Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa.


Vieras

#226

06.12.2015 11:30

Hyvät perustelut. Omiakin kokemuksia on.

Vieras

#227

08.12.2015 07:38

olen työtön

Vieras

#228

08.12.2015 19:17

jakaa voin, mutta rahaa ei ole maksaa!!syynä Suomen kansalaisena syntynyt ja suomalaisena olemisen vaikeus työllistymisessä, konkurssiin asetettuna(joskin aikaa), toimeentuloturva??ei ole, ja opintotuen sekä osa-aikaisena työntekijänä(n.80euroo/kk) tienaavana, eli toisin sanottuna alle perusturvan jo neljä vuotta eläneenä omaehtoisena opiskelijana ammattikorkeassa opiskelevana varmaan ymmärrätte mitä tarkoitan!!

Vieras

#229

12.01.2016 08:40

Olen kokenut mielivaltaisen päätössarjan. Työnantajan kyykytyksestä sosiaaliviraston lisäkysymysten lisäkysymyksiin ja vielä virheelliseen päätökseen. Täysin asiatonta.
Valtaa väärinkäytetään paljon. Sitä ei saa hyväksyä.

Vieras

#230

15.01.2016 02:03

No perusoikeudet kuuluu kaikille! Etenkin Suomen kansalaisille!

Vieras

#231

15.01.2016 02:04

Perusoikeudut kuuluu kaikille! Etenkin Suomen kansalaisille!


Vieras

#232 Perusäiti

15.01.2016 02:05

Perusoikeudet kuuluu kaikille. Etenkin Suomen kansalaisille!


Vieras

#233

17.01.2016 00:54

TE-toimisto käyttää mielivaltaa kohdellessaan työttömiä. Virkamiehiä ei saa Suomessa vastuuseen mitenkään.

Vieras

#234 Re:

18.01.2016 09:21

#37: -  

 Minä huomasin kesällä työpaikan mol.fi-sivulla hain sitä ja kun piti käydä näyttämässä työpaikoista listaa mitä olen hakenut niin työkkäritäti ihmetteli. Olet hakenut tätä työtä sanoin että kiinnosti ja olin vuosi aikaisemmin valmistunut ko koulutuksesta. Eivät oleet ajatelleet että minua kiinnostaisi paikka.


Vieras

#235

19.01.2016 21:37

Aiheesta ja omakohtaisista kokemuksista johtuen.

Vieras

#236

21.01.2016 13:06

Kyllä tämä on hieman outo maa kun meillä on työntekijäpulaa vaikka työttömien määrä vaan lisääntyy. Tuskin nyt kukaan on työtön, köyhä, sairas tai vanhus ihan omasta syystään tai vapaasta tahdostaan? Kuitenkin meidän päättäjät ja todellisuudelle sokeat hyvinvoivat kansankynttilät eivät näe todellisuutta. Eiväthän ne leipäjonotkaan ihan tyhjästä tule. Ihminen joka joutuu tästä pakosta sinne köyhyyskuoppaan istuu siellä aika ikuisesti kun ei edes anneta mahdollisuutta nousta sieltä. Kaikki tuet ovat sellaisia että ei niillä eletä eikä niillä nälkä lähde. Pikemminkin päinvastoin. Tehostetaan joka nurkassa säästämällä köyhimmiltä loputkin kukkarosta. Ei se oja synny sillä että duunarilta viedään lapio kädestä, sellainen pitää antaa hänelle! Kyllä hyöty tulee sitten "ylemmille tahoillekin".
Peukaloa nälkäänsä pakosta imenyt

#237 Re:

21.01.2016 13:10

#233: -  

 Olen jo vuosia, kokemuksesta sanonut ihmislle että jos on vaarana että joudut työttömäksi niin opiskele nyt helkkarissa äkkiä juristiksi muuten olet pikkupolitrukkien syötävissä ja tosi kusessa.


Vieras

#238

04.02.2016 08:35

Fasistirosvot jyllää meidän kotimaassa, pakkohan ne on yrittää pysäyttää!!
vaihtoon

#239 Hallituksen vaihdolla muutosta

05.02.2016 08:03

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1735 allekirjoittamalla uudet vaalit


Vieras

#240

16.02.2016 19:56

Asia koskettaa minua - Työtön tarvitsee oikeusturvaa ja valitusoikeuden TE-toimiston mielivaltaisiin päätöksiin.


Vieras

#241

16.02.2016 19:58

TE-toimisto syrjii monia ihmisiä..

Jos asia koskettaa sinua, niin  ota yhteyttä Yhdenvertaisuusvaltuutettuun

ja tee kantelu oheisen linkin kautta: Kantelulomake 


Vieras

#242

16.02.2016 20:03


Vieras

#243

26.02.2016 06:50

Koska olen työtön eikä noita työhaastatteluja juurikaan ole tullut vaikka hakemuksia lähettelee viikoittain kymmeniä eri paikkoihin.

Vieras

#244

26.02.2016 08:27

Jotain turvaa täytyy sentään olla!

Vieras

#245

26.02.2016 19:57

Koska nuorten työllistämiseen ja koulutukseen ja terveyteen on sijoitettava muutakin kuin syrjintää. syyllistämistä ja epätoivoa. Nuorissa on tulevaisuus.
Marko.L

#246 Työttömyysturva

19.03.2016 19:21

Jos kävisi sellainen ihme, että tuo Kelan maksama raha olisi 900€ niin takuuvarmaa on se, että toimeentulotuki lakkaa ja hyvässä lykyssä asumistukukin loppuu ja se taas tarkoittaisi sitä, että käteen ei jäisi yhtään sen enempää kuin enenkään koska Helsingin herrat eli päättäjät ovat sitä mieltä, että köyhälle kyöhyysrajan alapuolella elävälle ei saa jäädä mitään ylimääräistä.

Suomea moititaan siitä, että täällä on hyvätuloiset, keskituloiset ja köyhyysrajan alapuolella elävät eli työttömät ja muut pienituloiset.

Kun on työtön ja käteen jäävä raha on noin 480€ eli ei ole esim. varaa syödä joka päivä terveellistä ruokaa sen takia koska kotimainen ruoka kasvikset ja hedelmät ovat liian kalliita pahimmillaan kilohinnaltaan 3-4€ joten ei ole varaa elää terveellisesti vaan pitää popsia halppis vitamiineja joista ei voi mennä takuuseen kun kerran niitä myydään ruokakaupoissa ja apteekkituote vaan on kalliimpaa ja parempaa joka tarkoittaa sitä, että duunareilla on varaa terveeliseen elämään.

Jos herrat laittaisi kyselyn vaikka tänne adressit.com sivustoon, että onko köyhät ja pienituloiset tyytyväisiä päätöksiin niin varmasti tulisi vastauksena, että EI OLLA! mielummin pitäisi laittaa joka ihmisen kotiin kirje jossa olisi kysymyksiä pienituloisuudesta ja siitä, että ollaanko tyytyväisiä niin se olisi paljon parempi sekä kaavakkeessa pitäisi olla sarake myös, että onko työtön vai työssä käyvä jolloin saataisiin kaikkien pienituloistenkin vastaukset ja kaavake olisi silloin rehellinen kaavake eikä kaunisteltu lomake joka olisi umpäri pyöreä mitä sattuu kysymyksineen.

Itse olen myös työtön vajaa kuntoinen eli on paha Astma, Allergioita, lukihäiriö, apukoulun käynyt enkä ole armeijaakaan käynyt joten rajoituksia on, eläkkeellekkään en pääse sillä kädet, pää ja jalat pelaa, mutta kun on rajoituksia niin on myös työkuntoinen....HALOO PÄÄTTÄJÄT olisin mielelläni poissa kortistosta pysyvästi, mutta kun se ei vaan onnistu sillä pellet ovat päättäneet eläkkeelle pääsyn menon vaikeeksi ja ilmainen työ ei kiinnosta sillä se ei johda palkkatyöhön joten työtön olen ja en mene työhön ellei pakoteta kiristämällä kuten. esim. jos et mene niin tulosi tippuu ensimmäisellä kerralla 25% ja jos et mene toisella kerralla niin noin puolet on tulosi sen jälkeen joten sitten on PAKKO mennä mikäli ikään kuin kiristetään tulojen tippumisella Perk#l#!

Suomi on sitten ihana maa, itsenäisyyskin on viety EU:n myötä kun kerran EU sanelee mitä tehdään ja minne saa mennä tai mitä saa tehdä ja mitä ei saa.


Vieras

#247

18.04.2016 13:00

Herätelläksi nyky hallitusta tajuamaan tämän kansan ahdingon.

Vieras

#248

18.04.2016 13:45

Allekirjoitan siksi, koska työttömien kohtelu on mennyt täysin mielivaltaiseksi sekä epäinhimilliseksi. Työttömät on tehty "luuseri", jolla ei ole mitään arvoa. Leikkikalu pompotuksen kentällä. Näin ei voi jatkua, tai kohta itsemurha-ja masennustilastot kasvavat. Sitäkö me täällä hyvinyhteiskunnassa haluamme? En usko.
Marko.L

#249 Kiristykset

18.04.2016 14:29

Suomessa kiristetään Kelan rahaa ja työhön menoa niin, että jos kieltäytyy tulee pitempi karenssi joka on laillista kiristystä eli pakotetaan rahojen pienenemisellä ja se on väärin sekä on otettava vastaan muutakin työtä kuin oman ammatin työ.

Suomeksi kaikki kiristykset tarkoittaa ei vapaata Suomea ja sitä, että kun joutuu esim. palkkatukityöhön olet harmaassa taloudessa mukana, mutta laillisesti sillä kun pitkäaikais työtön saa 90% palkkatukea ei firma maksa kuin 10% omasta pussistaan ja toiselta vuodelta 50% tai jos joutuu ylläpitokorvauksella työhön olet 100%:sti firmalle täysin ilmainen tuoton tekijä ja kun kaikki tuet loppuu niin loppuu työkin perusteisiin, että on lama tai tilauskanta on pieni.

tukityöt ovat harmaata taloutta laillisesti sillä firma joko ei tarvitse koko palkkaa maksaa tai ei ollenkaan maksaa mitään.

Töihin kyllä pääsee vaikka minne, mutta jos palkkaa pitää maksaa niin töitä ei ole tai sitten töihin otetaan ulkomailta ihmisiä halvemmalla palkalla kuten esim. Virosta on paljon ihmisiä täällä töissä kuukausipalkalla jolla he Virossa elävät koko vuoden sillä Virossa on huomattavasti pienemmät palkat kuin täällä jossa Virolaisiilla on todella paremmin asiat kun tekevät täällä työtä.

Suomi ei tunne sanaa kiristys ainakaan mitä tulee työhön menoon työttömyystoimiston pakottamana, mutta kiristämistä se nimenomaan on jos maalaisjärjellä ajatellaan ja kun ihmisellä on esim. paha astma, allergioita, ei ole ammattia, on lukihäiriö, ei ole armaijaa käynyt ja selkäkin vihottelee silloin tällöin ei eläkkeelle pääse kuin sitten jos on vammainen pahasti tai on hullu niin sitten kirjoitellaan paperit eläkkeelle.

Onko tämä Suomi vapaa maa? On kyllä tosin se riippuu ihan siitä miten vapautta käytetään, mutta tässä tapauksessa se ei ole mitä kiristykseen tulee eli päättäjät polkevat ihmisten oikeuksia taas maan rakoon ja oikeen kunnolla.

Täällä Suomessa tehdään töitä kehdosta hautaan mikäli vain haluaa jos pää ja jalat pelaavat.

Täällä Suomessa pakotetaan ottamaan töitä verukkeella, että jos et ota annettua työtä sinulle tulee pitkä karenssi ja tulosi tippuvat pinemmäksi.

Täällä Suomessa poljetaan ihmisten oikeuksia maan rakoon oikeen olan takaa.

Täällä Suomessa ei tunneta sanaa laillinen kiristäminen ainakaan mitä tulee pakkotyöhön/karenssi.

Täällä Suomessa kannattaa äänestää ettei voisi vaikuttaa.

Täällä Suomessa rikkaat rikastuu köyhien kustannuksella.

Täällä Suomessa lekataan köyhyysrajan alapuolella olevilta Kelan maksamaa rahaa.

Täällä Suomessa ministerit kummastelevat sitä, että miten työtön voi tulla toimeen niin pienellä päivärahalla.

Täällä Suomessa ei ole kohtuu vuokraa vaan täällä nostellaan vuokria jotta vuokranantajat rikastuisi joka vuosi entistä enemmän eikä kukaan puutu siihen.

Täällä Suomessa ei kannata perustaa yritystä liian suuren veron takia.

Täällä Suomessa rikkailla on varaa syödä terveellisesti sillä ei tarvitse välittää miten kallista on ruoka.

Täällä Suomessa ei köyhällä ole varaa syödä erittäin terveellistä ruokaa joka maksaa kilohinnaltaan jopa pahimmillaan yli 10€ kilo ja se on hedelmä joka ei täällä pohjolassa kasva ja kasvikset pahimmillaan on 3-4€ kilo johon rikkailla on varaa, mutta ei köyhillä.


Vieras

#250

18.04.2016 16:09

Työttömyys ei ole useimmiten työttömän omaa syytä. Jos on syyllistynyt rikokseen, pitää rangaista. Yhteiskunta toimillaan aiheuttaa suurimman osan työttömyyksistä. Rikkailla ei ole haluakaan muuhun, kuin syyllistää muita, siis köyhiä ja työttömiä. Matu varat oman työllisyyden hoitoon.