Munkkivuoren virkistysmetsä säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Munkkivuoren virkistysmetsä säilytettävä.


Vieras

#1

07.02.2015 05:42

Kasvaahan se hyvänen aika metsä uudestaan.Entinen metsä hakataan pois ennenkuin se kuolee ja uusi metsä istutetaan kasvamaan. Niinkuin ihminenkin,kun vanha kuolee, niin uutta senkun vaan suoleen.

valmista maahanmuuttajille

#2 On sitä virkistävämpääkin,kuin koirankakka ja kusi

07.02.2015 15:58

Kaikki muuttuu aikanaan ja ei kannata pelkkä metsän kasvatus, vaan metsä kannattaa raivata aina ensin pois uusien asuinalueiden rakentamiseksi. Siihen tulee sitten kauniita BIZZA-ravintoloita ja pyramidi-moskeijoita ja paljon paljon muuta virkistävämpää, kuin tylsää metsää, monokansallista monikulttuuria. Huumekauppiaita joilta saa virkistävää.

mikkojii

#3 Re:

07.02.2015 16:59

#1: -  Kasvaahan se hyvänen aika metsä uudestaan.Entinen metsä hakataan pois ennenkuin se kuolee ja uusi metsä istutetaan kasvamaan. Niinkuin ihminenkin,kun vanha kuolee, niin uutta senkun vaan suoleen.

Hankala vain istuttaa, jos alue on korttelimaana ja asuntoina :) 

Zamona Bonomo

#4 Ola tärkeä sada lisä asuntoa

07.02.2015 17:16

OK hienoa etä meile mahanmutaja rakenneta lisä asuntoja.Meitä muta lisä pakolaisia.Suomi halu ota paljon mahamutaji,täyty ola asuntoja.Pääminster Katainen pääti paljo otta halpatyövoima,koska suomalaine ola lian kallis ja laiskakin tehdä työtä. Soumi hyvinvointi säilytä,  vati paljon mahamutaji.

Bisala Bonomo

#5 Ei tarvita metsä, kata pois ja rakenta

07.02.2015 19:09

Somalaine naine ola laiska teke työtä.Myös ei pysty liiku metsäsä,käytä korke korko kenki,joka upota syväle maha metsä astuisa. Tarvita myö somali naisi korva teke tötä. Siksi ehdoda kada metsä ja rakenta parempi asunto paljon lisä.

Ai etä mite mene Suomela site hyvi, ei tarte suomalaine naine, kui lökölä.

Muhmad Hazahamas

#6 Metsä pidä kata pois

08.02.2015 06:36

Kata metsä pois ja rakenta paljo laatu asuntoja tulevill suomalaisile.On riks maa ot vastaa moniklturi mahamuutaja pajo. Meidä lapset ja lasden lapset tarise paljo asuntoa, työpaikoa ja kouluja ja myös palveluja. Niitä pidä olla. On täys väärin meitä kohta, kun ei pidetä huolta ja kummski oteta maahanmutaja paljon, Sonion tasa-avo maa,  turvaline asua.

Lähimetsä kaikille

#7 Re: Metsä pidä kata pois

08.02.2015 07:03

#6: Muhmad Hazahamas - Metsä pidä kata pois 

Tutustukaa Helsingin uuteen yleiskaavaan - asuntoja on ihan varmasti tulossa paljon. Kaupunkirakenteen tiivistäminen ja palveluiden kehittäminen on suotavaa ja se voidaan toteuttaa myös kyseisellä alueella metsää kaatamatta. Asukasmäärän kasvaessa kasvaa myös tarve virkistys- ja ulkoilualueille. 

Kantasuomalainen.

#8 Virkistysmahdollisuuksien ja työn loppuessa.

08.02.2015 07:15

Metsä suomalaiset muuttavat nykyisin kesäasunnoilleen asumaan työnsaannin ja toimeentulon huonontuessa tai loppuessa, koska valtio ei heitä elätä, ruoki ja maksa heidän asumiskulujaan, kuten huumekauppaa ja muuta ylläpitäville mahanmuuttajille maksetaan.

KOKOON

#9 Lähimetsä

08.02.2015 18:27

keskustalaisena pidän kovin tärkeänä, että lähipuistometsille ja ulkoilumaastoille annetaan hiljaalleen niille kuuluva arvo ulkoilun, liikunnan ja kansanterveyden osatekijänä. Ihminen on tärkeä. Välittämisen yhteisössä kokonaisuuden kaikki osat ovat välttämättömiä. 


Vieras

#10

08.02.2015 18:53

Tehdään kaikkemme, että Munkkivuori saisi säilyä virkistyskeitaana helsinkilisille metsänsä ansiosta.
Helmi

#11 "Meidän metsä"

08.02.2015 23:49

Aivan metsän vieressä asuvana voin sanoa,että sillä on valtava merkitys eri-ikäisille ihmisille.Kun lapset olivat pieniä tekivät he porukalla yhdessä(tytöt ja pojat)majan metsään heti kun kesäloma koulusta alkoi(ala-asteelta).Talvella siellä käytiin laskemssa mäkeä.Monet ihmiset seuraavat vuoden kulkua siellä,myös vanhukset pääsevät metsään kun se on niin lähellä.Itse mieheni kanssa teemme aina "metsälenkin"kun siellä on sopivat polut ja voi valita lenkin pituuden aina ajan ja sään mukaan.Siellä on mukava seurata luontoa ja esim lintuja.Kiva katsoa kun keväällä tulevat valkovuokot ja sitten kielot jne.Käyvätpä jotku sienestämässäkin siellä.

Olisi todella valtava menetys tavallisille Munkkivurilaislle jos sinne rakennettaisi asuntoja sitä en osaa sanoin kuvata.Munkkivuoresta ei taida monikaan harrastaa Talissa golfia,mutta metsässä kävely ei maksa mitään joten sitä voi tehdä köyhät eläkeläisetkin.

Vähän viitseliäisyyttä suunnitteluun

#12 Metsälähiön idea säilytettävä

09.02.2015 10:06

Suomessa useimmat ihmiset asuvat keskimääräisesti todella pienissä kerrostaloasunnoissa ilman omia pihoja. Lähiöt ovat henkireikä niille, jotka eivät halua asua kaupunkien keskustoissa. Vuodenajat eivät suosi ulkona oleilemista tavalla, jolla kaavaluonnoksen maisemakuvissa on esitetty (istuskellaan penkillä kapean nurmikkorannun alueella). Täällä tarvitaan luontoa, jossa liikkua kävellen, hiihtäen tai muulla tavoin ympäristöä hyödyntäen. Olen asunut alueella pitkään ja saanut siten seurata luonnon käyttöä alueella pitkällä aikavälillä. 

Urheilukentät ovat todella käytettyjä kesäisin, kartanon mailla on aina kulkijoita, talvisin golfkentällä hiihtäjiä, kävelijöitä ja koiran- sekä lasten kanssa kulkevia. Ulkoilupuistossa on tarhalaisia ja koululaisia jatkuvasti ryhminä liikkeellä. 

On vaikea käsittää, että näin toimiva alue halutaan väen väkisin muuttaa. Kyllä Helsinki-seudulle mahtuu vaihtoehtoja, jos näkemystä ja halua löytyy.

 


Vieras

#13

09.02.2015 11:30

Erittäin lyhytnäköistä politiikkaa olisi tuhota Munkkivuoren metsät. Käyn päivittäin siellä lenkillä, ja paikka on hyvin monien ihmisryhmien käytössä. Jotain paikan tärkeydestä kertoo sekin, että isosta ihmismäärästä huolimatta se on siisti, sinne ei jätetä roskia eikä liikuntapaikkoja tuhota, vaan niitä arvostetaan. Kansanterveyden kannalta tämmöisiä paikkoja pitäisi olla enemmänkin!

Vieras

#14

09.02.2015 13:46

Täälä ollaan käyty Helsingissä käydessä. Lapsille tärkeä.

Vieras

#15

09.02.2015 16:24

Munkkivuoren metsät on ehdottomasti säilytettävä! Ne pitävät Munkkivuoren ihanteellisena paikkana asua. Virkistysalueena luonnon metsien tärkeys vain lisääntyy kiireellisessä nyky-yhteiskunnassa.

Vieras

#16

09.02.2015 20:10

Ei lisää rakentamista. Alue säilytettävä tällaisena. Eikaikkia paikkoja pidä pilata!!!
Päivittäin 3-4 kertaa metsässä liikkuja

#17 Re:

10.02.2015 08:32

#1: -  

 Ei vanhat,- monta sataa vuotta vanhat jättikuuset ja männyt ihän heti kuole jos ne saavat olla paikallaan. Eipä taida sinua olla paikalla katsomassa hävityksen jälkeen tilannetta jössa metsä on taas yhtä upeassa kunnossa ja tasapainosessa runsaan eläinkuntansa kanssa kuin nykyään.

P3nie Jalonen

#18

10.02.2015 16:43

Kakka pissa pymppyreikä homo


Vieras

#19

10.02.2015 21:21

Mielestäni tärkeä asia.

Vieras

#20

11.02.2015 19:30

Asiallinen ja tarpeellinen. Perustelut selkeät eivätkä liian vaikeita ymmärtää kaupunkimme päättäjillekään. Ottaisin lisänä maanläheisemmän lähestymisen toteamalla esim. Ulvilantien varrella ja sisällä olevien rakennusten
asukasmäärän. Alueen rakentamisen aikaan keskityttiin pienehköihin asuntoihin (kaksioita,kolmioita, jonka takia huomattava osa asukkaista on joko nuoria perheitä, joilla pieniä lapsia tai iäkkäitä, itsenäisiä ja kuntoaan säännöllisellä ulkoilulla ylläpitäviä. Julkisen liikenteen onnistumiseksi autot noudattavat vuoropysäköintiä vain kadun yhdellä puolella eikä
uusien rakennusten autoille olisi tilaa. Kaupat ja muut palvelut ajateltaisiin varmaankin keskittää Munkkivuoren Ostoskeskukseen, joka on jo nykyään täysin tukossa. Ulvilantien pohjoisen ja läntisen ulkokaarteen tulevat? asukkaat eivät kävelisi ostoskäynneillään ostoskeskukseen.
Lapinmäentie 1 /Pohjolan talon alueelle suunnitellaan 600 uutta asuntoa, joiden asukkaat keskitetään ostoskeskuksen palveluihin. Kultareunan alueen kadut eikä Etelä-Haaga laajemminkaan anna näille uusille asukkaille ulkoilumahdollisuuksia. Ainoa suunta on Huopalahdentien yli. Siellä Keilahallin ja Pitäjämäen väliltä on luonto poissa, joten ainoa kulku olisi Keilahallin ja Ulvilantien välinen kallioinen metsäalue. Keilahallin jälkeen tulevat
Urheiluhallit ja aidatut tennis- ja jalkapallokentät ja hieman kauempana aidattu 18 reikäinen Talin Golfkerho. Golfkentän takia Ulvilantie 15-17 jne asukkaista hyvin monet kulkevat Ulvilantien pohjoispuolella luonnontilassa olevaan virkistysmetsään. He vain joutuvat kävelemään ainoata kävely ja pyöräilytietä, joka juuri mahtuu Golfkentän ja Ulvilantien väliin. Kuulemma sekin kannattaa, koska metsässä kävely korvaa pidemmänkin kulkutien. Ottamatta kantaa kunnallis- tai muuhun politiikkaan joutuu valitettavasti toteamaan Helsingin vihreiden kunnallispäättäjien olevan voimakkaasti Helsingin henkireikiä tukkimassa.
Heidi Hautalaa ei ole ennenkään häirinneet Itäsaksan bunkkerislummit tai venäläisten Viroon rakentamat asutuskeskittymät. pääasia on tiivistä ja korkeata. Talojen ympärile tulisi varmasti aidat ja läpikulkukiellot? Ystäväni asuivat aikoinaan Helsingissä osoitteessa Pohjoisranta 20. Kruunuhaassa, Liisanpuiston kulmalla. Heidän mukaansa samassa talossa asui tuleva apulaiskaupunginjohtaja, joka koiraansa ulkoiluttaakseen käynnisti savuavan "Mossensa"(?)
ajaakseen pihalta ulos Pohjoisrannan yli Tervasaaren tielle (melkein 100metriä) voidakseen nauttia koiransa kanssa raikkaasta merituulesta. Tällaisilla taustoilla oleviin henkilöihin ei voida adresseilla vaikuttaa, mutta osallistuuhan päätöksentekoon muitakin.

Vieras

#21

13.02.2015 13:36

Voisivat vaikka rakentaa VÄHEMMÄN mutta KORKEAMPIA taloja, jotta pääkaupunkiseudulle jää tilaa myös luonnolle.
Late

#22 metsä säilytettvä

14.02.2015 08:33

Voi herrajumala miten huonosto nuo kartat on toteutettu, yritin katsella miten uusi rakentaminen tulisi eikä siitä saa mitään tolkkua. kun lähdetään tekemään tuollaisia karttoja verorahoilla niin voisi tehdä ne niin, että niistä on jotain hyötyä kansalaisille.


Vieras

#23

16.02.2015 17:43

Luonnon ystävänä, Green Care- luontohoiva toiminnan tukijana ja Munkkivuoressa lapsuuteni viettäneenä ajatus metsän muuttamisesta asuinalueeksi tuntuu käsittämättömän lyhytnäköiseltä... Metsien hyvinvointivaikutuksista tulee jatkuvasti uutta tutkittua tietoa.
Sielultaan Munkkivuorelainen

#24 Ei tuhota tulevaisuutta

19.02.2015 12:04

 Munkkivuoren alue lähimetsineen on hyvä, täysin valmis ja toimiva alue, siihen ei kaupunkisuunnittelijat saa koskea eikä sitä saa lyhytnäköiset päättäjät turmella. Munkkivuorella metsineen on kaiken muun toimivuuden ja vetovoiman lisäksi vahva kulttuurinen arvo oman aikakautensa autenttisena ja häiritsemättömänä ympäristönä. Tämä maisema ja ympäristö on säilytettävä sellaisenaan, sillä tulevaisuudessa kun ymmärretään asioita paremmin, säilyttämistä tullaan kiittämään.

Munkkivuoreen kuuluvat erottamattomasti myös lähimetsät mäntykallioineen, lehtoineen ja kuusikkoineen, mikä lisää alueen vetovoimaisuutta. Sosiaalisesti luonnontilaiset lähivirkistysmetsät ulkoilumahdollisuuksineen ja lenkkipolkuineen sekä eläin-ja kasvipopulaatioineen ovat tärkeitä ihmisen hyvinvointia ja viihtyvyyttä lisääviä elementtejä. Ekologisesti on tärkeää säilyttää niin paljon kuin mahdollista yhtenäisiä viheralueita ja viheryhteyksiä myös rakennettujen alueiden välillä.

Säilytetään kaupunkimetsiköt, niin niitä ei myöhemmin tarvitse suurella rahalla rakentaa uudelleen niinkuin joudutaan nyt tekemään monin paikoin Keski-Euroopassa. 

 


Vieras

#25

20.02.2015 17:11

Lähimetsä on monelle tärkeä, antaa lepoa mielelle, rentouttaa käveleminen rauhassa metsässä. Lapset saavat tutustua luonnonantimiin, ihmetellä käpyjä, isoja kiviä ja oraviin, jotka juoksevat hippaa. Lenkkeily on mielekkäämpää luonnossa kuin tienvarsilla.