso- ja liikuntatoimen kanssa (mikäli näin ei jo ole).
Vuokratkaa tilaa, järjestäkää tapahtumia. Tällaisen tilan käyttäminen vain yhteen tarkoitukseen on turhaa. Järjestäkää tapahtumia, kisoja, musiikkiesiintymisiä, mitä vain. Lisäksi halleja halutaan monesti vuokrata yksityiskäyttöön, esim. kiertueporukoille yms.
Jos lisäapu kiinnostaa, ni uskon että Suomen Rullalautaliitto osaa antaa vinkkejä ja tukea.
Onnea matkaan, älkää luovuttako!
henri heikkinen
Vieras

#25 joensuun parkki

08.10.2010 15:04

sitä ei saa purkaa se on tän hetken paras parkki joensuussa joten pliiiiis XD