ASPARTAAMISTA (E951) varoitettava tuotteissa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ASPARTAAMISTA (E951) varoitettava tuotteissa.

Kele
Vieras

#1

06.04.2011 15:45

On aika järkyttävää, että vastuu tästä ei ole kenelläkään. Evira ohjaa valittamaan valmistajille ja toisinpäin. Ei ole todellakaan virkamiehiin luottamista millään taholla. Ei se auta kuin puskaradion kautta ottaa selvää asioista.
Joniaiki
Vieras

#2 Massiivinen kampanja joukkovalittamiseen ASPARTAAMIN vaaroista

06.04.2011 15:51

https://docs.google.com/document/d/1G5IbvdOIgVolPLBMpGbIXg8dnklPAoyb3StxYIoNfQQ/edit?hl=en&authkey=CPXzsfwN#
Käykää tuolla dokumentissa jossa on kaikki tarvittava tieto ja linkit nopeaan valitusten tekoon!
Tarkoituksena aikaansaada oikea massavalitusten sarja!
EH
Vieras

#3

06.04.2011 16:56

KATSOKAA ASIAOHJELMIA IHMISET NIIN PYSYTTE AJANTASALLA ASIOISTA!KAIKKI LISÄAINEET ON SYÖPÄÄ AIHEUTTAVIA!!!LUOMUTUOTE JOKA ON TIUKAN VALVONNAN ALLA ON AINOASTAAN TERVEELLISTÄ SYÖTÄVÄÄ!!!KAIKKI MIKÄ ON PAKATTU JA HELVETIN PITKILLÄ BÄST FÖRE LEIMOLLA ON SYÖPÄÄ EDISTÄVÄÄ ROSKAA!!!

Vieras

#4 Mitä nopeimmin kansalaisten kunto on heikennetty

06.04.2011 18:17

sitä nopeimmin  Suomi myydään!

KATSO -> http://www.adressit.com/ei_eu


Vieras

#5 Ja vielä GMO, rokotteita....

06.04.2011 18:30

Pian Ruottiin muutettava pakolaiseksi
Vieras

#6 ....tana sentään näitä ns."viran-omaisia"

06.04.2011 19:16

Näyttää todella siltä,että täällä meidän ns.lintukodossamme ei tosiaankaan viranomaisilla ole minkäänlaista vastuuta kansalaisista.Millähän periaatteilla heitä onkaan virkoihinsa valittu???? Ettei vain poliittisin perustein.Todella härskiä toimintaa esim.Aspartaamin suhteen.
Milli72
Vieras

#7 10 vuotta ilman ja jatkuu vaan

06.04.2011 19:28

Olen ollut nyt 10 vuotta jo ilman aspartaamia tai fenyylialaniinin lähdettä ja ihan syystä.
Ikuisena laihduttajana join ja söin ennen paljon kevyttuotteita kunnes minulle alkoi tulla omituisia oireita: hengenahdistusta ja yskimistä, naama kutisi suun ympäriltä, huulet turpoavat ja keräävät nestettä (seuraavana aamuna olen kuin olisin käynyt ottamassa täytettä huuliin ja niistä ihan tippui vettä tippoina). Seuraavaksi iho kuoriutui huulista ja suun ympäriltä, nenästä, otsasta ja poskipäistä.
Lopetin aspartaamin syömisen ja juomisen ja oireet poistuivat. Vuoden päästä kokeilin uudelleen tuotetta, jossa on aspartaamia ja oireet palasivat heti. Yhä edelleen oirehdin heti kun olen syönyt tai juonut jotain mikä sisältää aspartaamia tai fenyylialaniinin lähdettä.

Aspartaamia käytetään nykyään mitä ihmeellisimmissä tuotteissa - tiedän kun joudun tuotteet tarkkaan katsomaan. Hyvänä esimerkkinä on vaikka kurkkupastillit, ketsuppi, suolakurkut ja paras mihin olen törmännyt... kuorsaussuihke jota myydään apteekissa :)
Kaikissa tuotteissa ei ole merkintää tästä lisä/makeutusaineesta, esim. Golden Cap päärynäsiideri, vaan meidän kuluttajien pitää osata itse katsoa luetteloista tai katalogeista mitä tuote sisältää tai osata tulkita koodeja.

Ajattelin käydä lääkärillä allergiatestissä virallistamassa sen, että ihminen voi tulla allergiseksi/yliherkäksi aspartaamille.
Kaikkien on syytä tietää, ettei aspartaami ole vain lisäaine, joka ehkä voi aiheuttaa tulevaisuudessa jotain, vaan se todella myrkyttää elimistöämme eikä liikaa altistuttuasi yliherkkyys poistu ikinä. Ja tällaista ainetta me syötämme & juotamme lapsillemme...

Vieras

#8 Realisti

07.04.2011 11:36

Älkää vauhkotko! Aspartaamia on tutkittu TIETEELLISISSÄ tutkimuksissa ja se on todettu vaarattomaksi. Ituhippi-huuhaa on erikseen ja sitä jos kuuntelet, niin voit vetää foliohatun päähän ja myydä kännykkäsi, sehän säteilee!

Itse käytän aspartaamiliuosta (saa mm. apteekeista ja isoista marketeista) kaikessa leivonnassa ja ruoanlaitossa sokerin sijasta. Meilläpäin ollaan terveitä! Ei läskistä tietoakaan :)

Olette vaan läskejä, kun aspartaamista vauhkoatte :D!

Vieras

#9 Terveellinen ruoka

08.04.2011 10:08

Kyllähän se näin on että kaikki säilöntäaineet ja lisäaineet ovat elimistölle haitallisia. Meille kokki koulutuksessa jo painotettiin, noin toistakymmentä vuotta sitten, että aspartaami on myrkkyä ja välttää kaikkia lisä- ja säilöntäaineita. Itse käytän intiaanisokeria, ruususuolaa, vältän vehnää ja käytän mahdollisimman paljon luomutuotteita ja myös katson hyvin tarkkaan tuoteselosteet.. Siinä olet oikeassa kännykkä säteilee ja on vaarallinen... ja meilläkin eletään hyvin terveinä ja jopa ollan normaali painoisia. Eli koitamme elää terveellisesti ja välitämme itsestämme ja myös muista :D
John
Vieras

#10 Voi olla haitallinen myös epileptikoille...

11.04.2011 16:49

Itse sairastan epilepsiaa ja oli jo vuosia tullut ihmeteltyä, miksi lyhyitä poissaolokohtauksia tulee yhä, vaikka kaikki pitäisi olla oikein. Sitten luin sattumalta viime maaliskuussa, että aspartaamilla on joitain yhteyksiä epilepsiaan ja lopetin täysin maaliskuun alussa sen käytön ellei ole ihan pakko käyttää. Tästä seurasi se, että kohtausten määrä tyssäsi kuin seinään ja poissaolokohtaukset vähenivät huomattavasti. Olen myös havainnut, että pystyn muistamaan asioita paremmin. No, jokainen päätelköön itse, mutta googlettaa voi vaikka pelkästään haulla "e951" ja katsoa tulokset.

Vieras

#11 Re: Realisti

14.04.2011 10:02

#8: - Realisti

Aspartaamia on tutkittu TIETEELLISISSÄ tutkimuksissa ja se on todettu vaaralliseksi.

Make
Vieras

#12 Noniin

15.04.2011 11:37

Kaikki aineet ovat myrkyllisiä, jopa vesi tarpeeksi nautittuna. Kun luetaan näitä "tutkimuksia", joissa rotille syötetään 2kg aspartaamia kerralla täytyy pitää mielessä annoksen ja vaikutuksen yhteys. EFSA on arvioinut aspartaamin turvallisuuden useita kertoja ja tuloksena on ollut, että järkevällä kulutuksella (alle 4l light-juomaa päivässä) ei VALTAVÄESTÖLLÄ esiinny haittavaikutuksia. Yksittäisen ihmisen kokemuksia ei kukaan voi kieltää ja jos joku kokee saavansa aspartaamista oireita, tulee hänen ilman muuta välttää kyseistä ainetta sisältäviä elintarvikkeita, mutta väitän että tämänhetkisen (runsaan) tutkimuksen valossa aspartaami on turvallinen aine KOHTUUDELLA nautittuna.

Onkin mielenkiintoista miten ihmiset ovat valmiita vainoamaan kaikkea synteettistä ja samaan aikaan syömään mitä tahansa "luonnollista" ainetta ilman minkäänlaisia tutkimustuloksia kyseisen aineen vaikutuksista elimistöstä. Kemiallisia aineita ne kasviuutteetkin ovat vaikka niillä ei huippupelottavia nimiä aina olekaan kuten kemiallisesti valmistetuilla yhdisteillä.

Ja mitä tähän fenyylialaniinin lähteeseen tulee niin tiedoksi vaan, että kyseessä on välttämätön aminohappo (proteiinien rakennusaine) eikä suinkaan mikään synteettinen myrkky. SUURINA pitoisuuksina myös tämä aminohappo voi aiheuttaa oireita (mitä varmasti käytetään hyväksi monissa tutkimuksissa "osoittamaan aspartaamin vaarallisuus" ja unohdetaan täysin annosmäärät.)

Kaikilla on oikeus olla nauttimatta aspartaamia mikäli epäilee sen olevan täysin kelvoton myrkky (ilman todellista syytä), mutta kaikenlainen lietsonta ja väärä tieto/kuulopuhe tulisi pitää omana tietonaan ennen kuin tutkii asiaa jos oikeasti on kiinnostunut aiheesta.
Keukeu
Vieras

#13 Make puhuu asiaa

15.04.2011 13:53

Onhan se viinakin viisasten juoma, liikaa nautittuna tulee mielenkiintosia "oireita".

Eli, kohtuu kaikessa, kohtuudessakin.

Mutta kannatan kyllä vahvasti että tuotteessa tulee selkeästi mainita mitä kemikaaleja/luonnontuotteita/taikaa/ sinne on laitettu, jokainen voi täten itse päättää mitä kehoonsa tunkee.

Vieras

#14

16.04.2011 18:13

Kaikki light-tuotteet on tarpeettomia, muun kuin myynnin kannalta!

Vieras

#15 Kehottaisin kyseenalaistamaan myös Fluorin käytön.

17.04.2011 16:10

Tytsi

#16

02.07.2011 11:20

Miksi nyt enää tutkitaan? Myrkky mikä myrkky! Yrittävät keksiä syyn jatkaa ihmisien myrkyttämistä!
Realisti

#17 Re: Voi olla haitallinen myös epileptikoille...

03.07.2011 00:43

#10: John - Voi olla haitallinen myös epileptikoille...

Silkkaa sontaa ja jossittelua. Itelläni on myös epilepsia ja vaikka juon light-juomia niin ei kyllä oo yhtään kohtauksii silti tullu. Oisko syynä kuitenkin se, että sulla ei oo lääkitys kohillaan... Nää on taas sarjassamme turhat adressit. Saman tien voisin sanoa että kieltäkää rekat koska semmosen alle saattaa kävellä ja kuolla JA MULLA ON EPILEPSIA JA SAATAN TUUPERTUA AUTOTIELLE KUN YLITÄN KATUA.... >:I


Vieras

#18

03.07.2011 05:57

Aspartaami pois meidän elintarvikkeista! Varoitus on välivaihe mutta hyvä askel.
asesulfaaaari

#19 muutaman kerran teholla ollut kyseisen takia

09.07.2011 20:36

aivan sama mitä muut ajattelee aspartaamista iteltäni ainakin se meinas hengen viädä jos haluaa laihduttaa syö normaali kotiruokaa liikkuu pikkasen enemmän jämpti o näi jätin kanssa kaikki aspartaami myrkyn pois avot elämä hymyilee

Vieras

#20

16.08.2011 16:11

Kyllä oli hyvän asian puolesta adressi pistetty pystyyn, olenkin jo epäillyt tekoimelyyttäjien olevan jonkinlaisia myrkkyjä.

Vieras

#21

03.10.2011 17:18

Itse olen jo aikapäiviä sitten kieltäytynyt käyttämään tuotteita, joissa on makeutusaineita. Olen huomannut jo monia vuosia sitten, että jo 1dl light limua, aiheuttaa piinaavan, ja pitkäkestoisen päänsäryn! Vasta kun aloin opiskelemaan laborantiksi, sain tietää että mikä aine sen päänsäryn oikeasti aiheuttaa. Että eihän se aspartaami oo ku sellanen viaton hermostomyrkky, jota löytyy noin joka kolmannesta tuotteesta kaupan hyllyllä!!
John

#22 Re: Re: Voi olla haitallinen myös epileptikoille...

10.06.2012 16:47

#17: Realisti - Re: Voi olla haitallinen myös epileptikoille...

Saanen huomauttaa, että aspartaamin ainesosille josta se koostuu, voi myös altistua. Osalla se kestää vuosia ennen kuin mitään ilmenee eli yksilöllistä siis. Mutta altistuu kuitenkin vuosien saatossa ja se näkyy enemmän tai vähemmän selvinä oireina kuten ruokahalun rajulla kasvulla. Onko sinusta jotenkin sattumaa, että lähes heti kun helmikuussa 2011 luovuin aspartaamista, niin kohtausten määrä väheni rajusti ja isoja kohtauksia ei ole yli vuoteen tullut (satunnaisia pätkäisyjä kylläkin toisinaan, ei päivittäin) ja ruokahalun määrä väheni ja paino tippui rapiat 18 kg? Välirivit myös kertovat paljon, mutta sitten menisi jo off-topicin puolelle.

John

#23 Re: Noniin - hieman jarrua kehiin...

10.06.2012 16:55

#12: Make - Noniin

Aspartaamin fenyylialaniini on todellakin synteettinen, samoin muut aspartaamin "ainesosat" jotka eivät tosiaankaan ole luontaisia ainesosia vaan täysin synteettisiä joista ainakaan osa ei hajoa elimistössä luontaisesti. Vaikka vaikutus ei näy edes parin tai neljän vuoden päästä, niin lopulta tälle aineelle altistuu koska ihmiselimistö ei osaa käsitellä "oikein" aspartaamin hajoamistuotteita.

John

#24 Re: Re: Realisti

10.06.2012 16:59

#11: - Re: Realisti

Ja aineen tekee salakavalaksi se vielä, että sille altistuu ihmiskeho, tämä vaihe voi kestää vuosia. Ainoa järkikäyttö koko aspartaamille on sen käyttö muurahaisia vastaan kuulemma.

römsten

#25 nippelitietoa "aspasta"

18.10.2012 11:27

Aspartaami on entinen hyönteismyrkky,mutta ei kelvannut siksi koska aspartaami tappaa vain kun se kastuu...
Eli jos sinulla on muurahaisia keittiössä ja laitat aspartaamia niiden kulkureitille niin kuiva aspartaami ei kadota niitä,mutta kun kastelet sen niin ei ole muurahaisia enää lähelläkään. hmm..