Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle / Tiedotteet / Stubb A vastaus on aika järkky / Kommentit


Vieras

#1

04.07.2015 16:50

Kiertelevä poliitikon vastaus ! Käsittämätöntä sontaa.

Vieras

#2

04.07.2015 16:51

On kyllä tosi tyhmä vastaus.
Huh huh

#3

04.07.2015 16:52

Voiko enää tyhmemmäksi mennä. Voi luoja mikä mies meillä on kirstunvartijana 


Vieras

#4

04.07.2015 16:53

Huh mikä vastaus! Kyllä Stubb tuossa unohtaa täysin Suomalaiset jotka tätä maata aikoinaan ovat rakentaneet ja pystyssä pitäneet. Hyvähän hänen on sanoa kun itselle aikoinaan tulossa iso eläke ja nytkin tulot joista voi helposti ison osan laittaa "sukan varteen" . Todella järkyttävää ja surullista!

Vieras

#5

04.07.2015 16:57

Isotuloisen Stubin on helppo kirjoittaa noin ei ole taloudellista huolta huomisesta.Viis köyhistä.Mitä hyötyä on 20€ takuueläkkeen korotuksesta kun asumistuessa menettää enemmän.Millä ikä ihmiset maksaa ne kotiin tuotavat palvelut kun rahat ei riitä ei ne ilmasia ole.Ei niillä ole hajuakaan pientä eläkettä saavien arjesta.Toivottavasti asiasta päättävissä on henkilöitä joilla jonkinlainen käsitys siitä mihin kurjuuteen eläkeläiset joutuvat jos tukea muutetaan.


Vieras

#6

04.07.2015 16:59

Vieläkin yrittävät vedota siihen pikkuruiseen korotukseen. Luulevatko poliitikot tosiaan, etteivät ihmiset osaa laskea?


Vieras

#7

04.07.2015 17:05

Järkyttävää
Ate

#8

04.07.2015 17:15

Suoraan sanoen vituttaa, tuon itseään täynnä olevan kokoomuslaisen vastaus.Varma voi olla että esim. minulla putoaa kk-tulot 130e. Olen 100% liik.vammainen, ja nyt oon just ja just pärjänny, tällä eläkkeellä ja asumistuella. Minulla on 3 eri avustajaa, ja kävely rajoittuu 10 metriin. KETÄ KIINNOSTAA?Pankkivelka,otettu auton ostoon aikanaan, on vuoteen 2018. Onko joku kuullut leikataanko mamujen tukia? Ei varmasti leikata, mut itse en koskaan jätä asiaa eka päätökseen. Siitä esim. en olisi kahtena viime vuonna saanut kelan kunt kahta laitosjaksoa, mut kirjoitin ministeri Paula Risikolle, siinä on inhimillinen ihminen. Hän järjesti mulle laitosjaksot 2:n viikon sisällä. Turhaa ottaa kehenkään kelan virkailijaan tms. yhteyttä. Sieltä ei apua tule. Lisäksi mulla on psyyke-puolella 2 eri diagnoosia, ns. hyvää oloa saa hakea kaukaa, joskus 1990-luvulla. Lisäksi en ole koskaan löytänyt naisystävää,vaikka ikää on yli 50v. Joten ei mulla enää muuta ole kun kuoleman odotus. Siellä ei asumistukia leikata.


Vieras

#9

04.07.2015 17:20

Aika tyhjän kanssa tuo Stubbin vastaus... Ehkä olis ollut parempi jos Stubb ei olisi vastannut ollenkaan. :( Ymmärtäisin jos rikkailta otettaisiin paljon ja köyhiltä vähän, mutta tilanne vaikuttaa olevan päinvastainen. Ja rikkailta ei näytetä otettavan välttämättä mitään. Erikoista logiikkaa hallituksella. :( Virpi

Vieras

#10

04.07.2015 17:35

Jaa, että oikein helpotetaan pienituloisten asemaa. Salli mun nauraa. Tää on kuin hölmöläisten peitto. On kaiketi kansantalouden vuoksi tarpeellista pitää sossun työntekijät puuhassa ja palkata vähän lisääkin, sillä eihän tästä ilman sossua enää selvitä.

Vieras

#11

04.07.2015 17:39

Kyllä nämä sankarit tämän pelin osaa. Nyt kun on huomattu,että" karille menee" vaikka kuskina on ollut jos kuka,niin etsitään maksumiehiä myös pienituloisista eläkeläisistä! Isopalkkaisesta tämä tuntuu ehkä mitättömältä uhraukselta, mutta kun vähästä tämä otetaan niin kyllä tuntuu...

Vieras

#12

04.07.2015 17:44

Tuolta herralta nyt ei muuta voinut odottaa edes. Jos ikäihmisten kotiin tuotaviin palveluihin panostetaan, ei se muuta niiden ihmisten tilannetta, joilla ei ole rahaa asuntoon, lääkkeisiin, vaatteisiin, ruokaan.

Olen itsen työkyvyttömyyseläkkeellä (takuueläke) ja ei paljon naurata joku 20e korotus, kun asumistuesta lähtee reilut 150e/kk.

Vieras

#13

04.07.2015 18:09

Ei se ole mikään helpotus kaikkein pienituloisimmille, että takuueläkkeitä nostetaan jollain 20:llä eurolla ja toisella kädellä ryövätään asumistuesta yli 100 euroa. Ymmärtäisi hallitus edes hävetä.
888888

#14

04.07.2015 18:15

Eivät ne ole ihmisiä, vaan petoja.

Sinkku59

#15 Stubin vastauksesta

04.07.2015 18:21

Taitaa olla samanlainen vastaus kaikille Stubilla valmiina joka hänen puolestaan avustaja lähettää koska melkein oli sanasta sanaan samanlainen kuin erään toisen henkilön saama vastaus .


Vieras

#16

04.07.2015 18:46

Stubbin vastaus kertoo tietämättömyydestä. Takuueläkkeen saaja ei välttämättä ole köyhä kuten on laita niiden eläkeläisten kohdalla joiden eläke on 800-1300 euroa. Takuueläkkeen saa myös varakas henkilö, jolla ei juurikaan ole palkkatyö historiaa, tähän ryhmään voi kuulua vaikka miljoonien perijät ja eliittirouvat. Takuueläkkeeseen ei vaikuta omaisuus eikä puolison tulot. On siis tekopyhää edes nostaa esiin takuueläkkeiden korotus.


Leikkauslistoissa on kyse arvovalinnoista. Suomi tarjoaa runsaan sosiaaliturvan maahanmuuttajille, joka on selkeä vetovoima. Tanska sentään myöntää sosiaalitukien imuvoiman maahan ja onkin tehnyt päätöksen puolittaa maahanmuuttajien sosiaalituet.

Suomessa hallitus leikkaa kaikkein avuttomimmilta vanhuksilta, jotka itseasiassa ovat rakentaneet koko hyvinvointivaltion, heiltä viedään jotta voidaan mahdollistaa maahanmuuttajien hulppeat tuet, jotka kasvattavat ennestään korkeita sosiaalikuluja. Tämän päivän eläkeläiset eivät raataneet jotta kasvoille syljettäisiin.


Stubb sanoi aiemmin "menköön sossuun ", joka oli todella röyhkeää. Tokaisu kuitenkin herättää kysymyksen missä silloin säästö, kyse on hölmöläisen peiton jatkamisesta.

Työttömien kohdalla ollaan siirtymässä yhden luukun tukiin, kun Kela alkaa huolehtia myös sosiaalituista. Vanhukset siis työnnettäisiin monelle luukulle kun hyvin tiedetään ettei se onnistu.

Eläkeläisissä on paljon dementoituvia, jotka eivät selviä enää byrokratian rattaissa. Otin selvää mitä vanhuksen tulisi tietää ja kuinka toimia voidakseen saada ajan sossuun. Vanhuksen tulisi tietää mihin sosiaalitoimistoon kuuluu. Toimistoja on vähennetty, säästösyistä. Esimerkiksi Helsingin Itäkeskuksessa asuva vanhus kuuluu Vuosaaren toimistoon, mutta sitä hän ei tiedä. Vaatii monta puhelua ennenkuin se tieto löytyy, dementikko ei kykene siihen. Mikäli tiedon jotenkin onnistuu selvittämään, törmää vanhus automaattiseen vastaajaan, joka kertoo puhelimeen vastattavan arkisin 1 tunnin ajan. Vanhus joutuu soittamaan usean päivän ajan tuohon hyvin varattuun numeroon ennenkuin pääsee läpi. Vanhukselle kerrotaan mitä papereita hänellä on oltava mukana: kuiteista kopiot, maksullisia kirjastossa 1,50/kpl. Talonkirjaote, maksullinen 30,-, pankin tiliote, maksullinen, verotustodistus. Vanhus on kuluttanut melkoisen summan olemattomista rahoistaan ennenkuin on edes päässyt sossuun, eikä näitä kuluja hyvitetä sosiaalituella. Liian moni vanhus ei edes löydä toimistoa, jonka eteen ei metro pysähdy.


Huonokuntoiset vanhukset on työnnetty koteihinsa kun hoitopaikkoja ei ole, säästösyistä.


Hallitus toisensa perään on leikannut ja jäädyttänyt pieniä eläkkeitä, joka on rikkonut yhteiskuntasopimusta, jossa koko eläkejärjestelmämne on sovittu. Eläke on myöhennettyä palkkaa, joten on ollut röyhkeää kohdella eläkeläisiä toistuvasti kuin toisen luokan kansalaisia.


Eläkeläisten asumistuki luotiin turvaamaan vanhusten asuminen kotonaan silloin kun ihminen on heikoimmillaan. Hallitus, suunniteluilla leikkauksilla ja eläkkeiden jäädyttämisellä, on ottamassa melkoisen riskin, vanhusten joutuminen kadulle ei jää huomaamatta. Vanhukset, jotka jo nyt elävät todella niukasti, jättäen välttämättömiä lääkkeitä lunastamatta ja syövät heikosti ovat heikossa kunnossa, kaatumiset ovat yhteiskunnalle melkoinen kustannuserä.


Asumistuen muuttaminen yleiseksi asumistueksi on peruttava. Hallituksella on vaihtoehtoja, maahanmuuttajien sosiaalituet puolitettava Tanskan mallin mukaan. Lapsiperheitä tulee tukea ensisijaisesti verotuksen kautta, ei lapsilisiä maksamalla. Liian monille lapsiluvun kasvattamisesta on tullut ansaita keino, joka myös estää ottamasta työtä vastaan.

Ihmetellä sopii kuinka vaikutusarvioinnit ovat jääneet tekemättä kun leikkauslistoja laaditaan. Tietämättömyys sosiaalipolitiikan sisällöstä on anteeksiantamatonta ministereiden keskuudessa.


Vanhustemme ei kuulu juosta luukulta toiselle, eikä se ole mikään säästö, siinä vain luotetaan siihen etteivät heikoimmat kykene asioita hoitamaan.


Mikäli hallitus ei peru suunniteltuja leikkauksia, jotka kohdistuvat vanhuksiimme, toivon monien seuraavaan tilannetta ja nostavan sosiaalisessa mediassa esiin jokainen tapaus, jossa vanhus on hallituksen toimien vuoksi joutunut tilanteeseensa.

Jokainen kielitaitoinen voi myös netin kautta informoida ulkomaista lehdistöä tapauksista, hallitus tuskin kaipaa ikävää julkisuutta etenkään ulkomaisen median kautta, sivistysvaltiossa ei vain toimita näin.


Vieras

#17

04.07.2015 19:06

Joo, järkky on. Niin jargonia, että ei ole oikeasti mikään ajateltu vastaus. Kuvastaa ko. poliitikon asenteen kylmää, kovaa pintaa, sisin vastuutonta valtaa.

Vieras

#18

04.07.2015 19:18

Minusta on ihan hanurista, et me ketkä oomme tehneet töitä, ja joko päässeet tai joutuneet eläkkeelle. ni miks meitä pitäsi kylkiin potkia.
Ei tolla eläkkeellä muutenkaan pitkää mersua osteta.

Terveisin H-L

Vieras

#19

04.07.2015 19:21

Ongelma ikäihmisten arjessa pärjääminen ei ole vain tuon asumistukijutun turvissa. Palvelujen tuleminen vanhuksen kotiin ei auta mitenkään koska kaikki maksaa! On naurettavaa ilmoittaa että takuueläkkeeseen tulee tasokorotus kun kyse on kuitenkin vain korkeintaan 10 €! Itse olen työtapaturmaeläkkeellä mutta ns. väliinputoaja. Ei ole varaa laitattaa hampaita kuntoon. Lääkäriin ei voi mennä saati sitten ensiapuun. Pompottelu turhan takia tulee kalliiksi, kun pitäisi EA:n ottaa vastaan ja luukulla jo sanotaan että ei ole akuuttivaiva.Sitten joutuu pakosta soittamaan ambulanssin niin pääsee ensiapuun, mutta tilanne on jo paha siinä vaiheessa. Jos ei ole varaa lääkkeisiin tai edes kotiapuun njiin todellakin ongelma on paljon syvemmällä! Tiesittekö muuten (järjellä ajateltuna) tämä teidän systeemi ei ole oikea tulevaisuutta ajatellen. Säästätte tällaisista asioista mutta kuinka kalliiksi nuo säästöt ihan oikeasti tulevat tulevaisuudessa. Pitäisi hallituksen osata katsoa nokkaansa pitemmälle! Mitäs muutaman vuoden päästä kun ei ole enään varaa asua asunnossa....on 4 vuodenaikaa joista kesäisin pärjää teltassa....mites sitten perusoikeuksien kanssa käy? Mites terveyden kanssa käy? Heitteille ei voi jättää....toistaiseksi. Mielenkiintoinen tulevaisuus hyvinvointivaltiossa Suomessa. En ole ainoa joka häpeää olla Suomalainen!

Vieras

#20 Re:

04.07.2015 19:58

#16: -  

 Totta,..tämä koskee muitakin pientä eläkettä saavia ei vain takuu eläkettä.Noin 1000-1200€ /kk josta menee viellä veroa,asumistuen muutos vie 100-150€/kk.Millä pienituloiset eläkeläiset maksavat näistä Stubin mainitsemista kotiin tuoduista palveluista.Kyllä aivan hirveältä tuntuu miten tulee toimeen jos tuki muuttuu,halvempia asuntoja ei varmasti kaikille löydy ja kyllä vaikeaa on kotoaan lähteä ja jättää kaikki tuttu ja turvallinen.


Vieras

#21

05.07.2015 01:23

Jep. Tulonsiirroista lapsilisät pitäisi olla harkinnanvaraisia. Ei vaan onnistu, kun on Stubbin perheeltä pois.

Vieras

#22

05.07.2015 05:52

Ky.leikkauksiin ei ole todellista tarvetta,talousasiantuntijoitten antamien lausuntojen perusteella. On vain kyse ideologisista perusteista,joita kokoomus ajaa takaa, "verhoten" asiaa kansalta todellisia syitä leikkauksiin. Jos todella talous on näin,kuin sanotaan,leikkauskohteet olisivat muualla,siellä mistä olisi ja tulisi leikata.
Annuli

#23

05.07.2015 05:58

Pitäiskö myllyttää vielä oikeusministeriä?Tunnen Lindströmin ja on asiallinen,ymmärtää ruohonjuuritasoa.Ei yllätä Stubin kommentti.Sieltä otetaan,missä ne isot

rahat liikkuu,eli tulonsiirrot.On kuitenkin hyvä muistaa,että eläkeläiset ei voi juurikaan asioihinsa vaikuttaa, toisin kun palkansaajat.Myllytetään vaan täysillä loppuun saakka,asia on erittäin tärkeä.


Vieras

#24 Re:

05.07.2015 06:18

#23: Annuli -

 Ota ihmeessä Annuli yhteyttä ja asia puheeksi oikeusministeri Lindströmin kanssa kun tunnetkin hänet.Nyt on käytettävä kaikki keinot ja suhteet.Jos asumistuki muuttuu sitä ei saa enää peruttua,sitten se on ja pysyy.Nyt kaikki keinot peliin.


Vieras

#25

05.07.2015 06:32

Ei jumalauta (pakko kirota!). No, Stubiltahan sitä voikin odottaa ettei yritetäkään ymmärtää pienituloisia eläkeläisiä, kuten vammaisia ja muita. Muutenkin ollaan jo alimman sosiaalituen takia Euroopan Sosiaalineuvoston tarkkailussa. Siitä voisit sitten myös huomauttaa kun luovutat adressin että mitä mieltä Euroopan Sosiaalinen Neuvosto on asiasta mieltä. Köyhät ihmiset viedään perikatoon näillä leikkauksilla.