Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

PikkuMyy
Vieras

#26 Samaa mieltä

20.11.2010 00:54

Vt. kaupungin johtaja oli varmaankin halvin kun valittiin virkaan ilman haastatteluja. Itse hyvinvointipalveluissa toimineena mietin että palataanko takaisin siihen "vanhaan hyvään aikaan" missä ambulanssi kuljetuksien kolme sääntöä oli: Happea, Huopaa ja Hanaa"
v.v
Vieras

#27 ja jatkoa

20.11.2010 00:58

Tämä Tornioon tuleva uusi yritys PAINOITTI työhakemuksessa paikallista tietämystä ja ensihoito osaamista, mutta silti jätti ulkopuolelle useita Tornion entisiä sairaankuljettajia ja sairaanhoitajia aivan esimiestasolta lähtien. Heillä oli erittäin suuri paikallistietämys, ensihoito-osaaminen ja tavoitteet kehittää jo nykyiselläänkin korkeatasoista ensihoito-osaamista laadukkaammaksi. Uuden yrityksen ja uusien työntekijöiden tulo tarkoittaa lähinnä sitä että koko 2000-luvun kehitystyö valuu hukkaan ja aloitetaan taas alusta uusilla työntekijöillä, jolloin laadullinen kehitys kärsii merkittävästi.

Vieras

#28 Kapraalille

20.11.2010 01:19

Hienoa että on yksi poliitikko joka uskaltaa ottaa kantaa!!!
Loputhan tuntuu olevan sellaisia että noudattavat vanhaa vaikenemisen lakia.
En ota kantaa mikä tässä on oikein kun en asiaa tunne mutta joka tapauksessa posittiivinen juttu että joku uskaltaa avata keskustelua ja saa siihen vielä vastinetta
Satu
Vieras

#29 Järkyttävää

20.11.2010 01:33

Onko Tornion kaupungin päättäjissä elottomia ja tunnottomia tolloja?

Mitäs sitten, kun itse tarvitsette apua, ja nimenomaan sitä asiantuntevaa apua. Kun on suurin hätä. Ei kukaan voi olla noin jauholakki, että tekee tuollaisia päätöksiä kirkkain silmin ja kehtaa katsoa vielä muita kaupunkilaisia silmiin. Hävetkää!

Heidi
Vieras

#30 Terveempää uutta vuotta

20.11.2010 01:34

Se mille tasolle ensihoito on Torniossa kehittynyt on myös SPR:n ansiota. Ymmärtääkseni. Eikö olisi ollut viisaampaa jatkaa samaa sopimusta ja antaa pojille työrauha. Ja kaupunkilaisille mielerauha.
Juha Buska
Vieras

#31 puolesta allekirjoittaneet...

20.11.2010 02:44

On varsin hienoa huomata, että tähän mennessä Tornion ensihoitopalvelun laadun turvaamisen puolesta allekirjoittaneita on jo huomattavasti enemmän kuin sosiaali- ja terveyslautakunnan "PJ ja vara-PJ" ovat edellisissä kuntavaaleissa saaneet ääniä. http://yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/kunnat/aaniharavat_kno851.html
Heli Luokkala-Nevalainen
Vieras

#32 Tottakai !

20.11.2010 04:18

Tottakai !
Vieras
Vieras

#33 Re: Epäpätevät ensihoitajat

20.11.2010 04:25

#9: Mauri Höynälä - Epäpätevät ensihoitajat 

 

Nyt ei ole varmasti kysymys siitä, ollaanko mistä päin maailmaa ja/tai sattuuko uskomattomia virheitä vain sinulle / kenelle tahansa. Kaikki tarvitsevat leipää, lämpöä, suojaa, terveydestä huolehtimista. Onneksi selvisit infarktistasi, niin, että voit nyt täällä allekirjoittaa adressin. Puolesta ja/ tai vastaan.
Ilkka Kapraali
Vieras

#34 Pari kommenttia edellä oleviin

20.11.2010 05:52

Edellä on kirjoiteltu, että kilpailutustyöryhmää ei ole juridisesti ollut olemassakaan. En osaa sanoa, pitääkö paikkaansa. Se on kuitenkin varmaa, että ryhmä ei ole päättänytkään mitään, se on vain esittänyt. Päätökset on tehnyt lautakunta, ja se on varmasti ollut olemassa. Jos tuolla kilp.työryhmän mahdollisella olemattomuudella (tai jollakin muulla konstilla) on mahdollista saada päätökset vielä tässä vaiheessa nurin, niin enpä pistäis pahakseni. Silloinhan asia pitäisi käsitellä uudestaan ja minun lisäkseni kai ainakin Gunnar Kourilehto asettuisi tällä kertaa oman toiminnan kannalle. Ja sen uskallan luvata, että kyllä mie vähintään kaksi muuta ltk:n jäsentä puhun puolelle.

Matti Suopajärven kirjoitukseen (#25) jokunen kommentti:
Matti kirjoitti: "Valitettavasti kukaan meistäkään ei huomannut..." Siinäpä se! Miten voitte sitten kuvitella ja vaatia, että me, joiden asiantuntemuksen te olette todenneet täysin epäkelvoksi (omalta osaltani tunnustan tuomion oikeaksi), olisimme voineet huomata ja tajuta nuo porsaanreiät, kun tekään, jotka olette julistautuneet asiantuntijoiksi (ja epäilemättä olettekin sitä) ette huomanneet niitä. Kysymys kuuluukin nyt: mistä sitten olisivat löytyneet sellaiset asiantuntijat, jotka olisivat huomanneet?
Matti kirjoitti: "Jos meillä hoitohommissa huomataan että potilaan tila meinaa lähtä lapasesta tilannetta korjataan vaihtamalla lääkitystä. Miten politiikassa tilanne muka voisi olla joskus peruuttamaton...ihan oikeasti?" Helkkarin hieno vertaus, johon oma käsitys vähän samalla tyylillä: Politiikassa potilas on yleensä kuollut siinä vaiheessa, kun lainmukaiset valitusajat ovat umpeutuneet. Tietenkin joskus potilas voidaan herättää henkiin, eli tehdä samasta asiasta uusi päätös. Tässä asiassa se ei kuitenkaan liene enää mahdollista, vaan valitusajan umpeuduttua juttu on "karannut" kaupungin käsistä. Kuvitellanpa nimittäin, että päätös nyt peruttaisiin. Eiköhän varmasti kilpailutuksen voittanut firma veisi asian tuomioistuimen ratkaistavaksi? Jotta voittaisimme jutun, meillä pitäisi olla faktoja siitä, että palveluntuottaja on antanut tarjouksessaan vääriä ja harhaanjohtavia tietoja. Onko sellaisia? Ei taida olla. Mattikin esittää palvelun heikkenemisestä, että "EN VOI sitä VARMUUDELLA tietää, mutta voin jotenkin AAVISTELLA teoriassa mahdolliseksi" ja "ollaan huomattu että onkin MAHDOLLISTA saada nykyiseen verrattuna paljon heikompaa palvelua". Vaikka itse olin ja olen oman palvelutuotannon kannalla, niin en kyllä lähtis tuollaisilla arvailuilla käräjöimään asian muuttamiseksi. Se käräjöinti hävittäisiin 100-prosenttisen varmasti, ja kaupunkilaiset huutaisivat taas päitä vadille, kun haaskataan veronmaksajien euroja.

Joku siellä aikaisemmissa kirjoituksissa toivoi, että mie voisin tehdä jotakin asian muuttamiseksi. Jos näkisin siihen edes pienen realistisen mahdollisuuden, niin varmasti yrittäisin. Antakaa vinkkejä, mutta parempia niiden pitää olla kuin arveluja ja olettamuksia! Jos mitään ei löydy, niin sopimus voidaan purkaa vasta sitten kun/jos uusi palveluntuottaja Med Group tekee jonkin sopimusrikkomuksen, esim. alkaa polkea hoitotasoa sovitusta. Kilpailutustyöryhmän §:ssä6/16.4.2010 esitimme sos.terv.ltk:lle, että "hoitotaso kuten nyt". Käsittääkseni lautakunta on tarjouspyynnössä niin myös edellyttänyt.

Heidi (#30)esittää, että "eikö olisi ollut viisaampaa jatkaa samaa sopimusta ja antaa pojille työrauha". Olisi varmaan ollut viisaampaa mutta ei lain mukaan mahdollista! Lainmukaisia mahdollisuuksia oli tasan kaksi: järjestää kaupungin omana toimintana tai kilpailuttaa. Se on näitä raa'an markkinakapitalismin "riemuja", jotka ovat valitettavasti tunkeutuneet kuntakenttäänkin. Sen mukaan tämän hintaluokan palvelut on aika ajoin kilpailutettava. Kuten Lapin Kullan esimerkkikin osoitti, niin pääoma on tunnoton, ei sen hyppysissä paina yksityisen ihmisen hätä, vaan tärkeintä on omistajan voiton maksimointi. Nyt sen uhriksi näyttävät joutuvan Tornion ensihoitaja-sairaankuljettajat.

Niitä mahdollisia henkilöitä, jotka haluavat käsittää tämän kirjoitukseni jonkinlaiseksi puolustukseksi sille, mitä tällä kilpailutuksella saatiin aikaan, kehotan lukemaan jutun uudestaan ja ajatuksen kanssa. Olen täydellisesti nyt työpaikkansa menettävien puolella! Ja vaikka olin mukana tuossa surullisen kuuluisassa kilpailutustyöryhmässä, niin en suostu ottamaan syyllisen viittaa tapahtuneeseen, sillä olen sanellut eriävän mielipiteeni merkittäväksi pöytäkirjaan silloin, kun se on pitänytkin sanella, en muutamaa kuukautta myöhemmin.Eri paikkakunnalla ensihoidossa itsekin työskentelevä
Vieras

#35 Emämunaus

20.11.2010 09:30

Tornion päättäjien asiantuntemattomuuden lisäksi myös MedGroup teki emämunauksen henkilöstövalinnoissaan. Olisi ottanut entistä, kokenutta henkilöstöä esimiehineen työhön. Ensihoidon lähiesimiehellä on oltava henkilöstönsä kunnioitus ja se tarkoittaa sitä, että ymmärtää edes jonkin verran ensihoitoa ja sen käsitteitä! Paras tilanne on silloin kun esimies pystyy ensihoitokentällä samaanlaiseen tai parempaan suoritukseen kuin alaiset. Olisi ehkä oikeilla valinnoilla säästytty tältä sodalta. Toivon Tornion kuntalaisten vuoksi, että entinen, Tornion todella korkeatasoinen ensihoito säilyisi!!
Julli
Vieras

#36 kello käy, kello käy Tuijaseni, Eevaseni ja Kaisuseni ym. Vaan vastauksia ei kuntalaisille kuulu...

20.11.2010 11:56

TORNION ENSIHOITOPALVELUN TULEVAISUUDEN LAADUN PUOLESTA

Me Tornion ensihoitotyöntekijät olemme huolissamme kuntalaisten perusturvallisuuspalveluihin kuuluvan ensihoidon tulevaisuuden laadusta. Syynä tähän on Tornion kaupungin päättäjien ja virkahenkilöiden päätös ensihoitopalvelun kilpailutuksesta ja sen seurauksista. Tornion kaupunki on päätynyt hankkimaan palvelun uudelta organisaatiolta, jonka toiminnan järjestelyissä on paljastunut jo ennen toiminnan alkamista isoja laadullisia puutteita, kuten tarjolla olleiden hyvin koulutettujen ja kokeneiden ammattilaisten hylkääminen henkilöstövalinnoista.

Olemme pyrkineet vaikuttamaan ensihoitopalvelun laatuun kaupungin päättäjille osoitetulla kunta-aloitteella, jossa vetosimme tutkimaan olisiko ensihoitopalvelu kannattavaa tuottaa terveyskeskuksen omana toimintana. Tornion kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta totesi kolme vuotta sitten, että ensihoitopalvelu olisi järkevintä ja edullisinta tuottaa omana toimintana, mutta kaupunginhallitus kumosi päätöksen. Nyt vastaava uudelleen esille tuotu kuntalaisaloite sivuutettiin ilman pitäviä perusteluita.

Rovaniemellä, Kemissä, Raahessa ja Kainuussa ensihoitopalvelu on terveystoimen omaa palvelua ja etenkin Kainuussa palvelu kunnan omana toimintana on tuottanut useiden satojen tuhansien vuosittaiset säästöt.

Me ensihoitotyöntekijät olemme myös sitä mieltä, että bisnesajattelu ja ensihoitopalvelu eivät sovi yhteen. Ensihoidon potilaat eivät ole bisneksenteon kohde!

Valittu kilpailutustyöryhmä osoitti tietämättömyyttään Tornion ensihoitopalvelun tarjouspyynnön ja koko kilpailutusprosessin suhteen mm. siinä, ettei käyttänyt ensihoitotyön asiantuntemusta apunaan tarjouspyyntöjä laatiessaan. Ei riitä, että työryhmässä on lääkärikoulutettu henkilö, jos henkilöllä ei ole kokemusta ja näkemystä ensihoitotyöstä ja –järjestelmästä, joka on hyvin spesifi terveydenhuollon osa-alue.

Ensihoitopalvelun tarjouspyynnössä on jätetty huomioimatta keskeisiä asioita, jotka vaikuttavat ensihoitotyön laatuun. Osaa näistä puutteista vastuussa olevat virkahenkilöt ovat joutuneet korjaamaan tarjouskilpailun jo ratkettua. Lisäksi kilpailutusprosessi hoidettiin niin salassa ettei kuntalaisilla tai alan ammattilaisilla voinut olla mitään tietoa koko kilpailutuksesta saati tehdä ehdotuksia siihen. Edellä mainitun prosessin aikana rikottiin selkeästi kaupungin hallintosäännön 14§:ä.

Mielestämme ensihoitopalvelun laatu ei saa heikentyä ja tämän tulisi olla tavoitteena myös Tornion kaupungin päättäjillä ja viranhaltijoilla. Ensi vuonna ensihoitopalvelu ei tule yltämään tämän vuoden toiminnan tasolle. Toiminnan joka on ollut ulkopuolisenkin tarkastelun kautta tuloksellista ja laadukasta. Yksi keskeisimmistä laatuun vaikuttavista tekijöistä ovat ensihoitotyöntekijät, joilla on riittävä terveydenhuollon koulutus sekä ensihoidon perus- että hoitotasolle, vuosittain hyväksytysti suoritetut ensihoidon teoria- ja käytännön näytöt sekä riittävän pitkä työkokemus ja toistoja ensihoidon vaativista työtehtävistä. Asiantuntijuus ensihoitotyöhön hankitaan perus- ja lisäopintojen sekä teoria- ja käytännön näyttöjen lisäksi vuosia kestävän mestari-oppipoika–mallin kautta. Ensihoitotyö ei ole esimiehen ja työntekijöiden opettelupaikka potilasturvallisuuden vuoksi.

Nyt Tornion kaupungin päättäjät ja vastuussa olevat virkahenkilöt ovat päätöksillään romuttamassa Tornion laadukkaan ja arvostetun hoitotason ensihoidon ja sen johtamisen. Keskeisenä syynä tähän ovat uuden organisaation henkilöstövalinnat, jossa nykyisen henkilöstön osaamista ja työkokemusta ei arvostettu. Tämäkö on kilpailuttamisen tuoma todellisuus työurien pidentämiseen ja työssä jaksamiseen? On täysin käsittämätöntä, että Tornion kaupungin ensihoidosta vastaavat päättäjät, viranhaltijat ja luottamushenkilöt ovat hyväksymässä tällaisen menettelyn.

Me nykyiset Tornion ensihoitotyöntekijät vaadimme vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

1. Miten Tornion kaupungin päättäjät ja virkahenkilöt aikovat varmistaa, että uudet ensihoitajat täyttävät ensihoitopalvelussa yleisesti hyväksytyt kriteerit ja laadullista notkahdusta ei pääse syntymään?

2. Miten Tornion kaupungin päättäjät ja virkahenkilöt aikovat varmistaa, että uudella ensihoitopalvelulla on asiantunteva lähijohto ja päivittäistoiminnasta vastaava pätevä vuoroesimiesjärjestelmä?

3. Miksei Tornion kaupunki tarjoa kuntalaisille ensihoitopalvelua, johon ei liity bisnesajattelu - kuten esim. Rovaniemi, Kemi, Raahe ja Kainuu tekevät?

4. Miksi Tornion kaupunki ei tarjoa kahta välittömässä lähtövalmiudessa olevaa ambulanssiyksikköä, vaikka alueella on merkittäviä riskikohteita ja vilkas kauttakulkuliikenne?

5. Eivätkö Tornion kuntalaiset ansaitse päättäjien ja virkahenkilöiden mielestä laadukasta ensihoitopalvelua?

6. Miksi toimiva ensihoitojärjestelmä romutettiin nyt kun toiminta siirtyy uuden terveydenhuoltolain seurauksena viimeistään vuoden 2013 alusta sairaanhoitopiirin järjestettäväksi?

7. Miten Tornion kaupunki yritti turvata kilpailutuksen aikana kaupungille pitkään töitä tehneille kokeneille ensihoitajille (veronmaksajille, äänestäjille, kuntalaisille) työpaikan tulevan yrittäjän palveluksessa?


Tornion ensihoitajien puolesta:

Juha Buska
Sairaanhoitaja (AMK) / Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja /Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja

Matti Suopajärvi
Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja / Luottamusmies SPR Sairaankuljetus Lapin piiri
Rahan arvoinen ensihoito
Vieras

#37 Ammattitaidon arvostus

20.11.2010 11:58

Tänä päivänä, kun yhteiskuntamme laatii sääntöjä ja vaatimuksia koulutetun ammattihenkilöstön erityistaidoille ja -tiedoille, tulisi myös jokaisen itseään kunnoittavan terveydenhuollon palveluita tarjoavan yrityksen pitää kiinni vähimmäiskriteereistä henkilökuntaa palkatessaan.
Kuinka pidämme yllä ensitasoista ja ammattitaitoista hoitoa jos raha on ainoa motiivi henkilöstön palkkaamisessa?
Näihin nykyisiin henkilöstöön kohdistuviin VALVIRA:n tarkistusmenettelyihin vedoten, ihmettelen suuresti työnantajan motiivia palkata vakituiseen työsuhteeseen työntekijä, jolla ei ole "vielä" voimassa olevaa rekisteröintiä ammatinharjoittajaksi, yhtään epäilemättä etteikö kyseessä oleva rekisteröinti tulisi voimaan ennen työsuhteen alkua. Tämä kuitenkin herättää kysymyksen siitä kuinka virkaehtosopimusta ja VALVIRA:n kriteereitä voidaan räikeästi kiertää. Jaksamista kaikille teille, jotka olette antaneet arvokkaan ja ammattitaitoisen työpanoksen Torniolaisten ym ensihoitoon jopa vuosikymmenten ajan. Toivottavasti kuntapäättäjät arvostavat omaa ja läheistensä terveyttä edes sen verran, että havahtuvat näkemään, ettei mikään raha korvaa sitä ammattitaidon tuomaa turvallista ja laadukasta ensihoitoa, joka teidän lähtevien mukana menetetään ja uskaltavat myös tehdä asialle jotain. Tämä kommentti ei ole vain ensihoidon puolesta vaan koko terveydenhuoltoalan puolesta. Laadukas ja ammattitaidolla toteutettu ensihoito ei vain pelasta ihmishenkiä, vaan myös vähentää yhteiskunnallisia kustannuksia jatkohoidossa ja kuntoutuksessa.
Juha Buska
Vieras

#38 Re: Ammattitaidon arvostus

20.11.2010 12:22

"Näihin nykyisiin henkilöstöön kohdistuviin VALVIRA:n tarkistusmenettelyihin vedoten, ihmettelen suuresti työnantajan motiivia palkata vakituiseen työsuhteeseen työntekijä, jolla ei ole "vielä" voimassa olevaa rekisteröintiä ammatinharjoittajaksi, yhtään epäilemättä etteikö kyseessä oleva rekisteröinti tulisi voimaan ennen työsuhteen alkua."

Olisitko ystävällinen ja ottaisit yhteyttä minuun asiaan liittyen yksityisesti ja luottamuksella. Kiitos etukäteen.

juha.buska@pp.inet.fi
sanna
Vieras

#39 Tornion kaupunki räkäsee tässä(kin) asiassa nyt kyllä omaan sukkaansa!!!

20.11.2010 12:22

Jos asioita päätettäessä on rikottu jotain pykälää niin eikö päätöksen tulisi tuolloin olla mitätöitävissä???? Tulee mieleen vuoden parin takainen Tornion Kaupungin työfysioterapeutin valintaprosessi.. Pykälää rikottiin ja päätöstä jouduttiin muuttamaan.

Käsittämätöntä!!! Ilmeisesti Tornion kaupungille on parempi vaihtoehto kuollut kuntalainen entä autetuksi tullut kuntalainen.
vielä torniolainen
Vieras

#40 Vastauksia

20.11.2010 13:14

Me kuntalaiset halutaan vastauksia päättäjiltä ja pian.Tämä on aivan törkeää kuntalaisten aliarvioimista.
piilosilla...
Vieras

#41 Tuija, Eeva ja Kaisu....

20.11.2010 13:15

come out and play with us..., come out and playyyy...
Vieras
Vieras

#42 Re: Re: Epäpätevät ensihoitajat

20.11.2010 13:44

#33: Vieras - Re: Epäpätevät ensihoitajat 

 

Tämä kirjoittaja näyttää olevan täysin pihalla asiasta.Tietenkin sillä on merkitystä,onhan autiomaan asukit jurttineen purilaineen kameleineen halbvempaa kuin paikallinen työvoima,vai oletko yksi kilpailuttaja.Kuukausi sitten oli jälleen infarkti koska en pääse korruption vuoksi hoitoon.Nämä linjattomat sekoilijat net tuhoaa kaiken älyllisen kehityksen,lienee saaneet kulutusluottoja liikaa joilla tulla tehtailijaksi.Kreikassa tuli tuhlailut maksuun,nyt Irlannissa ja niin edelleen.Kun Suomen tyhjätaskujen luotot ja elokuvaliput pamahtaa kuin pommit maksuun kerralla on piru irti.5000 miljaardin pankkituki ei riitä,joten tälläisten neuvojen ja ohjeiden aika pitäisi lopettaa ja pian.
maija
Vieras

#43

20.11.2010 14:45

Lapin Kullan lopettaminen Torniosta ja sen työntekijöiden työn loppuminen johtuivat kuitenkin muista asioista kuin Tornion Kaupungin päätöksistä. Kun osa meidän sairaankuljettajistamme jää nyt ilman työtä, niin se liittyy näihin edellä käsiteltyihin päätöksiin.
Heidi
Vieras

#44 Kortistoon

20.11.2010 14:59

Kun aletaan kilpailuttamaan, niin aletaan sitten tosissaan. Kaikkihan on kaupan. Ihmishengetkin. Aletaan vaikka kaupungintalon henkilöstöstä. Ja siirrytään siitä sitten eteenpäin. On muuten kohta sitten tosissaan työttömiä:)
paskanmarjat
Vieras

#45 paskanmarjat!

20.11.2010 17:50

Tehhään niin että otetaan koko paska kaupunginvaltuusto pois mnitä niillä tekkee ne aattelee vaan ommaa persettä....nyt ne voi palkata pyyhkijät itelle ko säästettiin niin hulluna oottakaa vaan ko joku teistä meinaa kupsahtaa niin te jouvutte konttaan ite ensiappuun ko ambulanssi on ajelemassa juoppojen kans pilistä kartsalla se se vasta hauskaa olis.TEHHÄÄN UUET VAALIT JA KATOTAAN MONIKO TEISTÄ V****PÄISTÄ JATKAA SIELLÄ. Kukkaan vanha työntekijä ei ilomielin siirry tämän medigruupin palvelukseen mutta perhe häätyy elättää niin se on kaikkihan sen tietää.Ostakaa vaikka se paska ulos tuosta sopimuksesta sillähän niistä päästään. tai ostakaa niillä säästöillä uuet aivot.
Vieras
Vieras

#46 Re: Pari kommenttia edellä oleviin

20.11.2010 18:39

#34: Ilkka Kapraali - Pari kommenttia edellä oleviin 

 

Sieki olet niin poliitikko...pyh ja pah kattoppa peiliin et se siekkään mikkään nuori ennää ole ja ko jotaki sattuu niin son soronoo. Olisit vain keskittyny siihen opettamisseen niin ei tulis näin paskamainen kuva sinustakkaan.
Saara-Liisa Sirniö
Vieras

#47 Tornion sairastuneiden puolesta

20.11.2010 18:52

Koettuani sydäninfarktin, jossa 1/3 sydänlihaksestani ehti kuolla ennen kuin liuotus aloitettiin Kemissä teho-osasstolla, ajattelen että jo 5-10 minuutin viivytys ensiavussa voi merkitä potilaan kuolemaa. En siis voi hyväksyä, että pienen kuvitteellisen "säästön" vuoksi uudet ja paikkakuntaa tuntemattomat, kokemattomat ihmiset alkavat hoitaa sairaankuljetusta Torniossa. Päättäjät kuitenkin pitävät tärkeämpänä tuhlausta kävelykadun lämmitykseen ja tarpeettomiin investointeihi tekemällä typeriä päätöksiä vanhusten, sairaiden jalasten terveyden kyseenollen. Eivät edes ymmärrä hävetä!
Juha Buska
Vieras

#48 Re: Tornion sairastuneiden puolesta

20.11.2010 19:21

Hyvä Saara-Liisa. Kiitos kannanotoistasi, niin järjestämässämme mielenilmauksessa kuin nyt täälläkin. Olet täysin oikeassa mainitsemasi sydäninfarktin liuotushoidon suhteen. On aivan eri asia "painaa sokeasti lääkärin käskystä" liuotuslääkeruiskun mäntää kuin ymmärtää mistä koko sydäninfarktin hoitoprosessissa on kysymys ja hallita mahdollisesti hoidon mukanaan tuomia ongelmia. Nämä sisäistetään vain ja ainoastaan riittävällä teoriatiedolla ja turvallisessa ympäristössä, kokeneiden ensihoitajien ohjauksessa. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että 2010-luvun ensihoitopalvelu Suomessa ei ole ensihoitotyön opettelupaikka ilman asiantuntevaa ja läsnäolevaa tieto-taidon osoittanutta kokenutta kollegaa.
vieras
Vieras

#49

20.11.2010 21:01

Eikö siihen uuteen firmaan kuitenkin valittu suurin osa vanhoista sairaankuljettajista? Ja käsittääkseni ne muualta tulleetkaan ei ihan pystymettästä ole? Eli ei se varmaan ihan hirveän huonolaatuista hoitoa tule edelleenkään olemaan. Toinen juttu on sitten johdolliset asiat ja itse firman toiminta, kalusto jne

Olen kyllä pahoillani niiden vanhojen työntekijöiden puolesta ketkä ei työtä uudelta firmalta saanut mutta ettei nyt ihan mustamaalattais tulevaa sairaankuljetusta
Vieras
Vieras

#50 Re:

20.11.2010 21:20

#49: vieras -  

Eikö siihen uuteen firmaan kuitenkin valittu suurin osa vanhoista sairaankuljettajista?

 

Ei.

Kommentoi adressia