Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen.

Anselmi
Vieras

#176 Maitgobaari


Antakaa kaupunkilaisille " aitoa-
lehmänmaitoa". Sitä tarevitsevat erilaisista
tarpeista olevat ihmiset
Heikki Puska
Vieras

#177 Säilyttäkää maitobaari!


Minulta on poistettu vatsalaukku. Joisin mielelläni maitoa, mutta meijerien käsittelemää maitoa en pysty juomaan.
Harmissaan
Vieras

#178 Väärä suunta


Uskomatonta, että täällä kaikista kauniista luomu- ja lähiruokapuheista huolimatta suunta käytännössä on tällainen. Juuri kuulin, että Minnesotan osavaltiossa on tehty lakiesitys, joka läpi mennessään sallisi raakamaidon myynnin myös maatilatoreilla. Nykyisin sitä voi ostaa vain suoraan tiloilta, ja saantia halutaan siis helpottaa suuren kysynnän vuoksi.
Vieras
Vieras

#179 Re: Alhmanin maitobaari.


#2: Kauppatieteiden maisteri. - Alhmanin maitobaari.

Lisää Ahlmanin-tapaisia tiloja! Meitä on monta jonottamassa oikeaa luomumaitoa, eikä kaupallisesti "keksittyjä" luomuja. Käsitelty maito on pilannut meidän vatsamme.

 

 

maidon juoja
Vieras

#180 Maitoa


Jos ei olisi keksitty tätä elintarvikkeiden kemikaalella myrkyttämistä ja ihmiset saisivat olla tinkiläisiä, olisivat ne huomattavasti terveempiä.
Esko Järvenpää Jämsä
Vieras

#181 Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista


Luomutuotteiden ja myös maidon myynti tuotantotilalta on järkevää sallia. Seniorisukupolvi nautti tinkimaidosta ja luomutuotteista aina viiskytluvun puoliväliin asti.

Nestepakkausten jätemäärä on kotitalouksien yksi suurimmista jätejakeista. Vielä 1950 luvulla tämä jakelu tehtiin elintarvikeliikkeissä litran mitalla asiakkaiden kannuihin. Nykyisin automaatit ovat kehittyneet esimerkiksi, polttoainejakelua ei kukaan halua tölkkeihin, vaikka litrahinnat ovatkin samoja. Hotelleissa ja huoltoasemakahviloissa olemme käyttäneet näitä pienimpiä jakeluautomaatteja.

Hanke vaatisi yhteistyötä nesteenjakeluautomaatteja valmistavan ja elintarvikenesteitä tuottavien tahojen kanssa. Maito voisi olla se tuote jolla lanseeraus tehtäisiin. Maitopakkaushan siinä olisi säästöä ja niiden käsittely. Kauppa joutuisi hankkimaan jakeluautomaatit. Uudenajan maitokannujen muotoilussa pitäisi konepesu huomioida, valmistajia löytyy esim. Hackman.
eFFe
Vieras

#182 Valion lobbaamaa touhua?


Eduskunnassa on kaikennäköistä lobbaajaa, jotka yrittävät kammeta edustajia ajamansa asian taakse. Näinköhän tämä asetus on isompien maitotoimijoiden lobbaamaa touhua?
K. Virtanen
Vieras

#183 Hölmöä


Itselläni on valitettavasti laktoosi-intoleranssi, eli en ole sen vuoksi varsinaisesti maidon suurkuluttaja, mutta silti kenkuttaa tälläinen hölmöily. Suomessa pitäisi mielestäni enemmänkin tukea kaikenlaista pientä suoramyyntiä tiloilta, että meilläkin olisi vaihtoehtoja.
Kristiina; ymp.lautakunnasta
Vieras

#184 Re: Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista


#181: Esko Järvenpää Jämsä - Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista

Hyvä idea! miksei kukaan ole keksinyt tätä, että kaupassa alettaisiin myydä maitoa irtomyyntinä suoraan asiakkaan omaan astiaan!

Matti Wirmaneva
Vieras

#185 Käsittelmätön maito - homogenoitu maito


Käytännön työssä on tullut esiin lukematun määrä ihmisiä, jotka eivät voi juoda homogenoitua maitoa. Ongelma lienee siinä, että homogenoinnissa maidon rasvapartikkelit pienennetään mekaanisesti ja silloin näihin pieniin rasvapartikkeleihin joutuu voimakkaan mekaanisen käsittelyn vuoksi myös maidon valkuaisaineita, joita käsittelemättömän maidon isoissa rasvapartikkeleissa ei ole. Tällöin homogenoidun maidon rasvapartikkeleiden sisällä imeytyy "varkain" myös maidon pilkkomattomia valkuaisaineita, mitä ei saisi tapahtua, koska elimistön immuunijärjestelmä reagoi niihin muodostamalla vasta-aineita ja syntyy allerginen reaktio. Kaikilla tämä ei ole ongelmaksi, mutta niillä, joilla on suolinukkavaurioita, tämä tapahtuu helpommin. Ongelmaa voi lieventää tai kokonaan korjata suoliston limakalvon epiteelisolujen uusiutumista tehostamalla, mikä on tehtävissä yksilöllisesti sovellettavan ohjelman mukaan.

Kaikille on silti parempi vaihtoehto juoda käsittelemätöntä luomumaitoa, vaikka ei vielä reagoisikaan homogenoidulle maidolle.
Kalervo Mustakallio
Vieras

#186 Harvalukuinen lainsäätäjäklikki tappaa pienyrittäjyyden....


....näillä kansaa aliarvioivilla toimenpiteillään. Sidonta elintarviketeollisuuden sekä -valvonnan vahvistamiseksi on selvä! Suomi on tiukan elintarvikevalvonnan johtava maa EU:ssa, siispä tiukennetaan kansallista asetusviidakkoa jotta entistä enemmän on väärien tulkintojen varaa sekä kasvava byrokratia. Sehän tietää jokaiselle meistä entistä enemmän mm. verorasitteita. Loputkin lähiruokatuotannostamme kuolee tätä menoa. Pahinta on se että valtiovalta tukee prosessoitujen sekä lisäaineilla kyllästettyjen allergioita aiheuttavien elintarvikkeiden tuotannon lisäystä! :(
U.Manninen
Vieras

#187 Re: Maitgobaari


#176: Anselmi - Maitgobaari  

 Lähes kymmenen vuotta sitten sain jo tietoa pilkotun maidon haittavaikutuksista. Niihin haittoihin voidaan melkovarmaan lisätä myös valtavasti lisääntynyt diabetes. Itse en käytä maitoa kuin aamupuuroon ja joskus ruoan laittoon, mutta nimenomaan aidonmaidon - "navettamaidon" saanti pitäisi jotenkin turvata ja jakeluun keksiä jotain uutta systeemiä. Räjäytetyn maidon, vasikalle tarkoitetut immuniteetti hiukkaset pääsevät imeytymään suolistossa ihmisen aineenvaihdunta verkostoon ja saattavat tehdä sitä kautta häiriöitä.

kaiku
Vieras

#188 pakko saada oikeata maitoa


haen usein noutotilallta maitoa tehdäkseni kotijuustoa,se kun ei kaupan maidosta tule yhtä hyvää sitäpaitsi en pidä laktoosittomista juomista ja olen intolentarikko

Vieras
Vieras

#189 Re: Re: Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista


#184: Kristiina; ymp.lautakunnasta - Re: Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista

Vielä 70-luvun alkupuolella myytiin maitokaupoissa maitoa litroittain asiakkaan omaan astiaan. Silloin ei vielä ollut eikä tunnettu vielä tämän päivän maitotuotteista johtuvia terveydellisiä ongelmia. Silloin oli vielä pikkumeijereitä, tosin suuremman ja alati kasvavan Valion rinnalla.  Maitotuotteiden prosessointi kiihtyi ja maidon "sydäntä" ryhdyttiin pilkkomaan. Seuraamukset ovat jo vuosia näkyneet nousevina yliherkkyyslukuina. Maito ei toki ole ainoa luontainen raaka-aine jota manipuloidaan kansanterveyden kustannuksella.

 

Suomessamme rynnättiin suin päin seuraamuksien osalta vajaasti tutkituihin prosessointimenetelmiin. Elintarvikevalvonta seurasi perässä ja laadittiin toistuvasti tarvittavat muutokset asetuksilla tuotannon kehityksen mukaisesti. Elintarvikelainsäädäntömme päivitettiin toistuvasti  terveydellisesti ottaen keskeneräisten tuotantoprosessien mukaisesti. Ei tutkittu perusteellisesti niiden vaikutusta ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Elintarvikevalvonnan valtasi suunnaton mikrobipelko, mikrobit pois ja kuluttajille enemmän erilaisia vaivoja. Lisäaineet tulivat jo varhain mukaan, niiden seuraamuksia myös saamme kantaa!

Vieras
Vieras

#190 Re: Yleensä aidoista lähiruoista....


#3: - Maidon suoramyynti

...tunnen osaltani sisimmässäni piston siitä että olen ollut osallisena tähän kehitykseen. Osallisena siten että olen elänyt ne vuodet näkemättä oikeasti mihin tehotuotanto johtaa. Kuusikymmentäluvulla elettiin alkutuotannon kannalta ratkaisevia aikoja, jolloin pientilat alkoivat radikaalisti vähentyä. Syntyi suurtilahegemonia ja tehotuotannnon nimiin vannottiin tuotantomääriä nostamalla sekä laatua heikentämällä.

Elintarviketeollisuus ryhtyi tuottamaan yhä enemmän ja kyseenalaisemmin prosessoituja elintarvikkeita helppouden sekä säilyvyyden nimiin. "Maailma pelastuu"-periaate tuntui saavan vallan, sillä perusteella että teolliset lisäaineelliset elintarvikkeet ovat se pelastaja. Samaan aikaan tutkimus laahasi valovuosia jäljessä, ei tiedetty seuraamuksista. Monet lihakarjan hormoonitoimintoihin, kasvien loiskestävyyteen, kasvatetun kalan terveyteen ja elintarvikkeiden prosessoinnin eri välineisiin jätettiin tutkimuksen rooli huomioimatta. Taikka tutkittiin, mutta vaan ja ainoastaan elintarviketuotannon ja -teollisuuden kannalta. Seuraukset näkyvät tänäpäivänä selkeästi lisääntyneenä yliherkkyytenä moniin ruoka-aineisiin.

Hyvinvointimme kulmakivi on aina ollut oman maan raaka-aineiden saanti. Manipuloimatonta ja aitoa Suomalaista sellaista. Kasvinsuojelumyrkyt, lääkeaineet, kalan, lihan, makeisten yms. väriaineet, hormoonilisäykset ja paljon paljon muuta epäeettistä ja luonnotonta lisättiin ruokiimme. Näistä ei paljon puhuta, mutta ei myöskään kukaan perustellusti pysty kieltämään! Elintarviketuotannon kehityksessä kuljetaan aina hintalappu nenänpäässä ja muuta ei nähdä kuin tuottavuus keinolla millä hyvänsä.

Yo. on vahvaa tekstiä ja samalla irvokasta asiaa. Näissä tekijöissä on se syy miksi tunnen sen piston sisälläni. Koska olen elänyt nämä vuosikymmenet ja kavahtamatta luottanut yhteiskunnan päättäjien sekä aidon bisneksen teon rehellisyyteen.

Tilamaito on aitoa lähiruokatuotantoa!!

 

Aleksi Perälä
Vieras

#191 Herra ja Rouva Eviralle


Olisiko mitenkään mahdollista, että jokainen saisi ITSE päättää haluaako ostaa maitoa, mistä ja miten tuotettuna? Ja miten voidaan perustella, että about luonnolisin vaihtoehto maidon juomiseksi on joutumassa bannaan?
Aarre Lehtimäki
Vieras

#192 Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen


Kirjoita adressi
Yrjö Lampinen
Vieras

#193 Maitobaari alman


Hei!
Älkää nyt kaikia hyvää olko lopettamassa,kyllä joitain perintöjä kannattaa ylläpitää ja jatkaa,jotka haluavat maitoa sieltä ostaa onhan se opiskelijoillekin kannusta opiskelun lomassa kun jotain perinteitä koitetaan ylläpitää.
Vieras
Vieras

#194 Re: Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen


#192: Aarre Lehtimäki - Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen

Kukahan kaunainen ja kateinen tätäkin sulkemista ajaa? Vastustan sulkemista!

Extreme-laji tämäkin
Vieras

#195 Poliittinen "lautapeli"....


Olen hämmästynyt riskiluokituksen muutoksesta 2500 litran jälkeen! Minusta tämä on suurtuottajien, poliittisin keinoin, toteuttamaa alalta "diskaamista". Mieheni kävi kerran ostamassa Ahlmanin Maitobaarista maitoa kun olimme Tampereella kyläilemässä. Yleensä ostan käsittelemättömän(kyytön)maidon Helsingin Hakaniemenhallista. Niin, käsittelemätön kyytönmaito ei ole minulle terveydellinen riski, mutta esim Valion käsittelyprosessin läpikäyneet maidot tekevät minut sairaaksi. Labrakokein minulla on todettu laktoosi-intoleranssi ja kokemus kertoo samaa, mutta jostakin syystä käsittelemätön maito ei oireita tee. Eläköön Maitobaaritoiminta elinvoimaisena ja terveyttä edistävänä myyntimuotona =)
Vieras
Vieras

#196 Re: MaitgobaariVieras

Kyllähän tässä asialla on suomalainen elintarviketeollisuus ja päättäjät, EU:sta ja direktiiveistä on helppo tehdä syntipukki. Keski- ja Etelä-Euroopassa pienet leipomot, liha- ja kasviskaupat kukoistavat edelleen, koska ihmiset haluavat ostaa ruokansa mahdollisimman tuoreena. Tilamyyntikin on helmpomapaa kuin Suomessa. Nyt olisi meidän kuluttajien aika ottaa laput silmiltä ja alkaa tosissaan vaatimaan muutosta elintarviketuotantoon sekä ruoan laatuun ja saatavuuteen.
Jussi Puustinen
Vieras

#198 Kuka näitä sääntöjä oikein kontrolloi


Missähän saunan lauteilla Valio mahtaa määritellä sen, miten vaikeaa on oikean maidon saaminen kuluttajille...
Terttu Mäkipää
Vieras

#199 Ehdottomasti säilytettävä


Ei kaikkea ruokaa pidä käsitellä, vaan tulee olla mahdollisuus ostaa käsittelemätöntä lähimaitoa.
Erityisesti pienten lasten terveyteen vaikuttaa pastoroimaton maito.
Hölmölä
Vieras

#200 Re: Alhmanin maitobaari.


#2: Kauppatieteiden maisteri. - Alhmanin maitobaari.

Hyvä maisteri

Ainoastaan Suomen kieltolassa voidaan tehdä noin typeriä päätöksiä. Yhtä hyvin voidaan kaikki maassa viljelty katsoa

vaaralliseksi ja myrkyksi. Lopetetaan perunan myynti tiloilta??? Tai kaikki muukin. Suomessa saa vastedes myydä ainoastaan

teollisuuden prosessoimia tuotteita? Ei ole terveydelle vaarallista??

Kommentoi adressia