Rakentavan keskustelun puolesta ev.lut. kirkossa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rakentavan keskustelun puolesta ev.lut. kirkossa.

Rivijäsen
Vieras

#1 Rakkaus rakentaa

01.04.2011 15:38

Jeesus sanoi, että meidät tunnetaan Jeesuksen opetuslapsiksi siitä, että meillä on keskinäinen yhteys. Jos me valkeudessa vaellamme, niin meillä on keskinäinen yhteys ja Jeesuksen, Jumalan Pojan veri, puhdistaa meidät kaikkinaisesta vääryydestä.
Kirkko ei ole vain joidenkin kirkko vaan kaikkien yhteinen kirkko. Rahalla painostaminen on kiristystä, ja se ei rakenna vaan hajottaa.
Rakentavan keskustelun puolesta
Vieras

#2

01.04.2011 17:00

Raamattu 1933/38 tekstistä.
Jes. 9:6
(9:5) Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.

Jaak. 1:5
Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.naispappi
Vieras

#3

01.04.2011 17:52

Hyvä adressi. Rakentavaa keskustelua todella tarvitaan!
KTS
Vieras

#4 Tämä on yhteiskunnallinen ilmiö

01.04.2011 18:45

Allekirjoitin tämän vaikka en kuulu luterilaiseen kirkkoon. Tein sen siksi, koska tämä ei koske ainoastaan luterilaista kirkkoa, vaan myös ympäröivään yhteiskuntaa, johon minäkin kuulun. Vihreät ovat tämän ensisijaisesti nostaneet yhteiskunnalliseksi. Nyt tätä hyvähengen keskustelua tarvitaan todellakin ennenkuin olemme taas eriarvoisia laista huolimatta. Monet kristilliset järjestöt tarvitsevat rahoitusta, jotta köyhät voitaisi ruokkia ja kirkko yhtenä järjestönä hoitaa valtion kansalaisten auttamisen. Tämä on mm. valtion etu. Olen kyllä kristitty, joten tämä on minullekin merkityksellinen asia.
uskova
Vieras

#5 Varjele meitä näistä fariseuksista

01.04.2011 20:02

Hienoa nähdä näitä ev.lut.kirkon ja raamatun vastaisten oppien kannattajien allekirjoittaneitten nimiä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.04.2011 20:14


Uskova
Vieras

#7 Re: Re: Varjele meitä näistä fariseuksista

01.04.2011 20:46

# Varjele meitä näistä fariseuksista 

"Jeesus"   siellä   Sleyn  porukoissa ja   "Jeesus"  täällä  Luther-säätiön  porukoilla .  " Jeesus"   tuolla  helluntailaisten  leirissä  ja   "Jeesus "    siellä Raamattuopiston porukoissa.   " Jeesus"   siellä ja" Jeesus"  täällä, varsinkin tämän adressin allekirjoittaneiden fariseusten  huulilla ...         Näitä  valheen perässä juoksioita riittää, kuten näitten  kirjoittamani  lahkojen perässä  juoksijoita,  jotka  ilmoittavat itseään  " herätysliikkeiksi "  ( kuten nämä merkilliset  Sley, Luther-säätiö, Helluntailiike ja Raamattuopisto...  ja mitä kaikkia  merkillisiä  lahkoja niitä onkaan... )     

Aivan kuten Raamatussa  kerrotaan ja  joista Jumalan Poika itse meitä kaikkia varoitti tämänkaltaisista porukoista  ja mesoojista.    

Yksinäinen huolehtija
Vieras

#8 Älkää rasittako työtöntä enää lisähuolilla

01.04.2011 21:02

Allekirjoitin adressin, koska siinä puhutaan rakentavasta keskustelusta kirkossa, jota nyt todella tarvitaan. Olen keskitien kristittypahanen. Kaksi vuotta sitten erosin kirkosta, koska en kestä tätä riitelyä. Uskoni ei ole joutunut koetukselle, mutta riitely on yksinkertaisesti rasittavaa. Olen työtön, hyljeksitty sinkku (hetero)ja luulin, että erotessani en enää olisi huolissani tästä kirkosta. Sen sijaan tuo riitely saa minut aina vain huolestuneemmaksi.

Yksi asia yleensäkin Suomessa on toiveenani: erilaisten mielipiteiden suvaitseminen. En kuulu herätysjärjestöihin, en ole samaa mieltä asioista kyseisten järjestöjen kanssa (en ole kyllä liberaalikaan), mutta olen suvaitsevainen ja nämä toisin ajattelevat saavat puolestani olla tässä kirkossa. En ymmärrä, miten länsimäissä pienen jäljelle jääneen kristittyjen joukon saisi käsittämään, ettei ole enää varaa riidellä, kun paatti on uppoamassa.
ystävällinen luunappi
Vieras

#9

01.04.2011 21:04

Nykyinen kirkkolaki on eduskunnan hyväksymä. Niin tulee seuraavakin olemaan jos halutaan tehdä muutoksia. Siksi kirkko on luisunut liukkaalle pinnalle väittäessään nykyistä menoa kirkon opiksi. Tarvitaan ihme, että rehellinen yhteys voisi syntyä.
Yksinäinen huolehtija
Vieras

#10 Ystävällinen ehdotus

01.04.2011 21:29

Jos ei tämä riitely lopu, niin sitten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jakaa tämä kirkko kahteen tai kolmeen osaan. Silloin kaikki voivat rauhassa toteuttaa omaa juttuaan ja tehdään sitten ekumeenista yhteistyötä keskenämme.
Nainen
Vieras

#11

01.04.2011 22:48

En voi hyväksyä, että näiltä lähetysjärjestöiltä vähennetään määrarahoja. Mielestäni heille pitäisi kaksinkertaistaa kannatus sillä niin tärkeää työtä he tekevät Jeesuksen käskyn mukaan.

Vieras

#12

01.04.2011 23:50

Pois kiristysmentaliteetista kirkossa!
Avointa keskustelua Jumalan tahdon löytämiseksi.
Lue Apt:stä miten apostolit pääsivät yksimielisyyteen.
Pastori
Vieras

#13 Mikä uhkaa herätysliikkeitä?

02.04.2011 01:36

Sympatiani ovat tämän adressin puolella, mutta itse näen talouden kiristymistä suurempana uhkana sen, että herätysliikkeet mukautuvat lopulta millaiseen menoon tahansa kirkossa säilyttääkseen sen parissa toimintamahdollisuutensa. Kovenevat otteet kirkossa voivat jopa auttaa tästä mukautumisen vaarasta, kun nähdään, mistä todella on kysymys. Uskon myös, että kovenevat otteet kirkossa kääntyvät ennen kaikkea sitä itseä, eikä epäsuosioon joutuneita herätysliikkeitä vastaan. Seurakuntien kirkot huokuvat jo tyhjyyttänsä, mutta jumalanpalvelusyhteisöt kasvavat.
Kouristuksenomainen turvautuminen uppoavaan laivaan tulee pettämään, minkä tähden uskon olevan vain terveellistä, että herätysliikeväki joutuu kasvamaan itsenäisemmäksi.
Entinen Sleyn jäsen
Vieras

#14 Näiden liikkeiden kanssa rakentava keskustelu on mahdotonta

02.04.2011 07:58

Nämä liikkeet katsovat omistavansa koko totuuden, niin rakentavasta keskustelusta ei tule mitään. Onhan asia havaittavissa jo virkakeskustelun yhteydessä? Ei tarvitse kuin lukea Sleyn ja Selk:n kannanottoja.
diakonissa
Vieras

#15

02.04.2011 08:47

Kirkko tällä tavalla yrittää vaientaa uskovat, kysytään kuin käärme paratiisissa: "onko todella Jumala sanonut niin".Ei ikinä olisi osannut uskoa, että näin pimeyteen joudutaan jo nyt.
Uskovat, nostetaan päämme, ollaan rohkeat puolustamaan Jumalan Sanaa.
Yksinäinen huolehtija
Vieras

#16 Kristityt yhdistykää

02.04.2011 09:05

En vastusta naispappeutta, mutta minkä takia hermostutaan siitä, ettei joku sitä hyväksy? Rakentavaa keskustelua he ovat mielestäni käyneet ja totta puhuen ihmettelen, että viitsivät vielä tässä kirkossa roikkua, koska juuri heitä kohtaan keskustelu on ollut välillä täysin asiatonta. Jos Jumala on antanut jollekin peränpitäjän osan muistutuksena siitä, mistä ollaan tultu, niin minkä he sille mahtavat? Ja kuka meistä länsimaiden mukavuudenhaluisista ihmisistä tietää totuutta enää mistään? Ettekö te todellakaan ymmärrä, että meillä kaikilla on oma tehtävämme? Esim. helluntailaisten (en ole helluntailainen, enkä ole koskaan käynytkään) tehtävä on pitää Ilmestyskirjan rikasta perintöä yllä. Ja ihan vain siltä varalta, jos se sattuu olemaan totta (itse kallistun sille puolelle, että on sangen totta). Minkäänlaista hengellistä ylimielisyyttä en tunne ketään kohtaan.

Se on totta, että saattaa hyvinkin olla, että Jumala käytti naispappeutta täkynä, jolla sai Luther-säätiön perustettua, koska johonkinhan se evankeliumi täytyy turvaan viedä tällaisina aikoina. Jos te olisitte itse halunneet pysyä yhdessä, niin olisitte etsineet paikan, jossa he voisivat kirkossamme olla, maallistuneen lehdistön eteen ei tarvitse tämmöisistä asioista lähteä tappelemaan. Suuri yleisö on niin välinpitämätön, ettei se tiennyt edes tällaisen olemassaolosta, ennenkuin siellä jostain kumman syystä haluttiin ajaa jokin pieni vähemmistö ulos ja käyttämään vieraantunutta yleisöä, joka ei tunne asioita, kapulana jossain valtataistelussa, jota täällä ilmeisesti käydään.

Mielestäni kaikki nämä joita tässä parjataan ja huiskitaan, on kyllä sitä, että ensimmäisiä palvelijoita aletaan lyömään. Itse olen keskikristitty ja uskon, että olen aika pian vuorossa, koska uskossani on sen verran klassisia piirteitä kuten: En todellakaan pidä Jeesusta puusepän poikana, joka tuli puhumaan viisaita. Saatte heittää leijonille, mutta Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, Vapahtaja, täytti lain ihmisten puolesta, kärsi rangaistuksen ihmisten puolesta ja nousi kuolleista. Joka ikinen ihminen tällä planeetalla tulee kuulemaan sen viimeistään kuolemansa jälkeen ja saa vielä siinä tehdä parannuksen. Jumala tietää sen, että miksi muut eivät usko, joten en ole tässä ketään tuomitsemassa minnekään.


Vieras

#17

02.04.2011 11:28

Erittäin hyvä asia. Ylilyöntejä tulee puolin ja toisin ja anteeksiantamusta tarvitaan entistä enemmän.Mutta en oikein ymmärrä uhkailua ja kiristystä rahoista tämän tapauksen yhteydessä.Niitä rangaistaan, jotka eivät ole olleet edes tietoisia koko projektista (paikallisseurakuntien toimijoita) En minäkään allekirjoita kirkossa kaikkea, mutta toimin kirkossa myös vapaaehtoisena.
Yksi heistä
Vieras

#18

02.04.2011 11:54

Pekka Simojoen laulun sanoin: "Siellä on vain joukko eksyneitä, jotka kerran kotiin noudettiin..."
Teuvo Toni Manninen, tuomiokapitulin notaari emer.
Vieras

#19

02.04.2011 12:27

Ruotsin kirkon ratkaisu avioliittokysymyksessä olkoon mallina myös Suomen kirkolle !
Tarkennus
Vieras

#20

02.04.2011 13:35

Tai ehkä paremminkin, Ruotsin kirkon malli olkoon varoituksena meille. Eikös se erimielisyys ja hajaannus johdu juuri (myös) tuosta kysymyksestä?
Manu Ryösö
Vieras

#21 sympaattista mutta epäselvää...

02.04.2011 13:58

Suvaitsevaisuus on kaunis ajatus, mutta sitä ei voi viedä rajattoman pitkälle. Minusta tuntuu, että Suomen evl-kirkossa suvaitsevaisuus on jo viety moraalin edellyttämän kipukynnyksen ohi.

Suomen evl-viitekehykseen on muodostunut kaksi toisensa jyrkästi poissulkevaa moraalinormia. Ne ovat kuin tuli ja vesi. Molemmat eivät voi olla samassa astiassa. Kyse ei ole enää suvaitsevaisuudesta, vaan elämästä ja kuolemasta. Homoseksuaalista elämäntapaa toteuttaville on kohtalon kysymys pidetäänkö tässä elämänmallissa elämistä kadottavana syntinä vai ei. Samoin koemme me, jotka uskovat Raamatun sanan miesten kanssa makaamisesta kadottavana syntin. Todellista yhteyttä ei ole. Tässä vaiheessa puhe suvaitsevaisuudesta on valehtelua.

Ymmärrän varsin pitkälle vastustajiani, jotka haluavat ottaa lähetysjärjestöni tuet pois. - Minäkin jättäisin Setan ajatuksia markkinoivat kirkon työntekijät ilman palkkapussia. Siinä on myös syy, miksi kyseenalaistan kirkollisveron maksamisen moniin evl-seurakuntiin nähden.

Rahalla kiristäminen on rumaa, mutta rahaa ei tulisi työntää sellaiseen toimintaan, jota ei voi hyväksyä. - On parempi olla kylmä tai kuuma, mutta haaleat Herra oksentaa ulos...

Hermanni Riikonen
Adressin tekijä

#22 Re: sympaattista mutta epäselvää...

02.04.2011 15:33

Manu,

minä näkisin, että tällaisia toisensa poissulkevia moraalinormeja on paljon muitakin, ja myös järjestöjen sisällä. Esimerkiksi alkoholi. Siitä on ainakin neljää eri tulkintaa, millainen alkoholin käyttö sopii kristitylle, ja kaikki voivat silti käydä yhdessä ehtoollisella! Tai kysymys kohtuullisesta elämäntavasta. Joillekin turha autolla ajelu on kadottava synti, joillekin on kohtalon kysymys pidetäänkö sitä syntinä vai ei. Mutta eihän siinä olisi tolkkua, jos pitäisi perustaa erikseen autoilevien kirkko, joukkoliikenteen käyttäjien kirkko jne. Yhtä kirkkoa olemme niin kauan kuin uskomme Kristukseen, niinhän Kristus itsekin lienee toivonut ja toivoo tänäänkin.

Ariel Neulaniemi tuolla allekirjoituksensa yhteydessä sanoi sen mitä varmasti moni on kaikkien näiden kohujen keskellä ajatellut: "Toivon kirkon ja herätysliikkeiden keskittyvän päätehtäväänsä: evankeliumin kertomiseen jokaiselle." Keskitytään siihen mikä yhdistää, ei tietenkään väkisin piilotellen sitä mikä erottaa, mutta asettaen asiat oikeaan järjestykseen. Kristus keskelle ja me siihen ympärille, katse Häneen, siinä on kyllä tilaa erilaisille ryhmille. Parasta olisi, jos ne voisivat olla vastapäätä toisiaan, niin että Vapahtaja saisi olla välimiehenä. :)

Kiitän sydämellisesti kaikkia adressin allekirjoittajia ja keskusteluun osallistujia!

Vieläkin hiukan huolehtija
Vieras

#23

02.04.2011 18:17

Tuli mieleen tästä evankeliumin kertomisesta jokaiselle:
Esim. länsimaissa ja Suomessakin on se ongelma, että ihmiset eivät nimenomaan kuule sitä. Valtava rikas kristikunnan aineisto on vielä saatavilla Raamatussa, mediassa, jumalanpalveluksissa jne. Mutta ongelmana on, että noin 2/3 ihmisistä ei harjoita kristinuskoa ollenkaan. Syitä: 1. Maallisen median kielteinen suhtautuminen = pelkästään kielteiset ohjelmat sekä asia- että draamaohjelmissa 2. josta seurauksena ihmisten pelko, inho, kauhu, pilkka jne. ja jonka vuoksi ihmiset eivät hakeudu tämän äärelle.

Toivoisin, että sillä tavalla vieraantumisesta puhuttaisiin rehellisesti. Nyt tälläkin palstalla puhuvat koko ajan uskonnon kanssa tekemisissä olevat ihmiset ja ympärilläkin on enimmäkseen jotakuinkin kristityn maailmankuvan omaavia ihmisiä eli tulee ilmeisesti jonkinlainen harhakuva, että siellä on kovastikin sitä uskoa tavallisten ihmisten keskuudessa. Itse en ole paljon kristittyjen kanssa tekemisissä, joten kuva on tietysti ihan toinen. Jos siellä joskus tulee juttua, olen saanut kuvan, että on mitä kummallisimpia ennakkoluuloja, väärinkäsityksiä ja suoranaista tietämättömyyttä. Joku nuori ihminen luuli, että kristinuskossa täytyy uskoa, että maailma on luotu 7 päivässä. Toinen nuori ihminen luuli, että Jeesus on täysin keksitty taruolento, ei mitenkään historialliseksi henkilöksi todettu. On ihmisiä, jotka tulevat ihan vakavissaan tarjoamaan uskoa, että kristinusko on vääristeltyä Zarathustran oppia. Olen istunut rippikirkossa, jossa kypsempi naishenkilö luuli, että sattumalta sen sunnuntain aiheena ollut huono nainen oli joku varta vasten syntisiä varten valittu aihe rippijuhlaan osallistujien parjaamiseksi. Ja kuulkaa näitä riittää! Jätän sen teidän huoleksenne. Lisäksi tätä meidän sangen suvaitsevaista kirkkoa jotkut pitävät ahdasmielisenä. Tässä olisi ilmeisesti paras pyytää ylhäältä voimia.
Pastori
Vieras

#24 Sovinto vai taistelu?

02.04.2011 20:37

Ryösön Manu on mielestäni oikeassa siinä, että kaikkea ei voi sovittaa yhteen. Toisensa poissulkevien opetusten rinnakkaiselo on mahdollista vain niin, että ainakin yksi osapuoli vaikenee vakaumuksensa kuoliaaksi. Homosuhteet hyväksyvät eivät tule sietämään sitä, että me sanomme niissä elämisen Jumalan sanan mukaan synniksi. Ennemmin tai myöhemmin tullaan kirkossa varmaan vaientamaan jokainen tästä muistuttava todistus, ellei todellista parannusta tapahdu.

On kaunista puhua sovinnossa elämisestä, mutta merkit ovat sellaiset, että menemme aivan toisenlaisia aikoja kohden. Sovinnossa eläminen saattaa muodostua tällaisena aikana kaikkein huonoimmaksi vaihtoehdoksi, sillä jos tyydymme pyytämään vain tilaa sille, mitä pidämme oikeana, meidän on oltava vastavuoroisesti valmiit antamaan yhtä lailla tilaa sille, mitä pidämme aivan vääränä. Sovinnossa eläminen tulisi vaatimaan tällaista suvaitsemista aina vain syvemmissä asioissa, mistä voisi jo nyt mainita vaikka kuinka monta esimerkkiä. Pelkään pahoin, että tällainen suvaitsevaisuus on paha ansa. Kirkko, jossa voi opettaa mitä tahansa on sisäisesti hajonnut ja hengellisesti vaarallinen paikka esim. vasta uskoontulleelle.

Eikö olisi parempi haastaa sanasta luopuvia parannukseen kuin suvaitsevaisuuteen?Myös uskova
Vieras

#25 Re: Varjele meitä näistä fariseuksista

02.04.2011 23:14

#5: uskova - Varjele meitä näistä fariseuksista 

 Tarkoitatko fariseuksella itseäsi?

Jos joku liike tai yhteisö evl-kirkon sisällä haluaa opetuksessaan pitäytyä pyhään Raamattuun ja sen edustamiin perinteisiin kristillisiin arvoihin, niin sekö on mielestäsi farisealaisuutta?