Puolusta Ylen Lapin Radion uutisia!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Puolusta Ylen Lapin Radion uutisia!.


Vieras

#1 ei uutisia pois

12.10.2010 08:56

parhain uutis hetki ,vaikkakin se on paljolti Oulu keskeinen ,mutta se on katsottava kun vain mahdollista.
mustikka
Vieras

#2 FST

12.10.2010 09:12

Mikäs älänmölö siitä syntyisi jos ruotsinkielisiltä evättäisiin vastaava ?
Martti Lintula
Vieras

#3 Mikä ihmeen hinku::

12.10.2010 09:16

Miksi pitää koko ajan ja joka paikkaa ruveta ronklaamaan : Luulisi että menneessä ajassa on ollut jotain hyvää joka voitaisiin siirtää eteenpäin sellaisenaan. Kuten nämä paikallis uutiset.Antakaa niiden nyt vaan olla!
Hanna Kylmanen
Vieras

#4

12.10.2010 10:48

Ei peruspalveluja Lapista saa hävittää! - Miten muuten valtio voi tukea paikallisia ihmisiä?

Hanna Kylmanen
Ateena
Kreikka
tehokkuus myös YLE:lle
Vieras

#5 YLE:n pitää toimia taloudellisesti

12.10.2010 11:29

YLE:stä on tullut mammutti ja sen toiminnan hallinta on vaikeaa. Kustannukset kar-
kaavat käsistä, joten toimintaa on saneerattava eli rönsyjä vähemmäksi. Aluetoimintaa
tulee myös kehittää ja päällekkäisyyksiä pois, sillä ei voida olettaa kaiken säilyvän
ennallaan eli eletään pysähtyneisyyden aikaa ja toiminta ei kehity. Lupamaksujen jatkuva nousu pitää saada loppumaan. Mallia voi ottaa yksityisestä radiotoiminnasta.
kehittäjä
Vieras

#6 Maakuntaradiot ovat tehokkuudessa omaa luokkaansa

12.10.2010 12:27

Paikallisradioita oli parhaina vuosina yli 60, nyt PAIKALLISradioita lienee 5! Loput ovat valtakunnallisia mainosradioita tai radioketjuja. SBS-radioketjun toimitusjohtaja sanoi "Moniarvoinen media 2010" -seminaarissa, että he EIVÄT ole tiedotusväline vaan SBS tekee viihdebisnestä. Tämän vuoksi paikallisradiot eivät pidä Ylen aluetoimituksia kilpailijoina, koska ne toimivat eri alalla!

Kehittäminen ja saneeraminen ovat kaksi eri asiaa. Maakuntaradiotoimitusten km. 14 toimittajaa tuottaa 5-6 päivänä viikossa sekä kattavan radio ja nettitarjonnan että aluetelevisiouutiset. Tätä ei voi tehdä tehokkaammin.
Arto Määttä
Vieras

#7 Lapin puolesta

12.10.2010 16:43

Tällä hetkellä kannattaa olla hyvin tarkkana siitä, että saamme säilytettyä omat paikallisuutiset. Kannattaa muistaa, että tiedonsaannin rajoittaminen on vallankäyttöä.

Jos paikallisuutiset ovat Ylelle kannattamaton bisnes, niin silloin meidän ei varmaankaan tarvitse jatkossa osallistua tältä osin talkoisiin televisiolupamaksujen muodossa, joilla Yleisradion toimintaa rahoitetaan. Ja yhteisistä veromarkoista maksettu radioverkosto on varmastikin vastikkeetta käytössä kun joku paikallinen toimija sitten aloittaa uutistoiminnan, vai?
Ulla Niskanen
Vieras

#8 Puolusta Ylen Lapin Radion uutisia

12.10.2010 19:26

Jos uutiset loppuvat, ei ole enää suurempaa syytä kuunnella Ylen kanavaa. Siirryn silloin kuuntelemaan Radio Inaria tai Novaa.
Teuvo Hämäläinen
Vieras

#9 Allekirjoittakaa, tämä on meille tärkeä!

12.10.2010 19:58

Veikkaan että Lapin Radion suosio olisi vieläkin mittavampaa ja suositumpaa! Sille luontevalla rehellisellä ja senroimattomalla tyylillä! Viime vuosina on kuiten joutunut ylhäältä alistetuksi, näin olen ymmärtänyt, esim. EU ja sotilasliittoumien vastustajia syrjitään!

Johanna Kyrö
Vieras

#10 HÄTÄHUUTO Lapin Radion puolesta

13.10.2010 00:39

Me tarvitsemme Lapin Radion uutiset, koska ilman niitä jäämme vain yhden maakuntalehden varaan laajalla alueellamme. Lähetä viesti adressista tutuille ja tuntemattomille!

Ari Lampila
Vieras

#11

13.10.2010 06:46

Moni täällä Koillismaallakin suuntaa radion kautta korvansa mieluummin pohjoiseen kuin länteen tai etelään. Lapin Radiossa on tosi mielenkiintoiset ja laajaa aluetta kattavat aiheet. Miellyttävä ja asiantunteva toimittajakaarti on pisteenä iin päälle! Tsemppiä :)
KTa
Vieras

#12 Lapin ääni

14.10.2010 08:57

Lapin radion uutiset tarjoavat kaikille suomalaisille näköalan pohjoiseen. Itse seuraan Lapin uutisia etelärannikolla kännykällä.

Oulusta katsottuna Lappi on yhtä kaukainen kuin Helsingistä. jos uutistoimitusta johdetaan Oulusta, näkökulma asioihin ei ole enää lappilainen.
Wanha sanomalehtitoimittaja
Vieras

#13 Ilman Lapin radiota jäämme puolikkaiksi

17.10.2010 17:20

Miten me Lapissa saisimme kaiken tarvitsemamme uutisoinnin ilman Lapin radiota?Lehdistön tila on rajoitettu Alma median kahteen eri "kantopiiriin" jakamaan kahteen maakuntalehteen ja eri paikallislehtiin, joissa ei naapurin asioista kerrota.Ilman Lapin radion uutisia jäisimme hyvin rajoitetun tiedon varaan. Tietäisimme vain tärkeimmät valtakunnan ja ulkomaiden uutiset sekä kotikylän tai kotikunnan ne asiat, joista joku tietty päätoimittaja, uutispäällikkö tai aluetoimittaja on kiinnostunut. Jäisimme tiedoiltamme puolikkaiksi.  Lapin radion uutiset tuovat siihen hyvin merkittävän ja asiantuntevan lisän.
Mielestäni olemme täällä Lapissa saman arvoisia kuin ihmiset muuallakin maassa ja tarvitsemme kaiken saatavissa olevan tiedon. Sitä ei nähtävästi Ylessä ymmärreta eikä Lapin asioista ja kuulijoista välitetä.

Laittakaa viestiä adressista eteenpäin, sillä itseämme lukuunottamatta ei meitä kukaan puolusta.

Mie, Bertta
Vieras

#14 Yle jää kuuntelematta ilman omia uutisia

17.10.2010 17:33

Mitä syytä on avata Ylen Lapin radio tai radio ollenkaan, jos uutisia ei ole? Ainakin oma radioni jää kiinni ja kulkeutuu lopulta roskankeräykseen. Lapin radion uutiset ovat se, minkä vuoksi autoradio on auki, uutiset ovat myös se, minkä vuoksi kotona on radio - mitään muutahan en sieltä tarvitse. Musasaastekin saa jäädä häiritsemästä ja kaikki radion muut toimittajat minun puolestani työttömiksi.
Muualla toimitetut Lapin uutiset eivät ole Lapin omia mutkattomia, pitkään kokemukseen ja alueen tuntemukseen perustuvia eivätkä edes sillä perusteella valittuja.

Ylenkatsomiseen vihastunut
Vieras

#15 Missä Lapin kansanedustajat lymyävät?

17.10.2010 17:48

Meillä on liuta kansanedustajia Lapista eikä kukaan ole meitä ja meidän tiedonsaantiamme puolustamassa. Missä ne taas lymyävät, kun heitä tarvittaisiin? Eduskuntatalon kahvilassako lihomassa vaiko matkailemassa valtion kustannuksella kehumassa itseään seuraavia vaaleja varten? Minua alkaa tosissaan kiukuttaa tämä Lapin ihmisten aliarviointi. Jos uutiset lopetetaan ja siirretään toimitettavaksi muualta, lopetettakoon koko Ylen radiotoiminta, koska emmehän me sitä enää tarvitse.
Lopetettakoon samalla kansanedustajien lappilaiset paikat, turhaanhan he nytkin palkkansa nostavat, kuten se kaikkein pohjoisinkin, jonka luulisi ainakin tästä asiasta älähtävän.
Helyjohanna Kyrö Ivalosta
Vieras

#16 Radio meni kiinni!

17.10.2010 18:13

Sen verran otan kantaa Lapin radion uutisten lopettamispäätökseen, että olen nostanut pikkuradioni komeron ylimmälle hyllylle ja isommasta teknisestä vehkeestä sekoittellut radiotoiminnan jo valmiiksi kelvottomaksi.
Miksipä enää kuunnella radiota Ylen lappilaisia halventavan päätöksen jälkeen.
anne-mari meltaus
Vieras

#17 lappi on omaperäinen

20.10.2010 17:31

-Lappi on omaleimainen alue joka tarvitseee oman erityislaatuisten elinkeinojensakin tueksi erityisesti oma aluetta koskevaa tiedonkulua myös nopealla aikataululla.Luontoon perustuvat ammattikunnat ovat erityisen riippuvaisia sääolosuheitsta ja niiden muutoksiat on tärkeää saada paikallista tarkka tietoa.
Matti Miinala
Vieras

#18 Lapin radion säilyttäminen

27.12.2010 09:36

Miksi ei käydä ruotsinkielisten kimppuun välillä. Ylen bugjetista 15 % menee FST:n kassaan. Jotain suhteellisuutta sentään.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.01.2011 20:43


Jasmin Heikkinen
Vieras

#20 Radio on säilytettävä

27.01.2011 22:38

Entisenä kemiläisenä ajattelen, että Suomi on laaja maa ja jokainen maakunta tarvitsee omat uutisensa. Ei Oulussa tajuta lappilaisten asioita eikä myöskään uutisten paikallisuus toteudu, jos ne valitaan Oulusta käsin. Kyllä lappilaiset toimittajat tietää parhaiten mikä lappilaisia ihmisiä kiinnostaa. Oulusta päin on vaikea arvioida millainen uutinen sitten ylittää uutiskynnyksen... On ne niin erilaisia nämä kaksi maakuntaa. Oulu on etelää Nuorgamista katsottuna...
alamittainen

#21

27.12.2011 21:02

Puolustan ja kovasti. Paras aluetoimitus Suomessa. Välttämätön laajassa kairassa, harvaan asutussa Lapinmaassa. Lopettaminen olisi rikos ihmisyyttä , maan ja kansan tasapuolista kohtelua, yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa kohtaan.
Tässä taas nähdään, miten kokoomussosdemit ajavat aluepolitiikkaa alas, palveluja ja läheispalveluja ihmisten luota kauas tavoitellessaan suuruutta ja keskittämällä maata ja sen kansaa.
Lapin alueradion ja palvelujen säilyttämisen puolesta on hyökättävä lujasti, koukattava, iskettävä sivusta, puolustettava ja viivytettävä ankarasti kynällä ja sanalla. Haettava muitakin keinoja alueradiotoiminnan turvaamiseksi. Onko kalotin alueella Ruotsissa ja Norjassa mahdollisia yhteistyökumppaneita? Venäjän intressi tukea pienen ja köyhän kansan tietohuoltoa?
Aikanaan perustettiin kansanopetus ja mm kirjastolaitos kaikkiallle Suomeen syrjäisintä kolkkaa myöten ja siten noustiin kansana hyvinvointivaltioksi, oikeusvaltioksi ja palveluyhteiskunnaksi. Nyt sen kimppuun käydään häikäilemättömästi, jatkuvasti ja sitkeästi. Maa ja kansa jakaantuu jo muutoinkin kiihtyvällä vauhdilla ; hyvinvoivat- pahoinvoivat, rikkaat-köyhät, terveet- sairaat, sosiaaliset-syrjäytyneet, työlliset- työttömät jne.
Kolmen kuukauden kuluttua olemme alueradion lisäksi kuulleet, että kunnat, seurakunnat, maakunnat, aluesairaalat, keskussairaalat,varuskunnat,ammattioppilaitokset,lukiot fuusioidaan. Jäljelle jää kootut teokset. Se tarkoittaa yksinkertaisesti, että palvelut ja varsinkin lähipalvelut etääntyvät. Elinolosuhteet heikkenevät maan raja-alueilla, reuna-alueilla ja syrjäseuduilla. Kiittäkää siinä sitten kokoomusta ja sosialisteja.Muistan ikuisesti päämin Raf Paasion ( Pertti Paasion isä ja Heli Paasion isoisä ) sanoneen pohjoisen lähetystölle: mitä siellä olette, tulkaa pois. Se sama sanoma näyttää soivat edelleenkin, vaikka Jungnerin luulisi jnkv tuntevan Matti ja Olavi Lahtelan alenevan polven edustajana pohjoisenkin oloja. Olihan hän luiskahtanut aina Revon tavoin ihan pääjohtajaksi saakka. Sosialistit ovat nyt vallan aallonharjalla. He edustavat valtaa tässä maassa tässä asiassa kokoomuksen rinnalla , tosin askeleen edellä. Lapin kansan syöjille pitäisi löytää ihan oikeita nimiä, jotta vaaleissa tammikuussa, helmikuussa ja kunnallisvaaleissa lokakuussa 2012 muistaisimme.
turkimus

#22

27.12.2011 21:11

Niin, veivät ne jo aluehälytyskeskuksenkin.Isoja tietojytkyjä tulee helmi-maaliskuussa oikein ropinalla ja niillä kaikilla viesteillä on miinus- etumerkkinä pohjoisen kansan näkökulmasta arvioituna. Se on sitten tulipalopakkastalveakin pahempaa. Palvelut kaikkoavat ja keskittäminen vauhdittuu. Tarvitaan Väänäsen kaltaisia vapaustaistelijoita kansan tueksi.
Väänänen, hälytys!

Vieras

#23

29.04.2012 21:09

Sanasta sanaan samat mietteet kuin kommentissa 21

Vieras

#24

06.07.2012 19:57

Lapin Radio on tasokkaimmasta päästä YLEn aluetoimiruksia. Muistakin on havaintoja. Kemijärvellä ja ympärillä tapahtuu koko ajan kaikenlaista. Ajan tasalla pitää parhaiten Lapin Radion uutiset. näin sanon minä, Martti Viitala Kemijärveltä.
KAUKO HORTTANAINEN

#25

01.02.2015 12:25

JOO EHDOTTOMASTI YLE POIS,JA PERUSTETTAVA PELKKÄ LAPIN RADIO JOKA SAA VARMASTI PAREMMAN YHTEISTYÖ KUMPPANIN KUIN HUIJARI YLEN,TÄMÄ YLE ON SOTKEENTUNUT PAHASTI POLITIIKKAAN, YLEEN MENEVÄT VERO EUROT MENEE AIVAN HUKKAAN