EI Tyysterniemen kärjen kaavoitukselle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI Tyysterniemen kärjen kaavoitukselle.


Vieras

#26

25.05.2011 08:12

Ei noita kaikkia kaupungin henkireikiä tarvi asuttaa. Kyllä noilla varakkailla on varaa asua vähän kauempanakin jos haluavat välttämättä asua Saimaan rannalla.
ihmisten ja luonnon puolesta

#27

25.05.2011 10:23

Hienoa, että on mahdollisuus ilmaista ( lakisääteinen) mielipiteensä.
oman asuinalueen viihtyvyydestä. Miksi rahan saannin toivossa pitäisi tuhlata luonnon kauneutta ja rikkoa uhanalaisten kasvien ja lintujen elinmahdollisuudet. Toisella kädellä yritetään sitten säästä luontoa. Säilyttäkää siis Tyysterniemi luonto- ja virkistysalueena vähintään ellei luonnonsuojelualueeksi julisteta.
Määää

#28

28.05.2011 14:27

Tyysterniemi on kaupunkialuetta ja parhaat paikat kaupungissa on tarjottava mm asumiskäyttöön. Ne, jotka haluavat liikkua luonnon rauhassa, muuttakoot maalle tai sitten hankkikoot auton, jotta pääsee tulevaisuudessa Anttilaan Myllymäkeen......

Vieras

#29

28.05.2011 15:53

Joidenkin lyhytnäköiset mielipiteet nostattavat kyllä verenpainetta niin paljon, että tekisi mieli laittaa muutama voimasana mukaan viestiin. En ymmärrä, millaisia omaneduntavoittelijoita ja laput silmillä kulkijoita sitä pitääkään olla olemassa. Laitetaan vain lähiluonto täyteen taloja, jotta saadaan ilmastonmuutosta estettyä. Hurruutellaan sitten autolla tuonne kauemmas nauttimaan luonnonrauhasta - pruum, pruum. Ilmainen terapiamuoto (lähiluonnossa liikkuminen) menee monelta, ja mielenterveyspotilaita saadaan taas hiukkasen enemmän. EHKÄ hieman liioittelen, mutta pitää muistaa, että tällaisellakin päätöksellä voi olla yllättäviä seurauksia.

Vieras

#30

29.05.2011 09:33

Ilmastonmuutosta estettyä-kirjoittaa henkilö tietokoneella. Jos tässä nyt jo ilmastonmuutosta ja hiilijalanjälkeäkin aletaan ajatella ni ei muuta ku tietokone nurkkaan ja maalle viljelemään luomutilaa. Ei puhelinta, ei autoa, ei mitään. Palataan 2000 vuotta taaksepäin ni sitte ei tarvi tontteja Tyysterniemeen, laittakoot jokainen teltan mihin haluaa.....

Vieras

#31

29.05.2011 10:44

Viestissä esitetyt perusteet puhuvat puolestaan. Kun alueelle rakennetaan runsaasti lähitulevaisuudessa, täytyy muistaa myös viihtyvyyttä, varsinkin kun se voidaan toteuttaa näin yksinkertaisesti ja halvalla.


Vieras

#32

29.05.2011 10:47

Tarpeellinen.

Vieras

#33 Tolkkua kaavoitusintoiluun, riittää jo!

29.05.2011 11:33

Tyysterniemeen on jo kaavoitettu purettavan Viipurin vaneritehtaan tontille 500 asuntoa. Samoin purettavan - saman tien varrella sijaitsevan - Tyysterniemen koulun paikalle on suunniteltu satoja asuntoja. Eikö tämä jo riitä? Uskoisin, että näihin uusiin koteihin muuttavat uudet tyysterniemeläiset varmasti arvostavat alueen hienoja virkistys- ja ulkoilumahdollisuuksia. Erityisesti monien kerrostalojen asukkaat nauttivat alueen rannoista ja metsästä.
Tyysterniemi on asuntoalueena Lpr:n muihin asuntoalueisiin nähden kovin pieni ja alueella on jo ennestään paljon kerros-, rivi- ja omakotitaloja. Onko mielekästä kaavoittaa yksi pieni asuntoalue täpötäyteen? En voi myöskään olla ihmettelemättä, mistä uudet asukkaat kaikkiin näihin uudissuunnitelmiin tulevat. Hyvät virkamiehet ja päättäjät, ottakaa nyt järki käteen!
Tyysterniemeä arvostava

#34 Tyysterniemen kaavoitus

29.05.2011 13:51

Tyysterniemen kärjen rakentamisesta tuleva taloudellinen hyöty ei likimainkaan niin suuri että se kaupungin budjetttivajetta paljoakaan täyttäisi.Varsinkin, jos kalliiita tontteja ostavat ulkomaalaiset eivät tuo tänne muita verotuloja kuin kiinteistöveron!
Saimaan alue ja rannat ovat maailmanlaajuisesti erittäin ainutlaatuista aluetta, jota meidän pitäisi ymmärtää suojella parhaamme mukaan. Punkaharjun alueen arvo on itsestään selvä asia,josta voin olla suomalaisena erittäin ylpeä. Meillä on täällä kaupungissa vastaavanlainen aarre,jota ei kannata tuhota 20:nen asunnon tähden!

Vieras

#35 Re: Tyysterniemen kaavoitus

02.06.2011 08:18

#34: Tyysterniemeä arvostava - Tyysterniemen kaavoitus

Ei tässä kaupungin taloutta yritetä Tyysterniemen tonteilla paikatakkaan, vaan tarjota kaupunkilaisille mahdollisimman viihtyisä asuinympäristö, jotta kaupungissa pysytään myös jatkossa. Ja en minä ainakaan aio Saimaaseen rakentaa, vaan ihan kuivalle maalle, eikä tonteista ole tulossa edes omarantaisia, joten miten se Saimaa siinä pilaantuu? Tyysterniemessä jo asuvat voivat unohtaa ikuisen nautintaoikeuden tähän alueeseen ja varautua rakentamiseen. parin vuoden päästä ollaan melkein naapureita.....


Vieras

#36 Re: Re: Tyysterniemen kaavoitus

04.06.2011 19:46

#35: - Re: Tyysterniemen kaavoitus

Saimaan rakentamattomasta alueesta kaupunkialueella ei tosiaankaan ole kovin paljoa jäljellä Tyysterniemen kärjen lisäksi.Onko tämän pienen alueen täyteen rakentaminen ratkaisu ilmasto-ongelmiin Lappeenrannan osalta? Miten sitä ilmastomuutosta on tutkittu? Missä ovat tulokset? Onko näyttöä esim. Pikisaaren täyteen rakentamisen suurista hyödyistä?

Jos tehokkuuteen pyritään, niin isot omakotitalot muutamine asukkaineen ei varmaankaan sitä tehoa tuo tullessaan. Hiilijalanjälkiä lasketaan asukas/neliö.

Olisiko mahdollista hyödyntää olemassa olevaa rakennuskantaa uudisrakentamisen sijaan?

 


Vieras

#37 Re: Re: Re: Tyysterniemen kaavoitus

05.06.2011 11:35

#36: - Re: Re: Tyysterniemen kaavoitus

Ei oo totta, ilmasto-ongelmat ja hiilijalanjäljet....Onko maalaisjärki kadonnut??? Hyvä paikka kaupungissa=rakennetaan, koska halukkaita löytyy ja kaupunki haluaa tarjota asukkailleen viihtyvyyttä....

ihan oikeaa luontoa arvostava

#38 Re: Re: Re: Re: Tyysterniemen kaavoitus

05.06.2011 20:28

#37: - Re: Re: Re: Tyysterniemen kaavoitus

USKOMATONTA HÖMPPÄÄ! Luonnontilaisen niemenkärjen rakentaminen = ekologista! Pitää rakentaa kun on kunnallistekniikkaa rajalla! Kaupunkirakennetta (=kaavoitettua puistoa) pitää "tiivistää"!

Kymmenen vuotta sitten ajateltiin täysin päinvastaisesti. Nyt muutamassa vuodessa tuhotaan kaikki luonnonmukaiset rannat jälkipolvilta. Mitä jos vaikka harkittaisiin kymmenen vuotta lisää, ehkä sitten luonnon arvostus on taas palannut? Ja Tyyskän koulun ja Puukeskuksen alueiden uudet asukkaat jo taas arvostavat ulkoilumahdollisuuksia luojan luomassa luonnossa?

MISTÄ TULEE TÄMÄ HIRMUINEN KIIRE PILATA KAIKKI RANNAT? KUKA ON SE AHNE?

kotikaupungin puolesta

#39 Tyysterniemen kaavoitus

06.06.2011 20:21

Eikö Tyysterniemen kärki ole ihan luonnonsuojelualueen arvoinen paikka?
Saavathan ne rakennusfirmat tuloja,vaikka rakentaisivat muuallekin. Kyllä Lappeenrannassa 20 tonttia löytyy uudisrakentamiseen Tyysterniemen ulkopuoleltakin.

Takavuosina puuhattiin Ruohosaaren rakentamista,jotta olisi suurituloisille upeita asuinpaikkoja. Ovatko niitä tonnteja haluavat saaneet Lappeenrannasta asuikelpoiset paikat vai onko kaupunki menettänyt heidän verotulonsa muualle?
Kaupungissa toimittiin silloin hienosti kun jätettiin Ruohosaari rakentamatta.Samaa malttia ja viisautta tarvitaan nyt tämän Tyysterniemen kaavoituksen kanssa.

Vieras

#40

10.06.2011 12:29

Mistä ihmiset saavat enää virtaa kun luonto ja metsäkin poistetaan?, Betonikerrostaloistako?

Vieras

#41 Re:

19.06.2011 14:56

#40: -

Voit katsoa tilastoista, paljonko Suomen pinta-alasta on vielä luontoa, metsää ja järviä. Jos se määrä ei riitä lataamaan akkujasi, muuta savannille....

 


Vieras

#42 Re: Re: Re: Re: Re: Tyysterniemen kaavoitus

19.06.2011 14:58

#38: ihan oikeaa luontoa arvostava - Re: Re: Re: Re: Tyysterniemen kaavoitus

Kymmenen vuotta sitten....Joo ja ajattele, sata vuotta sitten ei ollut sitä ja tätä, pitäskö palata sata vuotta taaksepäin??? Ko alueiden asukkaan arvostavat ulkoilumahdollisuuksia. Tolla perusteella minäkin haluan, että 1 km suuntaansa minun nykyisestä talostani hävitetään muut rakennukset, koska arvostan rauhaa......että sillai

Maaseudulla asuva

#43 Vihreyden puolesta

30.06.2011 10:19

En asu Lappeenrannassa, mutta entisenä lappeenrantalaisena voin vain muistella entisajan vihreää kaupunkia. Sitä on pilattu rakentammalla keskusta aivan liian tiiviiksi. Korkeat tornitalot vain puuttuvat.
Myös kaupungissa asuva tarvitsee vihreyttä ympärilleen ja eri kaupungin osissa pitäisikin olla viheralueita, joilla ihmiset voivat nauttia luonnosta ja joilla myös luonnon eläimet (linnusto ym.) voivat asustaa.

Kaikki rannat luonnonsuojelualueeksi, muuten ei turvassa

#44 Uudet virkamiehet ja 20v

02.07.2011 00:00

Parempi kaavoittaa ja rakentaa alue nyt omakotitaloille kuin kaavoittaa ja rakentaa alue 20v päästä uusien kaavoitusvirkamiehien toimesta täyteen 12 kerroksisia kerrostaloja. Vertaa miten kävi Viipurin Vanerin alueelle. Auts!

Vieras

#45 Re: Vihreyden puolesta

10.07.2011 10:59

#43: Maaseudulla asuva - Vihreyden puolesta

Kerroppa mitä aikaa muistelet jos keskustassa on ollut viheralueita? Kyllä sitä vihreyttä löytyy nykyäänkin keskustan ulkopuolisilta asuinalueilta

Tyysterniemen nykyinen arvo esille

#46 Ei kaupunkiluonnon yksityistämiselle

17.07.2011 17:30

Lappeenrannan imago ja tunnelma lähellä luontoa ja Saimaata olevana kaupunkina pilataan rankentamalla loput vähäiset kaupungista käsin kävelymatkan päässä olevat luontokaistaleet. On kiistaton tosiasia, että suuri osa suomalaisista kaupunkilaisista arvostaa luonnon läheisyyttä ja jopa tarvitsee sitä. Paitsi imago asukkaansa huomioivana kaupunkina, myös Piensaimaan suojelu tarvitsee konkreettisia tekoja. 40-50m kaistale jyrkässä rantarinteessä ei riitä Tyysterniemen kärjen nykyisen virkistyskäyttö- ja luonnonsuojeluarvon säilyttämiseen. Perinteisen, hyvin säilyneen ja suuren asukasmäärän aktiivisessa käytössä olevan luontoalueen rakentaminen 20 tontin takia vaikuttaa kaupungin imagoon negatiivisesti. Nämä 20 tonttia eivät olisi korvamerkittyinä "uusille veronmaksajille", joten sillä ei tällaista tekoa voi perustella. Lappeenrannan päättäjät, muistakaa että teidän tehtävänänne on edustaa asukkaiden enemmistöä!

Vieras

#47

16.09.2011 09:00

Kaupungin päättäjät jakaisivat "hyvä veli"-periaatteella kaikki tontit kavereilleen. Ns.tavalliset ihmiset jäisivät ilman.
Luontoa kaupungissa

#48 Muut kaupungit

20.10.2011 08:09

Helsingillä on Seurasaari + Kaivopuisto.
Espoolla on Nuuksio.
Tampereella on Pyynikki
New Yorkilla on Keskuspuisto.
Lahdella on Salpausselän puisto + Myllysaari.
Lappeenrannalla on... Tyysterniemen puisto.