Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle / Tiedotteet / Adressin luovutus peruttiin tänään / Kommentit


Vieras

#1

06.07.2015 14:40

No justiinsa juu. Aika törkeen tempun tekivät. No, nyt ehditään sitte keräämään lisää nimiä adressiin.

Vieras

#2

06.07.2015 14:49

Siellä on muitakin addresseja tähän samaan asiaan liittyen, eikö niitä voisi yhdistää?

Vieras

#3

06.07.2015 14:50

Kekä tuo Nina Perälä on?
Täysin turha, never heard inehmo

Vieras

#4

06.07.2015 14:58

Nyt en ymmärtänyt???Miten Leena sitten suunnitteli adressin luovutuksen,käsitin että vie henkilökohtaisesti...


Vieras

#5

06.07.2015 15:02

Elikkäs taisi mennä koko homma pipariks..... :(

Vieras

#6

06.07.2015 15:12

Kyllä se syksymmällä on pakko ottaa niiden vastaan tämä adressi. Vaikka ovat kuinka ylimielisiä meitä köyhiä kohtaan. Stubbin vastaus oli muuten törkeä ja halveksi selväsi meitä huono osaisempia ylimielen ja tökerö vastaus Stubbilta. Toivon sydämmestäni että adressin lukevat inhmilliset ihmiset jotka ymmärtävät hätämme. Kiitos Leena, että jaksat taistella meidän vähäosaisten puolesta
eläke/äiti ja lapsi

#7 #6

06.07.2015 15:17

Onkohan ottaneet huomioon ,että eläkeellä oleva voi olla myös perheellinen, jossa on alaikäisiä lapsiakin :/


Vieras

#8

06.07.2015 15:21

Ehkä parempi niin että saadaan allekirjoitusten määrä yli 10000 henkilöön.

LeenaP

#9 Niina Perälä on erityisavustaja terveys ja sosiaaliministeriöstä

06.07.2015 15:26

Siis kyllä olin menossa mukaan mutta oli tulossa muitakin eläkejärjestön edustajia Turusta,Nokialta ja Tampereelta , koska pitäähän olla todistajat mukana. Minun ei sitä yksin kannata luovuttaa , menee muuten mappi ÖÖÖ:n .Uutta aikaa sitten syksyllä, ja nyt vaan nimiä lisää. Myös median edustaja paikalla.

 


Vieras

#10 Re:

06.07.2015 15:34

#9: -  

 Hyvä Leena,oikein käsitin että itsekkin menet adressia luovuttamaan.Hyvin olet asiaa vienyt eteenpäin ja saanut kuuluvuutta/näkyvyyttä tälle tärkeälle asialle.Hyvin olet suunnitellut myös luovutustilaisuuteen eläkejärjestöstä ja mediasta henkilöitä mukaan,tulee lisää julkisuutta.Lämpimät kiitokset sinulle, voimia ja hyvää kesän jatkoa☀️.


Vieras

#11 Re: Niina Perälä on erityisavustaja terveys ja sosiaaliministeriöstä

06.07.2015 15:42

#9: - Niina Perälä on erityisavustaja terveys ja sosiaaliministeriöstä 

 Oikeammin tämä on hyvä asia. Lisä aika tulee tarpeeseen sekä nimien keräämiseen kuin perustelujen ja liitteiden keräämiseen.

 Edustajat ovat lomalla,  kun palaavat saa paremmin kiinni eri poliitikkoja jolloin viesteillä pommittamalla saa paineita asian tiimoille kaikkiin puolueisiin.

Itseäni kiinnostaa myös tasa-arvo vaikutusarvion puuttuminen hallituksen kaavailuista, perustuslain mukaan se on tehtävä. Leikkaukset kohdistuisivat ensisijaisesti naisiin,  jotka ovat pienituloisimpia eläkeläisiä.  


Vieras

#12 Re: Niina Perälä on erityisavustaja terveys ja sosiaaliministeriöstä

06.07.2015 16:04

#9: LeenaP - Niina Perälä on erityisavustaja terveys ja sosiaaliministeriöstä 

 oletpa hyvin ajatellut asian ja loppuun asti !!  niin sitä pitää!

Richard Järnefelt

#13 Niljakkeet kiemurtelevat

06.07.2015 16:05

Minusta näyttää siltä, että Stubb ja kumppanit haluavat vaieta asian kuoliaaksi. Eläkkeensaajien lyöminen on heille helppo säästökohde, koska eläkeläinen ei voi mennä lakkoon tms. Painostuskeinoja on heillä vähän, joten otetaanpa eläkeläisiltä!

Kaikkensa jo antaneiden vähäosaisten lyöminen on ehdottomasti väärin, ja tämä eläkkeensaajien asumistuen "uudistus" pit'ää ehdottomasti perua. Päin vastoin, eläkkeensaajilel pitäisi palauttaa myös vuosikymmenten indeksileikkausten varastamat rahat. He ovat eläkkeensä maksaneet.

marjatta

#14 Harmillinen takaisku

06.07.2015 16:08

Se tuossa ihmetyttää, että antoiko edes uutta aikaa. Kait se alkuperäinen on annettu muille. Jotenkin asia pitäisi kyllä saada julkisemmaksi. Mutta vaikka meillä Suomessa lienee vielä sananvapaus, niin hallituksen ja eu:n linjan kanssa eriävät mielipiteet eivät meinaa päästä läpi edes ylessä. Onneksi Haglundin pudottua hallituksesta, on sentään eri mieltä olevien trolliksi haukkuminen melkein loppunut. Se oli varsin omituinen ja sairas yritys tukkia sananvapaus.


Vieras

#15

06.07.2015 16:37

En ymmärrä, miksi tämä adressin luotuspäivä piti peruuttaa? Tuosta viestistä se ei käynyt ilmi.

Vieras

#16 Re:

06.07.2015 17:23

#15: -  

 En ollutkaan sitten ainoa joka ei ymmärtänyt viestiä.Minullekkin jäi epäselväksi miksi aika peruttiin.Sain kuvan ettei Leena olisikaan mennyt henkilökohtaisesti luovuttamaan adressia ja siksi peruttiin.Mutta hän on menossa.

LeenaP

#17 Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi?

06.07.2015 17:37

Yritin sinne soittaa ja kysyä asiaa, mutta eivät vastaa puheluihin.Kaipa näkee mun numeron. En nyt jotenkin jaksa enää pommittaa sinne.Olen 5-6 kertaa soittanut ja aina asia muuttuu ja tulee eritietoa.Alunperin oli avustaja Marja Vanhala (eli Hanna Mäntylän avustaja) ja yht äkkiä hän ilmoitti ,että muhun ottaakin yhteyttä erikoisavustaja Niina Perälä ja viesti oli tuo mikä on tuossa laitettu. Mitä minä voin siihen sitten tehdä?


Vieras

#18 Re: Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi?

06.07.2015 18:04

#17: LeenaP - Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi? 

 Tuntuu vähän siltä, että pelaavat aikaa eli myöhemmin sanovat, että lainvalmistelu on jo niin pitkällä, ettei muutosehdotuksia voida enää ottaa huomioon. Toisaalta on tietysti parempi saada paljon nimiä ja erityisesti media paikalle. Myös loma-ajan jälkeen on tehokkaampi vaihe. Voitaisiin myös me köyhät eläkeihmiset tulla eduskuntataloneteen ulos tukemaan luovutusta. Tärkeää pitää ote luovutuksesta omissa käsissä. - Mistä saisi tietää lainvalmistelun tilanne ?


Vieras

#19 Re: Re: Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi?

06.07.2015 18:12

#18: - Re: Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi? 

 Sitäpä pahoin pelkään että välttelevät koko asiaa.Mistä saisi selville missä vaiheessa asian lain valmistelu nyt on,ettei olla myöhässä adressin kanssa.Kyllä mielestäni ministeri Mäntylä pitäisi olla paikalla kun adressia luovutetaan.Leena olet parhaasi tehnyt asian etenemisen eteen.

Wilde

#20 Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi?

06.07.2015 19:27

#19: - Re: Re: Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi? 

 Minulle ei jäänyt epäselväksi, että miksi eivät adressia vielä halunneet ottaa vastaan. Syitä on monia, mutta mainitaan nyt ne tärkeimmät. Varsinaiset pysyvät toimet eläkkeensaajan asumistuen lakkauttamisesta tehdään jo elo-syyskuussa, joten silloin adressin vieminen on jo myöhäistä, koska päätökset on jo tehty ja niitä ei voi enää siinä vaiheessa muuttaa, ilman uutta kierrosta eduskunnan kautta. Sitä ei yksittäiset poliitikot tai oppositiopuolueet tule tekemään (eli esim. välikysymystä aiheesta), koska kohderyhmä on niin pieni (vain noin 180 tuhatta taloutta, kun taas lapsiperheet ym. ovat isompia kohderyhmiä, joista ääniä halutaan kalastaa). Adressin allekirjoittajamäärä on aivan liian alhainen, jotta se ylittäisi valtakunnallisen uutiskynnyksen, joten senkin takia asia on hallitukselle "yks hailee". Allekirjoittajia olisi paljon enemmän, jos ne kaikki eläkeläiset, joita asia koskee, olisivat mm. sosiaalisen median tavoitettavissa. Valitettavasti monilla on vain se vanha nokian vanha luuri ja parhaimmillaan 3G-yhteys.

Sitten tuo säästömäärä, jonka arvioidaan olevan noin 123 miljoonaa euroa, ei pidä paikkaansa ollenkaan, mutta osa siitä toteutuu, kun kaikki eivät mene sossun luukulle vaan leipäjonoon, koska eivät tiedä oikeuksiaan. Ne taas, jotka menevät, heitä nöyryytetään aivan turhan takia, kun nykyinen eläkkeensaajan asumistuki olisi heille riittänyt, eikä sossua avuksi tarvittaisi. Eli todelliset säästöt jäävät pieniksi, olemattomiksi tai jopa lisäävät menoja - sossun asiakkaana eläkeläiset saavat lääkemaksusitoumuksia ja terveydenhuollon maksusitoumuksia pienten tulojen takia varmasti jatkossa. Eli nekin, jotka nyt ostaa lääkkeensä asumistuen voimalla, voivat hakea niihin maksusitoumuksen kunnalta (kunnan menot nousevat). Tätä asiaa eivät päättäjät ole ottaneet huomioon, ja ainakin itse tulen pitämään huolen siitä, että kaikki kenellä on mahdollisuus jatkossa sossusta jotain saada, niin siinä heitä opastan - säästö osuu hallituksen omaan nilkkaan. Juutuubista löytyy muuten monta videota, joissa Timo Soini on kalastanut ääniä Persuille lupaamalla eläkeläisille, ettei heidän asemaansa heikennetä - ja kaikki puheet juuri vaalien alla. Osa meistä oli niin tyhmiä, että uskoi mitä luvattiin. Parinkympin lisäys omaan takuueläkkeeseeni tarkoittaa jatkossa kuitenkin noin 130 euroa vähennystä tuloista, vain poistamalla eläkkeensaajan asumistuen. Mitä Stubbiin tulee lausuntoineen, niin voiko hyväosainen paremmin sanoa, kuinka vähät välittää heikompiosaisista - Köyhät kyykkyyn!!


Vieras

#21 Re: Re: Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi?

06.07.2015 19:44

#18: - Re: Kyllä mullekin jäi epäselväksi asia ,että miksi? 

 Valtioneuvoston sivuilta löytyy Ministereiden loma ajat .Mäntylä lomalla 6-10.7 ja 20-31.7.Eli tämänkin viikon juuri lomalla jos sinulla oli kiire jo luovuttaa  adressi ,ehkä sitten siitä sekaannus johtui. Loman takia myöhensivät. Toivotaan että  Elokuulle tärppää.


Vieras

#22

07.07.2015 04:06

Näinpä! Ei "ministeriä" taida kiinnostaa näin "vähäpätöinen" asia. Vai onko vain niin, että ministerillä ei ole oikein hommat hanskassa tai narut käsissä....? Näin on helppo unohtaa koko vetoomuksen saapuminen kokonaan.

Vieras

#23 Re: Niina Perälä on erityisavustaja terveys ja sosiaaliministeriöstä

07.07.2015 05:58

#9: LeenaP - Niina Perälä on erityisavustaja terveys ja sosiaaliministeriöstä 

 Tsemppiä Leena,

lisää nimiä adressiin ja syksyllä sitten oikein kunnon porukalla luovuttamaan paperit.

 

Hyvää kesää.


Vieras

#24

07.07.2015 09:25

Eduskunnasta osoitetaan nyt suoraa halveksuntaa eläkeläisiä kohtaan, on ryhdytty leikkimään kuurupiiloa. Adressille ei haluta julkisuutta, mutta vastahakoisuudesta huolimatta olisi media saatava paikalle, julkisuutta asia nimenomaan tarvitsee.

Samaan aikaan Euroopan parlamentin puheenjohtaja ehdottaa humanitaarisen avun antamista Kreikkaan.
Schultz sanoo :" Tavallisten kansalaisten, eläkkeensaajien, sairaiden ja lasten ei pitäisi joutua maksamaan tästä tilanteesta. "

Politiikot Suomessa, suuressa valiokunnassa joutuvat ottamaan kantaa Kreikan tukemiseen.

Hetkinen, Suomessa hallitus on juuri laittamassa maksajiksi Schultz :n mainitsemat ryhmät. Kovimmin hallitus on iskemässä köyhimpiin suomalaisiin vanhuksiin, täysin häpeämättömästi. Nytkö pitäisi lainarahalla tukea kreikkalaisia vanhuksia etteivät joudu kerjäläisten asemaan kuten Suomessa vanhusten käy? Kuinka törkeäksi tämä vielä voi mennä? Edustaako Suomen eduskunta Kreikkalaisia, eivätkö he nyt ole väärän maan parlamentissa?

Hallituksen suunnitelma työntää pieneläkeläiset yleisen asumistuen piiriin samaan aikaan kun myös yleistä asumistukea leikataan ja sen laskuperusteita muutetaan on järkyttävä. Yleisen asumistuen piiriin työnnettäisiin noin 200 000 eläkkeensaajaa, laskuperusteita on siis muutettava kun leikkaukset vähentävät samaan aikaan yleisestä asumistuesta varoja.

Olen ihmetellyt mistä monet eläkeläiset ovat tarkistaneet kuinka paljon asumistuki putoaa kun ei ole julkistettu miten laskuperuste muuttuu myös yleisen asumistuen leikkauksen jälkeen. Mikäli nyt käyttää laskinta Kelan sivuilla, ei se ole totuus, pitäisi tietää ensin uusi laskuperuste eli asumistuki tulee putoamaan enemmän kuin mitä osa on laskenut.
Werdendi

#25 Re:

07.07.2015 12:30

#2: -  

Monesti on ongelmana juuri se, että ihmiset eivät organisoi tehdessään adresseja.
Silloin samaa asiaa ajavia adresseja poikii useita, ja yksikään ei niistä saa kummoista äänimäärää kasaan,
kun ne jakaantuvat usean adressin kesken.

Nyt pitäisi saada keskustelua muiden adressien tekijöiden kanssa, ja päättää kuka on se 'Pää-adressi' (kuka saanut eniten näkyvyyttä, ääniä ja tukea muilta tahoilta) ja muut sitten kannustaisivat allekirjoittajiaan menemään kirjoittamaan myös/vain sen alle.
United we stand strong.

(Edit;)
Olisiko mahdollista hankkia lisää eläkeläisten ääniä kulkemalla ovelta ovelle, ja esim. palvelutaloissa (saako niin edes tehdä?) koska heillä harvoin on mahdollisuus internettiin, on myös epätodennäköistä, että löytäisivät tiensä adressisivulle ilman ohjausta. Onko adressista printattava versio oikeilla allekirjoituksilla lainvoimainen?