Totuus esiin - Mihin hävisi hyvinvointivaltio

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Totuus esiin - Mihin hävisi hyvinvointivaltio.


Vieras

#1

11.02.2015 08:22

Selkeä, puhutteleva, on tämä adressi, kiitän!
Kristiina

#2

11.02.2015 08:40

Tämä, jos mikä, on adressi, joka kannattaa allekirjoittaa. 90-luvun uhrien tarina ei ole vain heidän, eikä se se ole menneisyyttä. Se on sinun,tarinasi, se on minun tarinanai ja se jatkuu edelleen tänä päivänä. Ellemme vaadi silloin tehtyjä laittomuuksia tutkittaviksi, se tulee jtkumaan tulevaisuudessakin. 

Nykyinen korkea työttömyysaste on osittain suoraa seurausta 90-luvulla tehdyistä ratkaisuista. Uhrattiin laeista, oikeudenmukaisuudesta ja kohtuudesta piittaamatta yrittäjät, työntekijät, ylipäätään kansalaiset, pankkien ja poliittisen eliitin pelastamiseksi. Osittain nykyinen työttömyys johtuu myöskin siitä, että samoilla arvoilla ja valinnoilla tehdään koko ajan samoja virheitä. Niin kauan, kunnes me kansalaiset huomaamme tehdä siitä lopun.

Tähän vielä lainaus Seppo Konttisen kirjasta Salainen pankkituki: 

"Laman seurauksena Suomesta tuli eriarvoisempi ja raaempi uusliberalistinen mallimaa, jossa raha, ahneus, pikavoitot, kilpailu ja tuottavuus määrittävät jokapäiväistä toimintaamme. Taloudelle ominaiset piirteet ovat tunkeutuneet pyytämättä kaikille elämänaloille yliopistoista lastenkasvatukseen. Lama ja pankkikriisi synnyttivät uuden ideologian, joka unohti hyvinvointivaltion arvokkaat päämäärät. Samalla köyhät, sairaat, vanhukset, syrjäytyneet ja ylivelkaantuneet unohtuivat yhteiskunnan markinaaliin."

Pekka Niemelä
Vieras

#3

11.02.2015 08:49

Luottotieto- ja perintäyhtiöt tekevät kyseenalaista bisnestään kysymättä henkilöltä lupaa, jonka tietoja yhtiöt kauppaavat. Ihmismassat ovat niille ilmaista kauppatavaraa. Missä on yksilön kuluttaja-ja tietosuoja? Samalla kun yritykset tienaavat muutaman kympin kyselystä, he usein tuhoavat koko perheen talouden, rakenteen sekä ulkoistavat heidät pois yhteiskunnasta. Muutamalla kympillä aiheutetaan suurta tuhoa ja murhetta ympärille.

Tatu Hoikkala
Adressin tekijä

#4

11.02.2015 09:01

Nolla markalla omaisuus pankille, saman tien uusi ostaja 2,4 miljoonaa ja minulle jäivät velat. Oikeudenkäynnit ovat kestäneet jo 22 vuotta, mutta periksi en aio antaa vääryyden edessä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.02.2015 11:00



Vieras

#6

11.02.2015 11:04

Hyvä että näitä vielä jaksetaan selvittää !! liian moni poistui keskuudestamme kun eivät jaksaneet selkä seinää vasten, pankit ovat armottomia ja ottivat montaa kautta rahansa, ensiksi velalliselta ja sitten valtiolta.



Vieras

#7 Omatieto.fi

11.02.2015 11:15

On juurikin luottotietoja kauppaava yhtiö, yritys mikä lie.. Mutta kuitenkin, keräävät sinne ihmisten tietoja, esimerkiksi minun tiedot sen jälkeen kun minut oli katsottu varattomaksi. Aloin selvittämään asiaa, jotta voisin maksaa laskut pois. Listan tilaaminen maksoi 20 euroa. Eikä siinä ollut edes tiedot oikein. Sillä oli kolme melko suurta laskua jotka olin maksanut jo monta vuotta sitten. Tilasin maksutiedot jäljellä olevista laskuista ja maksoin ne pois. Pistin omatietoon palautetta, että ne on nyt maksettu, nyt voisivat päivittää minun tilanteeni ja on aika törkeää ettei pidetä huolta siitä että tiedot heidän listoillaan ovat oikein, kun kerran ovat kaikkien tilattavissa. Vastaus oli vain että minun pitää lähettä heille viralliset maksutodistukset erikseen jokaiselta velkojalta, nettipankin maksukuitit eivät kelpaa. No nyt on todistukset lähetetty ja pyysin laittamaan infoa sähköpostiin että miltä se lista nyt näyttää. Epäilen ettei tietoa tule ja itse saa taas tilata uuden listan ja pulittaa sen 20e. Hemmetin kypsää touhua.


Vieras

#8 Mukaan velallisten tuki-ryhmään

11.02.2015 12:04

Joukkovoimaa vahvistamaan... https://www.facebook.com/groups/velallistentuki/  <... Vedlallitdn tuki-ryhmässä

Justiina

#9 YLE - tuomarikysely

11.02.2015 13:03

 

 

Tuomarit eivät ehdi perehtyä kiireen takia käsiteltäviin asioihin. Kiireen taas tekevät nakki- ja joulukuusivarkaat, joita voidaan tutkia vaikkapa 5 vuotta!

Tällöin todella tärkeät ja yhteiskunnallisesti merkittävät talousrikokset jäävät tutkimatta.

Jorma Jaakkola

#10

11.02.2015 13:03

#2: Kristiina -  

 Olen tutkinut 1990-luvun laman syntyä, laitonta jälkihoitoa ja karmeita seurauksia.

Presidentti Mauno Koivisto halusi etukäteen EY-mukauttaa Suomen valtiosäännön, joka oli määrävähemmistösäädöksillä ja vallan riippumattomalla kolmijaolla oli maailman modernein.

Suomen perustuslain EY-mukauttamisen Koivisto hoidatti järjestämällä tarkoituksella 1990-luvun laman.

Lamasta tuli kuitenkin liian syvä ja lainojen vakuudet laskivat. ETA-sopimukseen (allekirjoitettiin Portossa 2.5.1992) oli kirjoitettu Suomea koskeva määräys pankkien vakavaraisuuden nostamiseksi 31.12.1994 mennessä eli etukäteen eurokuntoon laittamiseksi.

Jostakin rahat oli ryöstettävä pankkien taseiden paikkaamiseksi.

Pankkien vakavaraisuuden nostamista perustettiin "pohtimaan" Sirkka Hämäläisen ryhmä, joka sai toimeksiannon tammikuussa 1992. Laittomat keinot esiteltiin Suomen Pankille ja Valtioneuvostolle 18.3.1992.

Yksi Hämäläisen työryhmän keinoista oli pankin tekemä yksipuolinen koronnosto, joka oli jo Tampereen Alue-Säästöpankissa käytössä. Velallinen oli kuitenkin vienyt pankin toiminnan oikeuteen, vain Korkeimman oikeuden ratkaisua enää odotettiin.

Presidentti Koivisto oli tehnyt selväksi, että pankin on voitettava Korkeimmassa oikeudessa.

Dokumenttien (kutsu 1.4.1992) mukaan Korkeimman oikeuden presidentti Olavi Heinonen halusi Presidentin Linnassa 6.5.1992 järjestettävään oikeuspoliittiseen seminaariin koolle korkeita oikeusoppineita, jotka tukisivat Korkeimman oikeuden tekemää ratkaisua (3.4.1992 KKO:50), jossa pankki häviää yksipuolisen koronnoston.

Tilaisuus kääntyi kuitenkin Heinosta vastaan, kun presidentti Koivisto määräsi Heinosen tilaisuuden puheenjohtajaksi. Näin Heinonen sai luurankoja kaappiinsa.

 

18.3.1992 oli julkistettu myös muita Sirkka Hämäläisen työryhmän keinoja pankkien vakavaraisuuden nostamiseksi, mutta niitä ei voitu vielä ottaa käyttöön.

Suomen Pankki lähetti 18.3.1992 pankeille kiertokirjeen, jossa se määräsi, että pankit ottavat yksipuolisen koronnoston käyttöön 1.1.1992 lähtien, siis yhtä päivää ennen ETA-sopimuksen allekirjoittamista (2.5.1992) ja viisi päivää ennen oikeuspoliitista seminaaria eli Koiviston konklaavia  (6.5.1992).

Konklaavi avasi laittomilla keinoilla pitkän piikin pankkituelle, joka edelleen jatkuu. Ja tulee koskemaan myös nykyistä sukupolvea, kuten tämän adressin tekijä kertoo.

Totuutta peräten

Jorma Jaakkola

 

 

 

 

 

Jorma Jaakkola

#11 Salainen muistio

11.02.2015 13:05

#10: Jorma Jaakkola -  

 

 

Presidentti Halonen määräsi kesällä 2002 presidentti Koiviston pyynnöstä konklaavin asiakirjat salaisiksi.

Olen saanut keskeiset konklaavin asiakirjat haltuuni. Niistä käy ilmi, että Koivisto esitti toiveensa Korkeimman oikeuden tekemän ratkaisun kumoamiseksi jollakin konstilla.

Muistion avauspuheessa Koivisto mainitsee Sirkka Hämäläisen ryhmän toimenpiteet. Dosentti Juha Pöyhösen puheenvuorossa lukee "ns. koronnostojuttu" mukanaolleille tuttuna asiana, vaikka kukaan ennen häntä puheenvuoron käyttäneistä ei siitä mainitse.

Eli:

Oliko Koiviston piirtoheittimellä kalvo, jossa Koivisto kertoi toiveensa pankkien pelastamiseksi?

Vai miten Koivisto kertoi toiveensa pankkien pelastamiseksi eli vakavaraisuuden nostamiseksi, velallisten ja takaajien omaisuuksien ryöstämiseksi?

 

SEURAAVA LAAJAAN JAKELUUN:

Nyt ensimmäistä kertaa julkistan, että Koiviston konklaavin salainen muistio ja kutsumuistio 1.4.1992 (kaksi päivää ennen Korkeimman oikeuden tekemää ratkaisua 4.3.1992) ovat minun kotisivullani

Tausta: http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi

Konklaavin muistio: http://jormajaakkola.fi/Konklaavin%20muistio

Paljon kertova kutsumuistio kaksi päivää ennen Korkeimman oikeuden tekemää ratkaisua

http://jormajaakkola.fi/Kutsumuisto%201.4.92

Keskustelua käydään tässä:

http://www.promerit.net/2015/01/koiviston-konklaavi/

 

Hyvät Suomen kansalaiset! Laittaa tämä adressi ja minun kotisivuni laajaan jakeluun!

 

Totuutta peräten

Jorma Jaakkola, Kokemäki

jorma.a.jaakkola(a)gmail.com

044-565 9234

 

 

 

 

 

 

 

 

Jorma Jaakkola

#12 Re: Salainen muistio

11.02.2015 13:14

#11: Jorma Jaakkola - Salainen muistio 

 Edellisessä ollut linkki toimii, vaikka se ei ollut värillinen.

Laitan linkin uudelleen ja kerron lisää linkin antamasta sisällöstä.

Tässä on paljon kertova kutsumuistio kaksi päivää ennen Korkeimman oikeuden tekemää ratkaisua

http://jormajaakkola.fi/Kutsumuisto%201.4.92

 

Tilaisuuden järjestämisen aloiteentekijänä oli siis Korkeimman oikeuden presidentti Olavi Heinonen, joka tilaisuuteen tulevien korkeitten juristien tukemana halusi tehdä selväksi, ettei presidentti Koivisto voi puuttua riippumattoman tuomioistuinlaitoksen tekemiin ratkaisuihin.

Asettumalla korkeimman oikeuden yläpuolelle Koivisto teki valtiopetoksen, rikoksen joka ei vanhene.

Koivisto siis murensi hallitusmuodon 2 §:ään kirjoitetun vallan kolmijaon, jota ei ollut minkään muun valtion perustuslaissa.

 Asettumalla korkeimman oikeuden yläpuolelle Koivisto avasi pankeille pankkitukipiikin, joka on edelleen auki,  ... pankit eivät tulisi oikeudessa häviämään.

 

Totuusterveisn

Jorma Jaakkola, Kokemäki

 


Vieras

#13

11.02.2015 13:38

Viimeistään nyt täytyisi nämä asiat selvittää. Itsekin 90-luvun laman uhrina olisi hyvä tietää, mihin meidän varamme joutuivat.
Hilkka Laikko -addressin laatija

#14 Re:

11.02.2015 13:50

#13: -  

 Juuri tästä on kyse. Emme tee politiikkaa, vaan haluamme oikeutta -sitä, jonka Suomen Laki meille suo, mutta käytäntö ei. 

Tämä on kaikkien asia -koska nykyinen järjestelmä, joka 90-luvulla luotiin, syö meidän kansantaloutemme konkurssiin. 

PK yritykset työllistävät kokonaisuutena eniten Suomessa, mutta niillä on vähiten oikeuksia. Kaikki tämä lähti 90-luvusta liikkeelle ja on samalla heikentämässä työllisyyttä ja kansan hyvinvointia.


Vieras

#15

11.02.2015 18:41

Kopin tästä asiasta voinee ottaa kokoomuksen pääministeri Alexander Stubb?

”Kokoomuslaiset virittäytyivät jo vaalitunnelmiin puoluevaltuuston kokouksessa tänään lauantaina. Puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb totesi tilannekatsauksessaan, että hän on kolmessa ja puolessa kuukaudessa lämmennyt tehtävässään pääministerinä, mutta ei vielä kokoomuksen puheenjohtajana.

– Palaset rupeavat loksahtelemaan kohdalleen. Me olemme saaneet isot päätökset tehtyä hallituksessa. Me olemme saaneet isot ratkaisut ratkaistua hallituksessa. Toki matkan varrella tulee vielä pienempiä juttuja, mutta nyt on se aika, jolloin me kokoomuksessa rupeamme fokusoitumaan siihen tehtävään, joka meillä on seuraavan kuuden ja puolen kuukauden aikana eli vaalien voittaminen, Alexander Stubb sanoi.”

Lähde: Yle Uutiset 4.10.2014 – Stubb virittäytyi vaalitunnelmiin

 


Vieras

#16

11.02.2015 19:44

Minulla menee ainakin pankkitakaukset oikeudenkautta ,kun velallinen saa perintöä ,silloin voin todeta: Kylmää juridiikkaa vain olisit hoitanut muuten asiasi ,kun mahdollisuus oli ! Muuten kirjoitan aiheesta lisääkin ,jossa lakipykälät otetaan huomioon ,varsinkin pankin juristit voivat ihmetellä: "Miten tavallinen kansalainen voi tehdä tämän"? ;) Lama siis "hallittu rakennemuutos vei niin monelta kodin,työn ,ja hengen ihmis-suhteet ,ettei siinä kelkassa paina paina paljoakaan mitä silloin tehdään ,kun vaaditaan sananmukaisesti "päätä vadille" .

Vieras

#17

11.02.2015 19:56

oikeudenmukaisuus ja rehellisyys on arvot jotka kantaa!

Vieras

#18

11.02.2015 20:22

Montako ehtii saada oikaisua tapahtuneisiin vääryyksiin elinaikanaan, sen jälkeen on jo myöhäistä

Justiina

#19 Re:

12.02.2015 04:15

#18: -  

 Olet hyvin oikeassa! Mutta me voimme edes kuoleman jälkeen palauttaa heidän kunniansa heidän jälkipolvilleen. Juuri sen takia olemme tämän adressin tehneet, että ne, jotka eivät tehneet itsemurhaa, päätyneet alkoholisteiksi jne. saavat vielä elinaikanaan oikeutta. Näiden yrittäjien, takaajien ja asuntovelallisten ryöstö oli täysin kylmä, laskelmoitu ryöstö. Osalla ei edes ollut ulkomaan luottoa, vaan rahat kierrätettiin ovelan kuvion kautta pankin omien tilien kautta.

Osa meistä on kuitenkin jaksanut tutkia oman tapauksensa papereita, osa jopa muidenkin ja totuus on tullut esille. Kun kysymme, mikä velka: tarkoitamme juuri niitä ihmisiä, joiden omaisuus mielivaltaisesti ryöstettiin, jätettiin tilitykset tekemättä ja edelleen kupataan valtion kassasta rahaa tietyille pankeille japerintäyhtiöille.

Jakakaa ja kertokaa niin monelle, kuin kykenette. Suomen kansa näyttää nyt, että se ei hyvöksy epäoikeudenmukaisuutta.


Vieras

#20

12.02.2015 11:50

Ei rahastusta kiitos!
Tarkastaja Gadget

#21 Väärä paikka - addressit on hautajaisia varten

12.02.2015 13:18

Tämä addressi kannattaisi kyllä siirtää kansalaisaloite.fi:hin joka on oikea media mikäli aikoo saada jotain joka vaikuttaa oikeasti velvoittavasti kansanedustuslaitokseen. Addressit.com ei ole kansalaisaloitteiden keruukanava koska tässä ei ole vahvaa tunnistautumista.

Ehdotan aloittaneelle taholle tämän siirtämistä kansalaisaloite.fi:n, ja ilmoittamaan muutoksesta jokaiselle allekirjoittaneelle, sekä kehottamaan allekirjoittamaan siellä vahvasti tunnistettuna. Näin voisimme saada joskus jotain aikaankin.


Vieras

#22

12.02.2015 13:48

Pienituloiselle eläkeläiselle roima korotus ostovoiman turvaamista.
Hilkka Laikko -addressin laatija

#23 Re: Väärä paikka - addressit on hautajaisia varten

12.02.2015 14:17

#21: Tarkastaja Gadget - Väärä paikka - addressit on hautajaisia varten 

0404459688 Hyvät ideat ovat aina tervetulleita. Tämä on nimittäin koko kansan asia - meidän veromarkat vuotavat edelleen -lain vastaisesti. Tämä on faktaa. Eiköhän olisi korkein aika laittaa pankkitukipiikki kiinni. 

Sinänsä Addressi.com on oikea osoite, koska 14 500 teki itsemurhan 90 -luvun takia. He kuolivat turhaan. Jatketaan, jos laitat sähköpostin.

KAUKO HORTTANAINEN

#24

12.02.2015 20:55

SE TUHOTTIIN KAKARA JA NAISPOLITIKOIDEN AHNEUDEN YLIMIELISYYDEN.TAKIA JA NYT HIKOILEVAT HALLITUKSESSA PELOSTA JOUTUA VASTUUSEEN.POKKANA KUITENKIN KEHUVAT SUOMEA RIKKAAKSI MAAKSI,ETTÄ NÄIN HAMPAATTOMIA OVAT.
MIETTIKÄÄ ÄÄNESTÄJÄT HALUATTEKO SAMAA JATKOSSA.
viimeinen samurai

#25 Re: Re: Salainen muistio

12.02.2015 22:58

#12: Jorma Jaakkola - Re: Salainen muistio 

 Olen täysillä mukana. Pyydä seison loppuun asti mukana. Rintamassa