Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Julli
Vieras

#551 Tässäpä edullista työvoimaa... :-)

14.01.2011 20:23

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.01.2011 21:55


jep
Vieras

#553 Nyt järki käteen tornion päättäjät

16.01.2011 01:30


Sairaanhoitaja teki työvuoron ykköslähdön hoitotason ambulanssissa yhteensä 56 tuntia.

Sairaanhoitaja teki työvuoron ambulanssissa yhteensä 72 tuntia.

Sairaanhoitaja teki työvuoron ambulanssissa yhteensä 48 tuntia


Kuulostaa aivan älyttömältä tuollaiset vuorot! Ei kukaan ole työkykyinen enään tehtyään nuin pitkiä vuoroja.
alla vähän viitteitä suomen työaikalaista. (Otteita myös Moottoriajoneuvon kuljettajan työajasta koska ensihoitajille kuuluu myös ajoneuvon ajo)

5 luku
Yö- ja vuorotyö
26 §
Yötyö
Asetuksella säädettävissä tai 40 §:n 1 momentissa tarkoitetulla työehtosopimuksella sovituissa erityisen vaarallisissa tai ruumiillisesti tai henkisesti
huomattavan rasittavissa töissä työaika saa olla enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa, jos työtä tehdään yötyönä.

8 §
Moottoriajoneuvon kuljettajan työaika

Moottoriajoneuvon kuljettajan vuorokautinen työaika saa olla enintään 11 tuntia vuorokausilepoa seuraavan 24 tunnin yhdenjaksoisen ajanjakson aikana.


30 §
Moottoriajoneuvon kuljettajan vuorokausilepo

Moottoriajoneuvon kuljettajalle on annettava vähintään 10 tuntia kestävä yhdenjaksoinen lepoaika jokaisena 24 peräkkäisen tunnin jaksona.


42 §
Rangaistussäännökset

Työnantaja tai tämän edustaja, joka tahallaan tai huolimattomuudesta rikkoo tämän lain tai sen nojalla annettuja muita kuin maksuvelvollisuutta,
sopimista, oikeustoimen muotoa, työaikakirjanpitoa tai nähtävänäpitoa koskevia säännöksiä tai määräyksiä, on tuomittava työaikarikkomuksesta sakkoon.


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960605
Kienaja
Vieras

#554 Aluevaltaus

16.01.2011 16:30

Son sitte MedGrouppi tehny uuen aluevaltauksen Oulun seudulla. Yli-Ii:n kunnanisiä on sumutettu. Uusi yrittäjä on alkanu toimimaa vuoden alusta ko kunnassa Vantaalaisilla lentoensihoitajilla. Paikallistuntemus nolla. Vanha pitkään toiminut yrittäjä on pahoillaan. Näin sai Yhdentyvän Oulun ensihoitajat taas uusia tulevaisuuden haasteita lisää.
Vieras
Vieras

#555 Re: Aluevaltaus

16.01.2011 19:25

#554: Kienaja - Aluevaltaus 

Mahtaa lentoensihoitajilla tulla aika pitkäksi sillä. Eikö olis voinu antaa vanhan yrittäjän jatkaa shp:n päätöksiin asti?


Vieras

#556 Huolestunut

17.01.2011 00:10

17/1 2011 Tornion "ensihoidon hoitotaso" ei toteudu vieläkään.
joo säästöä...
Vieras

#557 Säästöä kotikaupungissa

17.01.2011 02:10

Vuonna 2002-2010 SPR Tornion Ensihoito piti koulutuspäiviä,tentti ja testauspäiviä, näyttökokeita, jotta Tornion ensihoito saataisiin korkealle hoitotasolle. SPR maksoi ensihoitajille palkan näistä päivistä ja laskutti tietenkin Tornion kaupunkia, ensihoidon jopa valtakunnallisestikin korkea taso saavutettiin. Vuonna 2010 lopussa päätettiin kilpailuttaa toiminta, toisin sanoen kaikki Tornion ensihoitajat (14) sanottiin IRTI. Voittanut yrittäjä Med Group palkkasi nuorisoa tilalle, ja muutaman paikallisen (nykyään 4) tilalle. Tarjosi joillekin Tornion vanhoille työntekijöille epäedullisia työsuhteita. Työkavereina olisi ollut 2008-2010 valmistuneita kavereita, Haminasta,Kotkasta,Kouvolasta jne. ja kuinka kauan. Julkisesti selitettiin että kokemusta on ja paikkakunta tuntemus tulee nopeasti. Tiedän että kyseinen firma on pulassa, hoitotasolle tyrkytetään sellaista väkeä joista ei ole siihen, eli haetaan paikkakunnan ensihoito vastuulääkärin siunausta... ei käy kateeksi ensihoidon vastuulääkäriä. Viimevuotiset ensihoitajat ovat pääsääntöisesti muissa hommissa, KIITOS TORNION KAUPUNKI kotikaupunki... ja ne teidän SÄÄSTÖT!!!!
Juha Buska
Vieras

#558 Kannanottoni vuodelta 2001. Pelottavan totta edelleen.....

17.01.2011 16:22

Tornion kaupunki kilpailutti edellisen kerran ensihoitopalvelun vuonna 2000. Perustettavan osakeyhtiön nimissä osallistuin tarjouskilpailuun myös itse silloin. Tarjouskilpailun voitti Punainen Risti ja tuloksen ratkettua laadin tuolloin seuraavan kirjoituksen Pohjolan Sanomat lehteen:


Ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelujen laatu?

Ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelut ovat maassamme osa kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain mukaista terveydenhuoltojärjestelmän päivystystoimintaa. Palvelujen tärkeimpänä tehtävänä on turvata jokaiselle lääketieteellisessä hätätilanteessa olevalle henkilölle asiantuntevaa ja riittävää apua riippumatta avuntarvitsijan asuinpaikasta, taloudellisesta asemasta, kielestä, uskonnosta, rodusta tai terveydentilasta. Ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelut voidaan rinnastaa muihin perusturvallisuuspalveluihin, joita ovat poliisi, palo- ja pelastustoimi sekä puolustusvoimat.

Sairaankuljetusasetuksen (28.6.1994/565) mukaan ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelut jaetaan maassamme perus- ja hoitotasoon sen perusteella, millaiset tiedolliset, taidolliset sekä aineelliset resurssit yksikön (ambulanssin) henkilökunnalla on apua tarvitsevan asiakkaan hoitamiseen jo tapahtumapaikalla. Perustason ensihoitoyksikössä tulee olla riittävät valmiudet tutkia asiakkaan tila, määritellä hänen hoidon tarpeensa ja aloittaa tarvittaessa asiakkaan henkeä pelastavat hoitotoimenpiteet.

Perustason ensihoitoyksikön henkilökunnan tulee tunnistaa tilanteet, jolloin asiakkaan tila vaatii hoitotason ensihoitovalmiuksia. Hoitotasoiset valmiudet omaavan yksikön henkilökunnalla tulee olla mahdollisuudet aloittaa asiakkaan hoito sairaaloissa toteutettavan tehohoidon periaatteita soveltaen.

Palvelujen laatuun tähtäävinä toimina ensihoitoyksiköiden henkilökunnalla tulee olla vähintään terveydenhuoltoalan perustutkinto sekä lisäksi ensihoitotyön täydennyskoulutus. Toiminta-alueen erityisolot huomioiden tulee laatia suunnitelmat ensihoitoyksiköiden riittävistä valmiuksista tavoittaa korkeariskisesti sairastuneet tai vammautuneet asiakkaat mahdollisimman kattavasti. Suunnitelmat tulee laatia myös tyypillisimpien lääketieteellisessä hätätilassa olevien asiakkaiden hoitamisesta sekä asettaa suunnitelluille hoito-ohjeille tavoitteet.

Asiakkaiden ensihoidossa painopisteenä tulee olla suuntautuminen hyviin tuloksiin, jonka mahdollistaa ammattitaitoon, kokemukseen, tilannetajuun sekä palveluja tarjoavan organisaation arvoihin ja visioon perustuva osaaminen. Suunnitelmien toteutumista sekä asiakkaiden tyytyväisyyttä palvelujen ominaisuuksiin tulee arvioida ja verrata asetettuihin tavoitteisiin sekä kehittää palveluja jatkuvasti saatujen kokemusten pohjalta.

Edellä mainituista näkökulmista muodostuu ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelujen suunnittelu-, tuotanto- ja asiakaskeskeinen laatu. Näiden laatunäkökulmien toteutumista voivat edistää tai rajoittaa sidosryhmät, jotka ovat jollakin tavalla tekemisissä ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluja tuottavan organisaation kanssa. Näitä sidosryhmiä ovat esim. poliittiset päättäjät, vastuulääkärit, muut ensihoitoon ja pelastustoimintaan osallistuvat organisaatiot ja ensihoitopalvelun henkilökunta. Näiden sidosryhmien kanssa toteutuvaa yhteistyötä arvioitaessa muodostuu palvelujen systeemikeskeinen laatu.

Tarkasteltaessa ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelujen laatua henkilökunnan näkökulmasta arviointikohteita ovat mm. organisaation johtamiskulttuuri, sisäinen tiedottaminen, koulutusasiat ja henkilöstön työtyytyväisyys, johon vaikuttaa esim. työaikamalli ja palkkaus. Osassa maassamme toimivista yksityisistä ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluyrityksistä on valitettavasti todettu räikeitä laadullisia epäkohtia henkilöstön näkökulmasta tarkasteltuna.

Julkisesti rahoitettavat ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelut ovat kyseisiä palveluja tarvitsevia ihmisiä varten, joilla on myös oikeus vaatia laatua koko palvelujärjestelmältä. Huomenna ehkä sinä, minä tai läheisemme tarvitsee nopeasti tiedollisesti, taidollisesti, asenteellisesti ja resursseiltaan laadukasta sairaalan ulkopuolista ensihoitoa. Siinä tilanteessa ei ole merkitystä sillä mikä organisaatio ensihoitoa toteuttaa, vaan miten!

Juha Buska
Sairaanhoitaja / Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja
Oulu

oikeus tietää!
Vieras

#559 Miten kokouksessa käsiteltiin ensihoitopalvelua?

17.01.2011 16:28

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.01.2011 17:21


Reilu peli kannattaa.
Vieras

#561 Kysymys asiantuntijoille

17.01.2011 22:01

Onko sivusto: https://julkiterhikki.valvira.fi/Default.aspx? ajan tasalla? Ja mitä vaaditaan sairaankuljetusesimieheltä? Valviran sivuja verratessa http://www.medgroup.fi/yhteystiedot/ensihoito sivustoon, näytti siltä että Tervolan toimipisteessä sairaankuljetusesimiehen oikeudet olisi "lähihoitaja" ja Torniossa "sairaanhoitaja".
Matti Suopajärvi
Vieras

#562 Re: Kysymys asiantuntijoille

17.01.2011 22:27

Julki-Terhikki vaikuttaisi parin testihenkilön osalta ainakin olevan ajantasalla niin että jouluna valmistuneiden tilanne on päivitetty.

---

Valviran sivuilta löytyy yksityisiä sairaankuljetuspalveluja koskeva lainsäädäntö 3.12.2009 alkaen. Valvira ei määritä esimiehelle minkäänlaista pätevyyttä, saati edes vaadi semmoisen olemassaoloa. Mikäli esimies osallistuu operatiiviseen toimintaan on hänen toki täytettävä Valviran hoitohenkilökunnalle asettamat vaatimukset.   

Ohjeissa puhutaan ainoastaan terveyspalveluista vastaavan johtajan pätevyysvaatimuksista niin perus- kuin hoitotason sairaankuljetuspalveluja annettaessa:

"Viimeistään 1.1.2011 hoitotason sairaankuljetuspalveluja annettaessa terveydenhuollon palveluista vastaavan johtajan on oltava itsenäisesti ammattiaan harjoittamaan oikeutettu laillistettu lääkäri, jolla on vähintään kahden vuoden työkokemus ensihoito- tai vastaavasta työstä lääkäriksi valmistumisen jälkeen.

Perustason sairaankuljetuspalveluja annettaessa terveydenhuollon palveluista vastaavan johtajan on oltava laillistettu sairaanhoitaja tai laillistettu ensihoitaja (AMK), jolla on vähintään kahden vuoden työkokemus ensihoidosta tai vastaavasta työstä sairaanhoitajaksi tai ensihoitajaksi valmistumisen jälkeen."

http://www.valvira.fi/luvat/yksityisen_terveydenhuollon_luvat/sairaankuljetuspalvelut

---

Eli ilmeisesti on niin (tokkopa tätä on Valvirassa testautettu) että lääkärijohtoinen firma kuittaa em. johtajavaatimukset pääpaikalla toimivan lääkärinsä pätevyyksillä. Uskon että tämä on sangen yleinen käytäntö.

(Lääkärijohtoisuudella ei enää pitäisi pystyä kerskailemaan, vaan pikemminkin vaatimaan sitä muiltakin, koska se on yksityispuolella Valviran asettaman hoitotason toiminnan vaatimus.)

---

Sinällään Valviran niukka ohjeistus on susi. Se sälyttää terveyskeskuksen vastaavan lääkärin harteille suuren taakan. Mikäli valvonta kunnissa ei toimi, on mahdollista että hoitotasolla toimii Valviran siunaamana jopa ns. L-4:nä, vastaavana hoitajana henkilö (sairaanhoitaja tai ensihoitaja AMK) jolla ei ole lainkaan aiempaa alan kokemusta. 

"Hoitotason palveluja annettaessa jokaisessa autossa on oltava työvuorossa vähintään yksi laillistettu sairaanhoitaja tai ensihoitaja (AMK) ja toisen henkilön on oltava muu terveydenhuollon ammattihenkilö tai pelastaja."

 

t: matti

Juha Buska
Vieras

#563 Re: Kysymys asiantuntijoille

17.01.2011 23:10

#561: Reilu peli kannattaa. - Kysymys asiantuntijoille 

vilkaise tämä:

#206 Otteita sivistyneistä ensihoitojärjestelmistä....

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.01.2011 09:58


jänishousu
Vieras

#565 Re: virkamiehet ja päättäjät (ja tarkastuslautakunta)

19.01.2011 12:33

#564: Kemiläinen - virkamiehet ja päättäjät 

 

Kuten edellisessä viestissä kerrotaan, pojat ovat jotain yrittäneet. Toistaiseksi on vain jäänyt yrittämisen tasolle.

Adressi sai paljon julkisuutta, mutta ei vaikuttanut päätöksentekoon. Uudesta toimijasta esitetty kritiikki ei herättänyt päättäjiä edes sen vertaa, että olisivat ottaneet mahdollisia tulevia sopimusrikkomuksia huomioon. Sopimukseen olisi ehdottomasti pitänyt laittaa rahalliset sanktiot sopimusrikkomuksista.

Matin kirje "oikaisupyyntö kunta-aloitteen käsittelystä ja sairaankuljetuksen kilpailuttamisesta kaupunginhallitukselle" käsiteltiin hallituksessa 10.1. Kirje on merkitty vastaanotetuksi 22.11. kokouksessa, sen jälkeen on ollut kokoukset 1.12., 7.12 ja 20.12. joissa asiaa ei ole käsitelty. Onko tarkoituksella odotettu että uusi toimija ehtii aloittaa toimintansa ennen kuin asia otettiin käsittelyyn? Hallintolain 23 §:n mukaisesti "Asia on käsiteltävä ilman aiheetonta viivytystä".

Kirjettä käsiteltäessä asian valmistelija kaupungin lakimies toteaa:

>> Oikaisupyynnön tekijä ilmoittaa osoittaneensa 17.5.2010 kunta-aloitteensa kaupunginhallitukselle, joka ei ole asiaa käsitellyt. Asiaa on käsitellyt sosiaali- ja terveyslautakunta kokouksessaan §:n 88 kohdalla, jolloin kilpailutuksen järjestämisestä oli jo ehditty päättää. Kaupunginhallitukselle erheellisesti osoitettu kirje oli siirretty hallintolain 21 §:n mukaisesti sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Kyseisen lainkohdan mukaan "Viranomaisen, jolle on erehdyksessä toimitettu asiakirja sen toimivaltaan kuulumattoman asian käsittelemiseksi, on viipymättä siirrettävä asiakirja toimivaltaiseksi katsomalleen viranomaiselle."

>> Lainvoimaiseen ja kuukausia vanhaan päätökseen ei otto-oikeuden käyttäminen ole mahdollista

Tarkastuslautakunta käsitteli Matin tarkastuspyyntöä ensihoidon kilpailuttamisesta 17.12. ja jätti asian pöydälle lisäselvityksiä varten. Tuleva päätös ei tule enää vaikuttamaan ensihoidon ja sairaankuljetuksen sopimukseen. Päätösellä on kuitenkin merkitystä päätöksentekoperiaatteiden oikeudellisuuden ja oikeudenmukaisuuden selvittämisessä. Tämän vuoksi olisi toivottavaa, että tarkastuslautakunta käyttäisi asiaan riittävästi aikaa ja selvittäisi myös kilpailutustyöryhmän jäsenten toiminnan aloitteen käsittelyssä. Onko oikein, että kilpailutusesityksen valmistelevat, päätöksen tekevät ja päätöksentekoa valvovat samat henkilöt, jos he pystyvät toimillaan estämään oman esityksen vastaisten ehdotusten etenemisen. Erityisesti tulisi selvittää, miksi kilpailutustyöryhmän esityksen vastainen kunta-aloite neuvottiin työryhmän jäsenen toimesta "erehdyksessä toimittamaan viranomaiselle, jonka toimivaltaan asiakirja ei kuulu." Kun näin meneteltiin, miksi - niin ikään kilpailutustyöryhmän jäsen - ohjasi pykälä 21 nojalla kirjeen takaisin sosiaali- ja terveyslautakunnalle, vaikka tiesi kokoukseen osallistuneena asiasta jo lautakunnassa päätetyn. Eikö asia otto-oikeuden kautta olisi kuulunut myös hallituksen toimivaltaan? Tuolloin päätös ei ollut vielä kuukausia vanha, kuten nyt valitusta käsiteltäessä.

Hooligan
Vieras

#566

19.01.2011 16:05

Eiköhän selvyys ja oikeudenmukaisuus tähän kaikkeen sotkuun ala löytymään seuraavien tahojen kautta:
1. Eduskunnan oikeusasiamies
2. Hallinto-oikeus
3. Aluehallintovirasto
4. Valvira
5. Ammattiliitto Tehy

Kyläpolitiikkojen ja halpatyövoimafirmojen toiminnot ovat jo selvityksen alla. Valtakunnan media on myös vihdoin osoittanut mielenkiintoaan.

Vieras
Vieras

#567 Re:

19.01.2011 17:23

#566: Hooligan -  

 Son hyä se! Torniolaiset kaupungin isät ja äitit yrittää hukuttaa tämän sotkun byrokratihaan, mutta eihän se niin voi mennä! Soon terävä tuo Jänishousu!

Vieras
Vieras

#568 Re: virkamiehet ja päättäjät

19.01.2011 18:06

#564: Kemiläinen - virkamiehet ja päättäjät 

 Uudestaan vaan barrikaadeille Torniolaiset!!!!!!!!!!!!! Ja ottakaa yhteyttä päättäjiin, vastauksia ovat velkaa. Mullekin on muutama vastannut, mutta kysykää itsekin. Vaikuttaa siltä, että päättäjät ovat tipahtaneet kärryiltä ajat sitten, asiasta kiinnostuneet tietävät paljon enempi.


Vieras

#569 voivoi Tornio

19.01.2011 22:08

Tästä aiheesta saisi aikaiseksi oikean kysely tunnin eduskunnan malliin. Minulla on paljon kysymyksiä, jolla haluaisin testata päättäjien tietämystä.

Talvllinen asiasta kiinnostunut Torniolainenkin tuntuu tietävän enemmän kun päättäjät.

On se muuten uskomatonta miten Ali Omar on saanut sos.terv.lautakunnan (naisten)ja varmaan (jonkun sortin miestenkin) päät sekaisin.

Se, että bisnestä tekevä Omar pääsee ylipäätään ääneen on todella huolestuttavaa. Kyllä nyt halutaan kuunnella "asiantuntijaa". Vaan eipä kelvanneet todelliset asiantuntijat aikaisemmin. EI Omar ole hyväntekijä vaan puhdas liikemies jolla dollarit pyörii silmissä odotellen pörssiin pääsyä. Lautakunnan olisi pitänyt kuulla mielummin vastuulääkäriä.

Bisnekset kärsii, jos Tornion sopimus purkautuisi. Sitähän meidän pinttyneet päättäjät ei halua. (Oliskohan oskkeita kyseisessä firmassa).

Mitä kunnanjohtaja tekee asian tiimoilta... toivottavasti töitä.
Vieras
Vieras

#570 Re: Miten kokouksessa käsiteltiin ensihoitopalvelua?

19.01.2011 22:10

#559: oikeus tietää! - Miten kokouksessa käsiteltiin ensihoitopalvelua? 

Ei niitä ennään päässyt kattomaan... poistettukko


Vieras

#571 Kuka lautakuntien työskentelystä on vastuussa?

19.01.2011 22:40

Nyt olis kyllä paikka avoinna lakimiehelle! Suhteita kyllä löytyy minultakin kuntaliittoon, mutta olis hyvä, jos paikallinen lakimies ryhtyis asiaa ajamaan. Vapaaehtoiset ilmoittautukoot nimellä esiintyville/esiintyvälle. Eihän tuo päättäjien jääviys ole ollenkaan hanskassa.
Jänishousu on todella paneutunut asiaan ja logiikka palaa! Mikä on valtuuston pj:n vastuu?
Vieras
Vieras

#572 Re: Re: virkamiehet ja päättäjät (ja tarkastuslautakunta)

19.01.2011 23:07

#565: jänishousu - Re: virkamiehet ja päättäjät (ja tarkastuslautakunta) 

 Eikö sitä kilpailutustyötyhmän jäsenen nimeä voi paljastaa niin kaikki tietävät, ettei sitä ainakaan voi äänestää. Ali Omar ehkä äänestäisi, jos olisi Torniolainen. Soster lautakunnan jäsenten nimet on saatavilla, niin ne voimme muistaa. Monesti on heiltä asioita kyselty,, mutta tuntuvat kovasti olevan kysymysten yläpuolella.

jänishousu
Vieras

#573 Re: Re: Re: virkamiehet ja päättäjät (ja tarkastuslautakunta)

19.01.2011 23:24

#572: Vieras - Re: Re: virkamiehet ja päättäjät (ja tarkastuslautakunta) 

En halunnut laittaa nimiä viestiini esille, koska tarkoitukseni ei ole syytellä ketään. Mielestäni tarkastuslautakunnan tulisi selvittää ovatko nämä henkilöt toimineet asiassa oikein. Sen vuoksi halusin viedä asian Matin ja Juhan sekä palstaa aktiivisesti seuraavan tarkastuslautakunnan jäsenen tiedoksi. Uskon, että joku heistä vie asian eteen päin. Lisäksi viestini on vastaus palstan alkuaikoina käytyyn jääviyskeskusteluun yleisellä tasolla - riippumatta siitä ketä nämä henkilöt ovat.

Vaikka kirjoitankin nimimerkillä, koetan pitää kiinni tietyistä periaatteista. Voin olla kriittinen ja arvostella toimia, joista on kiistaton näyttö. Olenkin pyrkinyt yleensä vain esittämään ja yhdistelemään tietoja, jotka kaupungin päätöksistä ja muiden luotettavina pitämistäni viesteistä on ollut luettavissa. Tässä kohdin jouduin hieman tinkimään periaatteistani koska kaikki faktat eivät olleet tiedossani. Asia oli kuitenkin mielestäni tärkeä, mutta pidin kohtuullisena, että vältän syyttelyä enkä mainitse nimiä.

Matti Suopajärvi
Vieras

#574 Re: 572 & 573

20.01.2011 09:58

On mukavaa kun aina välillä puskista loikkaa joku jänishousutarkkailija ja pistää asiat riviin ja pinoon ja muistuttaa minuakin siitä että laittomuudet ovat aikuisen oikeasti kiellettyjä. Torniossakin.

---

jänishousu #572
"Sen vuoksi halusin viedä asian Matin ja Juhan sekä palstaa aktiivisesti seuraavan tarkastuslautakunnan jäsenen tiedoksi. Uskon, että joku heistä vie asian eteen päin."

Kiitos, vien.

---

Vieras
"Eikö sitä kilpailutustyötyhmän jäsenen nimeä voi paljastaa..."

Ihan ensimmäisessä viestissäni #13 tänne palstalle 4. kappaleessa kirjoitin:

"16.5.2010 tarjosimme kunta-aloitetta sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajalle vietäväksi kokoukseen. Hän pyysi osoittamaan aloitteen suoraan KH:lle joka..."

http://www.tornio.fi/index.php?p=sosterlautakunta

 

Sekä jatkoin:

"Paperi meni KH:lle joka käänsi sen sosiaali- ja terveyslautakunnalle."

Eli ymmärtääkseni KH:n puheenjohtaja:

http://www.tornio.fi/index.php?p=Kaupunginhallitus

 

kysyttävää, matti

kiitollinen kaupunkilainen
Vieras

#575 Arjen sankarit äänestys

20.01.2011 10:20

Ajattelin antaa ääneni SPR:n puuhapeteille Matille ja Juhalle, molemmille. Sitä kautta haluan lausua kiitokseni koko SPR:n Tornion porukalle kuluneista vuosista!
Tässä muutamia perusteluita äänelleni:
- Ovat osaltaan kehittäneet ja nostaneet ensihoidon tasoa Torniossa vuosien ajan
- Ovat pyrkineet osoittamaan kaupungin isille ja äiteille tulossa olevat virheet
- Ovat pitäneet tavalliset kaupunkilaiset ajantasalla tässä hölmöilyssä
- Ovat yhdessä muun porukan kanssa antaneet meille ensihoidon ja tasaista kyytiä monta vuotta
- Olisivat halunneet jatkaa tätä työtä meidän Torniolaisten parhaaksi!

Äänestämään pääsee tästä linkistä
http://www.tornio.fi/112paiva