Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Hoitaja
Vieras

#851 Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

13.03.2011 18:52

#850: mielenterveyshoitaja - Re: Re: edustuksellista demokratiaa  

En usko, että "tämä oli tässä" ja kaikki epäkohtien julki tuominen olisi ollut merkityksetöntä. Eikä se ole suinkaan ollut merkityksetöntä, vaikka MG puuhastelisi sopimusrikkoineen päivineen sinne asti kun sillä on sopimusta kaupungin kanssa jäljellä. Toivottavasti tästä sopasta on opittu jotain ja jatkossa käytetään enemmän järkeä, kun päätetään ensihoidon järjestämisestä. Ongelmiahan ei ole vain Torniossa, eikä ongelman ydin ole myöskään mikään yksittäinen yritys. Koko ensihoito on retuperällä, koska alasta mitään ymmärtämättömät päättäjät kilpailuttavat ensihoitoa yhtenään ja näennäisesti halvin yritys otetaan palveluntuottajaksi. Tämä on ongelmana suurimmassa osassa Suomea, mutta Torniossa asia on nostettu tapetille ja ehkä päättäjätkin ovat saaneet jotain oppia. Ja tavalliset kuntalaiset ovat kuulleet mihin sähellykseen heidän verorahojaan hukataan. Taitaisi nousta meteli aika monessa paikassa, jos ihmiset tietäisivät...


Vieras

#852 markkinameininkiä

13.03.2011 20:27

Toivon todella että tämä ei ole tässä!!! Jututin muutamaa politikko markkinoilla. ja olivat sitä mieltä että katellaan kesään asti.
Ei politiikot sitä MG:tä kehuneet... mutta eivät uskalla aukaista suuta tarpeen tullen tai kalastelivatko kenties ääniä. Ja nythän politiikot kiireellä keräävät samanlaista listaa synnärin puolesta. huhhuh. ajavat niitä asioita mitkä kiinnostaa ja mistä saisi enemmän ääniä (laajemmin kun torniosta)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.03.2011 22:43


HOITAJA MYÖS
Vieras

#854 Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

13.03.2011 22:46

#851: Hoitaja - Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa 

 OLEN SAMAA MIELTÄ HOITAJAN KANSSA! TÄMÄ EI OLE VIELÄ TÄSSÄ!!!

Lanssi kuski
Vieras

#855 Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

13.03.2011 22:59

#851: Hoitaja - Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

Totta turiset, täytyisi saada nämä aktiiviset ihmiset ajamaan tätä asiaa yleisellä tasolla maanlaajuisesti. Tuskimpa muu Suomi seuraa/välittää Tornion tilanteesta. Matti ja Juha alkakaahan järjestään jotain isompaa, mukana ollaan, ja varmaan moni muukin!

HOITAJA MYÖS
Vieras

#856 NÄIN ON

13.03.2011 23:44

Torniossa palkattiin töihin ensihoitoon pääosin kokemattomia/ vasta valmistuneita/ vieraspaikkakuntalaisia työntekijöitä... MINNEHÄN NE VERORAHAT MENEE PÄÄTTÄJÄT??? MITENKÄHÄN LUULETTE TÄMÄN KOKONAISUUDEN MUUTEN TOIMIVAN TODELLISUUDESSA??? EI KAI TAAS ETTÄ " kaikki kunnossa , ei syytä huoleen ". Tosiaan 3 vanhaa työntekijää meni uudelle yrittäjälle... Mistähän johtuu...????
Matti Suopajärvi
Vieras

#857 Valtuutetuille

14.03.2011 13:46

Laitoin eilen oheisen kirjeen tiedoksi niille valtuutetuille joilla on sähköpostiosoite, koskien edellistä kaupunginvaltuuston kokousta.

m

***********************

Hei,

Kuuntelin 28.2.2011 kaupunginvaltuuston kokousta. Kokouksen lopussa Gunnar Kourilehdon ensihoitopalvelujen tilaa kritisoineen puheenvuoron jälkeen puheenjohtaja Matti Lankila muistutti pysymään totuudessa ja että perättömistä puheista voi joutua vastuuseen.

Olen, kuten varmasti tiedossanne on, useaan otteeseen arvostellut nykyisen ensihoitopalvelujen järjestämistä. Olen parhaani mukaan yrittänyt pysyä totuudessa. Olin valtuuston puheenjohtajan jälkeen puhuneen sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Tuija Palosaaren puheen jälkeen tyrmistynyt ja vihainen. Itse asiassa koko asian käsittelyn aikana en ole närkästynyt näin pahoin. Valehteluko on se tapa jolla asioita saa hoidettua mieleisekseen tai peiteltyä jälkiä?

Tuija Palosaari valehteli puheessaan. SOSTERI:n puheenjohtajan tulisi mielestäni toimia lautakuntansa asioissa asiantuntijana muille valtuuston jäsenille - joiden ei mitenkään voi olettaa tietävän spesifistä asiasta yhtä paljon.

Seuraavassa muutama kohta Tuija Palosaaren puheesta (ja minun kommenttini perään).:

Palosaari: "Autot ovat ihan sopimusten mukaiset."

Eivät ole. SOSTER 8.2.2011 käsitteli ilmoitukseni sairaankuljetuksen sopimusrikkomuksista. Kaksi kohtaa koski sopimuksen vastaisia autoja. Ensihoidon vastuulääkäri Heidi Tolvanen totesi asian olevan totta. Toinen auto on vieläkin sopimuksen vastainen.

Puheen lopussa Palosaari mainitsee että autot ovat hyväksyttyjä. Tämä pitää paikkansa, vastuulääkäri on ne hyväksynyt. Silti ne eivät ole solmitun sairaankuljetussopimuksen mukaisia.

Palosaari: "Olemme kilpailuttamisasiakirjat korkeatasoisesti laatineet ja kisaan on useampia kisailijoita ollut matkassa ja valituksia ei ole tullut."

Allekirjoittanut on tehnyt kilpailutuksesta neljä valitusta: valitus kaupunginhallitukselle, tarkastuslautakunnalle sekä hallinto-oikeudelle kilpailutusprosessin virheellisestä valmistelusta sekä valitus tarkastuslautakunnalle hallintolain rikkomisesta sairaankuljetusaloitteen käsittelyssä.

Lisäksi yli 2000 kuntalaista on allekirjoittanut adressin, jossa epäillään kilpailutusmenettelyn rikkoneen kaupungin hallintosääntöä sekä kilpailutuksen alentavan palvelutasoa.

Allekirjoittanut on 16.1.2011 valittanut johtavalle lääkärille ja sosiaali- ja terveyslautakunnalle useista ensihoitopalvelun sopimusrikkomuksesta ja edelleen 14.2.2011 sopimusrikkomuksesta, kun kakkoslähtö ei ollut yön yli kestäneen palvelukatkoksen aikana ollekaan valmiudessa. Näistä ensimmäiseen kirjelmään lautakunta on pyytänyt vastuulääkäriltä vastineen. Vastineessaan vastuulääkäri toteaa yksiselitteisesti sopimusrikkomuksiin (kohdat 1-5): "Totta". Nämä kirjeet lautakunta on perusturvajohtajan esityksen mukaisesti merkinnyt tiedoksi kokouksessaan 8.2.2011.

Lisäksi allekirjoittanut on valittanut aluehallintavirastoon Med Groupin toistuvista työaikalain rikkomuksista.

Tiedän lisäksi kahdesta potilastapauksesta tehdyn valituksen.

Mitä Palosaari mahtoi valituksillaan tarkoittaa, jos hänen mielestään niitä ei ole tullut? Kenties hän tarkoitti muiden tarjouskilvassa mukana olleiden valituksia markkinaoikeuteen, koska niitä ei ole tehty.

Palosaari: "Seuraamme aikaa ja voimme olla ihan turvallisin mielin ja olemme yksimielisesti hyväksyneet kaikki asiat mitä tähän asti on menneet."

SOSTER 30.11.2010: Gunnar Kourilehto pyysi merkittäväksi pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä, jonka hän jättää myöhemmin kirjallisena liitettäväksi asiakirjoihin.

Lisäksi Ilkka Kapraali on jättänyt asian valmisteluvaiheessa kilpailutustyöryhmässä eriävän mielipiteensä.

Palosaari: "Ensihoidon vastuulääkäri valvoo, lautakunta myös vastaa tästä toiminnasta."

Yllä kerrotussa vastineessa vastuulääkäri totetaa: "Kohta 6: Paikallistuntemusta ei ole rutiininomaisesti testattu. Jos lautakunta sitä haluaa, se tulee toteuttaa ulkopuolisen toimijan toimesta. Minun resurssini eivät siihen riitä."

Tämä liittyy sopimuksen kohtaan, jossa henkilöstöltä vaaditaan hyvää paikallistuntemusta. Eli yllä olevan perusteella vastuuläkäri ei valvo sopimusta sen kaikilta osin ja hän on itse tämän myöntänyt.

Lisäksi, vaikka ei liitykään totuudessa pysymiseen, on mielestäni aiheellista kysyä, mitä hyötyä on valvoa toimintaa mikäli todetut epäkohdat eivät johda mihinkään? Mistä SOSTER vastaa jos ei vastuulääkärin valvonnassa toteamien epäkohtien korjaamisesta?

Samaisessa vastineessaan vastuulääkäri kirjoittaa: "Olen ilmaissut Med Groupille huoleni ylipitkistä vuoroista, mielestäni ne vaarantavat potilasturvallisuutta." SOSTER merkitsi ilmoitukseni epäkohdista sekä vastuulääkärin vastineen jossa em. epäkohdat todettiin oikeiksi PELKÄSTÄÄN TIEDOKSI perusturvajohtajan esityksestä. Minusta on moraalitonta esittää ja merkitä pelkästään tiedoksi virkamiehen virkavastuulla lausuma asia jossa todetaan potilasturvallisuuden vaarantuvan!

Kaikki yllä kuvatut kohdat perustuvat dokumentoituihin sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouspöytäkirjoihin kokouksista, joissa Tuija Palosaari on ollut puheenjohtajana. Hänen on täytynyt olla tietoinen asioista. Osassa tapauksista Palosaaren voi ymmärtää tarkoittaneen jotain muuta kuin arvelen, mutta koskien autojen sopimuksenmukaisuutta sekä SOSTER:in kokouksien yksimielisyyttä kokouksissa, Palosaaren puheiden todenperäisyydestä ei voi olla kahtaa mieltä.

Nyt peräänkuulutan sitä vastuuta! Mielestäni Palosaaren tulisi olla vastuussa paitsi kuntalaisille myös teille muille valtuutetuille puheidensa todenperäisyydestä.

-----
Valitettavasti kokousta edeltänyt Med Groupin Ali Omarin informaatiotilaisuus ei ollut julkinen. Olisin mielelläni tullut ainakin kuulemaan paikalle. Olen muutamasta lähteestä saanut tietää tilaisuuden pääkohtia. Ymmärtääkseni Ali Omar oli kertonut että Aluehallintaviraston 17.2.2011 tekemässä tarkastuksessa ei oltu todettu epäkohtia. Mikäli tämä pitää paikkansa, myös Ali Omar joko valehteli tai ei tiennyt asian todellista laitaa.

Toimitan tässä liitteenä Aluehallintoviraston minulle toimittaman tarkastusraportin, josta ilmenee että Med Group Oy:lle on annettu kehotus hoitaa kolme kohtaa kuntoon, sekä yhteen epäkohtaan sille on annettu toimintaohje hoitaa asia kuntoon.
---

Mikäli haluatte varmemmaksi vakuudeksi tarkistaa pitävätkö mainitsemani asiat paikkansa ohessa linkki ko. valtuuston kokouksen radiointiin (Palosaaren puhe nauhan lopussa). Toinen linkki johtaa sosterin kokouksen liitteeseen jossa allekirjoittanut ilmoittaa sopimusrikkeistä sekä vastuulääkärin vastaus jossa suurin osa todetaan oikeiksi.

Tuija Palosaaren puhe referoituna nauhalta:
T.Palosaari:"Liittyen tähän valtuutettu Kourilehdon esittämään epäilykseen ensihoidon tasosta Torniossa. Torniolaiset voivat olla ihan rauhallisin mielin. Meillä on osaava ammattitaitoinen henkilöstö hoitamassa kyseistä tehtävää. Olemme kilpailuttamisasiakirjat korkeatasoisesti laatineet ja kisaan on useampia kisailijoita ollut matkassa ja valituksia ei ole tullut. Ensihoidon vastuulääkäri valvoo, lautakunta myös vastaa tästä toiminnasta. Seuraamme aikaa ja voimme olla ihan turvallisin mielin ja olemme yksimielisesti hyväksyneet kaikki asiat mitä tähän asti on menneet. Torniolaisten ei pidä olla huolissaan asiasta. Meillä on korkeasti koulutettu väki siellä joka vastaa myös tulevan lain vaatimuksiin toukokuun alusta alkaen. Autot ovat ihan sopimusten mukaiset. Ja kaikki lääketieteelliset asiat mitä siellä pitää osata tehdä, myös tehdään. Ja kaikki ovat läpäisseet työntekijät kokeet ja testit ja osaamisen alueet kuin myös tämän kartaston täällä Tornion kaupungin alueella. Se että sopimus saatiin kirjoitettua vasta joulun tietämissä on hiukan hidastanut autojen hankintaa, mutta meillä on täysin hyväksytyt autot siellä välineistöineen. Ja miksi tämä sopimus tehtiin näin myöhään vuoden lopussa, että hiottiin kaikki yksityiskohdat Torniolaisten parhaaksi ja turvaksi."

http://www.radiopro.fi/mp3/trn_valtuusto_280211.mp3
http://212.50.147.150/d5web/kokous/KOKOUS-1384-3-Liite-1.PDF
(Lisäksi liitteenä Aluehallintoviraston tarkastuskertomus.)

Kiitos mikäli jaksoit lukea tänne asti.

Hyvää ja turvallista kevättä: matti

pokerinaama
Vieras

#858 Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

14.03.2011 16:09

#851: Hoitaja - Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa 

 Kyllä ne epäkohdat, joita on täällä tuotu julki ovat varsin pieniä, eivätkä olennaisesti heikennä ensihoitoa/sairaankuljetusta.  Mgeellehän annettiin aikaa saada asiat tip top kuntoon, ei ole mitään syytä epäillä, etteikö näin kävisi.  Alkukankeutta tämä vaan on uudella toimijalla ja sinällään varsin ymmärrettävää.  Hyvä tästä vielä tulee, tai sanotaan, että ainakin paranee.  SPR:n tasoon päästään varmasti, jos ei nyt siinä vielä ollakkaan.  Vaan saatetaanpa jo ollakin.

Matti Suopajärvi
Vieras

#859 Re: Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

14.03.2011 16:41

"Kyllä ne epäkohdat, joita on täällä tuotu julki ovat varsin pieniä, eivätkä olennaisesti heikennä ensihoitoa/sairaankuljetusta."

Vastuulääkärin toteama potilasturvallisuuden vaarantuminen, olematon paikallistuntemus, sopimusrikkomukset eivät todellakaan ole pikkuasioita.

"Mgeellehän annettiin aikaa saada asiat tip top kuntoon, ei ole mitään syytä epäillä, etteikö näin kävisi."

Palvelua ostaessa haettiin valmista toimivaa palvelua. Kaupunki ja AVI ovat armeliaasti jakaneet armonpullia joita ei ole sopimukseen kirjattu. Miksei olisi syytä epäillä...?

"Alkukankeutta tämä vaan on uudella toimijalla ja sinällään varsin ymmärrettävää."

Kuka ymmärtää, kuka ei. Maksajana minä en.

"Hyvä tästä vielä tulee, tai sanotaan, että ainakin paranee."

Toivotaan...minäkin uskon että paranee pikku hiljaa...

"SPR:n tasoon päästään varmasti, jos ei nyt siinä vielä ollakkaan.  Vaan saatetaanpa jo ollakin."

Tuskinpa vielä, tiedät itsekin. Alalla nyt vaan pitkä kokemus on siksi merkittävässä osassa, palataan tässä yksityiskohdassa 5 vuoden päästä asiaan jos henkilökunta on yhä sama.

t: matti

 

HOITAJA MYÖS
Vieras

#860 Re: Re: Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

14.03.2011 17:13

Vieras
Vieras

#861 Re: Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

14.03.2011 17:38

#858: pokerinaama - Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

Ei niinkään pieniä. jos auto ei löydä perille (näin on käynytkin)voi kuljetettavan henki olla vaarassa. EPäilen vahvasti että tilanteessa missä pitäisi tehdä valitus, huonosta hoidosta, on hankalaa kun monet potilaat ovat niin huonokuntoisia etteivät yksinkertaisesti jaksa.

Kehoittasin niitä omaisia, joilla on hoitotoimenpiteistä valituksia, niin tekisivät ne, muuten tämä ei tästä kummene. Ja ei haittaisi vaikka tieto menisi ainakin vastuu lääkärille tai lautakuntaan..

Hoitaja
Vieras

#862 Re: Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa

14.03.2011 23:50

#858: pokerinaama - Re: Re: Re: Re: edustuksellista demokratiaa 

Alkukankeutta tämä vaan on uudella toimijalla

 Nyt päästiin ongelman ytimeen. Alkukankeutta olisi varmaan muillakin uusilla, ei vaan MG:lla. Ongelmahan ei ole erityisesti MG tai mikään muukaan yksittäinen palveluntuottaja. Vaan sairas kilpailutus. En tiedä miten pitkä sopimus MG:llä on Tornion kanssa. Mutta oletetaan, että ensihoito kilpailutettaisiin hinnalla uudelleen, kun MG:n sopimus loppuu. Ja sitten taas uudelleen muutaman vuoden päästä.. Jos vaikka kolme vuotta menee alkukankeudesta pääsemiseen ja kunnollisen paikallistuntemuksen kehittämiseen, on uusi kilpailutus ja uusi palveluntuottaja ja uusi alkukankeus taas aika lähellä. Ja muutaman vuoden päästä taas uudelleen sama tilanne. Eli jatkuvalla hintakilpailulla ja vaihtuvilla palveluntuottajilla ollaan ikuisesti jatkuvassa tilanteessa, jossa on alkukankeutta eivätkä potilaat saa parasta mahdollista hoitoa.  Tämä on todellisuutta hyvin suuressa osassa hyvinvointivaltiotamme tälläkin hetkellä. Uusi palveluntuottaja pystyy jo silläkin tarjoamaan halpaa hintaa vanhaan nähden, että ensimmäisenä vuonna ei henkilökunnalla ole vuosilomia. Ja vanhalla yrityksellä on henkilökunnalle jo ehkä joku kokemuslisäkin kertynyt. Uusi kun palkkaa uutta väkeä koulunpenkiltä, säästää tässäkin. Ja voi tehdä halvan tarjouksen.

mielenterveyshoitaja
Vieras

#863 paikallistuntemuksesta

15.03.2011 15:23

... sen verran, etten mitenkään voi ymmärtää, miksi tätä asiaa niin kovasti nostetaan esille. Nykyisin ovat käytössä gps ym. paikantimet, jotka vievät " ovelle asti ". Lisäksi paikallistuntemus paranee varsin nopeasti Tornion kokoisessa kaupungissa. Ongelmia voi eniten tuottaa uudet, vasta käyttöönotetut asuinalueet/osoitteet, mutta nekin on varsin helppo pitää ajan tasalla, hyvä yhteys vaan tekniseen toimistoon, niin a vot, johan selkenee ajoissa. Vielä sen verran, että olettaisin kyllä ämgeelläkin olevan henkilön, joka vastaa ajanmukaisista kartastoista. Tai oikeastaan en oleta, vaan tiedän näin olevan.
Vieras
Vieras

#864 Re: paikallistuntemuksesta

15.03.2011 17:11

#863: mielenterveyshoitaja - paikallistuntemuksesta 

Ambulanssi hortoilee moottoritien liikenneympyrässä, kun on matkalla Haaparannalle.. Haaparannalla sama ambulanssi vilkut päällä.....sightseeing kiireellisenä? Ambulanssi kiertää vanhainkotia monta kertaa ympäri.. sightseeing? Asiakas länskässä valittaa, kun ambulanssilla meni niin kauan, kun eivät löytäneet osoitteita ja sitten vielä ajoivat hankeen kiinni..   odotus oli ollut pitkä.

Paikallistuntemus vaadittiin sopimuksessa erikseen, navigaattorit erikseen...Pitäiskö teidän siellä MG:llä päivittää kartat ja navigaattorit?

 

MP
Vieras

#865 Re: paikallistuntemuksesta

15.03.2011 18:25

#863: mielenterveyshoitaja - paikallistuntemuksesta

Kerroppa sen navigaatorin merkki joka opastaa ovelle asti? Kyllä se totuus on niin että suunnan niillä saa ja loppu on omin silmin ja paikallistuntemuksella haettava.


Vieras

#866 no joo..

15.03.2011 19:14

Kuinkahan paljon ongelmia oli edellisellä palveluntuottajalla kun aloitti? Ja tuskin edellinenkään palveluntuottaja selvisi ilman valituksia? niitä kun ei vaan kukaan ollut laittamassa nettiin silloin esille. eikö tämä meuhkaaminen ala jo riittää?
Vieras
Vieras

#867 Re: no joo..

15.03.2011 22:11

#866: - no joo.. 

 Homman piti toimia 1.1. 2011... eikä tämä ole mitään meuhkaamista.

Vieras
Vieras

#868 Re: Re: paikallistuntemuksesta

16.03.2011 13:30

#865: MP - Re: paikallistuntemuksesta 

 Äläppä höpötä tuollaisia  keksittyjä juttuja.  Ja kyllä mgeen porukallakin on silmät päässä.   Joku tolkku sentään mollaamiseenkin.

Vieras
Vieras

#869 Re: Re: Re: paikallistuntemuksesta

16.03.2011 13:35

#868: Vieras - Re: Re: paikallistuntemuksesta 

 Edellinen kirjoitus oli tästä sightseeinkistä tarkoitettu 864 jutun kirjoittajalle ja muu 865 selle.

MP
Vieras

#870 Re: Re: Re: paikallistuntemuksesta

16.03.2011 15:20

#868: Vieras - Re: Re: paikallistuntemuksesta

Olen joskus aiemminkin todennut vanhan sanonnan, "se koira älähtää jne". Kävikö nyt näin? Maalaisjärkeni ei kyllä ymmärrä mitä mollaamista tuossa oli? Jos olet navigaatorin kanssa kulkenut niin tiedät sen rajallisuuden.


Vieras

#871 Oi kerrohan

16.03.2011 18:24

Sinä Mahtava M.P-(Soitin),kun levysi on mitä ilmeisemmin jäänyt rullaamaan paikalleen; Mitä tiedät MG:n porukasta ja ensihoidosta ylipäätään?Antakaa heille jo TYÖRAUHA.
Vieras
Vieras

#872 Re: Oi kerrohan

16.03.2011 20:58

#871: - Oi kerrohan

Ei ollut kuulemma aiemmallakaan palvelun tuottajalla eikä sen työntekijöillä työrauhaa viime vuosina, joten ei sitä tule saamaan muutkaan. Korruptoitunut päättäjätaho piti siitä huolen aiemmin, mutta nyt he ovat tyytyväisiä aikaansaannokseensa... Samalla he ovat toimillaan sinetöineet poliittisen itsemurhan ja ehkä jotain muutakin...

Vieras
Vieras

#873 Re: paikallistuntemuksesta

16.03.2011 21:39

#863: mielenterveyshoitaja - paikallistuntemuksesta

mutta kun eivät löydä... jossain vika. Ja kuka siivoais ne autot välillä, ei kukaan kun pitää päässä välillä taukotupaan pelaileen..

Vieras
Vieras

#874 Re: Oi kerrohan

17.03.2011 00:18

#871: - Oi kerrohan 

 MP on hyvin jyvällä... ja taas anotaan työrauhaa, vaikka vain muutamia epäkohtia on tuotu julkisuuteen...  heti se häiritsee työrauhaa... kuitenkin epäkohdat on faktaa.

Simo-Pekka
Vieras

#875 Re: Re: paikallistuntemuksesta

17.03.2011 14:34

#873: Vieras - Re: paikallistuntemuksesta 

 Kyllä kaikki osoitteet ovat kuulemma löytyneet ilman mainittavia viiveitä, näin minulle kertoi asiasta hyvin perillä oleva henkilö.  GPS paikantimista sen verran, että kyllä ainakin minun navikaattori opasti Juhannussaaressa ihan portin pieleen asti.  Sitä vaan, että kyllä tämä paikallistuntemus on ämgeellä ihan hyvin hallussa ja onhan siellä myös entisiä äspeeärräläisiä töissä, joilta tuskin paikallistuntemus on kadonnut, vaikka palkanmaksaja vaihtuikin ??? ... ja tuo autojen siivousjuttu nyt oli ihan sieltä alapäästä tempaistu.