Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta.

raimo koski
Vieras

#26 Joelan asema

18.12.2010 10:51

Asema säilytettävä!
Riitta Koski
Vieras

#27 Jokelan asema

18.12.2010 10:54

Asmaa ei saa lakkauttaa
Sipe
Vieras

#28 Asiasta ja vähän vierestäkin

18.12.2010 11:08

Tehdäänkö Jokelasta ihan väkisin takapajula? Kolmas osa jokelalaisista käyttää pääasiallisena kulkuvälineenään junaa työmatkoillaan ym. Muistan aikanaan, kun Takojan alueelta myytiin tontteja ja mainostettiin, kuinka juna pysähtyy Takojan seisakkeella. Kuinkas' sitten kävikään? Eipäs' ollut enää sitäkään, kun "herrat" suuressa viisaudessaan päättivät sen poistaa, toki vasta sen jälkeen, kun tontit oli pääasiallisesti myyty (kenen kanssa tehty yhteistyötä?). Kun noin viisaita ihmisiä on ja Jokelaan tulee pelkkä seisake, niin voi olla, että tulee taas viisaita ihmisiä tekemään fiksuja päätöksiä. Jos VR:n tulos on niin pienestä kiinni, asematalomme lämmityksestä ja Hokkasen palkasta, niin onkohan kaikki ihan kohdallaan siinä firmassa? Tosin Hokkanen kuulema siirretään toisiin hommiin, on varmaan ihan innoissaan. Palvelua, mitä me jokelalaiset olemme saaneet vuosien saatossa Hokkaselta, ei saa mistään tänäpäivänä. Monessa isossa yrityksessä on huomattu jo sellainen asia, että säästöt eivät tule työtä tekevän portaan ulos potkimisesta, vaan siitä keskijohdosta, joiden työ on mitä? Enemmän oikeasti työtä tekeviä VR:lle, niin raiteetkin pysyvät kunnossa ja junat kulkevat ajallaan, siis nimenomaan paikallisjunat, pikajunathan on aina etusijalla, kun matkaa kestää muutamasta tunnista useaan tuntiin, niin kiire on kova, Venäjällekin. Oikeasti olen ihmetellyt, että eikö Tuusulan päättäjät ole tietoisia asioista? Olen lukenut jostain, että Järvenpää ja Kerava tekevät yhteistyötä (sponssaavat?) VR:n kanssa ja ovat näin ollen saaneet junavuoroja enemmän, miten on Jokelan laita?
Ensin ambulanssi pois yöaikaan Jokelasta ja nyt sitten tämä, mitä vielä?
Sipe
Vieras

#29 Asiasta ja vähän vierestäkin

18.12.2010 11:29

Anteeksi piikki kunnan johtoon, kiitos Hannu Joensivulle ripeästä toiminnasta asemamme säilyttämisen puolesta. Yhteistyöllä on voimaa. Rauhallista Joulun alusaikaa kaikille!
Heikki Kaaranen
Vieras

#30 Jokelan aseman säilyminen on periaatekysymys

18.12.2010 13:33

Aivan ensiksi voi kysyä, miten paljon VR:ään yrityksenä voi luottaa? Jokaisella on kokemuksia siitä, että junien aikataulut ovat lähinnä viitteellisiä. Jokelan aseman tapauksessa erityisen ärsyttävää on se, että muutospäätös valmisteltiin salassa ja se tuli julkisuuteen vahingossa. Tämä muistuttaa minusta paljolti Vanhas-Matin hallituksen tiedotuspolitiikkaa: keskeneräisistä asioista ei keskustella varsinkaan niiden tahojen kanssa, joihin tuleva päätös vaikuttaa.

Eilisessä (17.12.2010) Keski-Uusimaa -lehdessä VR ilmoitti yhden johtajansa suulla, että muutos ei vaikuta liikenteeseen. Tähän väittämään ei kannata uskoa. Kun asema poistuu ja tilalle tulee seisake, niin se on seisake muiden seisakkeiden joukossa. Valtion rahatilanne on sellainen, että lisäraiteiden saaminen pääradalle saattaa hyvinkin lykkääntyä. Jos ja kun näin käy, on VR:llä suuri kiusaus saada rukattua aikatauluja sillä, että junat eivät pysähdykään enää kaikilla asemilla. Ensimmäisenä pysähtymispaikoista tipautetaan pois seisakkeet. Siinä vaiheessa Jokelan seisake on todellakin vain yksi seisake muiden seisakkeiden joukossa. Jokainen voi itse tykönään miettiä, minkälaiset liityntäpysäköintimahdollisuudet ovat Järvenpäässä ja Hyvinkäällä, jos rautahevon kyydissä haluaa työmatkansa tehdä.

Jos oletetaan, että VR tekee päätöksiä liiketaloudellisin periaattein, pitäisi päätöksen tueksi löytyä nyt lukuja. Uskoisin, että valtaosa Jokelan aseman käyttäjistä kulkee 30 päivän lipulla Helsinkiin. Jos näitä lippuja menee luokkaa 1500-2000 kpl kuussa ja kaikki muut liput siihen päälle, puhutaan satojen tuhansien eurojen kokonaislaskutuksesta. VR:n "säästö"päätös minimoi ainoastaan asemarakennuksen käyttökulut. Ulkopuolisen toimijan on edelleenkin aurattava ja hiekoitettava laiturit, ja asemapäällikkö siirtyy muihin tehtäviin. Mitähän tässä mahdetaan säästää? En millään pysty uskomaan, että Jokelan asemarakennuksen ylläpitokulut olisivat satoja tuhansia euroja vuodessa. Väistämättä alkaa miettiä, onko päätöksen takana joitakin muita vaikuttimia, esimerkiksi tuo aiemmassa kappaleessa maalaamani visio.

Jokelan alueen kaavoituksessa on varauduttu tuhansien ihmisten kasvuun ja nämä suunnitelmat ovat linjassa maakuntakaavojen kanssa. Maakuntakaavoissa on puolestaan otettu huomioon kestävän kasvun perusteet ja julkisten liikennevälineiden suosiminen. Näistä ensisijaisen tärkeiksi on katsottu päärata ja sen varteen sijoittuvat asuin- ja työpaikka-alueet. Tätä taustaa vasten tarkasteltuna VR:n järjestelmällinen pyrkimys huonontaa palvelutasoaan kaikilla mahdollisilla keinoilla ei oikein mahdu arkijärkeen. Kemijärvi, Iisalmi ja Pietarsaari ovat eri tapauksia ja niiden asemien liikenne vaihtelee kausiluontoisesti mahdollisesti paljonkin. Jokelan aseman kautta kulkeva liikennevirta on tasainen ja tuottoisa kautta vuoden. Lisäksi on yleisessä tiedossa, että pääkaupunkiseudun lähiliikenne on VR:n rahasampo, kaukoliikenteen tuotot ovat huomattavasti epätasaisemmat.

Näillä perusteilla tarkastellen Jokelan aseman muuttaminen seisakkeeksi on minusta nähden sekä taloudellisesti että muilla perustein täysin järjetön teko, jota aseman käyttäjien ja Jokelan asukkaiden kannattaa vastustaa viimeiseen asti kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Lämpimät kiitokset kaikille tähänastisille allekirjoittajille! Toivon, että listalle löytyy vielä rutkasti lisää nimiä. Tämä adressi on yksi niistä keinoista, joilla VR voidaan painostaa harkitsemaan uudelleen Jokelan asemaa koskevaa päätöstään.

Vieras
Vieras

#31 Re: Adressi etenee hyvää vauhtia!

18.12.2010 13:57

Matti Sten
Vieras

#32 Tehostaminen

18.12.2010 14:20

Vinkki VR:lle
Toiminta tehostuu vielä enemmän jos lakkautatte kaikki pysäkit ja asemat Helsingin ja Riihimäen ja Riihimäen ja Tampereen välillä. Ajatelkaapa millä vauhdilla junat kulkisivat. Käyttäkää vain yhtä vaunua, niin energiaakin kuluisi vähemmän. Lopettakaa vaunujen lämmitys niin sekin tehostaisi energian käyttöä. Halutessanne olen valmis antamaan muitakin tehostamisehdotuksia.
Rakentaja-Antti
Vieras

#33 Asema säilytettävä ehdottomasti

18.12.2010 14:38

Tulevana jokelalaisena oli jäätävää kuultavaa VR:n perustelut. Osataankohan valtiomme rauteillä lukea kuntien kaavoituskatsauksia ollenkaan? Jokela on varmasti yksi Suomen nopeiten kasvava keskus kuten useammassa kirjoituksessa täällä onkin mainittu. Kovin on ristiriitaista meinikiä kun kasvukeskuksen raideliikenteenpalveluja heikennetään ja samaan aikaan kannustetaan ihmisiä siirtymään joukkoliikenteen käyttäjäksi ettei Helsinki tukkeutuisi lopullisesti yksityisautoilijoihin.

Toivon tulevan kotikuntani päättäjille ja vaikuttavassa asemassa oleville rohkeutta ja tarmoa saada estettyä näin ajattelematon toiminta. Jos tarvitaan niin uskon että saamme kasaan isommankin delegaation kertomaan viestiä VR:ään!

Kaikesta huolimatta; Hyvää joulua kaikille!
Kari Rautarae
Vieras

#34 Dilemma med SJ

18.12.2010 16:35

Köpa biljetter till högt pris, men uppassning blivit allt värre. Demonstration?
Rasmus Nousiainen
Vieras

#35 Törkeetä

18.12.2010 16:41

Jokelan asema on ollut Jokelassa jo kauan ennen ketään kuka täällä tällä hetkellä asuu. On todella vastenmielistä, että Jokelan yksi tärkeimmistä henkilöhahmoista Hokkanen joutuisi lopettamaan työnsä ja samalla suuren osan Jokelan historiaa. Käyn itse vähintään joka toinen viikonloppu ostamassan lippuni Joensuuhun ja aina kun mahdollista niin muuallekkin kun lipunmyynti on auki. Aamuisin asema on tupaten täynnä töihin meneviä asiakkaita, mutta sillä ei näytä oleven VR:lle mitään merkitystä. Naurettavaa ettei VR:llä olisi rahaa maksaa YHDEN miehen palkkaa vaikka kaikkeen muuhun rahaa näyttää olevan. Kuinkakohan kauan Hokkanen pidettäisiin töissä sillä rahalla mitä VR käyttää monopoli asemassa mainontaan?
kalevi hotanen
Vieras

#36 Jokelan asema

18.12.2010 17:26

Tapaus ei ole ainoa lajissaan. Tärkeintä ei ole palvelu, vaan rahastus.
Ärtynyt
Vieras

#37 Voi voi VR

18.12.2010 19:14

Asemaa ei saa sulkea. Säästäkää mielummin aikataulujen painatus kuluissa. Aikataulut kun aivan turhia. Todellisuudessa: junat menee kun menee, ehkä joskus, ja perillä ollaan jos ollaan, ehkä sitten kun perillä ollaan.
Automaatista ei saa liityntälippua ja etukäteen en halua ostaa lippua. Enhän tänään tiedä olenko huomenna kuollut, että edes jotain vastinetta rahoilleni.
Raija-Leena Stén
Vieras

#38 Menköön keksijä pakkaseen

18.12.2010 20:22

Menköön ajatuksen keksijä työhön mennessään odottamaan 30 asteen pakkasessä myöhässä olevaa junaa asemalaituril.le
Eila Kojima
Vieras

#39

18.12.2010 20:50

Jokela on vireä, vilkas ja kasvava kylä. Huomattava osa meistä käyttää junaa päivittäisessä kulkemisessaan. Aseman sulkeminen on ristiriidassa niiden tavoitteiden kanssa, joiden mukaan radanvarsialueet ovat järkeviä rakentamisen alueita. Asema ja kylmäseisake ovat kaksi ihan eri asiaa. Asema on meitä ihmisiä varten. Asema ei ole ainoastaan lipunostopaikka, se on kohtaamispaikka, jossa viihdytään ja jossa voidaan lämpimässä odotella niitä varsinkin talvella luvattoman usein myöhässä olevia junia. Asema on merkittävä osa Jokelan historiaa ja tulevaisuuden kuvan vahvistamista Tuusulan ainoana rautatieasemapaikkana.

Vieras

#40 Näinkö VR kannustaa joukkoliikenteeseen.

18.12.2010 21:18

Vain ja ainoastaan Hokkanen ja Jokelan asema ovat pitäneet minut joukkoliikenteen käyttäjänä. Junat kulkevat miten sattuu ja odottele niitä sitten pakkasessa seisten laiturilla. Toisen auton osto tulee väkisten eteen keväällä kun asema suljetaan. Jää sitten VR ilman minun rahoja.

Vieras

#41

18.12.2010 22:21

Mikä on Jokela? Se missä tapettiin koulussa?
Vieras
Vieras

#42 Re: asiallista txt kiitos

18.12.2010 23:41

#41: -  

 

lapsellista


Vieras

#43 kahvila ja kaikkee

19.12.2010 03:04

siis kommentti tolle ekalle kysymykselle mut, jos sinne joku kahvila perustettais niin ei sitä mikään VR:än myyjä voi ylläpitää koska asemilla olevat kahvilat on alihankkijoita VR:än tiloissa ja ei ne nyt ala mitään hygieenia passeja hommaamaan omille lipun myyjille...... vähä kannattais miettiä kummiski tota uudistusta vielä et jos vaikka ne AUKIOLO AJAT pitäis joskus ettei toi aina ole kiinni 10 vaille 13.00 vaikka pitäis olla auki. Toi Jokelan aseman lipunmyynti masiina ajaa vallan mainiosti sen lipun myynnin jos vaan ihmiset älyis sitä käyttää vaikka menis ees kokeilee ja kattoo kuinka helppoa on lipun osto.

Vieras

#44 junat myöhässä?

19.12.2010 03:10

ja kysymys on:
EIKÖ IHMISET KESKI MUUTA VALITETTAVAA KUN JUNAT MYÖHÄSSÄ....... ei teitä pakoteta prkl menee sinne duuniin v***u junalla... menkää vaikka autolla tai ihan sama vaikka juosten mut jos menette autolla/bussilla niin aiivan varmasti on ruuhkaa AAMU 7.00 aikaa tuol tuusulan väylällä/lahden motarilla/hämenlinnan motarilla et jos vaikka seuraavaks vetoisitte tohon tieliikenne keskukseen ja laitatte hakemustamenee ylimääräsile auto kaistoille et saatais ruuhkaa vähenettyä. Tai voitte vaikka tehä adressin nopeus rajotusten korottamisesta motareilla et kerkee töihin

Junailija Eskelinen
Vieras

#45 Sen kun...

19.12.2010 04:59

...vastustatte. Jatkossa mennään Jokelan ohi niin että kiskot paukkuu ja jätetään teidät muumiot seisakkeelle happanemaan. Kyllä pirulauta jämpti on näin.
Ikuisesti Tuusulalainen
Vieras

#46 Tuusulan ainoa rautatieasema=JOKELA

19.12.2010 08:28

Jokelan rautatieasemasta ehdottomasti SUOJELUKOHDE palveluineen !
Heikki Kaaranen
Vieras

#47 Pari vastausta

19.12.2010 10:06


#41: Ihan juuri se sama paikka.

#44: Vaikutit harmistuneelta ruuhkista. Mitä enemmän on junankäyttäjiä, sen enemmän sinulla on baanaa painella töihin. Kyllä ne ruuhkat ovat tuttuja minullekin. Monesti siellä joku kovasti kiireinen, liekö sinunlaisesi persoona, tuntuu saavan aikaiseksi vaikka ja mitä tekemällä hölmöjä ohituksia ja kiilaamalla väkisin takaisin jonoihin, jotta 100 muuta autoa saa jarruttaa. Ei se mitään. Pääasia että sinä ehdit.

Adressin voi tehdä kuka tahansa asiasta kuin asiasta. Miksi et tee sitä noista autoiluasioista itse?

#45: juuri tuota me vastustamme. Ja toivomme vastedes, että kun haluat ohittaa Jokelaa, teet sen Pendolinolla, IC-junalla tai vastaavalla ihan niin kuin nykyisinkin.

Kai Ylén
Vieras

#48 Suomiko palveluyhteiskunta??

19.12.2010 10:41

Jokelan aseman lakkauttaminen on taas yksi askel ITSEpalveluyhteiskuntaan. Nykyinen asema edustaa palvelutoimintaa parhaimmillaan ja asemapäällikkö oikeata palveluasennetta. Ministeri Virkkusen sanoin: olemme matkalla itsepalveluyhteiskuntaan, sitäkö muka haluamme. Minä en ainakaan!

Asema on säilytettävä!
Jori Porspakka
Vieras

#49 Re: Jokelan aseman säilyminen on periaatekysymys

19.12.2010 11:21

#30: Heikki Kaaranen - Jokelan aseman säilyminen on periaatekysymys 

Hyvä ja asiallinen kirjoitus adressin perustajalta. Lisäksi kaiken näiden (muidenkin "valtion kruununjalokivien")yhtiöiden/yhtymien palvelujen/työpaikkojen alasajo, kertoo  nykypäättäjien suunnattomasta välinpitämättömyydestä, kansalaistensa palveluihin tai työpaikkoihin.

Ja olemmehan saaneet kuulla, että rautateiden lähiliikenteeseen, on avattu yksityisten toimijoiden mahdollisuus hotaa raideliikenettä.

VR yhtymähän on saanut valtakirjan toiminnalleen eduskunnan poliitikoilta (2008 yhtiöjärjestystä muutettiin ) ja yhtymän johtoryhmä  toteuttaa "bisnestään" liikenne ja viestintäministeriön toimialaan kuuluvana  yhtymänä.

Siis kansanedustajat, - korjatkaa pikaisesti VR yhtymän johtoryhmän huonot päätökset.

 

Maija
Vieras

#50 Kasvavan kylän kiintopiste!

19.12.2010 12:29

Kutistuvien paikkojen asemat painivat nähdäkseni eri sarjoissa kuin Jokelan asema. On järjetöntä ja ajattelematonta sulkea asemarakennusta matkalaisilta, joiden määrä kasvaa jatkuvasti. Jotain tolkkua sentään VR:n toimiin!