Porvoon kansalaisopiston toiminnan turvaaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Porvoon kansalaisopiston toiminnan turvaaminen.

Ritva Forsberg
Vieras

#1 Porvoon Kansalaisopisto

02.02.2011 09:37

Kohta 30v neulekonekurssin opettajana toimineena olen oppinut näkemään kuinka tärkeää on oppilailleni se joka tiistainen kokoontuminen neuleiden parissa kurssillani on tänä vuonna 16 oppilasta ja se on jo yli luokkahuoneen maksimin ,joten käytössäni on 1 luokkahuone+ takahuone.Oppilaani ovat 17v-84 ikävuoteen asti. On erilaisten ihmisten kirjo joka haluaa oppia uutta ja tehdä edullisesti neuleita koko perheensä tarpeisiin.Kodin sisustuksiin ,nyt myös ollaan mukana Äiti Teresa huopien teossa .Aina kun oma työ on valmistunut etuajassa niin voi muutaman lappusen lahjoittaa hyväntekeväisyyteen Intian köyhille.Olisi muutenkin todella ikävää jos opisto joutuisi tälle kovalle leikkauskuurille,jota on jo harjoitettu useamman vuoden ajan.Ihmisten vapaaehtoinen kursseilla käyntihän on parasta mitä kaupunki voi tarjota näille tuhansille kursseilla käyville kansalaisilleen. Sivistystä ,kanssakäymistä, muiden huomioon ottamista ,ikäihmisten yhteen saamista ja hyvää Me- henkeä opistolaisten kesken. Toivon päättäjien todella harkitsevan mitä ovat tekemässä ja mistä todella ovat leikkaamassa.Nuoretkin ovat löytäneet sankoin joukoin kursseillemme ja siinäkin on potentiaalia opistotoiminnan jatkuvuudelle.Päättäjät harkitkaa todellaa tarkasti mitä olette tekemässä??
Anne Kyyhkynen
Vieras

#2 Re: Porvoon Kansalaisopisto

02.02.2011 10:13

#1: Ritva Forsberg - Porvoon Kansalaisopisto 

 Opisto on todellakin kaikenikäisten kohtauspaikka ja kurssit ovat suosittuja. Mieleeni tulee, että onko ihan pakko romuttaa jo toimivia ja hyviä kokonaisuuksia? Onkohan päättäjiltä ja virkamiehiltä unohtunut keiden valttuuttamina he MEIDÄN asioistamme päättävät?

Helena Akkanen
Vieras

#3 Täyttä asiaa...

02.02.2011 14:54

Toivottavasti edes vähän vaikutusta siihen, että muutoksia/vähennyksiä ei tehdä.
Marja-Liisa Viljakainen
Vieras

#4 Uskomatonta toimintaa

02.02.2011 16:01

Jo nyt on Kansalaisopistoa kuritettu tuntien vähenemisen ja maksujen nostamisen seurauksena. Ja tämä ei vielä riitä. Nyt toimintaa aiotaan supistaa todella rajusti. Olen kuullut että säästötavoite muilla on 3%, Kansalaisopistolla 7%. Nyt tietenkin veronmaksajana haluan tietää miksi näin. Sama prosenttimäärähän tietysti koskee myös ruotsalaisia. Meitä on 5500 erittäin tyytyväistä opiskelija ja nyt tätä korkeatasoista toimintaa ollaan ajamassa alas. Suuri häpeä niin kutsutulle kulttuurikaupungille.
Salme Salmela
Vieras

#5

02.02.2011 18:24

Ei tällaista elämänaluetta saa kaventaa!
Rauno Suominen
Vieras

#6 Leikkaukset

03.02.2011 08:30

Opiskelun ja kouluksen mahdollisuuden pinentäminen on väärää sääsrämistä.
Mikko Vartiainen
Vieras

#7

03.02.2011 16:03

Tämä on väärää säästämistä. Kansalaisopiston tarjoamaan koulutukseen on mahdollisuus kaikilla tuloista riippumatta. Tätä mahdollisuutta ei saa heikentää. Voisiko adressin lisäksi järjestää kunnon mielenosoituksen kaupungintalolle!?
Jorma A.Aunela
Vieras

#8 Meidän kansalaisopistomme

04.02.2011 13:21

Olen ollut opettajana sekä oppilaana Porvoon kansalaisopistossa. Opiston lämmin henki, yhdessä tekemisen ilo ja oppimisen onni on tärkeitä hyvinvoinnin tekijöitä ns ruohonjuuritasolla. Tällaisen toiminnan supistaminen on kuin sahaisi oksaa jolla istuu. Pitäkäämme yhdessä kiinni hyvinvointimme siemenistä.
Vieras
Vieras

#9 Re: Porvoon Kansalaisopisto

04.02.2011 13:32

juhani tiukkanen
Vieras

#10 Ei koirapuistoja

05.02.2011 12:59

Niukat varat on suunnattava mieluummin ihmisten harrastuksiin kuin koirien leikittämiseen
Kulttuuria porvoolaisille
Vieras

#11 Kultuurivihamielinen säästökohde

05.02.2011 14:18

Kansanopistotoiminta on Porvoossa, kuten koko maassa vuosikymmeniä sivistänyt kuntalaisia monipuolisilla kursseillaan, päivittänyt tietoja ja kädentaitoja mm. atk-osaamista, tarjonnut upeita kielten opiskelumahdollisuuksia, avannut taiteeseen ovia, virkistänyt kuntalaisiaan sekä kotouttanut maahanmuuttajia mukavalla ilmapiirillään. Nyt Porvoon päättäjät ovat barbaarisesti vähentämässä jo ennestään kutistettua toimintaa. Se olisi suuri menetys kuntalaisten hyvinvoinnille.
Varat toimintaan voisi helposti löytyä kaupungin johtajien valtakunnallisestikin ylisuurista palkoista, konsulttien palkkioista, turhasta kestityksestä, hyödyttömistä virkamatkoista ulkomaille, sekä käsittämättömistä toistuvista maan muokkauksista esim. uuden koirapuiston alueella.
Monivuotinen kiitollinen kielten harrastaja
Vieras

#12 Re: Ei koirapuistoja

05.02.2011 14:27

#10: juhani tiukkanen - Ei koirapuistoja 

Jokipuistoon kaivettiin ja rakennetiin suurisuuntaisesti koirapuisto. Parin kilometrin päässä Pihlajatiellä toinen koirapuisto siirrettiin viereiselle tontille, kalliisti mylläten, valaistuksineen. Puudelit näyttävät olevan tärkeämpiä Porvoon päättäjille kuin perinteinen, tuikitarpeellinen kuntalaisten sivistäminen ja harrastusmahdollisuuksien ylläpitäminen monipuolisella Kansalaisopiston toiminnalla, jolla on ansiokkaat perinteet kaupungissa.  Mikä on Porvoon päättäjien sivistystaso? Mikä on arvopohja, vai eikö sitä ehkä olekaan?


Vieras

#13

05.02.2011 16:55

Upeita vanhoja rakennuksia! Antakaa myös historian näkyä Porvoon keskustassa.
hannele söderholm
Vieras

#14 Vääryys

08.02.2011 02:34

On ehdottomasti väärin ottaa meiltä mitään pois kansalaisopistoon liittyvää.
Maria de Lisitzin
Vieras

#15 Kansalaisopiston tuntimäärää tulisi lisätä

23.02.2011 18:25

Nyt kun ollaan hieman lamassa, pitäisi mielestäni Kansalaisopiston kursseja ja tuntimäärää mielummin lisätä. Kun ihmiset joutuvat luopumaan paljosta, on kansalaisopisto erinomainen alusta oppia sekä kokoontua. Kaupungin pitäisi ymmärtää tämän ja tukea Kansalaisopistoa.
Helga Naumanen
Vieras

#16 Porvoon kansalaisopisto

25.02.2011 11:53

Oman kokemukseni pohjalta voin sanoa, että Porvoon kansalaisopiston opetustarjonta on ollut erittäin monipuolista ja asiantuntevaa. Kansalaisopiston kautta on myös voinut suorittaa avoimen yliopiston yhteyteen kuuluvia erilaisia opintokokonaisuuksia. Opintopiireissä opiskellessa on saanut hyvää ohjausta sekä vertaistukea muilta opiskelijoilta. Tästä on ollut merkittävää etua sekä työssäkäyville että työttömille.
Mielestäni opiskelun- ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksien säilyttäminen on porvoolaisten perusoikeuksia, jotka tulee taata säilyttämällä Porvoon kansalaisopisto ja antaa sille resurssit toiminnan jatkamiseksi. Porvoo, ilman hyväksi ja tarpeelliseksi havaittua kansalaisopistoa, on henkisesti köyhä ja kuollut kaupunki.