Avoin kirje Kirkkohallitukselle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Avoin kirje Kirkkohallitukselle.

ok_hki
Vieras

#26 Hyvin toimittu

30.03.2011 05:17

Minusta on kerrassaan hienoa, että tällainen, jotenkin hyvin rauhallinen, asiallinen ja korrekti adressi on luotu ja siksi kiitänkin lämpimästi heitä, jotka ovat sen saattaneet alkuun. Tällainen toiminta on juuri sitä, mistä sanotaan, että "hyvät teot palkitaan".

Kyseinen "Älä alistu!" -kampanja, josta on sittemmin paljastunut aina vain vähemmän edes mainittavasti kristillisiä piirteitä (kuten kyseisen Nuotta-lehden päätoimittajan ja hänen puolisonsa eduskuntavaalityön selkeästi tarkoitushakuinen kytkös), oli tietysti jossain määrin varmasti makaaberi ja jäänee sellaisena varmasti lähinnä toteuttajiensa omatuntoa vaivaamaan.

Mutta totta on, että eihän tällaisessa ivamukaelmassa ja kristillisdemokraattisen wannaben vaalityön rahoittajana pitäisi olla kristillisen kirkon missään tekemisissä, jopa rahoittajana ja tukijana, ei kuuna kullan valkeana. Arkkipiispa toimi asiassa korrektisti ja ryhdikkäästi.

Itse tein asiasta kantelun myös Julkisen sanan neuvostolle, koska tietysti samat lainalaisuudet ja säännöt, mitä tulee journalismiin, koskevat myös Nuotta -lehteä ja nyt kyllä Journalistin ohjeiden 26. kohtaa suoraan ja tökerösti rikottiin ko. "uutisoinnissa".

Respect siis adressin aloittajille ja kaikille siihen osallistuneille.
ihmettelijä
Vieras

#27 Jaakko Löytty on yleisönsä valinnut

30.03.2011 10:19

Gospel-muusikko Jaakko Löytty (160) on näköjään oman yleisönsä valinnut.

Ihmetyttää myös oikeusministerin ja Vihreiden puuttuminen kirkon asioihin näin julkisesti. Näköjään kirkko on nyt hyvä käsikassara vaalikamppailussa.

toinen tavallinen tallaaja
Vieras

#28 Re: Tämä adressi on esimerkki suvaitsemattomuudesta.

30.03.2011 11:33

#14: Tavallinen tallaaja - Tämä adressi on esimerkki suvaitsemattomuudesta.

Kampanjaan osallistuneet järjestöt ovat kirkon sisällä toimivia ns. ääriliikkeitä. Kuinka moni muistaa, miten paljon hyvää kyseiset järjestöt ovat tehneet kristilliselle nuorisotyölle? Kuka pitäisi huolta nuorista aikuisista ja opiskelijoista Suomessa, jos ei Kansan Raamattuseura ja Suomen Raamattuopisto järjestäisi opiskelijailtoja ja nuorten aikuisten iltoja, Opiskelija- ja koululaislähetys - OPKOsta puhumattakaan?!?

Harva muistaa jo tehtyä hyvää ja tarttuu yhteen negatiiviseen asiaan!! Ärsyttää tällainen! Ääriliikkeillä on tiettyjä korostuksia, mutta kuka antaa niiden häiritä? Itse jatkan osallistumista SRO:n, OPKOn ja Kräsän nuorten- ja nuorten aikuisten toimintaan osallistujana ja ohjaajana jatkossakin  - silläkin uhalla, että se veisikin minulta tulevaisuuden työpaikan, sillä vielä löytyy sellaisiakin paikkoja, jossa tärkeintä on usko Jeesukseen Kristukseen, eikä se millä tavalla uskoo!

Propaganda sikseen
Vieras

#29 "Kirkon virallista linjaa vastaan"?

30.03.2011 11:57

Adressin laatijat katsovat, että Älä alistu -kampanjan tukijat "poikkeavat merkittävästi Suomen evankelisluterilaisen kirkon linjauksista" ja "haluavat haastaa Suomen evankelisluterilaisen kirkon opetuksen". Mutta mikä on kirkon VIRALLINEN linja?

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ilmoittaa VIRALLISESTI, että sen "opettama usko perustuu Raamattuun, kolmeen vanhaan uskontunnustukseen ja 1500-luvulla toteutetun reformaation luterilaisiin tunnustuskirjoihin. Uskon perusasiat on tiivistetty katekismuksessa." (http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/DBA1F98474615242C225703C00413C39?OpenDocument〈=FI)

Katekismus, 6. käskyn selitys (http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/6.html)
"Jumala on luonut ihmiset MIEHIKSI JA NAISIKSI. Seksuaalisuus on osa Jumalan luomistyötä. Sen tarkoitus on palvella MIEHEN JA NAISEN VÄLISEN suhteen syntymistä ja säilymistä. Aviosuhteessa voimme tuottaa toiselle iloa, oppia palvelevaa rakkautta ja kasvattaa uutta sukupolvea."

Niin kauan kuin tällainen pykälä on katekismuksessa, on järjetöntä väittää, että kukaan heteronormatiivinen henkilö toimisi "kirkon virallista linjaa" vastaan. Päinvastoin ne piispat, jotka julkisuudessa antavat ymmärtää kirkon opettavan jotakin muuta, työskentelevät kirkon virallista linjaa vastaan. Kyseinen kohta on ensin poistettava katekismuksesta tai muutettava toisenlaiseksi.
Tuomas Meski
Vieras

#30 Re: Hyvin toimittu

30.03.2011 12:29

#26: ok_hki - Hyvin toimittu 

Journalistin ohjeiden kohdassa 26. todetaan "Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Etnistä alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, vakaumusta tai näihin verrattavaa ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti."

Kantelun tekeminen Julkisen sanan neuvostolle tällä perusteella valitettavasti osoittaa, ettei kirjoittaja ole joko lukenut tai ymmärtänyt Nuotta -lehden kampanjan kokonaisuutta.

U. Sarnivara
Vieras

#31 Vastaus Kansanlähetysläiselle!

30.03.2011 12:36

Kansanlähetys on jo rahan takia myynyt periaatteensa olemalla mukana kirkossa, jonka seurakunnassa saattaa olla töissä esim. suhteensa rekisteröinyt naispappipari. Uuden Tien palstoilla hehkutetaan Kl:n "Raamatullista" linjaa. Samaan aikaan Kl on iloiten yhteistyössä em.
kaltaisten seurakuntien kanssa, jossa ei Kl:n mittapuun mukaan ole mitään Raamatullista. Ainoa johdonmukainen toimintatapa ja uskottava... olisi kieltäytyä yhteistyöstä. Mutta eihän Kansanlähetys tee sitä. Miksi? Siksi, että seurakuntien talousarviomäärärahat lähetykselle voivat vaarantua, eikä kirkon ilmaisia tiloja ja työvoimaa voisi käyttää. Mielestäni Kansanlähetys on jo myynyt periaatteensa, Uuden Tien palstoilla on toki kiva hehkutella "raamatullisuudella", jonka liike on ominut.
Miika Aitomaa
Vieras

#32 Re: Vastaus Kansanlähetysläiselle!

30.03.2011 13:10

#31: U. Sarnivara - Vastaus Kansanlähetysläiselle! 

Väität, että kirkon tilat ja työvoima ovat jokin merkittävä seikka tässä. Eivät kuulen ole. Mutta tottakai määrärahat, jotka menevät sellaisenaan lähetystyölle, ovat tervetulleita, eihän sitä voi kiistää. Mutta lueppa vaikka tämä piispojen ja herätysliikejärjestöjen edustajien 4.3.2009 julkaisema yhteisen tahdonilmaisu seurakuntien ja herätysliikejärjestöjen yhteyksistä ja yhteistyöstä. (http://www.churches.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/8FEB0EB55A04D671C225756F003E6DBB?OpenDocument&lang=FI)

"1. Haluamme edistää sitä, että herätysliikkeet ja niiden muodostamat yhteisöt ovat entistä selvemmin osa kirkon ja seurakuntien toimintaa. Siten ne tuovat oman panoksensa seurakuntaelämän uudistamiseen.
2. Tunnustamme sen, että kirkossamme on jäseniä, jotka eivät vakaumuksensa vuoksi pidä oikeana kirkon hyväksymää päätöstä avata pappisvirka naisille, ja toivomme, että hekin voivat edelleen kokea kirkon omakseen.
3. Haluamme yhdessä toimia sen puolesta, ettei ketään kirkossa syrjitä hänen sukupuolensa, vakaumuksensa tai virkanäkemyksensä tähden.
4. Pidämme tärkeänä, että herätysliikejärjestöjen toiminta muodostaa paikallisseurakuntien sisällä sellaista yhteisöllisyyttä, joka vahvistaa kaikkien seurakuntalaisten sitoutumista Kristukseen ja kirkkoon.
5. Kun herätysliikejärjestöt ovat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa, ne toimivat kirkkomme vuonna 1986 tekemän virkaratkaisun ja paikallisseurakuntien käytäntöjen mukaisesti.
6. Seurakunta voi tehdä yhteistyötä herätysliikkeen kanssa ja antaa tiloja herätysliikkeen kirkkopyhiä ja muita tilaisuuksia varten.
7. Vetoamme kaikkiin seurakuntalaisiin, että erilaisista näkemyksistä huolimatta pysymme ja toimimme yhdessä ja samassa kirkossa."

Eihän nämä näkemyserot saisi olla mikään este evankeliumin levittämiselle, joka on meille kaikille Jeesuksen antama käsky. Paholainen nauraa partaansa, kun kristityt taas kinastelevat mediassa keskenään, eikä evankeliumi pääse leviämään. Eroja on ja aina tulee olemaan (eihän mikään seurakunta ole täydellinen) mutta toisille jotkin muuttuneet seikat ovat näköjään ehto yhteistyölle. Surullista...

Ja mitä tulee tähän mainitsemaasi Uuden tien palstojen "raamatullisuuteen" (mitä sillä sitten tarkoitatkin), niin tosiasia on se, että perinteiset lähetysjärjestöt (esim. Kansanlähetys) ovat olleet aina asioista perinteisen, vuosikymmeniä (jos nyt rajataan Suomeen) vallinneen kristinuskon linjalla. Nyt olemme nähneet pari muutosta kirkon sisällä, johon lähetysjärjestöt eivät ole halunneet lähteä mukaan eli eivät olet halunneet muuttaa käsitystään. Tällöin kaikki kiteytyy siihen, että "jos ette muuta mielipdettänne sellaiseksi, jollaiseksi me olemme sen muuttaneet, niin emme halua enää tehdä yhteistyötä kanssanne". Kyllähän se vähän pistää ihmetyttämään...

Siunattua jatkoa U. Sarnivara!

Manu Ryösö
Vieras

#33 Hyvä että näytätte värinne

30.03.2011 13:29

Minusta on tärkeää, että homoseksuaalisen elämäntavan kannattajat näyttävät värinsä omalla nimellään. - Itse olen puolestani näyttänyt värini homoseksuaalista elämäntapaa vastustavana pastorina. En voi mm. hyväksyä homoseksuaalisen elämäntavan kirkollista siunaamista. - On silti aina reilumpaa sanoa mielipiteensä ja tavoitteensa avoimesti (puolin ja toisin).

Tämän adressin allekirjoittajat (myös moni minun tuttuni) on valinnut adressissa esitellyn perinteistä Raamattu-näkemystä vastustavan linjan. Tälle näkemykselle johdonmukaisina haluatte rakentaa Suomen evl-kirkosta paikan, jonka opetuksessa perinteinen Raamattu-näkemys (Jumala-käsitys ja ihmiskuva) ei enää kuulu eikä näy. Myös arkkipiispa Kari Mäkinen on rohkaissut valitsemaanne hanketta. - Voitte onnitella itseänne. Olette arvokkaina pidettyjen herrojen ja rouvien joukossa. - inhimillisesti katsellen voittajan puolella(?).

Itse en voi arvostaa hankkeenne sisältöä, mutta arvostan värinne näyttämistä. Nyt on myös hieman helpompi hahmottaa ketkä ovat Raamatun sanaan sitoutuvan kristillisen työn ystäviä, ja ketkä vastustajia. - Siitä kiitos tälle adressille!

AAK
Vieras

#34 Onnea vaan

30.03.2011 14:30

Onnea luterilaiselle kirkolle tulevaisuuden jumalanpalveluksiin, jos haluavat niitä vielä joka sunnuntai järjestää. Moni niistä, jotka ovat aktiivisesti mukana tällä hetkellä jumalanpalveluksissa kuuluvat myös johonkin näistä herätysliikkeistä. Sitä vastoin ne jotka eniten pitävät meteliä herätysliikkeiden tukemisen lopettamiseksi ovat niitä jotka käyvä kirkossa jouluna ja läheistensä häissä/hautajaisissa. Toki tämä on yleistämistä, mutta ei edes pahoin.
Ex-lut.
Vieras

#35 Kaksinaismoraalismi kukoistaa ryhmäpainessa

30.03.2011 16:29

Miksi nyt halutaan polittiikkaa uskontoon, kun ei sitä edes Soinille sallita? Vääräuskoinenko? Tämä kaksinaismoraalismia. Sallitaan vain oma näkemys. Toiselta se kielletään samasta syystä. Ääneni menee "suvaitsemattomille". Protestoin sillä kaksinaismoraalismia, joka nyt kukoistaa yhteiskunnassamme.
U. Sarnivara
Vieras

#36 Kiukusta herätysliikkeille?

30.03.2011 17:36

Kiukun pitää kohdistua nimenomaan herätysliikkeisiin silloin kun nimenomaan herätysliikkeet toimivat ja tekevät väärin. Kansanlähetyksen arvosteleminen ei todellakaan ole mikään raamattukysymys. Kansanlähetys on vain yksinkertaisesti epäuskottava toimiessaan yhteistyössä kirkon kanssa jota se samaan aikaan halveksii. Kansanlähetys opettaa Uudessa Tiessä homovastaisuutta, opettaa väelleen että käytännössä et saa erota mistään syystä- vaikka voisit liitossasi kuinka huonosti, että yksinäinen ihminen ei saa toteuttaa seksuaalisuuttaan mitenkään eikä millään tavalla ja vuosikymmeniä liikkeen piirissä opetettiin että mm. itsetyydytys on syntiä( todennäköisesti vieläkin) jne. jos pysytään seksuaalietiikan alueella. On hämmästyttävää, että kansanlähetysläiset eivät näe ristiriitaa teorian ( oma ns "raamatullisuus") ja käytäntö ( yhteistyö kirkon kanssa )... kun kirkon opetus monissa kysymyksissä on täysin liberaali. Tiedätkö Miika, talousarviomäärärahat, ilmaiset ja kirkkokolehdit jne. Ovat Kansanlähetykselle ratkaisevan tärkeitä kirkkokysymyksessä, mikään muu ei saa liikettä pysymään luopiokirkossa paitsi ehkä se, että haukkuminen ja parjaaminen on paljon helpompaa kuin seurakuntien rakentaminen, on helpompi vain olla kirkon arvostelijan roolissa
Ex-lut.
Vieras

#37 Nimenomaa ei

30.03.2011 18:13

Kiukkua ei pidä kohdistaa herätysliikkeile, jos halumme olla sivistyneitä. Eikö meissä ole yhtään älyä siihen, että jokainen ihminen on tasavertainen mielipiteistään huolimatta? Lehdet pursuaa ajojahteja kristillistä arvoja vastaan, jotka painostavat kristittyjen lopettamaan omat aatteet, mutta "suvaitsevaisuus" on hyvyys, joka sallitaan tasa-arvon nimissä. Tämä hyvyys ei ole tasavertaisuuslain periaateiden mukainen, johon kaikki nyt hyvyydellään vetoaa.
U. Sarnivara
Vieras

#38 Herätysliikkeistä

30.03.2011 19:43

Silloin kun herätysliikkeiltä kuten Kansanlähetys- puuttuvat alkeellisetkin käytöstavat, niitä
tulee saada arvostella. Se omahyväisyyden, paremmintietämisen ja toisten yläpuolelle asettumisen määrä ei ole missään niin suurta kuin Kansanlähetyksessä. Minun kritiikkini kärki ei kohdistu ollenkaan tähän kampanjaan, tai siihen että KL on siinä mukana. Kritiikki kohdistuu Kansanlähetyksen suhteeseen kirkkoon. Sitä ei yksi kampanja muuta sinne eikä tänne.... Kansanlähetyksen ihmiset haukkuvat kirkkoa minkä kerkiävät. Lukemattomat ovat ne kerrat kun olen kuullut Kl:n ihmisten haukkuvan kirkkoa, piispoja, pappeja milloin miksikin- loputtomasti. Totta kai Kansanlähetyksen entisenä työntekijänä jouduin kuuntelemaan sitä aamusta iltaan vuosikausia. Samaan aikaan Kl ei pysty rakentamaan edes omia yhteisöjään kunnolla, kun koko ajan menee energiaa ainaiseen kirkkokritiikkiin.... Kirkko on liberaali luopiokirkko, jos käytän Kl:n ystävien termejä. On kaukana uskottavasta olla sellaisen kirkon kanssa yhteistyössä. Mutta raha sanelee näitä ratkaisuja, ei lähdetä kirkosta, ettei rahahanat mee kiinni. Kl:n ihmiset- missä on teidän uskottavuutenne?
Tavallinen tallaaja
Vieras

#39 Re: Re: Mitä kirkko opettaa eheytymisestä?

30.03.2011 20:45

#2: ol - Re: Mitä kirkko opettaa eheytymisestä?  

Kirkon eheytymis opetuksesta puuttuu kokonaan se tärkein vaihtoehto, että jokainen ihminen saa olla juuri se mikä on! Ihmisen pitää saada tehdä omat valintansa eikä häntä saa pakottaa mihinkään. Tärkeintä on, ettei tee pahaa toisille.

Jeesus opetti rakastamaan kaikkia ja kaikkea. Olemme KAIKKI tavalla tai toisella vajavaisia. Niin kirkon kuin meidän kaikkien pitäisi hyväksyä toinen toisemme juuri tällaisina.

Vuorisaarnan opetus on, että meidän tulee RAKASTAA kaikkia ja HYVÄKSYÄ toinen toisemme juuri sellaisena kuin Jumala on meidät luonut. Jokainen on vastuussa itsestään vain Jumalalle, ei kirkolle, ei suvulle eikä kenellekään muulle!

Jokaisen olisi hyvä miettiä, miksi olemme syntyneet vaikkapa köyhiksi, rikkaiksi, mustiksi, valkoisiksi, sairaiksi, terveiksi, vammaisiksi, homoiksi tai lesboiksi. Kaikella on tarkoituksensa. Ennen tänne syntymistämme me kukin olemme sopineet Jumalan kanssa, mitkä eväät me tähän elämään saamme.

Siunausta ja rakkautta kaikille!

Jeesus voi paranta homot
Vieras

#40 Kirkon jäsen

30.03.2011 23:15

Tottakai saan arvostella kirkoa ja sen piispoja ja pappeja jotka minun mielestäni siunaavat synnin, arvostelevat he minuakin.
Ihmeelistä toimintaa tämä koska minä olen myös seurakunnan jäsen enkä saisi käytää ääntäni
U. Sarnivara
Vieras

#41 Nimimerkille Jeesus voi parantaa homot

31.03.2011 00:02

Jospa vaihteeksi sinä ja kaltaisesi ainaisen arvostelun sijaan alkakaisitte rakentaa, vaikkapa yksittäistä seurakuntaa. Minä en ymmärrä mitä kaltaisesi tekee kirkossa. Kirkko ei koskaan tule muuttumaan arvostelemalla ja haukkumalla, minäkin olin vuosia osa tuoda vastenmielistä haukkumiskoneistoa- kansanlähetystä, haukutaan aina vaan, kahvikupit kilisee ja taas haukutaan
On lapsellista edes ajatella että jotain todellista muuttuisi pikku porukoissa kirkkoa arvostelemalla. Rakentakaa oma Kansanlähetyskirkko seurakuntineen, huomaisitte ehkä silloin kuinka paljon vaikeampaa rakentaminen on kuin teidän harrastama ainainen repiminen.
Mielestäni on olemassa ihmisiä, jotka eivät haluakkaan rakentaa... pääasia että pääsee kirkkoa kritisoimaan. Eikä siihen kirkon kritisoimiseen tarvita aina todellakaan mitään kirkon tekemää syntiä. Se on verissä, se on asenne ja se vahingoittaa kirkkoa ja niin on varmaan tarkoituskin... Mutta kuinka Kansanlähetys kehtaa kaiken tämän jälkeen ottaa haukkumaltaan kirkoltaa Rahaa. Ai niin... Raha ratkaisee- myös Kansanlähetyksessä
Eric Holm
Vieras

#42 Joukossa tyhmyys tiivistyy

31.03.2011 08:02

Sen osoittaa sekä adressi itse että keskusteluketju.
U. Sarnivara
Vieras

#43 Ericille

31.03.2011 09:22

Mukavaa, että sentään yksi viisas sinun persoonassasi tuli tähän keskusteluketjuun antamaan siitä syväanalyysin: Joukossa tyhmyys tiivistyy. Kuka on Jouko?
Myöskin kansanlähetysläinen
Vieras

#44 Re: Herätysliikkeistä

31.03.2011 10:02

#38: U. Sarnivara - Herätysliikkeistä

Olisikohan U. Sarnivaralla nyt peiliin katsomisen paikka? Olisi myös mukava, jos haukkumisesi tueksi voisit osoittaa sen UT:n homovastaisuuten kannustavan artikkelin. Kenties sinulla on jotain henkilökohtaista kaunaa Kansanlähetystä kohtaan, mutta silti, väärän todistuksen lausuminen lähimmäisestä on erään tuntemani Raamatun tekstin mukaan väärin.

Kansanlähetyksen uskottavuus perustuu mm. siihen, että Kansanlähetyksessä rakennetaan kestävälle perustalle, Raamatun arvovallalle. Kirkko sen sijaan on menettänyt uskottavuutensa siinä, ettei ole enää varmaa, mihin voidaan uskoa, tuskin nyt ainakaan Raamattuun, mitä Arkkipiispan lausunnoista voi päätellä...?

Kenties et voi ymmärtää jonkun henkilön tai järjestön rakkautta evankeliumiin ja sen levittämiseen, mutta juuri siihen yhteistyöhön kirkon kanssa myös Kansanlähetys tähtää. Mitä muuten sanot siitä, että kirkko paukuttelee henskeleitään 4 miljoonalla jäsenellään, ja on heti kauhuissaan, kun muutama ateisti eroaa kirkosta? Luuletko, ettei tässä ole kyse huolesta verovarojen menettämisestä? Ainakaan sielujen pelastumisesta ei tunnuta olevan huolissaan...

Martti Luther
Vieras

#45 Re: Nimimerkille Jeesus voi parantaa homot

31.03.2011 10:08

#41: U. Sarnivara - Nimimerkille Jeesus voi parantaa homot

"Kirkko ei koskaan tule muuttumaan arvostelemalla-- On lapsellista edes ajatella että jotain todellista muuttuisi pikku porukoissa kirkkoa arvostelemalla."

Saanen muistuttaa, että 1500- luvulla tähän kyllä riitti ihan yksikin ihminen...

Lähetyksen ystävä
Vieras

#46 Lähetystyön vastustajat on nyt listattu

31.03.2011 10:21

Adressin allekirjoittaneet henkilöt tahtovat vetää rahoituksen pois kirkon toiseksi suurimmalta kansainvälistä työtä tekevältä järjestöltä. Rahoitus on mennyt suoraan lähetystyöhön. Listalle voi laittaa nimen vain, jos on vieraantunut inhimillisen kärsimyksen todellisuudesta. Homot, jotka eivät saa kirkkohäitä, ovat allekirjoittaneiden mielestä suuremmassa hädässä kuin Afrikan AIDS-orvot. Sairaanhoito sodan runtelemassa maassa Aasiassa saa loppua näiden kokoushuoneissa kaffea juovien "suvaitsevaisten" päätösten seurauksena. Ihmisen pahuus ja itsekkyys on saanut viime päivinä aivan uudet kasvot. Oli tekosyy mikä hyvänsä, lähetystyöltä rahat pois.
U. Sarnivara
Vieras

#47 Kansanlähetyksestä

31.03.2011 11:50

Yhtä homovastaista artikkelia on Uudesta Tiestä vaikea osoittaa, sellaiseen halpaan eivät Lefa ja kumppanit menisi, kun kirkon rahavirrat voisivat olla uhattuina. Enemmän on kyse asenteista ja rivien välissä olevasta viestistä, jonka oma porukka kyllä osaa lukea.

Kansanlähetys ei ole lähimmäinen. Kansanlähetys on organisaatio, jota saa arvostella ihan samalla tavalla kuin Kansanlähetyksen ihmiset arvostelet jatkuvasti kirkkoa. Jos Kansanlähetys toimii Suomen lakien vastaisesti ja eettisesti päin seiniä sitä todellakin on saavata arvostella. Silloin yhtä lailla Kansanlähetys tekee syntiä, ei vain kirkko jossain asiassa. Kansanlähetys on vain onnistunut kirkkoa paljon paremmin julkisivunsa varjelemisessa varsinkin suhteessa omiin kannattajiinsa.. Mutta niin paljon on lakaistu maton alle, Asiat eivät vain tule esiin. Minun oman kokemukseni mukaan Kansanlähetys on kaikkea muuta kuin Raamatullinen.

Viittasit tähän KL:n ikiaikaiseen sloganiin: "Meillä on Raamatun arvovalta". Tämä slogan uppoaa vaan niin suloisesti KLn omaan porukkaan: On kiva asettua muiden yläpuolella ja olla vähän parempaa ja "raamatullisempaa" porukkaa kuin nuo evankelioinnin kohteet- tavallinen kirkon jäsen.
Minä olen eri mieltä. Raamatun arvovalta voi olla myös muualla. Suostuessaan yhteistyöhön seurakunnan kanssa jossa on homopappeja KL on menettänyt Raamatun arvovallan. Se kyllä puhuu Raamatun arvovallasta, mutta on poliittinen broileri joka kääntää takkinsa aina tuulen mukaan niin että kirkon rahavirrat eivät ole vaarassa. Kansanlähetyksen toiminta ei ole uskottavaa, se alkaa olla koomista tuo Raamatun arvovallan vakuuttelu, kun toimitaan Sanan vastaisesti tunnustamalla homopapit oikeiksi papeiksi olemalla yhteistyössä. Miksi KL on tälläissä luopio- kirkossa vielä? Rahan takia.

Luther oli mies paikallaan! Se on hiukan eri asia kuin se että minä Kansanlähetyksen työntekijänä olin majoittuneena johonkin ystäväkotiin. Tiedätkö milloin alkoi kirkon ja pappien haukkuminen? Se alkoi jo aamukahvipöydässä ja jatkui pitkin päivää iltaan asti. Ei sellaisella arvostelulla päästä yhtään mihinkään ja on valovuosien päässä Lutherista.


Kansanlähetys on menettänyt uskottavuutensä kun sanat ja teot, teoria ja käyntäntö ovat ristiriidassa
Faktat kunniaan
Vieras

#48 Lutherin Martille ja Lähetyksen ystävälle

31.03.2011 12:01

Jos nyt kuitenkin yritetään pysyä tietyissä tosiasioissa, vaikka netissä keskustellaankin.

"Saanen muistuttaa, että 1500- luvulla tähän kyllä riitti ihan yksikin ihminen..."
Voinen myös muistuttaa, että itse asiassahan Martin kritiikki ei pahemmin muuttanut sitä kirkkoa, jota hän kritisoi - ennemmin päinvastoin. Kritiikki johti kokonaan uuden kirkkokunnan syntymiseen (tai uusien, miten vain).

Lähetyksen ystävän näkemystäkin on oikaistava sen verran, että ei tässä nyt olla viemässä leipää Afrikan AIDS-orpojen suusta. Ymmärtääkseni tässä ei olla esimerkiksi esittämässä, etteikö adressin toiveen mukaan tietyiltä järjestöiltä evättävää tukea voitaisi kanavoida edelleen ihan samansuuruisena sinne lähetyskentille esimerkiksi Suomen Lähetysseuran kautta.
Miika Aitomaa
Vieras

#49 Re: Kansanlähetyksestä

31.03.2011 14:57

#47: U. Sarnivara - Kansanlähetyksestä 

Huhhuh... U. Sarnivara (mikä lieneetkään oikealta nimeltäsi) kyllä paukuttaa minkä näppäimistöstä lähtee. Väität mm. että Kansanlähetys "kääntää takkinsa aina tuulen mukaan niin että kirkon rahavirrat eivät ole vaarassa". Vastaisin tähän, että kirkko on se, joka kääntää takkinsa aina maailman tuulen mukaan.

Tiesitkö, että Kansanlähetyksen kannanotoissa ei ole mitään nykyisten piispojen virallisten julkilausumien vastaista, sillä esimerkiksi 2010 piispainkokouksen selvityksessä Parisuhdelain seurauksista kirkossa todetaan, että ”Osa homoseksuaaleista pitää omantuntonsa pohjalta oikeana elää pidättyvyydessä. Jotkut tahtovat pyrkiä vapaaehtoisen terapian ja sitoutuneen vertaistuen avulla sisäiseen muutosprosessiin. Tärkeää on, että ketään ei leimata eikä eristetä, vaan jokaisen oikeutta toimia omantuntonsa pohjalta kunnioitetaan.” Luitko myöskään ollenkaan aikaisemmin mainitsemaani piispojen ja herätysliikejärjestöjen edustajien 4.3.2009 julkaisemaa yhteistä tahdonilmaisua seurakuntien ja herätysliikejärjestöjen yhteyksistä ja yhteistyöstä? (http://www.churches.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/8FEB0EB55A04D671C225756F003E6DBB?OpenDocument&lang=FI)

Mutta en aio enää vastata perättömiin väitteisiisi. Kuka tahansa voi paukuttaa täällä minkä tahansa nimimerkin takana ihan mitä vain. Omasta puolestani totean lopuksi, että Kansanlähetyksen linja ei ole vuosien kuluessa mihinkään muuttunut (toisin kuin kirkon), eikä Kansanlähetyksen toiminta ole millään tavalla riippuvainen määrärahoista. Jos katsotaan Raamatun suhtautumista rahaan, niin ei sitä himoitsemalla saada kuin pahaa aikaiseksi eikä Jumalan valtakunta ole siitä millään tavalla riippuvainen. Tottakai määrärahat silti edesauttavat Kansanlähetyksen tekemää arvokasta työtä evankeliumin levittämiseksi, vai kyseenalaistatko tämänkin? Addressin allekirjoittaneet eivät halua tukea Kansanlähetyksen ja SLEY:n työtä evankeliumin hyväksi.

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne. Vilpittömästi.

U. Sarnivara
Vieras

#50 Miikalle!

31.03.2011 20:50

Minä puolestani sanon, että molemmat, sekä kirkko että Kansanlähetys kääntävät takkinsa aina tuulen mukaan. Myös siis Kansanlähetys! Enkä tarkoita nyt mitään kirjoitettuja julkilausumia tai oppiperustaa, koska eihän niitä tarvi noudattaa käytännön elämässä. Julkilausumiin voi Kl kirjoittaa hienoja periaatteita ja markkinoida, että tämä on meidän linja, ja samaan aikaan toimia esim. yhteistyössä homopappien kanssa. Minusta se vain ei ole uskottavaa. Tarkoitan tuulella kääntymisellä sitä, että periaatteet eli teoria voi olla upeita periaatteita, mutta sitten sopivasti kuulostellaan ja toimitaan niin, kuin itselle on edullisinta ja rahavirrat jatkaa virtaamistaan. Kansanlähetys on minun mielestäni menettänyt uskottavuutensa. Mutta sinä ilmeisesti näet asian Miika toisin ja olkoon niin. Siunausta myös Sinulle!