Susien kaatolupien saamiseksi ja koirien muistolle!!!

Suomenajokoiran puolesta

#51 Re: ?

09.10.2014 14:16

#49: Ääliöt - ? 

 Ei kaikki ole uudisasutusta. On sukuja, joilla on ollut tila 1500-luvulta samalla mäellä, samalla suvulla. Heidänkö myös pitäisi muttaa pois susien tieltä? Herätys!

Olen allekirjoittanut addressin ja jakanut sitä eteenpäin. Haluan, että metsästyskulttuurimme, nimenomaan koiralla tapahtuva metsästys, säilyy. Joten susikantaa runsaasti pienemmäksi!

luontokuvaaja

#52 Susi ehkäisee hirvikolareita

09.10.2014 15:05

Yksikin hirvikolari vähemmän on hyvä juttu joten antaa susien juosta rauhoitettuna.

Vieras

#53 Järkeä?

09.10.2014 17:06

Opettele metsästämään ilman sitä koiraa. Olen itsekin sitä tehnyt ja hyvin sujuu. Tämä on taas tätä lietsontaa vaan. Ja jos koirat häviää pihasta niin tehkää aitaus tai ottakaa koirat sisälle? Yhtä hyvin voisin itse vaatia haukkoja ja kotkia ammuttavaksi kun vievät kissat ja koiranpennut pihasta.. Nyt järki käteen ihmiset! Susi oli täälä ennen teitä!


Vieras

#54

09.10.2014 17:24

toivottavasti tästä olisi apu susiongelmaan ja entiset oikeat elämänarvot tulis takaisin

Vieras

#55

10.10.2014 02:22

Vakava asia, jota päättäjät ei näköjään uskalla ymmärtää...
Marko Lind

#56 KANNATTAA LUKEA AJATUKSELLA:

10.10.2014 04:55

NÄKÖKULMA KORPILAKIIN:

* Susi ja puolisusikanta on kasvanut räjähdysmäisesti, sudet ja puolisudet raatelevat yhä enenevässä määrin metsästyskoiria jopa niin, että metsästys koirien kanssa on useimmmilla alueilla mahdotonta, sudet ja puolisudet pyörivät yhä lisääntyvissä määrin ihmisten pihoilla sekä asutusalueilla luoden todellisen vaarakuvan susialueiden asukkaiden elämään, susialueiden asukkaiden lemmikit sekä karja on yhä lisääntyvän susi / puolisusikannan takia välittömässä vaarassa, sudenpyyntilupia ei myönnetä vaikka vaikka selvät perusteet niille olisi, kansalaisille valehdellaan susipopulaation geneettisestä rakenteesta ja tietoja susien määrästä sekä geneettisestä populaation rakenteesta valehdellaan. Susi ja puolisusikantaa kasvatetaan valtion toimesta räjähdysmäisesti eikä susialueiden asukkaita todellisuudessa kuunnella yhtään (näennäisiä kuulemistilaisuuksia kyllä pidetään, mutta susialueiden asukkaiden mielipiteitä ei oikeasti oteta päätöksissä huomioon). Kaiken edellä mainitun kehityksen on loputtava ja pikaisesti, valheellinen susipolitiikka on tullut tiensä päähän - susialueiden asukkaiden sietokyky on ylitetty ja jos susilupia ei lähitulevaisuudessa myönnetä on odotettavissa kansalaistottelemattomuutta koska susialueiden asukkailla ei yksinkertaisesti ole muuta vaihtoehtoa. Epätoivoiset ihmiset susialueilla on ajettu vastuuttomalla sudensuojelupolitiikalla siihen pisteeseen, että lähitulevaisuudessa korpilaki astuu voimaan. Jos ja kun näin käy, tämä on seurausta vastuuttomasta sudensuojelupolitiikasta ja koko sudensuojelupolitiikka kokee kuoliniskun.

 

Jos ja kun näin tapahtuu on se silloin lopullinen isku epäonnistuneelle ja törkeälle sudensuojelupolitiikalle koska yhteiskuntamme viranomaiset eivät mitenkään pysty valvomaan maanlaajuista kansanliikettä ja mikäli yrittäisivät, olisi se virkamieskunnan sekä poliisivoimien todellista väärinkäyttöä, koska todellisia rikoksia maassamme tapahtuu yhä enenevässä määrin ja resurssit on suunnattava niihin.

 

Meitä on monta jotka vaadimme lisäksi oikeudenmukaista tutkintaa susipopulaation geneettisestä rakenteesta ja ns.koirasusien välitöntä poistamista sekä ihmisiin tottuneiden susien välitöntä lopettamista. Paheksumme syvästi RKTL:n salailupolitiikkaa sekä suoranaista valehtelua ja vaadimme oikeudenmukaisten ihmisten asettamista RKTL:n palvelukseen koskien susitutkimusta ja tämänhetkisten mieletään kieroutuneiden tutkijoiden välitöntä poistamista sillä heidän toimintansa on ollut vastuutonta valehtelemista. Maahamme on ehdottomasti saatava puolueeton taho arvioimaan susipopulaation geneettinen rakenne ja vaadimme oikeudenmukaisen määritelmän sille mikä eläin luokitellaan sudeksi. Jo liian pitkään on maassamme suojeltu koirasusia susina ja kansalaisille annettu valheellista tietoa ns.susipopulaation geneettisestä rakenteesta ja tämä on johtanut hybridien suojeluun oikeiden susien suojelun kustannuksella. Maassamme ei siis suojella aitoja susia, vaan aitojen susien kustannuksella ns. koirasusia - susien ja koirien risteymiä joilla ei ole luontaista arkuutta ihmisiä kohtaan. Tästä kaikesta ovat kärsineet susialuiden asukkaat; heiltä on viety törkeästi oikeus turvalliseen perusympäristöön!

 

Nyt pitää herättää päättäjät sekä virkamiehet heräämään siihen karuun todellisuuteen, että sudensuojelussa on menty liian pitkälle susialueilla elävien ihmisten kustannuksella ja meidän tulee vaatia julkisesti, että tämän kehityksen on pikaisesti loputtava. Paheksumme lisäksi poliisivirkamiesten vähien resurssien käyttämistä metsästyksen valvontaan tarkoituksena valvoa susialueilla rehellisiä metsästäjiä ja heidän välinpitämättömyyttään puuttua sudensuojelijoiden jatkuvasti esiintyviin laittomiin uhkauksiin rehellisiä metsästäjiä kohtaan. Mielestämme tämä on poliisivoimien väärinkäyttöä, etenkin kun poliisivoimat kärsivät vakavasti resurssipulasta ja täten oikeat rikokset jäävät selvittämättä. On väärin, että rehellisiä metsästäjiä ja susialueiden asukkaita epäillään salakaatorikoksista ja samanaikaisesti jätetään tutkimatta heihin kohdistuneita törkeitä uhkauksia sekä kunnianloukkauksia. Paheksumme syvästi myös joidenkin valtamedian antamaa valheellista kuvaa sudensuojelupolitiikasta (mm. Helsingin sanomat, Turun sanomat jne.) ja mustamaalauksesta jota he suorittavat rehellisiä metsästäjiä kohtaan sekä susialueiden asukkaita kohtaan. Kaiken edellä mainitun on pikaisesti loputtava.

 

Olemme vakuuttuneet siitä, että jos järjetön sudensuojelupolitiikka susialueiden asukkaiden kustannuksella ei heti muutu järkevämpään suuntaan, niin susialueilla asuvien ihmisten tyytymättömyys kasvaa sellaisiin mittoihin, että odotettavissa on maanlaajuinen kansalaistottelemattomuus - eli korpilain käyttöönotto.

 

JOTEN- jos näet suden / susia, niin älä missään nimessä ilmoita siitä kuin ainoastaan muutamille luotettaville henkilöille (he kyllä osaavat hoitaa asian parhaalla mahdollisella tavalla)ja sen jälkeen jätä asia heidän huolekseen. Älä ilmoita mitään RKTL:lle äläkä paikkakunnan petoyhdysmiehelle (he ovat usein susien suojelijoita). Kaikenlainen yhteistyö niiden tahojen kanssa jotka tahtovat suojella susia / puolisusia on ehdottomasti lopetettava.

 

JA LOPUKSI:
- jokainen metsästyskoiraharrastaja sekä susialueella elävä ihminen elinkeinoineen sekä lemmikkeineen on vastuuttoman sudensuojelupolitiikan UHRI. Nyt on tullut aika laittaa STOPPI tälle kehitykselle.

Suden kahdet kasvot - kirjan kirjoittaja, Voittajakennelin omistaja (suomenajokoira)

* Gsm: 046 6590565

 

 

 

Hukkakaura

#57 Re: Järkeä?

10.10.2014 07:38

#53: Vieras - Järkeä? 

 Ihan on nyt pakko kysyä, että jos hirviä metsästät ilman koiraa ja kaatolupia on 20, niin montako hirveä saat? Jos saat akuden aikana yhdenkin, niin haluan tulla mukaan katsomaan miten sen oikein teet. Maksan vaikka 1000 euroa /kaadettu hirvi sinulle. Käykö?

Hukkakaura

#58 Muutkin eläimet vaarassa

10.10.2014 07:44

Heinolassa rellestänyt susilauma tappanut jo useita lampaita. Varsinais-suomessa sudet raadelleet hevosia laimutella, Kuhmoisissa susi vei lemmikkikoiran metsälenkillä melkein jalkojen juuresta. Miksi ihmeessä niitä suojellaan, varsinkin kun nyt on määrätty hävitettäväksi koko villisikakanta Suomen metsistä? Ilman OIKEAA syytä.

Lätlä_60

#59

10.10.2014 07:50

Miten ihmeessä Pohjois-Amerikassa ja Balkanin niemimaalla pärjätään jättimäisen susipopulaation kanssa? Metsästäkää lisää susia, niin ne muuttuu vielä röyhkeämmiksi sisäsiittoisen populaation kanssa.

Poliisi joutuu pyytämään, että ei jätettäisi arvokkaita jalostuseläimiä ulos yöksi?

Entä eläimen vaarallisuus. Koko Suomi on alistettu metsästäjien reservaatiksi, ja mitä tulee eläinten vaarallisuuteen, hirvi vie 100 ensimmäistä sijaa. 5000 hirvi ja peuramälliä vuodessa. Monta kuollutta ja pahoin vammautunutta. Metysästyslupa pitäisi moninkertaistaa, koska nykyään pyritään kustannusvastaavuuteen, eikö?

Riista-aidat, teidenvarsien harvennus maksatetaan kaikilla autoilijoilla, ja lihat päätyvät ei ainakaan suden suuhun.

Entä moottoripyörä ja hirvi, tai peura? Kuuluuko ne tielle? Mikä on sopiva kanta? Tarvitaanko aselupia lisää vai vähemmän?

Valtiokonttori teki päätöksen olla korvaamatta riistaeläinvahinkoja ollenkaan, voiko niitä hakea ehkä metsästäjien liitolta?

On tietysti kurjaa, jos koira joutuu suden suuhun, mutta itse en jättäisi böndellä ei niin fiksua ajokoiraa suden ulottuville. Pitäisikö valtion järjestää vartiointi? Suosittelen sudenkestävien koirien hankintaa.

 

Minua ärsyttää, kun vieläkin käytetään susirautoja ja myrkkysyöttejä, sekä salakaadetaan suurpetoja. On muitakin keinoja päästä rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. Tietenkin se vaatii paljon työtä ja rahaa.

Ikinä en allekirjoita tuota enkä muutakaan vastaavaa adressia.

 


Vieras

#60

10.10.2014 08:27

Minä en pelkää sutta tippaakaan.

Koiranomistaja

#61 Re: KANNATTAA LUKEA AJATUKSELLA:

10.10.2014 12:23

#56: Marko Lind - KANNATTAA LUKEA AJATUKSELLA: 

Jo on aikoihin eletty. Taitaa kirjoittajalta olla unohtunut lääkkeiden ottaminen. Miten kukaan täysipäinen voi tämmöistä kirjoittaa! Vastaus on tietysti, että ei mitenkään. Toivotaan, että asianomainen ymmärtää hakeutua hoitoon ennenkuin aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa lähiympäristölleen.

 

Koiranomistaja

 

Sudentahto

#62

11.10.2014 14:29

Ihmisten on turha syyttää susia. Minkä takia sudet tappavat esim. koiria? Koska suurin osa ihmisistä tuijottaa vain omaa napaansa. Metsiä, suden luonnollisia elinpiirejä, tuhotaan jotta ihmiset saisivat enemmän tilaa itselleen. Ja sitten tämä metsästys.. Turha alkaa urputtaa tunkeilevista susista, jos teidän perheen isäukko käy metsällä kaatamassa hirviä. Enemmän tilaa ja ravintoa susille!!

Sisko Wallinen

#63 kyl tokkiinsa...

11.10.2014 14:50

koska saadaa kaatolupia ihmisiin?? Eiköhän Ihminen ole kiduttanut koiriaa yms kotieläimiä paljon enemmän kun koko maan sudet yhteensä!!! Minä harrastan myös metsästystä. Omistan neljä ajokoiraa ja yhden laumanvartia koiran. Mettään otan kaikki mukaan...ajurit tekee duuninsa ja laumanvartija suojaa selustan;! Näin meillä!! Mutta kaikki eläimet joista ihmisen itsekkyys omistamisen halu ja tarpeet tyydyty täytyy saada sukupuuttoon!! Hyvä ihmiset....näillä mennään!!!

Ajokoira

#64 Alakoululaisen käsialaa?

11.10.2014 19:44

Ei kai kukaan täysjärkinen tällaista soopaa allekirjoita? Nolouden huippu. Takaisin peruskouluun kirjoittamista opettelemaan.

Ihminen on hirviö

#65

11.10.2014 21:49

Ei jumalauta mitä p*skaa! Sudethan tunnetusti ovat verenhimoisia raatelijoita jotka pahuuttaan tappaa koiria ja syö ihmislapset ja riehuu ja rellestää kaupungissa. Kaikki ketä tälläseen p*skaan mukaan lähtee niin kattokoon itteesä peilistä, sieltä se hirviö teille takasin vilkuttelee. Ahdasmielisiä ja sairaita kusipäitä valitettavasti mahtuu maailmaan, voiku saatas sellasille kaatolupa.


Vieras

#66

12.10.2014 08:46

Toivotaan että edesauttaa hyvässä asiassa!

Vieras

#67 sudet vaikka sukupuuttoon

12.10.2014 12:25

Mää en koirista välitä hevon veetäkään, mutta allekirjotan vain sen takia että ne villipiskit sais ampua kun käy ne muitakin lemmikkejä pistelemässä poskeensa ku vaan koiria! Ei mulla muuta ja tähän en kaipaa vastauksia ja valituksia että olisin nyt jotenki "paha ihminen". Kaikki ei tykkää kaikesta that's true.


Vieras

#68 Re: KANNATTAA LUKEA AJATUKSELLA:

17.10.2014 12:38

Oikeutta

#69

17.10.2014 12:39

Kannattaisi myös niiden metsästäjien miettiä omaa osuuttaan koirien kuolemiseen. Tosi monella ne koirat ovat 24/7 häkissä ja vaan käydään ruoka viemässä sinne, mikäli nyt muistetaan. Onko se sitten ihmekään, jos joskus koira löytyy kuolleena vaikka sen suden jäljiltä? Täytyy myös muistaa, että ihmiset ne tässä ovat ylikansoittuneet ja vieneet susilta pois elintilaa. 

Ironista myös, että metsästäjät ne tässä ovat sotajalalla. Ketkäköhän siellä metsässä vie susilta kaiken ruuan pois? Jos jättäisitte niille ruokaa ahneuksissanne, eivät välttämättä koirat/tilastoeläimet kokisi niin paljoa tuhoa. Ihminen kun ei oikeasti edes tarvitse niin paljoa lihaa syödäkseen, mitä tällä hetkellä keskivertosuomalainen syö vuodessa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.10.2014 17:33


Mittaaja

#71 Re:

18.10.2014 16:52

#6: -  

 Osta pidempi mitta

päläpälä

#72 Re: Re:

18.10.2014 17:08

#71: Mittaaja - Re:  

 "Ihan on nyt pakko kysyä, että jos hirviä metsästät ilman koiraa ja kaatolupia on 20, niin montako hirveä saat? Jos saat akuden aikana yhdenkin, niin haluan tulla mukaan katsomaan miten sen oikein teet. Maksan vaikka 1000 euroa /kaadettu hirvi sinulle. Käykö?"

 

Tosimiehet kyllä siihen pystyvät yksinkin. Lisäksi kun sitä ei tarvitsisi tehdä edes salaa, niin se olisi 100 kertaa helpompaa ..

http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_46038

 

toisinajattelija

#73 Miten

19.10.2014 11:19

Miten teidän koirat olis muka tärkeämpiä ku sudet? miks susia pitäs saada tappaa että teidän koirat pysys hengissä?


Vieras

#74 Re: KANNATTAA LUKEA AJATUKSELLA:

20.10.2014 07:15

#56: Marko Lind - KANNATTAA LUKEA AJATUKSELLA: 

Ja tämä mies on muka uskovainen saarnamies, voi hyvät hyssykät. 

Rikollismetsästäjät ja salakaatajat linnaan

#75 Marko Lindiltä aseenkantolupa pois. Yllyttää salakaatoihin.

21.10.2014 08:26

toisenlaista vinkkiä,

älkää päästäkö koirianne metsiin, ne on suurpetojen reviiriä

jos käy köpsästi, syy on koiran isännän. 

 

Vahvempi voittaa, reilu metsän meininki