Opiskelijan oikeus sekä opintotukeen että työntekoon


Vieras

#1

08.01.2015 16:49

Tämä motivoi pärjäämään elämässä itsenäisesti eikä elämään yhteiskunnan tuella.

Vieras

#2

09.01.2015 20:22

Juuri näin.


Vieras

#3

09.01.2015 20:43

en tiedä, mut sen tiedän et tää adressi on turha!! jos ihan oikeasti haluat tämän eduskuntaan tai edes ottaa käsittelyyn pitää olla kansalaisaloite!! mikä siinä on kun ei sitä tajuta! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite

minn

#4 en tiedä, mut sen tiedän et tää adressi on turha!! jos ihan oikeasti haluat tämän eduskuntaan taRe:

09.01.2015 20:47

#2: -  

 


Vieras

#5

23.01.2015 12:17

Tämä on vain yksi tapa estää työntekoa tässä maassa. Ahkerat ihmiset haluavat kohentaa elintasoaan. Ne jotka eivät halua kitua pelkällä opintotuella vaan tekevät töitä, miksi heitä rangaistaan. Miksi työntekoa ei kannusteta?
moni opintotuella elävä hakee rahat sossusta, että pärjäis joten kuten. Tätäkö Suomessa halutaan.
työn ja toimeentulon puolesta

#6 Puolustan ankarasti

31.01.2015 17:51

puolustan opiskelijoiden oikeutta työhön ja toimeentuloon. Keskustalaisena olen tiukasti sitä mieltä, että opiskelijalla tulee olla mahdollisuudet opiskeluun myös taloudellisesti yhdenvertaisesti kautta Suomen kieleen, sukupuoleen, ihonväriin, syntyperään, uskontoon, taloudelliseen tilaan, vakaumukseen tai perintöön katsomatta.

ihminen on tärkein. Kehitys ei saa olla vain joidenkin etuoikeus.

kiittämätöntä

#7

03.02.2015 01:16

Joo, voishan niitä tukia tosiaan tarkastella ja esim. nostaa tota rajaa mitä voi kuussa tienata. 

MUTTA. Ärsyttää tää marttyyriks tekeytyminen, kun Suomessa opiskelija on kuitenkin NIIN hyvässä asemassa vrt. muihin valtioihin esimerkiksi. Ilmainen koulutus, ruuan saa usein parilla eurolla yliopistossa, terveydenhoitoa ilmaiseksi, matkustuskin on puoli-ilmaista ja sitten vielä maksetaan asumisesta ja ruuasta. Ja nyt sitten niitä tukia pitäisi saada niidenkin, jotka samalla ramppaavat töissä ja saavat siten rahaa muualta? HUOM. Tuet on alunperin tarkoitettu niille, ketkä tarvitsee sitä rahallista tukea. Ja ymmärtääkseni tässä juuri pyritään siihen, että opiskelija saa tienata RAJATTOMASTI?

Opiskelijan työ on opiskelu.  Voiko joku muka väittää, että jos arki-illat ja viikonloput juoksee töissä, niin se ei vaikuta mitenkään arvosanoihin? Ja sitten tästä pitäisi vielä saada VALTION rahallista tukea? 

"Onko oikein, että Suomen nuoriso velkaantuu jo ennen kuin on päässyt edes työelämään kiinni?"

Voi jeesus. Se on OIKEUS, että saa vielä valtiolta lainaa jos ei tule opintotuilla toimeen. Sitä ei tarvitse nostaa, jos ei halua velkaantua.  Ei opiskeluaikana ole tarkoituskaan elää yhtä p*rse levällään kuin kotona. Ihan hyvä mun mielestä, että jossain vaiheessa elämää on ns. pakko tulla vähän vähemmällä toimeen - se monesti on tosi avartavaa ja tekee ainakin suomalaisille pullamössönuorille todella hyvää. 

 

LND

#8 Re:

19.11.2015 00:23

#7: kiittämätöntä -  

 Taisit ymmärtää jotain väärin... 

Esimerkiksi Skotlannissa opiskelijat saavat noin £500 tukea kuukausittain (osa on maksettava takaisin käsittääkseni) ja saavat työskennellä ja tienata ihan niin paljon kuin haluavat. Totuus on että vuokra on täällä vähintään £400 eikä tuolla rahalla eletä kovin pitkälle kun laskutkin on maksettava. Terveydenhoito ja lääkkeet ovat täällä täysin ilmaisia, ruokaa saa parilla punnalla yliopistolta jne., samat asiat toteutuu täällä paremmin kuin Suomessa. 

Katsotaan minun raha tilannettani. Saan 500€ (=£350) kuukaudessa opintotukea, 6 400€ lainaa. Koko laina ja vielä osa opintotuestakin menee vuokraan joka on £460/kk. Tästä jää noin £200 tilille, laskuihin menee helposti £150 ja ruokaostoksiin jää reilu £10 viikossa. Millä tulee maksettua julkinen liikenne, vaatteet ja muu ylimääräinen meno jos tulee sosiaalisoitua, puhumattakaan kurssikirjoista? Paskimpana juttuna on että vuokra tulee maksaa 6 kuukautta etukäteen, joten olen joutunut säästämään kaikki opintotuet syyskuun alusta kattaakseni vuokran puuttuvan osuuden. Jos en olisi töissä, minulla ei olisi varaa elää! Hyvällä tuurilla tulot jäävät tänä vuonna alle 12 000€ joka on tämä puhuttu tuloraja. Suomalainen opiskelija ei saa vaihtoehtoa opintolainan ja työnteon välillä. Useimmiten työnteko on lähestulkoon mahdotonta opiskelujen vaatimustason takia. Minä taas ulkomaalailla opiskelevana kärvistelen vaihtokurssien takia molempiin suuntiin sillä tämä kusee molempiin suuntiin: eurolla ei ole arvoa lainkaan ja punta on liian arvokas.

Miksi opiskelijan pitäisi kärvistellä nuudeleilla ja pakastevihanneksilla kuukausi? Sitä tein ensimmäisen vuoden kun työpaikkaa ei vielä ollut.