Ekoenergiaa ruokakauppoihin, ei ydinvoimaa!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ekoenergiaa ruokakauppoihin, ei ydinvoimaa!.

Mikko Aaltonen
Vieras

#1

12.10.2010 13:59

On hyvä asia että joku/jotkut tekevät jotain konkreettista asian eteen.
Oma nimimerkki
Vieras

#2 Mistä sähköt Liiteriin?

13.10.2010 09:14

Saksalaislähtöinen tehokas halpaketju Lidl, kuten muutkin adressissa "mainostetut" kauppaketjut saavat siis kaikki pelkästään takuuvarmaa ekoenergiaa kylmäkaappeihinsa? Onko varma kans? Fortumin vesisähkösopimus ei riitä ainakaan mulle täydeksi perusteluksi, vaan tuottajan täytyy sitten rehellisyyden nimissä olla 100% puhtaalla asialla (miten ikinä sen nyt jokainen ymmärtääkin). Miksei muuten Lidli ostaisi kanssamaansa EONin Hollannin rannikolla vispaamaa tuulienergiaa itselleen, kuljettaisi Saksan, Tanskan, Ruottin läpi tänne Hollolaan? Kai siitä tulee turhan suuret kulut.
ihmettelijä
Vieras

#3 Lidl

13.10.2010 16:58

Lidl on kyllä vähiten kannatettava kauppaketju Halpahallin ohessa, työolot on aika hämäriä
itsu
Vieras

#4 Ydinsähköä voi välttää: www.adressit.com/ydinvoimaboikotti

13.10.2010 22:15

Ydinsähköä ja ydinvoimaa rakentavien tuotteita voi välttää, jos ei halua olla rahoittamassa ydinvoimaa - ja tämän kantansa voi ilmoittaa ydinvoimayhtiöillekin: www.adressit.com/ydinvoimaboikotti (Toki, jos vaihtaa sähköyhtiönsä tällä perusteella, niin siitä kannattaa lähettää em. adressin allekirjoittamisen lisäksi ko. yhtiölle myös suoraa viestiä.)

Mielekkäimmät ydinsähkön vaihtoehdot löytyvät vain uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä myyvistä yhtiöistä: www.kraftkultur.fi, www.lumituuli.fi, www.sumituuli.fi. (Jälkimmäisistä pienistä tuulivoimayhtiöistä pitää ostaa osakkeita, jotta niiltä saisi sähköä. Sumituuli on vasta osakeantivaiheessa: kerää rahaa saadakseen ensimmäisen myllynsä pystyyn. => Sille, joka ei halua ryhtyä tuulimyllyjen osaomistajaksi, vaihtoehdoksi jää lähinnä Kraft&Kultur)
Lumituulen ja Kraft&Kulturin sähkö on muuten suunnilleen halvintakin, mitä pienkuluttaja pystyy Suomen sähkömarkkinoilta saamaan.
Lompio
Vieras

#5 Vaihtakaa pois sekasähköstä ja normaalista "vihreästä sähköstä"

14.10.2010 17:15

Käykäähän itsekin vaihtamassa omat sähkösopimuksenne. Ja vaihtakaa pois siitä "normaalista vihreästä sähköstä" ja ottakaa vain ulkopuolisen tarkastamaa vihreää sähköä eli Ekoenergia-merkittyä.

Ja tarjouksiahan voi pyytää täällä: http://www.ekoenergia.fi/vaihda-ekoenergiaan
Oma nimimerkki
Vieras

#6 Kauppaketjujen hämäryydestä

15.10.2010 10:38

Itselle olisi aika helppo valita kahden väliltä: a) ulkomaisen kauppaketjun suorittama työntekijän huhuttu riisto ja hämärät työolot b) kotimaisen kauppaketjun käyttämä sähkö 50% vesivoimaa ja 50% ydinvoimaa. Käyttäisin kauppaketjua, joka menee b-vaihtoehdolla. Ärsyttävä yksinkertaistus, joka pistää kuitenkin ajattelemaan, että onko noiden valintojen tekeminen nyt ihan näin yksinkertaista. Sitäpaitsi eräästä adressin mainostamasta kaupasta ostetut työkalut eivät kestä mitään; kauppaketju on turhan kulutuksen pyhättö = halvalla huonoa. Akkuporalla sai 3 reikää seinään, mutta ei haitannut koska valaisimen akku riittikin vain kahden poraamiseen. Moottorisahan teräketjun teroitusautomaatti on turhaa kulutusta. Samalla rahalla jolla hankit tämän työkalun täyttämään varastoasi, ja jolla voit teroittaa ketjun kaksi kertaa, ehkä, hankkisit noin 15 tuliterää ketjua suomalaisesta metsäalan erikoisliikkeestä. Mutta olipa halpa teroituskoneeksi. Ja lopuksi joudut ostamaan vielä auton, jolla kuljetat kaikkia näitä hienouksia kotiin jostain kaukaa lähikauppojen takaa. Tarttee muuten kuluttaa paljon ekosähköä, jotta nämä em. ympäristötuhot saa kompensoitua. Itse ostan tuulisähköä ja kuljen pyörällä mainostettujen kauppaketjujen ohi.
Pasi Pehkonen
Vieras

#7 Kanta-asiakaskortit poikki

19.10.2010 12:14

Pitäisi varmaankin lopettaa kanta-asiakkuudet S- ja K- ryhmissä energiapoliittisten syiden vuoksi.
E. Juhani Tenhunen
Vieras

#8 Ruohonjuuri Oy on uusiutuvan energian tukemisen veteraani

19.10.2010 13:00

Jo 28-vuotias maamme johtava eko- ja luomumarket- ja -kauppaketju Ruohonjuuri Oy on perinteisesti tukenut ydinvoiman vaihtoehtoja. Olemme olleet Ekosähkö Oy:n ensimmäisiä yhteistyökumppaneita, ja nykyäänkin olemme osakkaana Lumituuli Oy:ssä.

E. Juhani Tenhunen
Ruohonjuuri Oy:n hallituksen varsinainen jäsen ja yrittäjäosakas
Cessi
Vieras

#9 Kyse ei ollut ydinvoiman käytöstä

19.10.2010 13:38

Tässä adressissa ei ollut kyse siitä, mitkä ketjut KÄYTTÄVÄT ydinvoimaa, vaan mitkä ketjut suoraan
investoivat ydinvoiman LISÄRAKENTAMISEEN, eli rahoittavat uusia ydinvoimaloita. Tämän lisäksi addressissa kannustetaan kaikkia ketjuja vaihtamaan ympäristömerkittyyn sähköön, mutta se ei ole addressin pääasia.
Sinde
Vieras

#10 riittää jo

19.10.2010 13:50

Suomessa ei tarvita uusia ydinvoimaloita.
Eihän ne edes työllistä suomalaisia.
Isot firmat on jo vieneet tuotantonsa ulkomaille ja haluavat tehdä bisnestä ydinvoiman avulla.
Poliitikkojen takapihalle ydinjätteet.
Mauno Voutilainen
Vieras

#11 Lisää energiaa työntekoon

19.10.2010 13:53

Kestävä ja vihreä kehitys on myös ruokataloudessa elinehto, ei lisää elintilaa tuotannolle, vaan alkuperäiselle luonnolle.
Sonja Hofslagare
Vieras

#12 Kiitos ei "ydinvoima ystavat"! ruokakaupat.

19.10.2010 14:27


Pittää laittaa boikotteihin säteilevat kaupat.Yllattynyt ettei Lidli käytä ydinvoima energiaa :) Kaikkea sita.No asiallista etta kaupat joiden mielesta ydinvoima on o.k tuli esille.

Kiitos ja boikotti alkakoon.
Hannu Oittinen
Vieras

#13 aurinkovoimaa

19.10.2010 15:04

Ydinvoimasn vastustuksen lisäksi pitää kannustaa myönteisiin vaihtoehtoihin. Pesuaineita ja liimoja yms. tekevä Kiilto Lempäälässä pitää katollaan Suomen suurinta aurinkovoimalaa, jolla tuotetaan ison firman konttoripuolen sähkö. Ennen Kiiltoa Lielahden Citymarketin aurinkovoimala oli Suomen suurin. Nyt pitää kannustaa aurinkovoimaa käyttäviä laajentamaan ja haastaa ydinvoimaa haikailevia mukaan aurinkovoiman käyttöön. Isojen markettien katot ovat kuin tehtyjä aurinkopaneeleita varten.
Vieras
Vieras

#14 Re: Kiitos ei "ydinvoima ystavat"! ruokakaupat.

19.10.2010 16:07

#12: Sonja Hofslagare - Kiitos ei "ydinvoima ystavat"! ruokakaupat.

Lidl ostaa tarvittavan sähkön Nordpoolin markkinoilta. Toki mukana on myös ydinvoimaa, mutta he eivät ole itse investoimassa ydinvoimaan. Heillä on Saksassa aurinkopaneeleita jakelukeskuksien katoilla. Suomen lähikauppojen tilanne on sama sama energian oston suhteen. 23 joutsen merkittyä valintataloa ovat käyttäneet Fortumin vesisähköä, tämä sopimus on ymmärtääkseni katkolla ja uutta vaihtoehtoa mietitään juuri nyt. Nyt olisi hyvä hetki aktivoitua.

Arja Sigfrids
Vieras

#15 Pienen ihmisen kädenjälki

19.10.2010 16:10

Toivoisin että pienten ihmisten sydämien ääni kantaisi niin, että pasuunan lailla toitottaisimme, että EI LISÄÄ YDINVOIMAA, vaan vaihtoehtoisia energiamuotoja. Olen valmis boikotoimaan myös noita liikkeitä jos tarvis on. Tutkimusten mukaan,jos boikotti/ vaihtoehdot energiansäästöön tehdään ihmisille helpoiksi, ihmiset ovat siihen suopeita. Mutta helppoa tulisi olla. Mutta mitä vielä konkreettista tämän allekirjoituksen lisäksi voisimme yhdessä tehdä?
Vieras
Vieras

#16 Re: Pienen ihmisen kädenjälki

19.10.2010 16:10

ella kiiski
Vieras

#17

19.10.2010 16:36

ei mitään ydinvoimaa !
juu
Vieras

#18 lisää

19.10.2010 16:51

toivottavasti tulee lisää ydinvoimaa ja mahdollisimman paljon!!! vihreät hihhulit voi painua, tiedätte kyllä minne!
Soili S. Henriksson
Vieras

#19 Ekoenergiaa ruoka-kauppoihin!

19.10.2010 17:08

Jos sähkön tarve on suuri, niin ehdotan, että voi valikoimaa vähentää, millä voi säästää menoja esimerkiksi maidoissa, joita on montaa lajia, mutta uskon että laktoositon riittäisi yksinkin, koska itsekin työmarkkinatuella (410€/kk)olen joutunut sitä ostamaan, koska muut haittaa jotenkin vatsan toimintaa.
Vieras
Vieras

#20 Re: Ekoenergiaa ruoka-kauppoihin!

19.10.2010 17:55

#19: Soili S. Henriksson - Ekoenergiaa ruoka-kauppoihin!

Kuten edellä ehdotettu, valikoimaa voi akventaa ja yksi laktoositon merkki riittää, mutta ei Valion maitoa ja Pirkkakin on Keskoa, ettei sitä..

Hilkka Lipponen
Vieras

#21 Ydinvoimaboikotista

19.10.2010 18:28

Tämä adressihan on tehty viestimään kaupoille, että asiakkaat haluavat niiden vastaisuudessakin välttävän ydinvoimaosakkuutta. Lisäksi se esittää toivomuksen, että kauppa käyttäisi mieluummin ekoenergiaa kuin ydinvoimalla tuotettua. Adressin linkit antavat lisätietoa.

Keskustelussa moni puhuu ydinvoimaboikotista. Ohjeet siihen löytyvät osoitteesta
http://www.adressit.com/ydinvoimaboikotti
ja siellä voi tietysti myös kertoa boikottipäätöksestään allekirjoituksellaan. Itse ydinsähköä ja ydinvoimaosakkaiden tuotteita pian kaksi vuotta boikotoineena voin sanoa, ettei se ole vaikeaa mutta että täydellisyyteen siinä tuskin kukaan pääsee: hyvin moni sähkönsiirrosta vastaava yhtiö on ydinvoimaosakas, eikä kaikilla ole kohtuumatkan päässä kotoa kauppaa, joka ei ole ydinvoimaosakas. Boikotti on kuitenkin tehokas ase myös hiema epätäydellisesti toteutettuna.



may norrgård
Vieras

#22

19.10.2010 18:53

Ingen kärnkraft o speciellt igen osäker slutförvaring i Finland
Tauno Pulkkinen
Vieras

#23 Naisista 76 % vastustaa uraanivouimaa

19.10.2010 18:58


Missä on kansaN VAlta,,,SEKÄ IHMI)SYYS
Onko ----?????
lAHJONTA ON KESKUSTA --PULUEEN VIENYT ALA MAAILMAAN -----JOSTA IHMISYYS SEKÄ IHMINEN KOKONAAN PUUTTUU. uRAANIVOIMALAT KIELTOON VÄLITTÖMÅÄSTI.
tÄMÄ ON KANSAN ÄÄNI,,,,,JOTA VIISAAT6 KUUNTELEE !!!!
Pidro
Vieras

#24 Ydinvoima ei ole ratkaisu

19.10.2010 19:02

Meidän tulisi kieltäytyä siirtämästä tuleville sukupolville radioaktiivisista jätteistä aiheutuvia ongelmia, jotka ovat peräisin nykyisten – joko ahneiden tai hallinnollisesti rajoittuneiden – ydin-voiman kannattajien toiminnasta.
tiinahannele
Vieras

#25 Puolesta

19.10.2010 19:08

Hei kaikki,

haluan ajatella olevani mieluummin Uusiutuvan Energian Puolesta kuin ydinvoimaa vastaan; siis olen/olkaamme Ekoenergian puolesta!