Vetoomus Helsingin ja Vantaan liittämiseksi yhteen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vetoomus Helsingin ja Vantaan liittämiseksi yhteen.

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#1 Neuvottelu on jo käynnissä

29.01.2009 23:24

Virkamiestasolla raamitetaan jo neuvottelujärjestystä.

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#2 Suurhelsinki - sis. Vantaa

14.02.2009 14:49

Uusi Suomi väläytti, että maan hallitus puuhaa pakkoliitosta koko pääkaupunkiseudulle. Espoo ei sitä kaipaa, mutta Helsinki ja Vantaa voidaan hyvin yhdistää.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/50216-brax-kiistaa-vaitteet-metropolialueen-pakkoliitosaikeista#comment-151711Liisa Manninen
Vieras

#3 Liitos on nyt ajankohtainen!

13.09.2010 11:59

Nyt on aika antaa ääni Hki-Van yhdistymiseen.

 

 

stephane blassin
Vieras

#4 D.ieu est grand

24.11.2010 06:21

les meurtriers seront punis
Notaari_

#5 EI LIITTYMISELLE !

21.01.2011 10:18

Vantaalaisen en näe mitään järkeä yhdistymiselle. Asiaa ajetaan kuin käärmettä piippuun ja motiivina on saada Vantaan laajat maaalueet Helsingin myyntilistalle ja samalla pyritään kasvattamaan kokoomuksen valtaa. HS-kyselyssä kysymykset oli asetettu niin, että asia saadaan näyttämään siltä, että asukkaiden enemmistö olisi liittymisen kannalta - näin ei ole asia.

Tosiasiallisesti Vantaalainen kulttuurin erikoispiirre häviäisi ja tilalle tulisi HS:n nyt-liitteen tyylistä roskakulttuuria. Taloudellisesti Vantaa häviäisi, kun ei saisi menettämiensä maitten korvaukseksi mitään - lähinnä maista saatavia tuloja käytettäisiin Helsingin velkojen maksuun.

Vantaasta tulisi Myllypuron kaltainen takamaa, köyhineen jne. Tällä hetkellä Vantaa on moderni-kasvava-innovatiivinen kaupunki ja ei ole mitään järkeä luovuttaa omaisuuttaan Helsingin kaupunkin ongelmien hoitoon. Eriasia on sitten kun puhutaan koko PKS:n yhdistymisestä esim. HKI-ES-VA ja kauniainen sitten tilanne on syytä arvioida uudelleen.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

15.03.2012 08:41


O

#7 Helsinki = kaupunki

19.06.2013 17:21

Helsinki ja Vantaa voivat vain hyötyä yhdistymisestä. Vantaan epäyhtenäiset alueet eivät muodosta todellista kaupunkia ja "itsenäisyyttä" ajavat vain kaupungin hallinnon viranomaiset, eli virkamiehet ja poliitikot, jotka tilanteesta hyötyvät.

Kaupunkilaisille ja kaupunkien kehitykselle yhdistymisestä on lähes pelkkää hyötyä. Laajat kaavoittamattomat asuinalueet ja aidosti yhtenäinen liikenne-infrastruktuuri ovat molempien kaupunkien sekä näiden asukkaiden etuja. Länsi-Vantaan ja länsi-/luoteis-Helsingin luonnollinen yhteys lännessä (Vihdintie-Hämeenlinnantie), sekä lentoaseman seudun-Tikkurilan yhteys Hakunilan ja Jakomäen kautta Viikkiin, länsi-Malmille ja Arabian kautta keskustaan ja Pasilaan (Tuusulantie-Lahdentie) muodostavat merkittäviä väestökeskittymiä, joille tehokas julkinen liikenne luo puitteet luonnolliselle kaupunkimaiselle kasvamiselle.

Näistä tiiviistä keskuksista tehokas liityntäliikenne ympäröiviin pientaloalueisiin mahdollistaa paljon entistä suuremmalle väestöpohjalle monipuolisesti, jopa hyvinkin laadukkaat asumismahdollisuudet. Irralliset lähiöt muodostuisivat osaksi laajenevaa kaupunkia mikä osaltaan varmasti parantaisi elinoloja.

Yhtenäiset kulttuuri- ja luonnonsuojelualueet muodostaisivat järkevämpiä ja paremmin hallinnoitavia kokonaisuuksia kuin nyt.

Liitoksessa Vantaan alueet eivät menetä mitään tuhansien vuosien todellisesta historiastaan. Kaupunkina Vantaalla ei historiaa oikeastaan olekaan.