Turvaa lasten koulutie Vantaan Ullantiellä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turvaa lasten koulutie Vantaan Ullantiellä.


Vieras

#1

09.12.2014 16:33

Läpikulku on Mikkolasta> Rekolaan.
Korsosta pääsee suoraan tikkurilaan . korjaa tiedoite
Mikkolan koulun vanhemmat ry.

#2 Re:

09.12.2014 16:45

#1: -  

Kyllä tuota tietä ikävä kyllä ajetaan myös Tikkurilaan, vaikka Korsosta tosiaan pääsee muitakin reitttejä. Ei varmaankaan Korson keskustasta tuota reittiä käytetä, mutta mm. alueilta läheltä Lahdentietä tuo on lyhyempi reitti Tikkurilaan.


Vieras

#3

09.12.2014 16:50

Asun tässä onnettomuustiellä ja olen kahden pienen lapsen isä. Tapahtunut oli vain ajan kysymys.

Vieras

#4 Re:

09.12.2014 16:54

#3: -  

 kuljen itse päivittäin tuolla ullantielä. asun kaijankujalla. kauhulla olen katellut tätä kaahailua mitä tiellä harrastetaan . esm. Viime yönä. ei onnetomuus hidasta kaikkia vieläkään


Vieras

#5

09.12.2014 19:35

Vantaalla kauan sitten asuneena, haluan antaa tukeni koululaisten paremman koulutien turvaamiseen.
Taksari

#6 Ei ongelman ydin.

09.12.2014 19:47

Jalkakäytävän rakentamisen sekä hidasteet vielä jollain tavalla ymmärrän mutta mitä läpiajokielto ratkaisee? Suljetaanko samointein läpiajo Kehä I:ltä koska siellä sattuu onnettomuuksia lähes päivittäin?! Jotkut jopa kaahaavat humalassa!! :O Ongelma ei ole tiessä vaan tienkäyttäjässä. Enemmin kiinnittäisin huomiota nykyiseen liikennekulttuuriimme. Minäminäminäminäminä tuntuu olevan nykyinen ajatusmaailmamme. Haluammeko jättää sellaisen esimerkin lapsillemme? Loputon sääntöjen laatiminen ja holhous on vain nopea oikotie. Asenteisiin tulee puuttua! Valistaa ja opastaa. Ihmiset eivät ymmärrä liikennetekojensa mahdollisia seuraamuksia ennenkuin jotain sattuu. Olen asunut ja autoillut Mikkolan alueella 30-vuotta ja käyttänyt Ullantietä lähes päivittäin. Olen varmasti kohdannut kaikki mahdolliset sääolosuhteet ja liikennetilanteet mitä vain on mahdollista kohdata ja koskaan ei ole Ullantiellä ollut edes läheltäpititilannetta. Miksiköhän? Koska noudatan alueella olevaa 30km/h nopeusrajoitusta! Uskokaa tai älkää mutta rattijuoppoa/piripäätä ei kiinnosta mitkään läpiajokiellot saati hidasteet! Häntä kiinnostaa valvonnanpuute joka valitettavasti on todella yleistä keskeisillä "pikkuteillämme"

 

-Terveisin, 

Jarno

Mikkolan Taksiautoilija


Vieras

#7

09.12.2014 20:03

Kyllä pitää lapsille saada turvallinen koulureitti,joka on pirjontiellä myös vaarallinen pitkän suoran takia siitä ullantien loppuunsaakka .Tälle pitkälle osuudelle pitää tehdä jotain ,koska autot ajavat välillä todella kovaa läpiajon takia mikkolasta rekolaan ja toisinpäin.Talvella on myös lumi kasat kummallakin puolella katuja ,jotka kaventavat entisestään lasten jalankulun mahdollisuuksia pärjätä autojen seassa.Nyt pitää korjata vaikka sitten läpiajon poistamisella pirjontien pururadan kohtaan ,jos ei jalkakäytäviä saada muuten tälle pitkälle osuudelle mikkolan koululle päin.Jäisi ainoastaan omille tonteille ajo mahdollisuus ei läpiajoa.

Vieras

#8 Re: Ei ongelman ydin.

09.12.2014 20:08

#6: Taksari - Ei ongelman ydin. 

 Mikkolan taksiautoilijakin autoilee ihan varmasti mielummin suoraa Pihkalantietä, kuin mutkittelevaa kapeikkoa - vaikka nyt just ei siltä tuntuisikaan. Kun tie valmistuu, vanhat tiet voi sulkea pihakaduiksi.


Vieras

#9

09.12.2014 20:41

Kaikille lapsille on saatava turvallinen koulutie! Läpiajoa on hankaloitettava vähintään töyssyin ja puolipuomein. Osanottoni lapsen perheelle ❤
Kuvisope Vantaalta

#10 Erittäin tärkeä!

09.12.2014 21:40

Olen todella pahoillani tapahtuneesta. Se kosketti monia oppilaitani vanhempineen.

 


Vieras

#11

09.12.2014 22:04

Viimeistään nyt on aika tehdä jotain tälle vaaralliselle lasten koulutielle jotain!!
kide

#12 Surullinen

09.12.2014 22:49

Kun lapsi kuolee autoilijan vuoksi, ei voi kuvitellakaan kipua joka syntyy vanhemmille ja läheisille. Autoilijat voisivat todellakin ajaa hiljempaa, piittaamattomuus on kasvussa tieliikenteessäkin, kuten koko yhteiskunnassa. Nopea vauhti estää reagoinnin. Osanotto pienen koululaisen vanhemmille.

Äiti Helsingistä

#13 Otsikko

09.12.2014 22:58

Lapset ansaitsevat turvallisen reitin kouluun. Ajotien piennar ei kuulosta sellaiselta.

Suunnattoman suuri osanotto pienen tytön läheisille. 

Juha Hämäläinen

#14 Vantaan päättäjillä peiliin katsomisen paikka...olisiko tämä onnettumuus voitu välttää?

09.12.2014 23:03

Pienten koululaisten ja muiden tielläliikkujien turvallisuus pitää turvata Ullantiellä kaikin mahdollisin keinoin. Raha tai sen olemattomuus ei voi olla tekosyy olla tekemättä mitään.

Samankaltainen vaarallinen tie on Korson Tavitie. Tavitie yhdistää Saviontien ja Urpiaisentien ja sitä pitkin mennään Korson koululle, uimahalliin sekä Ruusuvuoren yläasteelle. Tavitien läpiajo on kielletty Saviontieltä ja Urpiaisentielle, mutta pelkät kieltomerkit eivät autoilijoita ole estäneet vaan läpiajo on täysin holtitonta ja tien muoto (ylämäki ja jyrkkä alamäki) vain kannustaa kiihdyttämään vauhtia hidastamisen sijasta. Tavitien nopeusrajoitus on Ullantien tavoin 30km/h, mutta sitä ei noudata kuin tien asukkaat (eikä heistäkään kaikki). Tavitieltä puuttuu myös jalankulkuun tarkoitettu kävelytie, samoin töyssyt loistavat poissaolollaan. Tavitie ei myöskään ole etuoikeutettutie, joten sen poikittaisteiltä ei löydy kolmioita ja tätä eivät läheskään kaikki autoilijat/mopoilijat tiedä vaan surutta ajavat Tavitietä suoraan tietämättä, että heillä on väistämisvelvollisuus oikealta tulevia kohtaan. Nämä kaikki tekijät yhteensä tekevät Tavitiestä todella vaarallisen kävelijällle/pyöräilijälle ja Ullantien kaltainen onnettomuus on vain ajan kysymys myös Tavitiellä.

Tavitien töyssyistä on myös puhuttu, samoin tien leventämisestä ja tien katkaisemisesta, jotta poikittaisliikenne saadaan kuriin, mutta Vantaa ei ole tehnyt mitään konkreettisia parannuksia lupauksista huolimatta.

Byrokratia nyt pois! Nyt ei voi takertua asemakaavaan tai sen olemattomuuteen tai selitellä määrärahojen puuttetta yms. Jos Vantaalla on varaa laittaa satoja miljoonia Kehärataan ja Kehä 3:sen peruskorjauksiin niin siltä pitää löytyä rahaa turvata tulevien ja nykyisten kunnallisverorahojen maksajien tulevaisuus ja antaa edes jonkilainen mahdollisuus turvalliselle tiellä liikkumiselle.

Kaikkia vaaratilanteita ei voi ikinä estää ja aina voi sattua jotakin....Rattijuoppoja, huumeidenkäyttäjiä on liikenteessä nyt ja tulevaisuudessa, samoin tielläliikkujille voi tulla sairaskohtauksia yms, mutta näidenkään taakse ei voi päättäjät piiloutua saati ole hyväksyttävää olla tekemättä yhtään mitään. Tiet ja ennenkaikkea koulutiet pitää olla turvallisia pienille sekä isommille tielläliikkujille. Näin ei nyt ole ja siihen on saatava pikaisesti muutos!

Osanottoni menehtyneen tytön omaisille ja läheisille. Voimia suureen käsittämättömään suruunne.

Vantaan päättäjät....toivon, että tämä traagisesti menehtynyt tyttö tulee teidän uniinne ja muistatte hänet rukouksissanne. Tätä tyttöä te ette voi enää pelastaa, mutta jonkun muun henki voi olla teidän pelastettavissanne! Jos jätätte nyt oikeasti jotain konkreettista tekemättä näiden kahden koulutien (ja monien muiden) turvallisuuden parantamiseksi niin seuraavan onnettomuuden sattuessa joka olisi ollut vältettävissä oikeilla toimenpiteillä, teidän omatuntonne ei ole enää puhdas. Pystyttekö elämään sen tosiasian kanssa, minä en ainakaan pystyisi!

Nyt vaaditaan tekoja, ei korulauseita tai selityksiä...teidän teot pelastavat mahdollisesti seuraavan uhrin hengen!


Vieras

#15

09.12.2014 23:19

Se tie jumalauta kuntoo ja nopeesti, mikään ei oo ihmishenkeä varsinkaan pienen lapsen arvokkaampaa. Tiellä ei ole yhtään valaistusta, minkäänlaista pientaretta ja hidasteita saisi olla enemmän sekä heijastinpylväitä pientareella. Tässä tapahtui kaikista kauhein asia mitä kukaan ei toivoisi, emme halua menettää enempää ihmishenkiä sen takia että Koulutie ei ole turvallinen pienille ja tärkeille ihmisille.

Vieras

#16 Niin surullista :(

09.12.2014 23:43

Ullantiellä lapset ja kaikki muutkin kulkijat kulkevat ajotiellä, koska jalkakäytävää ei ole. Kun sääolosuhteet on hyvät, autoilijat noudattavat nopeuksia ja ihmiset kiltisti kulkevat tien sivussa, ei välttämättä mitään tapahdukkaan. Mutta pienikin virhe jalankulkijalta tai autoilijalta niin voi tapahtua jotain kamalaa. Ja varsinkin lapset, ne ovat kulkiessaan niin eläväisiä ja touhuavat milloin mitäkin, niin eikö se ole kaikkien turvallisuuden ja mielenrauhan takia aika tehdä sille tielle jotain!!!! Suuren suuri osanotto pienen tytön omaisille ja läheisille <3

Autoileva äiti

#17 Turvalliset reitit vs. reittien sulkeminen

10.12.2014 00:17

Olen samaa mieltä taksiautoilijan kanssa siitä, ettei Ullantien läpiajon kieltäminen esim. liikennemerkein auta. Se karsii tunnolliset pois tieltä, muttei poista tien riskejä eikä vähennä niitä, jotka ajavat muutenkin vaarasta välittämättä. Läpiajon kieltäminen hankaloittaa myös alueen asukkaiden liikkumista - tiedän kokemuksesta kun omalla tiellä kulku on yhden valittajan aloitteesta suljettu porsailla.

Porsaatkaan eivät poista mm. moottoripyöräilijöitä, jotka ajavat yllättävän lujaa ja itsekkäästi. Ja toisinaan tielle laitetut porsaat löytyvät lähimmästä ojasta... eli kun kovasti haluaa, kyllä niitä keinoja löytyy mennä suljetustakin tiestä läpi :(

Jos itse asuisin Ullantiellä Mikkolasta katsoen vasemmalla, laittaisin lapseni kulkemaan kouluun ja koulusta metsäreittiä. Oikealta puolelta taas turvallisin reitti kulkee pururadan kautta. Jossain artikkelissa poliisikin sanoi, että on tärkeää myös jalankulkijoiden toimia varoen - heijastimet käyttöön ja reitit turvallisiksi. Tämä -valitettavasti- on se todennäköisin ja pikaisin toimenpide turvallisuuden parantamiseksi.

Ullantien levennys ja jalankulku pitäisi järjestää kuntoon pikimmiten ja / tai vaihtoehtoisesti Pihkalantie käyttöön. Eli siis että mahdollistetaan turvallinen liikkuminen - vaikeuttamatta normaalia liikkumista ja arkipäivää.


Vieras

#18 Turvallisuus nimenomaan!

10.12.2014 00:37

Elikkä tie kuntoon, levennys/jalkakäytävä, mitä vaan kunhan sille tielle tehdään jotain. Se ei välttämättä autakaan, että tie suljettaisiin läpiajolta. Koska niin kuin viesteissä jo todettiin, voi tulla uudet vaaratekijät vastaan. Joku sieltä tulee kumminkin ja se ei sitten tule hiljaa ja varovasti, vaan mahdollisimman holtittomasti ja lujaa, koska se on kiellettyä!


Vieras

#19

10.12.2014 07:34

Se tie pitäis tehdä turvallisemmaksi...

Vieras

#20

10.12.2014 08:42

Kaikki keinot on otettava käyttöön ja kiitos aloitteen tekijälle! Korson Tavitie on samanlainen 'surmanloukku' jolle toivoisin kävelykaistan tulevan ennenkuin joku sielläkin loukkaantuu tai kuolee. Turvallista liikkumista kaikille!

Vieras

#21

10.12.2014 09:47

Tärkeä asia.

Vieras

#22

10.12.2014 10:43

Kuulostaa erittäin vaaralliselta tieltä, kyllä asialle pitää tehdä ratkaisu mahdollisien tapaturmien estämiseksi
huolestunut

#23 Re:

10.12.2014 10:44

#22: -  

 

Jakoon

#24

10.12.2014 11:22

1) Haastan kaikki Mikkolan koulun vanhemmat ja oppilaat kansalaisaktivismiin ke 10.12.2014 seisomaan kynttiläkulkueessa seuraavilla teillä Ullantie, Pirjontie ja Matarintie klo 17-19. Päivä on keskiviikko 10.12.2014.

 

Kaikille riittävästi päälle heijastimia, liivejä ja taskulamppuja ja kynttilöitä.

Tie on ollut aina tuollainen ensin hiekkatie, sitten vähän valoja ja kevyt pinnoite. Tie on tie, mutta kuljettajan vastuulla on ajaa sallittua nopeutta 30 km/h ja varmistua, että kukaan ei jää alle. Kävelijaän vastuulla on kulkea VASEMMALLA puolella kohti kastaan tulevaa liikennettä, riittävillä heijastimilla ja seurata liikennettä.

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.12.2014 13:40


Kommentoi adressia
Facebook
Tulisiko lääkäreitä kouluttaa enemmän?