Rahan luominen opetettava oikein

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rahan luominen opetettava oikein.

filosofi Himanen

#1 Rahanluominen opetettava oikein

28.01.2015 11:47

Onhan niitä viisaiden kirjanoppineiden ja lakimiesten pas kapuheita kuultu ennenkin. Aaltoyliopistosta Korkman on sanonut aina ettei reikka kykene maksamaan velkojaan takaisin ja Kreiikka ssa lisää velkaa.

Iisalmen Osuuspankkikin antoi aikoinaan mustalaisille 40 milj. hevoskauppoja varten. Arja Mäkinen säästöpankista 30 milj. Espooseen vesijättömaalle kolfkentän rakentamiseen. Wegelius keskuspankissa sanoi,että vielä pitäisi saada kolmemiljardia menemään jonnekin. Valtio makseli sitten viirikymmentä miljardia pankeille,pelasti konkurssilta.

Uotin veljekset,Kourit,Hannes Kulvilat ja muut loivat rahaa autokuormittain aivan tyhjästä.

Että antaa vaan olla niin puolin kun on tähänkin saakka opetettu,sama se on niille mitä pas kaa opettaa,kaikkea muutakin pas kaa opettaavat,ei ne kuitenkaan mitään ymmärrä enää muutakaan.

Voisi siihen kyllä esittää,että rahanvaihtajat ja tyhjän makaavat tyytryisivät pienempään palkkaan eläkkeeseen,niin syntyisi lainarahaa ja myöskin  kertymää välistävetäjä valtiolle vähemmän.

Markka Takaisin

#2 Rahan Luonne

28.01.2015 13:59

Kaikki mita haluatte tietaa rahasta, miten se toimii ja miten suurpankit kayttavat sita kansan ryostamiseen, loytyy linkeista allaolevalta sivulta:

http://ellenbrown.com/

rahan valtakuntaa

#3 Rahan luoja teoriaa

28.01.2015 14:56

Oikein, ja tuohon haluaisin vielä lisätä,että kun Te rahan luoja filisofit, ette näytä tietävän tai ymmärtävän, että raha on parerista, valmistetaan painamalla eriväreillä siihen sen nimellisarvoa osottavat numerot ja suomenpankki lastee ne kirtoon, jolloi jo siinä vaiheessa huijarit alkava dermidoida,  kahmia rahaa taskuihinsa minkä ehtivät ja se jatkuu niinkauan, kuin se on täysin arvoton ja sitten jälleen lasketaan kiertoon uusi painettu seteli. Eräs rahan huijausmuodoista on sen arvoon vaikuttava, nostaan hintoja ja palkkoja ja eläkkeitä aivan mielin määrin.

Rahan huijaus on suurin työllistäjä, eli se on maailman suurin epärehellisyyden ala,jolla todellakin LUODAAN SUURIMMAT RIKKAUDET.

asianaajat alkavatkin puhua vain suurilukuisista numeoista rahan sijaan

#4 Pelkkiä numeroita,kun kuvailisite rahan olevan

28.01.2015 20:25

Raha rikoksen tekovälineenä hokuttelee lähes kaikkia,pakolaiset ovat tämän myös oivaltaneen ja näitä maahanhyysäävät maksatavat näiden kulut kaikki suomalaisilla veronmaksajilla, ne vaan sitten ristinä pyörivät jaloissa.

Valtion ja pankkien ei tulisi käyttää rahaa ollenkaa,vaan raha tulee tehtyä työtä vastaan maksaa suoraan ilman välikäsiä.

Kaikki kun nostavat pankeista  rahansa pois,niin ei tule mitään epäselvyksiä.

Maksuvälineenä voisi käyttää myös oravannahkoja,kultaa,ruokaa ja muuta, niin siitä sitä kertyisi korkojakin.

Pakolaisille ei muuta kuin perstaskuun tynämiittipötky palamaan.

Monille tyhjä pyllynsä pyörittäjille, kun on tullut tavaksi luoda rahaa tyhjästä,tekeättä tavallista tuottavaa työtä ollenkaa. Ei heille pitäisi antaa rahaa ollenkaan.

Root Bug

#5 Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä!

28.01.2015 20:28

Todella hienoa, että vaaditaan virheellisen opetuksen korjaamista! Mutta todella harmillista, että korjauksena ehdotetaan opetettavaksi toiselle tavalla väärin ja tästä puolittaisesta luottorahan ymmärtämisestä seuraavin harhajohtopäätelmin. Ns. “perpetual debt hoax”:ia nyt ei ainakaan pidä päästää koulukirjoihin!

"Tarkemmin sanottuna rahaa tulee kiertoon vain, kun joku ottaa velkaa." ...

"Toisin sanoen koron takia rahaa on aina palautettava pankkiin enemmän kuin sitä alun perin luotiin. Koska kaikki korkotulot eivät palaudu velallisille tai palautuvat viiveellä, täytyy velan määrän kasvaa, jotta vanhat velat ja niiden korot voidaan maksaa pois."

 

 

KORJAUS: Pankki luo rahaa aina kun se suorittaa _minkä tahansa maksun_ muulle kuin toiselle pankille - ei vain myöntäessään luottoa. Myös esim. kun se maksaa palkkaa työntekijöilleen, korkoja tallettajille tai osinkoja osakkeenomistajille. Pankki vain kirjoittaa näiden tileillä aiempaa isomman luvun ja hups, pankin omapääoma on pienentynyt (koska sen velat ovat kasvaneet sutheessa varoihin). Eli sieltä tulee se koron maksuun tarvittava osa.  Korko ei sinänsä luo tarvetta jatkuvalle velan määrän kasvulle.

Tässä perusteellisempi opetusvideo:
rootbug.org/b101


Vieras

#6

28.01.2015 20:36

Kyllä sekin oikein menee.Antaa vain rahan luomisen käsityksen myöskin muuttua,koska muutenhan niille työtä ei riitä kaikille Aatoyliopistolaisille.

siinä köyhä veronmaksaja naukasee, maksaessaan pankkitukiaisia ja pääomituksia

#7 Rahan luominen

28.01.2015 20:48

Pankeille,kun kertyy tuota luotua rahaa ja maksaavat Kreikan velat, niin kyllä se säästäjäkin joutuu panee lisää.

Ja kun Kreikka ei kykene maksamaan,sille kerättyjä satojamiljardeja euroja,eikä ole enää kellään antaa ,pankeilla ja säästäjillä lisää, siis rahat ovat loppuneet ja Kreikalla ei ole ollut tarkoituskaan maksaa lainoja pois. Niillä ovat saaneet kaikki Kreikkalaiset uudet uima-altaan pihoihinsa ja uudet omakotitalot ja hienot audot,dollarihymyt. Niin ne rahat ovat menneet autotehtaille ja muille suurina voittoina,ne ovat pankeissa säilytyksessä ja pankki maksaa korkoa.

Kreikka lomalaisten ja muiden joutilaiden paratiisi on aina ollet ja seitsemäs konkurssikin.

Patrizio Lainà
Adressin tekijä

#8 Re: Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä!

29.01.2015 08:15

#5: Root Bug - Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä! 

Totta, että pankki luo rahaa myös suorittaessaan maksuja. Korjataan tämä tarkennus adressiin.

Adressissa ei väitetä koron johtavan velan määrän kasvuun, vaan korkotulojen (tai rahan ylipäätään) hamstraamisen.

rahan luoduksi tuleminen

#9 Oikeaa opetusta rahan huijaukseen eli tässä tapauksessa luomiseen

29.01.2015 22:22

Tässä on ilmiselvästikin kysymys nimeomaan rahan luomisesta ja kannattaisikin kääntyä Fincapitan Hannu Kailajärven puoleen, hän varmaan osaisi nämä pyramidi hommat selittää paremminkin.

luomis teoriaa

#10 Jos se lakiin asti saataisiin sovelletuksi.

29.01.2015 22:39

Jos tämä luomiskertomus opetettaisiin väärin siinä voisi olla, todellakin miljardien menetykset tai tuotto. Kuopion yliopisto yritti rahanluomista miljoonan arvoisella termiitti vasikalla, mutta homma hautaantui täysin Lapilahden multiin.

Ei luojakaan käytä rahaa luodessaan ihmeellistä ja laajaan universaalia.

#11 Numeroiden luomisteoria

30.01.2015 08:58

Mutta eikö raha ele kuluvaa ja pilaantuvaakin ja sitä on väliin romutettavakin. Pinetaanko rahaa vastaava määrä tilalle vai onko jo kokonaankin siirrytty pelkkiin numeroihin, kun kaikki alkaava luopumaan käteisestä rahasta ja maksaavat pankkikorteilla, pelkillä numeroilla. Monissa pankeissa käteistä rahaa ei ole ollenkaan.  KYLLÄ RAHAN LUOMINEN ONNISTUU VARMASTIKIN HYVIN JA USEAMMALLA TAVALLA,VARSINKIN KUN SETELIT POISTUUVAT KÄYTÖSTÄ KOKONAAN, HELPOTTUU MONI MUUKIN ASIA, PUHUTAAN RAHA- TAI NUMEROSUUNNITTELUSTA LUOMISEN SIJAAN. 

Voidaan opettaa jo nyt numero suunnittelua, jos omaluku on suurempi,kuin toisen, seuraa kateus, "ei pidä olla kateellinen jos toisella on suurempi luku". Lulua ei voi itse muuttaa suuremmaksi, vaan hyväveli/siskojärjestelmä, myyjä katsoo taulukosta ja pankille ilmoittaa mitä toinen saa ja mitä maksaa.

RAHAT, SETELIT, KUN EIVÄT RIITÄ KATTAMAAN NUMEROITA.

Helpottaa kun ei Kiinasta enää tarvitse lainarahaa käydä kysymässä, eikä puhua seteleiden lisäpainamisesta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.02.2015 07:02


Moritz von Hellankulma

#13 Re: Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä!

06.02.2015 07:05

#5: Root Bug - Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä! 

Rahan tulisi kiertää sadeveden lailla.
Money should circulate like rain water.
(Thornton Wilder, 1897 - 1975)

Moritz von Hellankulma

#14 Re: Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä!

10.02.2015 21:44

#5: Root Bug - Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä! 

On kahdenlaista pankkikorkoa. Pankin lainoistaan perimä korko ja tallettajien tileillä olevalle rahalle tai muille pankin liikkeelle laskemille sijoitusinstrumenteille maksama korko. Kun pankki perii lainoistaan (hulvattomasti) enemmän korkoa kuin se maksaa ulos omaa pääomaansa takaisin kiertoon(!), niin se pakottaa velan määrän kasvuun, jotta vanhat velat ja niiden korot voidaan maksaa pois. Pankin omaa pääomaa tai sen liikevoittoa kasvattaa merkittävästi myös pankin perimät palvelumaksut, mistä tahansa pankin tarjoamasta palvelusta.

 Kun pankki luo rahaa maksamalla tallettajille korkoja ja osakkeenomistajille osinkoja, sillä ei ole mitään merkitystä reaalitalouden ja sen velkataakan kannalta, jos sijoitusinstrumenteille maksetut korot ja osakkeenomistajille maksetut hulppeat osingot eivät palaudu takaisin kiertoon.

 Rahaa ei ole luotu keräilyn kohteeksi. Se on luotu kiertämään; olemaan arvon mittana ja vain tilapäisesti ja "lyhytaikaisesti", säästämistarkoituksessa myöhempää käyttöä varten arvon säilyttäjänä kerättäväksi tai varastoitavaksi holveissa tai tileillä.

Rahaan pätee periaatteessa samat säännöt kuin vesijohdoissa virtaavaan (juomakelpoiseen) veteen ja sähköjohdoissa virtaavaan sähköenergiaan. Niitä ei ole, kun niiden virtaaminen ja kierto lakkaa. (Juoma)vesi ja sähkö(energia) varastot ovat tilapäisiä ja rajallisia. Digitaalista rahaa voi kerätä ja varastoida vaikka kuinka helvetisti, mutta kierron ulkopuolella olevan rahamassan arvo per rahayksikkö (€, $, £, …) on epämääräinen.  Rahayksikön reaali- tai luottamusarvo määräytyy reaalikierrossa olevan rahamassan määrän mukaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.02.2015 17:07Vieras

#16 suomeksi

12.02.2015 17:11

tämä lähde aktivoi aivot ymmärtämään rahan luonnin taustalla olevia asioita

https://rahanvalhe.wordpress.com


Vieras

#17

19.02.2015 07:45

Sivistys on menestymisen salaisuus.

Vieras

#18 Loistava adressin aihe

06.03.2015 23:25

Tarpeellinen adressi. Oikein kukaan ei tunnu ymmärtävän, miten uusi ja tekemällä tehty kulttuuri-ilmiö nykyisenkaltainen rahamme on. Moni suomalainen luulee, että seteli on vieläkin kuitti kultatalletuksesta. Moni myös uskoo vakaasti, ettei ilman rahaa voi elää. Rahakeskustelu menee aina talousteorioiden vänkäämiseen. Pitäisi todellakin aloittaa alusta, selittää, mitä tarkoittaa vaihtoarvo. Kertoa, ettei raha ole luonnonvoima vaan ihmisten tekele.


Vieras

#19

12.04.2015 15:48

Tärkeä addressi. Olisi tärkeää kertoa myös totuus siitä, kuka perii koron sen jälkeen, kun raha tehdään. Tämä korkohan menee yksityisten keskuspankkiirien taskuun. Velkoja on matemaattinen mahdottomuus maksaa takaisin, koska kaikki raha tehdään velaksi. Valtiolle takaisin oikeus luoda korkovapaata rahaa itsenäisesti!
Tohtori Sykerö

#20 Re: Rahanluominen opetettava oikein

01.06.2015 07:42

#1: filosofi Himanen - Rahanluominen opetettava oikein 

Täytyy ihmetellä näitä talousdemokratian tyyppejä. Ensinnäkin 1) Se ei ole suoraan ongelma, että raha on velkaa. Eikä sekään, että yksityiset liikepankit sitä luovat. On aivan sama kuka rahaa jakaa.

2) Kyse on politiikasta, eli vallasta. Rahan määrä on vakio, sen jakautuminen ihmisten kesken vaihtelee.

3) Täten, kyse on pohjimmiltaan tuloeroista, ei siitä kuka luo rahan, koska sillä ei ole väliä.

 

4) Valtiolla on asemahti, ja se voisi helposti armeijansa turvin velvoittamaan pankit, finanssilaitokset ja jokaisen julkisen tai yksityisen toimijan maksamaan veroja progressiivisesti siten, että kaikilla olisi rahaa ruokaan, vaatteisiin ja asuntoon. Tämä olisi täysin mahdollista riippumatta siitä kuka luo rahan.

5) Näinhän ydinasemahdit tekevätkin. USA on velkaa niin paljon ettei sitä voi maksaa edes universumin loppuun mennessä. Onko kukaan kuitenkaan vaatimassa USA:ta maksamaan velkojaan. Ei koskaan. Miten onkin aina niin, että ydinaseettomat maat joutuvat maksamaan tyyliin Afrikan maat, Argentiina ja Kreikka. Esimerkkejä on pilvin pimein. Raha on valtakirja sille, että voi olla olemassa. Sillä ei ole väliä kuka rahan luo. Vaan sillä, miten rahanjaon pelisäännöt tehdään.

Juhani Honkonen
Vieras

#21 Perusteeni allekirjoittaa adressi

01.06.2015 10:06

Rahoitussektori näyttelee yhteiskunnassamme niin korostunutta roolia, että siitä pitäisi antaa perustiedot kaikille totuudenmukaisesti, jotta se voitaisiin järjestää kansan tahdon mukaisesti.

SyntaxError

#22 Re: Perusteeni allekirjoittaa adressi

01.06.2015 19:28

#21: Juhani Honkonen - Perusteeni allekirjoittaa adressi 

 Jos Suomella olisi ydinase niin se voisi painaa oman keskuspankin kautta rahaa ja lainata muille yms. tehdä sitä samaa mitä USA, Kiina tai Venäjä. Pienet, ydinaseettomat kehitysmaat jäävät auttamattomasti aina pitkällä aikavälillä isompien jalkoihin teollisuusvakoilun yms. painostuksen takia.

Raha on pohjimmiltaan pelkkä valtakirjasopimus siitä kuinka paljon ihminen saa hyödykkeitä. Sillä ei ole väliä kuka rahan luo, vaan sillä kenellä on valta määrätä pelisäännöt rahanjaolle. Finanssipiirit ovat saaneet käytännössä rajattoman vallan, koska mitään finanssivalvontaa ei ole. Glass-Seagull laki purettiin, varjopankit ja veroparatiisit perustettiin. Nykyään robotit nyhtää rahaa miljardikaupalla siten, että finanssitalous imee reaalitalouden kuiviin. Rikkaat rikastuu tässä ihan jo todennäköisyysmatematiikan logiikan takia ennennäkemätöntä vauhtia.

Valtiot voisivat puhaltaa pilliin ja vaatia rahamarkkinoille sääntelyä, valvontaa ja progressiivista verotusta. On kyseenalaista voisiko oma keskuspankki pelastaa valtion maailmassa, jossa ei käytännössä sääntelyä ole vaan raha menee rahan luo kunnes se 1.kapitalisiti omistaa kaiken.

Tämä adressi on hyvä, mutta unohtaa nämä tärkeät talouden realiteetit.


Vieras

#23

02.06.2015 03:26

Onhan meidän opetettava totuus !

Vieras

#24

22.07.2015 13:13

Tärkein asia mikä yhteiskunnassa pitää muuttaa on rahan luonti, mikäli halutaan oikeasti oikeudenmukainen järjestelmä.
Bo-Axel Blomberg

#25 Re: Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä!

22.07.2015 13:31

#5: Root Bug - Ei korvata väärää opetusta toisella väärällä! 

 "Myös esim. kun se maksaa palkkaa työntekijöilleen, korkoja tallettajille tai osinkoja osakkeenomistajille. Pankki vain kirjoittaa näiden tileillä aiempaa isomman luvun ja hups, pankin omapääoma on pienentynyt (koska sen velat ovat kasvaneet sutheessa varoihin). Eli sieltä tulee se koron maksuun tarvittava osa.  Korko ei sinänsä luo tarvetta jatkuvalle velan määrän kasvulle."

Miten velallisen (vaikka asuntovelallinen) korkomaksut pankkiin? Mistä tämä raha tulee / miten velallinen suoriutuu koroista?