Helsingin nuorisolautakunnalle:Pakilan nuorisotaloa ei saa sulkea


Vieras

#26

08.05.2015 15:17

Todella tärkeä asia Pakilan lasten ja nuorten hyväksi!

Vieras

#27

08.05.2015 15:25

Mihin nuoret sitten menee kun niitä ei halutaan kauppakeskuksessä? Sitä käytetään ja monet on saanut siitä hyötyä.

Vieras

#28

08.05.2015 16:56

tärkeä alueellinen nuoristotila

Vieras

#29 Ei todellakaan voi sulkea nutaa!!!

09.05.2015 12:01

Pakilan nuokkari oli mulle ja monelle muulle meistä sen ajan nuorista toinen koti ja monesti pelastus ja apu nuoren ihmisen henkisiin vaikeuksiin ja ongelmiin. Paikka mihin aina mennä, kun tällä alueella ei nuorille kovin monia muita paikkoja "asialliseen hengailuun" ole olemassa!! Nutalla jokainen hyväksytään ja kaikki on kavereita keskenään, aikuiset välittää, auttaa ja kuuntelee aina, myös niitä ketkä eivät kotona osaa asioista puhua tai apua pyytää!!! Olen nyt 30 vee ja edelleen kiitollinen niistä ajoista, muistoista ja kaikesta hyvästä mitä nuokkari on mun elämään tuonut!!! Nuokkari on iso osa pakilaa, paloheinää ja torppista ja alueella asuvien elämää, myös vanhemmat voivat olla rauhallisin mielin kun lapsi on kertsillä eikä puiston kulmalla hengaamassa....! Mihinkäs tämän päivän nuoret sitten tällä alueella menevät viettämään aikaa yhdessä jos paikka suljetaan? Puistoihin, kentille vai stadiin......

Homealkerginen homekoululainen

#30 Tuhkatkin pesästä

10.05.2015 16:49

Miksi Pakilan nuorten täytyy käydä homeista koulua ja nyt viedään vielä Nuorisotalojin? Emme me lähde Maunulaan saakka, ei kaikki seiskaluokkalaiaet saa edes lähteä niin kauas arki-iltoina! Että kiitos vaan. Minne me sitten mennään? Päiväkotien pihoille? Täällä kun ei ole edes mitään kahvilaa, kun ABC:täkään ei enää ole. Meillä ei ole yksinkertaisesti ole enää mitään paikkaa. 


Vieras

#31 Hävettää!

10.05.2015 17:32

Olen pyörinyt nuorena stadissa steissillä, kun ei ollut mitään paikkaa, mihin mennä. Voitte kuvitella, että siitä ei hyvää seurannut. Tuntuu kaksinaismoraaliselta kertoa mediassa, että nuoret voivat huonosti ja samaan aikaan tulee mediassa juttuja nuorisotalojen lakkauttamisista ja nuorisotyöntekijöiden jalkautumisesta vaikkapa S-markettien auloihin ja koulujen osoittamiin toimistohuoneisiin. Meneekö nuoret koulujen tai markettien auloihin diskoihin, yö-nutalle, konsertteihin ja yhteisille kokkaus- tai muille teemapäiville? Suomessa pitäisi varmasti lopettaa nuoret ja yli 45-vuotiaat, niin saataisiin Suomi nousuun.


Vieras

#32 Re: Re: Säätiön remontoitava talo kuntoon!

10.05.2015 17:40

#15: - Re: Säätiön remontoitava talo kuntoon!  

 Nutalle on tehty mm. muutamia vuosia sitte massiivinen peltikattokaton uusimisremontti ja sisätilat ovat kunnossa. Olet varmasti katsonut hilseilevää maalia ja tehnyt siitä johtopäätöksen. Kannattaisi ottaa selvää asioista ennen kommentoimista. Nykyisin hometta ja muuta nähdään joka paikassa. Siitä on tullut massiivinen bisnes, josta jotkin tahot käärivät huikeat voitot...


Vieras

#33

11.05.2015 14:01

Jos me aikuiset emme pidä lasten ja nuorten puolta arjen keskellä ja huolehtisimme heidän hyvinvoinnista niin kukapa sen sitten tekee? Yhteinen näky pitää olla siinä, että nuorille lisää yhteisiä kokoontumistiloja joissa on valvonta ja mielekästä tekemistä. Nuorisotalo on ehdottomasti jätettävä nuorten käyttöön, KIITOS.

Vieras

#34

11.05.2015 19:11

Koska pakilan nutaa ei saa sulkea kaupungin säästösyiden vuoksi. Niitä säästöjä voidaan keksiä johonkin muuhun kohteisiin
Yrjö Hakanen

#35 Nuorisotalon sulkemisesitys pöydälle lautakunnassa

13.05.2015 11:58

Esitys Pakilan nuorisotalon sulkemisesta jätettiin pöydälle eilen, tiistaina pidetyssä Helsingin nuorisolautakunnan kokouksessa. Asia tulee uudelleen esille kahden viikon kuluttua torstaina 28.5. pidettävässä seuraavassa lautakunnan kokouksessa.

Nuorisolautakunnalle luovutettiin eilen 1 170 siihen mennessä tämän adressin netissä tai paperilla allekirjoittaneen nimet sekä erikseen Pakila-seuran, Mannesheimin Lastensuojeluliiton Pakilan osasto, Pakilan yläasteen koulun vanhempaintoimikunnan, koulun oppilaskunnan sekä alueella tai lähialueella asuvien eri puolueiden kaupunginvaltuutettujen vetoomukset.

Pakilan nuorisotalon puolesta ovat lisäksi ottaneet kantaa mm. Helsingin nuorten vaikuttamisjärjestelmän Ruudin ydinryhmä ja eräät nuorisotaloa käyttävät järjestöt, kuten Prometheus-leirin tuki.

Rahasta nuorisotalon toiminnan jatkaminen ei ole kiinni, kun Helsingin kaupunki teki taas viime vuonna ylijäämää, tällä kertaa 188,5 miljoonaa euroa ja kaupungilla on kassatalletuksia noin 1 000 miljoonaa euroa.


Vieras

#36

17.05.2015 07:11

Lapseni ovat lapsuusiässä ja nuorena olleet nuorisotalon tarjoamissa toiminnoissa mukana. Siellä toimi iltapäiväkerho alakouluikäisille, erilaisia kesäkursseja ja iltatoimintaa. Pakilan nuorille ei ole muuta nuorison kokoontumis- ja iltaoleskelupaikkaa kuin nuorisotalo, jossa on aikuiset ohjaajat/ henkilökunta paikalla.Myös kesäkahvilatoiminta on ollut tarjolla aika-ajoin kaikille.Hyviä erilaisia kursseja on järjestetty niin lapsille, nuorille kuin koko perheille.Talo itsessään on omaleimainen ja vanhana pakilalaisena puurakennuksena ainutlaatuinen ja käyttöhistoriansa takia myös arvokas. Sen tulisi säilyä toimivana ja käytöltään sellaisena, että se tavoittaisi ja hyödyttäisi mahdollisimman laajasti lasten, nuorten ja perheiden tarpeita, ikäihmisiäkään unohtamatta.

Vieras

#37 Jätetään Maunulan monitoimitalon nuta väliin ja säilytetään Pakilan nuta

17.05.2015 16:52

Kun pitää säästää nuorison hyvinvoinnissakin, niin Maunulalaiset ja Viikkiläiset ovat tervetulleita Pakilan tunnelmalliselle nutalle! Viikistä pääsee perille kahdesta-kolmeen bussilla, maunulasta yhdellä. Ala-asteikäistä tarvitsee kouluttaa, että osaavat matkustaa turvallisesti perille. Lisäksi pitää hommata bussikortti ja mahdollisesti ala-aste ikäisten vanhemmat tulevat autoilla hakemaan varhaisnuoret kotiin ja lähtee vähän aikaisemmin töistä, että ehtivät.

Miksi pitäisi säästää Pakilan alueella, jossa on alle kouluikäisiä tuhat ja koululaisia varmasti lähemmäs neljätuhatta? Meidän tulee säilyttää kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen ja kodinomainen nuorisotalo!

Tämän toteamiseen, Päättäjien kannattaa tehdä esimerkiksi Myllypuron mediakirjastoon elämysmatka syyspimeillä, talvella tai sateisina iltapäivinä ja iltoina, jossa nuoret majailevat, koska ei ole paikkaa mihin he menisivät laajalla Myllypuron alueella. Nuoret aiheuttavat ymmärrettävästi järjestyshäiriöitä kirjastossa jutellessaan keskenään ja nuoriso joudutaan poistamaan tiloista, koska muut asiakkaat eivät pysty lukemaan tai asioimaan siinä metelissä.

Onko lakkauttamisesta kysytty etukäteen alueen asukkailta ja tehty laaja-alainen tutkimus todellisista taloudellisista säästöistä? Uskon, että tässä on tehty hätiköity johtopäätös eikä ole mietitty seurauksia saatikka tehty riskianalyysia.

Maunulan tuleviin tiloihin voi hankkia yrityksen, joka maksaa kallista vuokraa uudiskohteessa. Meillä ei ole yksinkertaisesti edes varaa tämänkaltaisiin mielettömyyksiin.

Ristiriitaa tuottaa miettiä, että Miten kaupungilla voidaan haluta väkisin Guggenheimia muiden lähinaapurimaiden kieltäytyessä ja vielä kaupunkimme hienoimmilla paikalle, kun meillä on monta saneerattaua ja ainutlaatuista museota jo kaupungissa?

 

Annetaan ne turhat rahat kaupunkimme nuorisotyölle, kouluille ja ip-kerhoille ja pidetään nuoristamme huolta.

Pakilan nuorisotalosta maailman perintökohde!

 


Vieras

#38 Re: Nuorisotalon sulkemisesitys pöydälle lautakunnassa

17.05.2015 17:44

#35: Yrjö Hakanen - Nuorisotalon sulkemisesitys pöydälle lautakunnassa 

Hienoa, että hoidat tätä asiaa ja olet saanut ihmisiä liikkeelle! On törkeätä leikata nuorten kustannuksella.


Vieras

#39

18.05.2015 06:53

Tärkeää on että nuorille on runsaasti toimintaa ja tiloja kokoontua yhteen!

Vieras

#40

18.05.2015 19:18

Pidän pieniä paikallisia palveluja tärkeänä erityisesti lapsille ja nuorille. Heidän hyvinvoinnistaan riippuu koko yhteiskunnan hyvinvointi.

Yrjö Hakanen

#41 Lautakunnan enemmistö esittää Pakilan nutan sulkemista

31.05.2015 19:39

Helsingin nuorisolautakunta esittää Pakilan nuorisotalon sulkemista 1.kesäkuuta 2016 alkaen. Lautakunnan enemmistö päätti tästä esityksestä osana nuorisoasiainkeskuksen ensi vuoden talousarvioesitystä.

Lopettamisen kannalla olivat SDP:n, kokoomuksen, RKP:n ja keskustan edustajat. Nuorisotalon lopettamista vastaan olivat lautakunnassa Vasemmistoliiton, Perussuomalaisten ja Punavihreiden edustajat.

Asia ei ole vielä loppuun käsitelty. Lautakunnan talousarvioesitys on osa kaupungin budjettia, josta kaupunginjohtaja tekee syksyllä esityksen kaupunginhallitukselle ja talousarvion päättää lopulta kaupunginvaltuusto marraskuussa.

Perustelut, joilla lautakunnan enemmistö jostain syystä hyväksyi nuorisotoimen johtajan esityksen Pakilan nuorisotalon lopettamisesta, ovat mielestäni virheelliset ja täysin kyseenalaiset. Tästä lisää nettisivuilla http://www.yrjohakanen.fi/puheenvuoroja/2015/290515a/

Toivottavasti toiminta Pakilan nuorisotalon ja muidenkin nuorisotalojen puolesta jatkuu ja vaikuttaa. Rahastahan nuorisotalon säilyminen ei ole kiinni: Helsingin kaupunki teki viime vuonnakin voittoa 188,5 miljoonaa euroa.