Nekalan kirjasto säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nekalan kirjasto säilytettävä.


Vieras

#1

06.09.2014 00:52

Erittäin tärkeä paikka siksikin, että lapset viettävät koulun jälkeen aikaa siellä. Kirjaston myötä tärkeä elementti kulttuurikasvatuksesta poistuisi.
Tarppi

#2 Re: Nekalan sydän

06.09.2014 15:12

#1: -  

Adressissa taistellaan tärkeän asian puolesta. Kirjasto on oleellinen osa asukkaiden hyvinvointia. "asukastupa", jossa kaikki tarpeellinen ja tarpeeton tieto kaikkien saatavilla. Lasketut säästöt monin kertaistuvat henkisenä rappeutumisena, joka osuu väistämättä alueen asukkaiden nilkkaan. Kirjastoa käyttävät kaikki Nekalassa. Sulassa sovussa ovat Riihitien deekut, samoin kun naapurin lapsiperhe. Tämä on henkistä pääomaa, joka auttaa ihmisiä jaksamaan ja jakamaan alueen hyvin vointia kaikille. Yksi oiva esimerkki jälleen Tampereen Kaupungin lyhytnäköisestä hyvin vointi politiikasta. Säästö tällä vuosi neljäksellä nähdään hyvänä juttuna, vaikka ididoottikin osaisi huomioida hankkeen haitat laajemmin/pidemmällä aikavälillä. Tätä me sitten maksetaan tulevaisuudessa. 


Vieras

#3

06.09.2014 21:12

Missä ja milloin lakkauttamisaikeista on kerrottu/uutisoitu?

Sivistynyt elämänlaatupalvelija

#4 Re:

06.09.2014 22:01

#3: -  Asiastahan ei ole vielä päätetty - ei ainakaan demokraattisesti valituissa kaupungin elimissä. Mutta sitä on valmisteltu kulissien takana. Se esiintyy ensi maanantain kaupunginhallituksen suunnittelukokouksen esityslistalla muodossa "Yhdestä lähikirjastosta luopuminen 85.000 €".
Kirjastojahan on ajettu alas jo jonkin aikaa, kun eläkkeelle jääneiden tilalle ei ole palkattu uusia kirjastonhoitajia ja aukioloaikoja on "harmonisoitu" mm. lakkauttamalla Koivistonkylän kirjaston lauantaiaukiolo ja supistamalla hieman muidenkin lähikirjastojen aukioloa. Asiaan ottaa seuraavaksi kantaa Sivela eli 
Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta. Tämän lautakunnan kokous on seuraavalla viikolla.

 


Vieras

#5

08.09.2014 13:04

koulun käynyt nekalassa ja ikäni nekalassa asunut ja kirjasto oli yksi tärkeitä siinä lähistöllä..kirjasto on hyvä olla lähellä..harva vaivautuu lähtemään keskustaan lainaamaan kirjoja.

Vieras

#6

08.09.2014 13:18

Nekalan kirjastoa ei todellakaan saa sulkea!!
Nyarlathotep

#7 Nekala doom

08.09.2014 20:24

Ihan kulttimesta kyseessä, ei mikä tahansa tusinakirjasto... Ilman tätä nekalan elämänlaatu happanee entisestään, nämä ovat lopunajan ennusmerkkejä. Taistelu on vasta alkamassa.

Kauko Tuovinen

#8 Marke tiesi

09.09.2014 12:35

Marke osasi tätä uumoilla, kun aikoinaan oltiin lakkauttamassa Kari Aronpuron kirjastoa. Marke arveli, etteivät ilkeä lakkauttaa Aronpuron aikaan, mutta sen jälkeen . . .

Marken aikaan eivät iljenneet Nekalan kirjastoa lakkäuttaa. mutta nyt . . .

Markesta kirjastoneuvos!

Veikko Kirkkola

#9 Re: Marke tiesi

09.09.2014 14:55

#8: Kauko Tuovinen - Marke tiesi 

 Marke tunsi meidät kirjaston käyttäjät pitkältä ajalta ja osasi suositella oikeita kirjoja tai muuta, mitä nyt kirjastossa voikaan tehdä lainaamisen lisäksi. Tällaista suhdetta ei synny, jos kirjastonhoitajat tulevat muista kirjastoista ja kiertävät koko ajan eri alueiden välillä. Kun eläkkeelle jääneiden tilalle ei palkata uusia, niin ei tule uusia "Markeja", jotka voisivat haaveilla pitkästä urasta samassa samassa kirjastossa.

Marke kyllä ansaitsee kirjastoneuvoksen tittelin!

Sivistynyt elämänlaatupalvelija

#10 Kirjasto sopii hyvin koulun yhteyteen

10.09.2014 03:56

Nekalan kirjaston lakkauttamisen takana on ilmeisesti halu siirtää lisää vetovoimaa ostoskeskuksiin. Eli siirretäänkirjastot sinne missä ihmistenkin halutaan liikkuvan. Joskus tuo kaupallisuuden ja kulttuurin yhdistäminen voi olla hyvä ratkaisu, kuten ehkä Lielahdessa. Mutta Nekalaan se ei sovi. Eiväthän lapset täällä hengaile ostiksella, vaan paremminkin koululla. Ja vaikka Nekalassa onkin paljon palveluja, niin iso ostoskeskus täältä puuttuu. Ruokaostokset saa kyllä edelleenkin tehtyä omasta kaupunginosasta, vaikka kivijalkakaupat ovatkin kovasti harventuneet. Keskittyminen vie palveluita kauemmas. 

Keskittäminen isoihin yksiköihin on jatkunut jo pitkään. Samoin kuin palveluiden häviäminen ihmisten asuinalueelta. Mutta onko tämä välttämätöntä ja onko se hyvää kehitystä? Onko suuri aina kaunista? Saako halvalla hyvää?

Olen asunut Nekalassa vuodesta 1982 saakka. Tämä on ollut Tampereen paras paikka asua, vaikka ongelmiakin on. Älkää tehkö asuinalueestamme nukkumalähiötä, jossa kulttuuritarjontaa edustavat vain kapakat! Minusta Viinikan ja Nekalan kaltaisten vanhojen kaupunginosien pitäminen elävinä on mahdollista varsin halvalla: annetaan kirjaston olla koulun yhteydessä! Siellä nuoriso liikkuu ja sinne meidän muidenkin on helppo ja mutkaton tulla! Jos uusista lähiöistä puuttuu kirjasto, rakennetaan mieluummin kirjastoja niihin kuin heikennetään vanhojen asuinalueiden palvelut niiden tasolle. 

 

Veikko Kirkkola

#11 Adressi on herättänyt päättäjät

10.09.2014 17:41

Adressi ja muu kansalaistoiminta Nekalan kirjaston puolesta on johtamassa myönteiseen päätökseen - Nekalan kirjasto saa jatkaa eikä mitään muutakaan lähikirjastoa lakkauteta! Tällaisen esityksen teki apulaispormestari Olli-Poika Parviainen tänään. 

Otetaan kuitenkin loppukiri allekirjoitusten keräämisessä, että saadaan reilusti ylitettyä 1000 allekirjoituksen raja ennen adressin luovutusta!

Kaikkia paperisia keräyslistoja ei ole vielä palautettu, joten en tiedä, onko 1000 nimeä jo koossa. Tänä aamuna allekirjoituksia oli 860, mutta päivän aikana niitä on tullut lisää.  

Kiitos kaikille Nekalan kirjaston puolustajille! On ilo edelleen nauttia perinteikkään kirjastomme palveluja!


Vieras

#12

10.09.2014 21:09

Olen 60 vuotta sitten mennyt suoraan alakoulusta Nekalan kirjastoon, jossa Sisko Juvela, opettajani ja kuuluisan taitelija Lennu Juvelan tytär luki iltapäivisin satuja meille lapsille. Sama ihana tunnelma on edelleen aistittavissa tässä legendaarisessa kirjastossa, jossa minulla alkoi elämänikäinen kiinnostus lukemiseen.
Kuinka sellaisen kirjaston voi lopettaa ?? "Mihin meillä kaikki kaunis tahtoo kuolla ja suuri surkastua alhaiseen ? Miks täällä niin on monta mielipuolta, miks vähän käyttäjiä kanteleen ?" tietävätkö tämän tyhmän päätöksen takana olevat poliitikot edes kenen tekstiä siteeraan ??

Vieras

#13

13.09.2014 10:22

En osaa edes kuvitella, millainen ihminen minusta olisi tullut, ellei Nekalan kirjastoa olisi ollut lapsuudessani. Ainakaan minusta ei varmasti olisi isona tullut kirjoittajaa.

Vieras

#14 Nekalan kirjasto on oleskelutila

17.09.2014 20:41

Tarpeellinen paikka. En lähde Metsoon lukemaan lehtiä tai lainaamaan lastenkirjoja. 

 

vanhempi

#15 Kirjasto ja lapset

21.09.2014 11:48

Koululaisille ollut rauhallinen paikka lukea, tehdä läksyjä, odottaa hetki kaveria koulun jälkeen, tutustua kirjallisuuteen. Tiedon karttuminen lukemiseen innostumisen myötä onnistunut kun kirjasto sijaitsee koulun yhteydessä, muutoin ei ehkä olisi tullut lähdettyä kotoa kirjastoon.

On valtava rikkaus ollut kun lapsemme ovat saaneet nauttia koulunkäynnin ohella tästä palvelusta, se on ollut satsaus tulevaisuuteen. Todella surullista, jos tämä kultturi- ja kohtaamispaikka poistuu, se vaikuttaa olevan elimellinen osa Nekalan kaupunginosan "henkeä".

Kommentoi adressia