Kroonisen väsymysoireyhtymän (CFS) tutkimus ja asianmukainen hoito aloitettava välittömästi Suomessa

Potilas x

#26

09.10.2014 12:32

Lääkemafian ajojahti taustalla? Kun joku lääkäri osaa parantaa ja auttaa hoidoilla, jotka ovat halpoja ja lääkyritys ei pääsekään rahastamaan.

Olen pahoillani Olli Polon puolesta, kohtuutonta! Tsemppiä kuitenkin tyytyväiseltä potilaalta, joka käyttää LDN-muuhun kuin CFS:ään.


Vieras

#27 Mistä saadaan lääkäreille halu perehtyä CFS:n

09.10.2014 22:24

CFS on saanut lyhyellä aikaa  aika lailla julkisuutta. Luulisi nyt, että lääkärikolleegat olisivat esim. Valtoseen ja Poloon kilvan ottamassa yhteyksiä. ...No... Kuitenkin on todennäköisempää, että lääkärit eivät edes halua tietoja heiltä..... Lääkärit ovat parantajia, mutta surullista kyllä tietää, että heidän joukossaan on arvovaltakiistoja, kolleegoitten kampitusta, mitätöintiä, potilaitten näennäistä hoitamista, jopa hoitamattomuutta, pallottelua paikasta toiseen. Myös tarkkaa harkintaa miten potilastietoja kirjataan, jotta Avi tai Valvira ei pääse huomauttelemaan.

Jos lääkäri joutuisi omassa perhepiirissä kosketuksiin CFS:n vaikeasti sairastuneen läheisensä kanssa, jolla mahdollisesti vielä olisi hajuste-ja kemikaaliyliherkkyys ja lisänä homealtistus, ei hän puhuisi psyykkisestä sairaudesta. Hän olisi todella huolissaan läheisensä jaksamisesta taudin kanssa ja jopa ihmeissään miten toimia...

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.10.2014 20:12


Väsynyt

#29 Väsymysoireyhtymä onnettomuuden seurauksena

11.10.2014 19:25

Väsymysoireyhtymä voi tulla todellakin monen sairauden jälkeen ja myöskin esim. minulla se tuli onnettomuuden ja kallon murtumien seurauksena.

Usein asiantuntijatkin kommentoivat, että sinun pitää vaan nostaa kuntoa, niin väsymys poistuu, puhumattakaan ns. tavallisista ihmisistä, joilla ei tietoa oireyhtymästä voikaan olla. 

Kovasti haluaisin olla se entinen pirteä ja jaksava henkilö, mutta kun tälle ei voi mitään. Sisukkuus ei tässä asiassa auta, kokeiltu on.

 

Ongelma

#30 Tää on taloudellinen ongelma, sen sairauden lisäksi

14.10.2014 10:16


Vieras

#31

16.10.2014 13:16

Erittäin kannatettavaa. Toivottavasti tuottaa tuloksen.

Vieras

#32

19.10.2014 21:31

allekirjoittakaa adressia, koska kyse on meidän hyvinvoinnista, lääkäreitten pitää kantaa vastuu, kierous pois ja oikeutta asiakkaille. On hullua, että asiakkaita ruokitaan psykatrisin termein, jos kyse on rokkoteesta, joka aiheutti tämän taudin. Joten me voimme vaikuttaa hyvin vointiin, kirjoittamalla tämä adressi. Vain SINÄ voit vaikuttaa ja estää kieroutuneen toiminnan

Vieras

#33

20.10.2014 17:06

Tutulta tuntuu. yrjäytyneenä ja toisarvoisena ilman tukia ja virallista diagnoosia epäkelpona veronmaksajana. Tsemppiä!

Vieras

#34

20.10.2014 17:12

Asiaa. paljon elämää valuu hukkaan turhiin tutkimuksiin ilman diagnoosia. potilaat ja läheiset tiukil.

Vieras

#35

20.10.2014 17:25

Niin paljon turhaa kärsimyst ja vähättelyä! Näyttelijän lahjat trpeen lääkäris!

Vieras

#36

21.10.2014 18:42

Mietin koko ajan miksi kuumeilen viikkoja ja on lihas ja aivo ja niskasärkyjä.tämä saattaa olla ratkaisu tähän!ja kuulosti lupaavalta,että eräs syöpälääke paransi suurimman osan tutkituista NOrjassa.
ehkä tähän ei ole reagoutu siksi,että ihmiset "sairastavat kaamosmasennusta".
Ruotsissa ollaan jälleen askeleen edellä ja siellä tauti on otettu vakavasti.Samoin myös Amerikassa.Miksei myös täällä?
Marko Aaltonen

aa

#37 Kommentti adressitekstiin

22.10.2014 06:51

Muuten allekirjoitan adressin täysin ja olen siitä kiitollinen, mutta seuraavasta lauseesta en ole samaa mieltä:

"Ei ole olemassakaan sellaista kipua ja oiretta jolle ei löydy fysiologista vastinetta."

Käsittääkseni on olemassa psykosomaattisia oireita joissakin sairauksissa, mutta CFS:ssä ei sellaisista kärsitä. Yleensä tosin psykosomaattiseen koriin laitetaan se mitä ei osata diagnosoida tai ymmärtää. Ajattelen vain että tällä lauseella saamme ehkä vain hallaa aikaan asialle, koska valtaosa lääkäreistä ei käsittääkseni millään allekirjoittaisi tätä lausetta .


Vieras

#38

23.10.2014 13:43

Erittäin tärkeä, viimeinkin saatava sairaille ihmisille
hoitoa ja sosiaaliturva!
Paranoidit takaisin kaappeihinsa välittömästi

#39 Lääkäreiden työ tulee perustua näyttöön

27.10.2014 22:37

Ei mielipiteeseen eikä omiin tuntemuksiin. On lääkärin etiikan vastaista määrätä sellaista hoitoa, jota ei ole tutkittu a) luotettavasti tai b) tarpeeksi riittävästi. Lääkäreistä pieni osa toimii tutkijoina ja hyvällä ja laadukkaalla tutkimuksella on omat kriteerinsä.

 

Yksittäistapaukset eivät todista syy-yhteyttä.

...

#40 Re: Lääkäreiden työ tulee perustua näyttöön

29.10.2014 11:39

#39: Paranoidit takaisin kaappeihinsa välittömästi - Lääkäreiden työ tulee perustua näyttöön 

 Siksi sitä sanotaankin KOKEELLISEKSI hoidoksi. Lähes joka sairautta on aluksi hoidettu niin.

Kannattaa ottaa asioista hieman selvää..

#41 Re: Lääkäreiden työ tulee perustua näyttöön

29.10.2014 19:41

#39: Paranoidit takaisin kaappeihinsa välittömästi - Lääkäreiden työ tulee perustua näyttöön 

 CFS.sää on tutkittu esim Jenkeissä erittäin paljon. Mm. Barack Obama tukee CFS tutkimusta. Jenkkilästähän suurin osa tutkimusnäytöstä tännekin rantautuu. Että huono selitys.

Fanni Ronkainen
Adressin tekijä

#42 Re: Lääkäreiden työ tulee perustua näyttöön

29.10.2014 19:43

#39: Paranoidit takaisin kaappeihinsa välittömästi - Lääkäreiden työ tulee perustua näyttöön 

 

 

Lääkärin työ tulee perustua näyttöön. Aika jännä että ei edes myönnetä sairauden olemassaoloa että voitaisiin edes tehdä tutkimusta. Se tässä addressissa on tarkoituksenakin.


Vieras

#43

30.10.2014 19:00

Todella surullista, että Unestan toimintaa rajoitetaan asiattomasti.

Omalla pojalla CFS invalidisoivat oireet.
Tunnen myös muita ihmisia. Olen itse perehtynyt netin sivuilla maailmanlaajusesti CFS suhteen.


Toivottavasti  Unestan toiminta aloitetaan uudestaan,  joten asianmukainen  KLIININEN tutkimus ja hoito auttavat sairaudesta kärsiviä.


Vieras

#44 Re: mykoplasma

01.11.2014 18:21

#1: -  

 Hae korvaukset Potilasvakuutuskeskuksesta!

X

#45 Re: Re: Mitä tällä adressilla haetaan?

02.11.2014 11:29

#9: Minä vaan. - Re: Mitä tällä adressilla haetaan? 

 Käypä hoito suositusta ei ole olemassa, koska sitä voi laatia, koska ei ole olemassa maailmanlaajuisestikaan niin paljon tietoa sairauden mekanismeista JA siten sen hoitokeinoista. Edelleenkin hoito perustuu erilaisiin teorioihin ja kokeiluihin, joilla toki yksilötasolla on hyötyä. Käypä hoito suositus on siis aika eri asia, kuin hoitokokeilut joihin nyt hoito perustuu. Eli siis viittaan vain siihen, ettei lääkäri toteuta tai ole käypä hoitoa toteuttamatta, koska sellaista ei ole olemassakaan. Ja sitä ei ole, kuten suurimmassa osassa yksittäisiä sairauksia. Em suosituksia on mm. Diabeteksesta, masennuksesta tms. Ko suositukset laaditaan pitkällä aikavälillä keräten kaikkien mahdollisten tutkimusten lopputulema isoilla potilasjoukoilla. Se on suositus, joka perustuu pitkäaikaisen kokemukseen. Lääketiede ei ole matematiikka, eli kaikki lait ja säännöt eli hoito-ohjeet syntyvät kokemuksen tuloksena, kun samalla opitaan ymmärtämään mitä on häiriön taustalla syynä/syinä. 

 

Tämä  pitkä kirjoitus siis siksi, kun joku viittasi siihen, ettei käypä hoitoa ilkeät lääkärit suostu toteuttamaan. Sitä ei ole. Yksittäiset hoito-ohjeita on, kokeilujen tuloksen ja niitä voi yrittää. YksityisLääkärinä O.Polo on kokeillut mm. Amfetamiinijohdannasia (ADHD hoitona yleensä), lyricaa yms. Niiden ongelmana on, että potilaaksi tekeytyy eril. narkomaanit ja siten lääkkeet päätyvät muuhunkin käyttöön kuin CFS- potilaille. Kun ei ole ko. Sairautta seulovaa kätevää lab koetta tai muuta tutkimusta , nin nämä opportunistit sotkevat tuota asetelmaa. Eli ko firmassa lappaa cfs-potilaiden lisäksi narkkareita. Eli lääkekokeiluja ei ole koskaan viisasta aloittaa kovin kevyin perustein tämä vuoksi. Ja luonnollisesti lääkärien pitää olla terveesti epäluuloisia ennen ko lääkkeiden aloittamista. Tämä voi mm näkyä kun cfs oikeistoa epäilevä henkilö tulee vo:lle ns vaatimaan tiettyä lääkitystä. Näitä fiksuja, täysin asiallisia narkkareita kun on 100x enemmän kuin cfs-oireita. 


Vieras

#46 Re:

02.11.2014 11:33

#14: -  

 Naltreksonia voi kirjoittaa kuka lääkäri vain, Polon epikriisi vain mukaan. Käytetään eril riippuvuuksien yms hoidossa. Revia kauppanimeltään.

Fanni Ronkainen
Adressin tekijä

#47 Re: Re:

02.11.2014 22:02

#46: - Re:  

 Revia ja naltrekson ovat kaksi eri asiaa. 

Potilas

#48 Re: Mistä saadaan lääkäreille halu perehtyä CFS:n

02.11.2014 22:19

#27: - Mistä saadaan lääkäreille halu perehtyä CFS:n 

Suurin ongelma on siinä, että "julkisen puolen" lääkärit saavat saman verran palkkaa, tekevät he työnsä lähes millä tavalla tahansa. Harvassa ammatissa tämä on mahdollista.

Tarja

#49 Re: Lääkäreiden työ tulee perustua näyttöön

02.11.2014 22:29


Vieras

#50

03.11.2014 07:32

Itse sairastan cfs:sää, on kamalan vaikea saada mitään hoitoa. Lääkärit leimaavat vain huonokuntoiseksi ja määräävät sitovista liikuntaa. Itselläni pahimmat oireet ovat rytmihäiriöt jotka ovat saanet minut sängyn pohjalle useiksi kuukausiksi. En voi käyttää beetasalpaajia joten tilanteeni on ollut toivoton, kunnes löysin Olli Polon ja ldn lääkkeen. Nyt hänen toimintaansa on vaikeutettu ja kohta Suomessa ei ole ketään joka auttaisi meitä joilla ei ole voimia taistella terveyskeskuslääkäreiden kanssa.