Oulun joukkoliikenteen parantaminen: Oulunsalo-keskusta-Linnanmaa


Vieras

#1

09.12.2014 10:33

Erittäin tärkeä adressi!!! Joukkoliikenne on liikennepäästöjä vähentävää ja mahdollistaa myös matalapalkkaisten ja huonotuloisten liikkumisen ja asioinnin. Hyvinvointivaltion kaupunkiliikenteeseen kuuluu toimiva, kaupungin asukkaiden tarpeista lähtevä joukkoliikenne!
Marjo Kemppainen
Lähidemokratiatoimikunnan jäsen,
Hyve-lautakunnan varajäsen (vihr.), Oulu

Vieras

#2

09.12.2014 11:56

Kiitos Marjo! Asia on saanut useiden merkittävien valtuutettujen ja päättäjien varauksettoman tuen mutta valitettavasti ei enemmistön, vielä ;)

Toivon tänne pikaisesti kommentteja myös sellaisilta, joiden mielestä kuvailemani ongelmat EIVÄT pidä paikkaansa!

Laura Palmgren-Neuvonen

jjj

#3 Ja hinta

09.12.2014 12:25

Kuukausikortti 16-vuotiaalle 7 km matka Oulunsaloon maksaa 80 e!!! Naapuri käy Raahessa koulussa ja maksaa 40 euroa kuukausikortista. toinen naapuri käy Patelassa (20 km) ja hinta kuukausikortille on 40 e.

JOtain tajaa. ja nyt kaupunki on lisäksi siirtänyt vyöhykehinnoitteluun siirtymistä eikä suostu sanomaat, koska hinnoittelu muuttuu


Vieras

#4

09.12.2014 12:44

Linnanmaalta on nykyään myös äärettömän huono kulkuyhteys julkisilla suoraan lentokentälle vs. tilanne ennen uudistusta. Tähän tarvisi myös muutosta! Yliopiston-Lentoaseman väli on se väli, jossa Oulu ns. "sykkii".

Vieras

#5

09.12.2014 14:33

Perusteluissa voisi vielä huomioida mainittuja yhteyksiä vieläkin huonommat yhteydet Oulunsalon Niemenrannan, Varjakan, Keskipiirin ja Ervastinkylän suuntaan. Käytännössä yhteyksiä ei ole.
jenn

#6 Oulunsalosta kouluun kulkeva

10.12.2014 05:24

Erittäin hyvä adressi! Itse oulunsalossa asuvana ja kouluun keskustaan kulkevana voin kertoa, että vuorot ovat todella täynnä ja etenkin aamuisin myöhässä, ja paljon.

Kyllähän näille bussiyhteyksille pitää tehdä jotain, etenkin aamu ja iltapäivisin!


Vieras

#7

10.12.2014 07:16

Lisäksi Salonpäästä 6.50 lähtenyt vuoro puuttuu kokonaan.
Kulkija

#8 Re:

10.12.2014 07:25

#5: -  

 Ennen kun tästä uudistuksesta oli tietoakaan silloinen linja 30, joskus aikanaan oli iltapäivällä tupaten täynnä joka kulki haukiputaalta Oulun keskustan kautta Oulunsalon salonpäähän arkipäivisin. Joskus myös päivällä kun kulki oli kulkijoita. Miten nykyjään autottomat työttömät lähtee Varjakasta nykyjään töihin. Mahtaa tulla kaupungille kalliiksi.

Autoton Oulunsalolainen

#9 Kesälinja 8 käyttöön

10.12.2014 09:54

Miksei kesällä kulkenutta linjaa nro: 8 oteta takaisin käyttöön? Oulunsalosta pääsi moottoritien kautta Kontinkankaalle (matkan kesto alle 15min!), josta linja jatkoi keskustan kautta Linnanmaalle.


Vieras

#10

10.12.2014 10:44

Ehdottoman tärkeä aloite parantaa liikenneyhteyksiä Llentoaseman ja Linnanmaan välillä. Erityisesti ottaisin esiin myös sen viestin, jonka Oulun kaupunki lähettää mm. yrityksille ja sijoittajille. Kuinka saadaan Oulu uuteen nousuun, jos esim. Teknologiakylästä ei ole yhteyttä lentoasemalle?
paljasjalakanen

#11

10.12.2014 12:40

Muutin Oulun keskustasta vuosi sitten Oulunsaloon, eli kotikaupunkini Oulun Oulunsalon kaupunginosaan. Uuden kodin sijainti valikoitui kaikista kaupunginosista suureksi osaksi juurikin todella hyvien kulkuyhteyksien vuoksi (olen autoton ja suosin joukkoliikennettä). Silloinkaan tosin yöliikennettä ei ollut (johon toivoin tulevan parannusta, onhan täällä niin paljon asukkaita), mutta muutoin kuitenkin todella hyvät aikataulut.

Nyt tilanne on huonontunut uudistuksen myötä radikaalisti. Hinnoittelu ja yhteydet ovat todella epäreiluja Oulunsalon kaupunginosassa asuvia kohtaan (vrt esim Patela), matkaa on muihinkin kaupunginosiin yli 10 km mutta niihin pääsee keskustasta bussilla vielä 3 aikaan yölläkin, hinnat huomattavasti halvemmat jne. 

Täällä Oulunsalon Pitkäkankaallakin todella asuu ihan tavallisia ihmisiä, jotka viettävät mielellään aikaa myös kaupungin ravintola- ja yöelämässä, tapaamassa ystäviään ja ihmisiä, käyvät kulttuuritapahtumissa jne, matkustavat ja liikkuvat, ihan kuin ne muutkin oululaiset siellä pohjoisen suunnassa. Nyt jotta voi lähteä myöhäiseen yöelämään kotoaan, joutuu ajamaan taksilla molempiin suuntiin, hinta 2 x 35 eli 70 eur! Täytyy siis olla todella rikas jotta voi sosiaalista elämää harrastaa täältä käsin!

Oulunsalo on Oulua, mutta tämä ei ihan vielä näy käytännön elämässä. Tilanne on todella epäreilu ja epälooginen. Myös täysin käsittämätöntä on että "lastenvaunujen kanssa saa matkustaa ilmaiseksi vain Oulunsalon alueella". Asia ei itseä koske, mutta hullulta kuulostaa. Miksei sama koske esim kuivasjärveläisiä, vaan he saavat körötellä koko matkan vaunuineen ilmaiseksi keskustaan???

Ja niin, ei voi edes harkita palaavansa reissulta junalla sunnuntai-iltana Ouluun, ellei ole taas taskussa sitä 35 euron taksirahaa ylimääräisenä. Puhumattakaan jos tulee tarvis lähteä vaikka Oysin päivystykseen illalla. Oho! Taas on se seitsemänkymppiä oltava ylimääräistä tai sitten oltava menemättä.

Hinnoittelu täytyy todellakin saada myös yhdenvertaiseksi, esim Sarjalippua käyttäville on oltava yhtälailla edullista matkustaa, eli myös silloin kun matkustus ei ole jokapäiväistä ja vaikka asuu Pitkäkankaalla eikä Kaijonharjussa.

Voisiko päättäjät ottaa nyt homman hoitoon ja ihan jo kaupunkilaisten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon nimissä järkeistää nämä asiat? Oulunsalo on Oulun kaupunginosa, täällä asuu 10000 ihmistä joille kuuluu järkevähintainen ja myös yöllä ja viikonloppuna toimiva joukkoliikenne siinä missä muillekin oululaisille. Ei se että OLIMME eri kuntaa ja kaupunginosan rajalle on matkaa 10-12 km, tee meistä yhtään sen vähemmän tärkeitä. Ihan yhtä kaukana on moni muukin asuinalue sieltä kaupungintalolta katsottuna.

Ja ellei päättäjät jo tiedä, niiden lentokenttämatkustajien osuus tämän linjan busseissa on mitätön, näin on ollut jo vuosia (olen kulkenut myös lentokentälle töihin 19:lla vuosien ajan), eli tärkeämpää kuin ainoastaan niiden lentokenttäasiakkaiden tarpeidenkaan miettiminen olisi miettiä ihan meitä asukkaita täällä bussireitin varrella!

Palautetta on annettu mutta ei ole vielä mitään tapahtunut. Toivotaan että nyt alkaisi tapahtua. Kiitos adressin tekijälle! 

 

 

 

Arja
Vieras

#12 Herukka-Haukipudas joukkoliikenne

10.12.2014 12:51

Myös täältä Herukasta on vähennetty joukkoliikennettä, vaikka väestön lukumäärä kasvaa täälläkin. Ilmeisesti halutaan kehittä vain yksityisautoilua, tästä esimerkkinä kallioparkki, mutta lapset ja nuoret eivät yksin pääse ilma joukkoliikennettä kulkemaan. Suomi ja Oulu amerikkalaistuu enemmän ja enemmän.


Vieras

#13 Re:

10.12.2014 13:43

#4: -  

Samaa mieltä! Teknologiakylästä ja Linnanmaalta pitäisi olla suora bussiyhteys lentokentälle, ilman vaihtoja. Molempiin kohteisiin tulee paljon vierailijoita lentokentältä ja olisi tärkeää, että kulkeminen on helppoa. 


Vieras

#14 Väliaikakiitokset

10.12.2014 14:27

kiitän erittäin hyvistä kommenteista. Täydentävät hyvin adressin sanomaa. Lisää tällaisia, mutta myös toivon kommentteja niiltä, jotka kulkevat tätä väliä päivittäin ongelmitta.

ystävällisesti,

Laura


Vieras

#15

10.12.2014 16:16

Eli tämä olikin maksullinen...
tärkeää

#16 HEIJASTIMET !!!

10.12.2014 17:45

Heijastinten käytöstä pitäisi olla lakipykälä!

Liikenteen vaarantamista on jos kulkee pimeällä ilman heijastimia!

Uusi ihana ICT-Oulu

#17 Myös vuorotyössä käyminen mahdolliseksi

10.12.2014 19:01

Ensiksi kiitos adressista. Bussivuorot olivat ennen huonoja ja nykyään surkeita. Vuorotyöhön ei käytännössä pääse Oulunsalosta bussilla.

Illan vieton kaupungilla saa unohtaa, ellei ole kyytiä, tai maksa taksia. Lisäksi bussiliput maksavat sairaan paljon. Satunnaistöissä kävijät eivät osta kuukausilippuja. Eivätkä mummut, papat ja muut ei-älykännykän omistajat saa mitään irti ICT-kaupungin bussivuoroista pysäkeillä.

Kaapo Rossi

#18 Opiskelija

11.12.2014 11:02

On mielestäni myös epäreilua, että opiskelijoilla(korkeakoulu) ei ole mahdollisuutta hankkia opiskelijakuukausikorttia Oulunsalosta. Pitää maksaa 80€/kk , jotta pääsee kouluun. Tämä on kohtuuton osuus opintotuesta. Olemme kuitenkin osa kaupunkia samalla tavalla kuin esimerkiksi Pateniemen alue.


Vieras

#19

11.12.2014 21:16

Tärkeä juttu!
hcfc

#20 Re:

12.12.2014 08:05

#4: -  

Ehkä tuo nyt ei ole kuitenkaan se merkittävin ongelma. Tietenkin aiempaan verrattuna hankalampi, mutta eiköhän sen joku ole laskenut niin, että tuosta lentokenttä-teknologiakylä liikenteestä kuletaan suurin osa taksilla. Matka linja-autolla kuitenkin kestää toista tuntia ja näille kulkioille aika on rahaa; noin kärjistettynä. Tarvittaessa linja-autolla matka taittuu kuitenkin edelleen yhdellä vaihdolla varsin sujuvasti. :) Isompi ongelma nimenomaan nämä ruuhka-aikojen vuorot. Esim. tuiran jälkeen linnanmaan suuntaan saattaa 3 peräkkäistä (täyttä) bussia ajaa pysäkin ohi jonka seurauksena kyseisiltä pysäkeiltä yliopistolle pyrkivät ovat järjestää 10-20 min luennoilta myöhässä. Puhumattakaan jos pitäisi töihin ehtiä ritaharjuun/kuivasjärvelle(!!!).

Työtön varjakasta

#21

12.12.2014 11:37

Jos työkkäri määrää Oulunsalon varjakasta johonkin töihin vaikka kantakaupungin alueelle töihin ja työaika alkas 7.30, jonka jälkeen kulkee yks vuoro kaupunkiin, niin eikös sitä ole myöhässä pahemman kerran. Kun ei ole ajokorttia eikä autoakaan. Aikonaan kun täältä kulki täältä töihin tuo aika ei ollut mikään ongelma. Kun onnikat kulki puolen tunnin välein, ja viikonloppusin tunnin välein, Tähän verrattuna kyytit ovat perin surkeat. Ajatelkaapa kävellä noin -30 asteen pakkasessa tunti- tai puolitoista tuntia kotiin niin olet aivan jäässä. Miettikääpä hyvät kaupungin herrat tätä. Ja tämä on tosi asiaa!


Vieras

#22

12.12.2014 12:38

Olen itse kulkenut linja-autolla töissä Alppilassa 31.7.2014 saakka, jolloin jäin eläkkeelle. Työaikani sijoittui klo 7.15-22.15 välille. Uusien aikataulujen myötä työmatkaan olisi kulunut aikaa 2-3/per sivu ja myöhäisestä iltavuorosta en olisi päässyt kotiin lainkaan,joten oma auto olisi pitänyt hankkia.Onneksi kerkesin saavuttaa eläkeiän. Ja vielä... tietojeni mukaan linja-auton taksa nousee vuoden alusta 1,10e eli kertamaksu on silloin 5,80/sivu, joten kannattanee tilata kimppataksi.

Vieras

#23 Re:

13.12.2014 14:38

#1: -  

 


Vieras

#24

31.12.2014 19:49

Olen huomannut saman. Lisää liikennettä tarvitaan Oulunsaloon ja sieltä pois.
Opiskelija

#25 Arkiyöt

15.01.2015 10:21

Nykyään arkiöinä keskustan ja Linnanmaan välillä ei kulje minkäänlaisia bussiyhteyksiä. Niille olisi varmasti tarvetta.