Loppu surevien epäasialliselle kohtelulle lemmikkituhkaamossa


Vieras

#1

29.12.2014 20:11

Siis ei Jumalauta voi olla todellista miten surevaa lemmikinomistajaa kohdellaan tuolla tavalla ja juuri kuollut koira sylissä hyytävässä pakkasessa. Miten tuollaiset saavat pitää edes työpaikkansa,tästä pitää laittaa juttua ehdottomasti eteenpäin!!

Vieras

#2 Re:

02.01.2015 07:59

#1: -  

 Samaa mieltä, törkeää käytöstä. :(

Potkut sille naiselle!

#3

02.01.2015 20:58

Kirjoita sinne kirjallinen selonteko ja laita kuoreen osoitteen lisäksi päälle: Krematorion johdolle. Kerro kirjallisesti tämä sama, mitä tässä adressissakin ja jätä loppuun yhteystietosi.
Pyydä johtoa ilmoittamaan sinulle, miten tapauksen suhteen on toimittu. Ja jos sieltä ei pariin viikkoon kuulu mitään, yritä tavoittaa vastuussa oleva johtava henkilö puhelimitse.

Tuo nainenhan ei taatusti ole paikan vastuuhenkilö. Voit myös etsiä osoitetiedoista ja puhelinluettelosta, näkyykö muita yhteystietoja kuin sen raivohullun luonnevikaisen naisen. Hänet pitäisi ehdottomasti irtisanoa, pilaa koko paikan maineenkin heikentäen myös krematorion tuloja ja ennenkaikkea koska tuo on todella ala-arvoista ja epäeettistä käytöstä surevia ihmisiä kohtaan. Nimenomaan tuollaisessa paikassa pitää olla fiksu henkilökunta, joka osaa käyttäytyä.

Otan osaa koirasi poismenoon. Minulla on usko, että lemmikkimme ovat meitä vastassa sitten, kun meistä aika jättää ja kohtaamme jälleen. Toivon, että sinulle tuo voimia ihanat yhteiset muistot koirasi kanssa ja tieto siitä, että toinen ei enää kärsi.

..

#4 Huhhuh.

02.01.2015 23:41

Voitko kertoa minulle, että miksi tästä aiheesta piti tehdä adressi?
Ymmärrän eläinrakkaitten ihmisten tuskan, kun lemmikki nukkuu pois.
Se, että sinua on mielestäsi kaltoinkohdeltu tuommoisessa paikassa, mihinkä ihminen ihan vapaaehtoisesti kuitenkin menee lemmikkinsä poismenon johdosta, ei oikeuta sinua julkisesti leimaamaan kyseistä paikkaa täysin ammattitaidottomaksi paikaksi.

Oikea paikka tälle runolle olisi ollut esimerkiksi aamulehden yleisönosasto.
Vai luuletko ihan oikeasti, että tämä täältä mihinkään eteenpäin lähtemään tulee?
Ei tule, ja tiedät sen itsekin. Olet tällä ilmeisesti halunnut vain aiheuttaa harmia julkisesti kyseiselle puljulle. Kolmoskommentoija on ihan oikeassa.

Pahoittelut lemmikkisi poismenon johdosta.

Milla Rintala

#5 Re:

03.01.2015 03:49

Käsittääkseni kyseinen nainen omistaa koko paikan. Tietystihän tällaisessa tapauksessa otettaisiin ensisijaisesti yhteyttä nimenomaan tahoon joka voi asialle jotain tehdä, mutta yksityisyrittäjästä on vaikea mennä valittamaan minnekään, kun en kuitenkaan mitään korvaustakaan yritä hakea, koska eihän tuollaista mikään enää korvaa. Nimenomaan sen vuoksi tein asiasta addressin, koska se on ainoa keino saada tälle mitään tehtyä - vaikka sitten edes se, että saa sanan kiertämään sen verran, että ihmiset tietävät välttää tuonne menoa.

Turussa ei ole muita tuhkaamoja, joten valinnanvaraa ei oikein ollut. Tietysti jos olisin osannut ennakoida tämän niin en olisi tuonne mennyt, mutta kuulemani jutut ja se puhelinkeskustelu eivät kuitenkaan saaneet minua käsittämään että joku voi käyttäytyä NOIN. Tietysti yritän nimenomaan leimata paikan, koska tuollaisen ihmisen ei pitäisi olla tällaisella alalla. Kuten yllä sanoin; jos olisi ollut jokin paikka mihin ottaa yhteyttä, olisin sen tehnyt. Yleisönosastokirjoitus ei mielestäni olisi yhtä tehokas keino levittää sanaa, ja muistin vielä Turun entistä päivystävää eläinlääkäriasemaa vastaan kirjoitetun addressin, jossa myöskin oli kyse siitä että koko paikan toiminta oli asiatonta, eikä yhden henkilön satunnaisesta käytöksestä.

Mutta tuota ko. tuhkaamossa voi odottaa. Tietysti tämä tilanne eskaloitui oman paniikkikohtaukseni takia, mutta pelkästään epäystävällinen käytös, kunnioituksen puute kuollutta lemmikkiä kohtaan, ja hyvästelyhetken pilaaminen omista asioista jauhamalla ovat sellaista, mitä kukaan sureva ei halua kohdata.

Kiitos osanotosta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.01.2015 05:30


Potkut sille naiselle!

#7 Re: Re:

03.01.2015 12:05

abcdef

#5: Milla Rintala - Re:

Harmillista, tuolloin ei potkutkaan käy.  :(  Anteeksi yksinkertaiset ohjeeni, ajattelin, että jos olet nuori ja et keksi, miten kannattaisi toimia.  <3   Tekisin itse saman kuin sinä.

Minulla on 2 kissaa ja rakastan lemmikkejämme yli kaiken. Kolme kissaa olemme joutuneet nukututtamaan eläinlääkärissä ja tiedän tuskan, miltä lemmikistä luopuminen tuntuu. Olen puolestasi järkyttynyt ja toivon ettei kukaan joutuisi kokemaan samaa. - Kävin katsomassa sen naisen firman sivuja ja olivat tosi kauniit ja liikuttavan näköiset, mutta silmääni pisti, kun siellä luki, että lemmikin voi toimittaa heille eläinlääkäristä sopimuksista huolimatta. Ihmettelin, että tarkoittaako se sitä, että vaikka eläinlääkäriasemalla olisi sopimus, että eläimet toimitetaan tiettyyn krematorioon, niin kehoittaakin toimittamaan sinne hänen krematorioonsa. Jos näin on, niin todella törkeää viedä toisilta asiakkaita.

Googletin ja löysin tietoa, että Turussa voisit kehoittaa kaikkia ystäviäsi toimittamaan lemmikkinsä  Tuhatjalan kautta Vernaan tuhkattavaksi ja samoin sinä, jos sinulla tulee vielä eteen tilanne, jossa joudut luopumaan lemmikistäsi:

http://www.verna.fi/yhteystiedot.php
Verna, Lempäälässä 26 km Tampereelta etelään

Helsingin, Turun, Tampereen, Virkkalan, Kuopion ja Jyväskylän Tuhatjalkojen yhteistyökumppanina toimii lemmikkieläintuhkaamo Verna. Savonlinnan Tuhatjalasta lemmikit toimitetaan Pohjois-Karjalan Pieneläintuhkaamoon. Tuhkaamojen omilla sivuilla voit käydä rauhassa  tutustumassa esimerkiksi erilaisiin uurnavaihtoehtoihin.

http://www.tuhatjalka.fi/palvelut/eutanasia?gclid=CKGL_LLe98ICFcXUcgodpkkAew
Tuhatjalka –eläinklinikka   (toimittaa eutanasian saaneet lemmikit tuhkaukseen Vernaan)

Voimia Sinulle! Ja vaikka yksikään eläin ei korvaa menetystäsi, sinulla olisi nyt paikka jollekin toiselle koiralle, jonka elämä pelastuisi saatuaan rakastavan kodin. Ja koira osaa kaikkein parhaiten lohduttaa ihmistä koiran menettämisestä. Meilläkin aina seuraava kissa on auttanut selviämään edellisen menettämisen tuskasta.  <3

Milla Rintala

#8 Re: Re: Re:

03.01.2015 14:37

#7: Potkut sille naiselle! - Re: Re:  

Kiitos paljon. Tutkiessani asioita tämän episodin jälkeen luinkin monessa yhteydessä positiivisia kokemuksia tuosta Vernasta. Käyttämälläni klinikalla oli sopimus jonkin tuhkaamon kanssa, mutta olen aiemmin joutunut yhden koiran lopetuttamaan ja tuolloin klinikan kautta lähettäminen maksoi niin huikean summan etten halunnut sitä keinoa nyt käyttää - toki jälkeenpäin ajatellen maksaisin mitä tahansa jos voisin tuon kokemuksen välttää.

Noiden nettisivujen ulkoasu vakuutti minutkin, mutta todellisuus oli aika karu - yksi kokemus, josta kuulin, oli sellainen missä omistajat olivat yrittäneet jättää hyvästejä koiralleen, ja tämä tuhkaamoyrittäjä oli taukoamatta valittanut vieressä siitä miten klinikat eivät tee hänen kanssaan sopimuksia. No, eipä ihme - ja täytyy toivoa että saan tällä edes hieman sanaa levitettyä, jotta ihmiset tietäisivät millaista "palvelu" tuolla on.

Tämä edesmennyt koira oli löytökoira ja seuraavaksi koiraksi olisi tarkoitus löytää kodinvaihtaja - sitä ennen on kuitenkin mentävä sairaalajaksolle toipumaan, olin jo aiemmin harkinnut sitä vakavasti koska olin niin lopussa, tämän järkytyksen jälkeen päätös varmistui, uuden koiran aika on sitten kun voimat palaavat ja jaksan auttaa kodinvaihtajaa sopeutumaan elämänmuutokseen. Lemmikistä luopuminen on aina yhtä hirvittävää, mutta ainakin lohduttaa se tieto että koirani lähtö tuli juuri oikeaan aikaan, sillä oli juuri alkanut olla jonkin verran kipuja, mutta viimeisellä lenkillä elämänilo oli vielä tallella, ja säästyi kaiken lisäksi uudenvuoden kauhuilta.

Minna1967

#9 Verna

05.01.2015 17:32

Ei ikinä Turkuun! Kaikki rakkaat lemmikit Vernaan <3 Siellä on aikaa ihmiselle joka on menettänyt rakkaan ystävänsä. 


Vieras

#10 Re: Re: Re: Re:

09.01.2015 11:28

#8: Milla Rintala - Re: Re: Re:  

 Turun lähellä on kaksi muutakin eläinkrematoriota: Komerin Karvatassut Mynämäellä ja Varsinais-Suomen lemmikkituhkaus Virttaalla.

 

Osanottoni suruusi

Mia

#11 Re: Huhhuh.

14.01.2015 06:40

#4: .. - Huhhuh. 

 Miksei tästä olisi voitu tehdä adressia?

Ketään ei ole mainittu nimeltä. (=kunnianloukkaus) toisaalta jos asiat/tilanteet ovat menneet kuvatun lailla niin jopa henkilön nimen olisi voinut julkaista sillä tosiasioiden/factan kertominen ei  ole kunnianloukkaus.

Hyvä että tälläistä kokeneella ihmisellä on ollut voimia tehdä edes jotain että joku muu voisi välttyä samanlaiselta kohtelulta.

Suomessa on monia laillisia tapoja viedä asioita eteenpäin ja ihmisten tietoon. Jokainen valitsee tai käyttää sitä minkä sillä hetkellä kokee sopivimmaksi omalta kannaltaan. Adressi on yksi niistä.

Surun Murtamat

#12 Järkyttävää toimintaa Turun Seudun Lemmikkituhkaamossa

27.01.2015 23:27

Me pyysimme eläinlääkärin tuhkaamolle suorittamaan eutanasian, mutta kohtasimme kiireisen ja julmasti tehdyn tapon! 

Lähes 15-vuotias yorkshiren terrierimme on elämänsä aikana saanut useita rokotuksia ja pistoksia ja käynyt läpi kaksi leikkausta, eikä koskaan ole inahtanutkaan. Rauhoituspiikkien vaikutusta olemme joutuneet odottamaan aina 15 - 25 minuuttia.

Halusimme välttää lemmikkimme stressaantumista juuri ennen lähtöään viimeiselle matkalleen, joten etsimme hänelle ennestään tuntematonta paikkaa. Kävimme Turun Seudun lemmikkituhkaamossa paikanpäällä etukäteen ja meille esiteltiin pikaisesti (koska oli asiakas tulossa ja toimivat vain ajanvarauksella) eutanasiahuone ja kuvailtiin toimenpide kauniina tapahtumana ja meille vakuuteltiin kaiken tapahtuvan omistajan ehtojen mukaan. 

Tuhkaamossa klo 18:00. Koiran ikää tiedusteltiin eteisessä. Talvitakkia ja saapikkaita ei saanut riisua, koska ei ollut lämmitystä. Sohvalle piti istua siten, että koiran selkä on ovelle päin.

Kello oli noin 18:10, emme olleet antaneet lupaa aloittaa, kun tuhkaamon pitäjä sanoi eläinlääkärille "tule vaan". Meidät ja lemmikkimme yllätettiin täysin, kun lääkäri tuikkasi pistoksen koiraan, takapäähän. Rakas lemmikkimme rääkäisi leuka ammollaan hirvittävästi ja lähes välittömästi nyykähti käsivarrelle pää retkahtaen. Pissaliinaa aseteltiin alle ja koiraa käänneltiin syliin selälleen, siinä hän makasi silmät tapittaen. Paikan pitäjä totesi, että tuosta huomaa olevan vanha koira ja paikkojen kipeät.

5 minuutin kuluttua laitettiin unilääke ja heti perään sydämen pysäyttävä sininen aine.

Me olimme paniikissa, itkimme, ja meitä hoputettiin valitsemaan uurna. Parkuen pidin kuollutta rakastani sylissäni ja minua kehotettiin nyt antamaan koiran tiedot ja omat tiedot  ja maksamaan, koska lääkärillä oli työpäivä takana ja pieni lapsi kotona odottamassa. Meitä kehotettiin asettamaan lemmikkimme jo katafalkille, jotta hän pääsee siirtymään kaarisillalle...

Annoin ensin lemmikkini tiedot paikan pitäjälle ja lääkäri sai rahansa kello 18:52

Tuttavieni vanhat koirat ovat saaneet rauhoituspiikin niskaan. Tämä lääkäri ei koskenut lemmikkiäni ennen kuin ajeli karvat etutassusta ja asensi kanyylin. Miksi ei tutkinut lihasten tilannetta? Tai mihin survaisi ensimmäisen pistoksen? Eläinsuojelulain mukaan eläimelle ei saa aiheuttaa tarpeetonta kipua ja tuskaa!!!

Haimme lemmikillemme kaikkein parasta mahdollista ja kohtalomme oli törmätä tällaiseen järkyttävään tappolaitokseen.

Eläinlääkärin toiminnasta aion tehdä kantelun, kunhan saan kerätyksi voimia ryhtyä siihen

Hienoa, että adressi on olemassa. Lupaan haalia siihen lisää allekirjoittajia.

Seppo Lehikoinen

#13 Re: Järkyttävää toimintaa Turun Seudun Lemmikkituhkaamossa

31.01.2015 14:59

#12: Surun Murtamat - Järkyttävää toimintaa Turun Seudun Lemmikkituhkaamossa 

 Surullinen tapaus ja ymmärrän hyvin mielipahanne. Lemmikin menettäminen on jo sellaisenaan eläinrakkaalle ihmiselle tuskallista - saati sitten kertomanne kaltaisissa tilanteissa.

Itse olen joutunut vuosikymmenten kuluessa käyttämään useita eläinystäviäni ikiuneen nukuttamassa eläinlääkärin vastaanotolla. Kotikuntani (Juuan) eläinlääkäri on aina toiminut todella kauniisti ja omistajan tunteet huomioon ottavasti. Edellisen, vanhan Tessu-koirani eläinlääkäri kävi kotona, tutussa ympäristössä, nukuttamassa. Ensin rauhoittava pistos ja sitten nukutuspiikki. Niin aina nuo sairaat ja elämänsä ehtoon saavuttaneet kaverini ovat rauhallisesti muuttaneet sinne toiseen todellisuuteen.

Osanottoni ystävänne menettämisen ja ikävien kokemusten johdosta!

Milla Rintala

#14 Re: Järkyttävää toimintaa Turun Seudun Lemmikkituhkaamossa

01.02.2015 08:14

Voi ei, tuo on jo aivan hirvittävää - ja kun kyseistä paikkaa nimenomaan mainostetaan sillä, että siellä saa rauhassa ja kauniisti jättää rakkaalle lemmikilleen hyvästit! Aioin tosiaan itse myös pyytää koiralleni eutanasian tuolta, mutta onneksi aikoja ei juuri silloin saanut varattua. Tuo tuhkaamon omistajan käytös kuulostaa kyllä ihan samanlaiselta kuin silloin kun itse kävin, hän tuntui olevan eniten huolissaan lattioidensa likaantumisesta kun olisin tuonut koirani sisään. Voin kyllä kuvitella ettei tuollaiseen paikkaan töihin saakaan asiansa osaavaa eläinlääkäriä, vaan kyseessä täytyy olla yhtä piittaamaton henkilö kuin tuhkaamon omistajakin, tai muuten hän puuttuisi tuohon toimintaan. Toivottavasti asia saadaan menemään eteenpäin.

Voisin taas nostaa tämän adressin tuohon näkyville, eihän tuollainen toiminta voi jatkua, toivotaan että ihmiset lukevat myös kommentteja ja näkevät tämänkin kauhutarinan täällä. Jos tällä voisi vaikuttaa edes sen verran että toiset välttyisivät vastaavilta kokemuksilta, ja parhaassa tapauksessa sanan saisi kiertämään niin että koko tuhkaamo joutuisi lopettamaan toimintansa asiakkaiden puutteessa.

Piia-Riina

#15 Huhhuh!

08.02.2015 10:12

Allekirjoitan adressin ihan siksi kun sain kyyneleet silmiini noista monien paikkojen huonosta kohtelusta! Jokin roti siihen kohteluun pitää saada! Itse eivät osaa käyttäytyä surevaa ihmistä kohtaan!!!

***

#16

09.02.2015 10:42

EI hemmetti! Olette sekaisin koko porukka ja vielä adressia pukkaa! Kaivakaa monttu tai jättäkää se raato ampumisen jälkeen metsän eläimille. Kyllä kelpaa ja on hyödyksi luonnon kiertokululle sitten.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.02.2015 02:26



Vieras

#18

11.02.2015 13:06

Järkyttävää kohtelua tuhkaamon henkilökunnalta!! Tuommoinen ihminen ei saisi missään nimessä olla työssä tuollaisessa paikassa tai asiakaspalvelussakaan. Itsekin olen lemmikin menettänyt ja sain täällä kotiseudullani olevasta tuhkaamosta ihanaa palvelua..
Voimia sinulle!!!
Eläin ON rakas perheenjäsen

#19 Voimia

24.02.2015 20:01

 <3 VOIMIA <3

En ymmärrä miksi adressin motivaatioita kyseenalaistetaan ja trollataan ikäviä sanoja. Jos ei halua allekirjoittaa, voi mennä ohi ja olla hiljaa.

 


Vieras

#20

04.03.2015 16:38

Törkeää käytöstä ja asiakaspalvelua.
Terveisin kolmen koiran emäntä

Vieras

#21

04.03.2015 17:46

Onneksi on myös asiallisia paikkoja, joihin voi lemmikkinsä viedä, kun se on saapunut tiensä päähän:

Lopella (Riihimäen ja Forssan välillä) toimii Sateenkaarisillan pieneläinkrematorio, josta saa asiallista palvelua, kun on menettänyt rakkaan lemmikin. He noutavat lemmikin kotoa tai eläinlääkärin vastaanotolta tai lemmikin voi myös viedä sinne itse, sopimuksen mukaan.

Eläimiä kohdellaan kunnioittavasti ja tuhkat laitetaan omistajan valitsemaan uurnaan, joita on erittäin hyvä valikoima tai vaihtoehtoisesti sirotellaan metsään sille osoitetulle alueelle.

Itse olen erittäin tyytyväinen heidän ammattitaitoonsa ja suosittelen heitä varauksetta kaikille.

Kannattaa tutustua kotisivuihin: Sateenkaarisillan.fi  

Lemmikin myös menettänyt

#22 Re: Re:

20.03.2015 08:11

#5: Milla Rintala - Re:  

 No miksi valitat ? Vai valitatko aina kun et saa sitä mitä haluat ????  Teitä riittää ....

Haloo ! Ihminen joka kerää adressia ilman mitään todistetta asiasta taitaa tosiaan olla vain huomionkipeä .....Itsehän jauhat omia asioitasi täällä !

huh

#23 voi luoja

20.03.2015 13:03

Nyt on sitte kaikki nähty täälläkin :D on se hyvä, et saa purettua pahaa oloaan täällä kirjottamalla asiasta vaan oman kannan. Asioilla on aina kaks puolta, mut toivottavasti tää yleinen mollaaminen nyt parantaa sun oloa. Tästä adressista ei kuitenkaan tule olemaan mitään hyötyä. Netti on täynnä tämmösiä kirjoituksia ja onneks suurimmalla osalla ihmisiä on järki päässä ja osaa ajatella omilla aivoillaan eikä sokeasti usko kaikkea mitä netissä lukee.

Mulla on kyseisestä paikasta vaan hyvää sanottavaa ja vien kaikki lemmikkini sinne, kun on sen aika. 

Surun Murtamat

#24 Nettimainoksen pitäisi olla myös palvelulupaus!

02.04.2015 21:00

"Muistohuoneessa voitte viettää rauhassa yhteisen viimeisen hetken ennen tuhkaamista. Toimitiloissamme on mahdollista suorittaa myös lemmikin eutanasia. Ajatuksena on, että lemmikin jäljellä olevasta ajasta tehdään mahdollisimman hyvänlaatuista eikä lemmikkiä rasiteta turhaan."

 Edellä olevasta mainoksen pätkästä mitkään laatusanat eivät olleet totta. 

Asiakaskokemuksemme oli kaikilta osin traumatisoiva (Trauma on kreikan kielestä tuleva sana, jolla tarkoitetaan ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta aiheutuvaa henkistä tai ruumiillista vammaa.) Kolmen kuukauden ajan olemme kärsineet lemmikkimme kokemasta tuskaisesta taposta (eutanasiaksi sitä ei voi kutsua).

Onneksi netti ei ole ainoa kanava, jossa asiakaskokemusta voi välittää eteenpäin. Me emme häpeile kertoa huonosta tuuristamme. Mutta opimme tästä sen, että jos kaikki vaikuttaa täydellisen hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei ole totta.

Kiitämme lämpimästi niitä kirjoittajia, jotka ovat ymmärtäneet ja antaneet lohdutuksen ja voimaantumisen sanoja.

 

 


Vieras

#25

13.04.2015 17:21

Mielenkiintoista.

Ja v****taa myös.