Länsimetron jatkohanke - Sammalvuoren tuhoaminen estettävä

adressiin osallistunut

#51 En ymmärrä vieras #48:n ajatuksia

08.11.2014 17:07

Vieras #48:n ajatuksenjuoksu on mielestäni mennyt vähän "metsään".

Ihmettelijä

#52

08.11.2014 18:10

Sivusta tätä keskustelua seuranneena ei voi kuin ihmetellä, miksi tämä adressi on edes pantu liikkeelle koska Sammalvuoren asemakaavaehdotus ei millään lailla tuhoa tätä puustoaluetta vaan sijoittaa matalatehokasta asumista alueen länsireunalle ja paloaseman sekä muuta pienimuotoista rakentamista uuden Tyskaksenkaaren varrelle. Näihin muihin rakennettaviin toimintoihin verrattuna metron ajoramppi ja pienet maanpäälliset rakennukset ovat todella vähäisiä. Muutoin koko mäki jää edelleen koskemattomaksi joten on vähintään lievää liioittelua väittää, että metron totauttaminen nyt olisi tuhoamassa koko aluetta. Myöskin ihmetyttää, että adressin laatija voi noin vain poistaa kaikki mielestään epämieluisat kommentit kyseenalaisin perustein. Mutta kaipa tarkoitus pyhittää keinot. 

tyytyväinen asukas

#53 IHMETTELIJÄ #52, ÄLÄ IHMETTELE VAAN TOIMI !

08.11.2014 21:21

"Ihmettelijä" hyvä, ei kannata jäädä ihmettelemään ja seuraamaan nimettöminä esiintyvien ihmisten mielipiteitä erilaisilla nettipalstoilla !Siinäpä sitä ihmettelyä riittääkin.

OTA SELVÄÄ ASIOISTA. Hanki asiantuntijoiden ja virkamiesten lausuntoja ja selvityksiä Länsimetrosta, Sammalvuoresta ym.ym.

Tätä materiaalia on runsain määrin, vuosikausia kertynyttä, vanhempaa ja tuoreempaa, eri alojen asiantuntijoiden laatimia selvityksiä. Satoja ja tuhansia sivuja selvityksiä...

Joitakin saa käsiinsä helpommin, joitakin saa tavallinen kuntalainen  pyytämällä pyytää esim. kunnan virkamiehiltä, vaikka heidän kuuluu virkansa puolesta muu materiaali kuin salassapidettävä antaa.

Jos seuraat sivusta, niin seuraa sivusta, mutta älä ota kantaa, jos se on vain MUTU-tuntumaa.

Olen itse tutustunut runsaaseen määrään ko.materiaalia, kunnan asukkaana, koska voin muodostaa järkevän mielipiteen vasta asiatietojen perusteella, faktojen perusteella. Olen ottanut yhteyttä asiantuntijoihin ja kunnan viranhaltijoihin ja luottamushenkilöihin, kun joku asia on vaatinut lisäselvitystä.

Epäystävälliseen kohteluunkin on syytä varautua yhteydenotoissa joihinkin espoolaisiin virkamiehiin.

Olen ollut yhteyksissä myös useaan kansanedustajaan ja ministeriin Länsimetron ja Sammalvuoren metrovarikon tiimoilta. Sain erittäin hyvää tietoa ja valaistusta asiaan.

Työtä tämä on vaatinut ja aikaa ja rohkeutta.

Kaiken tämän jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että olen allekirjoittanut adressin Sammalvuoren puolesta.

Kuulema tähän mennessä sen on tehnyt yli 700 ihmistä.

 

 

 

 

 


Vieras

#54 Re: Haloo , vieras, joka puhut Asuntosäätiön puolesta !

08.11.2014 22:48

#50: adressiin osallistunut - Haloo , vieras, joka puhut Asuntosäätiön puolesta ! 

Taas täysin asiantuntematon repliikki. Tällä ajatellulla hankkeella tuhottaisiin Sammalvuoren arvokas luonto- ja virkistysalue pysyvästi. Lainsäädäntöä kuitenkin rikottaisiin monelta osin, jos hanke toteutettaisiin. Toivottavasti ei toteuteta koskaan. Väite, että metro vetäisi yrityksiä ja veronmaksajia, ei pidä alkuunkaan paikaansa. Yrityksethän pakenevat nykyisenkin metron varrelta, Ruoholahti ja Keilaniemi ovat täynnä tyhjää yritystilaa, kun yritykset ovat kaikonneet. Sama on ollut itämetron varrella kaiken aikaa. Muutama autoliike on ja yksi ostosparatiisi. Jukka Mäkelän ajatukset metron tuomasta kuvitellusta kasvusta ovat täyttä utopiaa, Mynkhausenin juttuja, hänhän uskoi vetävänsä itsensä suosta tarttumalla omaan tukkaansa. Mitä henkilöveronmakajiin tulee, hekin pakenevat korkeiden asumiskulujen vuoksi. Järjetön kaavoitusmaksu 1500-2000 euroa per asuinneliö karkottaa kohta kaikki tulijat Espoosta. Kolmen tyttäreni perheistä  kahden perhe on jo päättänyt näin. Samoin on monen muun tuttavaperheen osalta. On todella hyvin koulutettua suurituloisia, jotka muuttavat Espoon kalliitten asuntojen takia esimerkiksi Vantaalle, jossa ei joudu sellaiseen velkaorjuuteen asunnon takia kuin Espoossa.      


Vieras

#55 Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI PÄÄTÄ SAMMALVUORESTA !!!

08.11.2014 23:18

#49: kaupunkilainen - ASUNTOSÄÄTIÖ EI PÄÄTÄ SAMMALVUORESTA !!! 

 Loistava kommentti! Näin asia on, jos laillisesti edetään.


Vieras

#56 Re: IHMETTELIJÄ #52, ÄLÄ IHMETTELE VAAN TOIMI !

09.11.2014 12:54

#53: tyytyväinen asukas - IHMETTELIJÄ #52, ÄLÄ IHMETTELE VAAN TOIMI ! 

mitähän tyytyväinen asukas kuvittelee tällä adressilla saavutettavan kun kerran metsän puut säilyvät siellä myös metron rakentamisesta huolimatta? Vastaus on että ei mitään muuta kuin turhaa hysteriaa.

ei-hysteerikko

#57 VIERAS #56 ;KYSY ENSIN METSÄASIANTUNTIJOILTA, KOMMENTOI VASTA SEN JÄLKEEN

09.11.2014 15:47

Kannattaisi pitää matalaa profiilia, jos ei tiedä , mitään metsänhoidosta ja normaalista luonnonmetsän kehitys- ja elinkaaresta.

Metsäliitosta voit saada opastusta ja tietoa.

Sammalvuoresta on luontoselvitys, missä kerrotaan , mitä vahinkoa esim metrovarikon rakentaminen aiheuttaa.

HANKI SE JULKINEN ASIAKIRJA KÄSIISI JA TUTUSTU SIIHEN ! Saatat yllättyä.

Jos tarkoituksesi on esittää adressit.com:ssa kysymys saadaksesi asiaan vastausta ja valaistusta, kannattaa odottaa, että joku todellinen ALAN ASIANTUNTIJA vastaisi.

EI KAI TÄMÄ SIVUSTON TARKOITUKSENA SENTÄÄN OLE, ETTÄ IHMISET ESITTÄVÄT TÄÄLLÄ KYSYMYKSIÄ, JOIHIN ITSE SAMALLA VASTAAVAT.

Mielipiteitä voi tietenkin esittää!

naavapuu

#58 Sammalvuoren metsää kaadetaan , jos varikkohanke toteutuu

09.11.2014 16:15

Vieras #56 luulee erheellisesti, että Sammalvuoren metsään ei kajota ja puita kaadeta , mikäli varikkohanke toteutuisi.

Puustoa jouduttaisiin kaatamaan, nimenomaan reunamilta, missä puiden on tarkoitus olla tukena ja "suojavyöhykkeenä" , samoinkuin metsän niiltä alueilta , mihin rakennettaisiin kulkuväyliä, teitä, parkkipaikkoja , taloja, pystykuiluja ym.

Sitäpaitsi puiden kaatamisen metsänhoidollisesti ja oikeaoppisesti tulisi tapahtua pitkällä aikavälillä niin, että uutta kasvua on koko ajan suunnitelmallisesti, ts eri ikäisiä puita ja aluskasvillisuutta.

Tämä siis edellyttäisi metsän hidasta sopeuttamista ihmisen aiheuttamaan muutokseen, vuosien tai vuosikymmenien aikana.

Metroprojekti tuhoaisi vakavasti Sammalvuoren metsä- ja luontoaluetta !

Voisiko VIERAS #56 ottaa asioista selvää ennenkuin provosoituu kirjoittelemaan kommenttejaan !!!

 

 

 


Vieras

#59 Re: VIERAS #56 ;KYSY ENSIN METSÄASIANTUNTIJOILTA, KOMMENTOI VASTA SEN JÄLKEEN

09.11.2014 16:28

#57: ei-hysteerikko - VIERAS #56 ;KYSY ENSIN METSÄASIANTUNTIJOILTA, KOMMENTOI VASTA SEN JÄLKEEN 

 Sammalvuoren luontoselvitys ei sisällä mitään mainintaa länsimetron haitallisista vaikutuksista. Sen mukaan metron rakenteiden alueella ei esiinny sellaisia eläin- tai kasvilajeja, joiden takia rakentamista ei voisi sallia. Tuleva Tyskaksenkaari ja sen varrelle sijoitetut rakennukset sekä länsimetron kuilurakennus Nöykkiöntien varrella eivät sijaitse luo-1 eikä luo-2 alueilla, joten haitat on jo silläkin minimoitu. Espoon Ympäristökeskus ja Uudenmaan ELY-keskus ovat kumpikin todenneet asemakaavan valmisteluvaiheessa, että varikko tulee nimenomaan ympäristönäkökulmien vuoksi sijoittaa Sammalvuoreen. Metsänhoidollisesti länsimetron rakentamisella ei ole mitään vaikutusta Sammalvuoressa. Mutta koska länsimetron vastustajilla on pinttyneet mielipiteensä, niin ei kai niitä voi muuttaa edes tosiasioilla.

Oikeus kommentointiin on vaikka ei kysyisikään mielipidettä "metsäasiantuntijalta".

Oli miten oli, adressi on turha eikä sillä saavuteta mitään muuta kuin harhaanjohtamista. Länsimetron varikon rakentamista Sammalvuoreen se ei estä.

 

naavapuu

#60 Re: Re: VIERAS #56 ;KYSY ENSIN METSÄASIANTUNTIJOILTA, KOMMENTOI VASTA SEN JÄLKEEN

09.11.2014 16:52

#59: - Re: VIERAS #56 ;KYSY ENSIN METSÄASIANTUNTIJOILTA, KOMMENTOI VASTA SEN JÄLKEEN 

 Sammalvuoresta on tehty muitakin luontoselvityksiä kuin se yksi, mistä vieras #59 puhuu. Se, mistä hän puhuu, on varmaankin laajin.

PUHUMME ERI ASIAKIRJOISTA, jotka kumpikin ovat "luontoselvityksiä".

 

kaupunkimetsissä samoillut

#61 Hyvää luettavaa kaupunkimetsistä

09.11.2014 17:02

Suosittelen luettavaksi:

Bio-ja ympäristötieteiden laitos, Helsingin yliopisto

Kati Vierikon väitöskirja

" Luonnon ja ihmisen kohtauspaikka-kaupunkimetsien ekologiaa"

adressiin osallistunut

#62 KIITOS ADRESSISTA !!!

09.11.2014 17:10

Adressi on hyvällä asialla, kiitos!

Tunnen myötähäpeää niiden puolesta, joilla on tarkoitus vain arvostella negatiivisesti tätä hyvää adressia ja ihmisiä, jotka keräävät siihen nimiä.

kuntalainen

#63 Samoin, kiitos adressista

09.11.2014 17:49

Olen samaa mieltä  kommentoijan #62 kanssa.

KIITOKSET adressiin nimiä kerääville !

Ne adressin vastustajat, joille tulee " paha olo" ja agressiivisuutta tämän adressin olemassaolosta, voisivat mennä vaikka

METSÄÄN HUUTAMAAN PAHAA OLOAAN ULOS !!!


Vieras

#64 Re: Sammalvuoren metsää kaadetaan , jos varikkohanke toteutuu

09.11.2014 18:04

#58: naavapuu - Sammalvuoren metsää kaadetaan , jos varikkohanke toteutuu 

Miten nyt metroprojekti olisi se ainoa syntipukki kun Sammalvuoren eteläreunalle toteutetaan uusi katu ja sen varrelle ainakin uusi paloasema. Nämä muut rakentelut kyllä kaatavat enemmän puita kuin pienimuotoiset metron tarpeet. Tosiasia kuitenkin on, etteivät mitkään näistä toimenpiteistä Sammalvuorta "tuhoa".

Vaikuttaa sitäpaitsi siltä, että adressin laatijat ja puolustajat provosoituvat kovastikin kun joku uskaltaa esittää mielipiteitä, jotka eivät tue heidän perusteetonta kantaansa. Mutta metron vastustaminen taitaakin olla uskonsotaa.


Vieras

#65 Re: KIITOS ADRESSISTA !!!

09.11.2014 18:49

#62: adressiin osallistunut - KIITOS ADRESSISTA !!!

 Tunnen myös myötähäpeää. Mutta vain niiden ihmisten puolesta, jotka ilman perusteita vastustavat lainvoimaisen asemakaavan toteuttamista lainvoimaisilla rakennus- ja toimenpideluvilla. Jonkin verran myös niiden ihmisten puolesta, jotka antavat naruttaa itseään ja allekirjoittavat tarpeettoman adressin.

" nimetön "

#66 Vieras #65, ÄLÄ ALIARVIOI ADRESSIIN OSALLISTUNEIDEN HARKINTAKYKYÄ !

09.11.2014 19:04

Vieraalle #65 tiedoksi, että adressin on ( nimettömänä ) allekirjoittanut usea korkeassa asemassa oleva henkilö, asiantuntija, joka ei virkansa ja asemansa puolesta  ole voinut tulla nimellään esiin.

 

 


Vieras

#67 Re: Re: Re: VIERAS #56 ;KYSY ENSIN METSÄASIANTUNTIJOILTA, KOMMENTOI VASTA SEN JÄLKEEN

09.11.2014 19:06

#60: naavapuu - Re: Re: VIERAS #56 ;KYSY ENSIN METSÄASIANTUNTIJOILTA, KOMMENTOI VASTA SEN JÄLKEEN 

Sammalvuorta ajatellen on olemassa kolme eri selvitystä:

- Länsimetron jatkeen ympäristövaikutusselvitys

- Metron luontoselvitys

- Sammalvuori, luontoselvitys

Kuten näistä käy ilmi, ei Sammalvuori ole ympäristö- ja luonto-olosuhteiltaan mitenkään merkittävässä asemassa, toisin kuin Suomenojan lintualue, viisi liito-oravan elinympäristöä, kolme lepakkoaluetta ja Espoonlahden Natura-alue. Näistä ainoastaan yksi eli pohjanlepakon esiintyminen kohdistuu myös muiden alueiden ohella Sammalvuoreen ja sielläkään sen elinolosuhteet eivät ole millään lailla uhanalaisia, ei edes Sammalvuoren alueella tapahtuvan pienimuotoisen rakentamisen aikana.

Muita selvityksiä alueesta ei ole eikä tarvita. Sitäpaitsi nyt pitäisi jo olla selvinnyt, että sekä metron että paloaseman että niitä palvelevan kadun ja jopa myöhempien työpaikkarakennusten toteuttaminen ei tuhoa Sammalvuorta, jonka valtaosa säilyy koskemattomana.


Vieras

#68 Re: Vieras #65, ÄLÄ ALIARVIOI ADRESSIIN OSALLISTUNEIDEN HARKINTAKYKYÄ !

09.11.2014 19:07

#66: " nimetön " - Vieras #65, ÄLÄ ALIARVIOI ADRESSIIN OSALLISTUNEIDEN HARKINTAKYKYÄ ! 

 Ei se mitään, vaikka olisi kuinka korkea-arvoisessa asemassa, voi silti tulla höynäytetyksi.

Toinen kuntalainen

#69 Re: Samoin, kiitos adressista

10.11.2014 06:45

#63: kuntalainen - Samoin, kiitos adressista 

 Kiitos ei adressille. Eipä tule paha olo eikä tarvitse mennä metsään vaikka vastustaakin tätä adressia. Tulee hyvä olo, että jotkut ovat vaivautuneet tuomaan esiin tosiasioita ja siten osoittaneet, että tällä adressilla on kovin vääristynyt tarkoitusperä ja miten se on täysin väärä tapa toimia asiassa, jossa juna on jo aikaa sitten lähtenyt.

EI-HÖYNÄYTETTY

#70 HYVÄ ADRESSI !

10.11.2014 09:31

HÄVETÄÄN KUKIN VAIN OMASTA PUOLESTAMME JA OLKAAMME YLPEITÄ ITSESTÄMME, JOS AIHETTA ON !

ANNETAAN MUIDEN IHMISTEN OLLA IHAN SITÄ MIELTÄ MITÄ OVAT.

VOIMME OLLA PROVOSOITUMATTA, OLKAAMME AIKUISIA !

 

 

toinen ei-höynäytetty

#71 KIITOS KYLLÄ adressille

10.11.2014 09:35

Juna ei ole vielä lähtenyt !

helsinkiläinen

#72 Pro Sammalvuori

10.11.2014 09:42

Junalla on vielä monta mutkaa matkassa !

oman alansa asiantuntija

#73 MIHIN "ASIANTUNTIJA" ON HÄVINNYT ?

11.11.2014 09:12

Useat kommentoijat ovat esittäneet kysymyksiä "asiantuntijalle" # 8 . Vastauksia ei ole tullut. Mihin "asiantuntija" on kadonnut ?

Voisiko "asiantuntija" tulla esiin nimellään ? Minullakin olisi kysymyksiä, joihin toivoisin vastauksia.

Ensiksi kuitenkin haluaisin tietää, minkä alan asiantuntija "asiantuntija" on.

 

louhinta-alan maallikko

#74 ASIANTUNTIJA ESIIN!!!

11.11.2014 09:48

Maallikot ja ei-asiantuntijat voivat turista, pohtia ja kommentoida mitä mieleen juolahtaa tällaisilla sivustoilla.

Siinä tapauksessa, jos laittaa nimimerkikseen "asiantuntija", on velvollisuus, oikeus ja kohtuus esittää nimensä ja mielellään koulutuksensa, työtehtävänsä, osaamisalueensa ym.

Tämän perusteella kommentteja lukevat pystyvät arvioimaan, minkä painoarvon antavat "asiantuntijan" mielipiteille.

MIKSI "ASIANTUNTIJALLA" EI OLE ROHKEUTTA TULLA NIMELLÄÄN ESIIN !!!

 

 

Asiantu

#75 Re: Re: Sammalvuori säilytettävä luontometsänä!

14.11.2014 03:22

#48: - Re: Sammalvuori säilytettävä luontometsänä! 

 Vaan, kun ei ole näin, Sammalvuori on yhteistä omaisuuttamme. Ei Asuntosäätiö ole mikäää jumala, jota pitäisi kunnioittaa. Senkin pitää noudattaa voimassa olevia lakeja. Metrovarikkohankkeessa on toimittu monen lain, jopa perustuslain vastaisesti.