Ei leikata Kurikan lapsiperheiltä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei leikata Kurikan lapsiperheiltä!.


Vieras

#1

30.09.2015 13:39

Lapsissa on tulevaisuus.Kotihoidontuen kuntalisä ja avoin päiväkotitoiminta ovat merkittävä tekijä lapsiperheen valitessa kotikuntaansa ja kartoittaessaan niin taloudellisia kuin henkisiäkin elinedellytyksiään. Kurikan ikärakenne ja talous tarvitsee lapsiperheitä,pitäkää kuntapäättäjät siis huolta myös heistä päätöksiä tehdessänne!

Vieras

#2

30.09.2015 18:01

Sopevan toiminnan jatkumisen takia allekirjoitin tämän. On hyvät tilat, loistavat työntekijät, pirteää ohjelmaa ja paljon käyttäjiä. Sopevan toiminta säästää kunnan rahoja ihan varmasti muuta kautta. Ei sitä voi lopettaa.
SoPeVa <3

#3 Re:

30.09.2015 18:05

#2: -  

 Ottakaa nyt aktiivisesti yhteyksiä suoraan päättäjiin!

kotona ry

#4 Re: Re:

30.09.2015 18:10

#3: SoPeVa  

 Kotona ry tekee voitavansa! :) 


Vieras

#5

30.09.2015 18:40

Viedään viimesetkin elämänilot perheellisiltä
äitee

#6 Kurikan motto?

30.09.2015 19:22

Minne katosi kurikan motto? Kuuluikos se jotenkin niin että "lapsiperheiden hyvä elää." Tai vastaavaan viittaavaa... Ensimmäiset leikkaukset näyttävät jälleen kerran koskevan lapsiperheitä. 

Äitee minäkin
Vieras

#7

01.10.2015 02:20

Tärkeä asia, vaikka omat lapset jo aikuisia. Turha odotella lapsiperheitä muutavan kuntaan. Muutenkin harmittaa leikkaukset pienimmiltä ja heikoimmilta. Itse hoidin lapsia myös kodinhoitotuella aikoinani kotona, rahat olivat tiukalla, mutta pidin sitä sen arvoisena. Töihin kun palasin, ehdin kyllä kukonlaulun aikaan rehata nuorempia hoitoon ihan tarpeeksi, vanhemmat lapset tältä säästyivät.

Pitkäjänteisyyttä päätöksiin!

#8

01.10.2015 08:18

Kuntalisä on ollut Kurikan valttikortti pitää lapsiperheet paikkakunnalla, vaikka monessa perheessä työpaikat ovat siirtyneet jo lähikuntiin. Katsoisittepa päättäjät nenäänne pidemmälle - Lapsiperheiden tukeminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin! Muuttoliike kasvukeskuksiin on kovassa vauhdissa, joten kestäviä päätöksiä on tehtävä NYT! Tukekaa mielummin entistäkin enemmän lapsiperheitä, mutta myös rakentamista ja remontointia. Kehittäkää kuntaan lisäksi bonusjärjestelmä jokaisesta uudesta, luodusta työpaikasta. Niillä keinoin kylänraitit pysyvät vilkkaina jatkossakin.

Unohtuiko laskimen käyttö?

#9

01.10.2015 11:33

Suomessa lapsen päivähoitopaikka maksaa kunnalle keskimäärin 1 000€/kk. Ojalan laskuopin mukaan kunta on säästänyt, mikäli kuntalisä saa toisen vanhemmista pysymään hoitovapaan aikana 4kk pidempään lapsen kanssa kotona. 100€ kuukaudessa on iso raha lapsiperheelle, mutta pieni raha kunnalle päivähoitopaikkaa järjestettäessä.

Toivon, että mietitte päätöstänne uudelleen!


Vieras

#10

01.10.2015 15:16

Toivon ja pyydän, että rakas lapsenlapseni saa jatkaa avoimessa päiväkodissa (sopeva) käyntejään yhdessä äitinsä kanssa. Tämä on ainut henkireikä lapsenlapseni äidille. Saa vaihtaa ajatuksia lastenhoidosta ja vauveli saa virikkeitä. Älkää hyvät ihmiset lopettako sellaista toimintaa, jonka kaikki kotona olevat äidit tarvitsevat ja pikkuiset saavat esimakua toisista lapsista( varsinkin perheen ainoat lapset). Sitten kun äidit siirtyvät takaisin työelämään, on pienten lasten helpompi sopeutua päivähoitoon, kun ovat saaneet rauhassa tutustua lapsiryhmän kanssa. On se vaan niin kumma juttu, ku aina ensimmäisenä käydään säästötouhuissa pienten ihmisten kimppuun. Olkaa päättäjät kerrankin viisaita ENNAKKOON!

Vieras

#11

01.10.2015 15:53

Haluan ,että lastenlapseni saavat olla kotihoidossa mahdollisimman pitkään
Äiti

#12

01.10.2015 18:59

Olin tyrmistynyt ja suorastaan itkun partaalla, kun luin Kurikan lapsiperheisiin suuntaavista leikkauksista. Varsinkin sivistyslautakunnan ehdotus avoimen päiväkotitoiminnan lopettamisesta oli järkytys. Missä (kotona olevilla) lapsiperheillä on mahdollisuus kohdata, jos tämä upea palvelu otetaan pois? Ymmärtävätkö päättäjät lainkaan mikä valttikortti ja suorastaan vetonaula avoin päiväkoti on kaupungille? Itse olisin ainakin valmis vaikka maksamaan pienen kuukausisumman tai vastaavan, jos Sopeva saa jatkaa toimintaansa!

Minulle on arvovalinta hoitaa lasta mahdollisimman pitkään kotona. Vanhempana olen lapselleni paras mahdollinen hoitaja, ja haluan että hän saa viettää ensivuotensa turvallisesti, rakastavasti ja kiireetömästi kotihoidossa.
Kotihoidon tuen määrä on 342,53 e/kk miinus verot. Lapsilisän suuruus ensimmäisestä lapsesta on 95,75e/kk. Kuukausitulot eivät siis todellakaan ole suuret. Kuntalisä 100e/kuussa olisi todella iso raha tässä kohtaa. Harmittavaa ja todella surullista, että päättäjät eivät halua osaltaan tukea lapsiperheitä. Ymmärrän, että budjetti on rajallinen ja jostain täytyy säästää. Miksi kuitenkin niin monesti lapsi on se, joka joutuu kärsimään näissä "säästötalkoissa"? Lapsiin panostaminen olisi pitkällä tähtäimellä (ja tässä hetkessä) kuitenkin se mikä tulevaisuuttakin ajatellen kannattaa! 

Keskustan alueen "uuden ilmeen" hankkeen kustannusarvio on noin 2,55 miljoonaa euroa. Ensi vuoden osuus ydinkeskustan liikennejärjestelyiden ja viihtyisyyden paratamistöistä on noin 0,7 miljoonaa euroa. Tuntuu olevan tärkeämpää, että julkisivu on kunnossa kuin se, että ihmiset julkisivun takana voivat hyvin. Arvovalintoja nämäkin?

"Syntynyt Kurikassa" mainostaa pieni, paljasjalkainen paikkakuntalainen. "Onnistuu! Kurikassa" julistaa toinen iskulause. Ei kai totuus ole se, että nuo pienet paljasjalkaiset (tai muualta tänne tepsutelleet) onnistu jäämään vain isojen jalkoihin, eihän?

Ex päättäjä

#13 Oikeudenmukaisuutta

07.10.2015 13:42

Kuuden varapuheenjohtajan turhilla kokouspalkkioilla rahoitetaan aika monen lapsen kuntalisät.

kahdeksan valtuustovuoteni aikana tarvittiin vissiin parikertaa vpj:tä. Siis sitä ensimmäistä 

naurettavuuden huippu!


Vieras

#14

08.10.2015 09:51

Ei saa ottaa lapsiperheiltä,lapsissa meidän tulevaisuus!!!

Vieras

#15

11.10.2015 14:08

Itselläni ei lapsia ole, mutta kuka Kurikkaan enää muuttaisi, jos tämä hölmöily menee läpi. Kurikassa on jo valmiiksi hävikkiä mitä asukaslukuun tulee. Typerän ja turhan kävelykadun voisi ihan hyvin jättää tekemättä ja käyttää nekin rahat järkevästi, jos Kurikkaan halutaan lisää lapsiperheitä.
Suuruudenhulluutta vastaan lasten ja vanhusten puolesta

#16 Re:

11.10.2015 14:12

#12: Äiti -  

 Olet aivan oikeassa tuossa asiassa. Järjetöntä paasata niin paljon rahaa johonkin turhaan kävelykatuun, mutta kun herrat ovat niin suuruudenhulluja. Nekin rahat voisi paremmin käyttää. Kuka täällä edes kaipaa mitään kävelykatuja? 


Vieras

#17

10.11.2015 17:07

Leikataan väärästä paikasta.varaa olis ottaa lautakuntapaikkojen palkkioista.