Vetoomus Pakilan Lastenpaikan puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vetoomus Pakilan Lastenpaikan puolesta.

Merja Värtö
Vieras

#1

23.11.2010 10:02

Pakilan Lastenpaikka on vakiinnuttanut asemansa yhdeksi osaksi Hgin tarjoamaa päivähoitoa.
Lasten ja vanhempien tyytyväisyys kertoo toiminnan laadusta,se olkoon tärkein kriteeri ostopalvelusopimuksen jatkolle!
Kristiina Drews
Vieras

#2 Lisää resursseja Pakilan Lastenpaikalle!

23.11.2010 16:06

Lastenpaikka ei ole vain päiväkoti, jossa lapset ovat hoidossa muutaman vuoden, vaan paljon enemmän. Lastenpaikka on lastenkulttuuria ja sitä myöten myös koko perheen kulttuuria. Jatkuvuutta, yhteisöllisyyttä, yhteistyötä. Tärkeä kiintopiste, joka ei katoa näköpiiristä, kun lapset siirtyvät kouluun. Lisää resursseja Lastenpaikalle, lisää tällaisia päiväkoteja!
Kari Hakala
Vieras

#3

24.11.2010 09:37

Lastenpaikka on säilytettävä!
Elina Karvinen-Hakala
Vieras

#4 Lastenpaikka kuuluu lapsille!

24.11.2010 10:00

Viime keväänä toisistaan tietämättömät ex-Lastenpaikkalaiset 15v pojat hakivat kaikki tet jaksoillaan Lastenpaikkaan - miksi? Sitä vastausta voimme miettiä. "Kerran lastenpaikkalainen, aina sydämessään lastenpaikkalainen". Monikulttuurisuus oikeasti kunniaan. t. kolmen pojan äiti -94,-99,-01

Eila Rikkinen
Vieras

#5 Pakilan Lastenpaikka - forever

24.11.2010 10:32

Tyttäremme Veera (14 v.) sai ilon ja riemun olla Pakilan Lastenpaikassa päiväkodissa. Tämä mahtava paikka teki hänestä juuri sen ihanan neidon, joka hän nyt on. Lastenpaikalla on korvaamaton merkitys lähiympäristön ihmisille - nyt ja aina!
alueen tunteva
Vieras

#6 Hieno paikka

24.11.2010 12:28

Perinteitä on kunnioitettava. Kaikkea palvelutuotantoa ei pidä sulloa isoon yksiköihin ja isoihin rakennuksiin.

Paikka tämä lasten päiväkoti on mitä ihanteellisin, kun rakennus on kulttuurihistoriallinen ja pihapiiri sallii erilaisten leikkien tekemistä.

Paikan ohi fillaroidessa tulee aina hyvä mieli.
Maria Laukka, Pakilan lastenpaikan ystävä
Vieras

#7

25.11.2010 09:43

Harvalla päiväkodilla on näin pitkäaikaista persoonallista luonnetta, jonka lapset ja aikuiset ovat ottaneet omakseen.

Vieras

#8 Lastenkirjailijan terveiset kaupungille

26.11.2010 09:53


Pakilan lastenpaikalla on ainutlaatuinen arvo ja asema alueellamme: lastenpaikassa
korostuu sellainen yhteisöllisyys, jota nykyaikana todella tarvitaan. On hyvin kapeaa ja lyhytnäköistä ajattelua jos ryhdytään purkamaan perinteikästä, alueen lapsia ja perheitä tukevaa toimintaa.
Oma poikani sai olla Pakilan lastenpaikassa 3-6-vuotiaana eikä parempaa paikkaa voi kuvitella: henkilökunnan pätevyys, innostus, jaksaminen ja paneutuminen on lastenpaikassa ensiluokkaista. Paikkana lastenpaikka tuo iloa koko alueelle: talo, piha, metsä, keramiikkapaja luovat lämpimän ja ihmistä arvostavan miljöön niin pienille kuin isommillekin ihmisille.
Pakilan lastenpaikka on säilytettävä ostopalvelupäiväkotina, jotta sen toimintaperiaatteet ja jatkuvuus turvataan edelleen!

Katri Tapola,
kirjailija
Harri Laamanen
Vieras

#9 Pakilan lastenpapkka

26.11.2010 21:02

Vetoan että toimintaa jatkettaisiin vanhaan malliin.

Vieras

#10 lapset ovat älykkäitä olentoja

26.11.2010 23:32

uskonnollinen toiminta rajoittaa lapsen itsemääräämisoikeutta ja kaventaa suvaitsevaisuutta tavallisissa päiväkodeissa. siihen usein syyllistyy jopa henkilökunta ja muiden lasten vanhemmat .tätä ei pakilassa tapahdu.
Vieras
Vieras

#11 Re: lapset ovat älykkäitä olentoja

28.11.2010 19:17

asmodeus
Vieras

#12 Ostopalvelun vaihtaminen

03.12.2010 00:58

En löytänyt perusteltuja syitä, (MIKSI) vai onko jotain jäänyt mainitsematta mikä tähän johti.
Pakilan ääni
Vieras

#13 Muutos on hyväksi!

18.01.2011 11:05

Lastenpaikan hyvin tuntevana voin sanoa, että siellä on moni asia kohdallaan. Toiminta on erilaista, niin hyvässä kuin pahassa, verrattuna esimerkiksi normien mukaisiin kunnallisiin päiväkoteihin.

Osalle lapsista Lastenpaikka sopii erinomaisesti ja osalle ei ollenkaan.

On paljon sellaista, missä toimintaa voitaisiin parantaa ja kehittää. Toimintaperiaatteet ja osin henkilökuntakin tuntuvat juuttuneen vanhoihin toimintamalleihin. Eletään 70-lukua, eikä yritetäkään kehittyä.

Voi olla, että pakollinen ravistelu, eli muuttuminen tavalliseksi yksityiseksi päiväkodiksi voisi olla pelkästään hyväksi ja antaisi Lastenpaikalle uuden tuoreen alun. Vastoin kuin yleensä ajatellaan, olen sitä mieltä että muutos on useimmiten hyväksi.

Täytyy muistaa, että kyseessä on kunkin lapsen kohdalla ainutkertainen asia, kasvaminen ja kehittyminen. Tässä ei mielestäni pidä vedota perinteiden säilyttämiseen, vaan pitää ajatella lasten parasta tässä hetkessä.

Edellä mainituista syistä johtuen en allekirjoita adressia, mutta toivon ja pidän peukkuja, että Lastenpaikka jatkaa toimintaansa ja kehittyy myös 2000-luvun suunnannäyttäjäksi, kuten oli 70- ja 80-luvuilla.

Tuomo Valokainen
Vieras

#14 Ei enää KOKOOMUKSEN juonia

19.01.2011 16:23

Stoppi leikkauksille.Ajoissa!!!
Kari Hakala
Vieras

#15 Lasten asialla!

01.02.2011 10:53

Lastenpaikka on positiivisesti erilainen päiväkoti. Ei niin sidonnainen kaupungin byrokratiaan. Positiivisuus on rakentunut lähinnä henkilökunnan avulla. Tätä esimerkkitapausta ei saa lopettaa.
Johanna Kuusi
Vieras

#16 yksityistäminen rikkoisi paikan hengen

03.02.2011 12:49

Meillä on 4 v kaksoset lastenpaikassa ja kuopus sinne menossa parin vuoden kuluttua.

Lastenpaikka on aivan erityinen päiväkoti sen pitkän historian (60-luvulta alkaen) ja harvinaisen pysyvän ja sitoutuneen henkilökunnan ansiosta. Lapset voivat olla varmoja, että tutut sedät ja tädit ovat päiväkodissa vielä lomien jälkeenkin. Myös miesten suuri osuus työntekijöistä on niin harvinaista, etten tiedä missään toisessa päiväkodissa vastaavaa tilannetta. Tällaista pysyvyyttä ei polkaista pystyyn tyhjästä eikä yhtäkkiä.

Lastenpaikan lapset tulevat monenlaisista perheistä ja kaikki kukat saavat kukkia, mikä ei ole itsestään selvää kaikissa päiväkodeissa. Yksityistäminen leikkaisi heti pois ne lapset, joilla on useita sisaruksia samaan aikaan hoidossa ja ne, joilla molemmat vanhemmat eivät ole hyväpalkkaisissa töissä. Tämän jälkeen paikan henki muuttuisi eittämättä.