Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle / Tiedotteet / Keskustan hannakaisa heikkisen vastaus ei kans mieltä ylennä,verrataan opiskelijan tuloihin eläkeläisiä / Kommentit


Vieras

#1

10.07.2015 15:41

No, keskusta, mitäpä muuta voi odottaa.
t.kansalainen

#2 kepun linja

10.07.2015 16:05

Oli odotettavissa tämä lausunto. Jo ahon hallituksen aikana kepu näytti linjansa pieni tuloisten suhteen, silloinkin leikattiin köyhimmiltä ja nyt vain kovemmalla linjalla. Joten kyllä tässä itsekukin miettii miltä leipäjonossa seisominen talvipakkasella tuntuu.

Aikamoinen linja, miksei todella palauteta varallisuus veroa? Ihmettelen ja olen syvästi pettynyt  äänestystulokseen. Kuka näitä tomppeleita sinne äänesti? En ainakaan minä.


Vieras

#3

10.07.2015 16:09

Eläkeläiset kyllä sairastavat enemmän, eli ikä tuo erilaisia vaivoja mukanaan.Lääkekulut saattavat monellakin olla aika suuret. Tässä melessä ratkaisu ei ole oikeudenmukainen verrata opiskelijaa ja eläkeläistä. Lääkkeiden omavastuut ovat nousseet jne. Pienituloiset eläkeläiset asuvat yleensä vuokralla ja vuokrat ovat suhteessa tuloihin korkeat. Opiskelijat ovat sikäli huvässä asemassa että heillä on mahdollisuus työllistyä jos ja kun valmistuvat ammattiin. Mahdollisuus myös työskennellä opiskelun ohessa. Eläkeläiset useinkin jo niin raihnaisia ettei heistä ole edes osaikatyöhön. Eikä kukaan ottaisikaan enää 70 vuotiasta joka on jo oman työelämänsä tehnyt. Kuka mitäkin. Yleensä naisten eläke on pienehkö jos et satu olemaan juristi tms. Eikä miehilläkään raskaan työn raatajilla eläkeet päätä huimaa.

Vieras

#4

10.07.2015 16:15

Keskusta ei kaupunkien köyhistä eläkeläisistä välitä. Kun on maita ja mantuja ja maataloustukea tulee ovista ja ikkunoista. Leikatkaa maatalous tuki kokonaan pois kyllä kepulaiset silti pärjää myykööt metsää.
Ate

#5 Eläkeläisten tuleva asumistuki

10.07.2015 16:17

Stubbin vastaus ainakin meikäläistä suorastaan vitutti. Tämän ""kansanedustajan"" vastaus taas pistää vihaksi ja rajusti. KUKA kysyi sitä, paljon opiskelijoille jää rahaa käteen, kuka? Helvetin sekavan vastauksen antajasta näki välittömästi, ettei häntä olisi voinut vähempää kiinnostaa, eläkeläisten asema leikkauksen jälkeen. Olisi jättänyt kokonaan vastaamatta, kun noin vaikeaa oli.

Pentti

#6

10.07.2015 16:21

Kun samalla heikennetään lääke ja matkakorvauksia ja nostetaan lääkkeiden omavastuukattoa ovat heikoimmat eläkeläiset kuolleet hallituskauden aikana ja tilastoissa näyttää hyvältä. 

Eläkeläinen

#7

10.07.2015 16:22

Kyllä opiskelijan asema on ihan toinen kuin pienituloisen eläkeläisen. Opiskelijalla on mahdollisuus työskennellä opiskelun ohessa. Usein opiskelijat saavat tukea vanhemmiltaan jne. Kuka köyhää eläkeläistä auttaisi? Työhön en kykene ja vanhemmat ovat haudassa.

Ei ole köyhällä helppoa!

#8

10.07.2015 16:30

"Onneksi kaikkein pienituloisimmat kotitaloudet (tulot alle 15 000 euroa vuodessa) kärsivät tästä vähiten: Kelan laskelmien mukaan suurimmalla osalla heistä tuki joko pysyy lähes ennallaan tai jopa kasvaa"

Mistä löytyy tämä Kelan laskelma ja millä laskuopilla se on tehty? Tällä hetkellä oma eläkkeeni on 13 240 euroa vuodessa ja kun lasken asumistukeni yleisen asumistuen laskurilla, niin sen mukaan asumistukeni tulee laskemaan melkein 150€/kk ei siis pysy ennallaan eikä missään nimessä nouse!!

Naurettavaa vetää tähän opiskelijat, eläkeläinen kun joutuu sillä eläkkeellään elämään loppuikänsä, mutta opiskelija ei opiskele kuolemaansa saakka.

J.Koskinen Tampere

#9 SAK:n kannanotto asiaamme

10.07.2015 16:32

Lähetin asiasta tietoa SAK:lle Tässä Vastaus

Hei, Kiitokset palautteestasi. Vien viestisi eteenpäin eläkkeen saajien asumistuesta. SAK pyrkii osaltaan vaikuttamaan myös hallituksen leikkauspäätöksiin. Mukavaa kesää, Tiina-Emilia KaunistoTiedottajaSuomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry

Pieneläkeläinen

#10 Eläkeläisten asumistuki

10.07.2015 16:32

On väärin verrata opiskelijaa eläkeläiseen. Kaikki eläkeläiset ovat olleet nuoria kanssa, ja silloin ei ollut mitään opintotukia eikä muutakaan rahallista apua. Sen takia ihmiset menivät töihin pienillä palkoilla. Silloin ei ollut edes minimipalkkaa, kuten nyt. Ja muuten, omalta kohdalta, niin 40vuoden matalapalkkaisen työn jälkeen kun vihdoin ( sairaanakin ) pääsin eläkkeelle ja rupesin saaman asuntotukea ( 250e/kk ). Työeläke on huimat 1.100e/kk- 200e veroja= 900e/kk. Vuokra on 600e/kk pienestä yksiöstä. Ruokaan ja lääkkeisiin ei jää paljon, puhumattakaan johonkin muuhun. Suorastaan närästää kun eläkeläisiltä pitää ottaa ne viimeiset rahat.


Vieras

#11

10.07.2015 16:35

No minä,joka olen työkyv.eläkkeellä vaikean sairauden takia saan yli tuon mainitun summan/vuosi,mutta heh,lääkkeet,lääkärit ym. maksaa...etten suinkaan koe oikeudenmukaisuutta tässä..
leena

#12 joo kyllä pisti taas tääkin vastaus vihaksi

10.07.2015 16:42

maataloustukia ei leikata ollenkaan, mutta että opiskelija ja eläkeläinen laitetaan vertailuun.Millasia ihmisiä tuonne on oikein äänestetty. oi voi ja voi voi,,,sydän itkee...


Vieras

#13 Tökerö vastaus jälleen

10.07.2015 16:54

- On uskomatonta nämä tavis - politiikkojen vastaukset, heidät on valittu eduskuntaan kansan keskuudesta,  kun he avaavat eduskuntatalon raskaan oven, kuvitelma muiden yläpuolelle nousemisesta muodostaa harhan.

 En itse arvosta yhtäkään näistä napin painajista,  ei vaadi kummoisia taitoja painaa nappia käskystä,  palkka tuosta on kuitenkin hulvaton kun sitä vertaa napinpainajaan tehtaassa. 

Eläkeläistä ja opiskelijaa on röyhkeää verrata. Toinen on nuori ja terve,  toinen vanha, hauras  ja iän tuomien terveysongelmien raskauttama. 

 

Eläkeläisten asumistuki on luotu turvaamaan ikäihmisten asuminen kotonaan silloin kun ihminen on heikoimmillaan, tuo asia ei ole muuttunut miksikään.  

 

Hallitukset ovat 90-luvulta lähtien heikentäneet eläkeläisten asemaa  leikkaamalla ja jäädyttämällä eläkkeitä, se on johtanut pahenevaan eläkeläisköyhyyteen.

Tarkoitukseni on viikonlopun aikana laatia tiukkaa tekstiä niin sosiaali-ja terveysministerille,  joka on persu,  vanhusten pettäjä  puolueen edustaja,  joka vaaliteltoilla vannoi ettei pieneläkeläisiltä voi enää leikata mitään ja vahvisti sanomaansa tutulla slouganilla "meidän takki ei käänny ". 

Aion viestissäni myös kysyä miksi ministeriöstä ei ilman halventavaa kuurupiiloa saa aikaa adressin jättämiseen ja millä oikeudella ministeriö sanoo ettei media voi olla paikalla. 

Samalla laitan viestin kepun tavikselle joka kehtaa suoltaa tuollaista tekstiä vastaukseksi. 

Tv Leena Harden 

 

Aion jatkaa politiikkojen pommittamista viesteilläni,  esittää faktoja joita ei voi kumota tyhjillä vastauksilla. 

 


Vieras

#14 Re: joo kyllä pisti taas tääkin vastaus vihaksi

10.07.2015 16:56

#12: leena - joo kyllä pisti taas tääkin vastaus vihaksi 

  Eikai eläkeläistä ja opiskeljaa voi verrata keskenään hullua hommaa,hävetkää päättäjät.

 


Vieras

#15 Re: joo kyllä pisti taas tääkin vastaus vihaksi

10.07.2015 17:20

#12: leena - joo kyllä pisti taas tääkin vastaus vihaksi 

 Vertailukohdaksi voisi ennemminkin ottaa niin maataloustuet kuin maahanmuuttajille tarjotut hulppeat sosiaalituet.  

Tanska ja Britannia ovat päättäneet puolittaa maahanmuuttajien sosiaalituet vähentääkseen maidensa houkuttelevuutta ilmaista elämää etsiviltä Afrikkalaisilta.  Miksi Suomi ei tee samoin?

Asun lähellä Itäkeskusta Helsingissä ja täällä näemme sairaalloisen lihaviksi paisuneita somaleita ahtamassa itseensä burgereita shoppailun välillä.  Merkkivaatteita,  hajuvesiä, lentolaukkuja kotimaan lomailua varten,  matkatoimistossa varaamassa lippuja jne. 

Samaan aikaan köyhimmät vanhukset kaivelevat kukkaron pohjalta kolikoita ostaakseen ruokaa.  Ristiriita on järkyttävä. 

Huonokuntoiset vanhukset haluttiin koteihinsa säästösyistä ja nyt heidät halutaan kadulle säästösyistä.  

Tämä ei ole Suomi jota rakensimme voimiamme säästämättä,  näin ei voi kohdella vanhuksiamne. 


Vieras

#16

10.07.2015 17:31

Voi hyvä tavaton mitä kakkaa. Miten ihmeessä ne ovat päätyneet, että alle 1500 e kuukaudessa ei asumistuki leikkaannu. No leikkaantuhan se ja paljon leikkaantuukin.
Ja sitten on tosi loukkaavaa verrata opiskelijoita ja eläkeläisiä. Opiskelu on tilapäinen olotila. Eläkeläisyys on loppuelämää.
Sairas kirjoitus kaiken kaikkiaan.

Vieras

#17

10.07.2015 17:34

On törkeätä pistää rinnakikain eläkeläisten tulot ja opiskelijoiden tulot. Opiskelijat opiskelee tulevaisuutta varten. Opiskelijat saavat ilmaisen koulutuksen Suomessa. Heillä on mahdollisuus ottaa lainaa opiskeluajallaan ja maksaa laina takaisin kun valmistuvat. Näin on ennenkin opiskeltu velan varassa. Pienituloiset eläkeläiset eivät saa lainaa eivätkä pystyisi sitä takaisin maksamaan. Toinen jota ihmettelen on se, että asumistukea maksetaan rikkaille. Minun tietääkseni asumistuen saamisen ehtona on pienet tulot ja tukea maksetaan asunnosta vain pieneen osaan 37 neliön osuuteen. Joskun minusta tuntuu, että kansanedustajat eivät ole tietoisia tukien antamisen ehdoista. Toiset tuet ovat lakisääteisesti tarkoitettu pienituloisille siksi, että he pystyisivät maksamaan asumisen ja ruokansa kalliissa Suomessa. On myös hyvin loukkaavaa verrata eläkeläisiä opiskelijoihin ja lapsiin. Olemme ihan yhtä arvokkaita ihmisinä kuin edellä mainitut. Me vain olemme jo tehneet työsarkamme tämän yhteiskunnan hyväksi. Nostaneet maan nousuun sodan jäljiltä.

Vieras

#18

10.07.2015 17:51

Taas yksi hölmöläisen vastaus meille  eläkeläisille. Mitään tietämätön  tuo on sairaan ja köyhän elämästä. Törkeää verrata  nuorta jolla on työura edessä ja sairasta eläkeläistä.mutta kun itse on vielä nuori tämä keskustalainen ja alakoululaisten lasten äiti niin ei voi tietää kun tuskin kolotukset vielä paina.On  itse pitkään kouluttautunut niin taitaa hyysätä vain opiskelijoita.Itse olen ollut opiskelijan äiti ja joutunut eläkkeelle jo 55 vuotiaana siksi eläke niin pieni.Tyttäreni opiskeluaikana kävi sivutöissä ja oli hyvät ruokaedut yliopistolla. Kela maksaa ateriatuen suoraan yliopistoravintolalle.  Vihaksi pistää tuo vertaaminen. Suomessa hyysätään kaiken maailman ikuisuusopiskelijoita.

 

Ja valehteli suoraan sanottuna siitä että tietyillä tuloilla tulo nousee tai pysyy samana. Niin ehkä jos on halpa vuokra, mutta eläkeläisen asumistuessa hyväksytään paljon korkeampi vuokra kuin yleisessä.Eläkeläisten olisi pakko mennä sitten halvempaan mitä tuskin löytyy.

olipa vastaus

#19

10.07.2015 17:53

Eläkkeen saajan asumistuki on tukena silloin kun ihminen ei syystä tai toisesta kykene töihin, oli kysymys sitten vanhuuseläkkeestä tai sairaseläkkeestä. Opiskelun ja työttömyyden on tarkoitus olla tilapäisiä tilanteita. Lohduton ajatus että joku vanhuuseläkkeellä oleva joutuu toimeentulotukiluukulle loppuiäkseen. 

Just!

#20

10.07.2015 18:14

Me eläkeläiset ovat rakentaneet nyky yhteiskunnan jotta nämä nykyiset valtiontyöntekijä (nuoret ministerit,  nuoret kansanedustajat, yms) ovat saaneet ilmaisen koulutuksen terveydenhuollon ja päivähoidon! Tässä nyt on sitten kiitos! Ei muuta kuin kiitos vain ja näkemiin leipäjoon!

Kaikista paras jos kuoltaisiin pois äkkiä jotta ei tulisi yhteiskunnalle ylimääräisiä menoja!

Muistakaa seuraavissa vaaleissa että Persut mainosti itseä työväenpuolueena joka on pienen ja köyhän ihmisen asialla! Näin sitä käy kun itse pääsee sinne mustanauton takapenkille!!!!!! 

Kokoomus ja kepulaiset eivät yllätä! He eivät ole koskaa olleet pienen ja köyhän ihmisen asialla paitsi vaalien alla!! Vaalit kun on ohi niin unohdetaan heti mahd. lupaukset!

Meillä pienitulosilla joka ikinen sentti menee kulutukseen ja kun siitä leikataan (asumistuet) sekä nostetaan samaan aikaan maksuja (teveys, kotipalvelu yms) niin se melkoinen lovi pieneen eläkkeeseen ja joka sentti on kotimaisesta kulutuksesta pois!!! Järkevää!!! Just!


Vieras

#21

10.07.2015 19:30

Tämä poliitikko on tainnut käsittää Kelan laskelmat tahallaan väärin. Ilta-Sanomissa http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1433935937591.html Kelan matemaatikko sanoi, että "voitolle jäävät ne, joiden tulot ja asumismenot ovat olleet pienet".

Sehän jo tiedettiin että asumistuen leikkauksesta selviävät hyvin ne, jotka asuvat 300 euron vuokra-asunnoissa. Mutta kun suurin osa meistä joutuu tyytymään markkinahintaisiin kämppiin kun muuta ei löydy! Ja silloin leikkuri vie satasia tuesta, vaikka olisit miten köyhä jo ennestään. Odotan innolla tämän Heikkisen järjestävän kaikille vähätuloisille eläkeläisille edulliset kodit!


Vieras

#22

10.07.2015 19:55

Huh huh minkälaista väkeä pääsee kansanedustajaksi. Vertailu opintotukeen aiheuttaa myötähäpeää.

Vieras

#23

10.07.2015 20:26

Just just... tähän ei oikein enää edes osaa sanoa mitään, tuntuu taistelu olevan ihan turhaa, ei nuo nk. päättäjät ymmärrä, mitä ne on tekemässä :( Opiskelioilla on kuitenkin mahdollisuus tulevaisuudessa, kohentaa tulojaan, työn myötä, eläkeläisillä ei sitä mahdollisuutta enää ole :/
Eija

#24 Eläkkensaajan asumistuki

10.07.2015 20:40

Hanna-Kaisa Miettisen vastaus ei mieltä ylennä,kaikilla hallituksen edustajilla näyttää olevan sama linjaus tämän asian suhteen,ei hyvää päivää!Eikö kukaan oikeasti ajattele pienituloisia eläkeläisiä lainkaan,tämä on ihan järjetöntä toimintaa.

Millähän kaavalla Hanna-Kaisa on laskenut,että mukamas yleinen asumistuki on eläkeläisille parempi,kuin nykyisin oleva,voi jumalauta sanon minä.Se nyt kuitenkin on kaikkien tiedossa että yleinen asumistuki tulee olemaan huomattavasti pienempi,järjen käyttö tässäkin tapauksessaa on sallittua!!

Miksi verrata opiskelijoita ja eläkeläisiä keskenään,me olemme eläkerahamme maksaneet,opiskelijat eivät ja muutenkin opiskelijoiden ns.tulot tulevat eri lähteistä,opintolaina,opintotuki,asumislisä joka on isompi kuin eläkkeensaajan asumistuki+mahdolliset kesätyö sekä iltatyö palkat+toimeentulotuki.En sano ettäkö heidänkään elämä helppoa olisi,mutta nämä asiat on irroitettava toisistaan.

Kuollut mies kummittelee

#25 Ikuinen opiskelija

10.07.2015 21:17

Vai että verrataan opiskelijaan...

Itse olen elinikäinen opiskelija it-alalla ja sehän tiedetään, että se ala muuttuu joka vuosi.  Olen 90-luvun laman jälkeen ollut pääsääntöisesti työttömänä ja silloisena yrittäjänä menetin kaiken varani ja jäin vielä 20 vuotiseen velkavankeuteen siten, ettei edes asuntoa tarjottu sen takia sinä aikana.  Työhakemuksia kymmeniä ja yli 20 eri kurssi- ja koulutustodistusta ja muutama työtodistuskin. Yhtenä päivänä heitin ne kaikki roskiin ja aloin juopottelee, kun ei edes työhakijatkaan vastailleet.

Olen pitkäaikaistyöttömänä käynyt työllisyyskursseja kaiken kaikkiaan yli 100 kuukautta ! nii'in ja vain yksi työharjoittelupaikka. Yritystä on yritetty uusperustaa ja yrittäjän kursseja atk-merkonomin tutkinnon lisäksi käyty ? starttirahat ovat aina loppu tai joku hevon könstä TE-keskuksesta tai vastaavasta vain lannistaa, nujertaa ja estäen "sparraavilla" lausunnoillaan starttirahan hyväksymisen.  

Juuri ennen tätä kirousta 1,5 kk sitten, vaihdoin vuokra-asuntoa isompaan kaupunkiin ja kalliimpaan ja isompiin tiloihin (vuokra 614 ja eläkkeet yhteensä 850 ja eläkeläisen asumistuki 426).  Taustalla tavoitteena kerran vielä yrittää nyt sivutoimisena yrittäjänä (eläkeläisenä), M U T T A tämä eläkeläisen asumistuen leikkaus on tämän toimenkuvan kuolinisku ja ihan kirjaimellisesti.  

En suostu enää sossun luukulle toimentuloturvaa kerjäämään ja sitä häpeää kokemaan ja varmastikin joudun uudestaan velkavankeuteen, sillä olen ottanut lainaa, joilla olen investoinut it-laitteisiin so. ne jäävät pakostikin maksamatta ja asunnon vaihto vuoden sisään edessä tai sitten ... jätän sanomatta.  

Turhauttaa jo etukäteen kokea sitä, mitä taas on edessä ja varsinkin tällaiset lausunnot empatiaköyhiltä hallituksessa olevilta kansanedustajilta suututtaa yhä enemmän.