AD/HD-aikusten puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista AD/HD-aikusten puolesta.

Päivi Tasala
Adressin tekijä

#1 Halusin asiassa kantaa korteni kekoon.

17.02.2011 20:11

Mietityttää tässä KELA:n ajatus.. onko oikeasti "halvempaa" säästää syyssä kuin seurauksessa?!?

Oma pelkoni on, etten pysty enää yritystä "pyörittään", en saa hoidettua asioitani, menetän sosiaalisen verkostoni, mahdollisuuden opiskeluuni jne. lista on loputon.

Sain dg:ni vasta vuosi sitten marraskuulla, concerta auttoi tekemään päättötyön, että valmistuin TAMKista, nyt aloitin liiketalouden merkonomin tutkintoon johtavan koulutuksen. Olen prameet neliöt OSK:n perustaja jäsen ja hallituksen pj.

Perhe-elämä sujuu nyt, kun saan tehtyä , ennenkaikkea alotettua asioita.

EI kaikki AD(H)D:t ole hyperaktiivisia, joka omalta osaltaan oli itselläni syynä diagnoosin myöhään havaitsemiseen.

Työelämään liittyvä haastatteluni on tulossa TELMA-lehteen 3.3.11.

Emmili

#2 Re: Halusin asiassa kantaa korteni kekoon.

17.02.2011 20:15

#1: Päivi - Halusin asiassa kantaa korteni kekoon.

On tuo kyllä aika törkeää poistaa tuo korvattavuus. Miksei samantien sitten poisteta kaikkien mielenterveyslääkkeiden korvattavuutta?

Se kun vaan on niin, että moni saa avun lääkityksestä, ja ilman sitä lopulta joutuu sitten turvautumaan mielialalääkitykseen masennuksen takia.

jalkapuu
Vieras

#3 MF korvaus kaikkille adhd lääkkeille pitäis saada korvaus

18.02.2011 10:01

MF korvaus kaikkille adhd lääkkeille pitäis saada korvaus
Päivi Tasala
Adressin tekijä

#4 Adressin käyttötarkoitus

18.02.2011 10:51

Adressia ei saanut enää muokattua sen jälkeen kun olin sen jo julkaissut(tai sitten en vaan osannut), tarkoitus siis on tätä käyttää mm. Kriisipalaverissa, johon tulee saapuu mahdollisesti edustaja myös Kelasta ja ainakin Concertaa maahantuovasta firmasta sekä ADHD-liitosta.

http://www.facebook.com/IRonya/posts/191799230842852?ref=notif&notif_t=share_comment#!/event.php?eid=193983630629343
omainen
Vieras

#5 Adressin käyttötarkoitus

18.02.2011 11:14

Kiva kun selvensit vielä adressin käyttötarkoitusta. Olisi hyvä saada myös muiden lääkemaahantuojien edustajia, esim. Equasymin ja Ritalinin maahantuojat, paikalle palaveriin.
Päivi Tasala
Adressin tekijä

#6 Re: Adressin käyttötarkoitus

18.02.2011 11:57

#5: omainen - Adressin käyttötarkoitus

välitän viestin eteenpäin

Joanna Laukamo
Vieras

#7

18.02.2011 19:44

Jos aikuisten adhd-lääkkeitä ei korvata, se tarkoittaa sitä, että kumotaan kaikki tutkimustieto, joka adhd:sta ja aivoista on kerätty.
Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta
Vieras

#8 Aikuisindikaatio

19.02.2011 00:01

Valvovat viranomaiset ovat joutuneet arvioimaan ja tarkentamaan lääkeyhtiöiden metyylifenidaatti valmisteelle määritellyn valmisteyhteenvedon mukaisen ohjeen "lapsille ja nuorille" ikärajaa. Tarkennuksen jälkeen ikäraja on määritelty nuoren kohdalla 25 ikävuoteen saakka. 25-30 vuotiaat voivat lääkkeen ensin itse maksettuaan hakea erityisin perustein korvausta jälkikäteen Kelalta. Yli 30-vuotiaat eivät siis näin ollen enää voi saada korvausta. Ennen käyttöaiheen laajennuksen ja aikuisindikaation saamista voi lääkekuluihin hakea toimeentulotukea. Jos olet jo toimeentulotuen asiakas asian pitäisi hoitua kohdallasi suuremmitta ongelmitta. Jos sinulla ei muutosta ennen ole ollut toimeentulotuen vajetta, saattaa vaje syntyä ylisuurista lääkekustannuksista tämän nyt tehdyn ikärajaa koskevan tarkennuksen myötä. Toimeentulotukea koskevissa ohjeissa vähäistä suuremmilla terveydenhuoltomenoilla tarkoitetaan muita kuin perusosaan sisältyviä, kalliita tai määrältään suuria terveydenhuoltomenoja, joita ei ole voitu korvata muista järjestelmistä, kuten esim. sairausvakuutuksesta tai vammaistuesta. Laissa ei ole säädetty ylärajaa kustannuksille, jotka voidaan hyväksyä vähäistä suuremmiksi terveydenhuolto menoiksi. Pääsääntöisesti edellytetään, että hoito on asiakkaalle tarpeellinen. Korkein hallinto-oikeus on todennut, että sairausvakuutuslain mukaista korvattavuutta ei tule asettaa terveydenhuoltomenon hyväksymisen ehdoksi, vaan ratkaisevaa on lääkärin arvioima menon tarpeellisuus asiakkaan hoidon kannalta. Toimeentulotukilaissa ei ole rajattu millään tavoin sitä, mistä johtuvaan terveydenhuoltomenoon tukea voidaan myöntää. Asiakkaalta voidaan edellyttää, että hän toimittaa lääkärin tai tarvittaessa erikoislääkärin lausunnon lääkkeen tai hoidon tarpeellisuudesta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.02.2011 14:04


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.02.2011 14:12Vieras

#11 www.facebook.com/adhd.aikuiset

19.02.2011 14:12

Liittykäähän myös tähän <3
Jari Rouvali
Vieras

#12

20.02.2011 12:24

Itsellä ensi viikolla lääkäri asian tiimoilta. Tottakai allekirjoitan!
Päivi Tasala

#13 Markku Mutasen kannanotto

20.02.2011 20:12

Hei!Olen tällä hetkellä täällä Hampurissa ja tulen Suomeen vasta 26.2. ja silloin voin osaltani olla vaikuttamassa asioihin.

Unohdetut ADHD-aikuiset

Vetoan Kelaan, jotta välittömästi peruu päätöksen ADHD-aikuisten lääkkeiden korvattavuusasiassa. Kelan toiminta on yhtä järjetöntä kuin Venäjän valtion

ja tullin, ennalta arvaamatta ja etukäteen informoimatta tehdään päätöksiä, jotka vaikuttavat suoraan tuhansien ihmisten

arkeen.

Korrektin ja hyväntavan mukaista olisi ollut edes kuukautta, kahta informoida tässä tapauksessa lääkkeen käyttäjiä. Nyt ihmiset ovat

saaneet tietää Kelan päätöksestä vasta apteekissa hakiessaan lääkkeitä. Pöyristyttävää käytöstä, joka ei ole lainkaan länsimaisen

demokratian mukaista. Kelan on saanut oppinsa ilmeisesti Venäjältä.Nyt on ADHD-aikuisten ryhdistäydyttävä ja ryhdyttävä taistelemaan omien oikeuksiensa puolesta. Kaikki me Tiedämme, että Kela on kasvoton

ja byrokraattinen organisaatio, joka tekee päätöksiä mielivaltaisesti.Aloita maaliskuussa 50 Lennokasta vuotta – Ylivilkas lapsi, Lennokas aikuinen luentokiertueen. Tähän mennessä kevääksi olen sopinut 29 luentotilaisuutta

ympäri Suomea.Vetoan kaikkiin ADHD-aikuisiin, jotta emme lainvastaisin keinoin pyri vaikuttamaan Kelan päätöksiin. Diplomatian ja hyvän tavan mukaisesti. Tässä asiassa

on minuakin Siperia opettanutKaikkien ADHD-aikuisten puolesta.

Kunnioittavasti

Markku Mutanen

ADHD-luennoitsija

Hampuri
jyri ahjokari
Vieras

#14 Opiskelu vaakalaudalla

21.02.2011 16:55

Olen 49-vuotias AD/HD aikuinen, opiskelen sosiaalialaa AMK:ssa. Conceraa syön 2x36mg päivässä, joten kuukaudessa lääkemenoni ovat 156e.

Oma AD/HD:n asteeni on vaikea, enkä pysty opiskelemaan tai muutenkaan keskittymään yhtään mihinkään ilman lääkitystä.

Kelan päätös on perusteluineen naurettavaa hölmöläisten hommaa. Säästetään tässä ja kohta ovat dysfunktionaaliset seuraukset kustannuksiltaan aivan toista luokkaa, kuin tämä "säästö".

Hyvät päättäjät Kelassa: myöntäkää virheenne ja palauttakaa metyylifenidaatin korvattavuus; sekä inhimillisistä että kansantaloudellisista syistä.
Päivi Tasala
Adressin tekijä

#15 Ylen uutiset

21.02.2011 20:26

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/02/adhd-laakkeiden_korvauskaytanto_muuttuu_2364117.html

Tarkkaavaisuushäiriö ADHD:stä kärsivät aikuiset eivät saa enää korvausta lääkkeistään. Kela on tarkentanut ADHD-lääkkeitä koskevaa ohjeistusta. Suoraa Kela-korvausta ei enää makseta yli 25-vuotiaille. ADHD-liitto pelkää, että kaikilla ei enää jatkossa ole varaa lääkkeisiin.

Korvausta ei Kelan mukaan voi aikuisille myöntää, koska metyylifenidaattia sisältävät lääkkeet on kohdistettu vain lasten ja nuorten ADHD-hoitoon. Hintalautakunnalta haettu lääkkeen korvattavuus perustuu tähän eikä Kelan mukaan laki salli korvauksia aikuisille. Käytännöt ovat kuitenkin vaihdelleet eri puolilla maata. Paikoin nuoreksi on laskettu kolmekymppiset, paikoin korvaus on evätty 18-vuotiailta.

Kelan johtava lääkäri Pekka Koivisto kertoo, että tilanne haluttiin selkeyttää. Nyt Kelasta on ohjeistettu, että suora korvaus metyylifenidaattia sisältävistä ADHD-lääkkeistä maksetaan 25-vuotiaaksi saakka. Erillisillä selvityksillä korvausta voi hakea 30-vuotiaaksi saakka.

- Tässä on nimenomaan kysymys siitä, että haluttiin varmistaa, että ne nuoret ja nuoret aikuiset, joilla on lainmukainen oikeus korvaukseen, sen myös varmasti saavat, Koivisto kertoo.
ADHD-liitto huolissaan aikuisista

ADHD-liittoon on tullut viime päivinä kymmenittäin puheluja huolestuneilta ADHD-aikuisilta, jotka ovat aiemmin korvausta saaneet, mutta nyt jäävät korvausten ulkopuolelle. Liitosta arvioidaan, että lääkkeet maksavat lääkityksen vahvuudesta riippuen noin 500 -1 000 euroa vuodessa. ADHD-liiton toiminnanjohtajan Virpi Dufvan mukaan puheluista välittyy huoli, ettei lääkkeisiin ole enää varaa.

- Sehän vaikuttaa heidän toimintakykyynsä, mahdollisesti työssäkäyntiin, kaikkeen mahdolliseen arjessa, Dufva kertoo.

Kelan mukaan metyylifenidaattia sisältäviä lääkkeitä korvattiin viime vuonna 9 000 henkilölle. Heistä pari tuhatta on yli 30-vuotiaita. Johtava lääkäri Pekka Koivisto arvioi, että heistä osa voi käyttää lääkettä muuhunkin kuin ADHD-hoitoon. Mutta jos lääkehoito koetaan aikuisille hyödylliseksi ja lääkkeiden korvaus tärkeäksi, pallo on Koiviston mukaan lääkeyrityksillä.

- Yritysten pitää hakea viranomaisilta käyttöaiheen laajennusta, jos yrityksillä on tieto ja näyttö, että lääke soveltuu muuhunkin kuin lasten ja nuorten ADHD:n hoitoon. Jos hintalautakunta sen jälkeen hyväksyy korvaavuuden niin ei siinä ole mitään ongelmaa. Kansaneläkelaitoksella ei ole muita valtuuksia kuin panna toimeen sairasvakuutuslakia, Koivisto muistuttaa.

YLE Uutiset

Heli Myllylä
Vieras

#16 Concertan avulla selviän arjesta

21.02.2011 20:55

Sain diagnoosin kesällä 2010, jolloin myös aloitin concertan käytön. Tuota ennen taustalla useita keskeytyneitä kouluja, lyhyitä työpätkiä ja pelkkä arjesta selviytyminen oli todella vaivalloista. Nyt lääkkeen avulla kykenen työhön ja selviän jotenkin myös arjen asioista. Kun pidän lääkkeettömiä päiviä, muistan mitä elämäni oli ennen lääkitystä; en saa aikaiseksi käytännössä katsoen mitään, olen väsynyt ja pahantuulinen ja mikään ei kiinnosta, haluaisin ainoastaan nukkua, itken väsymystäni ja vihaan omaa saamattomuuttani. Myös läheiseni ovat huomanneet selvän muutoksen minussa lääkkeen myötä. Pelkään todella, ettei pienestä palkastani riitä jatkossa lääkekuluihin, kun itseni lisäksi kyseistä lääkettä syö myös poikani, joten lääkekulumme on kuukaudessa reilusti päälle sadan euron. Jos joudun lopettamaan lääkityksen taloudellisista syistä, en enää kykene jatkossa työhöni, joka vaatii paljon kykyä keskittyä, saati vaativaan ad/hd:n värittämään arkeemme. Voi kumpa terveet ihmiset, jotka näistä asioista päättävät, pääsisivät edes hetkeksi kokemaan ad/hd:ta sairastavan aikuisen arkea,lääkkeellä ja ilman, luulempa ettei lääkityksen tarpeellisuutta enää kyseenalaistettaisi.
Raipe
Vieras

#17

21.02.2011 23:12

Tässä poljetaan nyt sellaisten ihmisten oikeuksia, jotka ovat

1) eläneet ja opiskelleet lapsuutensa ja nuoruutensa ilman korrektia diagnoosia

2) kärsivät edelleen edellisen epäkohdan aiheuttamista oheisongelmista

3) joiden ongelmat ovat kumuloituneet jo aikoinaan lapsuudenkodissa

4)joilla on edellisten johdosta vaikeuksia integroitua työelämään


Itse olen 40-v ja sain oikean diagnoosin vasta kaksi vuotta sitten. Concerta-lääke on tehnyt minusta työkykyisen kansalaisen - ensimmäistä kertaa eläissäni.
Päivi Tasala
Adressin tekijä

#18

22.02.2011 09:08

Samaa mieltä.
kuten adressin alussa mainitsin, olen saanut dg:n myös todella myöhään.

Koen myös että myöhään diagnosointi on vaikuttanut negatiivisesti minä-kuvaan, onnistumisen iloihin ja moniin muihin asioihin.

Ilman tyttäreni (11v) ADD diagnoosia olisin jäänyt varmasti ilman iäksi, en millään osannut ajatella että ADHD voisi olla mitään "tämän oloista". Luulin aina, että ADHD:t olisivat suunnilleen "kumipalloja", itse kun en hyperin ominaisuuksia omaa. Kaiken kaikkiaan tieto, että mitä tämä on OIKEASTi on jossain pimennossa. Tai sitten leimataan muotisairaudeksi, tai pahimmassa tapauksessa vähätellään, tai jopa kielletään "sairauden" olemassaolo vallan.
Kaikkiin em. olen törmännyt kun asiasta olen mölyä pitänyt, kouluissa, sukujuhlissa ym.

Lääkitys on kyllä antanut elämäni takaisin, mikäli sitä täyspainoisena on koskaan ollutkaan, mahdollisti opiskelun ja työntekoa. 32v varmaan karkeasti sanottuna istuin vaan ja katselin kun elämä meni ohi, ajatellen että kohta mä nousen ja alan tekeen jotain.
Päivi Tasala

#19 Kriisipalaverin antia

23.02.2011 10:57Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!Ja terveisiä eilisestä palaverista. Osallistujia tuli paikalle harmittavan vähän, mutta asiaa oli kyllä senkin edestä. Eteenpäin mennään seuraavilla toimintamalleilla:- Aina kun haet apteekista lääkkeitä, tee KELA:lle hakemus korvauksesta ja jos/kun kielteinen päätös tulee, valita vielä siitäkin.- Pidä asiaa esillä. Nyt jos koskaan siihen on hyvä aika lähestyvien eduskuntavaalien takia - poliitikoillakin on aikaa ja halua kuunnella mahdollisia äänestäjiään.- Seuraavaan tehtävään haastan Teidät kaikki mukaan.

KIRJOITA ajatuksiasi ADHD:sta ja lääkityksestä sekä siitä, mihin kaikkeen KELA:N päätös ja lääkityksen loppuminen kohdallasi vaikuttaisi. Pari sanaakin riittää eikä kirjoitusasulla ole väliä, pääasia että saisin esimerkkejä siitä, kuinka vakavasta asiasta oikeasti on kysymys.

Kokoan kirjoituksista kannanottoa sosiaali- ja terveysministeriöön, joten pyytäisin tarttumaan asiaan pikimmiten - sovin Eeva Kuuskosken kanssa että lähetän kirjelmän vielä tällä viikolla.- Seuraavan tapaamisen ajankohtaa ei vielä päätetty, mutta tarkoitus olisi tavata noin kuukauden päästä ja katsoa missä mennään.

adhd.aikuiset.2011@gmail.com
myös mun inboxiin fb:ssä voi tarinoita lähettää.
voivat olla anonyymejä, mutta ikä/sukupuoli olisi hyvä merkitä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.02.2011 11:58


Tu*rku
Vieras

#21 ADHD tai ADD

27.02.2011 20:20

Turussa en ole onnistunut psykiatrian puolella saaman ADD ongelmaan apua.

He eivät yksinkertaisesti haluaa myöntä ADD:tä. Mielummin heittele manis-depresis suuntaan ja se vasta on enemmän väärä.

Diaknoosin saaminen tuntu olevan melkkein mahdoton.

Ei diaknoosi, ei jatkohoito.?????

Ärsyttävä.

Päivi Tasala

#22 ADHD

28.02.2011 12:07

ADHD:n kliininen kuva aikuisilla

* Iän myötä oireiden laatu ja määrä muuttuvat: mm. yliaktiivisuus yleensä lievittyy mutta impulsiivisuus ja varsinkin tarkkaavuudeyleensä tarkkaavuuden n puute säilyypuute säilyy

* Levottomuus, hermostuneisuus; useita töitä tai ylipitkiä työpäivLevottomuus, työpäiviä, innostuminen monista asioista yhtäaikaa, uudet harrastukset, työpaikkojen vaihtaminen, koulutusten keskeytyminentyöpaikkojen keskeytyminen

* Rahan ja nautintoaineidennautintoaineiden(esim esim. kahvi, tupakka) kontrolloimaton käyttö

* Vuolaspuheisuus, toisten keskeyttäminenVuolaspuheisuus, keskeyttäminen

* Huono turhautumisen sieto

* Toiminnan ohjaukseen liittyvät vaikeudet: tehtävien suunnittelu,toimeenpano ja toteuttaminen, tulosten seuraaminen, häiritsevientoimeenpano häiritsevienärsykkeiden torjuminen, aikataulujen noudattaminen
* ärsykkeiden Aistipoikkeavuus,-yliherkkyys tavallista (yleensä kuulo )

* Aikuinen ADHDAikuinen ADHD-henkilö on usein keskittymiskyvytön, lyhytjännitteinen ja huolimaton, muistamaton alisuoriutuja mahdollisesta älykkyydestä huolimattaAltistuminen kaoottiselle elämäntyylille, avioeroille, työttömyyAltistuminen työttömyydelle, delle, alhaisemmalle koulutusasteelle, syrjäytymiselle, terveyspalvelujalhaisemmalle terveyspalvelujen en runsaalle käytölle, itsemurhayrityksille, onnettomuuksille, lainrikkomuksille (vangeista jopa puolella ADHD)Aikuisen ADHD:n hoito* Yksilöllisten tarpeiden mukainen hoitosuunnitelmaYksilöllisten hoitosuunnitelma

* Informaation antaminen potilaalle ja omaisille

* Potilaan oireiden ja toiminnan välisten yhteyksien hahmottaminen, ’selviytymisstrategiat’hahmottaminen, selviytymisstrategiat’

* Pitkäjänteinen hoitosuhde, seuranta

* Neuropsykologinen kuntoutus (jos samalla toimintaa haittaavia neuropsykologisia häiriöitähäiriöitä)

* Asianmukainen lääkehoito

* Psykoterapiat yksilöllisen tarpeen mukaan

* Muut psykososiaaliset tukimuodot (coaching, yhdistykset, arjenMuut arjen- ja elämänhallinnan kurssit kurssit)

ADHD:n lääkehoito

* PsykostimulantitPsykostimulantit

* Metyylifenidaatti Ritalin 10 mg (lyhytvaikutteinen), ConcertaMetyylifenidaatti Concerta18, 18, 27, 36, 54 mg (pitkävaikutteinen), Equasym retard 10, 20, 30 mg (pitkävaikutteinen)

* Amfetamiinisulfaatti Dexamin 5 mg

* Deksamfetamiinisulfaatti Dexedrine 5 mg

* Pemoliini Cylert; käytetään harvoin, maksavaurion riski

* Vaativat huumausainereseptin ja Concertaa jaEquasymia lukuunottamatta lääkelaitoksen erityisluvan (saa 1-2 viikossa)

* Metyylifenidaatin teho osoitettu lukuisissa tutkimuksissa; lapsista ja nuorista jopa 70% hyötyy stimulanttihoidosta, aikuisista ainakinnuorista ainakinyli yli puolet, yhtä suurilla annoksilla (1,0mg/kg) teho aikuisillakin puolet, ilmeisesti lmeisesti yhtä hyvä (Faraone ym. 2000,Wilens ym. 2002)Pitkävaikutteinen stimulantti (Concerta) ensisijainen hoitovaihtoehto

* Vaikutusmekanismi: tehostaa aivojen dopamiiniVaikutusmekanismi: dopamiini-, noradrenaliini , noradrenaliini-ja serotoniinijärjestelmien toimintaa, normalisoi aivojen aineenvaihduntaa

* Vaste annosriippuvainen, aloitus 18mg/vrk, nosto asteittain; vaikutusaika 10vaikutusaika 10-12 t. Vaste tulee esiin nopeasti

* Vasta-aiheita glaukooma, psykoosialttius, sydän sydän- ja verisuonisairaudet verisuonisairaudet, hypertyreoosi, raskaus, Touretten syndrooma( suhteellinen), aktiivinen päihteiden väärinkäyttö

* Yleisimmät sivuvaikutukset päänsärky, unettomuus, ruokahaluttomuus, vatsakipu, suun kuivuminen, mielialavaihtelut, pulssinja verenpaineen kohoaminen (yleensä p 6/min, RR 3ja 3-4mmHg); verenpainetta ja pulssia seurattava

* Väärinkäyttöriski melko vähäinenPsykostimulanttien käyttöä ADHD:n hoidossa ei tule pelätä ––eivät näytä lisäävän päihderiippuvuuden kehittymisen riskiäLähde:

http://www.yths.fi/filebank/670-Kuusela_Kimmo_ADHD_ja_Asperger110209.pdf
Mia Nykopp
Vieras

#23 Tue perheitä

01.03.2011 21:10

Lasten kanssa neuropsykologina työtä tekevänä tiedän että sekä lapset että heidän vanhempansa ovat hyötyneet huomattavasti lääkityksestä. täten on erittäin tärkeätä että yhteiskunta tukee tätä lääkitystä kela vähennyksen kautta
e.toikonniemi
Vieras

#25 AD / HD

05.03.2011 12:04

tämä on ihan tuttu juttu jo vuosien takakaa! eli joskus sitä sanottiin yli vilkkaudeksi nyt se on tää ad/hd ee ! olen itse kärsinyt tästä jo ihan nuoresta lähtien ja se ei aina ole mukavaa kun ymäristö reakoi siihen kyllä jos tulee päiviä viikkoja kun alkaa mennä niin sanotusti yli hilseen! ehdottomasti olen sitä mieltä et vastustan tätä uutta käytäntöä mikä ei ole mistään kotoisi!!